|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
ja swoje syntetyki plukalam pare minut w roztworze gencjany (jedna kropla na pol litra wody ) tak mi polecil o ile pamietam przemko ??
i pomoglo to uzyskac platynowy odcien, bo wczesniej zbyt zolte byly plukanka tez moze byc
|
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
ooodeta no ciekawe jak to wyjdzie
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
No!!! W koncu po raz pierwsz przedluzam wlosy
Bedzie mi je robic nasza forumowa kolezanka,Marta Wloski rosyjskie, na kreatyne, mam nadzieje,ze bedzie ladnie i choc troszke mi posluza![]() Jeej...przepraszam,ze brzydki avatar,ale 99% czasu siedze na chirurgicznym watku ale obciach ;/
|
|
#2254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :conf used: prosze bo to duzo kasy jest i boje se zybym jakiegos byle czego nie kupila a TmagroT co ty o nich sadzisz????http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627321353 |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno ocenic po zdjęciach jakość włosów,jednak pewnie będą lepsze niż te naturalne za 120 zł. sory,ale jakość musi kosztować. jedynie co dziwnego-śmiesznego rzucilo mi sie na stronie to wpis: Chciałabyś coś zmienić? Zamiast dobierać kolor przedłużeń do twoich włosów... spróbuj coś zupełnie innego i dobierz kolor twoich włosów do przedłużeń. Wybierz nowy kolor lub odcień - odwiedź swojego fryzjera z nowymi przedłużeniami i niech on ci dobierze kolor włosów...łatwa i świetna metoda na odświeżenie wyglądu. Wyślij swoje zdjęcie do chichairextensions@gmail. com a my postaramy sie dobrać najlepszy kolor do twoich włosów! Wyślij nam próbkę twoich włosów - a my profesjonalnie dobierzemy Ci kolor! po pierwsze.żadnen fryzjer nie jest w stanie dobrac kazdego koloru do danego włosa,bo na to składa się zbyt wiele czynników,nie ma takiej fizycznej możliwości,aby dobrze określić kolor po zdjęciu.mogłabym wymieniac i wymieniać.sporo wzorkników firm nie oddaje prawdy koloru,więc to jest bujda. jedynie można dobrac kolor wysyłając koniec swoich włosow o ile nie jest to blond i nie malowany w domu tak więc,firma chciała się postarać. przeglądając dokładnie oferte tej firmy,lecz niezdradzając szczegółów moge śmiało powiedzieć,ze firma zdobyła moje zaufanie. |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam włoski tej firmy i jestem bardzo zadowolona jedyny minus to kiepsko doszyte klipsy ![]() ale sama struktura włosa OK |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Raczkowanie
|
przeglądając dokładnie oferte tej firmy,lecz niezdradzając szczegółów moge śmiało powiedzieć,ze firma zdobyła moje zaufanie.
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
allegro 098767890
ja chyba tez zdecyduje się na włoski tej firmy najgorzej odcień jest problem Mam platynowe pasemka na włosach to które mam wziąć?
|
|
|
|
#2259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- bo z pasemkami jest ciezko dobrać prawda... |
|
|
|
|
#2260 |
|
BAN stały
|
o jak fajnie :p teraz bedziemy wszystkie na forum zaCLIPowane
![]() i wszystkie z problemem jaki kolor wlosow wybrac .. alicja i NeverGood jak tam clipy ?? czy ktoras z was juz je myla ?? w ogole jak z noszeniem . bo gdzies kiedys ktos napisal ze syntetyki sie placza ..
|
|
|
|
#2261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a słuchajcie laski jak z czesaniem ich?? uzywacie specjalnych szczotek grzebieni???
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
pojdzie do fryzjera i zrobi znow taki kolorek
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2265 |
|
BAN stały
|
loj kiciaaa ale sie uczepilas , jak ci sie nie podobaja syntetyki to ich po prostu nie zamawiaj a alicja ma wlosy blond wiec co ma jej sie wyplukac ?? rozjasniacz ?? jeszcze nie spotkalam sie z czyms takim , ewentualnie troche zzolkna i co z tego , przy clipach koloru slonecznego to chyba nie bedzie tragedia .. a poza tym lepsze syntetyki przy jasnym blondzie , wiesz co z naturalnymi sie dzieje po miesiacu uzywania ?? bo ja wiem . masz przedluzona miotle na glowie . gorzej niz twoje wlasne . a co do syntetykow osobiscie przetestuje i wtedy sie wypowiem .
|
|
|
|
#2266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2267 |
|
BAN stały
|
nie , nie .chodzilo mi o naturalne blond REMY za ktore placilam 500E wiec byly (a przynajmniej powinnymi byc) dobrej jakosci . po miesiacu zrobily sie miotlowate . mialam je przedluzone na keratyne .nie dalo sie nic zrobic .walilam tony odzywek masek cudow i tak byly sianowate .bo to przeciez wlosy rozjasnione . zreszta rozmawialam o tym z fryzjerem i sam potiwerdzil ze wlosy naturalne rozjasnione sa ciezkie do pielegnacji i tak jest ze sie pusza , dlatego tym razem zaryzykowalam syntetyczne aby nie miec przedluzonej kupy siana , syntetyki sa sztuczne , kolor jest uzyskiwany fabrycznie wiec teoretycznie nie powinny byc tak klapotliwe jak naturalne rozjasnione
|
|
|
|
#2268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=627321353 bo zamierzam je kupic platynowy blond.... |
|
|
|
|
#2269 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
hm, raczej nie ma takiej możliwości, bo ten kolor który mam jest efektem spłukania średniego blondu i utrzymuje się od 3 tygodni już. No a jeżeli już coś się takiego stanie to zafarbuje moje włoski i tyle
![]() a jeżeli chodzi o dylemat: naturalne czy syntetyki, to sama nie wiem co bym wybrała, zależy od zasobności portfela i czasu jaki musiałabym poświęcić na ich pielęgnację, bo jak wiecie, naturalne przeszły mnóstwo zabiegów chemicznych, i trzeba je non stop odżywiać...w ogóle tyle z nimi zabawy, że chyba bym nie wyrobiła finansowo na kosmetyki...a one kosztują...a wszyscy je tak zachwalają...fakt, są to ludzkie włosy, ale bardzo zniszczone, co wychodzi po jakimś czasie nieodpowiedniej eksploatacji. remy to włosy azjatyckie, z tego co się orientuję, więc wyobraźcie sobie, ile zabiegów musiały przejść, żeby z czarnych stać się blond...nic dziwnego, że ich łuska jest uszkodzona i otwarta - dlatego włosy się puszą i plączą, jak pisała ooodeta. Ja mam swoje syntetyczne i jest mi z tym dobrze, bo nie wydałam trzycyfrowej sumy na mój kaprys przedłużenia, i nie muszę nad nimi ślęczęć z maseczkami itp. ![]() ooodeta, ja jak na razie umyłam w szamponie jedno pasemko, żeby zobaczyć czy coś się będzie z nim działo - i nic, wysuszyłam na słońcu i są normalne. Wiesz, mam je od środy, także niewiele mogę jeszcze napisać w tej sprawie. z noszeniem to też już chyba pisałam, na początku nieco się czuje ten dodatkowy ciężar na głowie (mój cały zestaw waży ok. 150g), ale po jakimś czasie skóra głowy się przyzwyczaja. O plątaniu też chyba wspomniałam - jak miałam tego kucyka, to troszke mi się poplątał, ale to normalne przy długich włosach, wystarczyło przeczesać zwykłym grzebieniem i już
Edytowane przez alicja84m Czas edycji: 2009-05-09 o 22:59 |
|
|
|
#2272 | ||
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Spineczki są odpowiedniej wielkosci to chyba rozm.M tych spineczek bo kiedys mialam S-ki i czulam jakby mi zaraz mialy odpaśc Co do plątania moim zdanie plączą sie mniej niz naturalne u mnie najgorzej jest z tymi wlosami zakladanymi na samym dole, tam najwiecej robi sie koltunow, ale zauwazylam rowniez ze syntetyki lepiej sie rozczesuja niz naturalne wlosy, przynajmniej ja mam takie odczucie. Jak narazie dla mnie same plusy ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Nawet nosilam do znajomej fryzjerki zeby mi je jakos odnowila ale i to na marne poszlo, bo stan włosów sie nie zmienil. Za cene naturalnych wlosow mialabym juz z 10 tasm syntetykow, no ale trzeba wszystkiego w zyciu sprobowac
|
||
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie czy wlosy przedluzane utrudniaja prostowanie swoich naturalnych?
|
|
|
|
#2274 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba się zdecyduje ale na naturalne W sumie nie mam wyboru nie mogę kupić syntetyków bo to śmiesznie będzie wyglądało - mam bardzo delikatne włosy
![]() allegro 098767890 widzę ze kupimy z tej samej firmy słuchaj mam problem z kolorem Mam pasemka platynowe ( ale nie biale ) cos takiego jak ten nr 613 dużo ich jest ale nie na całej głowie tak jak na tym obrazku nr 5 oczywiscie bez brazowej farbyhttp://www.allegro.pl/item627095254_...n_clip_in.html Raz chciałam sobie zafarbować całą głowę to fryzjerka mi odradziła bo bym musiała co miesiąc czy dwa farbować to chyba bym łysa była więc zostały mi pasemka... Tylko jak ty dobrać kolor nie wiem będę musiała napisać do tej facetki na allegro niech ona coś wymyśli.... |
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
hm, to chyba zależy od sposobu przedłużenia i tego,czy włosy są syntetyczne czy naturalne (niektórych syntetyków nie wolno prostować, bo się spalą) dlatego ja wybrałam clipy, najpierw prostuję swoje włosy, a potem zakładam te pasma.
|
|
|
|
#2276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co maja powiedziec osoby takie jak ja, ktore mialy kiedys nieszczesny blond na głowie, zafarbowały na ciemniejsze kolor np braz . I CO? braz zmywa sie bardzo szybko, miesiąc i juz po . a nie chce miec róznicy w kolorze clipy pozostana w kolorze brazowych a ja juz bede miala z powrotem blond :O Edytowane przez kiciaaa Czas edycji: 2009-05-10 o 11:52 |
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
no kiciaaa, ale to przecież nie jest problem z clipami, tylko z Twoimi włosami...czegoś tu nie rozumiem, więc jak już Ci zejdzie kolorek z naturalnych włosków, to będziesz też rozjaśniać clipy??? a potem znów je farbować na brąz?? dziwne...to chyba lepiej od razu swoje pofarbować na poprzedni brąz i już, a nie clipy.
co do schodzenia farby z rozjaśnianych włosów, to wiem doskonale o czym mówisz.Moich farba też się nie trzyma, kiedyś chciałam je przyciemnić, to po 2-3 tygodniach znów miałam jasne. Po prostu barwnik z farby nie ma się czego trzymać w wyjałowionych rozjaśnianiem włosach... |
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki teraz moje klka słow o....
METODZIE TAPE ON, HAIR-TALK, TASMIE SILIKONOWEJ otóż: miesiac temu załozylam wloski od dwóch sprzedawców ze sklepów online z włoskami. Oba gatunki sa super. Myłam wiele razy i jestem pod wrazeniem jakosci samych wlosków. co do metody to jest (jest wybaczcie za slownictwo) do bani. Wcale nie jest niewyczuwalna!!!! Same tasmy dwustronnie "klejace"- kleja owszm ale do pierwszego mycia!!!! dobrze ze zamowilam jeszcze klej liquid gold- on trzyma- na zaboj. niestety przy "doklejaniu" porozklejanych warstw powklejalo sie wiele moich wlosow i niestety powyrywaly sie. wole nie myslec cobedzie po zdjeciu i czy ten remover do kleju w ogole zadziala ((za te pieniadze wszytsko powinno grac!!! zla jestem na siebie bo moglabym kupic zapas wlosow na 3 lata i zalozyc na ringi (metoda sprawdzona) |
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
rozumie mnie tu ktos ?
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez kiciaaa Czas edycji: 2009-05-10 o 13:32 |
|
|
|
|
#2280 |
|
BAN stały
|
roznica na pewno nie bedzie az tak drastyczna , nawet jesli farba sie wymywa to na pewno nie w taki sposob ze z ciemnych robi jasne , kolor nie jest po prostu juz tak intensywny .. zreszta na sloncu tez wlosy jasnieja , od gory bedziesz miec jasniejszy refleks i juz ..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Bedzie mi je robic nasza forumowa kolezanka,Marta
Wloski rosyjskie, na kreatyne, mam nadzieje,ze bedzie ladnie i choc troszke mi posluza
;/

:conf used: