Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 16:36   #4741
DeBourbon
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzyścia 2009 cz. VI - ostatnie odliczanie!

estella mysle ze Ci sprawdza!

dziewczyny jutro ustny polski! nie mam pojecia jakich pytan sie spodziewać
DeBourbon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:37   #4742
nicRu
maszyna, nie człowiek

Co do odpowiedzi z wyborczej to naliczylam sobie juz 53 procent. Reszta źle lub nie pamietam co dalam.
Rozprawka... Ktos pisal ze nie mozna stosowac skrotow. Ok, nie powinno sie, ale to nie jest list formalny i zaden z 4 egzaminatorow z ktorymi mialam stycznosc w tym roku nie napisal mi ani nie zwrocil uwagi, ze nie mozna... Takze licze na najmniej 13 punktow (mniej z rozprawki nigdy nie mialam!), czyli 53%+26%=79% czyli wynik ok. Mam nadzieje ze nie zrobilam neiswiadomie zadnego glupiego bledu, ktory by ten wynik zmniejszyl (np. zle zaznaczenie odpowiedzi).

Takze i ja i wy bądźmy spokojne
PS. Paula, ja myslałam o Tobie na rozprawce Bede trzymac kciuki za gegre Twoja ;p
Stary 2009-05-05, 16:38   #4743
ankac000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaa000 Pokaż wiadomość
ale wtedy to wszystkie przedmioty czy tylko ten co slabo napisalam?
Ten który chcesz tylko.

ankac000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:38   #4744
Estella ash Maro
Przyczajenie

aaaooo.... tylko te ktore chcesz poprawic przez 5 lat a po 5 latach musisz cala mature od nowa napisac...

dziewczyny sprawdza mi wypracowanie z ang jak nie podkresliłam ktory temat pisze?
Estella ash Maro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:39   #4745
Agnesta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
W gazecie to i tak nie jest oficjalny klucz
racja poza tym na onecie, interii
czy gazeta.pl wszedzie sa inne odpowiedzi ;/

samo cke mialo na stronce napisane
ze poki nie ma dostepnego klucza
takiego ktorym beda sie poslugiwac
egzaminatorzy.. wiec juz sama nie wiem
ile mam pkt z polaka ;/
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:39   #4746
kiciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
To nawet nie takie trudne, nie wiem tylko jak jest roznosić, więc powiedziałabym wkładać do skrzynek
w stresie najłatwiejsze słówka uciekaja...
kiciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:40   #4747
Estella ash Maro
Przyczajenie

kurcze tak strasznie sie boja, a poza tym nawet jak mi sprawdza to kiepsko mi poszlo, bede miala jakies 50 kilka albo max 62 %
Estella ash Maro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:40   #4748
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Estella ash Maro Pokaż wiadomość
aaaooo.... tylko te ktore chcesz poprawic przez 5 lat a po 5 latach musisz cala mature od nowa napisac...

dziewczyny sprawdza mi wypracowanie z ang jak nie podkresliłam ktory temat pisze?
sorry, ale czytaj bo przynajmniej 2 osoby Ci odpisaly ... eh..
Stary 2009-05-05, 16:44   #4749
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Cherry90 Pokaż wiadomość
Pisałaś może o Kochanowskim? Mogłabyś mi napisać co tam napisałaś plus te środki językowe? Proszę ;*
no napisałam, że to co łączy te wiersze to fakt że to liryka zwrotu do adresata i że prezentowane są odmienne postawy wobec życia.
w Pieśni była postawa stoicka, odniesienie do odmienności losu (Fortuna), pogodzenie się z tym itd. no i że podmiot liryczny wie że nie ma sensu rozpamiętywać przeszłości itd, chociaż w przeciwieństwie do innych ludzi nie potrafi ukryć emocji.
w Trenie z kolei wymieniłam cechy Mądrości na podstawie tekstu, i uznałam, że autor tęskni za nią, ponieważ utracił tą cnotę, do której dążył wiele lat, teraz czuje się zagubiony, zrozpaczony itd.

uwzględniłam też kontekst literacki (liczbę pieśni, trenów) i autobiograficzny (śmierć Urszulki). we wnioskach napisałam że różnica w postawie podmiotu lirycznego wynika prawdopodobnie z osobistych przeżyć Kochanowskiego, bo podmiot można utożsamiać z autorem.

no i wcześniej zwróciłam uwagę na budowę (strofy, rymy), środki stylistyczne (tam była klamra kompozycyjna chyba) itd.

mniej więcej tyle

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:45   #4750
rozwydrzona
Zadomowienie

dziewczyna miała jechac do domu na egzamin, ale nie miala pieniedzy na bilet i chciala zadzwonic do rodzicow. patrzy, a tel. wylaczony no i zobaczyla, ze zepsuty! wiec zobaczyla kolesia z gitara na ulicy i spytala go, czy moze z nim spiewac i w ten sposob moga zarobic kase. Zaczeli muzykowac i podszedl koles i zaczal sluchac. Jak jej powiedzial, ze ma łonderful wojs to zobaczyła, że to Akon i on powiedział, że szuka laski, zeby mu featuring do nowej piosenki. No i takim sposobem, mimo że oblała egzamin, to jest sławną piosenkarką i nagrywa swoją płytę Może być?...
Stary 2009-05-05, 16:47   #4751
Anuu
Zakorzenienie

A ja nie sprawdzam klucza, o. wolę się nie załamywać
a wos idzie tak powoli, że do rana go nie skończę
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:51   #4752
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
dziewczyna miała jechac do domu na egzamin, ale nie miala pieniedzy na bilet i chciala zadzwonic do rodzicow. patrzy, a tel. wylaczony no i zobaczyla, ze zepsuty! wiec zobaczyla kolesia z gitara na ulicy i spytala go, czy moze z nim spiewac i w ten sposob moga zarobic kase. Zaczeli muzykowac i podszedl koles i zaczal sluchac. Jak jej powiedzial, ze ma łonderful wojs to zobaczyła, że to Akon i on powiedział, że szuka laski, zeby mu featuring do nowej piosenki. No i takim sposobem, mimo że oblała egzamin, to jest sławną piosenkarką i nagrywa swoją płytę Może być?...

hahaha świetne!!!!!!
Stary 2009-05-05, 16:52   #4753
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Czemu?

PS Wylosowałam sobie dzisiaj karteczkę... Do Chin.

W rozprawce o hałsie?

Mi tak przy tym temacie opowiadania przyszło do głowy - a może by o awarii jakiegoś sprzętu med. i że Hałs dostał posadę. Ale się wstrzymałam.
Bo w krótkiej formie miałam napisać, że jestem chora i co mi kazał lekarz, czy jakoś tak. No to sama sobie pomyśl. Schemat myślenia podobny do wczorajszego xD!
A z tymi Chinami to no... My tak jakoś razem na siebie działamy o.O
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:52   #4754
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa Pokaż wiadomość
w stresie najłatwiejsze słówka uciekaja...
Tyle tylko, że ja teraz nie jestem w stresie a i tak nie wiem
Stary 2009-05-05, 16:53   #4755
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co do odpowiedzi z wyborczej to naliczylam sobie juz 53 procent. Reszta źle lub nie pamietam co dalam.
Rozprawka... Ktos pisal ze nie mozna stosowac skrotow. Ok, nie powinno sie, ale to nie jest list formalny i zaden z 4 egzaminatorow z ktorymi mialam stycznosc w tym roku nie napisal mi ani nie zwrocil uwagi, ze nie mozna... Takze licze na najmniej 13 punktow (mniej z rozprawki nigdy nie mialam!), czyli 53%+26%=79% czyli wynik ok. Mam nadzieje ze nie zrobilam neiswiadomie zadnego glupiego bledu, ktory by ten wynik zmniejszyl (np. zle zaznaczenie odpowiedzi).

PS. Paula, ja myslałam o Tobie na rozprawce Bede trzymac kciuki za gegre Twoja ;p
czekaj, czyli sie dodaje? bo ja z tej 2 czesci mam 76%. i myslalam ze mam to podzielic :| jak to w koncu liczyc
hehehe. dzwonie do swojego korepetytora i mowie "przemek z 27 z 2 czesci mam 20,5 to dobrze?" i slysze"taak lal no nie no ciesze sie super !! widzisz dobrze ze pisalas rozszerzenie!!"
hehehe

Cytat:
jak dla mnie zajefajne
ale i tak nic nie pobije mnie jak siedzialam kiedys na korkach i gadal;am o tym co zbieralam jak bylam mala a ja mu zaczelam gadac ze zbierałam ludzkie palce, ale tylko te najmniejsze .na ulicy zbierałam bo moja neighbourhood byla bardzo dangerous

Edytowane przez 1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Czas edycji: 2009-05-05 o 16:54
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:54   #4756
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Zabierają, dlatego mam równo 250 ja mam 2 za, 2 przeciw. Zawsze tak piszę, bo inaczej się nie zmieszczę. Skrótów nie powinno się stosować, a z tego co wczoraj czytałam, to niby jako 1 się liczy.

Nie pamiętam uzupełnianki. Ale F miałam na początku chyba. Musiałabym arkusz zobaczyć, to bym powiedziała.

Ja mam predict. Indicate to nie wiem, co znaczy
No właśnie się zastanawiałam, ale dobrze, że nie zmieniłam, bo kątem oka widze, że jednak predict dobrze
Kurde, powiem wam, że mi nigdy nic nie mówili o tych skrótach :/ Moja koleżanka zdaje FCE w tym roku, od 10 lat chodzi do prywatnej szkoły i tyle rozprawek co pisała to nigdy jej nic za te skróty nie powiedzieli

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
tak, tak, zostańmy Maturzyściami!

wróciłam z rozszerzonego. fajna maturka rozprawka niczego sobie, tylko martwię się, że z moją chęcia stosowania oszałamiających struktur gramatycznych pokomplikowałam sobie sprawę

Co zaznaczyłyście w tym zadaniu o Alice i Johnie? Alice podziękowała tamtej kobiecie ze straganu grzecznie, bo... chciała być taktowna?
Ja napisałam, że była taktowna.

Cytat:
Napisane przez Cherry90 Pokaż wiadomość
Hej, do dziewczyn, które pisały R : co macie z tym vaution w słowotwórswie? I z announcment? W transformacjach powinno być beg of czy not to? Jak wrażenia? U mnie średnio ;P
Ja napisałam jakoś cautiously, ale to źle raczej Wogóle zrobiłam takie byki że dajcie spokój. Teraz widze jakie to proste było i nieźle będę sobie w brode pluć
Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
jaki znowu haczyk proste zadania były po prostu, nie ma tam żadnego haczyka bardzo bym sie zdziwiła gdybym miała źle pierwsze 2 zadania.

aha, i nie piszcie BDEF BGCD itp bo to bez sensu, arkusze były różne i odpowiedzi wymieszane, A u jednej osoby to D u drugiej a C u trzeciej

w zadaniu z magikiem było false, false, true, true, false
(występy nie są dla niego męczące, dziadek nie był wzruszony występem bo juz nie zył, inspiracją dla niego są osoby spoza swiata magii (wymienił np F.F Coppola)
tego 4 podpunktu nie pamiętam ale mialam tam true. a co do 5 - ostatni trick nie wymagał udoskonalenia, wiec false.

potem było tak - pierwsze to bylo o tym przepisie z niemiec i to było "nowe źródło historyczne" . drugie - odzyskany przez kolesia po wielu latach portfel (memories). trzecie było o dziele sztuki znalezionym w domu, czwarte o nieznanym gatunku zwierzęcia odkrytym gdzies tam, a piąte było o dziele sztuki znalezionym wśród smieci.

trzecie z ta typiarą co miała wypadek w jaskini, w pierwszym pytaniu zaznaczyłam ze nalezala do telewizyjnej ekpedycji, dalej cholera nie pamietam jakie byl pytania, ale jeden koles podziwiał tą dziewczyne i swoją ekipe, drugi mówił ze smiech pomaga w takich sytuacjach , a ekipa ratunkowa musiała czekac az poziom wody opadnie....

reading...
musieli zrezygnowac z wakacji przez problemy w szkole dziecka. mieli problemy finansowe bo ich dzieci byly na ich utrzymaniu. podziekowała za czajnik bo uwazała ze tak będzie grzecznie, pokłocili sie o to ze on jej wytknął że źle parzy kawę, a pieniądze pojawiały sie w czajniku jak któres z nich odczuwało ból .

wtedy te fragmenty tekstu co trzeba bylo dopasowac, w 1 luce było o tym że tworzy się juz zarządzenia prawne zachęcające do picia wody z kranu, w 2 nie pamietam, w 3 że producenci wody w butelkach mowia ze kampania jest niesprawiedliwa, a w 4 że jakas tam druga kampania juz powstaje.

no i w tym ostatnim zadaniu zaznaczałam predict, look up, had secretly installed, despite, allowing... y co tam jeszcze było?
Ja tylko mówie, że mogł być jakiś haczyk bo nie raz już tak było. Ja jestem po prostu przyzwyczajona do o wiele trudniejszych testów.Jak nam dawali takie łatwe, to ZAWSZE był jakiś haczyk. Stąd moje myślenie I nie myśliłam się co do 1 bo robiłam jakby było z haczykiem i miałam dobrze

Ogólnie mam podobnie do ciebie słuchanie i czytanie w jakichś 3/4.
Nam wogóle nie mówili, że są poprzestawiane pytania, także sorry. Nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
ja pisze, rozszerzoną

had installed, bo w tym zdaniu użyto już past simple a to had installed wydarzyło sie przed tym , co było w past simple.

transformacje mam tak samo jak Ty. 5 też nie pamiętam.
co do słowotwórstwa - mam warnings, announcement, healthier, ale te pozostale 2 mam źle Ty "cautionally" tez masz źle, bo powinno byc "cautiously"

a co do tego pytania czemu to wyciaganie tej dziewuchy z tej nory tak długo trwalo, to jedna odpowiedz była ze painkillers nie działały, druga ze jakies pudla musieli przesunąc, trzecia ze jej stan sie nagle pogorszył, i ja zaznaczyłam ta 4 odpowiedz, której nie pamietam.
Ta 4 to była że było za wąsko i się nosze nie mieściły chyba. Coś takiego w każdym razie i to zaznaczyłam.
Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
W rozprawce można stosować skroty?
Kurde chyba dwójkowiczki nic o tych skrótach nie wiedzą Bez kitu Ja coś chyba skopałam... bo mam po 3 małe argumenty a nie po 2 rozbudowane... do tego te skróty Mam tylko nadzieje, że te skróty się liczą jako 1 i mi nie odejmą całości za kompozycje...

Ide zobaczyć odpowiedzi.
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:54   #4757
Asienka187
Zakorzenienie

Dziewczyny od ilu pkt jest zaliczenie ang. podstawy? Od 16?
Stary 2009-05-05, 16:56   #4758
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Uhuhu jakie wysokie wyniki macie z angola.

Ja tez sie pochwale nie wysokim z czytania i słuchania na bank mam 16pkt ale np nie pamieta wszystkich odp np w zad 1 ani jednej no. Ale na ok 50% zdam

Asienka wystrczy 15 pkt zeby zdać .

Edytowane przez marcia1003
Czas edycji: 2009-05-05 o 16:57
marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:56   #4759
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Sprawdzą, nie ma się czym martwić.

Lepiej zrobił koleś ode mnie z sali.
Zamiast zamalowywać okienka to zaznaczył wszędzie krzyżyki
a na stronie Wyborczej napisali,że takie też sprawdzają

Cytat:
rewelacja!
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:56   #4760
Olayla
Zakorzenienie

a jest tu ktoś kto zdaje biologie R i chemię R?

Olayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:56   #4761
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
A dlaczego o mnie na rozprawce? Też coś o housie pisałaś?

I nie dziękuję - za gegrę

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Bo w krótkiej formie miałam napisać, że jestem chora i co mi kazał lekarz, czy jakoś tak. No to sama sobie pomyśl. Schemat myślenia podobny do wczorajszego xD!
A z tymi Chinami to no... My tak jakoś razem na siebie działamy o.O

Byłam u doktora Hałsa, przepisał mi Vicodin. xD

A jak piszesz adres do Chin - normalnymi znakami czy drukujesz chińskie?

Cytat:
Super

A ja nawet nie pomyślałam, że telefon to urządzenie techniczne. Od razu szukałam w myśli jakichś maszyn xD

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12165180]czekaj, czyli sie dodaje? bo ja z tej 2 czesci mam 76%. i myslalam ze mam to podzielic :| jak to w koncu liczyc
hehehe. dzwonie do swojego korepetytora i mowie "przemek z 27 z 2 czesci mam 20,5 to dobrze?" i slysze"taak lal no nie no ciesze sie super !! widzisz dobrze ze pisalas rozszerzenie!!"
hehehe
[/quote]

Policz sobie, że straciłaś 6,5 pkt na 50 czyli już 13% do tyłu. Tak najłatwiej.

Edytowane przez paula007
Czas edycji: 2009-05-05 o 17:00
paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:59   #4762
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

laski jak sie liczy te pkt? bo ja juz zgłupiałam. chodzi mi o to jak sa sumowane pkt z 1 i 2 czesci.
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:00   #4763
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
Napisane przez Olayla Pokaż wiadomość
a jest tu ktoś kto zdaje biologie R i chemię R?
Ja, ja

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:03   #4764
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nie wiem dlaczego, jakos tak siedzialam wczoraj na forum i mi tak do glowy przyszlo ;] "Hm, ciekawe co pisze Paula. Gdzie ona da tego House'a?" XD

PS. Chyba mam te 4% niej jak obczailam transkrypcje, bo w ost chwili zmienialam jedna odpowiedź. Enylej i tak dosc dobrze.

A co do arkuszy to w jednym 23pkt w drugim 27, czyli alcznie 50pkt. Liczysz punkty, mnozysz przez dwa i masz procenty.
Stary 2009-05-05, 17:04   #4765
rozwydrzona
Zadomowienie

Lirangel - dooobre

Kasiencja - ja pisałam tak samo, i też wpisałam klamrę komp. i jeszce odniesienie do horacjanizmu napisałam i że te 2 wiersze w roznych etapach zycia poety powstaly, a etapem przelomowym, co wplynal na jego swiatopoglad byla smierc corki...
Stary 2009-05-05, 17:07   #4766
trynosz
Zakorzenienie

Aj niby mam duzo 32/35 z zamknietych, ale takie glupie bledy zrobilam. Aj... No nic. Wazne, ze zdane
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:09   #4767
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ej mnie i tak nie pobijecie. Koleś patrzy na moj egzamin, ja wychodze z sali a on mnei lapie ze niewyraźnie napisalam cyfre 9 w peselu (heloł?). Przewodniczacy komisji kazal mi skreslic caly pesel i napisac go pod spodem o.o Jak dobrze ze sa te nalepki z kodem o.o
Stary 2009-05-05, 17:14   #4768
Cherry90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
no napisałam, że to co łączy te wiersze to fakt że to liryka zwrotu do adresata i że prezentowane są odmienne postawy wobec życia.
w Pieśni była postawa stoicka, odniesienie do odmienności losu (Fortuna), pogodzenie się z tym itd. no i że podmiot liryczny wie że nie ma sensu rozpamiętywać przeszłości itd, chociaż w przeciwieństwie do innych ludzi nie potrafi ukryć emocji.
w Trenie z kolei wymieniłam cechy Mądrości na podstawie tekstu, i uznałam, że autor tęskni za nią, ponieważ utracił tą cnotę, do której dążył wiele lat, teraz czuje się zagubiony, zrozpaczony itd.

uwzględniłam też kontekst literacki (liczbę pieśni, trenów) i autobiograficzny (śmierć Urszulki). we wnioskach napisałam że różnica w postawie podmiotu lirycznego wynika prawdopodobnie z osobistych przeżyć Kochanowskiego, bo podmiot można utożsamiać z autorem.

no i wcześniej zwróciłam uwagę na budowę (strofy, rymy), środki stylistyczne (tam była klamra kompozycyjna chyba) itd.

mniej więcej tyle
Z tego co napisałaś to na razie mam to samo A napisałaś , że Rozum i Mądrość podlegają personifikacji? I że jest to liryka bezpośrednia? Chyba za bradzo popłynęłam A jak będą blędy to co? Bo przecież nie ma punktów ujemnych?
Cherry90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:14   #4769
anlejka
Zakorzenienie

paula ja miałam normalny adres napisany, więc tylko przepisałam. Ale musiałam się pilnować, bo takich zbiorów liter nie widziałam na oczy. Jakieś Yijyng i inne takie. Właśnie! Pocztówkę muszę iść kupić. Jak zdam ustna w czwartek to kupię z radości i napiszę mu, że wysyłam, bo zdałam ustny angielski, więc niech nie narzeka na brzydką pocztówkę tylko się cieszy ze mną. Nawet nie wiem czy to on czy ona xD
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:16   #4770
palma_nova
Raczkowanie

Ludziska testy z angielskiego na roszerzonym poziomie były na 32 punkty a nie na 35 !!! Zadanie ostatnie było na 3 punkty a nie na 6 !!!!!!!!

według klucza na gazeta.pl
mam 24/32 plus rozprawka na 16 i jest 40/50 czyli 80% z roszerzenia !!!!!!!! A lajt

Jeżeli ciągle coś przeszkadza ci i gryzie pokonaj wreszcie to i stań od tego wyżej
Jeżeli myślisz że już nic ci nie pomoże rozejrzyj sie dokoła inni maja gorzej
palma_nova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości