|
|
#4681 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
ja zamawiam i nie miałam jeszcze problemów nigdy - a jak nie pasuje to sprzedaje na all i tez nie ma z tym problemu :P (tylko trzeba szukać okazji żeby kupującemu w pl tez się opłacało jak coś ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
słuchajcie, kupiłam panaszka za 56 zł na all...(venus) ubrany raz na ślub i idzie w świat... czyli do mnie
jak przyjdzie to powiem jak leży akurat mój rozmiar, zobaczymy co to z tego bedzie ![]() edit: a strój śliczny... mi się podoba ten co na stanikomanii był niedawno czarny jednoczęściowy taki elegancki... ale nie jestem w wyższej potrzebie stroju a jest dość drogi.
Kaja aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt Edytowane przez Adriana Lecouvreur Czas edycji: 2009-05-04 o 19:17 |
|
|
|
#4683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny a czy któraś z Was nosiła takie troszkę dłuższe staniki? Może one lepiej podtrzymują biust?Tylko ciekawe czy są wygodne...
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12151274]
[/quote]ała to boli !
|
#4685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gossard ma dużo fajnych wzorów i bielizna jest stosunkowo tania, ale jedyny(?) polski sklep internetowy , który je sprzedawał bigbra ma jakieś 'problemy'....
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zaciszu sklepowej przymierzalni.Cytat:
Dziewczyny czy zwężając sobie obwód stanika zmniejsza się w nim miska czy nie?? Wiem, że podszywałam i powinnam zauważyć, ale zrobiłam to po niedługim posiadaniu stanika. Potem go trochę nie nosiłam i sama już nie wiem... A mnie to zaczęło dręczyć.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-05-04 o 20:26 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyczytałam dzisiaj na forum lobby biuściastych, że w Gdyni jakieś 1,5 m-ca temu otworzyli nowy sklep bieliźniarski z szeroką, głównie tą większą rozmiarówką. Sklep nazywa się Lingeria i jest na ul. Żwirki i Wigury- była któraś może?
|
|
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w tym sklepie, pisałam już o tym w tym wątku
Bardzo polecam ten sklep, duży wybór, przemiła pani, można godzinami przymierzać staniki ![]() Kupiłam tam swoje Rio. Polecam |
|
|
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie zmniejsza się miska.
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poluję na jakiś kostium kąpielowy z nowej kolekcji Freya- rzuciły Ci się może w oczy?
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm chyba melissa? No tak mi się wydaje, w 65 czuje się ok, a DD ciągle poprawiam te wyłażace pachy [bułeczki jak kto woli] ;] mniejsza jest D. Jest tam jakaś tabelka? Nie zauwazylam, bo bardzo powoli mi sie ta stronka laduje
aby zobaczyć zdjęcia mozna oszaleć. 70H? H? Chyba zostane przy milenie i przy 65E, które dyktuje tamtej kalkulator.
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-05-05 o 12:46 |
|
|
|
#4692 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak z polskich wychodzi Ci 70G wg kalkulatora mariski. do tego milena jest raczej małomiskowa... chyba, że chodzi Ci tylko o to, żeby zasłonić sutki?no chyyyyba, że jesteś tak podtabelkowa?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy w Warszawie nadal jest ta Pani, co pomaga dobierać biustonosze w swoim mieszkaniu? Czytałam o niej już dawno, ale nie wiem czy to nadal aktualne?
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zrobie wam screena, ze ten kalkulator mi tyle pokazuje! Nie wiem po co ta nieuzasadniona ironia? Niepotrzebnie wzbudza niechęć do ciebie, a pozatym skąd mam wiedzieć, że milena jest mało miseczkowa skoro jej nigdy nie miałam? I trochę nie rozumiem skoro jest kalkulator na stronie to chyba jest dopasowany pod te staniki a podejrzewam, że ten 'kalkulator mariski' jest ogólny, tak? Zresztą, chyba za każdym razem jak podaje wymiary proponujecie mi inny rozmiar, jeszcze naskakujesz jak człowiek chce sobie stanik dobrać, nie dość że można zgłupieć, to się w****i za przeproszeniem. ;/ http://img232.imageshack.us/my.php?image=xxxuiv.jpg prosze bardzo ;/ edit; może umówmy się tak, jak masz tak odpisywać na moje pytania, albo prośby o sugestie to ignoruj moje posty, bardzo cię proszę. Odstraszasz od tego wątku, a raczej gości tu życzliwość i pomocna dłoń.
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-05-05 o 12:09 |
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno dopiero dowiedziałam się o tym forum i zainteresował mnie ten temat
Zamierzam zakupić pierwszy "dobry" biustonosz i zastanawiam się, który model jest najlepszy jako stanik migracyjny żeby dobrze wszystko zebrać?Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
A może pokazuje jednak 75E? Bo mnie po wpisaniu wymiarów 77/97 ich kalkulator pokazuje 75E oraz jeśli chcesz mieć ścisły stanik 70G.
Teraz zobaczyłam Twój screen, przepraszam. Tylko, że Ty wpisałaś tam, że masz 87cm w biuście, a w wątku pisałaś, że masz 97cm. I kalkulator mariski dla wymiarów 77/87 proponuje 70C lub 70B w zależności od wersji. Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2009-05-05 o 12:27 |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- faktycznie nawet w cytowałam dziewczynę co powtarzała mój bład, wybaczcie po prostu nie zwróciłam uwagi.
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-05-05 o 12:48 |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerchie, mierzyłam tylko 2 staniki Mileny, ale... Jeśli pod biustem masz 77cm to w 65E możesz się nie zapiąć. Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre staniki Mileny są bardzo ścisłe. Sama mam 66cm pod biustem i niektóre 60-tki bywają za luźne, a Milenowe 60-tki były na mnie bardzo ciasne, może nawet za ciasne.
Kilka razy pojawiały się rzekomo Twoje wymiary 77/97, więc nikt nie przypuszczał, że to literówka. Poza tym dziewczyny się dopytywały dlaczego zamierzasz kupić przy tych (77/97) wymiarach taki rozmiar, gdybyś tylko zerknęła na te wymiary to nie byłoby całego zamieszania. Naprawdę wszyscy chcieli dla Ciebie dobrze, bo gdybyś miała rzeczywiście wymiary 77/97 to rozmiar 65E byłby drastycznie za mały. |
|
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie aparat mi się ładuje i nie mogę wrzucić fotek...
|
|
|
#4703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko kurcze obawiam się, że w tych miękkich to w ogóle piersi nie będę miała :P Z tych durnych rozmiarów mam 75B lub 70C. Ciężko mi się przełamać i zakupić całkowicie miękki stanik
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Po tych "durnych" rozmiarach, jak napisałaś, ciężko coś stwierdzić, więc może podaj wymiary i dziewczyny coś doradzą |
|
|
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie
![]() Moje wymiary to 76/93 ale nie jestem pewna czy dobrze się mierzę ![]() 76 czyli obwód pod biustem mierzyłam ciasto a biust luźno bez stanika wyprostowana będąc. |
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezme w takim razie 70C najwyżej wymienie. Jak przyjdzie to zdam relacje. |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeśli mierzyłaś tak jak piszesz a raczej tak jak chciałaś napisać to prawdopodobnie mierzyłaś dobrze możesz spróbować jeszcze nachylić się i zmierzyć obwód piersi w "zwisie" i wtedy w kalkulatory wpisuj ten większy wynik
|
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjadłabym serniczek ![]() Oczywiście mierzyłam ciasno Czy w takim razie mogę kupić te modele które poleciłyście w rozmiarze 70F/32E (wg bra fittera mariski)? Czy w przypadku tych modeli wypadają rozmiary inaczej?
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, wstyd się przyznać - ja już jakiś czas na wizażu i dopiero teraz widze ten wątek, może dlatego że wczeniej nie miałam problemu z doborem biustonosza. Nosiłam rozmiar 70 B, teraz karmię i zamierzam dokupić sobie biustonosze. Te co mam, kupione były jeszcze jak byłam w ciąży i szczerze nie bardzo leżą, toteż musiałam sprawdzić jaki rozmiar noszę i okazało się że wypada 70 E, a ja posiadam obecnie 75 D
Szok!! Ale teraz jestem mądrzejsza.Pozdrowionka i powodzenia wszystkim w odkrywaniu siebie
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

no to czekam
choć słyszałam jakieś plotki, że niby w plazie w którymś z bieliźniaków są jakieś normalnie rozmiary, ale jeszcze nie sprawdziłam tej informacji

jak przyjdzie to powiem jak leży 
).

Poluję na jakiś kostium kąpielowy z nowej kolekcji Freya- rzuciły Ci się może w oczy?
aby zobaczyć zdjęcia mozna oszaleć. 70H? H? Chyba zostane przy milenie i przy 65E, które dyktuje tamtej kalkulator.