Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-06, 21:44   #1891
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Haj girls!!!

Kupiłam sobie właśnie sukienkę na poprawiny.
Musze jednak dokupić bolerko, bo to co mam kiepsko z nia wygląąda. a sukienka ma bardzo cieniutkie ramiączka.
Kolory oczywiście przekłamane. W sukienkce jest ładny odcień fioletu
a na zdjeciach wyszedł jak jakis niebiesko granatowy ;]
na zdjeciu z bolerkiem i bez
aha dlugosc jest za kolano. tu wyglada na dluzsza, bo robione zdjecie z gory

kliwia sukienka mi sie podoba bardzo ladna. myslalam, ze jest ciemna, ale piszesz, ze jest tam fiolet, wiec jak dla mnie jeszcze lepiej

madzia juz Ci kiedys pisalam: mysmy byli z triady w grecji (na rodos), ale biura nie polecam, akurat my nie mielismy na co nazekac, ale inni mieli pecha. rezydentka byla ok, no ale my nie chorowalismy, a wlasnie osoby ktore chorowaly, czy cos tam bylo nie tak to nazekaly na opieke i zainteresowanie ze strony biura. natomiast exim tour to chyba jeszcze tansze biuro, ale opieka byla o wiele wiele lepsza i atmosfera. ale tak jak ktoras wizazanka napisala wczesniej... wiele zalezy od naszego nastawienia, a mysmy byli bardzo wakacyjnie nastawieni i nie chcialo nam sie robic jakis dymow z byle powodu i psuc wakacji (niektorzy robili afere po 2 dni bo np lozka byly polaczone i byla mala szpara a oni chceli wielke loze malzenskie, a my dalismy rade, bo jak spalismy to i tak na jednej polowce ), sa ludzie, ktorzy znajda dziure w calym.
to sie rozpisalam... juz skonczylam

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:47   #1892
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
szczególnie po zawodówce, nawet na sekretarkę musisz mieć wyższe
a czy sekretarka to już jakiś podgatunek?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:51   #1893
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
madzia juz Ci kiedys pisalam: mysmy byli z triady w grecji (na rodos), ale biura nie polecam, akurat my nie mielismy na co nazekac, ale inni mieli pecha. rezydentka byla ok, no ale my nie chorowalismy, a wlasnie osoby ktore chorowaly, czy cos tam bylo nie tak to nazekaly na opieke i zainteresowanie ze strony biura. natomiast exim tour to chyba jeszcze tansze biuro, ale opieka byla o wiele wiele lepsza i atmosfera. ale tak jak ktoras wizazanka napisala wczesniej... wiele zalezy od naszego nastawienia, a mysmy byli bardzo wakacyjnie nastawieni i nie chcialo nam sie robic jakis dymow z byle powodu i psuc wakacji (niektorzy robili afere po 2 dni bo np lozka byly polaczone i byla mala szpara a oni chceli wielke loze malzenskie, a my dalismy rade, bo jak spalismy to i tak na jednej polowce ), sa ludzie, ktorzy znajda dziure w calym.
to sie rozpisalam... juz skonczylam
pewnie dlatego są tez tak rózne opienie na temat hoteli.
jak patrze na zdjecia w ofertach to w wielu sa złączone łózka, ale mi to jakos nie przeszkadza. wazne aby było czysto i abymsy miło spędzli czas reszte da sie zniesc

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:52   #1894
diya1983
Zadomowienie

Emilko mnie już takie lansowanie nie dziwi, niektóre na NK mają zdjęcie z obnażonymi całkiem piersiami a co do drugi znajomy to "mega sexi" albo "najgorętsza laska" - no cóż kazdy ma swoj sposob na podnoszenie ego...

w tym mailu co mi wyslalas nie bylo zalaczika
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:55   #1895
kasiaher
Wtajemniczenie

azzis a czy to cie tak zirytowalo?

może nie zrozumiałas w jakim kontekście ja to napisłam

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-05-06 o 21:59
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:56   #1896
atomufka
Zakorzenienie

Madzialenka moi rodzice jezdza z biura exim tour co roku i sa bardzo zadowoleni.
Ja z wlasnych doswiadczen nie polecam biura neckermann.To byly nasze pierwsze i ostatnie wakacje przez biuro.Najlepiej to samemu wykupic loty i hotel,my zawsze tak robimy i potem mozemy miec jedynie pretensje do samych siebie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 22:00   #1897
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
pewnie dlatego są tez tak rózne opienie na temat hoteli.
jak patrze na zdjecia w ofertach to w wielu sa złączone łózka, ale mi to jakos nie przeszkadza. wazne aby było czysto i abymsy miło spędzli czas reszte da sie zniesc
dokladnie, poza tym w pokoju spedza sie malo czasu, oczywiscie nie moze byc to rudera, noi dla mnie wazna jest czysta lazienka. ale w pokoju spedza sie tylko kilka godzin (spanie i ), reszta to basenik, plaza, zwiedzanie, wieczorkiem imprezy, wyjscia na miasto. poznaje sie wielu znajomych, wiec w pokoju malo czasu sie siedzi, szkoda czasu. kurcze ale sie rozmazylam.
mam nadzieje, ze w koncu znajdziesz dobra oferte. a moze zaproponuj rodzicom miejsce gdzie chcelibyscie jechac i poczekajcie na last minute, wtedy wakacje za 6 tys od osoby beda tansze, tylko jest ryzyko, ze nie w tym wybranym hotelu, ale na pewno bedzie duzo innych.

atomufka tez poleca exim tour. sprawdzalas ich oferte?

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-05-06 o 22:04
Stary 2009-05-06, 22:04   #1898
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
dokladnie, poza tym w pokoju spedza sie malo czasu, oczywiscie nie moze byc to rudera, noi dla mnie wazna jest czysta lazienka. ale w pokoju spedza sie tylko kilka godzin (spanie i ), reszta to basenik, plaza, zwiedzanie, wieczorkiem imprezy, wyjscia na miasto. poznaje sie wielu znajomych, wiec w pokoju malo czasu sie siedzi, szkoda czasu. kurcze ale sie rozmazylam.
mam nadzieje, ze w koncu znajdziesz dobra oferte. a moze zaproponuj rodzicom miejsce gdzie chcelibyscie jechac i poczekajcie na last minute, wtedy wakacje za 6 tys od osoby beda tansze, tylko jest ryzyko, ze nie w tym wybranym hotelu, ale na pewno bedzie duzo innych.
czy to znaczy, ze wraz z czasem ceny spadają?? ze np. za miesiąc bedzie taniej na wrzesien niz teraz?? czy dopiero tak ze 2 tyg prze jak sie kupi to bedzie taniej??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 22:19   #1899
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
czy to znaczy, ze wraz z czasem ceny spadają?? ze np. za miesiąc bedzie taniej na wrzesien niz teraz?? czy dopiero tak ze 2 tyg prze jak sie kupi to bedzie taniej??
kurcze niestety nie wiem, czy za miesiac akurat bedzie taniej, ale za to na pewno 2 tyg przed taniej bedzie chcecie jechac we wrzeniu, to moze zapisz sobie to co sie Wam podoba i popatrz na oferty w lipcu/sierpniu, ceny tych hoteli powinny spasc. jesli nie to zostaje last minute.
teraz mamy maj, wiec wiekszosc ludzi wykupuje sobie wczasy i planuje wakacje, wiec ceny sa wygorowane (sezon), ale pozniej juz w wakacje ceny na wrzesien mysle ze powinny spasc, ale tego na 100 % nie wiem i nie chce Cie w blad wprowadzic.

Stary 2009-05-06, 22:25   #1900
atomufka
Zakorzenienie

Na oferty last minute trzeba uwazac.My rok temu tak sie urzadzilismy.Okazalo sie ze nie ma nic a my mamy urlop do wykorzystaniaNiestety przeplacilismy ,bo za ta cene normalnie moglibysmy mieszkac w lepszym hotelu.Tylko my lecielismy w szczycie sezonu,we wrzesniu powinno byc luzniej.
Tak sie rozmarzylam ze zaczelam przegladac oferty i znalazlam juz korzystne polaczenia do BarcelonyWiec chyba pojedziemy na dwa tygodnie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-06 o 22:26 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 22:29   #1901
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Na oferty last minute trzeba uwazac.My rok temu tak sie urzadzilismy.Okazalo sie ze nie ma nic a my mamy urlop do wykorzystaniaNiestety przeplacilismy ,bo za ta cene normalnie moglibysmy mieszkac w lepszym hotelu.Tylko my lecielismy w szczycie sezonu,we wrzesniu powinno byc luzniej.
Tak sie rozmarzylam ze zaczelam przegladac oferty i znalazlam juz korzystne polaczenia do BarcelonyWiec chyba pojedziemy na dwa tygodnie
aha, a nie pomyslalam, ze moze tak byc. dobrze, ze napisalas faktycznie wtedy trzeba brac co jest, a nie wybierac w terminach. no ale Madzia chyba ma wtedy dlugi urlop, wiec jej nie trzymaja terminy

Stary 2009-05-07, 04:56   #1902
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Nie, kobieta ojca TZ nie przyjdzie.
Wiesz, obecnie sie zastanawiam czy wogole brac slub, bo ja juz na 2 miesiace przed sa takie problemy to po co mam wchodzic w taka rodzine? I latwo jest mowic jak sie nie zna dokladnie sytuacji...
A wczoraj TZ powiedzial, ze slub take, ale po slubie... nic, czyli ani wesela ani obiadu. Po prostu sama ceremonia w kosciele i tyle...
To ja juz nie rozumiem tego co piszesz ...
z jednej strony nie chce wchodzic w ta rodzine i brac slubu ... pozniej jednak bedziecie miec obiad ... moze i latwo mi sie mowi bo nie znam Twoje sytuacji ale Twoje wypowiedzi moim zdaniem nie sa jasne ... no ale koncze temat

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 06:16   #1903
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ech kobitki... chyba mnie juz stres przedslubny zaczyna dopadac... ostatnio nie ma dnia zebysmy sie z TZ-em nie pokłócili.... czasem to o pierdółki jakieś , ale dosłownie codziennie, albo nawet kilka razy dziennie....

wczoraj rozdaliśmy juz ostatnie zaproszenia, co prawda wszyscy juz dawno wiedzieli wieć to tylko formalność byla

w przyszlym tygodniu zabieram z salonu suknie i bede niosla do swojej krawcowej, bo ta w salonie to jakas taka niezbyt kumata i na pewno nie zrobi tego tak jak ja chce.... musze buty rozchodzic... umowic sie na probny makijaz i fryzure.... ale nic totalnie nie robie....
heh... zmeczona wszystkim juz chyba jestem, ciągle jakoś źle sie czuje... i czasem to juz nie chce mi sie nawet tego wesela... nie slubu, a wesela...

niech mnie ktos przytuli

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:24   #1904
kliwia
Zakorzenienie

madzialennka im blizej wyjazdu tym taniej.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 07:56   #1905
bzyczka1
Zakorzenienie

ja nie wiem co się dzieje z moim tz ale ostatnio jest jakiś nad wyraz miły nie kłócimy się ani nic. A ostatnio rozmawialiśmy na temat tego ze ostatnio nie okazuje mi czułości i w ogóle, a on na drugi dzień rano jak wstał do pracy dał mi buziaka (to robi zawsze) ale zanim wyszedł przyszedł do sypialni i znowu dał mi buziaki i zaczął głaskać po głowie potem się pytam czy może źle wyglądałam a on że nie tylko że ostatnio mówiłam że jest nie czuły

załatwiłam wczoraj fryzjera na 11,30 i to najpóźniejsza godzina na jaką chciała mnie umowić, nie mamy zdjęć, maluje mnie przyjaciółka a ślub mamy na 17. W ogóle to ona chciala mnie na 9 wcisnąć

Dzień dobry dziewczęta

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:07   #1906
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka no to tz wziął sobie do serca Twoje słowa.

A propo fryzjera!!! Coś mnie tchnęło żeby zajsc do fryzjera do ktorego sie umówiłam telefonicznie na slubne czesanie.
No i dobrze ze zaszlam!! Okazalo sie ze zamiast na 9.30 idiotka wpisala mnie na 8.30!!!! slub na 16
A moja mame i siostre wpisala dobrze na 9.30
Najpozniej moge przyjsc o 9 jak chce zeby mnie uczesala Nosz ku**a mać za przeproszeniem!
Nie moja wina ze sluchac ze zrozumieniem nie umieja! i ja mam na tym cierpiec! Mam nadzieje ze fruzura wytrzyma chociaz do 22

azzis no i co zapomnialas o tym watkau !! :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331064

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-05-07 o 08:13
Stary 2009-05-07, 08:15   #1907
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:24   #1908
bzyczka1
Zakorzenienie

Kliwia mi moja fryzjerka powiedziała że fryzura utrzyma mi się jeszcze na niedziele. Zapewniała mnie znając już moje włosy, które suszy przynajmniej 15 min bo są ciągle mokre i których nawet nie układa bo zanim od niej wyjde są już proste mam bardzo trudne włosy, kręcone całą noc na papiloty trzymają się koło 2 godzin ale obiecała więc tak ma być bo jak nie to....

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:24   #1909
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Nie, kobieta ojca TZ nie przyjdzie.
Wiesz, obecnie sie zastanawiam czy wogole brac slub, bo ja juz na 2 miesiace przed sa takie problemy to po co mam wchodzic w taka rodzine? I latwo jest mowic jak sie nie zna dokladnie sytuacji...
A wczoraj TZ powiedzial, ze slub take, ale po slubie... nic, czyli ani wesela ani obiadu. Po prostu sama ceremonia w kosciele i tyle...
Masz złe podejście. Nie wychodzisz za mąż za jego rodzinę, ale za niego. Pewnie większości z nich nie zobaczysz więcej jak w dniu ślubu, albo zobaczysz kilka razy.
Ja bym zrobiła ślub i wesele takie jakie bym chciała, i nie patrzyłabym na to, co nie pasuje rodzinie. Wiem, łatwo się mówi... ale ja też miałam takie sytuacje, że teściowa marudziła i mówiła, że tak nie, że to ma być... na jedno ustaliśmy (bo to akurat było takie mi obojętne), a na inne nie.

Stary 2009-05-07, 08:35   #1910
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:39   #1911
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
A propo fryzjera!!! Coś mnie tchnęło żeby zajsc do fryzjera do ktorego sie umówiłam telefonicznie na slubne czesanie.
No i dobrze ze zaszlam!! Okazalo sie ze zamiast na 9.30 idiotka wpisala mnie na 8.30!!!! slub na 16
A moja mame i siostre wpisala dobrze na 9.30
Najpozniej moge przyjsc o 9 jak chce zeby mnie uczesala Nosz ku**a mać za przeproszeniem!
Nie moja wina ze sluchac ze zrozumieniem nie umieja! i ja mam na tym cierpiec! Mam nadzieje ze fruzura wytrzyma chociaz do 22

azzis no i co zapomnialas o tym watkau !! :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331064
Myślę, że 8.30 to będzie odpowiednia godzina. Ja byłam umówiona na 8.00 i czesanie zeszło do 10.00. Potem nim się obejrzałam już była 12.00 i przyjechała kuzynka na makijaż. Ok. 13.30 skończyła i zaraz zaczęłam się ubierać... i za niedługo był fotograf i kamerzysta.... a potem to już zleciało nim się obejrzałam jechaliśmy do kościoła. A ślub był o 15.30. Więc wcale ta 8.30 nie za wcześnie.
A inna fryzjerka umówiła mnie na 11.00 i całe szczęście, że umówiłam się z inną na wcześniejszą godz. bo pewnie bym nie zdążyła.

kliwia spokojnie.... niedługo przedstawię swoją relację
P.S. Ładną masz suknienkę na poprawiny - tylko bolerko mi nie pasuje - za jasne.

Stary 2009-05-07, 08:46   #1912
kliwia
Zakorzenienie

rosette no to super że męzu wychodzi
misia
azzis to mnie uspokoiłaś i dziękuje to bolerko to nie to co bede meic. te w sklepie jest inne. A kolor ma prawie identyczny z tym kremem na biuscie
Stary 2009-05-07, 08:52   #1913
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć Wam
Potrzebuje Waszej pomocy i dobrej rady dziewczyny bo sama sobie nie dam rady to jest moje aktualne zdjęcie (z niedzieli w białej bluzce) i moje niesforne włosy powiedzcie mi jaka by mi pasowała fryzura bo ja już sama nie wiem czy takie loczki będą mi pasować??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 263.jpg (177,0 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury13.jpg (66,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury18.jpg (59,0 KB, 44 załadowań)

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 08:54   #1914
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ech kobitki... chyba mnie juz stres przedslubny zaczyna dopadac... ostatnio nie ma dnia zebysmy sie z TZ-em nie pokłócili.... czasem to o pierdółki jakieś , ale dosłownie codziennie, albo nawet kilka razy dziennie....

wczoraj rozdaliśmy juz ostatnie zaproszenia, co prawda wszyscy juz dawno wiedzieli wieć to tylko formalność byla

w przyszlym tygodniu zabieram z salonu suknie i bede niosla do swojej krawcowej, bo ta w salonie to jakas taka niezbyt kumata i na pewno nie zrobi tego tak jak ja chce.... musze buty rozchodzic... umowic sie na probny makijaz i fryzure.... ale nic totalnie nie robie....
heh... zmeczona wszystkim juz chyba jestem, ciągle jakoś źle sie czuje... i czasem to juz nie chce mi sie nawet tego wesela... nie slubu, a wesela...

niech mnie ktos przytuli
Niemart się napewno wszytko niedługo sie unormuje

rosette super, że mąż wychodzi już ze szpitala
Stary 2009-05-07, 09:10   #1915
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć Wam
Potrzebuje Waszej pomocy i dobrej rady dziewczyny bo sama sobie nie dam rady to jest moje aktualne zdjęcie (z niedzieli w białej bluzce) i moje niesforne włosy powiedzcie mi jaka by mi pasowała fryzura bo ja już sama nie wiem czy takie loczki będą mi pasować??
Ja uważam, że ładnie będziesz wyglądała, ale czy ty się dobrze czujesz w takiej fryzurze.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 09:12   #1916
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Cześć Wam
fryzurka ze zdjecia nr 2 ladna tylko ze na twoich wloskack z tego co widze bedzie o wiele krotsza
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 09:17   #1917
kliwia
Zakorzenienie

ania20m te loczki raczej nie bardzo. Predzej taka fruzyra jak miała agus bardziej będzie pasował. Ponadto Ta co pokazalas jest z dlugich wlosow, i daje wrazenie dosc ciezkiej.
Stary 2009-05-07, 09:22   #1918
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wam
Wg mnie masz za krótkie wlosy na taką fryzurkę. Po zakręceniu włosy się dużo skrócą i będziesz wyglądała trochę jak baranek. Gdyby loki były mniej poskręcane, to mogłoby to ładnie wyglądać.
A w jakiej fryzurze czujesz się najlepiej? W rozpuszczonych włosach? czy związanych?

Stary 2009-05-07, 09:27   #1919
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Wam
Ja po ostatniej próbie fryzury własnie z takich loczków, to odradzam, ale zależy kto się w czym dobrze czuje No i tak jak dziewczyny mówią, że masz dość krótkie włosy i po zakręceniu będą one co najmniej o połowę krótsze niż teraz, więc chyba nie będzie to zbyt dobrze wyglądało.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 09:33   #1920
ania20m
Wtajemniczenie

Coś podobnego do tych loczków miałam u TZ na studniówce i sie bardzo dobrze w nich czułam i były leciutkie tylko miałam na całej głowie loczki tylko z opaską bez żadnego upiecia i wyglądało ładnie. tylko właśnie mam troche krutkie włosy teraz ale myśle że do września podrosną jeszcze. a to fotka z tej studniówki, troche niewyraźna bo zeskanowana.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (13,6 KB, 70 załadowań)

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości