|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd
O! Neilla jesteś z Bychawy? Ja kiedyś tam mieszkałam
![]() Ten polski z tego co widzę był po to, aby każdy mógł go zaliczyć. Dopiero reszta przedmiotów daje ludziom po dupie. A taka burza po tym polskim, ze to wstyd, że żenująco łatwy i w ogóle, wkurza mnie coś takiego, bo oczywiście nikt nie napisze, że rzeczywiście polski był łatwy ale właśnie reszta wyznaczyła wysoki poziom na tegorocznej maturze. :/ Ja dzisiaj zaczęłam sobie robić jakieś arkusze, jak na razie ciężko z myśleniem. Aż zaczęłam się bać tej matmy kurde!
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle podziwiam wszystkie biologiczki. Dla mnie biologia to jest czarna magia, chyba najbardziej znienawidzony przeze mnie przedmiot od początków mojej edukacji
![]() I pomyśleć, że to ja lubię Hałsa. xD Cytat:
![]() Ustny ang. i ustny pol. liczą mi na produkcję. No ale to tylko 1/3 punktów, reszta rozmowa kwalifikacyjna.
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
ja polskiego sie okropnie obawialam ! mialam zawroty glowy przed wejsciem. okazalo sie ze moja prezentacja byla jedną z najlepszych i otrzymalam 18 pkt z czego bardzo sie ciesze. a pytania mialam proste
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Je jestem lekko podłamana tą moją podstawą
Ale nie samą maturą, tylko tym, że źle się poczułam więc nie pisałam tego w zbyt dobrych warunkach... w pewnym momencie musiałam po prostu wyjść do łazienki bo nie usiedziałabym na miejscu...A co do samej matury to w porównaniu do lat poprzednich napewno była trudniejsza. Jakaś hardkorowa nie była, ale nie była łatwa... w sumie to znając życie jak zwykle porobiłam jakieś proste błędy więc możliwe nawet że nie zdam... Pisałam po swojemu, więc mogą się do tego doczepić.... ale ja już niestety ledwo co myślałam... To zadanie z aglutynacją - wogóle nie kminiłam tekstu, nie wiedziałam o czym dobrze mówią, więc zrobiłam na czuja na podstawie rysunku i tego co wiem... zapewne źle ![]() Nie wiem sama co myśleć... wydaje mi się że pytania były takie, że nawet na tych łatwych można się spokojnie wyłożyć przez jedno głupie słówko
|
|
|
|
#2435 |
|
Konto usunięte
|
jakie pytania mialas i jaki temat?
ja sie boje pytan |
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
proszę mi tutaj takich herezji nie prawić xD
Wy drogie koleżanki w czwartek musicie mocno trzymać za mnie kciuki od 14-17 xD bo mam historię sztuki jak ona bedzie taka jak w zeszłym roku to leżę i kwiczę. Ja chcę renesans i klasycyzm xD i prosty temat na wypracowaniu xD jakoś po 12 się dowiem jak poszła Biologia R mojej Przyjaciółce oby dobrze jej poszło.
|
|
|
|
#2437 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Pani Buka
|
mi się chyba włączyła panika. z historią jestem w lesie
na próbnej byłam świeżo po powtórce średniowiecza, a temat był z tej epoki właśnie, więc powinnam wszystko umieć i miałam tylko 12 pkt :/i ten ustny polski... ![]() co do tego to rzeczywiście nie wiadomo, co z tym wosem będzie. obawiam się, że może być zadyma, jakieś odwołania itd
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2009-05-11 o 12:04 |
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie boje polaka, mam taki temat, ze nie wyobrazam sobie nawet pytan do niego ... ![]() w ogole nasza klasa jest pierwsza, wiec mam nadzieje, ze pierwszego dnia nikogo nie obleja ... a ja wchodze po przerwie i ... komisja wypoczeta, najedzona bedzie mi strzelac pytaniami a ja tam chyba padne pod stolik i nie wyjde
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kumpeli przewidziałam. Co prawda jedno
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabym Ci bardzo bardzo wdzięczna ^^ |
|
|
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Właśnie pisałam biologię R, i jestem podłamana, nie poszło mi za dobrze ;/ Mam nadzieję, że innym poszło o niebo lepiej
|
|
|
|
#2443 |
|
Konto usunięte
|
ja mam
"porownaj kreacje polskiego inteligenta w utworach zeromnskiego, mrozka, gombrowicza i wyspianskiego" czyli wesele, ferdydurke, tango i ludzie bezdomni |
|
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisałam biologie R... moja klasa oceniła ją jako trudna- a debilami nie jesteśmy- ja póki co nie mam zdanie, czekam na klucz. 39m zadań z czego większość jak na złość za jeden punkt, mimo ze zadanie dwuelementowe. Sporo o roślinkach, których nie cierpię, było. Jeśli któraś z piszących rozszerzenie wytłumaczy mi zad 5 o szczurze i aparacie Golgiego bede prze wdzięczna... ![]()
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
temat: omow wartosci moralne w encyklikach i homiliach JPII do młodziezy- mam jedna encyklike i reszta to homilie, gadam o aborcji, o swietosci zycia, o rodzinie-rodzicach i 4przykazaniu, milosci do innych, prawda, dobro zło, godnosc ...takie pierdoły ... kolezanka rok temu miała podobny temat to zapytali sie o encyklike, ktora jej sie najbardziej podobała, ale ona miała same encykliki ... moge miec standart, dlaczego taki temat, moge miec cos o samym papiezu ... i dlalej co? |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Żyję. Nie wiem jak to zrobiłam ale żyję. Byle mieć punktów 15 -.-' To nic, że muszę mieć koło 70%, prawda?
paula prawie Hałs był Było jakieś tam pytanie i była pląsawica Huntingtona, więc no. W mej głowie siedziałaś godzinę i minut 23
|
|
|
|
#2447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie wiem, czy pomogę, bo na tej dziedzinie znam się słabo. ![]() Cytat:
O symbolikę w Ludziach Bezdomnych wiem, że często pytają, jak się ma tę lekturę w prezentacji. Może jeszcze o specyfikę języka u Gombrowicza. Albo np. co łączy poszczególnych "inteligentów" z tych dzieł. Cytat:
Podejrzewam, że komisja sama nie bardzo będzie sie na tym znała, moga więc zapytać, czemu taki temat wybrałaś. Mogą też o dzieła literackie Karola Wojtyły, tak mi przyszło teraz do głowy ![]() Cytat:
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-05-11 o 12:17 |
||||
|
|
|
#2448 |
|
Rozeznanie
|
ja juz po ustnym ang, zdałam na 60 % i bardzo się cieszę
![]() Jeszcze tylko matma R i ustny pol. |
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
O Dżizas, wróciłam z roz. biol. myślałam, że będzie dużo gorzej, acz nie poszło mi jakoś genialnie. Chyba nie będę sprawdzała później w kluczu bo się boję. Teraz pora brać się za prezentację z polskiego.
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam żadnego pomysłu
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znając życie każdy portal umieści inne odpowiedzi, bo przecież matuuura jest taaaka prosta.
|
|
#2452 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o symbolike w ludziach bezdomnych?wtf. nie odpowiem musze sie zajarzyc o co mogloby chodzic |
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
paula coś było. Uczyłam się chyba wtedy xD Ale i tak z mojej nauki chorób genetycznych w pamięci został mi zespół super mężczyzny
A może mi też pytania przewidzisz? xD Tzn. jednego to ja jestem pewna, bo no ![]() Teraz powinnam się uczyć na polski... Kocham moją szkołę. Serio, serio- nie dajcie się pozorom. Wchodzę do szkoły i wpadam na polonistkę. Dowiaduję się, że do dziś muszę złożyć materiały dodatkowe jak chcę, bo dwa dni robocze przed. Zabiję tego nauczyciela, który powtarzał nam w kółko, że dzień przed trzeba oddać. Plakat w wersji surowej, cytatów zero i ja to niby dziś mam oddać? Stwierdziłam, że komisja się może oblizać i nie zobaczą moich obrazków, a bez cytatów sobie poradzę i tak, o. Edytowane przez anlejka Czas edycji: 2009-05-11 o 12:24 |
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu masz symbole: http://lb.ostatnidzwonek.pl/a-351.html
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Dzieła literackie Karola Wojtyły
leże i kwicze ... dobrze, ze zwróciłaś mi na to uwage to cos poczytam o tym, ale mam nadzieje, ze to omina, bo byl tez osobny temat o poezji Krola Wojtyły to niech zostawia sobie to pytanie dla tej dziewczyny, kktora wziela ten temat
|
|
|
|
#2456 |
|
Konto usunięte
|
paula to takie pytanie bylo by git bo moglabym to co w pracy mam powtorzyc tylko
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wziełam takie, o: -wiersz Różewicza Syn Marnotrawny i obraz Boscha o tym samym tytule -powieść 'Dziewczyna z Perłą' i taki obraz Vermeera -Wesele i obraz Matejki Stańczyk <tego najbardziej się boję bo z Wesela jestem kiepska> -Ostatnia Wieczerza i Kod Leonarda da Vinci wracam do HS ![]()
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z rozszerzonej biologii. W moim odczuciu była... dziwna...
Echhh
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
DO Pauli -skoro typujesz pytania
![]() Jakie ja moge dostac Temat"Literatura feministyczna" Omów na wybranych przykładach Ksiazki: 1 Prus Bolesław "Lalka" Czesc I Warszawa 1935 2 Szczuka Kazimiera "Milczenie owieczek.Rzecz o aborcji" Warszawa 2004 3 Orzeszkowa Eliza "Marta" Lublin 1979 (fragmenty) w literaturze przedmiotu mam blogi-Manueli Gretkowskiej,Szczuki,Agni eszki Graff(pytalam czy moga byc jako literatura i mowili ze ujdzie ale wlasnie w przedmiocie)
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze ja
O co mogą zapytać przy temacie: Człowiek zagubiony w świecie. Porównaj literacki obraz rzeczywistości ukazanej w „Procesie” F. Kafki z wymową malarstwa E. Muncha. (z obrazów omawiam Wieczór na ulicy Karl Johan, Krzyk, Burzowa noc i Czerwony winobluszcz). Przychodzi komuś do głowy jakieś pytanie? ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Ale nie samą maturą, tylko tym, że źle się poczułam więc nie pisałam tego w zbyt dobrych warunkach... w pewnym momencie musiałam po prostu wyjść do łazienki bo nie usiedziałabym na miejscu...

na próbnej byłam świeżo po powtórce średniowiecza, a temat był z tej epoki właśnie, więc powinnam wszystko umieć i miałam tylko 12 pkt :/