Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 11:26   #4801
kasiahan
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
28D nie przelicza się na 30D.
Jeżeli zmieniasz obwód, to musisz zmienić też miseczkę.
Robiłysmy z pania symulacje miski D: ściagnelysmy "ręcznie" obwod 30 i wyszlo ze w obwodzie musialabym miec stanik 28 z ta miseczka D wlasnie.

Jesli bym zmienila obwod na 30 to przeskakuje wtedy w miske C, tylko ten obwod jest na mnie duzo za duzy. Zapinam sie w 30 na najciasniejsza haftke i mam jeszcze sporo luzu.

Mierzylam 28D miekka miske i jest na mnie dobra, tylko mam naturalny ksztalt taki piersi, ze nie wyglada to ciekawie. Dlatego poszukuje czegos lekko chociaz usztywnionego.

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:56   #4802
nelyen
Zadomowienie

miseczka w 30D jest trochę większa od 28D, 30D jest na 84cm w biuście, 28D na 79. przy czym jeśli mocno ściągnie się obwód stanika - przymierzysz normalne (nie małomiskowe) 30D i solidnie ściągniesz obwód - miska się spłyci. ale skoro 30 i tak jest na Ciebie za luźne bez względu na rozmiar miski, to lepiej poluj tylko na 28, wymaga to nie lada uporu, ale ma sens
może coś z nowej kolekcji Cleo Ci podpasuje?
w ogóle to ona już weszła do sklepów???

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:14   #4803
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to jeszcze nie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:28   #4804
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
miseczka w 30D jest trochę większa od 28D, 30D jest na 84cm w biuście, 28D na 79. przy czym jeśli mocno ściągnie się obwód stanika - przymierzysz normalne (nie małomiskowe) 30D i solidnie ściągniesz obwód - miska się spłyci. ale skoro 30 i tak jest na Ciebie za luźne bez względu na rozmiar miski, to lepiej poluj tylko na 28, wymaga to nie lada uporu, ale ma sens
Neylen, dziękuje za pomoc.
Na Cleo wlasnie licze, bo obwody sa tam od 28 i widzialam dwa usztywniane Niestety wybor nie za wielki, ale lepsze to niz nic. Bede polowac. Niestety nie wiem czy jest juz w sklepach, w Yoshi nie bylo.

30 niezaleznie od miseczki u mnie odpada, skoro w nowym zapinam sie na ostatnia haftke i wciaz jest za luźno, to kiedy sie rozejdzie bede go mogla nosic jako pasek

Edit: dzwonilam do Yoshi i maja byc dopiero pod koniec maja, bo kolo polowy opuszczaja fabrykę.

Edytowane przez kasiahan
Czas edycji: 2009-05-08 o 12:33
kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:23   #4805
tangerynka
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12203803]panache atlantis (czy jakos tak) tyle, że wszystkie usztywniane chyba ;/[/QUOTE]
Wszystkie Panache Atlantis mają żelowe wkładki.I te staniki są od 65 w obwodzie.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:47   #4806
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Matildę mierzyłam i inne Freye i wydawało mi się, że leżały podobnie jak Polly. A może mi się wydawało.
Masqueradki są śliczne! Ale troszkę drogie, a boję się takiej "wpadki" jak z tą Polly, albo, że mi się biust zmieni (ze wzgl. na migrację jeszcze?)
No i nie rozumiem czemu w PL Nie ma 60tek! Bo jeszcze jakbym poszła, zmierzyła, zobaczyła ten kształt, to za pewne bym zapomniała, że "za drogo" i kupiła. Chyba, że się już coś zmieniło...
Matilda jest bardzo podobna do Polly i rzeczywiście podobnie układa biust. Cenowo Maskaradki kształtują się podobnie jak Freye. Teraz Maskaradki 60tki można dostać jedynie na Bravissimo (może mają wyłączność?) ale w jesiennej kolekcji mają być modele maskaradek dostępne w obwodzie 60 w Polsce.
Stary 2009-05-08, 15:57   #4807
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Matilda jest bardzo podobna do Polly i rzeczywiście podobnie układa biust. Cenowo Maskaradki kształtują się podobnie jak Freye. Teraz Maskaradki 60tki można dostać jedynie na Bravissimo (może mają wyłączność?) ale w jesiennej kolekcji mają być modele maskaradek dostępne w obwodzie 60 w Polsce.
Hm tak? To może coś dla siebie znajdę. I jest wtedy szansa, że u mnie w sklepie się pojawią.
Stary 2009-05-08, 17:01   #4808
marilyn monroe
Zadomowienie

mnie dzisiaj przyszedl moj 38ff i w obwodzie jest nawet ok choc troche sciska,miseczki tez ok,nie spodziewalam sie ze bedzie dobrze ale mam tylko jedno "ale".owszem nic mi od spodu nie wystaje ale w staniku przy dole czuje takie buleczki,nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i czy to normalne czy nie, stanik nie ma sztywnych miseczek,tz mowi ze tego nie widac i ze jemu sie podoba...
marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:18   #4809
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

przyszedł mój pierwszy panaszek, venus30G, mógłby być jeszcze o miseczkę większy i węższy w obwodzie (zapięłam się bez problemu na ostatnią haftkę) ale z uwagi na to że pozostały mój asortyment to nie więcej niż DD to jestem zachwycona jest dość mocno zabudowany ale nie przeszkadza mi to. (Czy Portia którą planuję nabyć jest dużo bardziej pancerna w porównaniu do venus w tym rozmiarze ?)

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt

Edytowane przez Adriana Lecouvreur
Czas edycji: 2009-05-08 o 18:20
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:29   #4810
aniolusiek_
Zakorzenienie

dziewczyny ma do Was pytanie
w jednym z biustonoszy fiszbiny przy mostku nie przylegają ściśle do ciała, tylko robią taki jakby trójkącik i ich końcówki przylegają do siebie
nie umiem tego za dobrze wytłumaczyć a aparatu chwilowo nie mam

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:33   #4811
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Wszystkie Panache Atlantis mają żelowe wkładki.I te staniki są od 65 w obwodzie.
hmm byłam przekonana ze 60 też mają .. ale widocznie musiałam spojrzeć tylko na miseczki
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 19:08   #4812
betig1975
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy może ktoś ma stanik polskiej firmy Comexim? Czy jest mocno rozciągliwy? Bo nie wiem jaki rozmiar brać. Wypatrzyłam sobie biały stanik, potrzebuję a nic nie mogę trafić. Miałam Harmony, ale odesłałam dzisiaj, bo fiszbiny na plecach
betig1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 19:41   #4813
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez betig1975 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy może ktoś ma stanik polskiej firmy Comexim? Czy jest mocno rozciągliwy? Bo nie wiem jaki rozmiar brać. Wypatrzyłam sobie biały stanik, potrzebuję a nic nie mogę trafić. Miałam Harmony, ale odesłałam dzisiaj, bo fiszbiny na plecach
z tego co wiem to zależy które fasony, niektóre podobno bardzo ciasne a inne takie normalne, ale moze po prostu napisz do nich i zapytaj
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 19:57   #4814
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Załamałam się dzisiaj.

Przyszedł do mnie mój zakup - Porcelain Superbra rozmiar 30FF. Pod biustem mam 73 cm a w ok.93cm (przed db.dobranymi miałam w 89). W Portii Curvy Kate mam rozm 30F i robi mi bułki, wiec zdecydowałam się na Porcelain Superbra rozmiar 30FF. No więc zakładam go, a tam porażka. Na pierwszy rzut oka to fiszbiny są większe niż w moich innych. Po założeniu widać, że na mostku fiszbiny nie dolegają do ciała, zarówno na pierwszej jak i na ostatniej haftce. Stanik strasznie spłaszcza mi biust, robie się w nim płaska, biust wyjezdza mi spodem. -> może brać 28, tylko że wtedy to już w ogóle by mi spłaszczył... Wydaje mi się, że miski nie są w nim wogóle głębokie, tylko bardziej rozległe.
To biustonosz nie dla mnie, czy tylko rozmiar nie ten?
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 20:44   #4815
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Załamałam się dzisiaj.

Przyszedł do mnie mój zakup - Porcelain Superbra rozmiar 30FF. Pod biustem mam 73 cm a w ok.93cm (przed db.dobranymi miałam w 89). W Portii Curvy Kate mam rozm 30F i robi mi bułki, wiec zdecydowałam się na Porcelain Superbra rozmiar 30FF. No więc zakładam go, a tam porażka. Na pierwszy rzut oka to fiszbiny są większe niż w moich innych. Po założeniu widać, że na mostku fiszbiny nie dolegają do ciała, zarówno na pierwszej jak i na ostatniej haftce. Stanik strasznie spłaszcza mi biust, robie się w nim płaska, biust wyjezdza mi spodem. -> może brać 28, tylko że wtedy to już w ogóle by mi spłaszczył... Wydaje mi się, że miski nie są w nim wogóle głębokie, tylko bardziej rozległe.
Jedyne co mogę powiedzieć to to, że Panache ma bardzo szerokie fiszbiny, chyba nawet szersze niż CK i niestety jeśli na kogoś nie pasują to biust się "rozjeżdża" na boki ...
Możesz spróbować mniejszy obwód skoro zapięłaś na ostatnią haftkę, ale co do tego modelu może wypowie się ktoś bardziej wtajemniczony
Ja mierzyłam harmony też obwód 28 ... nie pasował bo własnie fiszbiny kończyły się na plecach a "czubek"miseczki był bardzo na boku przez to. Może masz to samo ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:19   #4816
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marilyn monroe Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj przyszedl moj 38ff i w obwodzie jest nawet ok choc troche sciska,miseczki tez ok,nie spodziewalam sie ze bedzie dobrze ale mam tylko jedno "ale".owszem nic mi od spodu nie wystaje ale w staniku przy dole czuje takie buleczki,nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i czy to normalne czy nie, stanik nie ma sztywnych miseczek,tz mowi ze tego nie widac i ze jemu sie podoba...
w którym dokładnie miejscu na dole? nie bardzo rozumiem, może wstawiłabyś zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur
przyszedł mój pierwszy panaszek, venus30G, mógłby być jeszcze o miseczkę większy i węższy w obwodzie (zapięłam się bez problemu na ostatnią haftkę) ale z uwagi na to że pozostały mój asortyment to nie więcej niż DD to jestem zachwycona jest dość mocno zabudowany ale nie przeszkadza mi to. (Czy Portia którą planuję nabyć jest dużo bardziej pancerna w porównaniu do venus w tym rozmiarze ?)
Portia będzie podobnie zabudowana po bokach, za to jest trochę bardziej wycięta z przodu dzięki czemu nadaje się do średnich dekoldów (ale tylko średnich, bo już spod dużych wystaje ).

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
dziewczyny ma do Was pytanie
w jednym z biustonoszy fiszbiny przy mostku nie przylegają ściśle do ciała, tylko robią taki jakby trójkącik i ich końcówki przylegają do siebie
nie umiem tego za dobrze wytłumaczyć a aparatu chwilowo nie mam
Opis sugeruje za małe miski, ale to niekoniecznie musi być przyczyną. Może masz blisko siebie osadzone piersi a stanik ma szeroki mostek? Przy większych biustach (H+) fiszbiny często nachodzą na siebie.
Stary 2009-05-08, 21:23   #4817
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
Portia będzie podobnie zabudowana po bokach, za to jest trochę bardziej wycięta z przodu dzięki czemu nadaje się do średnich dekoldów (ale tylko średnich, bo już spod dużych wystaje ).[.
a co jak ja lubię bardzo duże? plunge, pushup? jaki model? Inferno wygląda nieźle ale wiele dziewczyn go krytykuje...

Stary 2009-05-08, 21:33   #4818
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Załamałam się dzisiaj.

Ten model ma płytkie miski i rzeczywiście spłaszcza, mało osób jest z nim kompatybilna. W 28G miska byłaby głębsza, więc pewnie spłaszczałoby trochę mniej.
Ja w desperackim poszukiwaniu gładkiego, cielistego stanika zamówiłam ten model, zobaczymy jakie będą moje wrażenia.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur Pokaż wiadomość
a co jak ja lubię bardzo duże? plunge, pushup? jaki model? Inferno wygląda nieźle ale wiele dziewczyn go krytykuje...
Do dekoldów przeznaczone są halfcupy i plunge. Modeli jest sporo, np. wszystkie Maskaradki, z tym, że radziłabym najpierw kupić dopasowany stanik, który sprzyjałby migracji, no chyba, że coś okazyjnie Ci się trafi.
Stary 2009-05-08, 21:58   #4819
Anusia111
Raczkowanie

Dostałam dzisiaj z Allegro masquerade regency magenta. Boski jest. Przyłapałam się na tym że wszystko co mi się bardzo podoba jeśli chodzi o staniki muszę zaraz mieć. Poluję jeszcze na regency w kolorze czarnym i turkusowego aragona, a i minervą bym nie pogardziła. A tu czekają jeszcze zarezerwowane 4 maskaradki wrześniowo- październikowe. Powiedzcie że nie oszalałam na punkcie staników... Jakoś jeśli chodzi o inne ciuchy staram się być rozsądna i oszczędna a tu taki klops... Ale one są takie śliczne...

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/

Edytowane przez Anusia111
Czas edycji: 2009-05-08 o 21:58 Powód: błędy
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:59   #4820
Madelie
Zadomowienie

A nie wiecie może, czy do katowickiego Szóstego Zmysłu, lub krakowskiego Intimo4You można zadzwonić, żeby umówić się na bra-fitting?
Pytam, bo ciągle mam problemy z samodzielnym określeniem swojego rozmiaru
Stary 2009-05-08, 22:45   #4821
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusia111 Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj z Allegro masquerade regency magenta. Boski jest. Przyłapałam się na tym że wszystko co mi się bardzo podoba jeśli chodzi o staniki muszę zaraz mieć. Poluję jeszcze na regency w kolorze czarnym i turkusowego aragona, a i minervą bym nie pogardziła. A tu czekają jeszcze zarezerwowane 4 maskaradki wrześniowo- październikowe. Powiedzcie że nie oszalałam na punkcie staników... Jakoś jeśli chodzi o inne ciuchy staram się być rozsądna i oszczędna a tu taki klops... Ale one są takie śliczne...
Nie oszalałaś Doskonale rozumiem Twoją chęć posiadania Maskaradek, bo sama też mam taką. Ja mam o tyle lepiej/gorzej, że w obwodzie 60 Maskaradki prawie nie występują, dlatego narazie mam tylko 2 + 1 w drodze
Wklej zdjęcia, chętnie zobaczę regency.
Stary 2009-05-08, 23:33   #4822
nelyen
Zadomowienie

miałam okazję mierzyć pandorę 60F i... luuuuuźno masakrycznie, wiele nie różniła się od mojego aragona, którego mam 65DD==' z kolei o Cleo widziałam jakieś pogłoski, że małomiskowy i o ścisłym obwodzie. ciekawe ile z tego to prawda i do jakich modeli się to odnosi. kurcze, zastrzyk kasy ostatnio miał miejsce, to może coś z cleo spróbuję? kusi^^
a comexim? pisałam tu już, różnie jest z tymi ich modelami, najlepiej pisać do firmy i się dowiadywać.

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 00:06   #4823
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie zachwyciła kurtyzanka....jak mnie będzie stać to kupię na bank....

Stary 2009-05-09, 08:59   #4824
Anusia111
Raczkowanie

Cytat:
Nie oszalałaś Doskonale rozumiem Twoją chęć posiadania Maskaradek, bo sama też mam taką. Ja mam o tyle lepiej/gorzej, że w obwodzie 60 Maskaradki prawie nie występują, dlatego narazie mam tylko 2 + 1 w drodze
Wklej zdjęcia, chętnie zobaczę regency.
No to wklejam dla zainteresowanych. Najlepsze zdjęcia jakie udało mi się zrobić bez udziału osób drugich i trzecich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020230.jpg (45,9 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020232.jpg (119,7 KB, 103 załadowań)

http://podroze-ani-i-tomka.blogspot.com/
Anusia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 09:20   #4825
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
No to wklejam dla zainteresowanych. Najlepsze zdjęcia jakie udało mi się zrobić bez udziału osób drugich i trzecich.
Nie widziałam wcześniej tego modelu - jest super, taki gorsetowy, seksowny Bardzo ładnie na Tobie leży.

Zamieściłam swoje zdjęcia staników w katalogu na balkonetce. Zaczęłam korzystać z tej galerii, więc pomyślałam, że może i moje zdjęcia komuś będą pomocne.
Stary 2009-05-09, 09:24   #4826
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Załamałam się dzisiaj.

Porcelain Superbra jak i wogóle chyba większość Panache to szerokofiszbinowiec- ja przymierzałam różne rozmiary i mam wrażenie, że różńią się głównie wielkością miski a rozstaw fiszbin jest podobny - toniestety modele nie dla mnie...a Portia super na mnie leży (mam 3 w różnych kolorach)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 10:40   #4827
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Witam Was kobietki

Może któraś w Was mi pomoże.....
Jakie firmy nie należą do rozciągliwców? Powinnam nosić 65D bądź 70 B-C. Mam problem z tymi 70, bo jakiej firmy nie kupię to za miesiąc się strasznie rozciągają .
Nie chcę kupować w ciemno również rozciągliwych 65, które nie są tanie i muszę zamawiać je przez internet, ponieważ w moim mieście 65 nie dostanę i żeby nie było tak, że za miesiąc rzucę je w kąt.
Jeśli ktoś może mi coś doradzić to będę wdzięczna

Stary 2009-05-09, 10:58   #4828
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betig1975 Pokaż wiadomość
Comeximy są bardzo ściśliwe.
Mierzyłam kilka ich staników i przy 72 pod biustem zdarzył się model o obwodzie 65 którego praktycznie nie mogłam zapiąć. Reszta była bardzo ścisła. Bez porównania ściślejsza niż Panache na przykład.
Uważam że nie powinnaś bardzo zaniżać obwodu kupując Comexim
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 11:43   #4829
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
Comeximy są bardzo ściśliwe.
Mierzyłam kilka ich staników i przy 72 pod biustem zdarzył się model o obwodzie 65 którego praktycznie nie mogłam zapiąć. Reszta była bardzo ścisła. Bez porównania ściślejsza niż Panache na przykład.
Uważam że nie powinnaś bardzo zaniżać obwodu kupując Comexim
Ja mierzyłam z 10 modeli Comeximów. Poza tym, że wszystkie leżały na mnie okropnie, to jeśli chodzi o obwody, to większość była ścisła. Za to np. Doris i Lilly były bardzo rozciągliwe.

Cytat:
Jakie firmy nie należą do rozciągliwców? Powinnam nosić 65D bądź 70 B-C. Mam problem z tymi 70, bo jakiej firmy nie kupię to za miesiąc się strasznie rozciągają .
Nie chcę kupować w ciemno również rozciągliwych 65, które nie są tanie i muszę zamawiać je przez internet, ponieważ w moim mieście 65 nie dostanę i żeby nie było tak, że za miesiąc rzucę je w kąt.
Z brytyjskich staników wiele modeli będzie ścisła/standardowa, ale znajdą się też rozciągliwce. Na pewno ścisłe są: Freya Rio, Freya Matilda, z polskich Milena Flamenco i Milena Silvestrine. Proponuję zajrzeć tutaj, w tabeli obwodów masz opisaną ściśliwość poszczególnych modeli.
Stary 2009-05-09, 11:48   #4830
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Z brytyjskich staników wiele modeli będzie ścisła/standardowa, ale znajdą się też rozciągliwce. Na pewno ścisłe są: Freya Rio, Freya Matilda, z polskich Milena Flamenco i Milena Silvestrine. Proponuję zajrzeć tutaj, w tabeli obwodów masz opisaną ściśliwość poszczególnych modeli.
Freya Rio się bardzo naciąga, przynajmniej moja się naciągnęła zdecydowanie bardziej niż CK Emily, Emilkę noszę na 2 haftce a Rio za taki sam czas musiałam podszyć.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości