Przydatne poradniki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 14:58   #31
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Przydatne poradniki

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
A mi ta książka nie przypadła do gustu - na początku myślałam, zę fajnie się będzie czytać bo jest w formie opowiadania, ale w pewnym momencie zaczęło mnie irytować podejście autorki do ciąży, miałam wrażenie że ona wiecznie się nad sobą użala, wszystko jej dolega, wszystko drażni itp. Nawet nie dotrwałam do połowy książki i się jej pozbyłam.
A ja wręcz przeciwnie, wcale takiego wrażenia nie mialam, choć całej jeszcze nie przeczytałam, bo sobie ją dozuję To pierwszy poradnik, przy którym się trochę pośmiałam, nie taki suchy, z samymi informacjami. Obok właśnie części informacyjnej jest opowiadanie narratorki, przyznam - dosć specyficznej osoby, ale dzięki temu czytając tę książke co jakis czas wybuchałam śmiechem

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 07:43   #32
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Polecam "W oczekiwaniu na dziecko"
A. Eisenberg i inni.
Również kontynuację po porodzie.
Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Dokładnie Również polecam książkę P. Smaszcz-Kurzajewskiej "Mama i tata to my" oraz P.Zawitkowski " Co nieco o rozwoju dziecka".
wyróżnione mam, "W oczekiwaniu..." dawkowałam sobie miesiącami, "Mama i tata..." właśnie dostałam i powolutku czytam.
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Kurcze a jednak jest płytka myślałam że może nie ma i jest bez więc kupiłam takąszkoda może uda mi się następnym razem
A czy ktoś z Was prenumeruje ten miesięcznik?
ja prenumeruję http://sklep.murator.pl/product_info...172ae417e1eaab - wczoraj dostałam numer majowy nie muszę biegać po kioskach i szukać

poza tym czytam róznego rodzaju małe książeczki dotyczące pielęgnacji, rozwoju dziecka itd, mam tego dość dużo od koleżanek i ze szkoły rodzenia
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 19:43   #33
glamourous
Zakorzenienie

a dla przyszlych mam ktore sobie chca poczytac cos dla wyluzowania w te dlugie bezsenne noce bardzo polecam ksiazke "Dziennik ciezarowca" chyba Tomasz Kwasniewski jest autorem- opisuje dzien po dniu ciaze swojej zony, bardzo ciekawie przeczytac jak faceci przezywaja ten okres... no i oczywiscie happy end czyli szczesliwy porod Bardzo sympatycznie sie czyta
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 20:26   #34
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a dla przyszlych mam ktore sobie chca poczytac cos dla wyluzowania w te dlugie bezsenne noce bardzo polecam ksiazke "Dziennik ciezarowca" chyba Tomasz Kwasniewski jest autorem- opisuje dzien po dniu ciaze swojej zony, bardzo ciekawie przeczytac jak faceci przezywaja ten okres... no i oczywiscie happy end czyli szczesliwy porod Bardzo sympatycznie sie czyta
O! Warto wiedzieć. Szukam właśnie jakiejś książki o ciąży z punktu widzenia mężczyzny dla mojego męża. A imieniny tuż, tuż
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 20:09   #35
glamourous
Zakorzenienie

zdaje sie ze dziennik ciezarowca mozna przeczytac tez w internecie - bo byl pisany w formie blogu
http://dziennikciezarowca.blox.pl/html

ale mysle ze ksiazka to fajny prezent
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 18:07   #36
zebra666
Zakorzenienie

Trafiłam dzisiaj zestawik z biblioteczki mamo to ja Za 20 zł Mam poradnik" Ciąża od a do z"- naprawde świetna!!! 9 zdrowych miesięcy, poród, noworodek....i jeszcze druga książka"Zdrowie dziecka"...Cieszę się, że czekało to na mnie w prasie ostatnie...więc musiało być dla mnie
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 13:49   #37
KERA
Raczkowanie

Z książek przyłanczam się i też proponuję "W oczekiwaniu na dziecko" kosztuje ok 50 zł w empiku. Jeśli chodzi o gazety to też M jak mama i będę mamą. Obydwie są chyba po 3,90 albo 4,90 zł w empiku.
KERA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 11:05   #38
konspiracja
Zakorzenienie

A ja mam pytanie do dziewczyn, które polecały "Ciążę dla bystrzaków"
nie miałam za dużo czasu ostatnio w księgani i tylko pobieżnie przejrzałam - sa tego 3 części- i o ile drugi tom - pierwszy rok z życia dziecka podobał mi sie bardzo, to pierwsza część - dot. samej ciąży wydała mi sie dziwna: strasznie dużo tam było o ruchu i ćwiczeniach, ale o samej ciąży wydało mi sie jakos dziwnie mało jak to jest u Was?
Nie zrozumcie mnie źle, oczywiście sama ćwiczę i ruch w ciaży jest potrzebny, ale czego innego się spodziewałam po tej książce...

Co do lektury dla facetów to widziałam "Już prawie jeste tatą czyli sposób na przetrwanie"

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-05-29, 11:14   #39
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O! Warto wiedzieć. Szukam właśnie jakiejś książki o ciąży z punktu widzenia mężczyzny dla mojego męża. A imieniny tuż, tuż
Malinko - polecam więc "Dziecko dla odważnych" Leszek K. Talko - czytamy właśnie na zmianę z mężem - napisana prostym językiem o przeżyciach związanych z pojawieniem się dzidziusia w domu

Oprócz tego mam wspomnianą już tu pozcyję "W oczekiwaniu na dziecko" oraz "Wielką księgę dziecka" http://www.mareno.pl/prod/MIDN/9788374237031
No i co miesiąc "M jak mama"

Poza tym dziewczyny - jak coś mamy internet, gdzie jest tysiące porad, no i nasze kochane forum

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 16:50   #40
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do dziewczyn, które polecały "Ciążę dla bystrzaków"
nie miałam za dużo czasu ostatnio w księgani i tylko pobieżnie przejrzałam - sa tego 3 części- i o ile drugi tom - pierwszy rok z życia dziecka podobał mi sie bardzo, to pierwsza część - dot. samej ciąży wydała mi sie dziwna: strasznie dużo tam było o ruchu i ćwiczeniach, ale o samej ciąży wydało mi sie jakos dziwnie mało jak to jest u Was?
Nie zrozumcie mnie źle, oczywiście sama ćwiczę i ruch w ciaży jest potrzebny, ale czego innego się spodziewałam po tej książce...

Co do lektury dla facetów to widziałam "Już prawie jeste tatą czyli sposób na przetrwanie"
A może po prostu Ty przeglądałaś "Aktywną Ciążę dla Bystrzaków"
Aktywna:
http://www.allegro.pl/item627053279_...ystrzakow.html

Normalna:
http://www.allegro.pl/item627053273_...ystrzakow.html

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-03, 15:05   #41
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
A może po prostu Ty przeglądałaś "Aktywną Ciążę dla Bystrzaków"
Aktywna:
http://www.allegro.pl/item627053279_...ystrzakow.html

Normalna:
http://www.allegro.pl/item627053273_...ystrzakow.html
A to mnie zastrzeliłaś.... Najpewniej tak wlaśnie było... przy następnej okazji to sprawdzę... Wielkie dzięki!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości