|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Dziendoberek
![]() ![]() ![]() ![]() No i mamy cudna pogode, wiec wyciagne TZ na spacerek, choc juz rano zakomunikowal, ze on nigdzie dzis nie jedzie ![]() ![]() ![]() Ostatnio co pisalam, ze TZ byl w knajpie, to jego kumpel sie upil i go zona z domu wygonila i bida spala w aucie ![]() ![]() To ja zakomunikowalam TZ-owi, ze za kazde nieposluszenstwo bedzie spal na sianie ![]() U mnie by to nie przeszlo ![]() ![]() ![]() A tydzien temu tez bylismy w kinie na" X-Men Wolverine", zapomnialam ![]() U nas? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A my zjedlismy zapiekanki z wczorajszych buleczek ![]() ![]() Ps. Zastanawiamy sie czy nie kupic Babyfoon z kamera ![]() Cos takiego http://www.topcom.net/nl/babycare/pr...er2500(5).html , tylko cena poraza ![]() ![]() ![]() TZ tylko ma opory, bo mowi, ze malemu tez sie troche prywatnosci nalezy ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-10 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U nas dziś od nocy leje. Trzeba wypić jakieś cappuccino, bo spać się chce. A potem na zakupy do KappAhlu.
#813 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny
ja miałam okropną noc - nie mogłam zasnąć brzuszek pobolewał a mąż zamiast pomóc to chrapał... buuu jestem nie wyspana
#814 |
Wtajemniczenie
|
a ja wróciłam z kościoła, położyłam się spać i tak ponad godzinkę...cudownie...
![]() teraz zjedliśmy obiad, pycha też ![]() robiłam pierożki z ciasta francuskiego, ze szpinakiem ![]() dodam że szpinak zawsze robię z różnymi serami, dzięki czemu nie smakuje jak szpinak,a jak coś pysznego ![]() ![]() jakby tego mało było, to został mi szpinak więc dużo nie myśląc, przekroiłam bułkę na pół wydrążyłam środki, włożyłam tam szpinak, na to plaster sera zółtego i zapiekłam ![]() ale kaloryczne mam dziś menu ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w kościele niestety znów nie ustałam - właściwie to od razu stanęłam na dworze, ale po 20 minutach mroczki przed oczami i rozmazujący się obraz, więc musiałam pójść do samochodu siąść i tak czekałam na koniec mszy, bo z mamą razem byłyśmy ![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam na zakupach po spodnie na wesele za tydzień, ale niestety nic nie znalazłam ![]() Jutro w takim razie ciąg dalszy poszukiwań ![]() A mój małż śpi po kawalerskim ![]()
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
Bylismy na prawie 3 godz spacerku, psiaki wykapaly sie w jeziorze.
Straszny upal dzisiaj, az w ogrodku za goraco ![]() Musze chwilke odpoczac, bo znowu jajnik mnie boli ![]() ![]() TZ oglada formule 1 , a o 16 00 do kina i pewnie znowu jakies lody wezme na seans ![]() Ide w ogrodeczku w cieniu polezec. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie
![]() łykend w pracy zleciał i teraz mam kilka godzinek by odpocząć ![]() studneci juz myslami na pewno nie na zajęciach (zresztą ja im się nie dziwie), a ja sie nabawiłam pięknej "nauczycielskiej" chrypki ![]() zaliczyliśmy USG połówkowe, u naszego maleństwa wszsytko w porządku,rośnie przepisowo i byliśmy dzielni w naszym postanowieniu, ze nie chcemy znać płci ![]() zdjęć nie dostalismy, bo jak to w polsce bywa - nie było papieru ![]() buziaki ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- PS. widziałam ze pisałyście o chustach, też o tym myślałam, bo to swietna sprawa, tylko nasze maleńswta przyjdą na świat jesienią wiec na wyjścia na zewnątrz chyba odpada ![]() ewentualnie tylko po domku , ale moze to coś - rozpatrywałyście to pod tym kątem?????
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o chustę, to myślałam o niej zarówno pod kątem spacerów na dworze, jak i chodzenia z dzieckiem po domu. Skoro to pomaga na kolki, a te są na początku życia niemowlaka. Byliśmy w Kappahlu. Nic nie kupiliśmy - ani dla mnie, ani dla męża, ani nic z dziecięcych. Na zakupy dla maluszka jest jeszcze czas, a my mamy mnóstwo innych wydatków tym miesiącu. W tym tygodniu wystarczy, że muszę wyskoczyć z kasy na laboratorium i ginekologa, a w następnym na dentystę.
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
U nas właśnie burza
![]()
#820 |
Raczkowanie
|
11 stron do przeczytania..
"star trek" mnie tez to czeka ![]() ![]() ostatnio wrocil z pracy oddal wyplate i kupil grzechotke http://www.allegro.pl/item628824364_...7_rozwija.html slodka jest hihi niebieska no i w koncu mamy blender, o taki: http://www.dukapolska.pl/katalog-pro...ornado-blender |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
To przelazło na południe. Bo u nas koło 13 zaczęło się przecierać i od kilku godzin świeci słoneczko.
#822 |
Raczkowanie
|
heh chlopak wczoraj kupil lososia wedzonego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie u mnie burza na dworze i w domu
![]() ![]() Śliczne wszystkie ubranka, ale was naszło na zakupy ![]() Biedroneczkaolga śliczny brzuszek.
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-10 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
Hejjj dziewuszki, jak zwykle musze do Was sie zwrocic z pytaniem
![]() ![]() Wkleje opis i wszystko i powiedzcie co sadzicie oki? Dziekuje ![]() Wózek Roan Marita Komfortowe zawieszenie. Duże pompowane koła. Regulacja wysokości rączki. Plastikowa gondola z kołyską. Regulowane oparcie w gondoli. Montaż spacerówki przodem lub tyłem. Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa. Budka dostosowana zarówno do gondoli jak i wersji spacerowej. W komplecie torba i dodatkowy pokrowiec. Fotelik w wyposażeniu opcjonalnym ( możliwość montażu fotelika Roan na konstrukcji modelu Marita ). Dane techniczne: - Długość wózka 1020 mm - Szerokość wózka 599 mm - Długość wewnętrzna gondoli 820 mm - Szerokość wewnętrzna gondoli 370 mm - Wysokość prowadnicy 980 â?? 1050 mm - Waga eksploatacyjna 15kg Fotelik samochodowy "Roan Babies" to fotelik wielofunkcyjny przeznaczony dla dzieci od ur. do 10kg ( gr. 0+ ). Wyposażony w najnowsze rozwiązania z dziedziny zabezpieczeń dzieci podczas jazdy samochodem oraz akcesoria niezbędne dla bezpieczeństwa i komfortu niemowlęcia. Regulowana 4-stopniowo rączka, funkcja kołyski, boczny system ochrony główki, wygodny system regulacji szelek. Możliwość zamontowania fotelika na konstrukcji wózów Roan model: Marita, Kortina, Rocco, za pomocą adaptora ROAN. Posiada homologację ECE R44/03. Jest jeszcze parasolka pod kolor dodatków do fotelika- taka seledynowa. Wózek jest wypasiony, dobrze amortyzowany. Dużym plusem jest fakt, że każda z części; nosidełko, spacerówka, gondola, mają wykończenie półokrągłych płóz- co umożliwia, przy postawieniu ich bezpośrednio na ziemi, bujanie, kołysanie. Jedynym powodem, dla którego go sprzedać chcemy to to, że nam już gondola nie jest potrzebna, bo mały już sam prawie chodzi, więc sama spacerówka wystarczy. Stan bardzo dobry. Cena sklepowa- to ok. 1300 za wózek, ok. 400 za nosidełko, 50 za parasolkę i 40 za adaptery Nasza cena- 1000zł.
#825 |
Zakorzenienie
|
Klaudia, ja bym się na Roana zdecydowała, gdyby nie jego waga (już sama gondola do wnoszenia na 4 piętro jest dla mnie za ciężka), no i nie ma skrętnych kół przednich. W każdym razie wózki te faktycznie są fajne i ładne.
#826 |
Zadomowienie
|
Może to forum ci pomoże jesli to ten wózek http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html
jak dla mnie to za duży i za ciężki bo mieszkam w bloku.
#827 |
Zadomowienie
|
malin30 te gondole maja jak patrze po 5kg to jest duzo? Kurde ja kompletnie nie mam pojecia, tez mieszkam na 4, kola w samochodzie ale reszte bede nosic hmm
Aniago25 ok dzieki poczytam ![]()
#828 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Musiałabyś się do niego "przymierzyć", podnieść samą gondolę. Jak patrzyłam na te wózki na ulicy, to nie widziałam, gdzie się tę gondolę trzyma, jak się przenosi. Dużo wózków ma rączkę w budce gondoli, co ułatwia sprawę, no i są ciut lżejsze.
#829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() TZ w kuchni robi jedzonko, co ja bym bez niego zrobila ![]() ![]() Widze, ze nie tylko ciuszki i wozki sa juz kupowane, ale nawet zabawki ![]() Na taki blender tez choruje, ale nie mamy na razie kasy ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-10 o 19:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
No to mozecie mi wrzucic ze 2,3 linki jakis wozkow nad ktorymi sie zastanawiacie?? ALbo ktore sa dobre ?
Ps takie za 2 tys zl to mi nie pokazujcie :P
#831 |
Zakorzenienie
|
Co do wózka, to ostatnio rozmawialiśmy na ten temat z małżem i chyba kupimy używany - jest fajny komis u nas i duży wybór, także za jakiś czas się wybierzemy
![]() Z wagą nie mamy problemów, bo mieszkamy w domku, więc nie będziemy dużo dźwigać wózka ![]() Idę chyba lodów sobie nałożyć, żartowniś narobiła mi smaka ![]()
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
No to Ci mojego nie pokaze
![]() Ale jak pisze Malin, przejedz sie do tych znajomych i zobacz ten wozek, przeciez nie musisz od razu kupic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Malin jakos podejrzanie tani ten wozek, tyle opcji ,funkcji a cena troszke smieszna hmmm to jest firma wloska? Bo podobno wloskie nie sa za dobre... ale wyglada rewelacyjnie ! Tylko wg mnie to te 2 klocki powinien kosztowac hmm
#835 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie to wcale nie podejrzana cena. To wózek polskiej produkcji z Częstochowy. Dlatego taki tani. Wózki polskie produkcji na Allegro są sprzedawane w podobnej cenie. To sklepy narzucają często ogromną marżę.
#836 |
Zadomowienie
|
Witajcie, a my ponownie jesteśmy na lubelszczyźnie, burza nas nie ominęła, była lightowa i nawet Gabi się podobała :-D
Wczoraj bylismy na wizycie u ginka, koniec z duphastonem, yoopiii!!! Płeć się nie zmieniła - dalej jest DZIEWCZYNKA :-D Ale 100% pewność co do płci będziemy mieli dopiero jak się już urodzi. Według USG waży 345 gram, więc nie będzie to duże dzieciątko - oo jak się cieszę, będzie łatwo urodzić ![]() ![]()
#837 |
Zadomowienie
|
malin super ten wózeczek , nie widziałam go wcześniej.
A to mój brzusio wczorajszy
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek jest nowością. W moim mieście niestety nikt tej firmy nie sprowadza, więc czekam na wyjazd na urlop na południe Polski, bo będę w dwóch miastach, gdzie mają te wózki. Kolejne na liście jest 3miasto, ale tam będę dopiero na początku lipca. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Znikam stąd. Życzę dobrej nocy i do jutra! A z rana kłucie ![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Aniago śliczny brzuszek
![]() Malinko miłych snów i mało bolesnego kłucia ![]() A ja jutro ruszam na zakupy - plan już ustalony - najpierw oglądanie karniszy i firan (bo już od dłuższego czasu planuję zmianę w oknach i nie miałam kiedy ![]() ![]() Też się niedługo chyba położę, chociaż spałam w dzień trochę i teraz wcale mi się nie chce ![]()
#840 |
Zakorzenienie
|
Cześć śpiochy
![]() Dziś ja pierwsza, zbieram się właśnie do wyjścia ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.