Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 14:27   #2131
Olayla
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd

a ja się uczę i uczę.. nie umiem fotosyntezy.. ;( a reszta ok

Olayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:30   #2132
lapie_gwiazdy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
U mnie to nie jest wrażenie. To jest jedyna rzecz, której jestem pewna. Zamiast powtarzać to czego nie umiem- ja wiem, że za dużo ale no :X- to siedzę i lepię kwiatka z plasteliny o.O Jak nie zdam matury albo nie wezmą mnie na studia to zrobie karierę jako lepiacz kwiatków z plasteliny. Usłyszycie o mnie, zobaczycie... :O
anlejka no rozwaliłaś mnie tym totalnie. Jak chcesz, możemy założyć firmę lepiaczy kwiatków z plasteliny. Eksport na rynek chiński... Niech nie będzie, że tylko oni nas zawalają. Po czym cały świat się dowie i zrobimy międzynarodową karierę. Tylko ja muszę trochę poćwiczyć to lepienie. Po maturach poszukam plasteliny w domu.

Ja jak sobie tak dzisiaj myślałam.. Trzeba być niezłym mózgiem by się dostać na dzienne na jakiejś dobrej uczelni..
Zakładając, że roz pol napisałam na ok 70%, angol na ok 87%, jeśli trochę zwalę biologię, co się na pewno stanie , to i tak nie mam wstępu na dzienne. Nieciekawie, nie uważacie?
W ogóle myślałam, że jesli bym zwaliła tylko biol to może bym zrobiła rok przerwy by w następnym poprawić i pójść na dzienne, ale moja rodzina omal mnie ze skóry nie oberwała jak zapodałam taki pomysł.

Któraś z Was składa gdzieś papiery w Warszawie? (wybaczcie jeśli była już o tym debata tutaj, nie jestem w stanie się dogrzebać.)
Stary 2009-05-10, 14:31   #2133
RedApple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
A nie 24. czasem? Bo tak w sobotę to konfirmacja nie za bardzo ;P
możliwe, teraz sprawdziłam i masz racje póki co zyje od jednej matury do drugiej, co by się nauczyć coś o.O

Przerobiłam ekologie i genetyke, tż za 1,5 h bedzie u mnie a ja chce jeszcze raz całego człowieka przelecieć. Musze dać rade.

co do związków ja zmoim jestem rok (tydzień temu minął) i nie wyobrażam sobie podobnie jak marcia żęby go zdradzić. Nie mogłabym mu w oczy patrrzeć potem.

eeeee juz nie myśle przez tą biologie
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:33   #2134
zte
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DeBourbon Pokaż wiadomość

ej ja chyba nie dąłabym rady tak zatanczyc
i co to za strój no nie moge
zte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:34   #2135
agusia642
Zakorzenienie

nie no ludzie, ja się tej biologii nic naucze już, co zaczynam się uczyć, to zasypiam
czemu ona jest w poniedziałek...
agusia642 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:42   #2136
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

ktoś tu namiętnie powtarza, że chciałby miec taką mature z bio jak rok temu...

Matko Boska broń!

robiłąm chyba wsyztskie matury jakie swtorzyło CKE i ta poszał mi najgorzej (niecałe 60%) wszytskie inne arkusze zrobiłam do 74% do 90% i jakby udało mi się to powtorzyc jutro to ide do czestochowy na kolanach!

p.s. czy wy też macie wrażenie że w tych wystzstkich arkuszach nie wymagają od nas takiej szczegołowej wiedzy tylko taka podstawową? bo ja wielu rzeczy nie umiem a oni zawsze pytają o to co akurat wiem

p.s.2 już nawet nie mam siły powtarzac a wiem, że musze...

p.s.3 ktoś tu nam obiecał daty z historii

historia to bedzie jedyny przedmiot na którym bede sciągac chyba... nic z tego jeszcze nie wiem... wczoraj wziełam kartke i wypisałam wsyztskie daty jakie umiem... uwaga uwaga... naliczyłam ich jedynie 33 mam go na dodatkowym wpisanym wiec nawet jak mnie złapią to nic sie nie stanie... bo u mnie napisac ją na 30% nie ma sensu - musze miec minimum te 60% ... wiec albo wóz albo przewóz... najwyzej...

tylko że ja nie umiem sciągac

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

aaa jeszcze jedno... moze mi ktos wyjasnic cykl mocznikowy bo to jakos mi umyka
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:43   #2137
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Totylkokasia- to ja pisałam
Ta zeszłoroczna była wg mnie banalna, prawie cała na logike i myślenie (jak tegoroczna próbna z CKE)

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:45   #2138
Totylkokasia
BAN stały

GG do Totylkokasia

może ja jestem taka dziwna ale nie... tą probną napisałam tez na 80% wiec sama juz nie wiem... ale ta matura wsyztskim wydawała sie trudna...
Totylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:53   #2139
DeBourbon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosik Pokaż wiadomość
Mamy tego samego TZ-ta?? mój tez jak czasami coś powie, to masssakra...Mam nadzieję że jak pójdziemy na studia, i bedzie rzadziej sie widywał z rodzicami, to będzie lepiej Bo czasami to czuję się jakbym z moją mamą rozmawiała (a moja mama ma ponad 50lat)

Ja juz się nie mogę doczekać tej chcwili kiedy będę mogła sprzedać książki, bo wiadomo troche kaski wpadnie, a kasa potrzebna
hahahha jakbym czytała o sobie <lol2> dokładnie to samo

oj juz nie moge sie doczekac jak posrpzedaje te ksiazki bo mam ich chyba z 20!!

Cytat:
Napisane przez Anuu Pokaż wiadomość
A ja słucham Ciechowskiego... uwielbiam faceta...
I się tak dziwnie czuję...taka olana. Wszyscy znajomi jakby o mnie zapomnieli, zupełnie. Nie żebym jęczała "och nikt mnie nie kocha" itp, ale po prostu jakoś tak dziwnie od kilku dni. Telefon milczy, gg praktycznie też, już go nawet nie włączam... Tak jakby z dnia na dzień się wszystko urwało. Nawet z moją przyjaciółką po tych maturach jest inaczej... Obie mamy świadomość, że się skończyło codzienne siedzenie razem w ławce i, że wcale nie możemy trafić razem na studia (od lat planowałyśmy taki sam kierunek, jescze nawet się nei znając) i taki jakby nagły koniec wszystkiego...
my o Tobie pamietamy bardzo tak przykro jst jak nikt sie do Ciebie nie odzywa wiem cos o tym ale mam mojego malego prosiaka
DeBourbon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:11   #2140
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Totylkokasia- to ja pisałam
Ta zeszłoroczna była wg mnie banalna, prawie cała na logike i myślenie (jak tegoroczna próbna z CKE)
Ja się do Ciebie dołączę. Jedyna matura, która poszła mi dobrze o.O Dziś rozwiązałam jeszcze dwa inne testy i nie wyszłam ponad 60%.
Z rozpaczy otworzyłam ananasa. Tylko zapomniałam, że akurat jem cukierka miętowego i stwierdzam, że ananas z cukierkiem miętowym jest dobry
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:12   #2141
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

eh, z biologii powtórzę dziś fotosyntezę, szlaki metaboliczne i wsio.
wiem, że to kropla w morzu, ale to przynajmniej wiem, że się przyda.

a jutro liczę na to, że głupi ma szczescie wlasnie mi sie kot gdzieś zrzygał jak nzjadę to będzie dobrze..
Stary 2009-05-10, 15:15   #2142
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita

Cytat:
Dziewczyny, jeździ któraś z Was na Mazury? Możecie mi polecić jakąś fajną miejscowość? Wogóle planujecie wyjeżdżać gdzieś na wakacje?
Jejciu, ja tu już o wakacjach myśle a jutro ustny polski, a jeszcze dobrze prezentacji nie umiem... chyba musze iść jej sie troche pouczyć...
Ja na Mazury nie jeżdżę ale za to mieszkam ;p Polecam Mikołajki chyba że chcesz wypocząć na wsi to jest tu pełno małych ośrodków lub domków do wynajęcia (z domkiem radze się streszczać z rezerwacją ), albo pól namiotowych. Z miast jeszcze jest fajne Giżycko, Węgorzewo. Ale najlepszy klimat panuje na wsi

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:16   #2143
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapie_gwiazdy Pokaż wiadomość
Ja jak sobie tak dzisiaj myślałam.. Trzeba być niezłym mózgiem by się dostać na dzienne na jakiejś dobrej uczelni..
Zakładając, że roz pol napisałam na ok 70%, angol na ok 87%, jeśli trochę zwalę biologię, co się na pewno stanie , to i tak nie mam wstępu na dzienne. Nieciekawie, nie uważacie?
W ogóle myślałam, że jesli bym zwaliła tylko biol to może bym zrobiła rok przerwy by w następnym poprawić i pójść na dzienne, ale moja rodzina omal mnie ze skóry nie oberwała jak zapodałam taki pomysł.

Któraś z Was składa gdzieś papiery w Warszawie? (wybaczcie jeśli była już o tym debata tutaj, nie jestem w stanie się dogrzebać.)
Bo ja wiem, z polskiego i ang masz dobre wyniki, jak podobnie napiszesz bio, to spokojnie dostaniesz się na dobrą uczelnię. Tzn. wiadomo, są te oblegane kierunki typu dziennikarstwo, japonistyka, prawo, medycyna, na które trzeba mieć hardcorowe wyniki - zwłaszcza na UJ i UW, ale są inne kierunki, inne uczelnie.

Np. na Opolski na większość kierunków można iść spokojnie z maturą podstawową. I to nie jest tak, że szkoła totalnie do bani, bo np. poziom filologii mają tam wysoki.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:17   #2144
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
eh, z biologii powtórzę dziś fotosyntezę, szlaki metaboliczne i wsio.
wiem, że to kropla w morzu, ale to przynajmniej wiem, że się przyda.

a jutro liczę na to, że głupi ma szczescie wlasnie mi sie kot gdzieś zrzygał jak nzjadę to będzie dobrze..

wlasnie jem

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:19   #2145
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia1003 Pokaż wiadomość
wlasnie jem
przepraszam.
ja w sumie też idę jeść
Stary 2009-05-10, 15:29   #2146
sosik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marguerita Pokaż wiadomość
Ja na Mazury nie jeżdżę ale za to mieszkam ;p Polecam Mikołajki chyba że chcesz wypocząć na wsi to jest tu pełno małych ośrodków lub domków do wynajęcia (z domkiem radze się streszczać z rezerwacją ), albo pól namiotowych. Z miast jeszcze jest fajne Giżycko, Węgorzewo. Ale najlepszy klimat panuje na wsi
Mikołajki raczej odpadają, za drogie
No nie strasz że jak domek to trzeba już rezerwację zrobić Chcieliśmy ze znajomymi jechać w czerwcu, ale i tak dopiero po maturach zaczniemy o tym więcej myśleć, o ile wogle wypali
I tak Ci powiem w tajemnicy że zazdroszcze Ci tego, że mieszkasz na Mazurach....ja strasznie chciałabym tam mieszkać
sosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:31   #2147
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz się nie mogę doczekać tej chcwili kiedy będę mogła sprzedać książki, bo wiadomo troche kaski wpadnie, a kasa potrzebna

Dziewczyny, jeździ któraś z Was na Mazury? Możecie mi polecić jakąś fajną miejscowość? Wogóle planujecie wyjeżdżać gdzieś na wakacje?
Jejciu, ja tu już o wakacjach myśle a jutro ustny polski, a jeszcze dobrze prezentacji nie umiem... chyba musze iść jej sie troche pouczyć...
U mnie już stoi całe wielkie pudło książek... Tylko nie wiem czy wszystkie pójdą... Chciałam też sprzedać repetytoria, ale stwierdzałam, że to za dobra rzecz - wszystko w jednym miejscu, więc sobie zostawię te 2.

Sosik jam rodowita mieszkanka Mazur
Mogę polecić oczywiście moje miasto - Kętrzyn, chociaż nie jest to typowo turystyczne miasto, trochę dalej od jezior...
Ale jeśli tak to może coś typu Giżycko, Mikołajki, Węgorzewo hmm ... Mrągowo, Święta Lipka.

edit: Marguerita a skąd jesteś ???

- zalatana! studentka -

Edytowane przez zanetka007
Czas edycji: 2009-05-10 o 15:33
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:31   #2148
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

robie te prace i robie i robie. i tak mi sie k... nie chce...

laski mam do was pytanie. jak mam "apartament" 32 Euro za noc. to jakich moge sie spodziewac warunkow w tej francji?
aha i mam 85 euro kieszonkowego na tydz. nie wiecie moze jakie sa ceny papu we francji? hehe
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:32   #2149
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
przepraszam.
ja w sumie też idę jeść

nic sie nie stało

Stary 2009-05-10, 15:34   #2150
Marguerita
Zakorzenienie

GG do Marguerita

Cytat:
Mikołajki raczej odpadają, za drogie
No nie strasz że jak domek to trzeba już rezerwację zrobić Chcieliśmy ze znajomymi jechać w czerwcu, ale i tak dopiero po maturach zaczniemy o tym więcej myśleć, o ile wogle wypali
I tak Ci powiem w tajemnicy że zazdroszczę Ci tego, że mieszkasz na Mazurach....ja strasznie chciałabym tam mieszkać

z rezerwacja tak jest, jak chcecie się załapać na jakiś fajny domek to lepiej już szukać i łapać za telefon. No ja do Mikołajek i tych wszystkich dużysz kurortów mam kawałek drogi jeszcze ale na brak jezior nie narzekam. Sama mam domek nad jeziorem

Piję pokrzywę
Marguerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:35   #2151
lapie_gwiazdy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Bo ja wiem, z polskiego i ang masz dobre wyniki, jak podobnie napiszesz bio, to spokojnie dostaniesz się na dobrą uczelnię. Tzn. wiadomo, są te oblegane kierunki typu dziennikarstwo, japonistyka, prawo, medycyna, na które trzeba mieć hardcorowe wyniki - zwłaszcza na UJ i UW, ale są inne kierunki, inne uczelnie.

Np. na Opolski na większość kierunków można iść spokojnie z maturą podstawową. I to nie jest tak, że szkoła totalnie do bani, bo np. poziom filologii mają tam wysoki.
Gdybym napisała biol. roz. na 75% to bym skakała z radości i była w miarę spokojna o siebie. Ale ja wiem, że napiszę ją w okolicach 50%, więc trochę mi to psuje wszelkie kalkulacje...
Chciałam studiować w Warszawie, ale może rzeczywiście rozejrzę się za studiami w innym mieście... Dzienne to chyba fajna sprawa.. Przede wszystkim nie trzeba płacić. xD
Z drugiej strony jak się jest na zaocznych, można iść do pracy..
Stary 2009-05-10, 15:35   #2152
arkadia1616
Zakorzenienie

GG do arkadia1616

Zjadłam. Wyspałam się. Znowu zjadłam. Poczytałam KwN. Teraz mam się uczyć dalej prezentacji ale nie potrafię bo ogarnął mnie paraliż.

Wydaje mi się że nic nie umiem. Że mi sie wszystko pochrzani i albo sie zatne albo bede smalić jakies farmazony przed komisją. Arku kochany jak ja się denerwuje!!! Z tych nerwów i świadomości że nic nie umiem ciągle mi niedobrze. Ja tam jutro chyba wykituje a nigdy nie miałam problemów z wystepami publicznymi BA! Ja je zawsze uwielbiałam do tego stopnia że czasami uczyłam się swego wystąpienia dzień przed i później na scenie tak 'szyłam' że moja ekipa wyła ze śmiechu.
Co się ze mną dzieje?

Szczęśliwa dziewczyna od 09.2014

~dbam o włosy
~100 dni bez chipsów dzień: 88/100
~ćwiczę! Insanity Max30 dzień 56/56
arkadia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:36   #2153
paula007
Zakorzenienie

arkadia spokojnie, Paula będzie trzymać kciuki ( a Ty się zrewanżujesz za tydzień)

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;12238698]robie te prace i robie i robie. i tak mi sie k... nie chce...

laski mam do was pytanie. jak mam "apartament" 32 Euro za noc. to jakich moge sie spodziewac warunkow w tej francji?
aha i mam 85 euro kieszonkowego na tydz. nie wiecie moze jakie sa ceny papu we francji? hehe[/quote]

Wiesz co, wydaje mi się, że we Francji 30 euro za noc to niższy standard, jakiś hostel czy coś takiego.
Bo właśnie czytałam artykuł o holenderskim hotelu, który reklamuje się, jako najgorszy na świecie I tam właśnie noc kosztuje 35 euro i było napisane, że 35 euro to niższy standard w Zachodniej Europie. Zwłaszcza w porównaniu do tego, co w Polsce byłoby za 35 euro.
Tyko się nie przestrasz Zapewne to będzie skromny, czysty pokój, tyle że bez żadnych luksusów.

Edytowane przez paula007
Czas edycji: 2009-05-10 o 15:39
paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:38   #2154
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Wiesz co, wydaje mi się, że we Francji 30 euro za noc to niższy standard, jakiś hostel czy coś takiego.
Bo właśnie czytałam artykuł o holenderskim hotelu, który reklamuje się, jako najgorszy na świecie I tam właśnie noc kosztuje 35 euro i było napisane, że 35 euro to niższy standard w Zachodniej Europie. Zwłaszcza w porównaniu do tego, co w Polsce byłoby za 35 euro.
Tyko się nie przestrasz Zapewne to będzie skromny, czysty pokój, tyle że bez żadnych luksusów.
nazwa hostel źle mi sie kojarzy ....
podejrzewam ze to nie ejst hotel tylko agencja ma swoje meiszkanie. spytam sie ich dokładnie
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:40   #2155
karolina09
Rozeznanie

Powodzenia, dziewczyny. Ja teraz doceniam te 4 dni egzaminów pod rząd, kolejny stresujący tydzień byłby nie do przeżycia.

last.fm
karolina09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:46   #2156
zanetka007
Wtajemniczenie

Lir a może to jakieś mieszkanie wynajęte przez agencję, w którym będziesz mieszkać jeszcze z innymi dziewczynami.
Nie bd pewnie tak źle! A jeśli nawet... to i tak cały dzień pewnie będziesz biegała po castingach, a później będzie Ci zależało na prysznicu i wygodnym łóżku

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:48   #2157
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Paula za mnie też trzymaj jutro

Arkadia też ustny polski? Tez jutro mam i się panicznie boje ale uczyć jakoś mi sie nie chce ;(

Stary 2009-05-10, 15:48   #2158
anlejka
Zakorzenienie

A! Znów odezwała się moja dusza artysty... To jest zły znak. Jeszcze przed maturą z biologii. Tak sobie próbuję rozrysować plakat na polski. I jak na razie to mi to przypomina taką tą no... Kartotekę (?) więzienną. Rysunek twarzy dziecka i pod tym jego 'dane osobowe'... Najwyzej mnie za plakat komisja obleje. Za coś muszą no.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:50   #2159
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Jak na Mazury to Ruciana-Nida. Byłam na weekend majowy z Tż i pozwolę sobie powiedzieć, że bardzo fajne miasteczko. Nie za duże a w miare dobre cenowo. Jezior przy centrum pełno kwater do wynajęcia , moge nawet dać namiar do Pani która ma 8osoby domeczek nie daleko centrum no i co ważne- knajp całe mnóstwo
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 15:51   #2160
asik1503
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapie_gwiazdy Pokaż wiadomość
ja, ja heh... trochę mi się na łeb rzuciło, że taki pomysł mam ale bardzo bym chciała studiować w stolicy... ale tylko studiować

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
co do związków ja zmoim jestem rok (tydzień temu minął) i nie wyobrażam sobie podobnie jak marcia żęby go zdradzić. Nie mogłabym mu w oczy patrrzeć potem.
mam dokładnie to samo... a i mój Tż nie był by w stanie mnie zdradzić bo by sumienie mu żyć nie dało... taki on dość delikutaśny i bardzo honorowy nie pozwoli sobie na obrażenie kobiety
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości