|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
A logowałas sie na stronie testu? Odrzuca mi dane bo nie jestem zalogowana...i nie mogę zrobić testu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chcesz to książki, już obie, są w formacie pdf^^ ...żal... znalazłam adres strny, jakos mi początek umknął ;P
Lepiej jest być kochaną niż kochać kogoś za mocno ![]() Edytowane przez sŁoNeCzKo :) Czas edycji: 2009-05-10 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słoneczko http://regimedukan.com/index.php?id=2 tam, gdzie Go napisane. wpisz imie. i go.
![]() |
#1954 | |
Zadomowienie
|
adres do oryginalnego testu Dukana: http://www.regimedukan.com/je-minscris.html Tłumaczenie testu: http://www.diana.portalm.pl/dukan/index.php?option=com_cont ent&view=article&id=100:t umaczenie-testu-dukana&catid=15 ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
A czy ta książka też krąży w formacie pdf? ![]() http://merlin.pl/Nie-potrafie-schudnac-350-nowych-przepisow_Pierre-Dukan/browse/product/1,637383.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mam link w podpisie ![]() ![]()
![]() |
#1956 | |
Raczkowanie
|
A ja mam że:
- stracę w pierwszej fazie, która powinna trwać 3 dni, 1,4 kg ( od 11ego do 14ego maja) - w drugiej (42 dni) - 4,2 kg (do 14ego maja do 25ego czerwca) - a w ostatniej trwającej 60 dni stabilizuję moje 58 kg ;P (od 25ego czerwca do 24 sierpnia) hmm... trochę strasznie to tak brzmi.... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
a no jest ![]() tu masz linka to str na chomika ;P http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=jazona&fid=91588905
![]() |
#1957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Usunęłam już ![]()
#1959 |
Przyczajenie
|
Witam, ciesze sie ze jest poruszany tu watej diety dr dukana...chcialam sie pochwalic ze od czwartku jestem na tej diecie...i juz teraz w tej chwili schdlam 5,7kg....jestem w szoku. Mowie uczciwie ze efekt jest natychmiastowy...ale i ja jestem uczciwa do fazy I i jem tylko proteiny i pje duzo wody...polecam dziwczyny te diete....czuje jak chudne...jestem w szoku
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | ||
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
na tej stronie: http://www.regimedukan.com/je-minscris.html ?? ![]() Dziwne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Ja też uczciwie z ręką na sercu w fazie uderzeniowej trzymałam się reguł ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
A ja od 4.05 jestem na I fazie i... żadnych grzeszków!
![]() Fakt jem ciągle jajecznicę z mięsem, twaróg i jogurty naturalne 0,1%, kefiry smakowe i kawę z mlekiem 0,5 %. we wtorek się zważę i powiem, ile schudłam. ![]()
#1964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy na informacje ![]() Ja ciągle grzeszę ![]() ![]() ![]() ![]() No i oczywiście malutki kawałeczek czekoladki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Raczkowanie
|
A ja zaczęłam dzień od jajecznicy z szynką^^ Musze skończyc I fazę przed weekendem bo wtedy do domu jade :P A jakie zauważyłyście minusy tej diety? BO ja mam dwa: - nie mogę spać w nocy (np.: dzisiaj spałam "az" 3 godziny... - w ustach mam okropny smak i nawet mycie zębów na długo nei pomaga....
#1966 |
Zakorzenienie
|
To jak juz tako grzechach to ja tez sie przyznam. Wczoraj z TaZem wyladowalismy w pizza hut i skonczylo sie na duzej pizzy i ciachu czekoladowym. Ale jakie byly pyszne. Na swoje usprawiedliwienie dodam ze biegalam ponad godzine wczesniej wiec potrzebowalam troche weglowodanow aby uzupelnic zapasy energii. (zreszta przy moim bieganiu ten brak wegli w diecie nie jest chyba najlepszy)
W sobote tuz przed polnoca cos mnei naszlo i zrobilam dietetyczny deserek ktory wyszedl bardzo pyszny. 1l jogurtu naturalnego (ja mialam niskotluszczowy grecki, jest gestszy) 20 tabletek slodzika 2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej 1lyzeczka kawy mielonej 1/2 lyzeczki esencjii waniliowej zelatyna (na 1l plynu, mialam w saszetce wiec nie wiem ile jej bylo moze 6lyzeczek? trzeba sprawdzic na opakowaniu) kawe zaparzyc niewielka iloscia goracej wody, dodac polowe zelatyny i polowe slodziku, rozpuscic, dodac do polowy jogurtu i schlodzic (zamist kawy mozna dac cynamon). Poozostala zelatyne wsypac do goracej wody (zawsze zelatyne do wody a nie odwrotnie), dodac slodziki, wanilie, rozpuscic, dodac do pozostalego jogurtu, schlodzic. Gdy masy zaczna tezec przekladac warstwami do salaterek, pojemniczkow czy czego chcecie i wstawic do lodowki. Smakuje jak sernik na zimno. A teraz sie podraznie, juz czuje smak tego deseru po diecie, na dno tortownicy platki kukurydziane wymieszane z rozpuszczona czekolada, na to duza ilosc tego deseru z owocami i zalane galaretka. Yumyum Pomimo tego wczorajszego szalenstwa waga pokazala 0.5kg mniej hihi. Dzisiaj juz strict proteinki.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
szczęściara ![]() ![]() ![]() Pokuta już odrobiona: za kiwi - 15 mni rowerek ![]() za jogurcik - 15 mniut steperka za kosteczkę czekoladki - a6w ![]() a ja już znowu rozglądam się za czymś do wszamania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brakuje mi warzyw i bardzo ale to bardzo doskwiera mi brak owoców - ale nie zrezygnowałam z nich zupełnie ![]() ![]() A to co opisujesz jest charakterystyczne dla fazy uderzeniowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie totalny brak zapału. raz jest, raz go nie ma. właśnie teraz nie ma ![]() ![]() 1 miesiąc - 7kg 2 miesiąc - 3kg 3 miesiąc - 3kg a w międzyczasie 4kg przybrane i zgubione,czyli na zero ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimee dziękuję ![]() Mam pytanie, bo troszkę mam problem z tym przejściem z I do II fazy ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 13 kg w 3 m-ce ![]() Kurna kiedy zobaczę na wadze "6" z przodu ![]() Nie załamuj się, głowa do góry mi też brakuje zapału ![]() ![]() Co do utraty wagi na tej diecie to gdzieś obiło mi się o uszy...a raczej o oczy ![]() ![]() ![]() 13 kg w dół - nie grzesz dziewczyno ![]() ![]() P.S. Pozdrawiam koleżankę z "sąsiedztwa". Lokalizacja ta sama co u mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
II fazę zaczynasz od 5 dni proteiny + warzywa ![]() Może być jeszcze cykl 3[P+W]/3[P] |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Dzisiaj mija tydzień odkąd razem z rodzina wzielismy sie za diete proteinowa. Ciesze sie bo pierwszy raz na tak dlugo udalo mi sie wyrzec jedzenia dobrych rzeczy. ![]() mam pytanie apropo jedzenia serkow homogenizowanych: czy jadła któraś z was serek owocowy firmy Linessa (kupuje sie go w lidlu) ma 0,2% tluszczu ale neistety ma cukier. ![]() I czy w ogole istnieja takie serki bez tluszczu i bez cukru, owocowe lub waniliowe lub zwykłe? jesli tak to gdzie je kupic i jak sie nazywaja. Pozdrawiam ! ![]()
#1972 |
Zakorzenienie
|
Agna dziękuję bardzo
![]() ![]() To wezmę opcję tą drugą 3/3 ![]()
#1973 | |
Zadomowienie
|
nie ma za co
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie serka - myślę, że jak lubisz to nie odmawiaj go sobie- ja piję jogurty owocowe o niskiej zaw. tł. a wiadomo też mają cukry niestety ![]() ![]() Z tego co widzę to na każdego ta dieta działa inaczej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie, te, które zaczeły II fazę, jak w praktyce wygląda wasz jadłospis?
Lepiej jest być kochaną niż kochać kogoś za mocno ![]() Edytowane przez sŁoNeCzKo :) Czas edycji: 2009-05-11 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Raczkowanie
|
Ja polecam jogurt naturalny ze słodzikiem i kroplą aromatu cytrynowego.Wychodzi orzeźwiający,pyszny deser.Przeszłam dziś do stabilizacji.Boję się strasznie,że stracę efekty mojego wysiłku,ale długie odchudzanie zaczęło się na moim wyglądzie odbijać niekorzystnie.Ważę 50,5 przy wzroście 162 cm, schudłam 10,5 kg.
#1976 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Jestem juz 15-ty dnień na tej diecie. dotychczasowy efekt to minus 4kg. Ponieważ w sobotę miałam bardzo niskie ciśnienie, niski puls i obnizoną temperaturę, zgrzeszyłam kawalkiem czekolady - po którym od razu mi się poprawiło. Czy także odczuwacie skutki niskiego poziomu cukru w organiźmie?
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz o mnie: Na dietce jestem juz 25 dni (w tym tydzien przerwy). Czyli w sumie dietkuje 2,5 tygodnia -schudlam 3,5 kg. Efcia11 ja mialam podobne objawy, pewnego dnia gdy stalam rano czulam sie fatalnie, spadlo mi cisnienie, bylam oslabiona i cala mokra od potu, rowniez zjadlam kawalek czekolady i od razu poczulam sie lepiej. Wiec to pewnie z braku cukru w organizmie. Kupilam sobie taka dietetyczna czekolade i czasami gdy czuje ze spada mi cukier to jem jedna kostke;-) czekoladoholiczka ja jadlam ten serek i nie wplynal on w zaden sposob na moja wage wiec mysle ze czasami mozna zgrzeszyc, lepiej tak niz zjesc cos tlustego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() HM, jaki test? ja nic nie robiłam, chyba przeoczylam to w ksiazce /mam wersje pdf/ Gdzie mam zrobic tą analize? na jakiejs stronce? mozecie podac? Ja juz 9 dzien w I fazie , tak sobie w zasadzie. Boje sie wejsc na wage ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrze miec drukarke w pracy. Wydrukowalam sobie ksiazke zprzepisami. Managier sie dopytywal co ja tak drukuje namietnie:
-Eeeee takie tam, mama mi przyslala. Rysio jest spoko, wiec sie tylko usmiechnal i przymknal oko. Wieczorkiem biore sie za lekture, nareszcie jakies urozmaicenie bedzie.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.