![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy VI
czyli jednak niekapki
![]() ![]() ![]() dziś mleko dostał w bidonie ale bez pokrywki z plastikową zwykłą rurą ( na którą mówi "kijki" ![]() ![]() btw co z minisią? minia też juz daaaawno nic nie pisała ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-05-05 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Złaziłam dziś pół Warszawy. Nogi mnie bolą okropnie, ale za to jaki humor mam ![]() Klaudia nie spała w ogóle, więc padła zaraz po powrocie do domu czyli o 19.30. Dziś rano przerobiłam jej łóżeczko na tapczanik i bardzo jej się to spodobało ![]() Jakiś mam dziś udany dzień: kupiłam to co planowałam, a jeszcze miły pan naprawił mi cb od ręki ![]() ![]() Zmykam, bo padam. Jutro napiszę więcej Dobranoc
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
![]() Kasia - macie bardzo fajną "chatkę" ![]() Xantia - ja tak właśnie daję Emci kolacyjkę ok. 18.30 i przed 20.00 pije jeszcze 180 ml mleka z kleikiem ryżowym. Potem szorowanie zębolków i lulu do rana ![]() ![]() Kanciu - u nas też rządzą dwa Aventy: mniejszy i większy. Ja też ciągle robię dolewki ![]() Joannah - nie szalej tak, dbaj o siebie ![]() U nas było dzisiaj zimno, a ja cztery godziny spędziłam na stadionie z powodu gminnych rozgrywek w piłce nożnej. Moje chłopaki wygrali i w piątek jedziemy na powiaty ![]() ![]() Mam nadzieję, że będzie cieplej, bo tam dłuższa "nasiadówka" się szykuje... Emcia miała dzisiaj boski humor ![]() ![]()
#94 | ||
Konto usunięte
|
pozwolę sobie odpowiedzieć; obie są strasznie zabiegane, zapracowane.
![]() ![]() Cytat:
czy Ty aby za dużo nie wymagasz? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Adik pije z bidona bez rurki. taki zwykly bidonik jak na rower ale z misiem puchatkiem i banda z zaczarowanego lasu
![]() kalafiorowke ![]() Cytat:
![]() ![]() to sobie wymyslila ![]() ![]() ide spac kochane.. jak mi sie nie chce isc jutro do pracy ![]() ![]()
![]() |
#96 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;12161795]Maksymilian je normalną kolację z nami- około 20:30, np. kromka chleba czy frankfuterek, ![]() ![]() No dla nas to zdecydowanie za późno, ale chyba będę jej robiła kolację o 17.30 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas nowości: Niania z mężem wczoraj przywieźli na działkę króliczki, Elis oczywiście nie mogła się od nich oderwać ![]() ![]() A ja wczoraj wróciłam do domu w stanie wskazującym ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
X oby króliki na dobre smoka zjadły
![]() U nas mega gil + dziś pobudka o 6 słodko ![]() ![]() ![]() nie marudzę idę do pracy ![]() słuchajcie mamy problem Pola odmawia od ponad tygodnia mleka (pije nutramigen) z sojowym waniliowym tez kiepsko jej idzie ona ma alergie na nabiał ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Klaudia zazwyczaj zjada o 19 kanapkę razem z Sylwią i o 20.30 butlę kaszy
![]() Wesele mamy 23 maja lea jak na razie to za nami pierwsza noc w nowym łóżeczku. Położyła się ładnie i zasnęła tak jak zwykle ![]() Wczoraj małolata zasnęła o 19.30 i pospała do 7. Wymęczyła się tym łażeniem po sklepach. Sylwii wczoraj szukałam zielonej spódniczki na dziś do szkoły, bo bierze udział w konkursie recytatorskim o wiośnie, więc koniecznie musiała być ubrana na zielono. Znalazłam fajną w H&M ![]() Dobra na razie zmykam ogarnąć chatę ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
dzien dobry choc może nie taki dobry zimno i wietrznie
![]() a ja sobie kopiłam takie buty . http://www.allegro.pl/item618266396_618266396.html jak ja kupuję to mszą miec minimum 9cm obcas niższe odpadają ![]() Nie mam pomysłu na spędzenie dzisiejszego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
karolinqa23 o ja ale buty
![]() X czy Alis ustapiła "mi;ość" do psa bo ja juz nie wiem co począć Pola gnębi Rudexie niemiłosiernie (gryzie ja szczypie) dziś dałam jej po łapkach bo nic nie skutkuje ...
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Patrilla u nas tak Klaudia robi z kotem, przytula go aż mu oczy wyłażą
![]() ![]() ![]() karo ja mam obcas 5 cm i po wczorajszym dniu myślałam że padnę, a Ty w takim latasz ![]()
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Pisałam wczoraj, ale nici z tego wyszły. anula- i nie spadła Klaudia z łóżka??? Niemożliwe aż, Werka 1000 razy by lądowała na podłodze z rykiem jakby ja ze skóry obdzierali. patrilla- Weronka ma strajki kaszkowe /2-3 dni nie je kaszki/ a potem wraca do normy. Tydzień- to się Pola uparła. Może jej się jeszcze odmieni. No i buziaki dla choruska-przeziębiuska. A w dzień też"katrzry"? Weronka jedynie w nocy /i to też nie każdej/ mimo wietrzenia i nawilżania- ja tradycyjnie odstawiam 'piątki' /na co będę zwalać jak już wszystkie zęby wyjdą?/ karolinqa- jeessuuu ale szpile ![]() xantia- czyli 3mamy za skuteczne odsmoczkowanie ![]() Ajajnno- już nie będziesz się chciała ze mną zamienić. Dziasiaj od4 rano pobudka co pól godziny. Nie marudziła, tak jakby wyspana się budziła, rozmawiała /ze mną niestety/, no i musiałąm ja przykrywać jej kołderką /"przykryć mamusiu"/.Teraz ogląda "Świat Małej księżniczki"- sama uwielbiam tę bajkę. ogoda wiosenna raczej niż letnia... Miłego dnia!
#103 |
Zadomowienie
|
Wiem że wygladają groźnie ale są naprawdę wygodne i wbrew pozorom stabilne
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||||
Zakorzenienie
|
No trzymajcie kciuki!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się zastanawiałam jak na takich szpilach można latać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
my tez mamy fatalne nocki ostatnio
![]() ![]() ![]() co dziwne w dzien jest w miare ok ![]() karo masakra te buty ![]() lecimy kupic kalosze bo deszczowo u nas ... |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
u nas pies tez przechodzi katusze.. wczoraj np Adrian nakremowal mu cala siersc na plecach, jakis czas temu malowal mu pazury moim fioletowym lakierem do paznoksci.. oczywiscie cale lapy pies mial usmarowane.. no i nie moge zapomniec o pomadce na glowie.. normalnie salon pieknosci mamy w domu.. mam nadzieje ze nie zacznie go strzyc niedlugo
![]() Karo boskie buty ![]() Pati Adi tez juz odstawil mleko.. nawet na noc nie pije.
#107 |
Zakorzenienie
|
kropka, ja nie pozwalam Elis na takie extremalne zabawy, a już z lakierem do paznokci czy kremem to wcale
![]()
#108 |
Zakorzenienie
|
z lakierem to Adi sobie pozwolil jak robilam obiad w kuchni a akcja dziala sie na balkonie. on wszystko juz potrafi otworzyc i odkrecic. z kremem to bylam w pracy i tz mi opowiedzial.
#109 |
Zadomowienie
|
Pati my na Bebilonie Pepti i pija właśnie z kaszką ryżową owocową. Też mam zawsze sporo puszek i boję się strajku po zakupie nowej partii
![]() Karo ja w tych butach to 190cm bym miała ![]() ![]() ![]() Krzyś też "kocha" zwierzęta. Z kotem robi to samo co Klaudia, a z jego własnym psem (bo za nim przyszedł) to aż mnie przeraża czasami. Raz to za moimi plecami zęby mu oglądał ![]() ![]() ![]()
#110 |
Zadomowienie
|
Nikola też kocha zwierzątka
![]() ![]() ![]() co do moich butów mam jeszcze czerwone troszkę wyższe i czarne niższe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny, ja się tak wetnę na chwilkę bo od kilku dni zamierzałam napisać u Was posta z zapytaniem o stosunki dzieciaczków z psami. Ale Pati czyta mi w myślach i mnie wyprzedziła
![]() ![]()
#112 |
Zakorzenienie
|
Skoro masz JAKIEKOLWIEK wątpliwości, że pies może ugryźć dziecko i boisz się tego, to musisz coś z tym zrobić. Ja na przykład się nie boję, bo mój pies już nie raz i nie dwa dziabnął Alę w rękę jak mu za bardzo dokuczała. Dziecko musi się nauczyć, że pies to żywe stworzenie, czuje ból i potrafi się bronić. W tym wieku dziecku raczej trudno wytłumaczyć że czegoś nie wolno, wiem coś o tym...
![]() Poza tym uważam, że izolowanie psa może sytuację pogorszyć. Czując się odtrąconym jego niechęć do dziecka jako przyczyny może narastać. Ale to zależy od psa i wielu innych warunków. EDIT: Julia, widzę Cię ![]()
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2009-05-06 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
No to się rozpadało i rozwiało, ale nie mam nic przeciwko, bo sucho strasznie.Podobno w sobotę znowu ponad 20 stopni ma być.
Weronka zasnęła o 12.30 co jej się dawno nie zdarzyło,zapewne przez tę pogodę.Ja się rozpieszczam zieloną herbatą z prażonym ryżem i malinową czekoladą-mniam, mniam. Przypętało mi się zapalenie pęcherza, leczę się tymi cudownymi środkami z żurawiną, ale bez skutku. Upierdliwe to starsznei i bokesne niestety. kasiu- może tęść Twój ma złoty sposób ![]() karo- to Ty mistrzyni świata jesteś, że w taki butach się poruszasz, ja od urodzenia Weronki to im bliżej ziemi tym lepiej ![]()
#114 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() widze, ze wasze dzieciaczki duuuzo pija. Wiki jakos nie chce, czasami az na sile prawie musze jej cos wcisnac bo sie nie upomina a jak pytam czy chce i pokaze to uciekac potrafi... nie wiem dlaczego tak jest i troche mnie to martwi, ale nic jej z tego powodu nie jest... no i ja tez nie pije najwiecej w ciagu dnia, wiec moze tak po mnie ma ![]() my zwierzaka zadnego nie mamy, ale to bardziej z powodu malego mieszkanka i tego ze mamy uraz po kocie tesciowej ktorego Tz MUSIAŁ "wychowywac" a ktory byl okropny, niereformowalny. ale ogolnie Wiki dostaje maslanych oczu kiedy widzi pieski na podworku ![]() u nas nie pada ale zimno jest, mi to bardziej przeszkadza bo.. bylismy u lekarza z mala i jej uczuleniem. dostalismy nowe zalecenia i leki, okrojona nam diete z serkow, slodyczy (ktorych niewiele i tak je) zadnych nowalijek itd. i dodatkowo, po mieszkaniu ma chodzic bez pieluchy bo ma wysypke pod nia i w okolicach... czyli przymusowe odstawianie od pieluch. troche nie za dobry czas bo chlodno a ja chcialam zaczekac na to az trzeba bedzie mniej na nia nakladac. jeden dywan zwiniety, pozniej z TZ zwine nastepny i rozloze jakis koc stary. juz 3 razy ja przebieralam...ciezka sprawa |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
[quote=Xantia;12178002]No zobacz, u nas identyczna pogoda
![]() jaki ten świat mały ![]() [quote] Ja nawet przed urodzeniem Elis nie chodziłam na takich szczudłach ![]() [quote] a ja sobie na obronę magisterki walnęłam takie obcasiki z 10cm, ledwo po schodach weszłam,bo ze strachu mi się nogi trzęsły i modliłam się żeby o próg nie rypnąć.Ot błędy młodości ![]() xantia- ja Ty siekasz te posty, że Ci ładne cytowanie wychodzi???, zobacz co mi wylazło ![]()
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2009-05-06 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Xantia hehe, a mala cos nie lubi nocnika. jak byla mniejsza to ja wysadzalam ale nie przyszlo mi wtedy do glowy zeby ja odzwyczajac, zreszta moim zdaniem nie ma co sie bawic w majtki i pieluchy razem, albo jedno albo drugie, dlatego zostawilam to az bedzie starsza.
nie wiem czemu ale nie chce na nocnik, zdarza sie ze poplakuje i ucieka z niego. dzis musialam sie wyglupiac zeby posiedziala, zaczelam jej spiewac piosenke i gestykulowac i jakos zaczela sie cieszyc. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Pola juz dawno nie smoczkuje, ale chyba z pieluchami tak łatwo nam nie pójdzie
![]() co do psa Rudolfina nie ugryzie ani nie dziabnie Poli i dlatego też mi jej żal i męczy mnie także to, ze Pola totalnie nie słucha ani po groźbie ani po prośbie w tym wypadku inne zakazy respektuje ... Iwka no niestety furagin polecam ... jak urinal nie działa ![]()
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po drugie sama musiałam poszukać,że ma już 16 ząblków, ![]() a po 3 wiem,wiem Furagin cuda działa,ąle trzeba mieć receptę, a mi się nie chce iśc do lekarza, bo będę musiala badanie moczu robić itd. ... ![]() xantia- ja niby zrobiłam to quote, ale najwyraźniej nie tak jak trzeba
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.