Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-07, 21:33   #2131
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Fajnie też bym już chciała mi zostało jeszcze 54 dni

mi ostatnie dni do slubu sie ciagnely i nie moglam sie doczekac choc to byla nerwowka czy wszystko jest ok czy fotograf pamiata o ktorej,czy orkiestra pamieta ze ma byc na wyprowadzeniu itp,
ale samo wesele,kosciol cudowne przezycie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 21:36   #2132
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Baja mam prosbę mogłabyś podać mi linka do swojego welonu?? albo chociaz sprzedawce od ktorego kupilas, bo wlasnie szukam welonu a Twoj mi sie bardzo podobal... dzieki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 21:54   #2133
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe dziekuje za przytulaski

oj juz dzis mi jakos lepiej troche, porozmawiałam sobie z TZ-em , przytulił mnie moooocno i juz nic wiecej mi do szczęścia nie trzeba

a na rozładowanie tego całego stresu wymysliłam wspólne gotowanie w weekend hehe moze namówie mojego K. na ciasto drożdżowe, robi po prostu rewelacyjne

byliśmy dzis kupic kuchenke i zmywarke, ale jakies klopoty u nich i nie wiadomo czy dostaniemy to, bo na raty chcemy wziac zeby choc troszke łatwiej bylo

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 21:58   #2134
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hehe dziekuje za przytulaski

oj juz dzis mi jakos lepiej troche, porozmawiałam sobie z TZ-em , przytulił mnie moooocno i juz nic wiecej mi do szczęścia nie trzeba

a na rozładowanie tego całego stresu wymysliłam wspólne gotowanie w weekend hehe moze namówie mojego K. na ciasto drożdżowe, robi po prostu rewelacyjne

byliśmy dzis kupic kuchenke i zmywarke, ale jakies klopoty u nich i nie wiadomo czy dostaniemy to, bo na raty chcemy wziac zeby choc troszke łatwiej bylo
Bardzo sie ciesze ze sie poukładało Wspołne gotowanie super pomysłnie ma to jak przez żoładek do serca
Stary 2009-05-07, 22:06   #2135
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze ze sie poukładało Wspołne gotowanie super pomysłnie ma to jak przez żoładek do serca
hehe dokładnie moze w końcu uda mu sie mnie troszke podtuczyc

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 22:10   #2136
kliwia
Zakorzenienie

samba od lipca do wrzesnia sporo czasu, wiec rodzinka przeboleje. Miedzy naszym slubem a kuzyna tż bedzie najprawdopodbniej tydzien roznicy!!!! ech

myszka do sukni empire/grecki styl srednio mi sie widzi diadem nie wiem jaka masz wizje z ta koronka, czekam na jakies insze fotki realne;]

zlotko. piekna suknia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 22:11   #2137
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Hmm, jezeli naprawde jest tak zle, to może pomyslcie o kupnie dzialki pod budowe z daleka od rodziców Twojego Tż-ta. Ja widze tu same pozytywy: nikt Wam niegdy nie wypomni działki, nie bedzie sie wtracał w codzienne życie, Wy sie nie bedziecie stresowac że beda Wam robic naloty codziennie,bedziecie mieszkac od nich daleko no i przede wszytskim bedzie sie układało lepiej miedzy Wami bo nie bedzie już tej nerwowki zwiazanej z klotniami z tesciami. Jesli nbaprawde sie kochacie to dacie rade jakos towszytsko obejsc. Ja wiem ze wtedy Was drozej wyniesie bo kupno dzialki jest drogie, ale zyskacie cos bezcennego : świety spokoj. Pisze t z wlasnego doswiadczenia bo ja tez mialam wielkie problemy z rodzina Tż-ta i były o to kłotnie prawie sie rozstalismy, ale sie wyprowadzilismy i jest super. Nikt nam sie nie wtraca i nie psuje krwi, a i my jestesmy spokojniejsi.
Wiem, niby teraz myslimy o kupnie dzialki, tylko... nas na to nie stac. I tak jestesmy uzaleznieni od ojca TZ, bo z nim TZ prowadzi firme. Takze jak bedziemy sie stawiac to ten w kazdej chwili moze powiedziec "to szukaj sobie roboty gdzie indziej", bo z tym czlowiekiem to nic nie wiadomo, skoro juz nam powiedzial, ze na wesele nie przychodzi, bie nie chcemy zaprosci jego 20 gosci, gdy sam jest u nas gosciem, bo on musi; to nic, ze za te osoby zaplaci, ale my ich nie chcemy). Juz teraz nie wyplacil TZ calej kwoty, jaka powinien (moze to tez forma zemsty; jak nie bedziesz mial kasy to przyjdziesz do mnie po pomoc i bedzie po mojemu). TZ bedzie z nim o tym rozmawial w sobote po pracy, takze zobaczymy co powie... Takze jak nie bedziemy miec kasy to z czego kupimy dzialke i wybuudujemy dom, szczegolnie, ze ja nie pracuje, o kredycie na razie tez mozemy zapomniec. Moich rodzicow nie stac (i tak po slubie bedziemy mieszkali przynajmniej 4 lata w moim domu bez moich rodzicow, ale co po tym czasie?).

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 22:19   #2138
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Wiem, niby teraz myslimy o kupnie dzialki, tylko... nas na to nie stac. I tak jestesmy uzaleznieni od ojca TZ, bo z nim TZ prowadzi firme. Takze jak bedziemy sie stawiac to ten w kazdej chwili moze powiedziec "to szukaj sobie roboty gdzie indziej", bo z tym czlowiekiem to nic nie wiadomo, skoro juz nam powiedzial, ze na wesele nie przychodzi, bie nie chcemy zaprosci jego 20 gosci, gdy sam jest u nas gosciem, bo on musi; to nic, ze za te osoby zaplaci, ale my ich nie chcemy). Juz teraz nie wyplacil TZ calej kwoty, jaka powinien (moze to tez forma zemsty; jak nie bedziesz mial kasy to przyjdziesz do mnie po pomoc i bedzie po mojemu). TZ bedzie z nim o tym rozmawial w sobote po pracy, takze zobaczymy co powie... Takze jak nie bedziemy miec kasy to z czego kupimy dzialke i wybuudujemy dom, szczegolnie, ze ja nie pracuje, o kredycie na razie tez mozemy zapomniec. Moich rodzicow nie stac (i tak po slubie bedziemy mieszkali przynajmniej 4 lata w moim domu bez moich rodzicow, ale co po tym czasie?).

faktycznie masz nie za ciekawa sytuacje,ale jak mozna tak robic przeciez to wasze wesele i zapraszacie kogo WY chcecie a nie on.Ciezko wam bedzie
Stary 2009-05-07, 22:19   #2139
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
samba od lipca do wrzesnia sporo czasu, wiec rodzinka przeboleje. Miedzy naszym slubem a kuzyna tż bedzie najprawdopodbniej tydzien roznicy!!!! ech

myszka do sukni empire/grecki styl srednio mi sie widzi diadem nie wiem jaka masz wizje z ta koronka, czekam na jakies insze fotki realne;]

zlotko. piekna suknia

wiem wiem tylko Tż ma troszke rodziny za granica i na pewno nie bedzie im sie chcialo 2 razy latac do Polski bo nie ukrywajmy po 1 urlop, po 2 kasa albo na odwrot :P nooo ale liczylismy ze do nas przyjada bo wiedza juz od dawna o slubie, my bylismy na ich w zeszlym roku, poza tym to "najukochansza" kuzynka Tżta :P no a tak to beda musieli wybierac bo tamten kuzyn to tez ich bliska rodzina... no ale coz... wszystkim sie nie dogodzi Tż powiedzial ze jak rodzina poodmawia to zaprosimy wiecej znajomych

Ja to sie tam nawet ciesze ze impreza sie szykuje :P
Stary 2009-05-07, 22:35   #2140
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
mmmmhhh chyba dziś pojadę po tę suknię teściowa była dziś w tym sklepie, nawet utargowała niższą cene, wpłaciła małą zalicze, żeby mi kobieta jej nie sprzedała sprzed nosa. Jak będzie za duża to teściówka ofiarowała się, że ja przerobi, bo jest krawcową.
Wczoraj przemyślałam wszystko i stwierdziłam, że już nawet kolor mi się podoba, więc muszę ją mieć
suknia jest super, obraczki tez, i wlasnie mialam pytac czy czasem nie miala byc na ramiaczkach ale napisalas juz

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem co zrobić, kupiłam welon i jest zły kolorem a nie mogę zwrócić.
sprzedaj

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczynki, mam dość nietypowe pytanko...jeśli do mojej sukni nie będę mieć stanika, tylko pani powiedziała, że będę mieć wszywane miseczki to na pierwszą przymiarkę mam specjalnie jakiś stanik kupować, tzn jakąś bardotkę, czy wystarczy obojętnie jaki, ale mam dylemat heheh
moja przyjaciolk jak jechala na przymiarke a miala wszywane miseczki to miala stanik a potem go sciagnela bo pani sprawdzala grubosc miseczek do wszyscia

jedna z was pisala
ja juz jetsem po slubie wiec moge dac kilka rad,w moim gorsecie mialam wizanie takie ze bylo mi widac plecy wiec zwykly stanik odpadal bo bylo by go z tylu widac pani w salonie powiedziala ze moge kupic sobie stanik sylikonowy badz same wkladki,zakupilam same miseczki i zdaly egzamin na 6 ladnie trzymaly piersi (mam miseczke C wiec je ladnie podniosly)i na silikonie gorset sie trzymal i nie zsuwal mi sie wiec nie musialam chodzic i go podciagac do gory wiec polecam.Aha tylko trzeba je dobrze zalozyc zeby piersi ladnie w nim wygladali.

ja wlasnie w swojej tez takie mam i nie wiem o teraz. bo bedzie mi widac plecy a niechce stanika iec widocznego chyba taki sylikonowy kupie, bo niewobrazam sobie wszysc tam miseczki... jak pojade na nastepne mierzenie to bede myslec bo bede muslala ja dokladnie dowiazac zeby zobaczyc co i jak,...

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
i jak myszka poszlo?
ja kupilam dzis suknie
a co do brylancika i zmniejszania obraczek to zalezy od jubilera. my zamowilismy nasze w red rubin dwukolorowe i moja z brylancikiem i kobitka nam powiedziala, ze ze zmniejszeniem/powiekszaniem nie ebdzie problemu. trzeba pytac zlotnikow, bo roznie to bywa
sliczna suknia taka lekka romantyczna kobieca a jednak.. taka troche w moim stylu

myszka zobaczysz nastepne przymiarki beda super, teraz to byla taka pierwsza wiec za wiele iewidziala ale potem bedzie rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to polec jak juz będę w akcie desperacji to przyjade W koncu nie ma tak daleko
na grota-roweckiego wzdłuż ulicy jest duzooo sklepow i urzedow bedziesz jechac od a-ztu w strone reala i miniesz wku, potem banki to zobaczysz taki oszklony jublier z napisem topaz obok kanapkarni latwo znalzesc
Stary 2009-05-07, 22:38   #2141
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
suknia jest super, obraczki tez, i wlasnie mialam pytac czy czasem nie miala byc na ramiaczkach ale napisalas juz

sprzedaj

moja przyjaciolk jak jechala na przymiarke a miala wszywane miseczki to miala stanik a potem go sciagnela bo pani sprawdzala grubosc miseczek do wszyscia

jedna z was pisala
ja juz jetsem po slubie wiec moge dac kilka rad,w moim gorsecie mialam wizanie takie ze bylo mi widac plecy wiec zwykly stanik odpadal bo bylo by go z tylu widac pani w salonie powiedziala ze moge kupic sobie stanik sylikonowy badz same wkladki,zakupilam same miseczki i zdaly egzamin na 6 ladnie trzymaly piersi (mam miseczke C wiec je ladnie podniosly)i na silikonie gorset sie trzymal i nie zsuwal mi sie wiec nie musialam chodzic i go podciagac do gory wiec polecam.Aha tylko trzeba je dobrze zalozyc zeby piersi ladnie w nim wygladali.

ja wlasnie w swojej tez takie mam i nie wiem o teraz. bo bedzie mi widac plecy a niechce stanika iec widocznego chyba taki sylikonowy kupie, bo niewobrazam sobie wszysc tam miseczki... jak pojade na nastepne mierzenie to bede myslec bo bede muslala ja dokladnie dowiazac zeby zobaczyc co i jak,...

sliczna suknia taka lekka romantyczna kobieca a jednak.. taka troche w moim stylu

myszka zobaczysz nastepne przymiarki beda super, teraz to byla taka pierwsza wiec za wiele iewidziala ale potem bedzie rewelacyjnie

na grota-roweckiego wzdłuż ulicy jest duzooo sklepow i urzedow bedziesz jechac od a-ztu w strone reala i miniesz wku, potem banki to zobaczysz taki oszklony jublier z napisem topaz obok kanapkarni latwo znalzesc

wlasnie ja tez mialam ten problem ze stanikiemi sylikonowy zdal sie na 6 nie obcieral i dodatkowo trzymal gorset,
Stary 2009-05-07, 22:41   #2142
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
wlasnie ja tez mialam ten problem ze stanikiemi sylikonowy zdal sie na 6 nie obcieral i dodatkowo trzymal gorset,
no wlansie bo jak kupilam bardotke ze paskami silikonowymii wszystmi w material zeby sie nieslizgalo to myslalam ze wystarczy bo zapomialam ze ma takie wiazanie, dopiero potem na przymiarce zobaczylam ze mi stanik widac i ze to wiazanie niezaslania plecow wiec teraz bede myslec
Stary 2009-05-07, 22:41   #2143
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie masz nie za ciekawa sytuacje,ale jak mozna tak robic przeciez to wasze wesele i zapraszacie kogo WY chcecie a nie on.Ciezko wam bedzie
No wlasnie. Tylko, ze do niego to nie dociera. Na koniec rozmowy, wstal, powiedial, ze wogole na wesele nie przyjdzie, trzasnal drzwiami i poszedl. Tak sie ojciec zachowuje? Bo on musi odprosic, bo go zapraszano. TZ mu powiedzial, ze jego nie zapraszano, ale to do ojca tez nie docieralo. On musi i tyle(to nic, ze sam na naszym weselu jet gosciem i mu zapraszac swoich gosci po prostu nie wypada). Matka tez ma swoje humory i tez mowi, ze na wesele nie przyjdzie. To po cholere wogole je robic?

Jestem teraz chodzacym klebkiem nerwow. Jestem rozstrzesiona. Nie moge w nocy spac. A do tego jeszcze nazilil mi sie atak atopowego zapalenia skory, ktorego w zaden sposob nie moge zaleczyc. Nakladanie tony krremow nic nie daje. Rano jak wstaje to stwarz jest pokryta takim bialym nalotek, ktory jest przesuszonym naskorkiem. nie wiem czy zdolam sie tego pozbyc w 2 i pol miesiaca bo tyle zostalo mi do slubu. Do tego te chrzanione wesele i obrona pracy mgr na glowie. Zyc nie umierac...

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-07, 22:45   #2144
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
No wlasnie. Tylko, ze do niego to nie dociera. Na koniec rozmowy, wstal, powiedial, ze wogole na wesele nie przyjdzie, trzasnal drzwiami i poszedl. Tak sie ojciec zachowuje? Bo on musi odprosic, bo go zapraszano. TZ mu powiedzial, ze jego nie zapraszano, ale to do ojca tez nie docieralo. On musi i tyle(to nic, ze sam na naszym weselu jet gosciem i mu zapraszac swoich gosci po prostu nie wypada). Matka tez ma swoje humory i tez mowi, ze na wesele nie przyjdzie. To po cholere wogole je robic?

Jestem teraz chodzacym klebkiem nerwow. Jestem rozstrzesiona. Nie moge w nocy spac. A do tego jeszcze nazilil mi sie atak atopowego zapalenia skory, ktorego w zaden sposob nie moge zaleczyc. Nakladanie tony krremow nic nie daje. Rano jak wstaje to stwarz jest pokryta takim bialym nalotek, ktory jest przesuszonym naskorkiem. nie wiem czy zdolam sie tego pozbyc w 2 i pol miesiaca bo tyle zostalo mi do slubu. Do tego te chrzanione wesele i obrona pracy mgr na glowie. Zyc nie umierac...

naprawde ci wspolczuje bo nie dosc ze to najwazniejszy dzien w zyciu to jeszcze musisz sie takimi rzeczmi stresowac zamiast pomagac to utrudniaja,jak matka i ojciec moga powiedzic ze nie przyjda na wesele bo nie chcecie ich jakis gosci zaprosic przeciez to jest chore
Stary 2009-05-07, 22:55   #2145
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde ci wspolczuje bo nie dosc ze to najwazniejszy dzien w zyciu to jeszcze musisz sie takimi rzeczmi stresowac zamiast pomagac to utrudniaja,jak matka i ojciec moga powiedzic ze nie przyjda na wesele bo nie chcecie ich jakis gosci zaprosic przeciez to jest chore
heh, matka tez powiedziala, ze nie przyjdzie na wesele bo ona nie ma co sie tego dnia weselic... No tak, to, ze syn sie zeni to nie powod do radosci. Lepiej rozpamietywac byle malzenstwo. Ojciec na weselu nie usiadzie kolo matki TZ. Do tego jej chce zrobic na zlosc i przyjsc chce z kochanka (ktora powiedziala, ze nie przyjdzie i tak) Niezly nam daja przyklad jako przyszlemu malzenstwu... I ja w taka rodzine wchodze... Strach sie bac. I dlatego mowila, ze nie dosc, ze mam dosc i tego wesela to mam dosc tez slubu. Wczoraj to juz mi bylo wogole przykro, bo TZ mi powiedzial, ze mnie bardzo mocno kocha, ze chce bym byla jego zona niezaleznie czy bedzie wesele czy nie i sie zapytal czy ja tez chce slubu z nim. A ja juz nie wiem. JA juz nic nie wiem...

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-07, 22:56   #2146
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

dzieki jutro jeszcze ide "pomeczyc" jubilerow u mnie w miescie do tego u ktorego juz bylam zeby dopytac czy to 600 zl to na pewno juz ze wszystkim bylo... i do jeszcze jednego ktorego polecaja na lokalnym forum i zobaczymy... Jak nie to moze wyciagne Tżta na wycieczke... Teraz to juz sie nawet zastanawiam czy nie wybulic te 1800 zl ale przynajmniej bedziemy miec obraczki takie jakie chcemy, a tak to jakos sie boje ze nam to spierd... A w ogole to chcemy przetopic 2 obraczki (one sa ruskie i maja troche nizsza probe zlota niz normalnie), masywny ohydny pierscionek mojej mamy moj pierscionek komunijny i do tego zerwany zloty lancuszek i ci w Sosnowcu stwierdzili ze to jeszcze nie dosc zlota i trzeba by kilka gram dokupic... nie wiem czy to mozliwe

edit: zwazywszy ze ja mam rozmiar 9 a tz 19...

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2009-05-07 o 22:59
Stary 2009-05-07, 23:04   #2147
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
heh, matka tez powiedziala, ze nie przyjdzie na wesele bo ona nie ma co sie tego dnia weselic... No tak, to, ze syn sie zeni to nie powod do radosci. Lepiej rozpamietywac byle malzenstwo. Ojciec na weselu nie usiadzie kolo matki TZ. Do tego jej chce zrobic na zlosc i przyjsc chce z kochanka (ktora powiedziala, ze nie przyjdzie i tak) Niezly nam daja przyklad jako przyszlemu malzenstwu... I ja w taka rodzine wchodze... Strach sie bac. I dlatego mowila, ze nie dosc, ze mam dosc i tego wesela to mam dosc tez slubu. Wczoraj to juz mi bylo wogole przykro, bo TZ mi powiedzial, ze mnie bardzo mocno kocha, ze chce bym byla jego zona niezaleznie czy bedzie wesele czy nie i sie zapytal czy ja tez chce slubu z nim. A ja juz nie wiem. JA juz nic nie wiem...

powiem ci tak nie wychodzisz za jego rodzicow za maz tylko za niego,wiadomo ze boisz sie jak to bedzie po slubie ale pamietaj ze to z mezem bedziesz zyc nie z jego rodzicami a jak nie chcesz to nie musisz ich przeciez codziennie widywal i podejzwam ze maz nie bedzie cie do tego zmuszal
Stary 2009-05-07, 23:06   #2148
jaga_2001
Zakorzenienie

samba, my tez dawalismy "ruskie" zloto do przetpienia, ale proba w zasadzie jest ta sama, co prawda na naszym zlocie bylo 583, ale jubiler zapisal to jako klasyczne 585. Bo 0,002g zl mniej na 1 gram obraczki to baaaardzo malo Za to na juz zrobionych obraczkach mamy probe 585

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-07, 23:07   #2149
kliwia
Zakorzenienie

elcia mysle ze przypadek jagi jest dosc osobliwy, i tesc stosuje zasade, nie gryz reki ktora Cie karmi. Bo jakby nie patrzec są od niego uzaleznieni.
Stary 2009-05-07, 23:07   #2150
jaga_2001
Zakorzenienie

elcia, tylko, ze ja juz pisalam, ze mamy sie budowac na tej samej dzialce, na ktorej mieszka ojciec TZ, to tego od niego jestesmy uzaleznieni finansowo... Takze stycznosc z nim bede miala nader czesta. Dla mnie za czesta.

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-07, 23:11   #2151
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
elcia mysle ze przypadek jagi jest dosc osobliwy, i tesc stosuje zasade, nie gryz reki ktora Cie karmi. Bo jakby nie patrzec są od niego uzaleznieni.

masz racje i nie zazdroszcze jej tym bardziej ze bedzie mieszkac tak blisko o ile tesciu sie nie rozmysli co do tego ze beda mogli sie tam budowac roznie to moze byc jak jest taki
Stary 2009-05-07, 23:14   #2152
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba, my tez dawalismy "ruskie" zloto do przetpienia, ale proba w zasadzie jest ta sama, co prawda na naszym zlocie bylo 583, ale jubiler zapisal to jako klasyczne 585. Bo 0,002g zl mniej na 1 gram obraczki to baaaardzo malo Za to na juz zrobionych obraczkach mamy probe 585

Nioo dlatego mi sie wydaje to niemozliwe ze przetapiamy w sumie 4 pierscionki i lancuszek i oni twierdza ze jeszcze jest tego za malo i trzeba dokupic a rozmiary mamy malutkie a tamte obraczki ruskie sa wielgachne i pierscien mojej mamy tez (tak brzydkiego jeszcze nie widzialam )
Stary 2009-05-07, 23:18   #2153
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

u naszych obraczk wszyscy sie smieli bo moj maz ma rozmiar 32 a ja 8 i moja w porownaniu do jego jest maluska
Stary 2009-05-07, 23:19   #2154
zlotko855
Rozeznanie

dziekuje BEAMI - jednak zdecydowalam sie na ta, bo pamietam, ze ty kupilas taka jak planowalam Twoja tez jest piekna
dziekuje kliwia i martucha fajnie, ze Wam sie podoba

dzieki baja za rade odnosnie kwiatka do wlosow

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 23:26   #2155
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje BEAMI - jednak zdecydowalam sie na ta, bo pamietam, ze ty kupilas taka jak planowalam Twoja tez jest piekna

dzieki baja za rade odnosnie kwiatka do wlosow
Super, że znalazłas sukieneczke i łatwo było sie zdecydowac. Uwielbiam taki typ jak wybrałas. Doskonały wybór
A welonik wybrałas
Stary 2009-05-07, 23:29   #2156
jaga_2001
Zakorzenienie

Samba, bno to dziwne, bo my w sumie mielismy 7,5 grama zlota, czyli 2 cieniutkie obraczki, taz ze 3 mm one mialy, byly na nas za duze troche, ale niewiele (te juz nasze maja ok 6 mm szerokosci na palce 23 i 13), i kolczyli koleczka, takie srednie i tylko 3 gramy dokupilismy. By w sumie bylo 10 gr obraczek w sumie. Takze mnie dziwi, bo tak jak mowisz to tego waszego zlota to jest na prawde duzo. Nie wiesz ile lacznie to gram?

AV by jaga_2001
Stary 2009-05-07, 23:30   #2157
kliwia
Zakorzenienie

samba zlotnik powinien zwazyc zloto ktore przyjmuje. My dalismy obraczkę, dwie pary kolczykow komuninych i dwa pierscionki cienkie jak papaier, zloty zab i zerwany lancuszek, dostalismy zwrot 3/4 obraczki. Czyli wyszly z tego prawie 3 obraczki

Zlezy jakie obraczki chcecie i ile dokladnie wazy wasze zloto.
Stary 2009-05-07, 23:35   #2158
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Dobry wieczór
Cytat:
Ana***, kalinka77, SSR, zostaly nam 4 m-ce i 26 dni
No tak u mnie na liczniku zostało 149 dni (wczoraj było 150) Dlatego już zaczynam odliczanie. ani się nie obejrzymy a będziemy mieć studniówkę
A ja jeszcze kiecki nie mam Myślę, że w przyszłym tygodniu, a najpóźniej do końca miesiąca trzeba się wybrać na salony
Cytat:
Złotko kieckę masz super Ja bym do niej widziała welon taki z koronką. Ale może być też kwiat, a jak chcesz diadem to raczej taka opaska z cyrkonii. Tak czy siak trzeba poprzymierzać wszystko i zobaczyć w czym najlepiej.

Czytałam, że dyskutowałyście o wieku. to ja w dniu ślubu będę miała prawie 28 a TŻ 32. Więc my to raczej z tych starszych, nie młodziki

Jaga nie zazdroszczę sytuacji. Normalnie patowa Kurczę nawet nie wiem co Ci poradzić Trzymam kciuki i życzę dużo siły i cierpliwości. Wszystko się jakoś ułoży i wesele będzie takie jak żeście chcieli

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 23:46   #2159
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba, bno to dziwne, bo my w sumie mielismy 7,5 grama zlota, czyli 2 cieniutkie obraczki, taz ze 3 mm one mialy, byly na nas za duze troche, ale niewiele (te juz nasze maja ok 6 mm szerokosci na palce 23 i 13), i kolczyli koleczka, takie srednie i tylko 3 gramy dokupilismy. By w sumie bylo 10 gr obraczek w sumie. Takze mnie dziwi, bo tak jak mowisz to tego waszego zlota to jest na prawde duzo. Nie wiesz ile lacznie to gram?
Cytat:
samba zlotnik powinien zwazyc zloto ktore przyjmuje. My dalismy obraczkę, dwie pary kolczykow komuninych i dwa pierscionki cienkie jak papaier, zloty zab i zerwany lancuszek, dostalismy zwrot 3/4 obraczki. Czyli wyszly z tego prawie 3 obraczki

Zlezy jakie obraczki chcecie i ile dokladnie wazy wasze zloto.

nie wiem bo to moj Tż byl sam u tych co powiedzieli, ze dalej za malo, bo ja bylam po nocce a on mial druga zmiane wiec nie bylo jak razem jechac... Wiem tylko tyle ze powiedzieli mu ze ze 2-3 gramy trzeba jeszcze dokupic po 130 zl za gram.

A jak ja bylam u zlotnika w Bielsku to powiedzial mi ze na wykonanie tych obraczek potrzeba mu 12 gram bo one sa dosyc takie masywne ze tak to nazwe... Ja mialam przy sobie tylko te 2 obraczki wtedy i on powiedzial ze to jest 7 gram bo jest nizsza proba... Takze od tej pory przybyl nam wielki zloty pierscien, moj pierscionek i do tego lancuszek... mysle ze z 5 gram to sie tego nazbiera... musze jeszcze zapytac bo cos mi sie wydaje ze tamci cos kantuja

Ale nie wiem czy tam jutro pojde, bo musze sie uczyc na egzamin, a poza tym mnie Tż dzisiaj wkurzyl bo dzwonil do mnie po 22 zebym cos tam zalatwila u mojego brata, zadzwonilam, zalatwilam i za 5 minut do niego oddzwonilam, a teraz zamiast mi "podziekowac" ze mu zalatwilam jego sprawe i to tak szybko i daje mu znac ze jest ok to wydarl na mnie ryja ze chcialby juz spac.... wiec stwierdzilam ze to pieprze i jutro zajmuje sie swoimi sprawami a do niego nie dzwonie - kara (ja zawsze do niego dzwonie bo mam do niego bezplatne minuty)

A w ogole to nie mamy kiedy jechac razem do bielska, a czas nagli, a ja sie boje sama zamawiac obraczki, bo niby wiem jaki mamy rozmiar, ale wolalabym, zeby jednak zlotnik sam obadal a nie ze zamowie i sie okaze ze niedobre... Dlatego wolalabym to zalatwic na miejscu... Ale moj tz tego nie rozumie...

Ide spac bo robie sie marudna i wszystko mnie wkurza Dobranoc dziewczynki
Stary 2009-05-08, 00:25   #2160
zlotko855
Rozeznanie

BEAMI no wlasnie latwo nie bylo z decyzja. wybieralam miedzy tymi dwoma i nie widzialam zbytnich roznic a ze chcialam rybke to ta ja troche przypomina, wiec zdecydowalam sie na nia

SSR dziekuje powiem/napisze Ci, ze terminy nie sa ciekawe. moja suknia przyjdzie dopiero kolo 20 sierpnia i na przymiarki, ewentualne poprawki zostanie miesiac (a bede poprawiac gorset i ta tasiemke chce przeszyc wyzej) - i boje sie, ze malo czasu. wiec zycze powodzonka, zebys znalazla cos dla siebie i zamowila. bede czekac na Twoja wiadomosc po rejsie po salonach

piszecie kobitki o czyms na glowe, wiec teraz juz nie wiem sama. sukienka jest skromna, wiec chcialam zeby bylo cos bling bling tez do wlosow (procz kolczykow i bransoletki), ale teraz nie wiem. jak suknia przyjdzie i pojde na przymiarke to pomierze jeszcze raz welony, diademy, ale chyba kwiatek bylby najfajniejszy??

zmykam spac.
milej nocki zycze Wam wszystkim

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości