Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 09:50   #3991
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Witam i ja po weekendzie

W Zakopanem było fajnie, co prawda tłumy jak zawsze w weekend majowy, ale trzymaliśmy się z daleka od centrum i było ok.
Skończył mi się filtr, więc siłą rzeczy się opalałam, muszę złożyć zamówienie w Eskulapie, ale brakuje mi trochę do darmowej przesyłki i nie wiem, co by tu sobie dołożyć.

Pozbyłam się kilku resztek w ten weekend. Poszedł żel pod prysznic Dove, oliwka HiPP, micel (a drugi rozlałam) i balsam TBS z orzechem brazylijskim (w końcu zużyłam coś do ciała).

Ze zużytego balsamu się najbardziej cieszę - mam w zapasach 2 balsamy, 5 maseł i 3 mini masła. Dlatego idę zaraz pod prysznic i będę się potem smarować. Chyba zacznę od miniaturek.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
przedmaturalnie wcale nie fajnie
i chciałam Was prosić o trzymanie kciuków przez następne 3 dni od 9:00 do mniej-więcej 12 (Zosiu )
Będzie dobrze Ninko
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 14:30   #3992
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja zawsze sobie folguję w okresie wiosenno-letnim Bo tyyyle fajnych kosmetyków wychodzi, że aż trudno mi się trzymać w odwyku.
A o której będziesz w MACu? To może się spotkamy. Chcę pójść dobrać sobie odcień korektora , wypróbowałam tego od Estelli i chyba się skuszę, bo tylko korektory pod oczy mi zostały.

Dziękuję w imieniu siostry
Madziu, napisałam tamtą wiadomość przed wyjściem z domu a potem nie zaglądałam już do kompa. Byłam w MACu rano, ok. 10:00, kupiłam z tej nowej kolekcji Rose Romance błyszczyk Steal my heart i mgiełkę fiksującą makijaż o zapachu różano-jaśminowym Macałam też te nowe błyszczyki Double Dazzle ale chyba sobie odpuszczę, już na poprzednim spotkaniu mówiłam Estelli że czaję się na Baby sparks ale po bliższych oględzinach stwierdziam, że one jednak za bardzo nadrobinkowane jak dla mnie, tak na co dzień bym się dziwnie czuła Więc to na pewno sobie odpuszczę Chciałam też obejrzeć ten bronzer Deborah, który zizou wklejała ale nie ma w ZT kolorówki Deborah

Aha, ten korektor Estella ma chyba ten sam co ja, czyli NW15, bo ode mnie miała próbkę. Ja jestem z niego niesamowicie zadowolona, rewelacyjnie kryje a nie jest ciężki i lepki jak kamuflaż. Gdyby go zrobili w tubce to już w ogóle byłabym w siódmym niebie.

Edytowane przez lizzie
Czas edycji: 2009-05-04 o 14:32
lizzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 15:29   #3993
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Elu, nic się nie stało

Ja w domu przelotem, zjadłam obiad, lecę na korki a potem z kolegami na spontaniczne piwo .... Ah, wiosna

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:50   #3994
isa666
Zakorzenienie

Co za pogoda Uciekłam przed burzą(wyszłam później z pracy, bo trzeba było projekt zakończyć), w busie jak jechałam to była ulewa a u mnie w domu susza. Ale na horyzoncie się błyska i grzmi i pewnie za chwilę będzie burza. A mi na tą pogodę łeb pęka

Ninuś jak tam matura?
Stary 2009-05-04, 17:54   #3995
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

burza kocham burze.. w Warszawie póki co spokojnie

na maturze znowu Chłopi ja pisałam o Chłopach, rok przede mną chyba też miał Chłopów a w międzyczasie próbna i powtórkowa też były o Chłopach. Poszaleli

A ja siedzę i piszę referat

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 17:59   #3996
isa666
Zakorzenienie

Eeee.... z tą burzą był fałszywy alarm Przeszła bokiem a u nas sucho.
A co do matury to wg. mnie tematy wypracowania były proste. Ja miałam na mojej Ogniem i mieczem, którego nie przeczytałam w ogóle Tzn. przeczytałam tylko streszczenie.
Napisałam wypracowanie właściwie tylko na podstawie tego fragmentu, który był załączony na formularzu maturalnym

Strasznie mnie boli głowa od wczoraj, nie wiem czy mi za bardzo słońce nie przygrzało w mózg jak wczoraj się opalałam, bo cały czas mam takie dziwne zawroty głowy i mieni mi się przed oczami Już mnie to zaczyna irytować
Stary 2009-05-04, 17:59   #3997
cybercat11
Rozeznanie

lizzie a jaki korektor tak zachwalasz?
cybercat11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 18:00   #3998
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Ja jestem jak najbardziej chętna
No to super Też powinnam zrobić odwyk, ale dzisiaj po dentystce poszłam do sklepu i się pocieszyłam peelingiem lirene i maseczkę under twenty No ale musiałam Więcej kosmetyków prócz filtra nie zamierzam kupować

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Jestem jak najbardziej za a relacja oczywiście będzie, choć może nie tak fascynująca jak sobie wszystkie wyobrażałyśmy
Nieważne jak fascynująca, ważne, że było fajnie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Co za pogoda Uciekłam przed burzą(wyszłam później z pracy, bo trzeba było projekt zakończyć), w busie jak jechałam to była ulewa a u mnie w domu susza. Ale na horyzoncie się błyska i grzmi i pewnie za chwilę będzie burza. A mi na tą pogodę łeb pęka
A u nas ani jednego znaku, że będzie padać... Dla mnie robi się trochę za gorąco, no ale dobrze, że w domu chociaż chłodno

Jej, jaki ja miałam dzisiaj paskudny dzień Rano się dowiedziałam, że babcia wylądowała w szpitalu. Potem poszłam do dentystki żeby tylko zrobić plombę po kanałowym. No ale miałam pantomogram i pani na nim zobaczyła, że mam jeszcze 3 zęby chore, psuły się od dziąseł Już mi jednego zatruła, teraz mnie boli, bo znieczulenie puszcza... A dwa pozostałe to ósemki i nie wiem, czy nie powinnam ich usunąć, skoro ledwo wyrosły a już takie chore... I jeszcze mi powiedziała, że jak tak mi się strasznie psują zęby, to powinnam zrobić badanie na tarczycę, bo to źle wygląda Wyszłam od niej i się rozpłakałam, no mam dosyć swoich zębów, przecież do trzydziestki wszystkie będą miały plomby No i poszłam po ten peeling, na pocieszenie, ale marna ta pociecha... Mam nadzieję, że rodzice mi dzisiaj przywiozą biały khol z Drezna, bo do TBSu już wiem, że nie udało im się trafić
Ech, idę do drugiej babci, zaniedbałam je ostatnio

Nino, jak Ci poszło? Za każdym razem jak widziałam kasztanowce, to myślałam o Tobie
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 18:03   #3999
noseknosek

isa Też mi się wydaje, że w miarę ok te tematy, ale sam fakt że znowu Chłopi aż mnie zmroził
wstyd się przyznać ale Pana Tadeusza nie czytałam, po prostu nienawidzę tej książki podchodziłam do niej parę razy i za każdym razem się poddawałam

Co innego Chłopi, Lalka, Noce i dnie, Nad Niemnem

kochanie przykro mi z powodu babci
Zębami się nie przejmuj, po prostu je wyleczysz i tyle. Ósemki mało kto ma zdrowe A badania trzeba zrobić, profilaktycznie

biegam

Edytowane przez noseknosek
Czas edycji: 2009-05-04 o 18:05
Stary 2009-05-04, 18:08   #4000
isa666
Zakorzenienie

kochanie
Nie martw się ząbkami, ósemki właściwie nie są potrzebne i można bez nich żyć

nosku ja Chłopów nawet lubiłam, za to Lalka i cała reszta.... oj nie Mój ukochany okres to romantyzm i tylko lektury z tego okresu wprost pochłaniałam
Stary 2009-05-04, 18:32   #4001
karolina1985
Zakorzenienie

Cześć

Wpadłam na wątek po południu, nacytowałam się i napisałam jak głupia i wszystko mi zeżarło
Więc tak z pamięci:

Ninko trzymałam dziś i będę dalej trzymać kciuki, na pewno będzie dobrze Czekamy na relację jak Ci poszło

Lizzie super, że się tak dobrze bawiłaś, czekamy na relację i fotorelację

Kochanie przykro mi i z powodu babci i z powodu zębów Pocieszenie się należało jak najbardziej A jaki peeling?Ten antycelulitowy?

Isa świetne te sukienki, które wkleiłaś Najbardziej podoba mi ta w pomarańczowe kwiaty, szkoda, że jest bez ramiączek, bo ja w takich źle się czuję Ale spódnicę chętnie przymierzę jeśli w ogóle się jakaś ostała

Wyjazd się udał i zaowocował potrzebą zakupu papki Jadwigi i pudru bambusowego A Wrocław jest naprawdę piękny, miałyśmy świetny hostel i ciekawe towarzystwo

Kilka dni temu pisałam, że muszę kupić w końcu jakiś lekki krem i wreszcie się zmobilizowałam przed wyjazdem, wzięłam Roca do mieszanej i póki co jestem b.zadowolona, jest leciutki, fajnie nawilża, szybko się wchłania i nie zostawia tłustawej warstwy.

Nosku pytałaś o plany zakupowe na maj, u mnie oprócz wyżej wymienionych nic mi nie przychodzi do głowy, jeśli już to raczej kolorówka
Jeśli pozbędę się maczka to na jego miejsce kupiłabym jakiś róż, albo brązer i może wreszcie przekonam się do codziennego używania
Poza tym intensywnie myślę nad jakąś uniwersalną paletką cieni i linerem Gosha

Przydałoby się trochę zacząć oszczędzać, bo w czerwcu-lipcu czeka mnie spory wydatek a tu jeszcze należałoby uzupełnić trochę szafę

Echh ciężki jest los kobiety

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-05-04 o 18:34
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 19:14   #4002
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
za to zauroczyl mnie Kazimierz
Ahh, uwielbiam Kazimierz. Piękne miejsce.

Cytat:
A co do matury to wg. mnie tematy wypracowania były proste. Ja miałam na mojej Ogniem i mieczem, którego nie przeczytałam w ogóle Tzn. przeczytałam tylko streszczenie.
Napisałam wypracowanie właściwie tylko na podstawie tego fragmentu, który był załączony na formularzu maturalnym
Ja pisałam o Lalce, której nigdy nie miałam w rękach, pewnie pamiętacie jak się stresowałam - wynik 91%.
Ninkuś, odezwij się

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Wyszłam od niej i się rozpłakałam, no mam dosyć swoich zębów, przecież do trzydziestki wszystkie będą miały plomby
Ja mam niestety ten sam problem, właściwie na okrągło chodzę do dentysty, co skończę leczyć nowe zęby to te już zaplombowane się paprzą i nie wiem już sama co z tym zrobić, bo dbam o nie jak umiem, dentystkę mam świetną, a jest coraz gorzej.
Stary 2009-05-04, 19:19   #4003
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cybercat11 Pokaż wiadomość
lizzie a jaki korektor tak zachwalasz?
O ten: http://www.maccosmetics.com/product/...RODUCT_ID=4388

Cytat:
Jej, jaki ja miałam dzisiaj paskudny dzień Rano się dowiedziałam, że babcia wylądowała w szpitalu. Potem poszłam do dentystki żeby tylko zrobić plombę po kanałowym. No ale miałam pantomogram i pani na nim zobaczyła, że mam jeszcze 3 zęby chore, psuły się od dziąseł Już mi jednego zatruła, teraz mnie boli, bo znieczulenie puszcza... A dwa pozostałe to ósemki i nie wiem, czy nie powinnam ich usunąć, skoro ledwo wyrosły a już takie chore... I jeszcze mi powiedziała, że jak tak mi się strasznie psują zęby, to powinnam zrobić badanie na tarczycę, bo to źle wygląda Wyszłam od niej i się rozpłakałam, no mam dosyć swoich zębów, przecież do trzydziestki wszystkie będą miały plomby No i poszłam po ten peeling, na pocieszenie, ale marna ta pociecha... Mam nadzieję, że rodzice mi dzisiaj przywiozą biały khol z Drezna, bo do TBSu już wiem, że nie udało im się trafić
Iza, współczuje z powodu babci i z powodu zębów, babcia na pewno lepiej się poczuje a z zębami to sama mam problem, więc wiem co przeżywasz. Ja już jedną ósemkę usunęłam, niedługo leci kolejna, na szczęście ósemki nie są nam niezbędne do życia
Kiedyś też chciałam kupić ten biały khol ale jak się na niego napaliłam, to go nigdzie znaleźć nie mogłam niedawno kupiłam białą kredkę i muszę przyznać, że naprawdę fajnie wygląda na wewnętrznej dolnej powiece, fajnie otwiera oko i odświeża spojrzenie.

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Cześć

Wpadłam na wątek po południu, nacytowałam się i napisałam jak głupia i wszystko mi zeżarło
Więc tak z pamięci:

Ninko trzymałam dziś i będę dalej trzymać kciuki, na pewno będzie dobrze Czekamy na relację jak Ci poszło

Lizzie super, że się tak dobrze bawiłaś, czekamy na relację i fotorelację

Kochanie przykro mi i z powodu babci i z powodu zębów Pocieszenie się należało jak najbardziej A jaki peeling?Ten antycelulitowy?

Isa świetne te sukienki, które wkleiłaś Najbardziej podoba mi ta w pomarańczowe kwiaty, szkoda, że jest bez ramiączek, bo ja w takich źle się czuję Ale spódnicę chętnie przymierzę jeśli w ogóle się jakaś ostała

Wyjazd się udał i zaowocował potrzebą zakupu papki Jadwigi i pudru bambusowego A Wrocław jest naprawdę piękny, miałyśmy świetny hostel i ciekawe towarzystwo

Kilka dni temu pisałam, że muszę kupić w końcu jakiś lekki krem i wreszcie się zmobilizowałam przed wyjazdem, wzięłam Roca do mieszanej i póki co jestem b.zadowolona, jest leciutki, fajnie nawilża, szybko się wchłania i nie zostawia tłustawej warstwy.

Nosku pytałaś o plany zakupowe na maj, u mnie oprócz wyżej wymienionych nic mi nie przychodzi do głowy, jeśli już to raczej kolorówka
Jeśli pozbędę się maczka to na jego miejsce kupiłabym jakiś róż, albo brązer i może wreszcie przekonam się do codziennego używania
Poza tym intensywnie myślę nad jakąś uniwersalną paletką cieni i linerem Gosha

Przydałoby się trochę zacząć oszczędzać, bo w czerwcu-lipcu czeka mnie spory wydatek a tu jeszcze należałoby uzupełnić trochę szafę

Echh ciężki jest los kobiety
Karolina, chyba też wezmę tą papkę bo mnie Magda też na nią namawiała, i jeszcze jedną rzecz więc ci zaraz naskrobię PW Cieszę się, że wam też udał się wyjazd, ciekawe towarzystwo powiadasz, hmmm już się nie mogę doczekać naszego spotkania
A ja chyba też przetrzepię trochę swoje zbiory, muszę dokładnie przemyśleć czego nie używam i chyba kilka rzeczy poleci na All, przyda się kaska na kolejne zakupy
Stary 2009-05-04, 20:13   #4004
kochanie
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pocieszenie Trochę mi lepiej, ale jestem przestraszona, dopóki nie zrobię tych badań, to się będę bać A babcię ze szpitala już wypisali (brak miejsc), no ale dali jej jakieś mocne leki i leży w domu, mam nadzieję, że niedługo będzie dobrze

Cytat:
Pocieszenie się należało jak najbardziej A jaki peeling?Ten antycelulitowy?
A nie Miałam go w rękach, ale stwierdziłam, że chcę coś nowego spróbować i kupiłam ten niebieski ujędrniający, czy coś... Podoba mi się jego zapach, mam nadzieję, że tak będzie do końca opakowania

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja mam niestety ten sam problem, właściwie na okrągło chodzę do dentysty, co skończę leczyć nowe zęby to te już zaplombowane się paprzą i nie wiem już sama co z tym zrobić, bo dbam o nie jak umiem, dentystkę mam świetną, a jest coraz gorzej.
Ech, skąd ja to znam. Współczuję Ci bardzo Ja to jeszcze mam takiego pecha, że moja siostra nie ma żadnych problemów z zębami, chodzi raz na dwa lata i ma ze dwie plomby. No a ja nadrabiam

Cytat:
Ja już jedną ósemkę usunęłam, niedługo leci kolejna, na szczęście ósemki nie są nam niezbędne do życia
Kiedyś też chciałam kupić ten biały khol ale jak się na niego napaliłam, to go nigdzie znaleźć nie mogłam niedawno kupiłam białą kredkę i muszę przyznać, że naprawdę fajnie wygląda na wewnętrznej dolnej powiece, fajnie otwiera oko i odświeża spojrzenie.
No nie są niezbędne, ale podobno jak już są wyrośnięte i się je usuwa, to się zęby mogą rozsunąć Więc to też mnie przestraszyło. No ale zobaczymy, może nie będzie źle

A khol chcę kupić nadal Bo okazało się, że rodzice nie trafili do żadnego ze sklepów z mojej listy, bo w weekend majowy Niemcy też świętowali No trudno, dostałam górę czekolad i kubek z Krecikiem, to jestem zadowolona, zwłaszcza, że po dzisiejszym dniu cieszy mnie najbardziej to, że wrócili cali, za dużo tych złych wiadomości...
Białe kredki mam dwie... ale jakoś nie widać ich po wewnętrznej stronie powieki... Jaką masz?

Stary 2009-05-04, 20:40   #4005
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
No nie są niezbędne, ale podobno jak już są wyrośnięte i się je usuwa, to się zęby mogą rozsunąć Więc to też mnie przestraszyło. No ale zobaczymy, może nie będzie źle

A khol chcę kupić nadal Bo okazało się, że rodzice nie trafili do żadnego ze sklepów z mojej listy, bo w weekend majowy Niemcy też świętowali No trudno, dostałam górę czekolad i kubek z Krecikiem, to jestem zadowolona, zwłaszcza, że po dzisiejszym dniu cieszy mnie najbardziej to, że wrócili cali, za dużo tych złych wiadomości...
Białe kredki mam dwie... ale jakoś nie widać ich po wewnętrznej stronie powieki... Jaką masz?
Możliwe, że mogą się zęby rozsunąć, ale na szczęście moje są tak ściśnięte, że nawet jakby się trochę rozsunęły to by nie było źle
Szkoda, że zakupy nie w pełni udane, no ale czekolada rekompensuje straty kredkę mam z MACa, kupowałam sobie przed weselem śliwkową, żeby pasowała do sukienki i pani namówiła mnie też na białą. Jest matowa, miękka, daje wyraźny kolor i nie znika zbyt szybko. W ogóle chciałam napisać, że jestem bardzo zadowolona z cieni MACa, na bazie Artdeco trzymały mi się całe wesele (czyli od zrobienia makijażu do powrotu do domu, jakieś 16 godzin) i nawet minimalnie się nie zrolowały nałożyłam też na twarz podkład MAC wymieszany z bazą Lumene i tylko raz musiałam nos przypudrować,a tak to makijaż nie do ruszenia. Przynajmniej o jedną rzecz nie musiałam się martwić
Stary 2009-05-04, 21:03   #4006
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe, że mogą się zęby rozsunąć, ale na szczęście moje są tak ściśnięte, że nawet jakby się trochę rozsunęły to by nie było źle
Szkoda, że zakupy nie w pełni udane, no ale czekolada rekompensuje straty kredkę mam z MACa, kupowałam sobie przed weselem śliwkową, żeby pasowała do sukienki i pani namówiła mnie też na białą. Jest matowa, miękka, daje wyraźny kolor i nie znika zbyt szybko. W ogóle chciałam napisać, że jestem bardzo zadowolona z cieni MACa, na bazie Artdeco trzymały mi się całe wesele (czyli od zrobienia makijażu do powrotu do domu, jakieś 16 godzin) i nawet minimalnie się nie zrolowały nałożyłam też na twarz podkład MAC wymieszany z bazą Lumene i tylko raz musiałam nos przypudrować,a tak to makijaż nie do ruszenia. Przynajmniej o jedną rzecz nie musiałam się martwić
No też mam ścisłe, aale ja nie chcę, żeby się rozsuwały, lubię je

Super, że ten makijaż miałaś taki trwały, mi na bazie artdeco coś się ostatnio odbija, ale to może przez to, że jest trochę stara

A ja zapomniałam powiedzieć - lakier Vipery jest super Będę musiała dokupić jeszcze kilka odcieni, jak już wymyślę, jakich mi brakuje Pomalowałam sobie paznokcie u stóp i nawet po chodzeniu po plaży nic nie odprysnęło

Stary 2009-05-04, 22:03   #4007
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Współczuję niemiłego dnia z babcią mam nadzieję, że będzie ok, a zębami się nie martw, będzie ok.
Zabieg usuwania ósemek nie jest taki straszny jak go malują - mówi to osoba, która nie chodziła do dentysty od 8 do 22 roku życia, bo panicznie się bała.

Cytat:
Przypomniałaś mi o tym kremie RoC. Właśnie lada dzień składam zamówienie apteczne i mam już w koszyku krem Galenic, ale kusi, żeby przetestować coś innego, a o tym myślałam jakiś czas temu. Tylko nie mam co Cię pytać o nic pewnie, bo mi potrzebna wersja do suchej skóry.

Cytat:
Oj jak ja dawno nie używałam białej kredki, już chyba ze 3 lata, a przez cały czas mam zamiar ją kupić. Tylko jakoś zawsze zapominam, więc chyba nie jest to najpotrzebniejszy wydatek. Ale pamiętam, że kiedys lubiłam bardzo ten efekt.

Miała któraś z was serum Farmona Blue Lagoon? Zastanawiam się, czy to się może sprawdzić w roli lekkiego, dodatkowego nawilżacza pod filtr. Trochę się boję zawartości alg, ale może moja skóra nie będzie na nie źle reagować, bo ostatnio jest w dobrej formie.
Stary 2009-05-04, 22:12   #4008
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi o tym kremie RoC. Właśnie lada dzień składam zamówienie apteczne i mam już w koszyku krem Galenic, ale kusi, żeby przetestować coś innego, a o tym myślałam jakiś czas temu. Tylko nie mam co Cię pytać o nic pewnie, bo mi potrzebna wersja do suchej skóry.
Ale właśnie wersję do suchej miałam na zimę Byłam b. zadowolona

Stary 2009-05-04, 22:15   #4009
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ale właśnie wersję do suchej miałam na zimę Byłam b. zadowolona
I to mocno nawilżało? Bo nie chciałabym się rozczarować w tym względzie, tylko móc posmarować raz i mieć zupełny spokój. W ogóle to z jakimś aptecznym kremem do suchej skóry mogłabys go porównać?

Jeszcze rozważam taką opcję, że odpuszczę póki co krem do twarzy, wykończę Biodermę Atoderm i kupię krem Nuxe Nirvanesque Enrichie. Szkoda, ze on trochę droższy od pozostałych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 09:36   #4010
zizou
Zakorzenienie

CFG mi sie skonczyl <czarna rozpacz> po raz pierwszy zuzylam blyszczyk do samego konca. do tego tusz tez na wykonczeniu, normalnie idzie sie zalamac bo w portfelu bida

co za paskudna pogoda. wystawilam leb przez okno i mnie zmrozilo a ja tak kocham upaly
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 09:55   #4011
sleepy
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Oj jak ja dawno nie używałam białej kredki, już chyba ze 3 lata, a przez cały czas mam zamiar ją kupić. Tylko jakoś zawsze zapominam, więc chyba nie jest to najpotrzebniejszy wydatek. Ale pamiętam, że kiedys lubiłam bardzo ten efekt.
Przypomniałaś mi, że ja też od dawna myślę o zakupie białej kredki Chciałabym znaleźć coś raczej taniego bo nie wydaje mi się że to jakiś priorytet w moim makijażu

Cytat:
Jeszcze rozważam taką opcję, że odpuszczę póki co krem do twarzy, wykończę Biodermę Atoderm i kupię krem Nuxe Nirvanesque Enrichie. Szkoda, ze on trochę droższy od pozostałych.
Moim zdaniem NE Nuxe jest za bogaty na okres wiosenno letni. A wiesz, że mam bardzo suchą skórę Ja prawdopodobnie wrócę do tego kremu w okolicy pażdziernika/listopada. Obecnie używam na noc tego kremu Lierac http://www.lekolandia.pl/lierac-hydr...ej-p-4988.html ale powoli mi się kończy i też zaczynam myśleć o czymś nowym, ale trochę lżejszym. Czuję że czeka mnie długa wciągająca lektura KWC i aptecznych stron internetowych

kochanie, mam nadzieję, że z zębami nie będzie problemów

A dziś moi maturzyści piszą angielski... Za Ninę też
Stary 2009-05-05, 12:11   #4012
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi, że ja też od dawna myślę o zakupie białej kredki Chciałabym znaleźć coś raczej taniego bo nie wydaje mi się że to jakiś priorytet w moim makijażu
Ja pamiętam, że miałam kredkę Inglot i byłam dość zadowolona. Najbardziej sobie pluje w brodę, że kiedyś nie wzięłam białej Clinique, jak były na All w fajnych cenach.

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem NE Nuxe jest za bogaty na okres wiosenno letni. A wiesz, że mam bardzo suchą skórę Ja prawdopodobnie wrócę do tego kremu w okolicy pażdziernika/listopada. Obecnie używam na noc tego kremu Lierac http://www.lekolandia.pl/lierac-hydr...ej-p-4988.html ale powoli mi się kończy i też zaczynam myśleć o czymś nowym, ale trochę lżejszym. Czuję że czeka mnie długa wciągająca lektura KWC i aptecznych stron internetowych
Czy ja wiem, z próbek NE, które miałam wydaje mi się, że byłoby ok nawet w ciepłej porze roku. Ten Lierac całkiem fajny mógłby też być, nigdy nie miałam nic tej firmy. Może nad nim też się zastanowię. Trzeba poznawać nowe kosmetyczne terytoria.

Jeżeli szukasz lekkiego ale fajnie nawilżającego kremu, to polecam Galenic Soins Hydratants do suchej cery. Byłam z niego bardzo zadowolona, teraz zastanawiam się nawet, czy nie kupić go ponownie jeżeli nie zdecyduję się na coś nowego.
Stary 2009-05-05, 16:09   #4013
isa666
Zakorzenienie

Cześć Straszna cisza ostatnio nam tutaj zapanowała
Ja dziś byłam zapracowana cały dzień i do końca tygodnia też będę miała mało czasu na wizażowanie w pracy.

lizzie obiecałam Ci napisać co nieco o szamponie Syoss. Tak więc ja go chyba nie polubię(mam wersję do suchych włosów, użyłam go już 3 razy) Strasznie mam po nim sianowate włosy a końcówki wyglądają okropnie! Chyba nie będę go używać, bo wydaje mi się, że on wysusza.

Chciałam jeszcze przy okazji pochwalić szminkę Shine Gelee L`Oreal. Jak nie lubię pomadek tak ta jest naprawdę świetna - dobrze nawilża, ładnie się błyszczy, ma przyjemny smak i nadaje bardzo subtelny kolor. Gdyby jeszcze opakowanie miała ładniejsze... No, ale naważnejsze, że zawartość mi odpowiada.
Stary 2009-05-05, 16:51   #4014
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Straszna cisza ostatnio nam tutaj zapanowała
Ja dziś byłam zapracowana cały dzień i do końca tygodnia też będę miała mało czasu na wizażowanie w pracy.

lizzie obiecałam Ci napisać co nieco o szamponie Syoss. Tak więc ja go chyba nie polubię(mam wersję do suchych włosów, użyłam go już 3 razy) Strasznie mam po nim sianowate włosy a końcówki wyglądają okropnie! Chyba nie będę go używać, bo wydaje mi się, że on wysusza.

Chciałam jeszcze przy okazji pochwalić szminkę Shine Gelee L`Oreal. Jak nie lubię pomadek tak ta jest naprawdę świetna - dobrze nawilża, ładnie się błyszczy, ma przyjemny smak i nadaje bardzo subtelny kolor. Gdyby jeszcze opakowanie miała ładniejsze... No, ale naważnejsze, że zawartość mi odpowiada.
Dzięki Isa że o mnie pamiętałaś już kiedyś gdzieś czytałam niezbyt pochlebne opinie o tym szamponie, dlatego się nie skusiłam i chyba się nie skuszę. Moje włosy same z siebie są sianowate, więc najlepiej sprawdzają się na nich szampony trochę obciążające, odżywcze.
Zainteresowałaś mnie tą szminką, czy ona daje na ustach efekt błyszczyka? Czy raczej ma kremową, kryjącą konsystencję? Zaraz poszukam jakiegoś linka w necie.
Stary 2009-05-05, 17:12   #4015
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Isa że o mnie pamiętałaś już kiedyś gdzieś czytałam niezbyt pochlebne opinie o tym szamponie, dlatego się nie skusiłam i chyba się nie skuszę. Moje włosy same z siebie są sianowate, więc najlepiej sprawdzają się na nich szampony trochę obciążające, odżywcze.
Zainteresowałaś mnie tą szminką, czy ona daje na ustach efekt błyszczyka? Czy raczej ma kremową, kryjącą konsystencję? Zaraz poszukam jakiegoś linka w necie.
Ja mam akurat tą szminkę w wersji z drobinkami, więc wygląda naprawdę jak błyszczyk Nie jest kremowa tylko taka właśnie żelowa. Bardzo mi się ten efekt na ustach podoba, bo niestety u mnie kremowe szminki zaraz włażą w załamania ust i wygląda to okropnie tymbardziej, że mam tendencję do pierzchnięcia warg i wtedy każdą suchą skórkę widać
Przy tej pomadce nie znać żadnych mankamentów na ustach.
Stary 2009-05-05, 17:32   #4016
Hosenka*
Zakorzenienie

Jestem w trakcie wrzucania fotek na zbiory pielęgnacyjne i kolorówkowe

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 18:14   #4017
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam akurat tą szminkę w wersji z drobinkami, więc wygląda naprawdę jak błyszczyk Nie jest kremowa tylko taka właśnie żelowa. Bardzo mi się ten efekt na ustach podoba, bo niestety u mnie kremowe szminki zaraz włażą w załamania ust i wygląda to okropnie tymbardziej, że mam tendencję do pierzchnięcia warg i wtedy każdą suchą skórkę widać
Przy tej pomadce nie znać żadnych mankamentów na ustach.
Muszę ją pomacać przy najbliższej okazji Ja też nie lubię kremowych szminek, zaraz mi się ważą na ustach, podkreślają suche skórki i często nawet wysuszają usta Uwielbiam błyszczyki i balsamy do ust, w tej materii jestem zboczona

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Padłam jak je zobaczyłam
Stary 2009-05-05, 18:23   #4018
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
I to mocno nawilżało? Bo nie chciałabym się rozczarować w tym względzie, tylko móc posmarować raz i mieć zupełny spokój. W ogóle to z jakimś aptecznym kremem do suchej skóry mogłabys go porównać?

Jak dla mnie mocno Ale ja mam mieszaną cerę... Ten krem to taka puchata kołderka, u mnie zostawiał lekki film, ale o to właśnie mi chodziło przy minusowych temp.
Trudno mi porównywać, bo z zasady kremów do suchej cery nigdy nie używałam, dopiero Nosek mnie na ten namówiła A właśnie Nosek i kochanie miały ten krem, więc może będą miały porównanie do czegoś innego aptecznego.

Tak w ogóle to dzień dobry
Strasznie dziś zmarzłam, bo oczywiście pamiętając weekendowe upały wybrałam się do pracy w spódnicy

Dostałam dziś I część mojego Avonowego zamówienia tzn. 2 kredki z gąbeczką i się cieszę sama do siebie, bo fioletowa ma idealny dla mnie kolor a ta gąbeczka jest świetna Chyba zamówię sobie jeszcze czarną i brązową
Polubiłam ostatnio kredki odkąd mam Gosha

Aaa czy ktoś mi poleci jakąś dobrą temperówkę do nich?

Stary 2009-05-05, 19:04   #4019
noseknosek

cześć

ja też na maj planuję trochę się ograniczać trochę z przymusu, a trochę z rozsądku, bo jak przyjdzie mi się spakować, żeby pojechać na wakacje do domu to będzie ciężko

mam już listę i postanowiłam, że tego nie przekroczę

ice do kremu RoC to ja też byłam z niego całkiem zadowolona. nawilżał ładnie, lekko odżywiał, ma taką puszystą konsystencję jak Karolina powiedziała

mi skończył się Hydraphase LRP, którego używałam pod filtr i teraz zdecydowałam się na Clarenę

biegam
Stary 2009-05-05, 21:30   #4020
kochanie
Wtajemniczenie

Hej Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za pocieszenie Babcię wypisali ze szpitala, więc nie jest źle A zęby... no cóż, może kiedyś się nie będą psuły, jutro idę do lekarza z tarczycą, zobaczymy

Cytat:
Współczuję niemiłego dnia z babcią mam nadzieję, że będzie ok, a zębami się nie martw, będzie ok.
Zabieg usuwania ósemek nie jest taki straszny jak go malują - mówi to osoba, która nie chodziła do dentysty od 8 do 22 roku życia, bo panicznie się bała.
Dzięki Ja chodzę regularnie, bo mi ból nie daje się ukrywać przed dentystą

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
O, muszę zaraz tam iść obejrzeć

Cytat:
Jak dla mnie mocno Ale ja mam mieszaną cerę... Ten krem to taka puchata kołderka, u mnie zostawiał lekki film, ale o to właśnie mi chodziło przy minusowych temp.
Trudno mi porównywać, bo z zasady kremów do suchej cery nigdy nie używałam, dopiero Nosek mnie na ten namówiła A właśnie Nosek i kochanie miały ten krem, więc może będą miały porównanie do czegoś innego aptecznego.
Ja mam bardzo mieszaną cerę Policzki miałam zimą strasznie suche i ten krem sobie z nimi radził jak nic innego. Zwłaszcza po nocy miałam ściągnięte po wszystkim, tylko nie po nim Więc polecam, chociaż nie wiem jak zachowywałby się w dzień...
Cytat:
Strasznie dziś zmarzłam, bo oczywiście pamiętając weekendowe upały wybrałam się do pracy w spódnicy
Też nie wiedziałam, że przyjdzie taki chłód. I się wybrałam - w samej bluzie, z spodniach za kolana i sandałkach Zamarzając jeszcze patrzyłam na ludzi na ulicy - nikt się tak nie ubrał, skąd ci wszyscy ludzie wiedzieli, że będzie tak zimno?

Warszawianki, ja nie mogę się jednak z Wami zobaczyć w czwartek Nie relacjonujcie więc za dużo, bo i tak będziecie musiały mi wszystko powtórzyć w niedzielę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości