|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Jakie niedaleko? Na drugim krańcu Polski
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny , u mnie dziś 22dc, powiększyły mi się piersi i bolą jak je dotknę, do tego mam dużo śluzu, z dnia na dzień coraz więcej, jest naprawdę mokro
czy to coś oznacza? na razie czekam spokojnie, jakoś nie wierze żeby się udało
|
|
|
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bądź dzielna, będziemy Cię wspierać
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brdzo dobrze Cie rozumie. Sama niedawno przechodziłam przez to samo i wiem jakie to trudne. Zwłaszcza ze lada dzien moja siostra bedzie rodzic, i poprosila własnie mnie zebym do niej w tym czasie przyjechała. Ja biłam sie z myslami i w koncu stchórzyłam. Nie chciałam takiej sytuacji ze jak przyjdzie do porodu zeby zobaczyła jak ja rycze, bo wiem ze będe. U mnie mineło juz pół roku, ale w ciąż czuje się ten ból i tą zazdrość. W maju rodzi moja szwagierka i siostra, później w czerwcu moja najbliższa przyjaciółka ze studiów, w lipcu miałam stać się mamusią, ale los chciał inaczej, w sierpniu rodzi druga kolezanka ze studiów, a w październiku kolejna szwagierka. Ja jak je widze z brzuszkiem to pojawia sie uczucie trudne do opisania. Nawet czasami takie mysli mnie nachodzą dlaczego im sie tak nie przytrafiło tylko mnie, wiem że to jest okropne co pisze, ale tak czasami czuje. Nie zycze im źle, ale to jest chyba ta głupia zazdrość Komus sie moze wydawać, że to był poczatek ciązy i nad czym tu rozpaczac, ale ten ktos kto tego nie przezył nigdy nie zrozumie jaki to ból. trzeba czasu na żałobe i smutek. Wydaje mi sie ze po przez to doświadczenie inaczej teraz bedziemy patrzec na dziecko jesli los nas obdarzy jeszcze takim szczesciem, a trzeba wierzyć ze tak. Cytat:
![]() miło mi poznać bo nie bardzo kojarze i zapraszam do nas
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-05-08 o 19:04 |
|||
|
|
|
#3395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, moje niedopatrzenie, a Cieszyn na pewno Ci sie spodoba
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i teraz nawet bardziej)
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za mile slowo. Wiem, ze moge zawsze na Was liczyc
![]() Ale trzeba byc silnym! I isc do przodu... Juz mi troche lepiej... |
|
|
|
#3398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja najlepsza przyjaciółka zaszła w ciążę w pierwszym cyklu starań, choc specjalnie jej nie zależało... Ja zaczęłam się starać przed nią i teraz ona niedługo będzie rodzic, a ja... a ja znowu czekam ![]() Siostra mojego męza też jest w ciąży i ma termin na początek grudnia, czyli tak, jak ja miałam.. Tak ciężko mi się cieszyć ich szczęściem, tak bardzo im zazdroszczę ![]() Ciągle myślę o tym, jak pięknie mogło być, a jak nie jest... Kończyłabym już teraz pierwszy trymestr, może widać byłoby już brzuszek.. ![]() Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama sobie nie radzę. Mi pomaga tylko niemyślenie, ale ciężko nie myśleć, gdy wszystko się kojarzy... ![]() Trzymaj się Celka
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
kochane tu już dość tych smutasów
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze to pozytywne myslenie |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nam tez sie uda i to niebawem! I tyle. Nie ma innego wyjscia Trzeba isc do przodu...Juz nie smuce - staraczki do dziela. Udanego wieczoru zycze |
|
|
|
|
#3402 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki dwa dni nie zaglądałam a tu już 5 stron do przeczytania
celuś skarbie na pewno wszystko będzie ok ula ja też mam mały wąsik i trochę za duże owłosienie niż bym chciała a nie mam żadnych dolegliwości w związku z tym mój lekarz na wizycie wczoraj powiedział mi i miał rację że internet potrafi być zgubny i przysparzać wielu zmartwień niepotrzebnie a pozatym chciałam się pochwalić ciąża potwierdzona wszystko na swoim miejscu ![]() : bounce:lekarz mile mnie zaskoczył naprawdę miły ale to dopiero pierwsza wizyta potwierdził z usg 5tc
|
|
|
|
#3403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie,że pamiętamy i zagladaj jak tylko będziesz miała chwile i oczywiście chęci ![]() ooo to na długo wyjechał i podziwiam go za odwagę a ciebie za cierpliwość... Cytat:
ja żałobę nosiłam bardzo długo,i gdy przyszedł termin porodu powiedziałam stop i tak nie cofnę czasu i tak nic nie zrobię muszę iść dalej,ale pamiętać zawsze będę... ale są momenty co wszystko wraca wtedy płaczę,ale wstaje i idę dalej... Cytat:
ale prawda jest taka,ze sa jakby dwa rodzaje kobiet,jedne się przejmuja i cierpia z powodu poronienia inne maja to gdzieś... nie wiedziałam,ze takie osoby mogą istnieć,,ale są taka znajoma poroniła i wręcz się tym chwaliła z uśmiechem na twarzy i że to co,ze poroniła będzie następne i nie ma sie co smucić,bo to nic nie pomoze i to tylko embrion ,akurat takich ludzi nigdy nie zrozumie,przeciez to maleński człowieczek tez był i słyszac te sowa płakałam jak tak mozne wogóle mówić o dziecku...nawet we wczesnej ciąży,nie zrozumiem... Cytat:
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
Dra - zmien mi kochana na last @ 03.05 ;(
jak sie domyslacie dupa zbita ehhh... wredna @ przyszla w 33 d.c. - cos wczesnie, ale coz. Wiem, ze z Waszym stazem staranek wypadam blado, ale jak nie uda nam sie w maju pojde do gina i poprosze o badania. Jesli to jest kwestia ustabilizowania jednego hormonku to po co marnowac czas i starac sie na darmo... Kurcze, jestem taka zla, ze mam nieregularne @ - nie mozna sobie nic zaplanowac przez to i zawsze jestem zaskoczona jej nadjesciem. Celka, ja tez Cie doskonale rozumiem bo sama jestem w podobnym polozeniu. U mnie w pracy jako pierwsza mowilam, ze szykuje sie do ciazy i bedziemy sie starac. Moja najlepsza kolezanka podlapala temat i stwierdzila, ze w sumie to czas najwyzszy i po 1 cyklu od tak sobie - bez liczenia, starania sie jakiegos, spinania - zaszla w ciaze i jest wlasnie w 6 miesiacu. Jak sie o tym dowiedzialam poplakalam sie i wstyd mi bylo powiedziec, ze z zazdrosci a nie radosci Nie pisze juz dzisiaj bo mam kiepski humor i nie chce Was jeszcze nim zarazic. Wrocilam wlasnie dzisiaj z Krakowa z organizowania juwenaliow i smutno mi sie zrobilo samej w domu bo moj TZ do 22 siedzi w pracy. Do pozniej...
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 29 staraczek: KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone asienka240 - (Asia, 21 lat, ze Śląska) cykl 1, last @ 24.03 fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 9, last @ 28.03 ![]() dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 12, last @ 9.04 Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04 kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 4, last @ 11.04 nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 3, last @ 15.04 PatkaM84 - (Patrycja, 25 lat, Szczecin) cykl 1, last @ 15.04 edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 7, last @ 16.04 DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 9, last @ 16.04 solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04 malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04 youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 2, last @ 17.04 magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 19.04 ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 7, last @ 19.04 achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 1, last @ 19.04 Lenka1000 - (Lena, 31 lat) cykl 2, last @ 21.04 memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 5, last @ 22.04 ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 3, last @ 24.04 gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 5, last @ 24.04 karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 4, last @ 24.04 Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04 pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04 pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04 sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05 yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05 roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05 Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 6, last @ 5.05 Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 5.05 paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 23 zafasolkowane: Gizmiatko – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 lipca 2009) adaikaka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009) czekoladka21 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009) DDosiek – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009) Foka29 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009) Ainka11111 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu precious_81 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009) Milibili – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu Nika1980 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009) sweetpinky – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu malin30 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009) miss.hot – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009) sorejna – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009) Agusia_a9 – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu flowerspower – gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009) gusiec – gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu smerfeta01 – gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009) zuzanna12 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009) aliisanka – gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009) martaN23 – gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 18 grudnia 2009) Maria2008 – gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 12 grudnia 2009) edi25 – gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] Malga19 - Aniołki dwa [*] [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*]
Dwa serduszka na zawsze w pamięci[*] 25.09.07[*]17.06.14 ![]() Życie to nie bajka, każdy o tym wie. Bajkę można powtórzyć - życia niestety nie... Edytowane przez dra Czas edycji: 2009-05-09 o 17:06 |
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz czekamy na zarazkowe fluidki ![]() Sarrita ......................... .. byłam na ploteczkach było super , tylko ze teraz zaczeły jajniki boleć i to tak mocno że z ledwością się poruszam...chyba sobie strzelę paracetamol myślę ze to z mojej winy bo jak dziś rano byłam na zakupach to mi troche nery i brzuszek przewiało ... ech boli , jaki człowiek czasami może być bezmyślny
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laseczki! Wpadłam się przywitać i pogratulować Tobie Edi potwierdzonej ciąży
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam powiedzić dobranoc i miłych snów
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suoper wiesci dbaj o was ![]() upojnej nocki laseczki i do juterka |
|
|
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
wlasnie sie czaje czy do Was dolaczyc Staram sie tak jak Wy o dzidzie.Hmmm...ile to juz mija? Bedzie szosty miesiac i ......nic Moj lekarz uwaza ze prowadzimy z chlopakiem zbyt nerwowy tryb zycia.On caly czas firma a ja praca w sluzbach i nastepne studia na weekendy.Ale coz takie zycie.Aby cos miec trzeba pracowac.Przez ostatnie dni bardzo dziwnie sie czulam i myslalam ze W KONCU sie udalo! Ale niestety przyszlal dziwna @ (bardzo skromna) ale potem zostala chwila zwatpienia "a moze".Wczoraj zrobilam test i wyszedl negatywny A ja dalej sie jakos dziwnie czuje.Chyba to juz wyobraznia....Miło poczytac ''tu u Was" wspolne zmartwienia,porady i wsparcia,a najbardziej jak ktoras z Was oznajmia ze sie UDALO Tak wiec mile Kobietki trzymam rowniez za Was kciuki i zycze sukcesow i zebyscie w kocnu napisaly ''Udalo sie!!!! Jestem w ciazy!!!!!!"
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
youyou milo mi
Przeczytalam,ze masz pewne objawy jak na nasze oczekiwane "zbawienie" Czy juz cos wiesz?
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce się nastawiać, ale na razie objawy sa obiecujące...
|
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sarrita ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
youyou trzymam mocno kciuki oby @ nie przyszla
a objawy stawały sie bardziej wyrazne![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- DAnia milo mi
|
|
|
|
#3418 |
|
BAN stały
|
czesc wam
malo sie odzywam po raz ze praca a dwa przeprowadzka na karku i latamy TZ za meblami i itd dzisiaj skonczylam dokladnie 3 miesiace...i zaczynam czwarty kurcze ale ten czas leci nie dawno bylo 5 tyg a tu juz 13 zaczynamzafasolkowane jak sie czujecie widac juz cos po was....po mnie tak i super nie przytylam duzo tylko brzusio i cyce aha bym zapomniala napisac moja dzidzia juz zaczyna sie ruszac malutko ale zawsze to cos pozdrawiam i owocnej nocy |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
ja dziś ranny ptaszek ...dzień dobry kochane
mąż pojechał po drzewo na opał , będzie dopiero po 12.00 a ja muszę dom uprzątnąć i dokończyć auta na pucuś glancuś ![]() Cytat:
sześć miesięcy to już troszke, ale nie martw się tutaj każda z nas wkońcu się doczeka dziewczyny GUSIEC chyba zaskoczyła za 19 cyklem co? tak więc prędzej czy pózniej tez będziemy chwalić się brzuszkami ![]() dobrze by Tobie i Twojemu TZ zrobił wypad na weekend , odstresowalibyście się troszeczkę ...tylko wiem że czasami znalezienie troszkę wolnego czasu graniczy z cudem trzymam kciuki żebyś szybko przeskoczyła na listę zafasolkowanych Cytat:
jak ten czas leci a moze pochwalisz się brzuszkiem i poślesz parę zarazkowych fluidków odpoczywaj w miarę możliwości
||
|
|
|
#3420 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pozdrawiam przy okazji nowe staraczki niestety coś mi sie popierdzieliło i wszystkie posty na ktore chciałam odpowiedzieć gdzieś zginely a nie mam czasu przeglądac od nowa wiec po krótce:witam nowe starczki po raz kolejny i życze powodzenia ![]() Kretencja nie martw sie na zaps idz do lekarza oj tyle piszecie ze juz nie wim na co chcialam odpowiedziec hmmmm no trudno postaram sie w weekend na bierzaco zagladac pozdrawiam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

czy to coś oznacza? na razie czekam spokojnie, jakoś nie wierze żeby się udało
widzę, że na wątku pojawiło się wiele nowych dziewczyn
, tak mi smutno,
bądź dzielna, będziemy Cię wspierać 
28TC

celuś skarbie na pewno wszystko będzie ok