Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 19:13   #4681
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
N ebay-u jakoś nie potrafię się przemóc żeby coś kupić, jeszcze nigdy nie próbowałam.

Zamówiłam ten strój, zobaczę jak przyjdzie, najwyżej odeślę, strata niewielka tym bardziej że przesyłka i tak gratis no to czekam
jak znajdziesz coś taniego na ebayu to warto ja zamawiam i nie miałam jeszcze problemów nigdy - a jak nie pasuje to sprzedaje na all i tez nie ma z tym problemu :P (tylko trzeba szukać okazji żeby kupującemu w pl tez się opłacało jak coś )

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość
przyłączam się do marudzenia choć słyszałam jakieś plotki, że niby w plazie w którymś z bieliźniaków są jakieś normalnie rozmiary, ale jeszcze nie sprawdziłam tej informacji
:P

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Hmm
myśle nad zamówieniem tego staniczka http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0019 65D (mam wymiary 77/97, ale w 65 czuje się lepiej niż w70;p) lub http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=422 tutaj ta tabela na stronie sugeruje 65 E http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=324 tu ścisły 70C? Nie mam tego Paycoś tam, więc raczej zakupy w zagranicznych odpadają. Co do tego mojego markspencera to w sumie jak tak codziennei wkładam to coś tam zostaje xD

Hmm, jak dostane dużo pieniazkow na dzien dziecka to zakupie ten stroj http://www.bellissima.com.pl/strona....g#powiekszenie ;/ strasznie drogi, no ale czego się nie robi dla biustu. W tych wiązanych to po prostu mocniej zwiąże pod piersiami, a stanikowe stroje chyba gumeczki poteguje, tylko nie bardzo wiem, jak mogła by któraś cyknać zdjęcie, bo chyba czytałam ze juz to macie na swoich stanickach?
świetny ten strój, ale osobiście bym tyle nie dała :/ chociaż w sumie strój wystarczy 1

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Tylko trzeba szerzyć wiedzę... Chodzić po sklepach, męczyć. I tak jest lepiej z tego co czytałam niż przed dwoma laty.

Szkoda tylko, że wiele dziewczyn/kobiet boi się uswiadamiania. A temat staników/biustu jest krępujący/tak błahy, że nie warto o nim rozmawiać. To tak z moich obserwacji.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Hm 77/97 u ty chcesz brać 65D?
Wg tabelki Mileny wychodzi 75E/70H.
sądze zę pomyłka nastąpiła i chodziło o 77/87 ? albo coś w ten deseń :P
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:15   #4682
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

słuchajcie, kupiłam panaszka za 56 zł na all...(venus) ubrany raz na ślub i idzie w świat... czyli do mnie jak przyjdzie to powiem jak leży akurat mój rozmiar, zobaczymy co to z tego bedzie

edit: a strój śliczny... mi się podoba ten co na stanikomanii był niedawno czarny jednoczęściowy taki elegancki... ale nie jestem w wyższej potrzebie stroju a jest dość drogi.

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt

Edytowane przez Adriana Lecouvreur
Czas edycji: 2009-05-04 o 19:17
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:28   #4683
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
O spotkaniu można się dowiedzieć z Lobby...
Lub z Kalendarza : http://www.tygodniowy.pl/c07642a7380...9019bc/19/2009

W sklepach najczesciej organizowane są spotkania bra-fittingowe, gdzie bra-fitterka najpierw prowadzi mały wykład, a potem ustala rozmiar każdej z pań. Natralnie można wtedy zakupić staniczek.
fajna sprawa... Mam nadzieję, ze to mierzenie nie jest przy wszystkich??

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
Z wymiarów, które podałaś wynika, że powinnaś nosić 70D, ale skoro mówisz, że 75D było dobre w misce to pewnie jesteś nietabelkowa. I w tym momencie już nie wiem co Ci doradzić (ja nowa w tym temacie).
No to nie mam fajnej sytuacji... Ktoś mi poradzi co robić, jesli jestem nietabelkowa??

Dziewczyny a czy któraś z Was nosiła takie troszkę dłuższe staniki? Może one lepiej podtrzymują biust?Tylko ciekawe czy są wygodne...

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:41   #4684
~Veronique
Zakorzenienie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12151274]

:P

[/quote]ała to boli !

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:43   #4685
espera
Raczkowanie

GG do espera

Cytat:
Napisane przez vielleicht Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie dotarł gossard Leży ładnie i podoba mi się ale miska mogłaby być ciut większa. Później wstawię fotki i poproszę Was o komentarz
Kupowałaś na allegro czy w sklepie?
Gossard ma dużo fajnych wzorów i bielizna jest stosunkowo tania, ale jedyny(?) polski sklep internetowy , który je sprzedawał bigbra ma jakieś 'problemy'....

espera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 19:46   #4686
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
fajna sprawa... Mam nadzieję, ze to mierzenie nie jest przy wszystkich??
Nie!!! W zaciszu sklepowej przymierzalni.
Cytat:
No to nie mam fajnej sytuacji... Ktoś mi poradzi co robić, jesli jestem nietabelkowa??

Dziewczyny a czy któraś z Was nosiła takie troszkę dłuższe staniki? Może one lepiej podtrzymują biust?Tylko ciekawe czy są wygodne...
Hm trzeba mierzyć, skoro z tabelki wychodzi ci rozmiar, w który prawdopodobnie się nie zmieścisz trzeba wziąć większy.

Dziewczyny czy zwężając sobie obwód stanika zmniejsza się w nim miska czy nie?? Wiem, że podszywałam i powinnam zauważyć, ale zrobiłam to po niedługim posiadaniu stanika. Potem go trochę nie nosiłam i sama już nie wiem... A mnie to zaczęło dręczyć.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-05-04 o 20:26 Powód: dopisek
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 20:46   #4687
ninaad
Wtajemniczenie

Wyczytałam dzisiaj na forum lobby biuściastych, że w Gdyni jakieś 1,5 m-ca temu otworzyli nowy sklep bieliźniarski z szeroką, głównie tą większą rozmiarówką. Sklep nazywa się Lingeria i jest na ul. Żwirki i Wigury- była któraś może?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:02   #4688
megan_77
Rozeznanie

Byłam w tym sklepie, pisałam już o tym w tym wątku
Bardzo polecam ten sklep, duży wybór, przemiła pani, można godzinami przymierzać staniki
Kupiłam tam swoje Rio.
Polecam
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:20   #4689
espera
Raczkowanie

GG do espera

Cytat:
Dziewczyny czy zwężając sobie obwód stanika zmniejsza się w nim miska czy nie?? Wiem, że podszywałam i powinnam zauważyć, ale zrobiłam to po niedługim posiadaniu stanika. Potem go trochę nie nosiłam i sama już nie wiem... A mnie to zaczęło dręczyć.
Zdecydowanie zmniejsza się miska.

espera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 21:27   #4690
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Byłam w tym sklepie, pisałam już o tym w tym wątku
Bardzo polecam ten sklep, duży wybór, przemiła pani, można godzinami przymierzać staniki
Kupiłam tam swoje Rio.
Polecam
w takim razie umknęło mi chyba Poluję na jakiś kostium kąpielowy z nowej kolekcji Freya- rzuciły Ci się może w oczy?
Stary 2009-05-04, 22:10   #4691
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Hm 77/97 u ty chcesz brać 65D?
Wg tabelki Mileny wychodzi 75E/70H.
Hmm chyba melissa? No tak mi się wydaje, w 65 czuje się ok, a DD ciągle poprawiam te wyłażace pachy [bułeczki jak kto woli] ;] mniejsza jest D. Jest tam jakaś tabelka? Nie zauwazylam, bo bardzo powoli mi sie ta stronka laduje aby zobaczyć zdjęcia mozna oszaleć. 70H? H? Chyba zostane przy milenie i przy 65E, które dyktuje tamtej kalkulator.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-05-05 o 12:46
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 22:34   #4692
klikli
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
w takim razie umknęło mi chyba Poluję na jakiś kostium kąpielowy z nowej kolekcji Freya- rzuciły Ci się może w oczy?
Ja również polecam Lingerię w Gdyni. Kupiłam tam swoją arabelkę A jeśli chodzi o stroje kąpielowe z freyi - widziałam modele vodkatini i soda black, ale cały czas są nowe dostawy, więc może pojawiło się już coś nowego...
klikli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 22:59   #4693
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Hmm chyba melissa? No tak mi się wydaje, w 65 czuje się ok, a DD ciągle poprawiam te wyłażace pachy ;] mniejsza jest D. Jest tam jakaś tabelka? Nie zauwazylam, bo bardzo powoli mi sie ta stronka laduje aby zobaczyć zdjęcia mozna oszaleć. 70H? H? Chyba zostane przy milenie i przy 65E, które dyktuje tamtej kalkulator.
jakim cudem Ty masz się zmieścić w 65E jak z polskich wychodzi Ci 70G wg kalkulatora mariski. do tego milena jest raczej małomiskowa... chyba, że chodzi Ci tylko o to, żeby zasłonić sutki?
no chyyyyba, że jesteś tak podtabelkowa?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:31   #4694
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klikli Pokaż wiadomość
Ja również polecam Lingerię w Gdyni. Kupiłam tam swoją arabelkę A jeśli chodzi o stroje kąpielowe z freyi - widziałam modele vodkatini i soda black, ale cały czas są nowe dostawy, więc może pojawiło się już coś nowego...
Dzięki Może w takim razie podjadę tam dziś - mam nadzieję, że wybór strojów Freyi będzie trochę lepszy niż w Galerii Rajstop
Stary 2009-05-05, 10:05   #4695
lukrecja222
Zakorzenienie

dziewczyny, czy w Warszawie nadal jest ta Pani, co pomaga dobierać biustonosze w swoim mieszkaniu? Czytałam o niej już dawno, ale nie wiem czy to nadal aktualne?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 11:56   #4696
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
jakim cudem Ty masz się zmieścić w 65E jak z polskich wychodzi Ci 70G wg kalkulatora mariski. do tego milena jest raczej małomiskowa... chyba, że chodzi Ci tylko o to, żeby zasłonić sutki?
no chyyyyba, że jesteś tak podtabelkowa?

No zrobie wam screena, ze ten kalkulator mi tyle pokazuje! Nie wiem po co ta nieuzasadniona ironia? Niepotrzebnie wzbudza niechęć do ciebie, a pozatym skąd mam wiedzieć, że milena jest mało miseczkowa skoro jej nigdy nie miałam? I trochę nie rozumiem skoro jest kalkulator na stronie to chyba jest dopasowany pod te staniki a podejrzewam, że ten 'kalkulator mariski' jest ogólny, tak? Zresztą, chyba za każdym razem jak podaje wymiary proponujecie mi inny rozmiar, jeszcze naskakujesz jak człowiek chce sobie stanik dobrać, nie dość że można zgłupieć, to się w****i za przeproszeniem. ;/

http://img232.imageshack.us/my.php?image=xxxuiv.jpg prosze bardzo ;/

edit; może umówmy się tak, jak masz tak odpisywać na moje pytania, albo prośby o sugestie to ignoruj moje posty, bardzo cię proszę. Odstraszasz od tego wątku, a raczej gości tu życzliwość i pomocna dłoń.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-05-05 o 12:09
Stary 2009-05-05, 12:07   #4697
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Niedawno dopiero dowiedziałam się o tym forum i zainteresował mnie ten temat Zamierzam zakupić pierwszy "dobry" biustonosz i zastanawiam się, który model jest najlepszy jako stanik migracyjny żeby dobrze wszystko zebrać?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:23   #4698
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
No zrobie wam screena, ze ten kalkulator mi tyle pokazuje!
A może pokazuje jednak 75E? Bo mnie po wpisaniu wymiarów 77/97 ich kalkulator pokazuje 75E oraz jeśli chcesz mieć ścisły stanik 70G.

Teraz zobaczyłam Twój screen, przepraszam.

Tylko, że Ty wpisałaś tam, że masz 87cm w biuście, a w wątku pisałaś, że masz 97cm. I kalkulator mariski dla wymiarów 77/87 proponuje 70C lub 70B w zależności od wersji.

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2009-05-05 o 12:27
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:49   #4699
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Teraz zobaczyłam Twój screen, przepraszam.

Tylko, że Ty wpisałaś tam, że masz 87cm w biuście, a w wątku pisałaś, że masz 97cm. I kalkulator mariski dla wymiarów 77/87 proponuje 70C lub 70B w zależności od wersji.
W takim razie z tym 97 to literówka (chciałabym żeby nie xD), ale gdyby nelyen napisała bezpryskliwości w milszej atmosferze doszło by się do tego,że gdzies pisząc zrobiłam bląd. 70stki mam pozwężane, lepiej czuje się w 65 (w sumie tych zwężanych wychodzi 67), czuje się stabilniej i nie poprawiam co chwila stanika;p ('ciągłam stanik na dół', nie umiem tego wytłumaczyć) jak mi się przypomni to wsadzam te bułeczki xddd do mojej miseczki DD. Strasznie mi się ten ecri podoba z mileny jak to jest mało miseczkowe to skoro wychodzi mi 65E to powinnam wziąść o miseczkę większą? Chyba z wymianami tam nie ma problemów w razie czego, bo czytałam, że dziewczyny odsyłały już tutaj.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

faktycznie nawet w cytowałam dziewczynę co powtarzała mój bład, wybaczcie po prostu nie zwróciłam uwagi.

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-05-05 o 12:48
Stary 2009-05-05, 12:52   #4700
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteInnocent Pokaż wiadomość
Niedawno dopiero dowiedziałam się o tym forum i zainteresował mnie ten temat Zamierzam zakupić pierwszy "dobry" biustonosz i zastanawiam się, który model jest najlepszy jako stanik migracyjny żeby dobrze wszystko zebrać?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
przede wszystkim nie żadne tam push-upy. Na początek najlepszy miękki stanik, nie musi być koszmarnie drogi- zwłaszcza, że pewnie szybko z niego "wyrośniesz"- może np Emily lub Portia z CurvyKate albo np coś z Mileny?
Stary 2009-05-05, 12:57   #4701
agta85
Wtajemniczenie

Nerchie, mierzyłam tylko 2 staniki Mileny, ale... Jeśli pod biustem masz 77cm to w 65E możesz się nie zapiąć. Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre staniki Mileny są bardzo ścisłe. Sama mam 66cm pod biustem i niektóre 60-tki bywają za luźne, a Milenowe 60-tki były na mnie bardzo ciasne, może nawet za ciasne.

Kilka razy pojawiały się rzekomo Twoje wymiary 77/97, więc nikt nie przypuszczał, że to literówka. Poza tym dziewczyny się dopytywały dlaczego zamierzasz kupić przy tych (77/97) wymiarach taki rozmiar, gdybyś tylko zerknęła na te wymiary to nie byłoby całego zamieszania. Naprawdę wszyscy chcieli dla Ciebie dobrze, bo gdybyś miała rzeczywiście wymiary 77/97 to rozmiar 65E byłby drastycznie za mały.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 12:58   #4702
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez espera Pokaż wiadomość
Kupowałaś na allegro czy w sklepie?
Gossard ma dużo fajnych wzorów i bielizna jest stosunkowo tania, ale jedyny(?) polski sklep internetowy , który je sprzedawał bigbra ma jakieś 'problemy'....
Kupiłam na allegro. Bardzo podoba mi się wizualnie
Na razie aparat mi się ładuje i nie mogę wrzucić fotek...
Stary 2009-05-05, 13:09   #4703
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
przede wszystkim nie żadne tam push-upy. Na początek najlepszy miękki stanik, nie musi być koszmarnie drogi- zwłaszcza, że pewnie szybko z niego "wyrośniesz"- może np Emily lub Portia z CurvyKate albo np coś z Mileny?
Dziękuję bardzo
Tylko kurcze obawiam się, że w tych miękkich to w ogóle piersi nie będę miała :P Z tych durnych rozmiarów mam 75B lub 70C. Ciężko mi się przełamać i zakupić całkowicie miękki stanik Będą w ogóle widoczne?

Stary 2009-05-05, 13:17   #4704
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Dziękuję bardzo
Tylko kurcze obawiam się, że w tych miękkich to w ogóle piersi nie będę miała :P Z tych durnych rozmiarów mam 75B lub 70C. Ciężko mi się przełamać i zakupić całkowicie miękki stanik Będą w ogóle widoczne?
Gdybyś założyła miękki stanik w złym rozmiarze to raczej nie wyglądałyby zachwycająco, ale zapewniam, że miękkie staniki w dobrze dobranym rozmiarze, zadziałają lepiej niż wszelkie push-upy. Biust wygląda naprawdę bardzo dobrze, bez względu na wielkość Musisz także opanować 'sztukę' ich zakładania
Stary 2009-05-05, 13:21   #4705
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję bardzo
w dobrze dobranym staniku (takim, który np nie spłaszcza) będą widoczne- no, chyba że wymiary pod i w biuście masz identyczne- ale nie podejrzewam. Po tych "durnych" rozmiarach, jak napisałaś, ciężko coś stwierdzić, więc może podaj wymiary i dziewczyny coś doradzą
Stary 2009-05-05, 13:32   #4706
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie
Moje wymiary to 76/93 ale nie jestem pewna czy dobrze się mierzę
76 czyli obwód pod biustem mierzyłam ciasto a biust luźno bez stanika wyprostowana będąc.

Stary 2009-05-05, 13:46   #4707
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Nerchie, mierzyłam tylko 2 staniki Mileny, ale... Jeśli pod biustem masz 77cm to w 65E możesz się nie zapiąć. Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre staniki Mileny są bardzo ścisłe. Sama mam 66cm pod biustem i niektóre 60-tki bywają za luźne, a Milenowe 60-tki były na mnie bardzo ciasne, może nawet za ciasne.

Kilka razy pojawiały się rzekomo Twoje wymiary 77/97, więc nikt nie przypuszczał, że to literówka. Poza tym dziewczyny się dopytywały dlaczego zamierzasz kupić przy tych (77/97) wymiarach taki rozmiar, gdybyś tylko zerknęła na te wymiary to nie byłoby całego zamieszania. Naprawdę wszyscy chcieli dla Ciebie dobrze, bo gdybyś miała rzeczywiście wymiary 77/97 to rozmiar 65E byłby drastycznie za mały.
wiem, wiem rozumiem,przeprosiłam, tylko nie spodobała mi się agresja w jednym poście, a nie to że sugerowałyście ku memu zdziwieniu większy rozmiar. Wpisałam w wyszukiwarkę wątku swoje posty i raczej w większosci jest 87 ;p nie wiem co się stało, że napisałam 97, głupi błąd, a czytałam przecież posty i widziałam 87 nie 97, no nie wiem może taki kiepski dzień, nie ma, przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Wezme w takim razie 70C najwyżej wymienie. Jak przyjdzie to zdam relacje.

Stary 2009-05-05, 15:06   #4708
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wytłumaczenie
Moje wymiary to 76/93 ale nie jestem pewna czy dobrze się mierzę
76 czyli obwód pod biustem mierzyłam ciasto a biust luźno bez stanika wyprostowana będąc.
makowiec czy sernik?

jeśli mierzyłaś tak jak piszesz a raczej tak jak chciałaś napisać to prawdopodobnie mierzyłaś dobrze możesz spróbować jeszcze nachylić się i zmierzyć obwód piersi w "zwisie" i wtedy w kalkulatory wpisuj ten większy wynik

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:33   #4709
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur Pokaż wiadomość
makowiec czy sernik?

jeśli mierzyłaś tak jak piszesz a raczej tak jak chciałaś napisać to prawdopodobnie mierzyłaś dobrze możesz spróbować jeszcze nachylić się i zmierzyć obwód piersi w "zwisie" i wtedy w kalkulatory wpisuj ten większy wynik
OMG!
Zjadłabym serniczek
Oczywiście mierzyłam ciasno Czy w takim razie mogę kupić te modele które poleciłyście w rozmiarze 70F/32E (wg bra fittera mariski)? Czy w przypadku tych modeli wypadają rozmiary inaczej?

Stary 2009-05-05, 15:36   #4710
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Hej dziewczyny, wstyd się przyznać - ja już jakiś czas na wizażu i dopiero teraz widze ten wątek, może dlatego że wczeniej nie miałam problemu z doborem biustonosza. Nosiłam rozmiar 70 B, teraz karmię i zamierzam dokupić sobie biustonosze. Te co mam, kupione były jeszcze jak byłam w ciąży i szczerze nie bardzo leżą, toteż musiałam sprawdzić jaki rozmiar noszę i okazało się że wypada 70 E, a ja posiadam obecnie 75 D Szok!! Ale teraz jestem mądrzejsza.

Pozdrowionka i powodzenia wszystkim w odkrywaniu siebie

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Nenah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości