Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 11:24   #1951
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mamy już obrączki są cudowne, aż zal z palca ściągać, nie mogę się doczekac az zacznę ją nosić
pokaż Moje będą gotowe dopiero za miesiac Dziewczyny czy Wy kupowałyscie opakowania na obrączki? Czy jak się odbiera to złotnik daje je gratis?

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Haj girls!!!
Kupiłam sobie właśnie sukienkę na poprawiny.
Widziałam takie sukienki w sklepie i wyglądają jeszcze łądniej niż na zdjeciu

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
niech mnie ktos przytuli
przytulam... będzie lepiej. Ale chyba dopiero po ślubie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć Wam czy takie loczki będą mi pasować??
Loczki wyszły z mody

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
DZiewczyny!!!!!!Mam dzisiaj przymiarke!!!!!! Jestem cała w nerwach!!!!!!!1
pisz jak wrócisz

Dziewczynki mam problem i pytanie: ślub będzie w mieście TŻ. Wynajęty mamy ładny pokój w hotelu gdzie będzie wesele. Wymyśliłam że chce z rana w dzień slubu pożegnać z na te kilka godzin przygotowań z TŻ, polecieć do hotelu i tak się przygotowywać, ubierać. TZ będzie sie ubierał u siostry. Chciałam żeby było tradycyjnie że pan młody jedzie po młodą. Ale jak w takim razie zrobić błogosławieństwo? W hotelu? Siostra TŻ sugeruje ze powinno być w domu, czyli u niej- ale mieszka na 3 piętrze i nie wyobrażam sobie wchodzi w sukni po schodach Czy TZ miałby przyjechać po mnie do hotelu i pojechać z powrotem No nie wiem... tym bardziej ze nie chcę tradycyjnego błogosławieństwa, z klękaniem, wolałabym żeby było krótko, bez wzruszeń, raczej kilka ciepłych słów, buzi-buzi i do koscioła Co zrobić?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:29   #1952
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

czyli propnujecie wszyc stanik do sukni?? rozumiem, ze przed załozeniem sukni tak??
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Dziewczynki mam problem i pytanie: ślub będzie w mieście TŻ. Wynajęty mamy ładny pokój w hotelu gdzie będzie wesele. Wymyśliłam że chce z rana w dzień slubu pożegnać z na te kilka godzin przygotowań z TŻ, polecieć do hotelu i tak się przygotowywać, ubierać. TZ będzie sie ubierał u siostry. Chciałam żeby było tradycyjnie że pan młody jedzie po młodą. Ale jak w takim razie zrobić błogosławieństwo? W hotelu? Siostra TŻ sugeruje ze powinno być w domu, czyli u niej- ale mieszka na 3 piętrze i nie wyobrażam sobie wchodzi w sukni po schodach Czy TZ miałby przyjechać po mnie do hotelu i pojechać z powrotem No nie wiem... tym bardziej ze nie chcę tradycyjnego błogosławieństwa, z klękaniem, wolałabym żeby było krótko, bez wzruszeń, raczej kilka ciepłych słów, buzi-buzi i do koscioła Co zrobić?
hm.. cięzka sprawa. skoro bys chciała tradycyjnie, to mzoe w tym hotelu zrobic błogosławienstwo??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:30   #1953
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny potrzebuję pomocy czy sieciówki typy Apart Kruk robia obrączki z własnego złota? bo my z TZ-em mamy obrączki 5mm a chcemy 4 i w mojej dodać diamencki i nie wiem czy to u nich jest możliwe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:32   #1954
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję pomocy czy sieciówki typy Apart Kruk robia obrączki z własnego złota? bo my z TZ-em mamy obrączki 5mm a chcemy 4 i w mojej dodać diamencki i nie wiem czy to u nich jest możliwe
najlepiej napisz do nich maila
edit:
nie wiem czy dobrze pamiętam, ale mozna u nich (w Aparcie) zrezygnowac z diamencika tam gdzie jest, ale chyba dodawac to tak niezbyt) ale moze sie mylę.

Stary 2009-05-07, 11:33   #1955
Lustereczko
Rozeznanie

kaska87 Zadna sieciowka ani apart ani kruk ani yes nie robia obraczek ze swojego zlota, wiem bo pytalismy bo tez nas to interesowalo, dlatego nie mamy obraczek firmowych , na czym tylko lepiej wyszlismy
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:43   #1956
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Znam ten problem sama mam rozmiar 70D lub nawet 70 E nie mogłam dostac na siebie białej bardotki... rozmiary zaczynały sie albo od 75 albo konczyły na 70C Obeszłam sklepy w 2 miastach az w końcu zrezygnowana musiałam kupic 75D i nieco wszyć na szczeście nic nie widac ani nic nie uwiera... ale ja mam przy sukni ramiączka i one bedą dopasowane do stanika...bo gdybym miała nie miec ramiączek przy satniku chyba nie czułabym sie komfortowo ( a bez stanika odpada - nienawidze chodzic bez stanika)
Ja tez mam rozmiar 70-75D w porywach do E i ciężko mi kupić ładne biustonosze. Jak juz znajdę rozmiar, to fasony babciowe...buuuu. Bardotki u mnie wogóle nie zdają egzaminu, chciałam sobie kupic jakiś czas temu, ale dużego biustu to ona wogóle nie trzyma (przynajmniej u mnie się to nie sprawdza), mimo mega ścisłego obwodu bimbałki opadają Ja w sukni będę miała wszywane miseczki. Jutro mam przymiarkę i też sie denerwuję

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:47   #1957
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Moja suknia tez nie ma ramiączek a ja nigdy nie nosiłam bardotki. \tez mam obawy czy to napewno będzie sie trzymac

Stary 2009-05-07, 11:48   #1958
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Ja już się nie mogę doczekać wtorku, bo też mam przyniarkę ale dopiero pierwszą. W mojej sukni w sumie nie trzeba nic takiego robić tylko troche ją skrócić i ponaszywać takie cekinki
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:58   #1959
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
kaska87 Zadna sieciowka ani apart ani kruk ani yes nie robia obraczek ze swojego zlota, wiem bo pytalismy bo tez nas to interesowalo, dlatego nie mamy obraczek firmowych , na czym tylko lepiej wyszlismy
aha bo my mamy obrączki już tylko ja bym chciała wstawić diamencik w mojej i zwęźić je do 4mm ile kosztuje przeróbka? Azzis znów pytanie do Ciebie bo idziemy do złotnika koło bazaru

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 11:58   #1960
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
wczoraj sobie z TZ oglądalismy mecz, sączylismy drinka. ja zasnęłam i nagle budzi mnie krzyk TZ" k urwa jeeeeest" obudziłam sie, mało zawału nie dostałam. nie wiedziałam gdzie jestem i co sie dzieje, a to tylko Barcelona strzeliła gola.
.
Hehe - miałam to samo. Siedzę sobie przy komputerze a tu ... - aż mi serce podskoczyło. I się pytam " To Ty jesteś za Barceloną tak? A on, że za nikim ale strzelili w ostatniej chwili ...

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:00   #1961
azzis
Zakorzenienie

Zobaczcie sobie tutaj:
http://www.sklep.konrad-bielizna.pl/...c=27_19&page=2

Ja byłam na prawdę zadowolona ze stanika tej firmy. Obwód ścićliwy, nie to co w przypadku tych samych romiarów, kupionych gdzieś indziej.
Mi super trzymał biust.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:01   #1962
Gucia0987
Zakorzenienie

No właśnie biustonosz to też jest problem. Ja nie potrafię chodzić bez, a w sukience plecy mam całe gołe. Ponoć wszywa się biustonosz i sznuruje razem z sukienką, ale mam przed tym obawy... dość spore...tym bardziej, że gdyby nie biustonosz, to ja w ogóle nie miałabym biustu

Co do dopinanych ramiączek do sukienki, czy one nie będą się odpinać?
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:02   #1963
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
aha bo my mamy obrączki już tylko ja bym chciała wstawić diamencik w mojej i zwęźić je do 4mm ile kosztuje przeróbka? Azzis znów pytanie do Ciebie bo idziemy do złotnika koło bazaru
juz kupiliscie obrączki??
pokaz jakie
Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Hehe - miałam to samo. Siedzę sobie przy komputerze a tu ... - aż mi serce podskoczyło. I się pytam " To Ty jesteś za Barceloną tak? A on, że za nikim ale strzelili w ostatniej chwili ...
a mój to mega fan barcelony, żadnego meczu nie przegapi, jak wraca z pracy to dosłownie zabiera mi laptopa i strona www.fcbarca.com jest dogłebnie czytana
kiedys stwierdziłam, ze jak by mógł to by mnie oddał albo sprzedał za ta barcelonę

Stary 2009-05-07, 12:02   #1964
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Żadna sieciówka nie robi na pewno.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja tez mam rozmiar 70-75D w porywach do E i ciężko mi kupić ładne biustonosze. Jak juz znajdę rozmiar, to fasony babciowe...buuuu. Bardotki u mnie wogóle nie zdają egzaminu, chciałam sobie kupic jakiś czas temu, ale dużego biustu to ona wogóle nie trzyma (przynajmniej u mnie się to nie sprawdza), mimo mega ścisłego obwodu bimbałki opadają Ja w sukni będę miała wszywane miseczki. Jutro mam przymiarkę i też sie denerwuję
Kurcze, ja właśnie też nie jestem przekonana do bardotki. Wizażanka z forum o dużych biustach mi odpisała:
Ile masz pod biustem? Stanik, a już zwłaszcza strapless, musi być ścisłe, żeby utrzymywał biust w ryzach i się nie zsuwał. Dobrze dopasowany strapless pozostanie na miejscu przez całą imprezę. Ja jestem posiadaczką panache porcelain( szyją do G brytyjskiego) i mogę go polecić, mogę go nosić cały dzień i ani drgnie, a przy tym jest bardzo wygodny. Możesz też poszukać masquerade hestii- jest dużo ładniejsza od porcelanki, ale nie wiem, jak ze ściśliwością wersji ivory.
Hmmm... przyznam, że niewiele rozumiem
Stary 2009-05-07, 12:03   #1965
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
znalazłam kwiaciarnię, gdzie kobieta powiedziała, ze zrobienie takiego bukietu to żaden problem koszt: ok 80zł super, bo już się bałam, że ja jakaś dziwna jestem, bo wszędzie ludzie na mnie krzywo patrzyli ale pani mi pokazała, że można z innych kwiatków go zrobić, np storczyków i ...jakiś kwiatków na A...były przepiękne, ale ni cholery nie zapamiętałam nazwy...cała droge szłam i powtarzałam nazwę, i jak siadłam do kompa to coś podobnoego do slowa ametriapomożecie?
Strobiluska - bukiecik jest cuuuuuuuuuuuuudowny

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
" To Ty jesteś za Barceloną tak? A on, że za nikim ale strzelili w ostatniej chwili ...

A co do bielizny to denerwuje mnie że kobiety które mają wiekszy biust skazane sa na jakieś babcine staniki albo takie które deformuja biust zamiast go ładnie eksponować... czy producenkci zapomnieli o kobietach z wiekszym biustem? tak samo ubrania szyte są na kobiety z młym biustem... ja jestem dość szczupłą osoba nosze rozmiar 36 czasem 38 ale w wiekszości rzeczy nie moge sie dopiąc w biuście ... ehhhhhhhh.... lece wziąc relaksujący pysznic i sie odstresować przed przymiarką

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-05-07 o 12:07
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:05   #1966
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jejku ja to nawet nie chce wiedziec co by było jakby Barca przegrała wczoraj
aha mam nadzieje, ze nie bedzie zadnego ich meczu 1 sierpnia bo nasz slub chyba wtedy stanie pod znakiem zapytania

Stary 2009-05-07, 12:08   #1967
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Ile przeróbki u niego kosztują, to pojęcia nie mam Tez nie każdą przerobić się pewnie da. TŻ poszedł do niego w pon. żeby troche mu powiększył obrączkę, to powiedział, że takiej nie bardzo się da cholera mógł nam wczesniej powiedzieć że będzie problem z powiększaniem, bo wiadomo na starość palce zgrubieją i co wtedy?

Stary 2009-05-07, 12:09   #1968
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
jejku ja to nawet nie chce wiedziec co by było jakby Barca przegrała wczoraj
aha mam nadzieje, ze nie bedzie zadnego ich meczu 1 sierpnia bo nasz slub chyba wtedy stanie pod znakiem zapytania
A u nas to ja ogladałam mecz, ale w sumie nie jestem za nikim tylko tak, bo lubie (mój TŻ mnie wciągnął w to), a TŻ spał u siebie w domku, bo wcześnie musiał wstać do pracy, a ja obiecałam, ze napisze mu wynik Hehe dobre z tym ślubem Nasz stanął by pod znakiem zapytania jakby wtedy miała mecz pewna drużyna z ekstraklasy
Stary 2009-05-07, 12:10   #1969
gold-fish
Zakorzenienie

Czy nikt nie ma pomysłu na mój problem? Please...

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:11   #1970
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
A co do bielizny to denerwuje mnie że kobiety które mają wiekszy biust skazane sa na jakieś babcine staniki albo takie które deformuja biust zamiast go ładnie eksponować... czy producenkci zapomnieli o kobietach z wiekszym biustem? tak samo ubrania szyte są na kobiety z młym biustem... ja jestem dość szczupłą osoba nosze rozmiar 36 czasem 38 ale w wiekszości rzeczy nie moge sie dopiąc w biuście ... ehhhhhhhh.... lece wziąc relaksujący pysznic i sie odstresować przed przymiarką
Wcale nie są. Jest sporo firm produkujących staniki na duże biusty. Przeczytaj sobie wątek "Nosimy dobrane biustonosze"... tam dziewczyny mają piękne te staniory ale nie namioty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2009-05-07 o 12:15
Stary 2009-05-07, 12:12   #1971
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Ile przeróbki u niego kosztują, to pojęcia nie mam Tez nie każdą przerobić się pewnie da. TŻ poszedł do niego w pon. żeby troche mu powiększył obrączkę, to powiedział, że takiej nie bardzo się da cholera mógł nam wczesniej powiedzieć że będzie problem z powiększaniem, bo wiadomo na starość palce zgrubieją i co wtedy?
Nam każdy jubiler mówił jakie obrączki wybierać, żeby nie było problemu z powiększeniem czy zmniejszeniem.
Stary 2009-05-07, 12:12   #1972
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Wlaśnie dziewczyny co z powiekszaniem obrazcek z grawerem od wew.?
Stanie się coś z nim?

Nasz Skarb
Stary 2009-05-07, 12:14   #1973
kliwia
Zakorzenienie

gold fish a nie może tż jechac do hotelu się ubierac,a Ty zostaniesz u jego siostry ? od razu bedzie Ci pomocna w ubieraniu się
myszka ja nie mam graweru przez cala obraczke, wiec u mmnie nie bedzie problemu. Moze wtedy trzeba bedzie grawer od nowa wykonac jak bedzie na calosci ?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-05-07 o 12:15
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:16   #1974
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie są. Jest sporo firm produkujących staniki na duże biusty. Przeczytaj sobie wątek "Nosimy dobrane biustonosze"... tam dziewczyny mają piękne te staniory ale nie namioty
Musze poczytać

Gold fish - trudno powiedziec moim zdaniem w hotelu troszke dziwnie, ale skoro nie bedzie tradycyjnego błogosławieństwa... hmmm cóz ...sama niewiem...chyba nie umiem ci pomóc.

Nasz Skarb
Stary 2009-05-07, 12:20   #1975
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
gold fish a nie może tż jechac do hotelu się ubierac,a Ty zostaniesz u jego siostry ? od razu bedzie Ci pomocna w ubieraniu się
no właśnie to samo chciałam zaproponować

a te kwiaty, to juz wiem, ALSTREMERIA, ALSTROMERIA albo ALSTREOMERIA załączam bukiecik fioletowy, ale ja chciałabym jasnoróżowe, albo białe z bordowymi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alstremeria06.jpg (38,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alstroemeriacasaM.jpg (27,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg alstromeria_470x353.jpg (31,7 KB, 13 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:23   #1976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A u nas to ja ogladałam mecz, ale w sumie nie jestem za nikim tylko tak, bo lubie (mój TŻ mnie wciągnął w to), a TŻ spał u siebie w domku, bo wcześnie musiał wstać do pracy, a ja obiecałam, ze napisze mu wynik Hehe dobre z tym ślubem Nasz stanął by pod znakiem zapytania jakby wtedy miała mecz pewna drużyna z ekstraklasy
hehe
Mój Barcelonę kocha bardziej ode mnie.
Mielismy wczoraj pogadac, pamietacie mówił, ze nawet w trakcie meczu. ale ze barcelona przegrywała do 94 minuty to az strach było sie do niego odezwac

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Czy nikt nie ma pomysłu na mój problem? Please...
ja ci odpisałam juz wczesniej
Cytat:
oo tez super pomysł

Stary 2009-05-07, 12:24   #1977
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
no właśnie to samo chciałam zaproponować

a te kwiaty, to juz wiem, ALSTREMERIA, ALSTROMERIA albo ALSTREOMERIA załączam bukiecik fioletowy, ale ja chciałabym jasnoróżowe, albo białe z bordowymi

sliczne te kwiatki.... a jeszcze jasnoróżowe. moj wymarzony kolorek

Nasz Skarb
Stary 2009-05-07, 12:28   #1978
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny czy to mozliwe aby przesyłka kurierem szła 2 tygodnie (i nie doszła jeszcze) ??

Stary 2009-05-07, 12:32   #1979
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy to mozliwe aby przesyłka kurierem szła 2 tygodnie (i nie doszła jeszcze) ??
troszke chyba za długo

Dziewczyny ma pytanko, niebylismy jeszcze u ksiedza, czekamy aż sie sprawa jego powrotu wyjasni, czy możemy juz iśc do USC po to zaświadczenie? ile sie za to placiło?

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-05-07 o 12:36
Stary 2009-05-07, 12:32   #1980
darenka0707
Raczkowanie

gold-fish My otrzymaliśmy od złotnika pudełeczko w kształcie serca na obrączki Gratis A obok Hotelu może znajduję się jakiś ogród lub park? Ładnie by wyglądało Błogosławieństwo na powietrzu Ja miałam tak tylko że u siebie obok ogrodu Cudnie wyszło
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości