Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 12:29   #2221
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
SAMBA szukaj dalej, bo za cyrkonie duzo Ci powiedzieli. my za brylancik 0.5 dajemy 250 zl.

a co do bizu, to mi bardziej podobaja sie te komplety, ktore wkleilas z allegro, bardziej delikatne. suknie masz dosyc bogata wedlug mnie, wiec postawilabym na spokojniejsza bizu, Twoj lancuszek jest piekny ale wydaje mi sie, ze nie do tej sukni jest za ciezki. zreszta modelka tez ma jak dla mnie za duzy ten naszyjnik.
podobaja mi sie z tych 3 linkow 2 (ten z tymi listkami bym odrzucila). mam nadzieje, ze Cie nie urazilam ??

Nie oczywiscie ze nie po to pytam by uzyskac odpowiedz No wlasnie ten komplet dostalam od Tżta na gwiazdke i tak sobie pomyslalam, ze moze sie nada W sumie mi sie to jakos bardziej nie gryzlo z suknia, ale ostanio to mam jakies zalamanie gustu tyle tego wszystkiego jest ze juz kompletnie nie wiem co wybrac...

To ktory komplet by wedlug Ciebie bardziej pasowal? 1 czy 2? Ten trzeci tez mi sie srednio podoba, ale uznalam go za delikatniejszy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:32   #2222
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
SAMBA szukaj dalej, bo za cyrkonie duzo Ci powiedzieli. my za brylancik 0.5 dajemy 250 zl.

pochwal sie co wybralas my dalej myslimy i nie wiemy co, bo chcemy, zeby w krotkim fragmencie bylo zawarte wszystko
Wybrałam jaaa: Ty Jesteś Wszystkim...29.09.2008 on: Wszystko Jest Tobą...29.08.2009 albo odwrotnie
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:36   #2223
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

My mamy wybrany taki grawer:
Moja: Tam skarb Twój...
Jego: ...gdzie serce Twoje

:P

Ale jak wiecie jeszcze nie wiemy gdzie je zrobimy heheh
Stary 2009-05-08, 12:39   #2224
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
bizu mam taką jak w zalaczniku. To jest kilka łańcuszków z malych srebnych kuleczek poskrecanych ze sobą... do tego mam kolczyki dlugie z tez takich lancuszkow tyle ze nie sa poskrecane tylko kazdy lata osobno jak jest dobre swiatlo to sie to ladnie swieci... Pani powiedziala ze kolczyki spoko ale naszyjnik "za bogaty", ona by widziala cos skromniejszego... Jak dla mnie to bym predzej powiedziala ze za skromny niz za bogaty ale nie wiem...

w zalacznikach moja bizuteria, dla przypomnienia moja suknia i bizu jaka miala modelka w tej sukni na zdjeciu w katalogu... Tez myslicie ze jest nie w porzadku?? Niestety nie mam zdjecia w bizu i sukni

Nie sa bardziej skromne ale moze bardziej beda pasowac? Co sadzicie?
heh mam zupełnie inne zdanie niż złotko według mnie, łańcuszek ten pasuje, bo jest kontrastem z suknią (piękna jest!). Najlepiej będzie, jak wexmiesz go na przymiarkę i zobaczysz, czy pasuje Tobie, a nie pani z salonu! jeśli nie, to będzie jeszcze czas kupić coś, nawet na allegro. A komplet z kwiatuszkami podoba mi się najbardziej

a ja poszłam jeszcze raz do tej kwiaciarni, co wczoraj, zamowić bukiecik dla kuzynki na komunię. I wypytałam pania jeszcze raz o alstromerie powiedziała, że to kwitnie cały rok i że pod koniec sierpnia nie będzie z nimi problem i że są różne kolory, żebym sobie wybrala i 3 tyg przed przyszła zamówić, bo ona musi je też gdzieś zamówić no i ja jej mowię, czy mogłabym wsadziś głowę w ten wazon z alstromeriami, bo chciałabym powąchać-z racji tego, ze jest to liliowate, a ja mam alergię...hehe i pani owszem, pozwoliła powąchać, ale dała mi też jednego kwiatuszka na "spróbowanie" mam takiego w domu, stoi mi w pokoju i ładnie wygląda na szczęście w ogóle nie pachnie, więc mam nadzieję, że nie dostanę na niego alergii

edit: haha na zdjęcie nr 3 nawet moja królisia się załapała :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (65,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (60,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (49,1 KB, 17 załadowań)

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2009-05-08 o 12:43
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:40   #2225
darenka0707
Raczkowanie

Mam do Was pytanie mam nadzieje, że mi poradzicie. Co mam kupić mężowi na urodziny? Tyle jest okazji w ciągu roku aby sprawić prezencik, że już kompletnie nie wiem co by się nadało?
darenka0707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 12:53   #2226
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Baja mam prosbę mogłabyś podać mi linka do swojego welonu?? albo chociaz sprzedawce od ktorego kupilas, bo wlasnie szukam welonu a Twoj mi sie bardzo podobal... dzieki
prosze bardzo http://allegro.pl/item624911980_firm..._60_venus.html

Cytat:
dzieki jutro jeszcze ide "pomeczyc" jubilerow u mnie w miescie do tego u ktorego juz bylam zeby dopytac czy to 600 zl to na pewno juz ze wszystkim bylo... i do jeszcze jednego ktorego polecaja na lokalnym forum i zobaczymy... Jak nie to moze wyciagne Tżta na wycieczke... Teraz to juz sie nawet zastanawiam czy nie wybulic te 1800 zl ale przynajmniej bedziemy miec obraczki takie jakie chcemy, a tak to jakos sie boje ze nam to spierd... A w ogole to chcemy przetopic 2 obraczki (one sa ruskie i maja troche nizsza probe zlota niz normalnie), masywny ohydny pierscionek mojej mamy moj pierscionek komunijny i do tego zerwany zloty lancuszek i ci w Sosnowcu stwierdzili ze to jeszcze nie dosc zlota i trzeba by kilka gram dokupic... nie wiem czy to mozliwe

edit: zwazywszy ze ja mam rozmiar 9 a tz 19...
my mamy obrączki w rozmiarze 10 i 25 i wykonano je z 8,5 albo 9,5 g złota, nie pamiętam dokładnie. Szerokość obrączek 5 mm.
Mozliwe, że te wasze złoto miało mniejsza wagę

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Byłam wczoraj po suknie i mam ją w domku już
Panie z salonu chciały żebym ją zabrała już bo mają teraz sezon i nie miały gdzie jej już trzymać. Pani krawcowa leciutko ni ją poszeżyła i teraz jest idealna narazie wisi na szafie w worku a jak przyjade z pracy to ją schowam do szafy bo musze tam miejsce zrobić najpierw i kupiłam też ozdobe do włosów białą
coś podobnego do tej tylko na grzebyku i mniejsze kwiatuszki
http://www.allegro.pl/item627596387_...w_sliczna.html
super, że skunia już czeka na ten dzień

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
cześć dziewczzyny!!!!
Pamięta mnie ktoś jeszcze? Chyba ze 3 tygodnie mnie tu nie było
Wogóle jakoś czasu nie mamtyle się dzieje...
pamiętamy

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
piękna na moje oko to Cymbeline

oj dziewczynki stres mnie zżera mam w ten weekend zakończenie kursu kadrowego i bedzie jakiś egzamin... uczyłam się kilka dni, ale i to za mało.... Proszę trzymajcie kciuki No a od poniedziałku biorę się ostro za pisanie pracy dyplomowej. Boże... jak ja nie mogę doczekać się czerwca jak juz będzie po wszystkim. Będę miała czas na aerobik, kosmetyczkę Jeszcze miesiac...

Okazało się że 1 sierpnia idziemy na wesele Uwielbiam wesela
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
A propos zaproszen czy zapraszacie juz gości, ja mam slub pod koniec sierpnia i nie wiem kiedy się zabrać do tego.
Widzę temsat aktów urodzen, ale jeszcze do tego nie doszłam:P termin do ksiedza mam na sptokanie na 01.06 takze chyba pot ym spotkaniu bedzie sie ustalać wszystko
my mamy ślub 8 sierpnia, a zaczniemy zapraszac gości pod koniec maja, albo na początku czerwca.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziewczyny mam prośbę o pomoc.
jestem blondynką (sztuczną ) i nie mogę się zdecydować. marzy mi się bukiet z liliowych storczyków - i taki storczyk we włosach - czy macie jakieś fotki takich bukietów w swoich zbiorach? szukam i szukam i nie moge znaleść. mogą być też róże ze storczykami. mam ładne bukiety w swoich zbiorach, ale nie są ze storczykiem

A poza tym zaczełam sie zastanawiać na diademem... ale diadem, kwiat i welon to chyba za dużo co?
śliczne te bukiety

Cytat:
dziewczyny macie pomysł na jakiś ciekawy grawer na obrączce??
my mamy
Moja: Gdzie Ty... data
Tż: ...tam i ja data
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:05   #2227
zlotko855
Rozeznanie

heheheh kazda z nas ma inny gust i kazdej co innego sie podoba SAMBA musisz zdecydowac sama, co Tobie najbardziej odpowiada. ten lancuszek jest piekny, a i TZowi zrobilabys wielka przyjemnosc jakbys go zalozyla w dniu slubu. ale wydaje mi sie za ciezki. Strobiluska ma racje, wez bizu do salonu i sprawdz jak z suknia bedzie wygladac, zrob fotki i pokaz je nam trzeba sobaczyc jak to z suknia wyglada.

a co do kompletow, ktore mi sie podobaly, to moze bardziej nr 2, bo 1 bedzie chyba zanadto delikatny.

edit: grawerki w obraczkach dziewczyny macie bardzo fajne

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-05-08 o 13:10
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 13:16   #2228
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
heh mam zupełnie inne zdanie niż złotko według mnie, łańcuszek ten pasuje, bo jest kontrastem z suknią (piękna jest!). Najlepiej będzie, jak wexmiesz go na przymiarkę i zobaczysz, czy pasuje Tobie, a nie pani z salonu! jeśli nie, to będzie jeszcze czas kupić coś, nawet na allegro. A komplet z kwiatuszkami podoba mi się najbardziej

a ja poszłam jeszcze raz do tej kwiaciarni, co wczoraj, zamowić bukiecik dla kuzynki na komunię. I wypytałam pania jeszcze raz o alstromerie powiedziała, że to kwitnie cały rok i że pod koniec sierpnia nie będzie z nimi problem i że są różne kolory, żebym sobie wybrala i 3 tyg przed przyszła zamówić, bo ona musi je też gdzieś zamówić no i ja jej mowię, czy mogłabym wsadziś głowę w ten wazon z alstromeriami, bo chciałabym powąchać-z racji tego, ze jest to liliowate, a ja mam alergię...hehe i pani owszem, pozwoliła powąchać, ale dała mi też jednego kwiatuszka na "spróbowanie" mam takiego w domu, stoi mi w pokoju i ładnie wygląda na szczęście w ogóle nie pachnie, więc mam nadzieję, że nie dostanę na niego alergii

edit: haha na zdjęcie nr 3 nawet moja królisia się załapała :p
No to super ze bedziesz miala kwiatuszki o jakich marzylas

No wlasnie mialam go na przymiarce i mi sie nie wydawal za bogaty, nie wiem moze inny by bardziej pasowal, ale wydaje mi sie ze bardziej wyrazisty niz bardziej skromny... Jeszcze czegos poszukam...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
dziekuje tez go bralam pod uwage ale w koncu zdecydowalam sie na taki... Mam nadzieje ze pasuje do mojej sukni? normalnie oszaleje heheh

http://www.allegro.pl/item626461762_...jny_welon.html
Stary 2009-05-08, 13:33   #2229
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
my mamy 29 sierpnia tegoż roku, ślubujemy w kościele na Niwce, gdzie obecnie mieszkamy wesele natomiast mamy w Mysłowicach na Wesołej od września będziemy mieszkać w centrum (miejmy nadzieję). A Ty? podaj jakieś szczegóły, żeby Cię mogła umiejscowić w przestrzeni Sosnowieckiej ale my się chyba nie znamy, nie....?
chyba sie nie znamy, bo mam wprawdzie jedną koleżanke z Niwki, ale ma już 3 lub 4 dzieci
my mamy na Środuli (gdzie mieszkamy ), a wesele w Różanej Dolinie. Też miałam oko na tą sale w Mysłowicach, ale zwolinił się termin w Różanej - mojej wymarzonej sali.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
a ja poszłam jeszcze raz do tej kwiaciarni, co wczoraj, zamowić bukiecik dla kuzynki na komunię. I wypytałam pania jeszcze raz o alstromerie powiedziała, że to kwitnie cały rok i że pod koniec sierpnia nie będzie z nimi problem i że są różne kolory
oj oj ojjj jakie ładneeeeeee kwiatyyyy!
a gdzie w kwiaciarni ? to znaczy w której
może są też fioletowe

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
a ja poszłam jeszcze raz do tej kwiaciarni, co wczoraj, zamowić bukiecik dla kuzynki na komunię. I wypytałam pania jeszcze raz o alstromerie powiedziała, że to kwitnie cały rok i że pod koniec sierpnia nie będzie z nimi problem i że są różne kolory
może są też fioletowe
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:38   #2230
myszka_maj
Zakorzenienie

Witajcie, właśnie zaczęłam weekend Bylismy z TZ w USC i wszystko załatwiliśmy poszło sprawnie

Co do grawerków to my mamy "na zawsze razem" inicjały i date ślubu

Ale ejstem zmęczona po tym tygodniu musze odpocząc.

Pisałyście że diadem nie apsuje o suknie empire ten który oglądałam jest w formie opaski, a koronka na biuście bedzie z podobnych koralików i cyrkoni, niestey nie am zdjecia jeszcze

Zastanawiam sie czy taki diadem czy opaska są wygodne tzn czy nie spadają, cisną itd

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:40   #2231
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
może są też fioletowe
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:54   #2232
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Pisałyście że diadem nie apsuje o suknie empire ten który oglądałam jest w formie opaski, a koronka na biuście bedzie z podobnych koralików i cyrkoni, niestey nie am zdjecia jeszcze

Zastanawiam sie czy taki diadem czy opaska są wygodne tzn czy nie spadają, cisną itd
Ja do mojej sukni empire kupiłam opaskę z jednym rzędem cyrkonii. Mam króciusieńkie włosy i uznałam że taka będzie pasować najbardziej. Opaskę kupiłam na All. Jej kształt był trochę niedopasowany do mojej głowy, więc próbowałam ją nagiąć ... no i się złamała. Także opaski mieć nie będę Ale myślę o czymś innym - o opasce z dwóch równoległych tasiemek (mam nadzieję że wiesz o co chodzi). gdy oglądałam suknie empire wiele PM miało właśnie taką ozdobę (teraz jak na złość nie mogę tego znaleźć)
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:57   #2233
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

tez sie zastanawiam nad opaska albo diademem ale delikatnym z tym ze ja chcialam miec rozpuszczone włoski, macie moze jakies fajniutkie pomysły??
Stary 2009-05-08, 14:07   #2234
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
heheheh kazda z nas ma inny gust i kazdej co innego sie podoba SAMBA musisz zdecydowac sama, co Tobie najbardziej odpowiada. ten lancuszek jest piekny, a i TZowi zrobilabys wielka przyjemnosc jakbys go zalozyla w dniu slubu. ale wydaje mi sie za ciezki. Strobiluska ma racje, wez bizu do salonu i sprawdz jak z suknia bedzie wygladac, zrob fotki i pokaz je nam trzeba sobaczyc jak to z suknia wyglada.

a co do kompletow, ktore mi sie podobaly, to moze bardziej nr 2, bo 1 bedzie chyba zanadto delikatny.

edit: grawerki w obraczkach dziewczyny macie bardzo fajne
Zgadzam się z Zlotko 855 mi osobiście ten łańcuszek się najbardziej podoba, ale nie wiem czy nie jest za ciężki. Musisz przymierzyć wszystko razem i ocenić
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:08   #2235
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie zastanawiam nad opaska albo diademem ale delikatnym z tym ze ja chcialam miec rozpuszczone włoski, macie moze jakies fajniutkie pomysły??
Ja waham sie miedzy 2 fryzurami

1. upiete loczki
2. krótkie rozpuszczone włosy a'la bob

zdjecie ma tylko takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 345.jpg (15,9 KB, 18 załadowań)

Nasz Skarb
Stary 2009-05-08, 14:13   #2236
jaga_2001
Zakorzenienie

Nasz grawer to "Moja (Moj) Na Zawsze Imie data" wyszedl dlugi, ale caly sie zmiescil.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:15   #2237
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Boze a ja mialam sie dzisiaj uczyc ale po tych 6 nockach pod rzad mam dzis takiego lenia i taka zmeczona jestem ze caly dzien sie obijam....

dzis juz chyba nic nie zrobie bo zaraz babcia do mnie przychodzi w odwiedziny a potem musze sie stroic na panienski...

Ale przynajmniej wybralam wreszcie welon, bolerko :P Teraz wybieram podwiazke
Boze moje niezdecydowanie mnie przeraza
Stary 2009-05-08, 14:48   #2238
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Cytat:
Ja waham sie miedzy 2 fryzurami

1. upiete loczki
2. krótkie rozpuszczone włosy a'la bob

zdjecie ma tylko takie
bardzo fajne proste wlosy, wlasnie takie delikatne bym chciala tylko nie iwem jak z welonem pewnie nie bedzie mial gdzie sie utrzymac
Stary 2009-05-08, 14:51   #2239
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!!

Cytat:
Wczoraj gadalismy z kuzynem Tżta (tym co jeszcze w listopadzie nie mial dziewczyny a teraz juz jego panna jest w ciazy i sie hajtaja najprawdopodobniej przed nami) Wiec to juz pewne... w 11 lipca idziemy na wesele Tylko teraz zaczelam sie martwic ze w takiej sytuacji czesc rodziny tzta moze juz nie przyjsc na nasze wesele... np tacy co mieszkaja za granica ;/ musimy przyspieszyc z zaproszeniami no i musze kupic sobie nowa kiecke...
My idziemy na wesele do koleżanki tydzień wcześniej Oni tez się zaręczyli dopiero w walentynki i przed nami biorą ślub, no ale to nie rodzina, więc inaczej niż u Was. Lepiej żebyście jako pierwsi dali zaproszenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Prawda jest taka , ze to kiedy ktoś bierze ślub nie zależy od jego wieku tylko od tego ile czasu jest w związku i w jakim wieku poznal tą drugą osobę
No i nie tylko, zależy to od wielu czynników, np. czy osoby są dojrzałe na małżeństwo.

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
heh, matka tez powiedziala, ze nie przyjdzie na wesele bo ona nie ma co sie tego dnia weselic... No tak, to, ze syn sie zeni to nie powod do radosci. Lepiej rozpamietywac byle malzenstwo. Ojciec na weselu nie usiadzie kolo matki TZ. Do tego jej chce zrobic na zlosc i przyjsc chce z kochanka (ktora powiedziala, ze nie przyjdzie i tak) Niezly nam daja przyklad jako przyszlemu malzenstwu... I ja w taka rodzine wchodze... Strach sie bac. I dlatego mowila, ze nie dosc, ze mam dosc i tego wesela to mam dosc tez slubu. Wczoraj to juz mi bylo wogole przykro, bo TZ mi powiedzial, ze mnie bardzo mocno kocha, ze chce bym byla jego zona niezaleznie czy bedzie wesele czy nie i sie zapytal czy ja tez chce slubu z nim. A ja juz nie wiem. JA juz nic nie wiem...
Oj Jaga, niezbyt miła sytuacja, ale pamiętaj, że Wy się kochacie i sobie będziecie przyrzekać miłość, a nie jego rodzinie. Nawet jeżeli będziecie się widzieć z jego rodziną. Na pewno jest to dla Ciebie trudne, ale dacie radę. Jedna z nas jak czytałam miała rację, że nie warto rezygnować z wesela. Tak naprawdę to rzeczywiście atmosfera będzie bardziej nerwowa przy takim kameralnym przyjęciu z obiadem, bo wszyscy siedzą przy stole się na siebie gapią. A na weselu będą się po prostu unikać, nie muszą siadać koło siebie. Co do budowy domu, to może zastanówcie się czy jest sens się budować na ojca działce, a jeżeli nie stać Was na inną dalej, to może lepiej by było kupić mieszkanie i na razie zrezygnować z domu, bo to jednak jest bardzo duży wydatek. Trzeba z czegoś zrezygnować, żeby było lepiej

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
oj dziewczynki stres mnie zżera mam w ten weekend zakończenie kursu kadrowego i bedzie jakiś egzamin... uczyłam się kilka dni, ale i to za mało.... Proszę trzymajcie kciuki No a od poniedziałku biorę się ostro za pisanie pracy dyplomowej. Boże... jak ja nie mogę doczekać się czerwca jak juz będzie po wszystkim. Będę miała czas na aerobik, kosmetyczkę Jeszcze miesiac...

Okazało się że 1 sierpnia idziemy na wesele Uwielbiam wesela
Trzymam kciuki za egzamin Ja się nie chwalę, ale właśnie 2 dni temu skończyłam pisanie swojej pracy dyplomowej też już nie mogę się doczekać, aż będzie po obronie. No ale stresuje mnie jeszcze myśl, że nei zaliczę najtrudniejszego egzaminu i będę miała poprawkę i obronę we wrześniu. Chyba bym się załamała.

Cytat:
Boze a ja mialam sie dzisiaj uczyc ale po tych 6 nockach pod rzad mam dzis takiego lenia i taka zmeczona jestem ze caly dzien sie obijam....

dzis juz chyba nic nie zrobie bo zaraz babcia do mnie przychodzi w odwiedziny a potem musze sie stroic na panienski...

Ale przynajmniej wybralam wreszcie welon, bolerko :P Teraz wybieram podwiazke
Boze moje niezdecydowanie mnie przeraza
Kupujesz sobie podwiązkę??Może warto poczekać do swojego panieńskiego, bo może dostaniesz w prezencie podwiązkę
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:54   #2240
kaska87
Zakorzenienie

Anula ma do Ciebie pytanie, Ty kupiłas swoją suknię w LF we wrocku? czy tam może zamawia się suknię tzn dziewczyny mi pisały, że sobie ja zamawiasz ten model salonowy i wtedy ja kupujesz po niższej cenie czy po prostu jadę np w sierpniu i kupuję bez wczesniejszej rezerwacji nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, bo ja tłumaczyc nie umiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 14:59   #2241
Gucia0987
Zakorzenienie

W końcu znalazłam swoją sukienkę!

http://www.slubnysalon.pl/cymbeline.html

CAMILLE są 3 zdjęcia. Moja będzie bez welonu i będzie troszke dłuższa, wtedy się ładniej układa...
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:03   #2242
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Anula ma do Ciebie pytanie, Ty kupiłas swoją suknię w LF we wrocku? czy tam może zamawia się suknię tzn dziewczyny mi pisały, że sobie ja zamawiasz ten model salonowy i wtedy ja kupujesz po niższej cenie czy po prostu jadę np w sierpniu i kupuję bez wczesniejszej rezerwacji nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi, bo ja tłumaczyc nie umiem
w LF czekasz na suknie ok 4 miesiecy,one są szyte w USAJa mam suknie z LF.
Kaska a Ty juz w sierpniu chcesz kupowac suknie?

gucia sliczna jest ta sukienka.Mierzylam bardzo podobna w agnes,ale mi pupe powiekszalaMasz racje na zdjeciu dziwnie wyglada ta dlugosc...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-05-08 o 15:05
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:13   #2243
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Oj Jaga, niezbyt miła sytuacja, ale pamiętaj, że Wy się kochacie i sobie będziecie przyrzekać miłość, a nie jego rodzinie. Nawet jeżeli będziecie się widzieć z jego rodziną. Na pewno jest to dla Ciebie trudne, ale dacie radę. Jedna z nas jak czytałam miała rację, że nie warto rezygnować z wesela. Tak naprawdę to rzeczywiście atmosfera będzie bardziej nerwowa przy takim kameralnym przyjęciu z obiadem, bo wszyscy siedzą przy stole się na siebie gapią. A na weselu będą się po prostu unikać, nie muszą siadać koło siebie. Co do budowy domu, to może zastanówcie się czy jest sens się budować na ojca działce, a jeżeli nie stać Was na inną dalej, to może lepiej by było kupić mieszkanie i na razie zrezygnować z domu, bo to jednak jest bardzo duży wydatek. Trzeba z czegoś zrezygnować, żeby było lepiej
Tylko w chwili obecniej nie stac nas tez na mieszkanie. Dzialke mamy za fre, wybudowanie domku, nawet w stanie surowym to kosz ok 50 tys, jak dla nas, bo TZ z ojcem pracuja w branzy budowlanej, wiec maja wszedzie wejscia i np. materialy mieliby tanie, robocizna tez za pol darmo, bo sami buduja. Gorzej z wykonczeniem, ale jak juz stoja sciany to juz jakos latwiej. Takze koszta w poronaniu z kupnem mieszkania sa dla nas znaczace. Mieszkanie takze tez odpada. Na szczescie przez ok 5 lat mamy mozliwosc mieszkania w moim mieszkaniu rodzinnym, ale bez moich rodzicow. Po tym czasie jednak mieszkanie musimy zwrocic. Powoli juz zaczynam sie rozgladac sie za dzialkami. Niektorzy potrafia za bezcen w zasadzie dzialke sprzedac, bo im pilno. Takze jakbym zalapala dobra robte (ktora szukam juz od lutego i dopiero co bylam na pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej) to w rok uzbieralibysmy na swoja wlasna dzialke.

Co do wesela. Wczoraj nie dalam rady zasnac do 5 nad ranem bo ciagle dumalam. I stwierdzilam, ze jak ojcec na prawde tak chce te osoby zapraszac, to nie ma sprawy. Niech da TZ do reki 22 tys. I tych gosci bedzie mial. Tyle bowiem kosztuje wesele od strony TZ, tzn. liczac jedzenie dla gosci, zespol po polowie, kamerzyste, foto, ciasta, alko (ciasto i alko w opowiednim przeliczniku, bo 40 moich gosci nie przepije w jedna noc 60 l wodki ani tyle ciasta nie zje), no i reszta takich "dupereli" po polowie. TZ tylko za wlasna kase kupi garnia (wtedy moze kupi jakis drozszy, np. wilworsta, ktore sa wg mnie zaczepiaste a nie taki za 600 zl, ktory co prawda tak zle nie wyglada, nawet fajny, ale przy polozeniu przy drozszym widac roznice). Jak na to przstoi to my przystaniemy na jego gosci. Niech wtedy i cala wies zaprasza jak tak chce o ile odpowiednio za nich zaplaci... Czyli, ze albo kazdy z rodzicow placi za swoich gosci i po polowie i zapraszaja kogo chemy, albo robimy po swojemu wesele i sami za wszystko placimy. Jedno z dwoch. Ciekawe, czy go kwota 22 tys wylozona na "dzien dobry" go nie przerazi.

Tylko tez ciekawei bedzie wygladal stosunek gosci - 40 osob od Panny Mlodej i... 120 od Pana Mlodego. Stosunek 1:3, pieknie...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:26   #2244
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
W końcu znalazłam swoją sukienkę!

http://www.slubnysalon.pl/cymbeline.html

CAMILLE są 3 zdjęcia. Moja będzie bez welonu i będzie troszke dłuższa, wtedy się ładniej układa...
wow Gucia naprawde swietna suknia , podoba mi sie jej wiazanie z tylu i z pewnoscia dluzsza bedzie lepsza. welon tez moim zdaniem nie bardzo do niej pasuje, a szczegolnie ten, ktory ma modelka a na co sie zdecydowalas zamiast welonu? ja myslalam o diademie ale dziewczyny radza kwiatka. no i mozesz przy Twojej sukni poszalec z dodatkami
znalazlam moja i tez na tej str jest jakas krotkawa

Stary 2009-05-08, 15:44   #2245
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Kurcze niebylo mnie tu z dwa dni a wy tyle naskrobałyscieahaaaaaaa aaaa a tak wogole to czesc.Mianowicie bylam wczoraj w poradni na Zamojskiego.Sluchajcie dziewczyny POLECAM!!!!!!!!!!!!Nie dosc ze nieczekalam na termin zdazylam dostac numerek to jeszcze pani przesympatyczna.Niezadawa la glupich pytan,powiedzialam jej ze wiem o wykresie itd powiedziala ze dobrze.Gadalismy z nia jak sie poznalismyTrwalo to moze z 15 minut a ja do niej przepraszam ale o 19 mamy jeszcze nauki wiec spieszymy sie .Kobieta widac ze jest zyciowa aha i mowila "Ale z was ladna para"
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 15:52   #2246
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Kaska, tak, moja suknia jest jeszcze w salonie LF we Wrocku, wpłacałam tylko zaliczkę. Ale ja jej nie zamawiałam specjalnie, bo była już tam na wyprzedaży. I rzeczywiście trzeba się u nich umawiać, zarezerwować sobie termin. Najlepiej napisz do nich maila Właśnei się zastanawiam, czy nie napisać do LF i nei spytac się o moją suknię. Przymiarka ma być 2 miesiące przed ślubem, czyli jakoś w połowie czerwca, ale jest już w salonie od sierpnia i trochę się o nią martwię, tym bardziej, że nie zapłaciłam za nią całej kwoty. No ale mam umowę...
Stary 2009-05-08, 15:55   #2247
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajne proste wlosy, wlasnie takie delikatne bym chciala tylko nie iwem jak z welonem pewnie nie bedzie mial gdzie sie utrzymac

Dziewczyny doradzały juz tu że przy prostych rozpuszczonych włosach mozna je lekko podtapirować czy zrobic jakis mały supełek i welon sie utrzyma

Nasz Skarb
Stary 2009-05-08, 15:56   #2248
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Kurcze niebylo mnie tu z dwa dni a wy tyle naskrobałyscieahaaaaaaa aaaa a tak wogole to czesc.Mianowicie bylam wczoraj w poradni na Zamojskiego.Sluchajcie dziewczyny POLECAM!!!!!!!!!!!!Nie dosc ze nieczekalam na termin zdazylam dostac numerek to jeszcze pani przesympatyczna.Niezadawa la glupich pytan,powiedzialam jej ze wiem o wykresie itd powiedziala ze dobrze.Gadalismy z nia jak sie poznalismyTrwalo to moze z 15 minut a ja do niej przepraszam ale o 19 mamy jeszcze nauki wiec spieszymy sie .Kobieta widac ze jest zyciowa aha i mowila "Ale z was ladna para"
Riana a o co chodzi z tym numerkiem? my jutro zaczynamy nasze weekendowe nauki za Zamojskiego, takze mam nadzieje, ze tak jak w poradni na naukach tez bedzie sympatycznie i szybko minie czas i pewnie tez do poradni tam sie wybierzemy. mozesz napisac cos wiecej? np w ktorych dnia tam jest czynne, w jakich godzinach? i na ilu spotkaniach trzeba byc?

Stary 2009-05-08, 16:01   #2249
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny doradzały juz tu że przy prostych rozpuszczonych włosach mozna je lekko podtapirować czy zrobic jakis mały supełek i welon sie utrzyma
Mam w swoim zbiorze fotki jak podpinać welon przy takich włosach, może komuś się przyda No i jeszcze jak się zakłada diadem/opaskę, ale to raczej żadna filozofia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (24,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (26,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (23,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (8,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (8,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (9,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (11,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (11,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (11,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-05-08, 16:04   #2250
Riana
Wtajemniczenie

GG do Riana

Cytat:
Riana a o co chodzi z tym numerkiem? my jutro zaczynamy nasze weekendowe nauki za Zamojskiego, takze mam nadzieje, ze tak jak w poradni na naukach tez bedzie sympatycznie i szybko minie czas i pewnie tez do poradni tam sie wybierzemy. mozesz napisac cos wiecej? np w ktorych dnia tam jest czynne, w jakich godzinach? i na ilu spotkaniach trzeba byc?

Wiadomosc na pv
Riana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości