|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
kochana masz racje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
dla odmiany Wam powiem, że ja od razu nastawiłam się na dłuższe staranka, więc jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że udało nam się w pierwszym cyklu
![]() praktycznie przez I trymestr musiałam żyć w seksualnej abstynencji, co było dla mnie i mojego partnera istną katorgą dopiero teraz powolutku nadrabiamy zaległości ![]() więc laseczki korzystajcie puki możecie ![]() i cosik na szczęście aby się udało ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z was na samym początku ciązy miała stracznie suchą skórę na sutkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
nie zauważyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
temat nam przeszedl na rozmowy o starankach...
więc ja Wam coś powiem. Tak myślałam, że w ciążę łatwo zajść, że pewnie wpadke szybko zaliczymy (taka planowana wpadke- ładnie brzmi:P)a tu psikus... los tak chciał, że przyszedł mi intensywny okres. Podpytywałam mojej mamy, dlaczego właściwie pierwsze dziecko z tata mieli(czyli mojego brata) 4lata po ślubie... nikomu o tym nie mówili, ale okazało się że tyle czasu się starali... Więc się załamałam i stwierdziłam, że ja też pewnie się długo będę musiała starać. I odpuscilam sobie i postanowilam wspolzyc bez stresu i bez zabezpieczenia nadal. Choć na dzień płodny czekam z niecierpliwością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Rozeznanie
|
Moja mama bez żadnego problemu zaszła w 3 ciąze, wszystkie bez komplikacji, donoszone. Ja dwa latka się starałam, ciągle polowałam na dni płodne, ale nie pomagało, przyszły święta wielkanocne, zwariowany czas, w głowie porzadki i praca a nie jakaś tam owulacja ... minął termin okresu, a tu niespodzianka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Zrobiłam dzisiaj rano test, no i już po minucie wyszły dwie kreseczki. Teraz muszę zapisać się do lekarza i zobaczymy co on powie ... A czy to możliwe, że mimo pozytywnego testu mogę nie być w ciąży? ![]() Wszystko fajnie, tylko że studiuje dziennie, termin porodu przypadłby mi na sesję zimową na drugim roku i nie chcę przerywać studiów... Ech ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Umówiłam się do gina na czwartek po pracy... Aczkolwiek to jeszcze jest bardzo wcześnie, więc pewnie mnie tylko na badania skieruje...
Jest mi tak niedobrze, że nie wiem jak w pracy wytrzymam... Zresztą już i tak mi trudno, bo najchętniej położyłabym się do łóżka... Wczoraj po pracy ledwo wmusiłam w siebie obiad i poszłam spać...
#4509 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z ginem, możesz poczekać, bo tak wczesnej ciąży to on raczej nie potwierdzi. idź na bete hcg, daje 100% pewności. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- [QUOTE=ziaaa;12156992]temat nam przeszedl na rozmowy o starankach... więc ja Wam coś powiem. Tak myślałam, że w ciążę łatwo zajść, że pewnie wpadke szybko zaliczymy (taka planowana wpadke- ładnie brzmi:P)a tu psikus... los tak chciał, że przyszedł mi intensywny okres. Podpytywałam mojej mamy, dlaczego właściwie pierwsze dziecko z tata mieli(czyli mojego brata) 4lata po ślubie... nikomu o tym nie mówili, ale okazało się że tyle czasu się starali... Więc się załamałam i stwierdziłam, że ja też pewnie się długo będę musiała starać. I odpuscilam sobie i postanowilam wspolzyc bez stresu i bez zabezpieczenia nadal. Choć na dzień płodny czekam z niecierpliwością ![]() ziaaa a ja sie ciesze,ze na stronke zaczeli wszyscy czesciej zagladac i sie udzielac...bo wczesniej jakos tak tu pusto bylo i smutno... ![]() ![]() ziaaa nie sugeruj sie historia rodzicow...bo wcale nie musi byc tak samo u Ciebie...takze do roboty nie leniuchowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- OLIVIAOo ZDAZA SIE CZASAMI,ZE TEST MYLI ALE FAKTYCZNIE ZROB SOBIE JESZCZE RAZ...WTEDY BEDZIESZ MIALA PEWNOSC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() agnieszka 09 no to będziemy czekały razem na nie przyjście @ ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to już nie taka fasolka, ma już pewnie ze 12 cm ![]() Cytat:
a propos staranek naszych mam, mojej gin powiedział, że będzie miała problemy z zajściem w ciąże. więc nie przejmowała się zbytnio i heja z tatą na całość ![]() ![]() czego i Wam życzę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
zebara jeszcze kilka dni...ale niestety dlugich dni...do tego od dwoch tygodni nie pracuje dlatego aby nie myslec az tak intensywnie o dzidzi caly czas sprzatam,gotuje mojemu TZ...a dzis to nawet kuchnie pomalowalam sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
agnieszka 09 huhuhu pozazdrościć wypełniania sobie czasu...ja niestety w pracy codziennie jestem ale udaje mi się odpędzać myśli czy się udało czy nie. jeszcze 10 dni u mnie czekania jak ja to wytrzymam
![]() sorenja dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
No i wszystko jasne... Fasolki nie ma... Okres zatrzymal mi sie prawdopodobnie ze stresu... Luteina na wywołanie i a dwa kolejne cykle... Ot co...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
Witajcie... Wiem, że to nie o tym wątek, ale nie znalazłam innego
![]() ![]() Chciałam spytać co o tym sądzicie... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczyny jak to jest z tą temperaturką??Powinno się ją mierzyć przez około 2 tyg tak?? i mniej więcej w jakich stopniach powinna się ona wahać? Bo już nie wiem co się ze mną dzieje. Jak czuje jakieś zapachy to mnie mdli,przez pare dni piłam 3 rodzaje kawy i żadna mi nie smakowała,wręcz po próbie je wylewałam. okres niby miałam ale zawsze trwał po 6 dni a teraz nagle dwa. teraz tylko taki brązowy śluz Co sądzicie??heh..
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
STARA PANNA sądze,że najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie testu,bo z tymi objawami to każda ma inaczej...że już nie wiadomo co do czego. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Rozeznanie
|
A jak myślisz teraz robić ? Czy poczekac do terminu następnej @ ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
no niby lepiej poczekać do @,ak mówią,ale testy niby po 14 dniach od prawdopodobnego zapłodnienia mogą wykryć ciąże.Więc wybór należy do Ciebie. ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ja bym pewnie nie wytrzymała i już robiła ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- dziewczyny jak to jest z tą temperaturką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Rozeznanie
|
Wiesz co... Mam w torbie, bo ta poprzednia jednodniowa @ to się 4 dni spóźniła..., ale tak sobie myślę, że kurcze nie wiem kiedy mogło nastąpić "prawdopodobne zapłodnienie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie
Czytam ten wątek już od jakiegoś czasu ale jakoś nie miałam odwagi napisać wcześniej o moich staraniach ![]() ![]() Okazało się że po tabletkach nie jest łatwo wcale o powrót płodności przynajmniej w moim przypadku,nawet okres musiałam mieć wywoływany luteiną bo zanikł totalnie,mimo licznych badań miałam straszne problemy z cerą,paznokciami ,włosami pierwszy raz w życiu nabawiłam się alergii. Łatwo nie było pierwszy tak na prawdę naturalny okres dostałam pod koniec marca i wtedy na oko wyliczyłam sobie dzień owulacji i spróbowaliśmy tylko tego jednego dnia ![]() Już kilka dni po stosunku czułam straszny ucisk po lewej stronie podbrzusza troszkę się bałam ze może mi trzustka siada albo jakiś problem z jajnikiem,potem doszły bóle biustu w okolicach węzłów chłonnych,zawroty głowy i dość dziwne samopoczucie jakbym wiecznie się czegoś bała wszystkie te objawy zrzuciłam na barki zbliżającego się okresu.Krwawienie się nie pojawiło więc trzy dni po terminie zrobiłam test wynik negatywny byłam pewna że znów organizm płata mi figla i nie obejdzie się bez luteiny,chciałam iść do ginekologa ale akurat nie było terminu tak szybko więc czekałam,dziś mija dokładnie 8dni jak mi się opóźnia miesiączka test zrobiłam o 6tej rano i wyszły dwie mocne krechy ![]() Wczoraj wieczorkiem nawet profilaktycznie chodziłam z podpaską bo byłam pewna że okres dostanę tego dnia. Wizytę u ginekologa mam w poniedziałek ale według obliczeń moja ciąża ma dokładnie 5tyg. i 1 dzień ![]() Mam tylko pewne zmartwienie ponieważ wczoraj byłam na RTG zęba oczywiście przykryli mnie tym fartuchem i nawet babka która to robiła nie wychodziła z pokoju ale niestety zrobili mi to dwa razy ponieważ pierwsze zdjęcie wyszło mało czytelne ![]() Odnośnie mojej alergii to też jestem zamotana ponieważ biorę Telfast180 i nie wiem teraz czy nadal mam go zażywać na ulotce jest napisane że tylko za zgodą lekarza a to dopiero w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- AAAAAAA i jeszcze jedno odnośnie temperatury to miałam dość niską taką jak mam normalnie ok 36 C dopiero jakieś dwa dni temu dostałam drgawek i nagle mi skoczyło do 37C myślałam że to przeziębienie ale zero bólu gardła czy kataru. |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam,z ta @ roznie bywa.moja kolezanka miala @ do 4 miesiaca ciazy,a bylo to jej pierwsze dziecko.czytalam,ze moze sie pojawic jeszcze jedna @ po zaplodnieniu ale za zwyczaj jest ona o krotsza i mniej intensywna(plamienie)...j a bym nie czekala na nastepna @,tylko zrobila test i szybko skonsultowala sie z ginekologiem,tym barzdziej,ze juz dlugo starasz sie juz o dzidzie i juz raz stracilas fasolke.takze nie czekaj tylko szybko umow sie na wizyte... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
Może masz i rację... ? Mam już syna 11 letniego i jakoś nie pamiętam, żebym miała problem z zaciążeniem. Ta poprzednia @ była spóźniona 4 dni, trwała jeden, ale co do intensywności to zdaje się była taka sama jak zwykle... Tylko tak się zastanawiam... Bo np. piersi nie bolą mnie zupełnie..., za to plecy tak, że chyba za chwilę oszaleję. I ten brzuch... Ciągnie, pobolewa jak na @ i jakiś taki "napuchnięty"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Anusia 479 musisz temke zaczac mierzyc przynajmniej przed owulacja,a najlepiej jak starasz sie o dzidzie mierzyc ja codziennie.un kazdej dziewczyny temp jest inna,nawet po zaplodnieniu,ale wacha sie onna w granicach 37 stopni...powodzenia w mierzeniu
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- stara panna a co do lodow to ja takze ostanio mam wilczy apetyt na nie-co dziennie serwuje sobie deser i nie moge sie opamietac...dostalam zgage i jestem jakas senna-ale jakos mi wszystko chyba przeszlo...do @ zostal mi sie jeszcze tydzien...aj te czekanie... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
gratuluję zafasolkowanym
![]() Stara Panna ja bym zrobiła test w końcu jest szansa, że to kwietniowe starania zaowocowaly ![]() Trzymam kciuki za nas starające się...dobrze, że jest takie forum gdzie można z kimś iśc przez te starania, poradzić się a czasem otrzymać pocieszenie i nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
kochana nie jestes sama...trzymam mocno za nas kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
dzięki agnieszka09
![]() ![]() Życzę wszystkim starającym się szybkich rezultatów pracy ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.