|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
I moje wczorajsze leniwe P:
Ś: bułka z ziarnami 100g, obie połówki z masłem, sałatą, jajkiem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem, 2 ogórki kiszone, banan, cappuccino ajerkoniakowe ŚII: drożdżówka z lukrem i kruszonką, czekolada do picia-waniliowa jabłko lód rożek- princessa ![]() O: zupa botwinka z mnóstwem warzyw, 10 pierogów ruskich D: budyń czekoladowy z orzechami, cappuccino j.w. jabłko serek wiejski 200g z sokiem jeżynowym i jeżynami ![]() P: 2 tosty z żółtym serem, suchą krakowską, keczup, salaterka sałatki jarzynowej z majonezem lód twister trochę pistacji i paluszków z sezamem K: 2 parówki cielęce, 2 kromki razowca z masłem ziołowym, musztarda pomarańcza, banan Przed snem -kakao ![]() Proszę o ocenkę ![]()
#4112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4113 |
Rozeznanie
|
Kawka rożek princessa kokosowy jest pyszny, a waga wzrosła o kilogram, jeszcze 13
![]()
#4114 |
Rozeznanie
|
Moje W/U, może doczekam się wreszcie oceny...
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, winogron, kiwi i serka homo naturalnego. Trening:45 minut biegania. II. Pół dużej żytniej bułki z pasztetem sojowym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, kawa z mlekiem. III. Kotlet sojowy mielony( smażony bez tłuszczu, na teflonie) troszkę młodych ziemniaczków posypanych koperkiem, sałata i pomidory polane jogurtem naturalnym. IV. Serek wiejski z garścią migdałów, cynamonem, aromatem waniliowym i dwoma kostkami startej gorzkiej czekolady. V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami i ziołami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moze zmienie podiweczorek na serek homo i ogórka,zamiast tego lososia.co za duzo to niezdrowo tłuszczy. mogłby sie ktos wypowiedziec?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-05 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Rozeznanie
|
P
sn; chleb wymoczony w jajku (2 kromki grahama, 1 jajko) i usmazony na tefloni a na to: ser zolty, szynka, cukinia, musztarda z gorczyca, salata; szklanka soku jablkowego, 2 kostki czekolady 2sn; activia z mieszanka studencka, pieczone jablko z dzemem 3sn; kromka chleba pszennego posmarowana serkiem wiejskim seszczypiorkiem, plaster szynki, ogorek i musztarda, 2 raczki ob; 2 ziemniaki gotowane, pol kostrki twarogu poltustego, pol szklanki smietany, gotowana cukinia p; big milk kol; hmmm brak pomyslu... pewnie jakies kanapki z maslem i dzemem, jablko |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszku, ale ta oliwa to łyżeczka, orzechy garstka a masła też pewnie nie gruba warstwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4119 |
Wtajemniczenie
|
Moje zdołowane R:
1. 3 małe kromki chleba graham, 2 duże plastry szynki, łyżka twarogu półtłustego, kubek mleka 2% z kakao nat. warzywa (pomidor, ogórek kiszony i świeży, pietruszka- plastry) 2. zimne nóżki drobiowe kupne 150g (mięso 26%, woda, żelatyna, jajo [dla mnie tam był plaster], warzywa i widziałam pieczarkę), surówka z czerwonej kapusty z olejem, łyżka orzechów, łyżeczka słonecznika, 3 grzyby marynowane w occie (bez cukru) 3. warzywa (surówka lub na patelnię), 50g ryżu brązowego, 2 jaja (lub coś innego jeśli mama przyniesie), łyżeczka oleju trening 1,5h rower 7km 4. wieśniak zwykły, sałata, rzodkiewki Kopnijcie mnie w tyłek żebym się zaczęła uczyć i chodzić na siłownię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
♥
|
orzeszek nie ma za dużo tłuszczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
Również maturalne
![]() Ś: owsianka (miseczka płatków, szklanka mleka koziego, meeega jabłko [w zasadzie to wyszło jabłko z płatkami ;p], otręby, cynamon)+ kromka chleba wieloziarnistego+ pomidor+ szczypior IIŚ: jogurt nat. 200g+ orzechy+ migdały O: 70g kaszy jaglanej+ dużo gootowanej piersi z kurczaka+ miseczka warzyw z mrożonki (papryka, brokuły, kukurydza, fasolka)+ przecier pomidorowy+ kinder bueno na deser ;p P: dwie kromki chleba pełnoziarnistego+ jajko+ pomidor+ szczypior K: sałatka z: rukola+ puszka sałatki nicejskiej z tuńczykiem+ szczypior+ pomidor+ 3 kulki mozarelli I jak?:P
#4123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam Cie;D ide sobie zrobic kakaooo, bo mam przez Ciebie ochote;P
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Raczkowanie
|
Hej
Dzisiaj mój 4 dzień kiedy jestem na R. Chciałabym, żebyście oceniły mój jadłospis (dzisiejszy) i napisały, co robie źle. Z góry dzięki. 1 śniad: owsianka( 4 łyż, na mleku) z jabłkami. 2 śniad. grahamka z wędliną i jabłko. obiad: ryba=mintaj, kapusta kiszona z marchewką. podwieczorek(będzie): jogurt nat. z 3 orzechami. kolacja: serek wiejski. Ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyki
![]() A Ty Airwaves sobie nie żałuj i wieczorkiem czekam na Twój jadłospisik ![]() Jak znajdę czas to i mój dzisiejszy napiszę ![]()
#4127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na R nie sprzyja łączenie tłuszczy i węglowodanów - jogurt naturalny + orzechy to właśnie takie połączenie, lepszy byłby np. serek homo naturalny czy wieśniak i więcej tych orzechów trochę, NNKT są potrzebne nawet na redukcji. A że rybka na obiad, to prawidłowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Rozeznanie
|
bo ja jestem pomijana... ![]() bardzo bardzo proszę o ocenkę..mogę na Was liczyć? U
może dziś któraś dobra duszyczka oceni??
![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2009-05-05 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Raczkowanie
|
bo ja jestem pomijana... ![]() bardzo bardzo proszę o ocenkę..mogę na Was liczyć? R/U
może dziś któraś dobra duszyczka oceni?? ![]() hm... to moze ja ocenie ekspertka nie jestem
![]() ![]() do śniadanka mogłabyś dorzuć jakiś owoc może jabłuszko ? 2 śniadanko mi sie podoba Obiad tez jest w miare dobry podwieczorek to to ciasto tak ? bardzo fajnie ze je zjadłaś lub zjesz ![]() ![]() kolacja hm.. ja bym zjadła tutaj wiejski i dwie kromeczki chlebka albo jajecznice ![]() ![]()
#4130 |
Wtajemniczenie
|
Juz od jakiegos czasu czytam wasze jadlospisy, przeczytalam tez kilka wczesniejszych wątków, korzystam z waszych jadlospisów i rzeczywiscie chudne (oczywiscie w polaczeniu z treningami aerobowymi i silowymi) wrzucam moje pierwsze R
(40 min twistera) Sniadanie: Owsianka (z 3 łyzek, 2 plasterków suszonego banana, pokrojonej suszonej morelki, polowe pokrojonego w kostke jablka, szczypta cynamonu), druga połowa jabłka II Sniadanie - 2 połówki bólki razowej kazda z plasterkiem polędwicy, 3 plastrami twarożku, kilkoma plasterkami ogórka, pomidora, papryki, szczypiorka (30 min biegu) Obiad - 1/3 torebki brązowego ryżu, grilowana piers z kurczaka (pojedynczy filet), mizeria z ogórka i jogurtu naturalnego Podwieczorek - serek homo naturalny 4 pokruszone orzechy włoskie (8 min buns, legs, arms, abs, stretch) Kolacja - wiesniak, jajko na miękko albo wieśniak ze szczypiorkiem i ćwiartką pomidora, albo polowa wedzonej makreli z cwiartka pomidora (zobacze na co bede miala ochote) W ciągu dnia pije 1.5 litra wody i 1 zieloną herbatke Prosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie cwiczymy na czczo ![]()
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
Mój jadłospis-lekkie R
![]() 1.Owsianka (4 łyżki płatków,2 łyżki otrębów pszennych),starte jabłko,łyżeczka miodu,łyżeczka cynamonu 2.Bułka grahamka z serem pleśniowym,sałatą,ogórkie m,papryką,rzodkiewką i rzeżuchą 3.Pół woreczka kaszy gryczanej z "warzywami na patelnię" (tzn.pół woreczka mieszanki 7-mio składnikowej,2 pieczarki,trochę papryki,łyżka groszku konserwowego,kurkuma,chil i i inne przyprawy) 4.2 kiwi i batonik fitness (strasznie miałam ochotę na coś słodkiego ![]() 5.Pół grahamki z plasterkiem sera żółtego wędzonego,makrelą wędzoną,ogórkiem i rzeżuchą 6.Jajecznica (2 jajka) z pomidorem (1 ![]() ![]() Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc tak - są nnkt (makrela wędzona, bo mam nadzieję, że było sporo tej rybki). Nie jest najgorzej, ale obawiam się, że jedząc batoniki i owoce (owoce jemy tak do godz. 16,00 na R.) nie schudniesz ; ) myślę, że warto się trochę pomęczyć i odstawić na kilka tygodni słodycze, skoro to ma być lekka R.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-05-05 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że Star mnie ubiegła ![]() Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-05-05 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzies juz pytalam czy twister/hula hop to cwiczenia aerobowe nie uzyskalam odpowiedzi, ale uznalam ze to aeroby, dlatego cwicze na czczo. Co myslicie? ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- COFAM PYTANIE! :p "Jednak późniejsze badania naukowe wykazały, że to nie tkanka tłuszczowa będzie głównym źródłem energii w takiej sytuacji, lecz tkanka mięśniowa. Toteż dla ludzi ciężko pracujących nad rozbudową umięśnienia trening aerobowy na czczo jest najgorszym rozwiązaniem jaki mogli sobie wybrać. Porównuje się je do pójścia na wojnę bez amunicji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zadomowienie
|
lekkie Rrrr, z prosba o ocene
I 3kromki grahama z kielbaska(po 3 malutkie plasterki na kazda) salata, ogorek, papryka, pietruszka II 2 male pomarancze, ok 2 garsci orzechow nerkowca III plaster indyka(pieczony), szpinak(z czosnkiem, roztrzepanym jajkiem, odrobina jogurtu nat., oliwy z oliwek) ok 10 malych kopytek IV wiesniak lekki z jakims warzywkiem mam pytanie, czy przy lekkiej redukcji moge sobie pozwolic na te kopytka czy czasami kielbaske?(takie odstepstwo od owsianki na sniadanie) |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2009-05-05 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Raczkowanie
|
Chorobowo - badanioweee U ;(
Śn : dwie kromki chlebka zwykłego jedna z pasztetem pomidorem i ogorkiem , druga z serkiem ,,Mój ulubiony '' pomidorem i ogorkiem 2śn: grahamka sucha O: dwa naleśniki P: spory kawałek biszkopta z trzema rodzajami galaretki i bitą śmietaną K: serek wiejski i jabłuszko
#4139 | |
Zakorzenienie
|
jadłospis wg mnie ok.surówka pewnie kupna z olejem?lepiej zrobic samemu z oliwą-bedzie zdrowiej
BTW-odchudzac sie z takiej figury jaką masz to grzech ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moje U w takim razie śniadanie: grahamka na dwie części: jedna z masłem, twarogiem i dżemem, druga z pasztetem wątróbkowym, sałatą i pomidorem, kawa z mlekiem II: owsianka: 4 czy tam 5 łyżek płatków na mleku , z łyżeczka wiórków kokosowych, kawałkiem twarogu (taaak, wiem, co za dużo to niezdrowo) i cynamonem, pół jabłka, mała kawka obiad: miseczka zupy ogórkowej, zabielanej z ziemniaczkami, jakaś potrawka z kurczaka na oleju winogronowym z pieczarkami i papryką, trochę ziemniaczków, 3 ogórki kiszone gdzieś pomiędzy zielona herbata x2 i jabłko podwieczorek: fistaszki , nie wiem ile, nie liczyłam, ale tak nie za dużo, ie za mało lecz w sam raz ![]() kolacja (zaraz po nią pójdę ![]() i jak? może cava, mogłabyś w wolnej chwili zerknąć? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.