|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
A ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką z grupy o aparatach - tak spontanicznie
![]() Mówiła, że też nosiła. I, że jak zdejmę to będzie mi go brakowało. Jakoś nie sądzę Chociaż podobno docenia się coś jak już się straci
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
no coz, mam za slabą cyfrówke, zeby zrobic zdjecie,ale znalazlam cos takiego :
http://www.polorto.com.pl/rurki/m9.jpg Nie jest to dookola zeba tak jak pierscien, tylko naklejone - jak zamek. Ja mam u gory 2 pierscienie i 1 rurke. Musialam ja nalozyc, bo orto zrobila mi aparat bez 2 zamków - miałam 5kę do leczenia. Dzisiaj dentystka zaplombowała mi zęba, a orto założyla juz tylko 1 zamek i rurkę. Niestety nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dziś na kontroli u orto po pół roku bez aparatu i wszystko jest dobrze
Coś mi dogięła w retencyjnym i tyle
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lensky moja rurka jest inna - u Ciebie to jakiaś jest podwójna
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-05 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
a ja jutro o tej porze bede miała zakładany aparat...już się nie mogę doczekać hehe
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
papryka85, tak Ci zazdroszczę...
22kasiunia, koniecznie wklej zdjęcia! ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- ja tez mam taka pojedyncza ![]() tytlko takie cos znalazlam w internecie, zdjecia tych naszych nei moglam znalezc Edytowane przez 201610241259 Czas edycji: 2009-05-05 o 19:50 |
|
|
|
|
#158 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety nieee Jedyne co się zmieniło to brak gumki na jedynce, a zamiast niej drucik. Dziś obkręcił mi jedynkę wokół własnej osi, aż z bólu zawyłam! A najlepsze jest to, że rzeczywiście w oczach się przekręciła, co uświadomilo mi jak bardzo rozchwiane są zęby w aparacie. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
http://www.orthomed.pl/katalog/pdf/str_014.pdf
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie dziwie, ze w tamtym watku nikt nic nie pisze
![]() Brawo dziewczyny ![]() A gdy mialam pierwsze podkrecenie, to na drugi dzien zeby nic mnie nie bolaly, myslalam ze na trzeci dzien beda bolec, ale takze nic ![]() Super Tak to ja moge nosic aparat
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za rurki
Inaczej sobie wyobrażałam ale te też są seksi
|
|
|
|
|
#161 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudne!![]() Cytat:
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
ej ale po co są te rurki.
|
|
|
|
|
#163 | |||
|
Rozeznanie
|
Za rok ma być ponoć obowiązkowa, a poziom podstawowy, to mają być wyłącznie zadania testowe..
Cytat:
![]() :roll eyes:Cytat:
Ja zakładałam, Ty zdejmowałaś.. ładnie, ładnie Cytat:
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ściagniecia to na poprzedniej wizycie orto mowila, ze do sierpnia na pewno mi zdejmie, ale ja w to watpie, bo z dnia na dzien wynajduje jakies nowe nierownosci ehhehe ma przekichane ze mna teraz mi kiel dolny wylazl z szerwgu ehhh i do tego miedzy jedynkami na gorze caly czas mam przerwe ehhh jestem ciekawa jak sobie z nia orto poradzi ja tam bede nosic do upadłego, do momentu az wszystko mi sie spodoba ![]() a Ty moja droga kiedy zdjemujesz? |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A ja?!!!!!
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhehe widze, ze ty juz po noszeniu super tez sie doczekac nie moge kiedy mi zdejmie i bede sie cieszyc prostymi zebolami
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
hehe jutro wizyta, tymczasem zajadam się pysznymi nugetssami własnej roboty
![]() to jak? używała któraś z was tego BLANXa anty osad?
|
|
|
|
|
#168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dentystka po leczeniu silowala sie z zebem zeby wepchnąc tam separacje to wsadziła mi miedzy zeby kawałek blachy, taki z 5 cm... bomba, prawda![]() Cytat:
kiedys siedzimy sobie z moim TZ i tak rozprawiamy jak bedą wyglądały nasze dzieci... no i ze będą wysokie i chude i bedą miec oczy piwne..no i zęby bedą miec straszne, bo i po mamie i po tacie
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
heeejjjjj co robiłyscie ze swędzącymi dziłąsłami?;/ masowac je?
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
boże dziewczyny nie nadążam za wami, druga sprawa jak czytam wasze przygody z dentystami i ortodontami podczam wysisków np:P to aż ciary przechodzą :P dobrze ze nie czytałam forum o aparatach na wizazu przed wyciskami bo bym sie przestraszyla tylko, ale jedno jest pewne ze ja mam to juz dawno za soba i fakt faktem ze z byt przyjemne nie bylo ale tez nie takie zle, a co do separacji kazdy sie jej tak boi mnie ona nic nie bolała a znajomi straszyli ze to taki straszny bol nie do przezycia tabletki trzeba brac itd, a ja normalnie sie czułam to samo z aparatem mam go prawie od tygodnia i jem wszystko na co mam ochote, tylko jakos nie moge sie przelamac zeby gume do buzi wsadzic:P jak u was z zuciem gumy?
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Po lekturze Waszych przypadków też jestem troszkę w szoku, te wszystkie wyciski, rwanka, separacje.... ufff dobrze, że już mam oba łuki bez takich przygód - szybko, sprawnie i z malutkim bólem po podkręcaniu.
Wspieram wiec moralnie resztę mniej szczęśliwą
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
no ja dzisiaj wstalam i nic
![]() )) dobrze![]() a kolezanka straszyla ze jak mnie separacja po wizycie nie boli to w nocy da mi w kosc... no nie zauwazylam jem normalnie...ale ją chyba faktycznie bolalo bo jadla biszkopty caly dzien... :Oa teraz jade do orto zalozyc pierscienie i zrobic wyciski! :O kurde...mam nadzieje ze przezyje odezwe sie po...lub wieczorem dopiero...tak wiec sie nie martwcie ze nie dalam tam rady![]() ___ po wizycie: przezylam pani na sile wcisnela pierscienie..zrobila z nich wycisk iiiii zaprasza na 13.05 na zalozenie aparatu!!! tydzien! \o/ magia!
Edytowane przez sQuara Czas edycji: 2009-05-06 o 10:43 |
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm widzę, że u Ciebia jak i u kilku aparatek tak wszystko na raty robione jest. Separacja - kilka dni, pierścienie - kilka dni i dopiero aparat. Bezsensowne bieganie do orto i strata czasu jak dla mnie. U mnie rach ciach ciach. Wyciski zdjcia itp. Na kolejnej wizycie plan leczenia a na 3 wizycie aparacior. Wsio. Z tym, że ja mam rurki. Znajoma też miała podobnie mimo, że ma pierścienie. Na 1 wizycie miała wyciski zdjęcia i separację a na 2 aparat. ![]() Także trochę mnie dziwi takie bieganie na raty ![]()
|
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Orto mi na to, że mam 0,01% szansy
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-05-06 o 14:25 |
|
|
|
|
|
#177 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak się okazało wcale nie taki diabeł straszny jak go malują separacje trochę mi przeszkadzały w jedzeniu,bo wbijały się w dziąsła. Aparat też mam już ok.dwóch tygodni i jest OK może nie tyle przez aparat co ten nieszczęsny łuk podniebienny Cytat:
bo miałam jeszcze dwa ząbki do zaleczenie i to żebym nie musiała biegać po innych dentystach moja orto. sama mi je zaleczyła dwa na raz i uzbroiła mnie na tydzień w separatory |
||
|
|
|
|
#178 |
|
BAN stały
|
ja nakładam troszkę pasty, nie zaszkodzi w sumie w tych niedostepnych miejscach pastą poszperać..
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałam wyrwane 4 zęby i najstraszliwiej wspominam wyrywanie 2óch dolnych 6ek..... istna teksańska masakra... krew na mnie, na dentyście i wszystkim co wokoło...ale w sumie to chodziło mi bardziej o zsunięcie się zębów do siebie... czyli jak wyrwałaś 4ke to po jakim czasie 3ka i 5ka się zbliżyły??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

za pierścieniem

Chociaż podobno docenia się coś jak już się straci 

. Aż sama się usiłuję nakręcić, że to ważne i bla bla.. ale nic na mnie nie działa 

Bo o ile dobrze pamiętam to założyłaś aparat jakiś miesiąc przede mną?
ale jak się okazało wcale nie taki diabeł straszny jak go malują
może nie tyle przez aparat co ten nieszczęsny łuk podniebienny
może dla tego że połowa do korzenia była zepsuta
miną już trzeci tydzień od wyrwania a dziura wielka jak po jakiejś bombie i z rany sączyła się krew prawie tydzień