|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 6
Cytat:
Każda z nas często spotkała się ze stwierdzeniem: "Nie kupię od ciebie z katalogu bo na Allegro jest taniej!" Wiec jeśli nam to przeszkadza i uważamy że Allegro robi nam pod górkę to musimy zacząć od siebie i nie promować sprzedaży na Allegro! A tak na marginesie to dobrze że choć tobie poprawiłam humor! I mogłaś się trochę pośmiać! Pozdrawiam! Edytowane przez Gosiulkar Czas edycji: 2009-05-08 o 19:46 |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() , może to trzecie zamówienie już było po ostatnim regularnym terminie składania zamówień i zastało zaliczone już na K7, jeśli było w dobrym terminie to mogli mieć jakiś bład w systemie, więc najlepiej zadzwoń i wyjaśnij sytuację, tez kiedyś tak miałam że przysługiwał mi wyższy opust ale mieli awarię systemu i policzyli mniejszy
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie odnośnie wysyłanie e-mail z hasłem krzyżówkowym.
Podbijam
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
p.s. w brakach mam pilniczek z netto |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysyłałam z 2kont i tak po ok 5 z każdego....
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie, KONSULTANTKI sprzedające na allegro ścigają, problem w tym, że wiele osób sprzedaje na konto mężą, cioci, mamy... a to już nie są konta KK i Avon nie może NIC im zrobić, kiedy są KK które sprzdają na allegro, to Avon zaraz rozwiązuje z nimi umowy i jeszcze podaje do US
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Przyczajenie
|
Mam prośbę. czy mogłybyście mi napisać jak należy napisać maila z rozwiązaniem krzyżówki?
z góry dziekuję jestem a avonie już od pół roku ale nigdy nie wysyłałam rozwiązań krzyżówki a czytając wasze posty ze wygrywacie trochę Wam pozazdrościłam
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Kolciag mam do Ciebie pytanko-uzywałas chyba Trilasera z tego co kojarzę...czy wpłynał on negatywnie na naczynka na udach?czy masz też z nimi problem?A może wiesz czy zawiera składniki szkodzące przy kruchych naczynkach,pajaczkach na udach? Czy któraś z Was ma doświadczenie z Trilaserem stosowanym na pajączki?
Co do krzyżówki to w tytule wpisuje:rozwiązanie krzyżówki nr...:XXXXX a w tresci swoje dane adresowe
|
#2142 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy trzeba,ja podaje czasem
|
#2144 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 zamówienie 04.05 2 zam. 05.05 3 zam. 07.05 ![]() Wczoraj wystawiona była faktura i dostępne było jeszcze składanie zamówień na k06
|
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Avon jako firma sprzedaży bezpośredniej mogłaby wytoczyć sprawę sądową takiemu sprzedawcy, gdyż działa on wbrew interesom firmy prowadząc sprzedaż wyrobów firmy w innych kanałach niż te przez Avon akceptowane ( - mówię o teorii oczywiście). Myślę że firma doskonale wie które konsultantki czy liderki czy inne oms działają na zasadzie hurtownika (zaopatrując hurtowo inne podmioty w produkty Avon) a nie sprzedawcy bezpośredniego. Przymykają na to oczy bo mają krótkotrwały wzrost sprzedaży poprzez Allegro. Piszę krótkotrwały gdyż na dłuższą metę zabija to markę Avon w Polsce jak i całą sieć konsultantek które nie są konkurencyjne dla Allegro. Akceptując te artystki które po kosztach (podejrzewam że dla bonusów) pchają kosmetyki na aukcjach doprowadzą do tego, że zostanie w końcu garstka liderek sprzedających kosmetyki na allegro z grupą "martwych dusz" pod sobą, które to rzekomo tę sprzedaż wyrabiają. Poza tym dla klientki która widzi w internecie krem za 8 zł, ten krem jest wart właśnie 8 zł a nie 20 tak jak w katalogu. A wiadomo że to co bardzo tanie jest uważane za gorsze jakościowo od produktu droższego. Tak właśnie psuje się markę. Część klientek które znają ceny produktów z allegro myśli prawdopodobnie że konsultantki sprzedają "tanie badziewie" doliczając sobie do tego kosmiczną marżę. |
||
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w treści: hasło, nr. personalny, imię, nazwisko, adres
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak, ale to już zamówiłaś po ostatnim terminie regularnym, więc zostało zaliczone do kolejnej kampanii
|
|
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z festynu. Mam wypełnione 9 ankiet(może to niedużo,ale zawsze jakiś początek)Zdobyłam kilka nowych klientek,co najmniej 2 panie będę namawiać na zostanie konsultantkami.I to wszystko za 10 zł
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiegofestynu????
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
dawno mnie tu nie było
co do nowych katalogów-nie mogę się wprost doczekać płynu do kapieli Pina Colada, nowych żeli Senses z letniej limitowanki, galaretek do ciała naturals i oczywiście powrotu serii Planet Spa z brązowym cukrem |
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
267
...ten festyn był organizowany prze Twoja Liderkę/OMS?
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś byłaby tak wspaniałomyślna i wrzuciła kat. 9 i może 10 jak już ma w pdfie? Bo na infokatalog się strasznie niewygodnie ogląda...
|
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
kurde, nie ma ktoś oferty netto z katalogu 09/2009 ?
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
probowalam przeszukac watek ale nic nie znalazlam...czy ktoras z Was moze cos powiedziec o zegarku Corinne i tej nowej torbie weekendowej z kat.7? Moze widzialyscie gdzies w COKu albo biurze? Warto kupic?
|
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Nowe, papierowe torebki A4 - produkcja opóźniona.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Ktoś może mnie oświecić?
, może to trzecie zamówienie już było po ostatnim regularnym terminie składania zamówień i zastało zaliczone już na K7, jeśli było w dobrym terminie to mogli mieć jakiś bład w systemie, więc najlepiej zadzwoń i wyjaśnij sytuację, tez kiedyś tak miałam że przysługiwał mi wyższy opust ale mieli awarię systemu i policzyli mniejszy

- mówię o teorii oczywiście). Myślę że firma doskonale wie które konsultantki czy liderki czy inne oms działają na zasadzie hurtownika (zaopatrując hurtowo inne podmioty w produkty Avon) a nie sprzedawcy bezpośredniego. Przymykają na to oczy bo mają krótkotrwały wzrost sprzedaży poprzez Allegro.