|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy gg - część X
To miłość.
Nie zapominaj o tym, proszę. wyleciałeś z mego życia z hukiem. Lecz została garstka wspomnień. równym rytmem młodych serc.. niespokojne dni. (; Powiedz , co zmienić mam w marzeniach ? z premedytacją robię światu na złość. to daje pewnego rodzaju zadowolenie. zdeformowane poczucie rzeczywistości. sorry. mam uczulenie na pier.dolenie głupot. wytłumacz sercu, że bić dla Ciebie nie powinno. świat marzeń .
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
okradłam chyba wszystkie. Kocham Was Skarby
lall - uwielbiam również. <3 kradnę. ![]() neee - i Tyś boska Myszko. <3 kradnę. ![]() anyszowska - Skarbie Ty mój nawet nie możesz sobie wyobrazić, jak mi Cię brakowało. <3 kocham sto razy bardziej. <3 i zabieram kilka tych piękności. sheisunusual - dziękować. <3 kradnę. ![]() 3martyna3 - a co ja bez Ciebie Kochana ? nie chcę nawet o tym myśleć. <3 kradnę ofc. ![]() ______ odpłynąć daleko. i nie wrócić. chciałabym chociaż jeden pieprzony dzień przeżyć tak jak wtedy. pooszukujmy się jeszcze trochę. czemu można powtórzyć zapamiętaną melodię a nie można zapamiętanego uśmiechu ? cały ten cholerny świat wali mi się na grzbiet. a gdy mamy problemy z zaśnięciem, pomimo zmęczenia połykamy jak najprędzej sztuczny sen w niebieskiej polewie. stanę przed Tobą i pozwolę się dotykać. w deszczu maleńkich, żółtych kwiatów. mieć, czy być ?
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
nie pozwól, by ktoś za Ciebie dokonał wyboru.
dokąd prowadzi Twoja ścieżka? weź się zastanów. pierwsza przyjaźń, sam decydujesz i nie zapominasz. już wiesz to. być kimś, być sobą. zrozumiałam, że zwycięży ten, który nie zwątpi. każdej nocy, zanim nowy dzień przywitasz, sam siebie o to pytasz, czy jak dostaniesz szansę, to ją schwytasz. czy Ty jesteś jednym z tych, którzy widząc ten pier*olony syf chcą mieć wpływ na sytuacji rozwój ? ziomek, mówię Ci, zaufaj mi. ej, Ty, czy ta gra Ci nie zbrzydła? chyba wiesz, kto wygra - ten, kto złapie dobry wiatr i rozwinie na nim skrzydła. czy błysk w Twoim oku świadczy o tym, że rozumiesz?
Pomyśl - kim jesteś Jeśli mądrość Cię usypia, a głupota budzi... Edytowane przez Toriaa Czas edycji: 2009-05-09 o 16:27 |
|
|
|
#604 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hurra! w końcu ktoś ![]() Cytat:
----- wybacz, świat zwariował? czy ze mną coś nie tak?i nic nie czuję, nawet nie czuję się różnie... tak bardzo nienawidzę siebie gdy płaczesz... chcę wierzyć w słońce, nie chcę wierzyć w chmury..
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Rutyna to potwór który niespostrzeżenie wkrada się do naszego życia. Jeśli nie będziemy próbowali go powstrzymać lub co gorsza w ogóle go nie zauważymy, przeobrazi się w swoje najgorsze stadium - pułapkę czasu.
i pamiętam, jak zafascynowana byłam tym w jaki sposób na mnie patrzył. Zapatrzona jak w obrazek. Zbyt łatwo mu ulegam. Zdziwiony, że mówię to właśnie ja? Jestem naiwna. Ufam miłości. I called you brazen./ Nazwałam Cię bezczelną.
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałem żebyś wiedziała,
Że kocham, kiedy się śmiejesz. Chcę Cię przytulić mocno i zabrać Twój ból. Trzymam Twoje zdjęcie. Wiem, że dobrze na mnie działa. Chcę Cię przytulić mocno i zabrać Twój ból. Bo jestem załamany. kiedy jestem samotny I nie czuję się dobrze kiedy odchodzisz. Odeszłaś, nie poczujesz mnie tutaj, już nie. Najgorsze już za nami i możemy znowu odetchnąć. Chcę przytulić Cię mocno, Ty koisz mój ból. Zostało tyle do nauczenia się, Ale nikt nie został, by walczyć. Chcę Cię przytulić mocno i zabrać Twój ból. Bo jestem załamany, kiedy muszę się otworzyć I nie czuję się wystarczająco silny, Bo jestem załamany, kiedy jestem samotny I nie czuję się dobrze kiedy odchodzisz. |
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
ty jesteś rodem z piekła, a ja jestem rodem z nieba. nic więcej nam nie potrzeba.
rozgrzej mnie i oddychaj mną. cały czas marzę, że będziesz ze mną i nigdy nie odejdziesz. |
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
jesteśmy w chemicznym transie ciał
Jak Alicja, zabiorę z sobą na moją stronę lustra. Pokażę rzeczy, których nigdy nie pokaże Ci kablówka - słowo. Prawdziwe życie, od którego pieką dłonie i policzki. Pokażę więcej niż przypuszczać możesz, wszystkie swoje myśli. Edytowane przez powinnam Czas edycji: 2009-05-09 o 16:58 |
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
rozsypane gwiazdy, kamisha
bardzo mi miło ;* caroline060 – jeden z najprostszych i najładniejszych opisów jaki znam. Mam nadzieje, że nie pogniewałaś się, że wykorzystałam go ;* JednaNaMilion, suve, papergirl, Plotkaraaa uwielbiam wasze opisy ;*Westchnęła, albowiem jej serce tęskniło za czymś, czego on może nigdy nie będzie w stanie jej dać. Był zamknięty, a ona nie widziała, gdzie jest klucz do Jego uczuć. Straciłam kogoś. Ta osoba nie umarła. Ona zostawiła mnie, gdy nie pasowałam do jej świata. Jeśli chcesz mnie zatrzymać, podaj mi rękę. Jeszcze może zatrzymać mnie ciepło Twojej dłoni. Nowe buty trzeba rozchodzić, zanim wyruszy się w długą podróż, czasami do mocnych ran, by potem móc wygodnie iść. A miłość jest podróżą w nieznane, ale bezpieczne światy. Mimo wszystko żałowała, że tak pięknie rozpoczęta znajomość szybko i paskudnie się skończyła. Przeklinała własną naiwność, a ból upokorzenia rozsadzał jej serce. Wmawiała sobie, że on nic ją już nie obchodzi. Bez skutku- nadal cierpiała. |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje też są cudowne
dziękuję <33pomyliłam fakt, przez chwilę wierząc w nas. zapomniałam uczuć i teraz znów się ich uczę. kochanie, mam cię w sercu. 30 centymetrów ponad tym wszystkim. jestem duże dziecko, co się krępuje powiedzieć tak prosto w oczy, co naprawdę czuje. bierz mnie, bierz mnie w całości. w całości jestem twoja. cześć, kocham cię, pamiętasz? |
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
makijaż jak zawsze by ślady łez zatrzeć...
porozmawiajmy o życiu. A jednak smutek upiększa życie... Nigdy się nie tłumacz — przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie rozumieją. Tu jest moje miejsce z którym wiąże swoją przyszłość tO jak jakiś pierd.. wyrOk Sądu megO czas,pytanie:musze zginąć?. Juz czas sie pozegnac zegnam was przyszedl ten czas... świat który nic nie jest wart kłamstwo goni kłamstwo lata uciekaja tak jak uciekaja dni, nie wiesz ile jeszcze bedzie ich `Nie wybaczą mi kilku słabszych chwil`. 'She's Lucky She's Star..' |
|
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: : **
Cytat:
Dziękuje Ci Słońce. Baardzo mi miło. Dwa powyższe kradne <3 _________ Dzisiaj pada deszcz, w szyby dzwoni melancholia... Dziś mocniej wdycham życie W płomień świecy wciąż wpatrzona, chyba szukam tam Cię Znalazłam sny z dziecięcych lat przewiązane białą wstążką I coraz bardziej lubię niebieskie sukienki W złotych chmurach urządzimy dom Widzę Cię w każdym oszalałym śnie Ważne słowa mają teraz inny smak Powiedz ile jeszcze spadnie gwiazd zanim odgadniemy noc W porannej rosie utopimy wstyd Zamknięte słowa w cieniu łez .
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Serce - strażnik i więzień miłości
kiedy płacz zamienia się kiedy płacz zamienia się to czas kiedy życie traci kompletnie sens teraz kiedy mnie przytulasz, moja dłon otulasz...patrzysz na mnie tak....kochasz bardzo mocno kochasz... JEDNA TWARZ DWA OBLICZA, RAZ TO ANIOŁ RAZ DIABLICA ... upajam się słodkim winkiem… zatańczę Tobie taniec erotyczny z kieliszkiem wina...z kroplą na ustach.. podchodzę powoli… biodrami kołyszę... Nie znasz mnie wiec nie mow nic a to co sadzisz o mojej osobie zachowaj dla siebie Poczuj Jego obecność w snach Uwolnij umysł, duszę, serce Spróbuj zagłuszyć cierpienie tylko czuć bliskość i bicie Twojego serca... Czuję się jakbym szła po bardzo cienkiej linie... wszystko albo nic.. ona stoi samotna i serce jej łzawi Trzymając mnie w ramionach do raju prowadziłeś W oczy Twoje patrzę,z ust krzyk się wydobywa Wziąłeś mnie w ramiona ,w świat marzeń porwałeś… dziś jesteś tylko pustym słowem na papierze! Dzisiaj Cię nie chcę bo w Ciebie nie wierzę spojrzałam jej w bezkresne oczy i ją wyśmiałam.... nie dla mnie kochać kogoś ponad życie więc znikaj!-szukaj serca innego |
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
To, czego unikałeś, unika Ciebie samego.
W dłoniach trzymasz serce z kamienia. Blask nadziei na lepszą przyszłość. Bez powrotnie zegar bije dalej.
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
widziałam ten opis bodajże kilka stron wcześniej
Cytat:
![]() __ nie marudź mi tu kiedy nie każę! hej, Ty! Chłopcze w różowej pelerynie!
Pomyśl - kim jesteś Jeśli mądrość Cię usypia, a głupota budzi... Edytowane przez Toriaa Czas edycji: 2009-05-09 o 18:54 |
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuje uczucia, chociaż troszeczkę. nie w słowach, ale w gestach. w ruchu dłoni, która poprawi spadający na oczy kosmyk, czy pogłaszcze policzek. czy w takim zaborczym objęciu talii i spojrzeniu mówiącym 'nie oddam Cię nikomu’.
I mokliśmy razem na deszczu. I piliśmy sok jedną słomką. A potem zadzwoniłeś i powiedziałeś, że masz ją… że to z nią chcesz być. A ja do dziś mam katar. Miałeś być. Tak, czas przeszły jest tu jak najbardziej na miejscu. Spod jej ciemnych okularów przeciwsłonecznych, spłynęła powoli wielka łza… I w czym ona była lepsza ode mnie? ;( Jak to jest, że spotykając kogoś myślisz ‘to ten’, zakochujesz się i jesteś gotowa poświęcić mu całe swoje życie. A już chwile później żałujesz, że tego dnia w ogóle wychodziłaś z domu?? Mam już dosyć bycia Twoją grzeczną dziewczynką. Zwłaszcza Twoją. I oddaj moje wszystkie myśli, wszystkie chwile jakie Ci podarowałam, wszystkie uśmiechy, pocałunki, spojrzenia… ;( A kiedy ona Cię kochać przestanie zobaczysz noc w środku dnia, czarne niebo zamiast gwiazd, zobaczysz wszystko to samo co ja... przepraszam dziewczyny, że dziś tako monotematycznie, ale... ehhh ![]()
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
wszyscy przeciwko nam, sami przeciwko wszystkim.
życie ma smak czekolady. akurat gorzkiej nie lubię... - Za każdym razem, kiedy wrzucasz ślimaka z pomostu do wody, każesz mu zaczynać życie od nowa [...] - Może w ten sposób oddaję mu przysługę? wino i czerwona sukienka. nie dla Ciebie. na złość Tobie. Gdy poszliśmy nad staw, a temperatura sięgała -15, ostrzegałeś mnie bym nie wchodziła na lód, bo może się złamać. Lód wtedy nie pęknął, ale dwa tygodnie później, gdy widziałam Cię z nią nad tym samym stawem, pękło. Moje serce. Nieciekawie, rękawy są za długie a ten pokój nie ma klamek. O.o ![]() Przed użyciem skonsultuj się z szamanem lub wyrocznią. Hej, to chyba śni Ci się życie... jestem zmęczona śpiewaniem smutnych piosenek. Tamten czas minął chyba bezpowrotnie...
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
upiornie trzeźwy świt...
I złożyć układankę z najgorętszych chwil Ja, przy mnie Ty- wolniej biegnie czas Czerwonego wina mocny smak zamknięta szczelnie w swej skorupie jak srebrzysty medal dwie strony mam wtopiona w szarość mas Pół żartem pół serio, pół jawa pół sen Może kiedyś list w butelce trafi do właściwych rąk, ktoś odnajdzie moją wyspę... Przez palce zwykłych dni oglądasz świat
|
#619 | |
|
xoxo
|
Cytat:
![]() ________________ Jestem przekonana, gdybym spotkała człowieka identycznego jak ja, znienawidziłabym go całym sercem. I mosty się kiedyś spalą.. Rezygnować z miłości dla rozsądku to jak dostać zabawkę i nie bawić się nią, żeby jej nie zniszczyć. Kiedyś aby dostać się do dupy trzeba było odgarnąć majtki. Teraz aby dostać się do majtek trzeba odgarnąć dupę. Kiedy płaczę nie pytaj co się stało, przytul mnie tylko i powiedz, że wszystko będzie dobrze. Bo gdy jesteśmy smutni obwiniamy cały świat, a nie pomyślimy, że to przez nas wszystko się psuje...
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
coś jest nie tak czuje to w kościach i nie wiem co robić.
poranki lubię. bezpowrotnie skasowany z pamięci. On. I teraz czekam na ciebie przez wszystkie wieczory. Nie umiem stworzyć Ci tutaj nieba .. w zasadzie, to chorobliwie się w nim kocham. Ot tak. humor, ponad normę. (: oczami wyobraźni widzę miejsce, gdzie poznawaliśmy się jako przyjaciele na dobre i złe .. dziękuję za nasycenie mojego wciąż głodnego serca.. tutaj, wszyscy naraz chcą być kimś w swoich wyimagowanych światach, w których ważne jest tylko kto z kim .. to sentyment. czujesz?. |
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Czasem myślę co by było gdyby. Gdybyśmy wtedy się nie spotkali
zapewne nie byłoby tylu wylanych przez Ciebie łez, tylu nieprzespanych nocy i tylu wyimaginowanych w mojej głowie historii. Pewnie byłabym teraz weselsza, być może przytulałabym kogoś zupełnie innego. Ale gdyby nie Ty nie mogłabym teraz wspominać najpiękniejszego momentu w moim życiu, Twoich wielkich oczu i najsłodszych ust. Nie żałuję, że Cię spotkałam. Żałuję, że pokochałam.. Czasami życie wywija jakiś pieprzony numer i nic nie wychodzi. Wtedy często popijam gorącą czekoladę, słucham smutnych babskich piosenek i rozmyślam o tym co było i o tym co jest. Ale najważniejsze jest to, że pilnuję, aby nie poparzyć sobie języka czekoladą, tak jak poparzyłam się Tobą.. Nie zapomniałam do dziś. Początkowo nie chciałam tej pamięci, nienawidziłam jej, chciałam ją zniszczyć, zabić, pogrzebać, z czasem jednak przyzwyczaiłam się do niej, a ostatecznie chyba nawet pokochałam. Ale to wcale nie znaczy, że przestała boleć. Najbardziej boli przed drobiazgi: gdy dobiegają mnie dźwięki piosenki, którą razem słuchaliśmy, gdy ktoś wymieni tytuł filmu, o którym rozmawialiśmy, gdy poczuję zapach perfum, których używał, gdy gdzieś usłyszę jego imię, wciąż tak bliskie i ukochane.. Wiesz co boli najbardziej? Chwile, gdy ubieram się w najładniejszą sukienkę, maluję usta najdroższą szminką, piekę najsmaczniejszy sernik i czekam na Twoje przyjście, zapominając, że Ty już nigdy nie przyjdziesz.. Dlaczego ona nigdy nie wiedziała czego chce? Bała się wszystkiego, może dlatego, że za dużo w życiu przeszła. Chciała zaznać szczęścia, bo nie chciała być dłużej nieszczęśliwa. Aż w końcu przyszedł ktoś, kto pokochał ją jaka była. Lecz ona się bała. Wiedziała, że wraz z miłością idzie nieszczęście, a tego się właśnie bała. Nie chciała być nieszczęśliwa.. Tak wiem ze kochasz. Kochasz moje włosy, moje czerwone usta, coś między brwią a policzkiem. Kochasz te dołeczki, kiedy się śmieje. Uwielbiasz zapach na mojej szyi, moje zimne dłonie. Podobaja ci się moje nogi i moje małe stopy. Mnie samą natomiast…lubisz.
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
. Plotkaraa . ![]() nie mam słów aby wyrazić jak piękne są Twoje opisy ; ** po prostu wprost cudowne ! < 3 ____ Co ja narobiłem Boże oddaj jej życie przecież ja zabiłem Nie mogę pozwolić Ci tak odejść … Kocham Cię Ile można czasu łzy połykać. Kocham Cię jak wariat od zawsze chciałaś mieć ten wariant. Związek na dwa tygodnie jak to ? Zapomnę o niej, mogę mieć ich milion jak nie z tą to następną z tamta Będę szukać aż Cię w końcu znajdę … Wiesz że masz we mnie oparcie szczere, problem pojawia się wtedy gdy szperasz w moim tele.. Myślę o tobie i jakoś nie mogę przestać, cały mój świat w twojej osobie się streszcza
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
sheisunusual, słoneczniku zawstydzasz
;*moje miłości, czujcie się okradzione : nydee, Plotkaraaa, powinnam, papergirl, Paajkaa, Primadonna, suve, lall <33 ;** byłeś całym moim życiem, a ja jednym rozdziałem Twojego. my, ważki połączone skrzydłami, łapiące się na byciu popiołem. nawet pocałunki, które wcześniej zostawiłeś parują szybciej... spisywała jego szept drapiący w policzki. rzuciłeś mnie w miejsce, w którym czas odmierzają ślady linii papilarnych na skórze. i milczysz aż po horyzont wyblakłych w słońcu fabryk 'szczęścia'. uwielbiam zdrapywać mgłę z Twoich brązowych, kręconych włosów.
kłamią po cichu. po krzyku. w oddechu. w uśmiechu. Edytowane przez kirkeblack Czas edycji: 2009-05-09 o 19:35 |
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Sto druga frustracja osiemsetny stres
błękitna narkoza- patent na raj Stawałam na palcach żeby bliżej Ciebie być nie lubię już nawet koloru Twych ust Zobacz sam! Z powiek zdmuchnij sen sam się obsadziłeś, więc sam na scenie grasz Trzeba mi ostrych barw przewracam się o własny cień Tylko skłam... a powiem ci: - Zamknij swój żal i..... drzwi
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów i postawy bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. Edytowane przez 19czarna87 Czas edycji: 2009-05-09 o 19:49 |
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
drogą do piekła prowadzisz mnie
otwórz umysł, ktoś puka jesteś gotowy? zamiast o końcu myśł o początku
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Aniele mój,
Pozwól mi podziękować. Znowu mnie uratowałeś. Aniele, muszę przyznać, Że to Ty zawsze dajesz mi siłę I nie wiem gdzie bym się podziała bez Ciebie. Miłość to nie pluszowy miś, ani kwiaty, to też nie diabeł rogaty, ani miłość to gdy jedno płacze, a drugie po nim skacze. Miłość to żaden film w żadnym kinie, ani róże, ani całusy małe duże, ale miłość to gdy jedno spada w dół - drugie ciągnie je ku górze. |
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
ja, metr siedemdziesiąt dwa dziko rosnącego nieba. upewniając się, że najgorszą częścią Ciebie jestem ja. umażę okna malinami by słońce rankiem było ciekawsze. już nie topimy ustami czekoladowych mostów z kostek. była jednym z Twoich obrazów, którym wyrazu dodaje spojrzenie z odległości. rankiem znów obudzą nas feniksy. na tęczówkach mam uporządkowane wiązki fotonów odbijających kątem ostrym strach.
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Kocham wspomnienia o Tobie, choć już nie Ciebie.
Wszystko co mam to pustka w sercu, zamęt w umyśle i marzenia... Szczęście – zaczyna się na Tobie i kończy się z Tobą. Przy Tobie nawet milczenie wydaje się być przyjemne ;* Jeśli miłość była by prostą sprawą, moglibyśmy iść teraz przytuleni do siebie a słowa piosenki opowiadały by historię naszej miłości. -ona umarła -o Boże!! kto umarł?? -to przez Ciebie! zabiłeś jąą!! -coo?? -zaniedbałeś, zlekceważyłeś,okaleczyłeś , zapomniałeś... -o czym ty mówisz? o co ci chodzi? -zabiłeś moją miłość do Ciebie! bardziej od słowa "nie kocham" boli obojętność. Została mi muzyka, parę tandetnych wierszy, pochmurne niebo i Ty w marzeniach. Nie było nic. Nie było nikogo. Została tylko dziura rozmiarów wszechświata. "Nie umiem i chyba nie umiałbym się w Tobie zakochać." Po takim oświadczeniu każda normlana dziewczyna dałaby sobie spokój. No tak. A ja głupia doczepiłam się do słowa ' chyba'.. |
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
zmysły śpią.
zimna, bezsenna noc. Rany zadaje jakby nie Twoja ręka .. don't stop what you're doing to me. olewasz mnie ciągle, mimo to jestem sucha. |
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: : **
Cytat:
a Ty mojjjaa Myszko! daj mi jeszcze kilka wskazówek, co zrobić, by dalej żyć .. ?
tylko jeden moment mam w pamięci. kocham Cię, bo uwiebiam na Ciebie patrzeć. próbuje być Twoją dziewczyną. wiesz co robie codziennie ? staje przed lustrem, uśmiecham się szeroko. następnie całuje swoje odbicie udawając, że po drugiej stronie lustra stoisz Ty.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

[/COLOR]
fajnie ;*

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
;*