|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI
mi ostatnie dni do slubu sie ciagnely i nie moglam sie doczekac choc to byla nerwowka czy wszystko jest ok czy fotograf pamiata o ktorej,czy orkiestra pamieta ze ma byc na wyprowadzeniu itp, ale samo wesele,kosciol cudowne przezycie |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Baja mam prosbę
mogłabyś podać mi linka do swojego welonu?? albo chociaz sprzedawce od ktorego kupilas, bo wlasnie szukam welonu a Twoj mi sie bardzo podobal... dzieki
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dziekuje za przytulaski
![]() oj juz dzis mi jakos lepiej troche, porozmawiałam sobie z TZ-em , przytulił mnie moooocno i juz nic wiecej mi do szczęścia nie trzeba ![]() a na rozładowanie tego całego stresu wymysliłam wspólne gotowanie w weekend hehe moze namówie mojego K. na ciasto drożdżowe, robi po prostu rewelacyjne ![]() byliśmy dzis kupic kuchenke i zmywarke, ale jakies klopoty u nich i nie wiadomo czy dostaniemy to, bo na raty chcemy wziac zeby choc troszke łatwiej bylo
|
#2134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze w końcu uda mu sie mnie troszke podtuczyc
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
samba od lipca do wrzesnia sporo czasu, wiec rodzinka przeboleje. Miedzy naszym slubem a kuzyna tż bedzie najprawdopodbniej tydzien roznicy!!!! ech
myszka do sukni empire/grecki styl srednio mi sie widzi diadem nie wiem jaka masz wizje z ta koronka, czekam na jakies insze fotki realne;] zlotko. piekna suknia
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie masz nie za ciekawa sytuacje,ale jak mozna tak robic przeciez to wasze wesele i zapraszacie kogo WY chcecie a nie on.Ciezko wam bedzie |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem tylko Tż ma troszke rodziny za granica i na pewno nie bedzie im sie chcialo 2 razy latac do Polski bo nie ukrywajmy po 1 urlop, po 2 kasa albo na odwrot :P nooo ale liczylismy ze do nas przyjada bo wiedza juz od dawna o slubie, my bylismy na ich w zeszlym roku, poza tym to "najukochansza" kuzynka Tżta :P no a tak to beda musieli wybierac bo tamten kuzyn to tez ich bliska rodzina... no ale coz... wszystkim sie nie dogodzi Tż powiedzial ze jak rodzina poodmawia to zaprosimy wiecej znajomych ![]() Ja to sie tam nawet ciesze ze impreza sie szykuje :P |
|
|
|
|
#2140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedna z was pisala ja juz jetsem po slubie wiec moge dac kilka rad,w moim gorsecie mialam wizanie takie ze bylo mi widac plecy wiec zwykly stanik odpadal bo bylo by go z tylu widac pani w salonie powiedziala ze moge kupic sobie stanik sylikonowy badz same wkladki,zakupilam same miseczki i zdaly egzamin na 6 ladnie trzymaly piersi (mam miseczke C wiec je ladnie podniosly)i na silikonie gorset sie trzymal i nie zsuwal mi sie wiec nie musialam chodzic i go podciagac do gory wiec polecam.Aha tylko trzeba je dobrze zalozyc zeby piersi ladnie w nim wygladali. ja wlasnie w swojej tez takie mam i nie wiem o teraz. bo bedzie mi widac plecy a niechce stanika iec widocznego chyba taki sylikonowy kupie, bo niewobrazam sobie wszysc tam miseczki... jak pojade na nastepne mierzenie to bede myslec bo bede muslala ja dokladnie dowiazac zeby zobaczyc co i jak,... Cytat:
![]() myszka zobaczysz nastepne przymiarki beda super, teraz to byla taka pierwsza wiec za wiele iewidziala ale potem bedzie rewelacyjnie ![]() Cytat:
latwo znalzesc
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie ja tez mialam ten problem ze stanikiemi sylikonowy zdal sie na 6 nie obcieral i dodatkowo trzymal gorset, |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem teraz chodzacym klebkiem nerwow. Jestem rozstrzesiona. Nie moge w nocy spac. A do tego jeszcze nazilil mi sie atak atopowego zapalenia skory, ktorego w zaden sposob nie moge zaleczyc. Nakladanie tony krremow nic nie daje. Rano jak wstaje to stwarz jest pokryta takim bialym nalotek, ktory jest przesuszonym naskorkiem. nie wiem czy zdolam sie tego pozbyc w 2 i pol miesiaca bo tyle zostalo mi do slubu. Do tego te chrzanione wesele i obrona pracy mgr na glowie. Zyc nie umierac...
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde ci wspolczuje bo nie dosc ze to najwazniejszy dzien w zyciu to jeszcze musisz sie takimi rzeczmi stresowac zamiast pomagac to utrudniaja,jak matka i ojciec moga powiedzic ze nie przyjda na wesele bo nie chcecie ich jakis gosci zaprosic przeciez to jest chore |
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja w taka rodzine wchodze... Strach sie bac. I dlatego mowila, ze nie dosc, ze mam dosc i tego wesela to mam dosc tez slubu. Wczoraj to juz mi bylo wogole przykro, bo TZ mi powiedzial, ze mnie bardzo mocno kocha, ze chce bym byla jego zona niezaleznie czy bedzie wesele czy nie i sie zapytal czy ja tez chce slubu z nim. A ja juz nie wiem. JA juz nic nie wiem...
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki do tego u ktorego juz bylam zeby dopytac czy to 600 zl to na pewno juz ze wszystkim bylo... i do jeszcze jednego ktorego polecaja na lokalnym forum i zobaczymy... Jak nie to moze wyciagne Tżta na wycieczke... Teraz to juz sie nawet zastanawiam czy nie wybulic te 1800 zl ale przynajmniej bedziemy miec obraczki takie jakie chcemy, a tak to jakos sie boje ze nam to spierd... A w ogole to chcemy przetopic 2 obraczki (one sa ruskie i maja troche nizsza probe zlota niz normalnie), masywny ohydny pierscionek mojej mamy moj pierscionek komunijny i do tego zerwany zloty lancuszek i ci w Sosnowcu stwierdzili ze to jeszcze nie dosc zlota i trzeba by kilka gram dokupic... nie wiem czy to mozliwe edit: zwazywszy ze ja mam rozmiar 9 a tz 19... Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2009-05-07 o 22:59 |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci tak nie wychodzisz za jego rodzicow za maz tylko za niego,wiadomo ze boisz sie jak to bedzie po slubie ale pamietaj ze to z mezem bedziesz zyc nie z jego rodzicami a jak nie chcesz to nie musisz ich przeciez codziennie widywal i podejzwam ze maz nie bedzie cie do tego zmuszal |
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
samba, my tez dawalismy "ruskie" zloto do przetpienia, ale proba w zasadzie jest ta sama, co prawda na naszym zlocie bylo 583, ale jubiler zapisal to jako klasyczne 585.
Bo 0,002g zl mniej na 1 gram obraczki to baaaardzo malo Za to na juz zrobionych obraczkach mamy probe 585
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
elcia mysle ze przypadek jagi jest dosc osobliwy, i tesc stosuje zasade, nie gryz reki ktora Cie karmi. Bo jakby nie patrzec są od niego uzaleznieni.
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
elcia, tylko, ze ja juz pisalam, ze mamy sie budowac na tej samej dzialce, na ktorej mieszka ojciec TZ, to tego od niego jestesmy uzaleznieni finansowo... Takze stycznosc z nim bede miala nader czesta. Dla mnie za czesta.
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje i nie zazdroszcze jej tym bardziej ze bedzie mieszkac tak blisko o ile tesciu sie nie rozmysli co do tego ze beda mogli sie tam budowac roznie to moze byc jak jest taki |
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nioo dlatego mi sie wydaje to niemozliwe ze przetapiamy w sumie 4 pierscionki i lancuszek i oni twierdza ze jeszcze jest tego za malo i trzeba dokupic a rozmiary mamy malutkie a tamte obraczki ruskie sa wielgachne i pierscien mojej mamy tez (tak brzydkiego jeszcze nie widzialam )
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
u naszych obraczk wszyscy sie smieli bo moj maz ma rozmiar 32 a ja 8 i moja w porownaniu do jego jest maluska
|
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje BEAMI - jednak zdecydowalam sie na ta, bo pamietam, ze ty kupilas taka jak planowalam
Twoja tez jest piekna![]() dziekuje kliwia i martucha fajnie, ze Wam sie podoba dzieki baja za rade odnosnie kwiatka do wlosow
|
|
#2155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Uwielbiam taki typ jak wybrałas. Doskonały wybór![]() A welonik wybrałas
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, bno to dziwne, bo my w sumie mielismy 7,5 grama zlota, czyli 2 cieniutkie obraczki, taz ze 3 mm one mialy, byly na nas za duze troche, ale niewiele (te juz nasze maja ok 6 mm szerokosci na palce 23 i 13), i kolczyli koleczka, takie srednie i tylko 3 gramy dokupilismy. By w sumie bylo 10 gr obraczek w sumie. Takze mnie dziwi, bo tak jak mowisz to tego waszego zlota to jest na prawde duzo. Nie wiesz ile lacznie to gram?
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
samba zlotnik powinien zwazyc zloto ktore przyjmuje. My dalismy obraczkę, dwie pary kolczykow komuninych i dwa pierscionki cienkie jak papaier, zloty zab i zerwany lancuszek, dostalismy zwrot 3/4 obraczki. Czyli wyszly z tego prawie 3 obraczki
Zlezy jakie obraczki chcecie i ile dokladnie wazy wasze zloto. |
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
No tak u mnie na liczniku zostało 149 dni (wczoraj było 150 ) Dlatego już zaczynam odliczanie. ani się nie obejrzymy a będziemy mieć studniówkę A ja jeszcze kiecki nie mam Myślę, że w przyszłym tygodniu, a najpóźniej do końca miesiąca trzeba się wybrać na salonyCytat:
Ja bym do niej widziała welon taki z koronką. Ale może być też kwiat, a jak chcesz diadem to raczej taka opaska z cyrkonii. Tak czy siak trzeba poprzymierzać wszystko i zobaczyć w czym najlepiej.Czytałam, że dyskutowałyście o wieku. to ja w dniu ślubu będę miała prawie 28 a TŻ 32. Więc my to raczej z tych starszych, nie młodziki ![]() Jaga nie zazdroszczę sytuacji. Normalnie patowa Kurczę nawet nie wiem co Ci poradzić
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem bo to moj Tż byl sam u tych co powiedzieli, ze dalej za malo, bo ja bylam po nocce a on mial druga zmiane wiec nie bylo jak razem jechac... Wiem tylko tyle ze powiedzieli mu ze ze 2-3 gramy trzeba jeszcze dokupic po 130 zl za gram. A jak ja bylam u zlotnika w Bielsku to powiedzial mi ze na wykonanie tych obraczek potrzeba mu 12 gram bo one sa dosyc takie masywne ze tak to nazwe... Ja mialam przy sobie tylko te 2 obraczki wtedy i on powiedzial ze to jest 7 gram bo jest nizsza proba... Takze od tej pory przybyl nam wielki zloty pierscien, moj pierscionek i do tego lancuszek... mysle ze z 5 gram to sie tego nazbiera... musze jeszcze zapytac bo cos mi sie wydaje ze tamci cos kantuja ![]() Ale nie wiem czy tam jutro pojde, bo musze sie uczyc na egzamin, a poza tym mnie Tż dzisiaj wkurzyl bo dzwonil do mnie po 22 zebym cos tam zalatwila u mojego brata, zadzwonilam, zalatwilam i za 5 minut do niego oddzwonilam, a teraz zamiast mi "podziekowac" ze mu zalatwilam jego sprawe i to tak szybko i daje mu znac ze jest ok to wydarl na mnie ryja ze chcialby juz spac.... wiec stwierdzilam ze to pieprze i jutro zajmuje sie swoimi sprawami a do niego nie dzwonie - kara (ja zawsze do niego dzwonie bo mam do niego bezplatne minuty) A w ogole to nie mamy kiedy jechac razem do bielska, a czas nagli, a ja sie boje sama zamawiac obraczki, bo niby wiem jaki mamy rozmiar, ale wolalabym, zeby jednak zlotnik sam obadal a nie ze zamowie i sie okaze ze niedobre... Dlatego wolalabym to zalatwic na miejscu... Ale moj tz tego nie rozumie... Ide spac bo robie sie marudna i wszystko mnie wkurza Dobranoc dziewczynki
|
||
|
|
|
#2160 |
|
Rozeznanie
|
BEAMI no wlasnie latwo nie bylo z decyzja. wybieralam miedzy tymi dwoma
i nie widzialam zbytnich roznic a ze chcialam rybke to ta ja troche przypomina, wiec zdecydowalam sie na nia SSR dziekuje powiem/napisze Ci, ze terminy nie sa ciekawe. moja suknia przyjdzie dopiero kolo 20 sierpnia i na przymiarki, ewentualne poprawki zostanie miesiac (a bede poprawiac gorset i ta tasiemke chce przeszyc wyzej) - i boje sie, ze malo czasu. wiec zycze powodzonka, zebys znalazla cos dla siebie i zamowila. bede czekac na Twoja wiadomosc po rejsie po salonach piszecie kobitki o czyms na glowe, wiec teraz juz nie wiem sama. sukienka jest skromna, wiec chcialam zeby bylo cos bling bling tez do wlosow (procz kolczykow i bransoletki), ale teraz nie wiem. jak suknia przyjdzie i pojde na przymiarke to pomierze jeszcze raz welony, diademy, ale chyba kwiatek bylby najfajniejszy??
zmykam spac. milej nocki zycze Wam wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

mogłabyś podać mi linka do swojego welonu?? albo chociaz sprzedawce od ktorego kupilas, bo wlasnie szukam welonu a Twoj mi sie bardzo podobal... dzieki

I ja w taka rodzine wchodze... Strach sie bac. I dlatego mowila, ze nie dosc, ze mam dosc i tego wesela to mam dosc tez slubu.
Wczoraj to juz mi bylo wogole przykro, bo TZ mi powiedzial, ze mnie bardzo mocno kocha, ze chce bym byla jego zona niezaleznie czy bedzie wesele czy nie i sie zapytal czy ja tez chce slubu z nim. A ja juz nie wiem. JA juz nic nie wiem...
a rozmiary mamy malutkie a tamte obraczki ruskie sa wielgachne i pierscien mojej mamy tez (tak brzydkiego jeszcze nie widzialam