Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 11:16   #2191
dekoderka
Raczkowanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Totalne zdzierstwo! Skoro babki się pomyliły to powinny na swój koszt to sporstować, a tak tylko naciągają na pieniądze.
Też tak uważam, ale już nie chciałam się z nim kłócić. Zależy nam na czasie. Zwłaszcza że urząd pracuje tylko raz w tyg. do 18 i tylko wtedy możemy tam jechać.

kasiaher nie poczuliście się obrażeni?

Edytowane przez dekoderka
Czas edycji: 2009-05-08 o 11:19
dekoderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:18   #2192
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Też tak uważam, ale już nie chciałam się z nim kłócić. Zależy nam na czasie. Zwłaszcza że urząd pracuje tylko raz w tyg. do 18 i tylko wtedy możemy tam jechać.
No tak my tez mieliśmy z tym problem, bo u nas tylko raz w tyg. pracują do 16, a mój też ma nienormowany czas pracy i i tak musiał się wtedy zwalniać. Oni zawsze w tych urzędach komplikują nam życie
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:37   #2193
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
w Apatycie na Modrzejowskiej... tylko ze oni i tak nie sa w stanie wykonac takich obraczek jakie chcemy bo nie oprawiaja kamieni w kwadrat... A kazalam tam mojemu tżtowi isc bo wyczytalam na jakiejs stronie w necie ze kolo kina helios na modrzejowskiej jest dobry i tani zlotnik Tylko ze teraz to ja i tak nie wiem czy Tż dobrze trafil bo mnie z nim nie bylo i moze to wcale nie o tego zlotnika chodzilo, bo na necie nie pisalo jak on ma sie nazywac

A wy gdzie robiliscie/kupowaliscie obraczki??
my też będziemy przetapiać, bo mamy trochę złota. Bylliśmy zdecydowani na AA Baczyńskich na Targowej --> http://www.baczynski.com.pl/ ale koleżanka ma nam załatwić namiary na innego złotnika, który tanio bierze. ślub w sierpniu, więc póki co czekamy z obraczkami

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:37   #2194
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Co się łamiesz. Ja mam prawie 29 i co z tego. Wcześniej po prostu nie byłam gotowa na ślub.
A myślałam, że jestem najstarsza... też mam prawie 29

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
ja mam 22 urodzinki w czerwcu a dokładnie 18.06
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja miałam się urodzić 7.07.1987 ale szybciej mi się zachciało i urodziłam się 29.06
Cytat:
Ja w czerwcu będe miała 21
Mój 505 post
Jejciu... ale nas jest dużo ja tez z czerwca... 11 !

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
No cóż... mam mieszane uczucia... tzn ogólnie chyba ok. narazie to były tylko kawałki materiałów zeszyte, góre zmieniłam z prostej w taką coś jak na zdjęciu, wybrałam koronke na biust i bolerko ...bardzo ładna dół skienki mi tak troszke sie nie spodobał ale bedzie troszke bardziej przymarszczony naśrodku pod biustem bo był tk bardziej na gładko i troche "bidnie" wyglądał (jest odcinana pod biustem i marszczony lekko cos a'la jedwab) wiec zobaczymy co z tego wyjdzie...zobaczymy an nastepnej przymiarce za 3 tygodnie.

Wogóle ta pani jest bardzo nieśmiała i małomówna, wiec wszytko musiaąłm jej sama tłumaczyć i wymyslać... aha i chciałam góre tzn biust na firzbinach bo ona zrobiła bez i wiązanie gprsetowe z tyły na takiej szerokiej tasmie....

Oglądałam tez diademy, takie malutkie bo te duże strojne mi sie nie pdobają, bardzo ładne by były tylko narazie musze sie zdecydować na fryzurke.

w zał. wzór (styl) mojej sukienki
Piękna, piękna, pięknaaaaaaaaa!!! I ten welon!!!!!! będziesz miała podobny?!

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
tak mam
juz dodaje. w rzeczywistosci jest ona ciemniejsza, bo tutaj wyglada na sniezna biala i bardziej widac koronki na zywo. to zdjecie jest bardzo naswietlone, a innego nie moge znalesc. mam swoje ale jeszcze nie wgralam na komp. a ta wstazke bede miec przyszyta bardziej pod biustem i nie bedzie tak wisiec
i co kwiatuszku sadzisz?

Załącznik 2234212
Cuuuuuudna!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

a gdzie w Sosnowcu Ci tak powiedzieli???? poza tym, jak się okaże, że za mało macie, to porponuję iśc do lombardu lub na allegro poszukać i kupić coś ze złota, a nie dokupować złota u zlotnika bo to zdziercy sa straszni
i samba... ja też z Sosnowca może wymienimy się (a raczej Wy mi polecicie, bo ja nie mam pojęcia gdzie szukać) dobrej makijażystki? !
Super że są osoby z mojego miasta tutaj - będę Was nękać pytaniami !

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
strasznie podrożały. Jak chodziliśmy z 7 miesięcy temu taksie zorjetowac to nasze obrączki kosztowały 1100zł,a pojechalismy po nie kilka tygodni temu to kosztowały nas już 1700 tak różnica
My jak byliśmy 28 lutego w Aparci... pan nam powiedział, że już 2 razy :mdleję: podnieśli cenę złota......... no comment

dziewczyny mam prośbę o pomoc.
jestem blondynką (sztuczną ) i nie mogę się zdecydować. marzy mi się bukiet z liliowych storczyków - i taki storczyk we włosach - czy macie jakieś fotki takich bukietów w swoich zbiorach? szukam i szukam i nie moge znaleść. mogą być też róże ze storczykami. mam ładne bukiety w swoich zbiorach, ale nie są ze storczykiem

A poza tym zaczełam sie zastanawiać na diademem... ale diadem, kwiat i welon to chyba za dużo co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6f70607eb73f447af226b137277f2b1c_m.jpg (31,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 31cb9c2ae561d94544854712ac3cd0ee_m.jpg (30,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a1356c3970f8820842746f3d4924d91d_m.jpg (67,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Chen_Bride_Bouquet_Main_Photo-1.jpg (21,4 KB, 12 załadowań)
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:41   #2195
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość

Oooooo, to rzeczywiście młodziutka jesteś bardzo.
Ale na swój wiek czuję się dojrzała Dużo przeżyłam rzeczy miłych i niemiłych
A dla mnie wiek nie grał roli abym odkładała Ślub na później. Wiedziałam, że to jest dobra decyzja i nie żałuje, że to tak wcześnie
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:47   #2196
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

dziewczyny macie pomysł na jakiś ciekawy grawer na obrączce??
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:53   #2197
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
Ja gdzies widziałam: "Zmusił mnie..."
Stary 2009-05-08, 11:53   #2198
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!
Jejciu... ale nas jest dużo ja tez z czerwca... 11 !
To jestem 4 dni starsza
Stary 2009-05-08, 11:54   #2199
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
My mamy: "I ślubuję Ci...18.07.2009 r."
Stary 2009-05-08, 11:55   #2200
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darenka0707 Pokaż wiadomość
Ale na swój wiek czuję się dojrzała Dużo przeżyłam rzeczy miłych i niemiłych
A dla mnie wiek nie grał roli abym odkładała Ślub na później. Wiedziałam, że to jest dobra decyzja i nie żałuje, że to tak wcześnie
Dokładnie wiek nie ma znaczenia. Znam ludzi, którzy w wieku 27 lat nie dojrzeli jeszcze do tej decyzji i w ogóle to poważnego życia. Ja też nie żałuję, że teraz podjęłam taką decyzję. Wiem, że to ten, z którym chce spędzić całe życie
Stary 2009-05-08, 11:55   #2201
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam na obrączce - moje i TZ imię oraz datę Ślubu
A może być "miłość zwycięży wszystko" " dziś i na zawszy data Ślubu" "Aż do końca świata" " na zawsze Tobie-ja" " Miłość nigdy nie ustaję"
Stary 2009-05-08, 11:56   #2202
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
my też będziemy przetapiać, bo mamy trochę złota. Bylliśmy zdecydowani na AA Baczyńskich na Targowej --> http://www.baczynski.com.pl/ ale koleżanka ma nam załatwić namiary na innego złotnika, który tanio bierze. ślub w sierpniu, więc póki co czekamy z obraczkami
A Ci Baczyńscy są drodzy?? Tam mozna tez przetapiac?? Jakbys miala namiary na tego 2 zlotnika to sie podziel

My mamy slub 5 wrzesnia czyli po Was ale ja sie powoli zaczynam stresowac, bo czasu coraz mniej, a my jeszcze wciaz wieluuu rzeczy nie mamy zalatwionych... a biorac pod uwage nasza prace (w tym tygodniu prawie nie widzialam sie z tztem, chociaz mieszkamy razem) to mamy malo czasu by razem gdzies isc i cos zalatwiac... Ja bym chciala zebysmy razem zamawiali te obraczki, ale do bielska to nie mamy kiedy razem pojechac... nastepnym razem przyjedziemy moze w czerwcu z zaproszeniami o ile dadza mi urlop takze sie stresuje pomalu

Cytat:
i samba... ja też z Sosnowca może wymienimy się (a raczej Wy mi polecicie, bo ja nie mam pojęcia gdzie szukać) dobrej makijażystki? !

My jak byliśmy 28 lutego w Aparci... pan nam powiedział, że już 2 razy :mdleję: podnieśli cenę złota......... no comment

dziewczyny mam prośbę o pomoc.
jestem blondynką (sztuczną ) i nie mogę się zdecydować. marzy mi się bukiet z liliowych storczyków - i taki storczyk we włosach - czy macie jakieś fotki takich bukietów w swoich zbiorach? szukam i szukam i nie moge znaleść. mogą być też róże ze storczykami. mam ładne bukiety w swoich zbiorach, ale nie są ze storczykiem

A poza tym zaczełam sie zastanawiać na diademem... ale diadem, kwiat i welon to chyba za dużo co?
Kochana ja niestety nic Ci nie polece bo ja nie jestem z sosnowca hehe
Od sierpnia 2008 mieszkam wprawdzie w Dąbrowie Górniczej, ale jeszcze malo obeznana jestem w tych terenach Moge Ci polecic makijazystke z Bielska-Białej, bo tutaj cale zycie mieszkalam i tu mam wesele... Ale to Cie raczej nie urzadza

A kwiatki sliczne te fioletowe

Kurde nie mam dla siebie zupelnie pomyslu na bukiet... na fryzure... wakacje trza rezerwowac tzn podroz poslubna... nie wiem czy chce bolerko z krotkim czy dlugim rekawem, pani w salonie twierdzi ze bizu ktora kupilam na slub nie pasuje do sukni... oszaleje
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:56   #2203
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy: "I ślubuję Ci...18.07.2009 r."
My nie mamy żadnego grwaweru, bo stwierdziliśmy, że nie chcemy
Stary 2009-05-08, 12:04   #2204
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

ja wlasnie makijażystki testuję, bo jak na razie to 3, które wytestowałam to porażka. 23 maja mam próbny w salonie EUPHORIA na kościelnej, to zobaczymy
co do drugiej części pytania, nie, ja nie uważam, że to za dużo. Ja będe mieć welon i diadem, a po oczepinach przypnę kwiat

edit:
Cytat:
musze "sprzedać" pomysł TŻowi

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
A Ci Baczyńscy są drodzy?? Tam mozna tez przetapiac?? Jakbys miala namiary na tego 2 zlotnika to sie podziel

Kurde nie mam dla siebie zupelnie pomyslu na bukiet... na fryzure... wakacje trza rezerwowac tzn podroz poslubna... nie wiem czy chce bolerko z krotkim czy dlugim rekawem, pani w salonie twierdzi ze bizu ktora kupilam na slub nie pasuje do sukni... oszaleje
Samba, jak wejdziesz w KATALOG u Baczyńskich na stronie, to wybierz OBRĄCZKI i tam masz dwie ceny-sklepową i z własnego złota nie wiem, czy za robociznę 500zł to dużo czy nie... czekam na namiary od tego innego złotnika

a biżuteria nie pasuje do sukni? tzn co, możesz pokazać? heh ja mam wrażenie, ze moja tez niezbyt pasuje

Stary 2009-05-08, 12:04   #2205
Gucia0987
Zakorzenienie

My obrączki już mamy a grawerować będziemy na dniach. Będziemy mieć I&M 12.09.2009.
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:05   #2206
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie wiek nie ma znaczenia. Znam ludzi, którzy w wieku 27 lat nie dojrzeli jeszcze do tej decyzji i w ogóle to poważnego życia. Ja też nie żałuję, że teraz podjęłam taką decyzję. Wiem, że to ten, z którym chce spędzić całe życie
Dokładnie trzeba być pewnym, że to ten jedyny, któremu się ślubuje i, że spędzi się z nim całe życie. A czy np. w wieku 27 lat czy w wieku 18 lat wyszła bym za mąż za TZ to to dla mnie to samo tylko, że zdecydowałam się teraz a nie za "ileś" lat.
Stary 2009-05-08, 12:09   #2207
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

my mamy zwykly bez wymyslania ja mam przemek 18.04,2009(bo przemyslaw brzmi dla mnie glupio: ) a on ela 18,04,2009(nie lubie jka mowia na mnie elzbieta)
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:15   #2208
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darenka0707 Pokaż wiadomość
Dokładnie trzeba być pewnym, że to ten jedyny, któremu się ślubuje i, że spędzi się z nim całe życie. A czy np. w wieku 27 lat czy w wieku 18 lat wyszła bym za mąż za TZ to to dla mnie to samo tylko, że zdecydowałam się teraz a nie za "ileś" lat.
No dokładnie za parę lat moja dezycja by się nie zmieniła
Stary 2009-05-08, 12:18   #2209
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
A
My mamy slub 5 wrzesnia czyli po Was

Kochana ja niestety nic Ci nie polece bo ja nie jestem z sosnowca hehe
Od sierpnia 2008 mieszkam wprawdzie w Dąbrowie Górniczej, ale jeszcze malo obeznana jestem w tych terenach Moge Ci polecic makijazystke z Bielska-Białej, bo tutaj cale zycie mieszkalam i tu mam wesele... Ale to Cie raczej nie urzadza

A kwiatki sliczne te fioletowe
pani w salonie twierdzi ze bizu ktora kupilam na slub nie pasuje do sukni... oszaleje
a my 12 września rozumiem: Ty w Bielsku,
a strobli - gdzie i kiedy Ty ślubujesz? Gdzie masz sale?

Cytat:
ja wlasnie makijażystki testuję, bo jak na razie to 3, które wytestowałam to porażka. 23 maja mam próbny w salonie EUPHORIA na kościelnej, to zobaczymy
co do drugiej części pytania, nie, ja nie uważam, że to za dużo. Ja będe mieć welon i diadem, a po oczepinach przypnę kwiat

edit:
musze "sprzedać" pomysł TŻowi
to ja chętnie poczekam i posłucham relacji.
jakbym kogoś znalazła to też Ci podrzucę namiary. A kiedy i gdzie ślubujesz?! ale jestem ciekawska
Stary 2009-05-08, 12:24   #2210
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:

kasiaher nie poczuliście się obrażeni?
nie wogóle, raczej poczułam się tak nie swojo jak dali nam to zaproszenia a tam piszę z osobą towarzyszącą( oczywiście chodziło o mnie) tym bardziej że wiedzieli że żenimy się równy rok po nich , a nawet się nie pofatygowali żeby napsiać z Katarzyną H , no ale cóz

Cytat:

myślałam że się posikam

a nasz grawer to.
kasia 06.06.09
Michał 06.06.09

Edytowane przez kasiaher
Czas edycji: 2009-05-08 o 12:25
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:27   #2211
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny

BEAMI mam pytanko do Ciebie, pamietam, nie wiem czy dobzre, ze zamawialiscie obraczki w krk w red rubin dzien przed nami. podalas tutaj duza roznice w cenie po tej calej podwyzce mozesz mi powiedziec, czy taka cena byla juz na metkach (ta nowa)? nam kobitka powiedziala, zebysmy sie nie sugerowali cenami z metak, bo wlasnie sa jeszcze stare, a sama pozniej przy spisywaniu zamowienia policzyla ta 'cene metkowa' i tak sie zastanawiam, co teraz bedzie, czy cene nam podwyzasz, czy bedzie podobnie jak ona obliczyla

kucyk_truskwkowy my mamy po 24 lata, ale tez z bobaskiem nie chcemy sie spieszyc, chcemy sie ustatkowac i wiesc spokojne zycie, zeby dziecatko mialo pozniej wszytsko co potrzeba. a jak narazie dojzelismy do tego by kupic sobie pieska tak zeby sie troszczyc tez o kogos i zeby nam radosc przynosil ale narazie czekamy do wakacji i cieszymy sie jak dzieci z naszych planow pieskowych

klion a czy mozesz wkleic fotke jak wyglada Twoja obraczka na paluszku? my tez zamowilismy sobie nieco szersze, bo takie nam sie podobaly (ja 6mm a TZ 7 mm).

ania20m super, ze suknie masz juz w domku do wrzesnia duzo czasy, wiec bedzie Cie korcic, zeby na nia ciagle patrzec. tylko nie pokazuj TZowi

Gucia dziekuje , jak tylko znajdziesz fotke Twojej sukni to pokaz glod-fish rowniez dziekuje, tak to ta firma o ktorej myslisz
monigac tez dziekuje

dekoderka trzymam kciuki za zalatwianie reszty spraw i oby juz bez takich klopsow
Z wreczniem zaproszen na weselach, czy komuniach spotkalam sie i nie uwazam, zeby to bylo glupie i nie sadze, zeby goscie poczuli sie urazeni, no ja przynajmniej zle bym tego nie odebrala

kasiaher fajnie, ze znalazlas to ogloszenie trzymam kciuki, zeby sie udalo

MagdaZb tutaj jest watek o grawerach. bardzo duzo roznych pomslow dziewczyny napisaly http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=grawerujecie
My jeszcze sie nie zdcydowalismy na zaden, ale jakis chcemy

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:34   #2212
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
a my 12 września rozumiem: Ty w Bielsku,
a strobli - gdzie i kiedy Ty ślubujesz? Gdzie masz sale?
my mamy 29 sierpnia tegoż roku, ślubujemy w kościele na Niwce, gdzie obecnie mieszkamy wesele natomiast mamy w Mysłowicach na Wesołej od września będziemy mieszkać w centrum (miejmy nadzieję). A Ty? podaj jakieś szczegóły, żeby Cię mogła umiejscowić w przestrzeni Sosnowieckiej ale my się chyba nie znamy, nie....?

Stary 2009-05-08, 12:37   #2213
BEAMI
Raczkowanie

zlotko855 tak kupywłam w red rubin w krakowie. Nam pani tez mówiła, żebyśmy sie nie sugerowali cenami na metkach bo to stare ceny. Jak wybralismy model to nam wyliczyła ile będą nas kosztowac. Tyle ile wam wyliczyła to tyle bedziecie płacic.
Stary 2009-05-08, 12:41   #2214
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
klion a czy mozesz wkleic fotke jak wyglada Twoja obraczka na paluszku? my tez zamowilismy sobie nieco szersze, bo takie nam sie podobaly (ja 6mm a TZ 7 mm).
Nie ma sprawy...wkleję po południu. Wyjaśnię jeszcze że pisząc że nasze obrączki są grube nie miałam na myśli szerokości o której piszesz (tzn. 6/7 mm) ale grubość ścianki (nie wiem jak to precyzyjnie określić). Zamówiliśmy grubość 1,4 mm (tradycyjne jest to 1,1 mm) no i przy mojej malusieńkiej obrączce to rzeczywiście wygląda jak nakrętka od śruby. Ale o takich marzył mój TŻ więc niech ma.
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:52   #2215
darenka0707
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie za parę lat moja dezycja by się nie zmieniła
Właśnie czy teraz czy później i tak wyszłabym za mąż za tego samego faceta
Ale znam przypadek, że Para Młoda w dniu Ślubu odwołała decyzje To dopiero był szok
Stary 2009-05-08, 12:53   #2216
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

A do mnie Tż teraz dzwonił, że wraca do domu. Pokłócił się z ... hmmm... jak to nazwać? współpracownikiem. Tzn. Tż i jego kumpel maja spółke i współpracuja z inną firmą i Ci własnie ciagle wysuwają jakieś nieuzasadnione żadania, jakby szefami byłi (bo to ich firma macierzysta i spółka mojego Tż jakby u nich przesiaduje). I oni się nie zgadzają na to bo nie po to własna firmę zakładali, żeby się dostosowywac do kogoś. I dziś chyba znów tamci przegięli bo tż wyszedł stamtąd z hukiem bo sie wkurzył... No i nie wiem co teraz... Juz maja nową współpracę na oku i nie wiem już sama... Martwię sie...
Stary 2009-05-08, 12:56   #2217
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba, jak wejdziesz w KATALOG u Baczyńskich na stronie, to wybierz OBRĄCZKI i tam masz dwie ceny-sklepową i z własnego złota nie wiem, czy za robociznę 500zł to dużo czy nie... czekam na namiary od tego innego złotnika

a biżuteria nie pasuje do sukni? tzn co, możesz pokazać? heh ja mam wrażenie, ze moja tez niezbyt pasuje
to tak przecietnie.. nie za tanio chyba bo w apatycie powiedzieli mojemu tztowi ze 400 za robocizne + okolo 2,3 gramy zlota za 130 zl/ gram + jeszcze ja chce brylanciki (tzn cyrkonie ale oni policzyli 100-200 zl za jeden w zaleznosci od wielkosci wiec chyba cyrkonie tyle nie kosztuja, ale nie mam pojecia) i wyszlo ponad 1000 zl... wiec w takich ukladach to wole kupic w salonie za te 1800 ale nie obawiac sie ze dam troche mniej a nie beda takie jak chce

bizu mam taką jak w zalaczniku. To jest kilka łańcuszków z malych srebnych kuleczek poskrecanych ze sobą... do tego mam kolczyki dlugie z tez takich lancuszkow tyle ze nie sa poskrecane tylko kazdy lata osobno jak jest dobre swiatlo to sie to ladnie swieci... Pani powiedziala ze kolczyki spoko ale naszyjnik "za bogaty", ona by widziala cos skromniejszego... Jak dla mnie to bym predzej powiedziala ze za skromny niz za bogaty ale nie wiem...

w zalacznikach moja bizuteria, dla przypomnienia moja suknia i bizu jaka miala modelka w tej sukni na zdjeciu w katalogu... Tez myslicie ze jest nie w porzadku?? Niestety nie mam zdjecia w bizu i sukni

Jeszcze sie zastanawiam nad kupnem czegos takiego:

http://www.allegro.pl/item630516241_...ia_slubna.html

lub

http://www.allegro.pl/item624356665_...y_na_slub.html

lub

http://www.allegro.pl/item625213501_..._kolczyki.html

Nie sa bardziej skromne ale moze bardziej beda pasowac? Co sadzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja bizu.jpg (20,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (154,4 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg na modelce.jpg (148,5 KB, 36 załadowań)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:08   #2218
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

dzięki za link do forum z grawerami już sobie wybrałam bardzo dziekuje za pomysły
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:09   #2219
dekoderka
Raczkowanie

Właśnie zobaczyłam zdjęcia koleżanki na naszej klasie ŚLUBNE!!!! Ale jej zazdroszczę, że ma już swojego ŻONA
Stary 2009-05-08, 13:21   #2220
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
to tak przecietnie.. nie za tanio chyba bo w apatycie powiedzieli mojemu tztowi ze 400 za robocizne + okolo 2,3 gramy zlota za 130 zl/ gram + jeszcze ja chce brylanciki (tzn cyrkonie ale oni policzyli 100-200 zl za jeden w zaleznosci od wielkosci wiec chyba cyrkonie tyle nie kosztuja, ale nie mam pojecia) i wyszlo ponad 1000 zl... wiec w takich ukladach to wole kupic w salonie za te 1800 ale nie obawiac sie ze dam troche mniej a nie beda takie jak chce
bizu mam taką jak w zalaczniku. To jest kilka łańcuszków z malych srebnych kuleczek poskrecanych ze sobą... do tego mam kolczyki dlugie z tez takich lancuszkow tyle ze nie sa poskrecane tylko kazdy lata osobno jak jest dobre swiatlo to sie to ladnie swieci... Pani powiedziala ze kolczyki spoko ale naszyjnik "za bogaty", ona by widziala cos skromniejszego... Jak dla mnie to bym predzej powiedziala ze za skromny niz za bogaty ale nie wiem...
w zalacznikach moja bizuteria, dla przypomnienia moja suknia i bizu jaka miala modelka w tej sukni na zdjeciu w katalogu... Tez myslicie ze jest nie w porzadku?? Niestety nie mam zdjecia w bizu i sukni
Jeszcze sie zastanawiam nad kupnem czegos takiego:
http://www.allegro.pl/item630516241_...ia_slubna.html
lub
http://www.allegro.pl/item624356665_...y_na_slub.html
lub
http://www.allegro.pl/item625213501_..._kolczyki.html
Nie sa bardziej skromne ale moze bardziej beda pasowac? Co sadzicie?
SAMBA szukaj dalej, bo za cyrkonie duzo Ci powiedzieli. my za brylancik 0.5 dajemy 250 zl.

a co do bizu, to mi bardziej podobaja sie te komplety, ktore wkleilas z allegro, bardziej delikatne. suknie masz dosyc bogata wedlug mnie, wiec postawilabym na spokojniejsza bizu, Twoj lancuszek jest piekny ale wydaje mi sie, ze nie do tej sukni jest za ciezki. zreszta modelka tez ma jak dla mnie za duzy ten naszyjnik.
podobaja mi sie z tych 3 linkow 2 (ten z tymi listkami bym odrzucila). mam nadzieje, ze Cie nie urazilam ??

BEAMI dzieki za odpowiedz. to w takim razie super, bo babka nam policzyla jeszcze ta nizsza cene

klion - aha o to chodzi tak czy siak, jesli nie bedzie klopotu to prosze wklej fotke z checia zobacze Wasze obraczki

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
dzięki za link do forum z grawerami już sobie wybrałam bardzo dziekuje za pomysły
pochwal sie co wybralas my dalej myslimy i nie wiemy co, bo chcemy, zeby w krotkim fragmencie bylo zawarte wszystko

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości