|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Czesc
ale sie przed chwila wkurzylam, a taki dobry humor mialam momo ze @ dzis przyszla to nawet sie nie zmartwilam, przyjdzie na mnie czas ![]() zadzwonilam przed chwila do gina po moj wynik cytologii i kurde cos nie tak a jak bylam ostatnio to mowil ze juz duzo lepiej... ale jestem zla, bo myslalam ze te wszystkie tabletki, globulki i czopki pomogly, kurde i znowu ze 150 euro peknie zla jestem jak nie wiem na to.... niestety tu w irlandii nie ma kasy chorych i nie mozna za darmo isc trzeba za wszystko placic Dra prosze zmien mi @ na 7. 05 Cytat:
ale mozliwe ze ciasne uciskaja i wtedy brzuch boli Cytat:
Goha Gratuluje pracki |
||
|
|
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Wtajemniczenie
|
PAULINAIZABELA trzymam kciuki aby wszystko jednak bylo dobrze i nie zadreczaj sie na zapas...powodzenia u gina
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam
gin przepisał coś na pęcherz,żadnego stanu zapalnego nie ma,ale jest pęcherzyk,który prawdopodobnie nie pękł,mówi,ze trudno zobaczyć,a moze to pozostałości,no to pięknie kurde mam nadzieje,że żadny torbiel nie przypałęta mi się...
|
#3335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bede dobrej mysli mimo wszystko |
||
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to wytracisz,ale mam nadzieje,że az tak zle to nie jest,ale jak sie dowiesz daj znac od razu co i jak ah ta @ a ja czekam na swoją i niech przyłazi,bo już jestem nerwowa po gince
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
Oj kosztowne to wszystko ... Wizyta 80 euro (przynajmniej tyle płaciłam), usg kolejne 80, badania krwi ....
Dlatego bardzo się cieszyłam, że wracamy do Polski - przynajmniej na leczenie wydaję mniej ... Chociaż chodzę też prywatnie do lekarza, ale dużo lepiej się tutaj czuję ... |
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
malami82 ja ze swojego doświadczenia wiem a walczę z tym PCOS już kilkanaście lat i nawet 6 lat temu chciałam przerwać już to ciągłe leczenie cały czas tylko te piguły i piguły a lekarz zadał mi tylko jedno pytanie ''czy jestem świadoma tego,że jak przerwę leczenie to mam zerowe szanse na posiadanie potomstwa ponieważ zaniknie miesiączka i dojdzie do przedwczesnej menopauzy!!!Wtedy dopiero zrozumiałam jak ważne było branie tych pigółek bo one wywoływały i rególowały cykl cherubinka przeważnie przy PCO jest problem ze śluzem ponieważ w większości są to cykle bez owulacyjne i mają nierególarne mesiączki dlatego dobry lekarz powinien zalecic laporoskopię,ja już jestem po niej i jestem zadowolona nie było to nic strasznego a od tego czasu mam swoje i rególarne miesiączki chociaż cały czas biorę leki na owulkę a za dwa miesiące przejdę na zastrzyki mam nadzieję,że uda mi się zajść w ciąże jeszcze przed podaniem tych zastrzyków ![]() Buziaczki dla Wszystkich ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja chodze do polskiej przychodni w limerick i tam wizyta kosztuje 60 euro, usg 60 euro, cytologia 30 euro ceny przerazaja...narazie bylam 2 razy u niego za pierwszym zaplacilam 60 e za wizyte i 80 za leki!! a ostatnio 90 e za wizyte i cytologie kurde leci ta kasa ale nie ma co zalowac na zdrowie... |
|
|
|
|
#3341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz będe trzymać mocniej i częściej o Was myśleć i w tymcyklu napewno się uda trzymam również za wizytę u gina oby miał dobre wiadomości :kciuki :Cytat:
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Allisanko - oby to złe samopoczucie szybko mineło i w 2 trymestrze bedziesz odkrywac same uroki ciąży ![]() Gooha - gratki Cherubinka - ja również mam PCO , zdiagnozowane jak miałam 18 lat Poza widocznymi na usg łańcuszkiem z niepękniętych pęcherzyków n jajnikach mam też podwyższona prolaktyne i zaburzona równowagę miedzy hormonami fsh i lh. Cykle sa dłuugie i nieregularne. Poza tym nie mam zewnetrznych objawów PCO, brak nadwagi, nadmiernego owłosienia itd.Co do cykli to wlaśnie mam 19 dc a owulacji wg temperatury brak od dzis przez 10 dni mam łykac Duphaston więc juz że tak powiem po ptokach. Teraz tylko mam nadzieje ze @ przylizie szybko bo w nastepnym cyklu mam sie stawic u ginka i bedziemy myslec co dalej.Pozdrawiam
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie tak bardzo @ nie przejelam... kiedys i na mnie przyjdzie pora ![]() gorzej z tym lekarzem no nic zobaczymy za tydzien w niedziele, na pewno dam znac juz po i mam nadzieje ze nic strasznego sie tam u mnie nie dzieje ![]() no mi tez smutno jak do was przylazi ta wredota ale zawsze sie przydadza oraz pozytywne fluidki ale u mnie lunelo teraz i jeszcze wiatrzycho OMG!! normalnie grad naparza... wszystko tu do |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Paulina
![]() Dziewczyny z zagranicy to Wy rzeczywiscie macie prze...... z tymi lekarzami i cenami. Ja mam dobrze bo płace 50zł za wizyte razem z usg. nic tylko chorować
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego jak w styczniu bylam w polsce to zrobilam cytologie i usg i wogole mnie gin przebadal i za to wszystko zaplacilam 95zl, specjalnie poszlam w polsce zeby tu nie chodzic no ale nieststy cytologia byla zla i musialam tu bo nie oplacalo sie jechac tylko po to znowu do polski a nie myslalam ze tyle mnie to wyniesie ![]() leki tu sa strasznie drogie |
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co nie nastawiam się, ale jakaś głęboko osadzona nadzieja jeszcze we mnie siedzi. Co prawda tłumię ją, ale co jakiś czas przechodzi mi przez myśl
![]() Cytat:
Ja bez majtek nie lubię właśnie jakoś tak mi za luźno i w ogóle dziwnie ![]() Oby nie, a kiedy idziesz na jakieś usg kontrolne żeby to sprawdzić?
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja tam śpię nago, mój mąż też lubię czuć jego całe ciałko jak mnie w nocy przytula tylko ja mam @ to muszę spać w majdasach , czego bardzo nie lubię wiecie co ... naszła mnie ochota na pracowanie...lece do garażu pomóc mężowi polerować autka ... ja to powinnam mechanikiem zostać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez tak lubie przytulic sie nagim ciałkiem do nagiego, tylko że mam problem bo jak tak spie goła to rano nos zapchany i gardło boli i nie mam wyjścia, trzeba chować gołe ciałko...... ale Ci dobrze, jeszcze zeby mnie tak natchneło na prace, a tu ..... ale dobrze ze juz koncze ![]() termin obrony 22 czerwiec, a jak się nie wyrobie to 13 lipiec (oby nie pechowy)
|
|
#3349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzis mi lekarka powiedziala, ze z fizycznego punktu widzenia, mozna probwac od razu. A ze lekarze zalecaja czasem poczekac, to podobno kwestia psychiki:/ Nic juz nie wiem, oprocz tego, ze czekac nie chce. Cytat:
Poronilam w 8tc, ale samoistnie, USG mialam robione, gdy juz ronilam i powiedzieli mi wtedy, ze niewiele tam juz zostalo ![]() Dlatego teraz pewnie juz mi tego badania nie powtarzaja... Coz, co kraj to obyczaj, pozostaje mi to zaakceptowac i sie tego trzymac, a na wszelki wypadek czasem wpadac do Polski na badania:/ Edytowane przez ankamb Czas edycji: 2009-05-07 o 20:09 |
||
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
jedno autko wypolerowane ale co do drugiego to leń nas zastał...jutro się zrobi
![]() najadłam się rzodkiewek z ogródka i mi sie nimi odbija ... a takie smaczne były Gooha z tą pracą to ci już niewiele zostało , masz prawie problem z głowy , kibicuję żebyś wszystko posklejała do kupy Ankamb
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
kazała przyjsc za tydzień
mam nadzieje,ze to torbiel nie bo ta ginka,ze widzi pecherzyk nie pekniety,zaraz ,ze pozostałosci po jajeczkowaniu i badz tu mądry co to moze byc kurde a ja poszłam spac i czuje sie teraz jakby ktoś mnie przejechał i jest mi nie dobrze,kurde po co ja usnełam,ale walłam sie na łóżko włączyłam tv i się przysneło
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wpadłam się przywitać, bo dawno nie zaglądałam. Ostatnio jakoś nie mam czasu a nawet ochoty siadać przed kompa. Wiadomo sesja się zbliża i mam dużo nauki.. Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić zaległości ale strasznie dużo się rozspisałyście ![]() Z tego co widzę to nie przybyło nam ostatnio mamuś. Więc trzymam kciuki za testujące i będące w trakcie staranek. Trzymajcie się Laseczki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadlam pozyczyc Wam goracej i upojnej nocki
do juterka |
|
|
|
#3354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Nie ma co ukrywać - nasza służba zdrowia może nie jest super, ale ja przynajmniej na endo-gina narzekać nie mogę |
||
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz w dublinie reklamuja ze taniej jest ale ja mam za dalekobo ponad 150 km |
|
|
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was kochane,nie wierze dzisiaj pierwsz tu zagladam.dzis ze mnie ranny ptaszek
![]() ![]()
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie babeczki
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny nie zazdroszczę Wam tego leczenia za granicą, ceny kosmiczne... Gooha gratuluję nowej pracy i tej prawie napisanej! Pamiętam, że z pisaniem mojej strasznie długo się męczyłam i jak pewnego dnia promotor powiedział, że jest ok, tylko drukować i oprawiać, to byłam bardzo zdziwiona za szybkie poskładanie całości i udaną obronę!!Paulinaizabela ![]() Dra nie myśl od razu tak negatywnie... Trzeba na pewno sprawdzić w innym momencie cyklu, co się dzieje. Z tego co napisałaś wynika, że lekarz nie powiedział konkretnie co to jest. Dziś jakoś optymistycznie dzień się zaczął, słoneczko świeci i nie jest już tak zimno Teraz tylko natchnienie do pracy trzeba znaleźć ![]() Miłego dnia!!! |
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Bąbelki, jak tam poranek?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo promotorowi sie odwidziało.ale oni sobie w kulki lecą. Umawiamy sie z promotorami juz przez telefon bo ostatnio rzadko mozna ich złapac na uczelni. Byłam w ta srode na umówione telefonicznie konsultacje. Przyjezdzam a oczywiscie zajecia odwołane. Juz tak mam dosc tej uczelni, ze stwierdziłam ze olewam promotora i robie po swojemu byle zeby obrone przebrnąć. Nie mam juz sily ani ochoty tracic zdrowia na nerwy. Po za tym juz chyba po starankach. Wczoraj robiłam test owulacyjny i druga kreska była juz duzo słabsza. Owulka była prawdopodobnie z 13/14 dc
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
hejka kochane ja tylko na chwileczkę , bo mam zamiar troszke domek doprowadzić do porządku
![]() byłam juz rano na zakupach, dziś bo strasznie nie lubię w sobote łazić po sklepach miłego dnia za te dziewczyny co w najbliższym czasie czekają a raczej nie czekają na @ , trzymam kciuki żeby nie przylazła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Teraz tylko fasolka i bedzie git wszystko 

spodnie wszystkie ciasne

:kciuki :