|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Pinky , ale PIĘKNA SUKIENKA.... czy oni wysyłają za granicę?????????? ja też chcę taką ! jest śliczna! Cytat:
kochana dlatego my robimy pretecho, czyli takie usg w specjalnych klinikach , musisz zapłacić ekstra i nie jest to medyczne echo tylko takie podglądanie, ale zwykle sprawdzają też dzieciaczka. bo dla mnie dwa usg w ciągu całej ciązy to paranoja. ale dobrze, że można zrobić to usg za kase ![]() własnie jem płatki z mleczkiem....
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Zapytam dzisiaj lekarza o to spanie bo bardzo mnie to nurtuje
Orzeszek ja też nie lubie spać na lewym boku właśnie ze względu na ucisk na serce jakoś mi się wtedy ciężko oddycha![]()
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja sprzątam codziennie, odkurzam, myję podłogi, pastuje je co drugi dzień i nie żebym miała jakąś obsesję, tylko taki jest urok posiadania białego pieska, gdy wszystko, łącznie z podłogą jest ciemne. główka mnie zaczyna boleć, muszę wypić kawę. nad morzem głowa mnie w ogóle nie bolała, tylko czasami lewe oko dziwnie ciągnęło. aha z ostatnich badań krwi wynika, że mam za mało hemoglobiny, norma 112,0 - 154,0 mój wynik 110,0 zastanawiam się czy kupić sobie żelazo, czy może wystarczy pić sok z surowych buraków ![]() a może dziś zrobię barszczyk co do spania, nigdy nie spałam na wznak. dobrze zasypia mi się na prawym boku, ale w nocy często zmieniam pozycję, z prawego na lewy, z lewego na prawy. brzuszek w ogóle mi w tym nie przeszkadza, jest taaki mały
|
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypij sobie soczek albo barszczyk ja zawsze śpię na boku ale w I trymestrze spałam na wznak, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, ale to chyba pomagało na mdłości , które mnie przed snem męczyły...może dlatego...
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja staram się zasypiać na lewym boku ale i tak zwykle budzę się na plecach. |
|
|
|
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Idę na jakieś zakupy bo w lodówce to już tylko pingwin został i kostka masła... |
|
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak macie jakieś sposoby to podzielcie się..Sweetpinky fajna kiecka |
|
|
|
|
#879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o zasypianie to ja uwielbiam na prawym boku, czasem na wznak ale po chwili robi mi się ciężko i przekładam się na lewy bo tak niby lepiej ze względu na nie uciskanie głównej tentnicy i żyły która zaopatruje w tlen dzidzie i nogi bardzo mi się podoba ten wózek vulkano ma wszystko co potzrebuje i nawet dużą gondolę - muszę o nim poczytać na forum ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Ja chusty nie potrzebuje, nawet nie wiem czy bym dała radę ją założyć sama, jak trzeba będzie będę nosi dzidzi na rękach albo kupię taką chustę kołową co się nakłada przez 1 ramię coś takiego https://ssl.allegro.pl/item621844977...ko_do_snu.html lub coś takiego http://www.allegro.pl/item630746492_...aranczowa.html
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-11 o 12:32 |
||
|
|
|
#880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak też zrobię. na obiad czysty barszczyk do popicia i kapustka modra z klopsikami. Cytat:
już myślę kiedy najlepiej zmajstrować drugie maleństwo, bo nie chcę swojego dziecka skazywać na samotność jedynaka. Cytat:
naszą sunię przygarnęliśmy z trzema małymi. całe szczęście, że pieski szybko się uczą. na początku wymagają tyle opieki co małe dziecko, więc jakby nie patrząc, to dobry trening do bycia mamusią tequilla ja porostu, pas który jest na brzuszku przekładam do tyłu za plecami. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-11 o 12:29 |
|||
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
lub cos takiego
http://www.allegro.pl/item630746492_...aranczowa.html
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.happymum.pl/sklep3/index.php?page=jak_kup przecztaj zamówienia zagraniczne ![]() Cytat:
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Pinky już poczytałam! 20 eu sobie zyczą za przesyłkę , matko...ale sukienka jest boska... może sobie sprawię, bo w czerwcu mąż ma urodzinki i będziemy mieli party w domku, w lipcu ja mam urodzinki...
|
|
#884 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki po weekendzie!
Pięknie Wam brzuszki rosną - Biedroneczkaolga, Aniago, Nika ![]() Gratuluję cudnych ciuszków! U nas zapasy kolekcjonuje babcia, ma już dwa wielkie worki Ja też wczoraj oglądałam kolekcję dla maluszków w H&M, ale te najmniejsze na 56 cm wydawały mi się takie malutkie... Nie dość, że nie wiem, czy chłopczyk czy dziewczynka, to jeszcze trudno mi przewidzieć parametry... Skąd ja mam wiedzieć, czy moje Maleństwo się w to zmieści - przecież rodzą się też od razu dłuższe maluchy, nawet do 60 cm... ![]() U nas 1000 zł. Tutaj jest oficjalna strona z informacjami: http://www.becikowe.com/ Pamiętajcie tylko o tym nowym przykazaniu o zaświadczeniu o opiece lekarskiej od 10 tc. Żeby w Polsce żyło się kobietom łatwiej ![]() Cytat:
My też się trzymamy postanowienia o nieujawnianiu płci - ciekawe, czy wytrwamy Ale po pierwszej fazie ciekawości chyba idzie nam lepiej Właśnie też się zastanawiam nad chustą w naszym przypadku... Chociaż z tego co wiem, to można dziecko nosić dłużej w tej chuście - jak kręgosłup pozwala Muszę się w wolnej chwili wczytać w Chustomanię - Malin, o tym linku zapomniałam, dzięki! Bo nurtuje mnie kilka kwestii.Cytat:
Cytat:
Mąż ostatnio w gazecie widział dziewczynkę 5300g ![]() Cytat:
Cytat:
Edit: właśnie doczytałam i w Łodzi oczywiście sklepu nie ma ![]() Nika, moja ginka prowadząca uważa, że 3 USG w ciąży wystarczą - pierwsze miałam w 7 tc sprawdzające, drugie połówkowe i trzecie będzie w 30 tc. I jakoś mnie nie korci, żeby chodzić chęściej Może wystarczy mi, że co miesiąc na wizycie kontrolnej słuchamy przepływu krwi i bicia serca ![]() Cytat:
Ze strony http://www.evi-med.pl/?main=rekl&id=1: ■ HGB - hemoglobina, barwnik krwinek czerwonych przenoszący tlen. - norma wynosi 12-16 g/dl dla kobiet i 14-18 g/dl dla mężczyzn. Niski poziom hemoglobiny jak i erytrocytów może świadczyć o niedokrwistości - w ciąży hemoglobina może spaść poniżej 11 g/d Z mojej książki Odkrywam macierzyństwo dr Preet Agrawal: W czasie ciąży poziom hemoglobiny może się obniżyć, ponieważ cięŻarna ma więcej krwi w krwiobiegu (następuje zwiększenie jej objętości, czyli rozrzedzenie), Jeżeli hemoglobina osiągnie niski poziom (poniżej 10 mg %), należy uzupełnić poziom żelaza i kwasu foliowego.Z 5 l zwiększa nam się objętość o ok. 1,5 l, wtedy badanie może wykazać spadek stężenia hemoglobiny, jeśli krwinki są rozcieńczone. Jest to niedokrwistość fizjologiczna, która nie jest tożsama z anemią spowodowaną niskim poziomem żelaza. Ja wierzę w zdrowe odżywianie zamiast tabletek Warto pamiętać, że żelazo jest przyswajalne razem z wit. C, więc trzeba sprytnie kombinować posiłki ![]() Zbliża się pora obiadowa, więc życzę Wam smacznego i zdrowego przy okazji! I uciekam popracować
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-05-11 o 13:42 |
||||||
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tutaj to mi nawet nikt szyjki macicy nie obejrzy. chciał wydębić skierowanie do gina od położnej to usłyszałam, że ciąża przebiega bez nieprawidłowości więc nie ma wzkazań medycznych - mogę się w a tu na forum ciągle czytam np , że wam mocz czy krew sprwadzają...a tu luuuzik- moczu wogóle nie badają a po co?heh już nie narzekam, to byłą moja własna decyzja, żeby tu mieszkać. dzięki za komplement
|
|
|
#886 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po prostu trzymam pas dolny w samym dole brzucha, przy pachwinie, żeby mnie nie uciskał... Ale to chyba nie jest najlepsza metoda ![]() Cytat:
A pamiętam Twój wpis odnośnie opieki lekarskiej w NL, czy też raczej jej braku Bardzo mnie zdziwiło to podejście, bo u nas to becikowego nie dadzą bez kwitka od lekarza Osobiście uważam to oczywiście za przejaw męskiej hegemonii w polityce i utrudnianie życia kobietom, taki szantaż finansowy... Ale już Ci wklejałam badanie, które znalazłam, że prowadzenie ciąży niestety nie przekłada się na liczbę zdrowych maluchów - więc w sumie to nam chyba lepiej na głowę robi niż na przebieg ciąży
|
|
#887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A my czekamy na rozwiązanie u naszych znajomych. Kumpela wylądowała wczoraj w szpitalu i mają jej wywoływać poród. to pierwsze dziecko w tym roku z naszego "kręgu".Ja śpię na obu bokach, inaczej bolałoby mnie prawe biodro, gdybym spała tylko na lewym. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Ja po prostu kupiłam na Allegro adapter do pasów bezpieczeństwa BeSafe.
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
huśtawki nastrojów mysle, że każda z nas w mniejszym lub wiekszym stopniu ma nie martw się w każdym razie, jestem pewna, że to kwestia tych nadchodzących dwóch tygodni ![]() Ja właśnie też wiem kiedy to moje jelitka a kiedy Kruszynka się przewraca
|
|
|
#889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nam weekendzik zleciał błyskawicznie, w sobotę grill bo pogoda była piękna a wczoraj imprezka urodzinowa u rodzinki
![]() Cytat:
Ja jutro się wybieram na USG połówkowe 3/4D i bez płyty i zdjęć nie mam zamiaru wyjść z gabinetu poza tym za to też płacę więc nie odpuszczę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
moje maleństwo rusza się za każdym razem jak coś zjem, takie cudne kopniaczki - najlepiej jadłabym co chwila żeby to poczuć...
Malin30 Jak sprawdza się ten adapter do pasów?
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Ja już ugotowałam zupkę i zjadłam dwa talerze i jakoś nie czuję sie pełna
Nika ja z mężem też mamy urodziny w lipcu , dwa lwy z nas
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Nika1980;12250818]huśtawki nastrojów mysle, że każda z nas w mniejszym lub wiekszym stopniu ma
nie martw się w każdym razie, jestem pewna, że to kwestia tych nadchodzących dwóch tygodni ![]() Ja właśnie też wiem kiedy to moje jelitka a kiedy Kruszynka się przewraca Jak bolą te więzadła, bo mnie od rana coś boli i nie umiem tego nazwac ani określić rodzaju bólu - troche może podobny do okresowego, tylko silniejszy. Przestraszyła m się troche i dzwoniłam do lekarza - kazał mi wiąć 2 no-spy i leżeć, jak nie przejdzie do przyjazdu męża, to mam podjechać na ktg. Czy to powód do zmartwień? Dzidzia ma się chyba dobrze - wyjątkowo ruchawa dzisiaj. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-11 o 14:00 |
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy możesz mi polecić, od którego sprzedawcy kupowałaś? Bo widzą znaczną rozbieżność cenową
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze. Pas mnie nie uciska, a czuję się bezpiecznie
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[quote=Foka29;12251171] Cytat:
Foczko, weź nospę jak doktor kazał i jak nie przejdzie to idź do niego niech cie na wszelki wypadek obejrzy ja siadam do nauki holenderskiego
|
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
http://www.ciazaporod.pl/ciaza_kalen...r02_page_no=10
zobaczcie jakie rewelacyjne zdjęcia płodu a u nas same zodiakalne barany - ja baran mąż baran mój brat baran i szwagierka też baran ))
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-05-11 o 14:20 |
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do adaptera BeSafe, to uzywam juz od 2 miesiecy. Mąż kupił używany na Allegro za 80 zł. Bardzo wygodny, tylko teraz jak się ciepło zrobiło, to na dłuższych trasach poci się conieco
Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-11 o 14:18 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

bo ja z letnich swoich rzeczy już dawno "wyrosłam".
Pinky , ale PIĘKNA SUKIENKA.... czy oni wysyłają za granicę?????????? ja też chcę taką ! jest śliczna!

jakoś mi się wtedy ciężko oddycha