Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 12:24   #3301
cherubinka
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
naprotechnologia-nowa metoda zajścia w ciążę, alternatywa in vitro
dziś właśnie o tym słuchałam w dzień dobry tvn, i muszę powiedzieć, że to nic innego jak naciąganie par na wydawanie kasy..zwłaszcza osób które metodę in vitro uważają za niekatolicką ...
jest to o tyle nabijanie ludzi w butelkę, że jest to po prostu prowadzenie kalendarzyka małżenskiego, czyli tego co my tutaj wszystkie robiliśmy, obserwacja cyklu, i mierzenie temperatury..
a przecież takie coś można samemu sobie prowadzić, nie wydając masę pieniędzy na tych którzy to oferują, bo te obserwacje równie dobrze można konsultować z ginekologiem...
aż mnie dziw bierze, jak tak można nabijać ludzi w butelkę..mam nadzieję że nie znajdą wielu naiwnych..
NAPROTECHNOLOGIA=oszustwo
aż po prostu dziw, że z tak poważnej rzeczy jak zapłodnienie, można trzepać kasę ..bo to kosztuje 1500 zł.. ktoś kto ma problemy z zajściem w ciążę, idzie tam, płaci..i może się bardzo bardzo zawieść...
Zgadzam się w 100%. Nie oglądałam tego programu, ale jestem w tym temacie na bieżąco, bo piszę pracę właśnie na temat in vitro. Jak wiadomo in vitro wzbudza wiele kontrowersji, zwłaszcza kościoła. Naprotechnologia powołuje się na akceptację kleru i, że niby w porównaniu do in vitro tańsza, no i jakże bezgrzeszna. Moim zdaniem jest to zwykły chwyt marketingowy. Nabijają ludzi w butelkę, którzy dotknięci niepłodnością we wszystkim upatrują nadziei na własne potomstwo i do tego zgarniają kasę za coś (czyli za obserwację własnego ciała), co można zrobić samemu ...no i jeszcze to odwołanie się do moralności i etyki ...litości

Ula, ja też mam już takie myśli, że mogę mieć PCO, jeszcze dłuższe cykle, to dłuższe, ale jak są nieregularne... Jak już wcześniej pisałam, kończę za jakiś miesiąc brać castagnus na regulację cykli i jak nic nie pomoże biorę się za dokładne badania. W ogóle to martwię się o występowanie owu Jakoś nie zauważam śluzu płodnego jak kiedyś. W następnym cykl wezmę wiesiołek.

Dziewczynki, wiem, że niektóre mają właśnie PCO. Mogłybyście mi napisać jak to się u Was przejawia?

Dra, ja to czekam tak do 39-40 dnia, bo mam długie cykle i dopiero wtedy jak się nie pojawi@ zrobię test ...albo lepiej poczekam jeszcze dodatkowo tydzień i dopiero wtedy test ...ale szczerze to wątpię

Celka, Ankamb, abyście jak najszybciej dostały zielone światełko

Gooha, gratuluję owu i życzę złotego strzału

Dzisiaj znów mi się śniło, że miałam dziecko. Tuliłam je, całowałam i wciąż powtarzałam, że w końcu się udało. To była córeczka, widziałam jej buźkę. Już trzeci raz widzę we śnie twarz "swojego" dzieciątka ... za każdym razem jest to dziewczynka i ta sama buźka ........szkoda, że tylko we śnie.......
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:42   #3302
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam takie pytanie. Jako że przerzuciłam się na paracetamol to mam w związku z tym małą wątpliwość. Otóż jest dostępny np "panadol extra" który oprócz paracetamolu zawiera jeszcze kofeinę. Czy to można stosować podczas starań i w czasie ciąży?
lepiej nie. kofeina moze utrudniac zaplodnienie.
ale jak zwykly paracetamol na ciebie nie dziala to sprawdz ile mg kofeiny jest w tabletce. w ciazy nie wolno przekraczac 300mg na dzien
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:48   #3303
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
lepiej nie. kofeina moze utrudniac zaplodnienie.
ale jak zwykly paracetamol na ciebie nie dziala to sprawdz ile mg kofeiny jest w tabletce. w ciazy nie wolno przekraczac 300mg na dzien
Generalnie nawet zwykły paracetamol działa, ale jak byłam w sklepie to pomyślałam że kupię ten "panadol extra" na jakieś silniejsze bóle, a nie sprawdziłam co on tam dodatkowego zawiera. Dopiero w domu przeczytałam, że dodatkowo jest kofeina. Jedna tabletka zawiera 65 mg kofeiny, więc i tak już jej nie wezmę Dziś jedną wziełam bo strasznie mnie głowa boli, ale pójdę do apteki kupić sobie sam paracetamol. Dzięki

Jeszcze tylko chce coś dopisać.

Wpisałam w wyszukiwarkę "Panadol" on zawiera standardowo 500 mg paracetamolu i jest napisane, że nie zaleca się w pierwszym trymeście ciąży. A ponoć paracetamol można. I jak to rozumieć?

Dominiś - 20.05.2012

Edytowane przez PatkaM84
Czas edycji: 2009-05-07 o 12:50
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:48   #3304
gooha3
Zadomowienie

Odrazu sie pochwale
dostałam prace
Koniec leniuchowania i marnowania dnia na p.....doły
Na wstepie jak tylko weszłam juz mi mówią ze chca mnie przyjac. Atmosfera spoko. Mała firma, ludzie w moim wieku, nie ma dystansu do szefowej tak jak w poprzedniej pracy.
Wszyscy na równi traktowani. Mysle ze bedzie mi sie dobrze pracować
Zaczynam od poniedziałku od 9 do 17 wiec pewnie bede rzadziej tu zaglądac.

Wypłata może troszke mała, ale firma istnieje dopiero od 7 miesiecy, wiec wszystko zalezne od zarobków firmy.
mimo małych pieniazków to ciesze sie ze w koncu sie wyrwe z domu i ze w koncu zacznie sie wszystko układać
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Macie może tak czasami, że jak macie takie obcisłe gajtki to boli was podbrzusze? Ja jak noszę takie w ciągu dnia to jest ok, ale właśnie w takich wczoraj zasnełam i obudziłam się w nocy tak mnie strasznie podbrzusze bolało, że myślałam, że @ dostanę... taki był ból... Ale szybko zmieniłam majtki i po kilkudziesięciu minutach przeszło...

Cycki nadal bolą, od wczoraj wieczór niedobrze mi się robi - ale tym się chyba akurat nie ma co sugerować hehehe, i za tydzień @.

I chyba zaczął mi się PMS bo zaczynam warczeć hehehe, albo może to dlatego że już mi leci 26 rok
Ja tez tak czasem mam, dlatego nie lubie stringów, szczególnie zakładać na noc. Nie wiem czego tak jest, czy one cos uciskają czy co, ale mnie tez brzuch z nich boli.

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Gooha, gratuluję owu i życzę złotego strzału

Dzisiaj znów mi się śniło, że miałam dziecko. Tuliłam je, całowałam i wciąż powtarzałam, że w końcu się udało. To była córeczka, widziałam jej buźkę. Już trzeci raz widzę we śnie twarz "swojego" dzieciątka ... za każdym razem jest to dziewczynka i ta sama buźka ........szkoda, że tylko we śnie.......
były przytulanki i nóżki w górze
Jak było źle to źle, a teraz jak sie dobrze zaczeło to pewnie tez wszystko na raz i praca i pewnie dzieciatko tez

W każdym razie bedzie co ma byc i chocby było dzieciątko to sobie poradze i z poczatkiem pracy i z obrona na karku

Cherubinka, ja tez mam takie sny nieraz. To nasza podswiadomosc tak działa i widac jak całym sercem pragniemy tego dzidizusia. W koncu sny na pewno sie spełnią, jak nie teraz to za jakis czas na pewno wierze w to

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wklejacie zdjęcia-chce Wam cos przeslac na szczescie
Jak dasz odpowiedź to ponizej masz taki przycisk zarzadzaj załącznikami i tam ładujesz załączniki.

CZekam na zdjątko

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:53   #3305
Nika1980
Zakorzenienie

Gooha!!!!!!!!!!! GRATKI super wieści....no to teraz pewnie szybko zajdziesz w ciąże hahaha

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:00   #3306
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Odrazu sie pochwale
dostałam prace
Na wstepie jak tylko weszłam juz mi mówią ze chca mnie przyjac. Atmosfera spoko. Mała firma, ludzie w moim wieku, nie ma dystansu do szefowej tak jak w poprzedniej pracy.

Wypłata może troszke mała, ale firma istnieje dopiero od 7 miesiecy, wiec wszystko zalezne od zarobków firmy.
mimo małych pieniazków to ciesze sie ze w koncu sie wyrwe z domu i ze w koncu zacznie sie wszystko układać
Gocha to gratulacje!!! Super wieści!!!

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-07, 13:05   #3307
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Odrazu sie pochwale
dostałam prace

Ja tez tak czasem mam, dlatego nie lubie stringów, szczególnie zakładać na noc. Nie wiem czego tak jest, czy one cos uciskają czy co, ale mnie tez brzuch z nich boli.

były przytulanki i nóżki w górze
Jak było źle to źle, a teraz jak sie dobrze zaczeło to pewnie tez wszystko na raz i praca i pewnie dzieciatko tez

W każdym razie bedzie co ma byc i chocby było dzieciątko to sobie poradze i z poczatkiem pracy i z obrona na karku

Cherubinka, ja tez mam takie sny nieraz. To nasza podswiadomosc tak działa i widac jak całym sercem pragniemy tego dzidizusia. W koncu sny na pewno sie spełnią, jak nie teraz to za jakis czas na pewno wierze w to

Jak dasz odpowiedź to ponizej masz taki przycisk zarzadzaj załącznikami i tam ładujesz załączniki.

CZekam na zdjątko
Gooha, serdeczne gratulacje Teraz to już nie ma wątpliwości, że szybko pojawi się fasolka, czego z całego serca Ci życzę A poradzisz sobie na pewno

A z tą podświadomością masz rację, tak bardzo pragniemy maluszka, że nawet śpiąc mamy to w świadomości. Tylko, żeby jak najszybciej ziściły się te nasze sny
A swoją drogą, jak się doczekam narodzin swojego skarbu, zobaczę czy to będzie córa i czy to ta sama buźka, bo pamiętam jak wyglądała
Tylko najpierw trzeba zafasolkować
Stary 2009-05-07, 13:11   #3308
roza26
Raczkowanie

Gooha super wieści-naprawde Teraz tylko fasolka i bedzie git wszystko Tak jak obiecałam załączam coś dla Was na szczęście Buziole
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bociek.jpg (30,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2009-05-07, 13:18   #3309
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Gooha
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:37   #3310
martaN23
Zadomowienie

w końcu zobaczyłam boćka!!!!!!
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 13:48   #3311
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

O bocian Mam nadzieję że podziała

A mnie dzisiaj tak mdli... masakra... co można na to zaradzić? Nie mam pustego żołądka, piję wodę... Oczywiście nie wmawiam sobie tego jako objawu ciążowego, prędzej myślę że to może jakieś zatrucie?
Wczoraj byliśmy w restauracji, ale wszystko było pyszne, więc nie wiem czym się mogłam zatruć?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-07, 13:50   #3312
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Odrazu sie pochwale
dostałam prace

gratki kochana

Cytat:
Gooha super wieści-naprawde Teraz tylko fasolka i bedzie git wszystko Tak jak obiecałam załączam coś dla Was na szczęście Buziole
o jaki śliczny bociek

cherubinka ja np teraz jakoś już nie śnie,przed pierwsza ciąza co jeszcze nie planowałam,śniło mi się,że jestem w ciąży,każdy etap po krótce,pózniej poród,pozniej malenkiego chłopczyka i pózniej tak jakby miał roczek juz,miałam synka w śnie pózniej dowiedziałalam sie o ciazy i pomyślałam,ze ten sen sie sprawdził i będę miec na pewno synka,bo w śnie taki sliczniutki i zawsze snilam o tym samym,ze jestem z nim,ale nie dowiedzialam sie co bede miec ,ale do dziś wiem,w sumie moja podswiadomosc,ze to byl synek,moze mnie nie zrozumiecie,ale mimo tak wczesnej ciazy dalam imie mojemu synkowi,o zasługuje na to aby kazdy nawat najmniejsza kruszynka miała imię ,ale nie musicie sie ze mna zgadzac...
Stary 2009-05-07, 13:56   #3313
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Odrazu sie pochwale
dostałam prace

no to gratulacje, teraz już pójdzie z górki
Cytat:
śliczny bociek ja jak na wiosnę widziałam ich dużo tak teraz nie pojawia się żaden( choć mam obok siebie pola)
ale jak dziś jechałam po szwarga to widziałam boćka , ma gniazdo niedaleko domu szwagra , jak kiedyś pojadę a nie zapomnę zabrać ze sobą aparatu to Wam też strzelę zdjęcie

zrobiłam sobie małą przerwe , autka prawie gotowe , zostało mi na sobote nabłyszczyć wnętrze i umyć szyby ,
miałam mieć 3 samochody ale okazało się że jedne dopiero jutro nam przywiozą , więc mam 2
a jutro dzień wolny sobie zrobie i spotkam się z przyjaciółkami:jupi :już tak za nimi tęsknie
wiecie ...jak się wychowuje razem od przeczkola ( jest nas 5 , z tym że jedna w Holandii mieszka) a pózniej każda wyprowadza się w swoją stronę to pózniej się tęskni za plotkami itp.

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:15   #3314
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja nie podejrzewam tylko wiesz jak się o czymś słyszy to zaraz do głowy przychodzi teza "ja też to mogę mieć"
mam długie cykle ok. 35 dniowe i malutki wąsik(ale małutkia) a wiem że to moze oznaczać PCO
ale odbiegam od tej tezy

Allisanko z tą naprotechnologią zgadzam się z Tobą w 100% -czyste naciąganie ludzi na kase. nie oglądałam dziś DTVN więc napisz mi kochana czy mówili co w tej kwocie się mieści , czy to "pan lekarz" będzie Ci wkładał termomert do pochwy? bo skoro nie to za co te 1500zł

tu o tym naciąganiu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Naprotechnologia
Uleńko, 1500 zł wydajesz na tak zwane "sesje z trenerem" czy coś, czyli ona Ci tylko interpretuje Twoje obserwacje, ale przecież czytając internet czy różne fora, to można sobie spokojnie samemu interpretować, nie wydając 1500 zł, przecież to po prostu, legalne oszustwo! powinni zabronić tego...
Cherubinko, oszukują i nic nie można na to poradzić
Dziewuszki, to że macie długie cykle nie oznacza PCO, ja miałam długie cykle, około 33 dni, a PCO nie mam nie nakręcajcie się proszę, lekarz to musi stwierdzić, bo inaczej Was pogryzę
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:16   #3315
pomarnczka
Raczkowanie

gooha3 GRATULUJĘ pracy teraz już wszystko będzie z górki, zobaczysz

roza bardzo przystojny bocian.. mam nadzieję że coś tu na forum przyniesie
miało być "sto lat! sto lat!".
Miało być tak pięknie
miał się nam nie kurczyć świat...

Edytowane przez pomarnczka
Czas edycji: 2009-05-07 o 14:17
pomarnczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:18   #3316
dra
Zakorzenienie

a ja dziś ide do gina z pęcherzem,ale jak ide to już nie boli eh,ale ide sie sprawdzić,mam nadzieje,że @ nie chluśnie,bo wstyd,bo cisza jak na razie...
Stary 2009-05-07, 14:37   #3317
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Darusiu, lepiej żeby @ nie przyszła, 9 miesięcy jakoś bez niej wytrzymasz a ja trzymam kciuki
a z tym pęcherzem to możesz do urologa chyba też, albo do internisty po furaginum
Gosiu gratuluję pracy
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 14:44   #3318
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Darusiu, lepiej żeby @ nie przyszła, 9 miesięcy jakoś bez niej wytrzymasz a ja trzymam kciuki
a z tym pęcherzem to możesz do urologa chyba też, albo do internisty po furaginum
Gosiu gratuluję pracy
wiesz @ przyjdzie to przyjdzie,nie to nie mam to gdzieś,ale ten pęcherz mnie martwi
a furaginum już na mnie nie działa,tak wiem mogę iść do urologa,ale ide tak po kolei sobie,rodzinny nie pomaga to moze gina jak nie to urolog tylko kurde z kasa cięzko,jak teraz oboje nie pracujemy,wiec do gina ide na NFZ,bo mnie już nie stać na prywatnego
ale mam nadzieje,ze ja i facet szybko robote znajdziemy
Stary 2009-05-07, 14:47   #3319
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Witam Was dziewczynki
Na samym początku zacznę od
róża26 ale ślicznego boćka widziałaś mam nadzieję,że za niedługo ogłosisz dobre wieści

gooha3 Wielkie gratki to wspaniale,że w końcu znalazłaś pracę ponieważ sama dobrze wiem jak wygląda ciągłe siedzenie w domu
No to teraz po pierwszej wypłacie musisz nam postawić coś mocniejszego

cherubinka odnośnie PCO alisanka ma rację,że dłuższe cykle nie oznaczają wcale PCO ja się leczę już lata i mam stwierdzone PCOS ale na to składa się kilka rzeczy :
-nie rególarne miesiączki,
-zatrzymanie miesiączki,
-owłosienie,
-i najwazniejsze każdy dobry ginekolog jest w stanie sprawdzić i zdjagnozowac po badaniu USG budowe jajników i czy są widoczne w koło nich pęcherzyki bo to jest podstawą diagnozy PCO a potem są wykonywane wszelkiego rodzaju badania hormonalne a jest ich dużoczęstym zjawiskiem przy zespole PCOS jest insulinoodporność i tylko dobry endokrynolog-ginekolog może postawic odpowiednią diagnozę bo przy tym zespole najczęściej też występuje hiperinsulinemia i hiperprolaktynemia czynnościowa
Mam nzdzieję,że Ci chociaż troszkę pomogłam i służę dalszą pomocą jeżeli tylko masz jakieś pytania na ten temat

Pozdrawiam i mocno 3mam za Wszystkie staraczki
A te co w ostatnim czasie zobaczyły upragnione dwie kreseczki WIELKIE GRATKI
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 14:49   #3320
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Darusiu, trzymam za Was mocno kciuki żeby szybko udało Wam się fajną pracę znaleźć
do urologa też możesz zapisać się na kasę chorych jak gin nie pomoże
oby szybko Ci przeszło, bo wiem jaki to ból sama tak miałam..
brałam takie tabletki na epi, i one powodowały właśnie częste infekcje pęcherza koszmar..
..Iskierką malutką..

Stary 2009-05-07, 15:09   #3321
gooha3
Zadomowienie

Dziekuje, dziękuje. To wszystko na pewno dzieki Waszym kciukom

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-07, 15:10   #3322
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Darusiu, trzymam za Was mocno kciuki żeby szybko udało Wam się fajną pracę znaleźć
do urologa też możesz zapisać się na kasę chorych jak gin nie pomoże
oby szybko Ci przeszło, bo wiem jaki to ból sama tak miałam..
brałam takie tabletki na epi, i one powodowały właśnie częste infekcje pęcherza koszmar..
tak wiem tytlko na kase chorych rodzinny moze przepisac skierowanie a za choinke nie chca dac,a nei wiem czy moze gin mi dać

koszmar ten ból,ale jak ide to juz nie boli,ale ide zobaczyc chociaz...
ale już mi się nie chce,bym z chęcią nie szła,ale co zapisałam sie to idę ...
Stary 2009-05-07, 15:12   #3323
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
gooha3 Wielkie gratki to wspaniale,że w końcu znalazłaś pracę ponieważ sama dobrze wiem jak wygląda ciągłe siedzenie w domu
No to teraz po pierwszej wypłacie musisz nam postawić coś mocniejszego
oj nie wiem jak z tym stawianiem mocniejszego, bo przeciez za miesiac u wszystkich w brzuszkach będą fasolki
więc co najwyzej jakis soczek

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-07, 16:06   #3324
roza26
Raczkowanie

Cieszę się kochane że bociek Wam się podobał-oby nas uszczęśliwił Ja jeszcze godzinka i do domu-w końcu-jakoś zle sie czuję-zimno mi,gardełko mnie boli,ehh jakieś grypsko chyba mnie łapie
Stary 2009-05-07, 16:49   #3325
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Odrazu sie pochwale
dostałam prace
Gooha gratuluję Też bym już tak chciała ... u mnie jeszcze brak odpowiedzi, ale ja próbowałam dostać pracę w Urzędzie Miasta i wiem, że jakakolwiek odpowiedź ma nadejść dopiero po niedzieli ... Oprócz tego rozsyłam moje CV ... i czekam ...
malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 16:52   #3326
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Gooha gratuluję Też bym już tak chciała ... u mnie jeszcze brak odpowiedzi, ale ja próbowałam dostać pracę w Urzędzie Miasta i wiem, że jakakolwiek odpowiedź ma nadejść dopiero po niedzieli ... Oprócz tego rozsyłam moje CV ... i czekam ...
Przyznam ze ja sie troche ochodziłam z podaniami, zresztą jestem jak to wszedzie mówią "ofiarą kryzysu" bo mnie zwolnili jakis czas temu. Już tyle ludzi wszedzie pozwalniali, wiec w koncu musza zaczac przyjmować
trzymam za prace

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-05-07, 17:04   #3327
martaN23
Zadomowienie

ALIISANKA-a jak ty kochana się czujesz odczuwasz już jakieś zmiany?noi czy widać już większy brzuszek?ja już się nie mieszczę w mój rozmiar 34spodnie wszystkie ciasneco to będzie później?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 17:06   #3328
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
cherubinka odnośnie PCO alisanka ma rację,że dłuższe cykle nie oznaczają wcale PCO ja się leczę już lata i mam stwierdzone PCOS ale na to składa się kilka rzeczy :
-nie rególarne miesiączki,
-zatrzymanie miesiączki,
-owłosienie,
-i najwazniejsze każdy dobry ginekolog jest w stanie sprawdzić i zdjagnozowac po badaniu USG budowe jajników i czy są widoczne w koło nich pęcherzyki bo to jest podstawą diagnozy PCO a potem są wykonywane wszelkiego rodzaju badania hormonalne a jest ich dużoczęstym zjawiskiem przy zespole PCOS jest insulinoodporność i tylko dobry endokrynolog-ginekolog może postawic odpowiednią diagnozę bo przy tym zespole najczęściej też występuje hiperinsulinemia i hiperprolaktynemia czynnościowa
Mam nzdzieję,że Ci chociaż troszkę pomogłam i służę dalszą pomocą jeżeli tylko masz jakieś pytania na ten temat
Zgadzam się w 100% z dziewczynami. Jako posiadaczka PCO wiem coś o tym ... USG wykazało, że mam łańcuszek pęcherzyków i niestety żaden nie chce dominować Co prawda nie mam jakiegoś hiper owłosienia, ale pojedyncze włoski na piersi (tylko prawej) i na podbrzuszu ... Miałam robione badania hormonalne w sierpniu ub. roku i wszystkie były w normie (prolaktyna, testosteron, LH, FSH itd.).
Trafiłam do super gin-endo w Poznaniu i on od razu uznał, że mam insulinooporność i dla potwierdzenia kazał zrobić badania: krzywą cukrową z oznaczeniem insuliny i DHEA-S. Okazało się, że insulina po obciążeniu jest za wysoka i DHEA-S również, czyli diagnoza potwierdzona. Jestem teraz na lekach pierwszy cykl ... Dziś 21dc, ale owulki nie zaobserwowałam ... Mam nadzieję, że chociaż @ przyjdzie o czasie, bo o fasolce w tym cyklu raczej nie mam co myśleć ....

Jak usłyszałam diagnozę to byłam najpierw załamana, a potem wściekła ... Chociaż lekarz tłumaczył, że to nie wina tabletek, ja jakoś nie wierzę ... A brałam to cholerstwo przez 5 lat bez przerw ... bo "lekarze" twierdzili, że tak trzeba ... Szkoda gadać ... Mam tylko nadzieję, że razem z mężem doczekamy się na fasolkę w tym roku ....
Stary 2009-05-07, 17:22   #3329
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
gratki kochana

o jaki śliczny bociek

cherubinka ja np teraz jakoś już nie śnie,przed pierwsza ciąza co jeszcze nie planowałam,śniło mi się,że jestem w ciąży,każdy etap po krótce,pózniej poród,pozniej malenkiego chłopczyka i pózniej tak jakby miał roczek juz,miałam synka w śnie pózniej dowiedziałalam sie o ciazy i pomyślałam,ze ten sen sie sprawdził i będę miec na pewno synka,bo w śnie taki sliczniutki i zawsze snilam o tym samym,ze jestem z nim,ale nie dowiedzialam sie co bede miec ,ale do dziś wiem,w sumie moja podswiadomosc,ze to byl synek,moze mnie nie zrozumiecie,ale mimo tak wczesnej ciazy dalam imie mojemu synkowi,o zasługuje na to aby kazdy nawat najmniejsza kruszynka miała imię ,ale nie musicie sie ze mna zgadzac...
Dra a ja wierzę w takie niewytłumaczalne przypadki i w Twoje przeczucia, że u Ciebie to był właśnie synek. Z tego co piszesz, nie planowałaś tej ciąży, więc nie ma mowy o jakimś nakręcaniu się. Dla mnie to piękne i zrozumiałe, że nadałaś mu imię
Mi też dziwne rzeczy przytrafiały się w życiu, których nie dało się w racjonalny sposób wytłumaczyć albo sny, które się sprawdzały.

W ogóle to jak słyszę, że ktoś stracił ciążę, aż mnie zaciska w sercu. Podziwiam za siłę wszystkie kobietki, które to dotknęło i Wam zwłaszcza życzę szybkiego zafasolkowania, abyście mogły jak najszybciej cieszyć się szczęśliwym macierzyństwem

Edzia i Malami,dziękuję za informację. Wiem, że tylko lekarz może stwierdzić PCO, ale zaczęłam tak się zastanawiać, bo mi niejednokrotnie zatrzymywały się miesiączki. Zawsze tłumaczyłam sobie, że to po tabletkach. Odkąd pamiętam miałam długie cykle, ale lakarz mówił, że taka moja uroda. Brałam tabletki anty przez kilka lat z przerwami. Od ostatniego odstawienia minął już ponad rok i bodajże 4 miesiące. @ przychodziła jak chciała albo wcale nie przychodziła. Słyszałam, że nawet do roku potrafi się regulować, ale to już więcej minęło:0
Poza tym nie zauważam u siebie śluzu płodnego i raczej nie czuję żadnego kłucia jajników na owu
Badam się w miarę regularnie, ale to jedynie cytologia.
Dziewczynki, czy tylko usg wykrywa PCO?
Dziś mój 32 dc i jak narazie nie czuję, aby miała nadejść, a zwykle przeczuwam tak tydzień wcześniej. Oczywiście nie twierdzę, że mam PCO, ale już różne mysli przychodzą mi do głowy
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale zaczynam się martwić

Patka, wiem, że się nie nastawiasz, ale oby to na fasolkę

Róża, ale przyprowadziłaś nam na forum dostojnisia Aby szybko zadziałał
Stary 2009-05-07, 17:35   #3330
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Edzia i Malami,dziękuję za informację. Wiem, że tylko lekarz może stwierdzić PCO, ale zaczęłam tak się zastanawiać, bo mi niejednokrotnie zatrzymywały się miesiączki. Zawsze tłumaczyłam sobie, że to po tabletkach. Odkąd pamiętam miałam długie cykle, ale lakarz mówił, że taka moja uroda. Brałam tabletki anty przez kilka lat z przerwami. Od ostatniego odstawienia minął już ponad rok i bodajże 4 miesiące. @ przychodziła jak chciała albo wcale nie przychodziła. Słyszałam, że nawet do roku potrafi się regulować, ale to już więcej minęło:0
Poza tym nie zauważam u siebie śluzu płodnego i raczej nie czuję żadnego kłucia jajników na owu
Badam się w miarę regularnie, ale to jedynie cytologia.
Dziewczynki, czy tylko usg wykrywa PCO?
Dziś mój 32 dc i jak narazie nie czuję, aby miała nadejść, a zwykle przeczuwam tak tydzień wcześniej. Oczywiście nie twierdzę, że mam PCO, ale już różne mysli przychodzą mi do głowy
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale zaczynam się martwić
Cherubinka od tego jesteśmy, żeby pomagać sobie wzajemnie Zanim lekarz stwierdził, że to PCO miałam z tym różne przeboje ... Jeden twierdził, że to jest to po wykonaniu USG a bez badań hormonalnych ... Druga lekarka uznała, że to nie to ... Zrobiła mi USG i widziała wyniki badań - uznała, że taka natura jajników i dała duphaston ... Po tym leku @ była regularnie, a jak odstawiłam to znowu Ostatni lekarz wytłumaczył mi, że obraz USG pozwala potwierdzić PCO, ale konieczne są badania hormonalne ... U mnie może się okazać, że przyczyna PCO jest tylko insulinooporność i po terapii lekami wszystko będzie dobrze ...
Szkoda tylko, że jakoś nie potrafię w to uwierzyć ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości