|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#4412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
Jestem z Ciebie Pati naprawdę dumna.
Jest WIELKA różnica i ciesze się, że w końcu podjęłaś tę walkę. Mam nadzieje, że z czasem będziesz jeszcze więcej jadła i będzie Ci to sprawiało dużo przyjemności. Pozdrawiam kochana ;*
#4414 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry. U.
1. Nesvita jabłkowa z truskawkami 2. podwójna kanapka ze słonecznikowego, dużo masła, plasterek hochlanda z szynką, sok bobofrut 175ml 3. pierś z kurczaka, kasza jęczmienna z warzywkami, banan 4. twarożek domowy, jabłko, kromka chleba jw.
#4416 |
Zakorzenienie
|
U
Sniadanie: owsianka z 5 lyzek platkow (dosladzana troche, bo to jakis "gotowiec"), malutkie jablko, 2 lyzki slonecznika, lyzka zurwin suszonych. Mleko kozie 2% do tego Lunch 1/2 flapjack (taki ogromny musli- baton owsiany z miodem itd, 1/2 ma z 200 kcal) 150 g wiesniaka z rzodkiewkami, szczypiorkiem, pomidorami. 3 migdaly Obiad. Grillowana kielbaska, duuuuzo salatki szpinak+watercress+rocket , pomidor, ser kozi, prazony mix orzechow (piniowe, dynia, slonecznik), oliwa z oliwek. kilka ugotowanych ziemniakow 100 g suszonego mango I jak??????
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-05-11 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Świetnie!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ty moje natchnienie ;] a ja odkrylam ze lepiej trawie pszenne pieczywo... Narazie zamieniam, szczegolnie rano, lepiej mi sie trawi i nie mam wzdec ![]() Moj P: sn; 2 kromki pszennego chleba grubo posmarowane maslem z szynka serem zoltym i ogorkiem, ciasteczko z orzechami (na kruchym wysypane orzeszki i polane chyba to miodem albo jakims karmelem), tymbakr jablko-mieta 2 sn (szal zakupow): 2 galy logow Grycan (kokos i sorbet wisniowy) w slodkim rozku z posypka czekoladowa, chupa chups ob (zakupy cd); 2 duze kawalki pizzy z serem kukurydza cebula szynka i ketchupem, 0,5 l coli po; 2 ciastka j/w kol; serek wiejski z pomidorem i przyprawa tzazyki do tego wpadnie na pewno bułka z maslem ;] i jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Moje zakręcone R
![]() 10:00 Ś-> 2 kostki gorzkiej czekolady, placki owsiane ( 4 łyżki płatków, 2 łyżki rodzynek, jajko, płatki zdrowy błonnik, otręby pszenne, aromat rumowy) 12:15 II Ś-> 2 kromki grahama+pasztet sojowy pomidorowy+pomidor, starte jabłko podsmażone z cynamonem i jogurtem naturalnym 16:00-w trasie/w samochodzie/za kierownicą ![]() 17:00 O-> sałatka - papryka, pomidor, avocado, oliwa z pestek winogron, duuużo ziół, pełnoziarnista mieszana bułka posmarowana Benecolem 19:00 K-> serek homo naturalny Teraz możecie mnie bić...jestem gotowa.
#4420 |
Raczkowanie
|
R.
1. Sniadanie - Płatki owsiane, garść otrębów, 1.5 szklanki mleka 2% 2. II Śniadanie- 1kanapka razowaca z serkiem wiejskim 3. Obiad- Niecały talerz zupy grzybowej 4. Podwieczorek - brak 5. Kolacja - sałatka z 1jajka, pomidaora, pare plasterków ogórka, troszeczke wiaśniaka.
#4421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie monotonnie... zero nnkt. mało.
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Raczkowanie
|
U:
I. wieśniak 200g, 3 łyżki płowsianych, kromka chleba wieloziarnistego(właściwi e połowa takiej dużej, prostokątnej ![]() kawa II. 2 kromki jw, 500ml maślanki naturalnej, później jabłko w międzyczasie szklanka soku pomidorowego III. drożdżówka z serem, gratka naturalna 145g, kawa IV. - będzie->100g twarogu chudego, 100ml kefiru do tego, może garść bakalii... póniej może znów wpadnie jabłko
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2009-05-11 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-05-11 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
Moje RRR do oceny, niezbyt chyba idealne
![]() śniadanie: 5 łyżek płatków Bran Flakes z mlekiem 2%, garść mieszanki bakaliowej drugie: 2 kromki grahama z serkiem wiejskim, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, przyprawą fit up obiad: 2 jajka sadzone na odrobinie oleju, pół opakowania warzyw na patelnię (marchewka, groszek, ziemniaczki, fasolka, pieczarki, kukurydza) kolacja: serek homo naturalny z cynamonem i odrobiną rodzynek nie wcisnęłam nigdzie podwieczorku, bo dzisiaj tak miałam zajęcia, że nie dało rady... |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Raczkowanie
|
W sumie to nie wiem...od dłuższego czasu wmuszam w siebie to jedzenie, ilościowo chyba nie jest tak źle, czy brak ciepłego posiłku pt. "obiad" w czymś przeszkadza?
#4427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze P pod hasłem "zaraz coś rozniosę":P--> gdyby nie fakt,że to niestety niemożliwe była bym pewna,ze okres nadchodzi ![]() Kuubas wody ciepłej z cytrynką IŚn; Owsianka; Elovena malinowa (już ostatnia, teraz bede sama roobić:P), mleczko, garść duuża crunchy fruit, cukierek Werters oryginals czy jak to sie tam pisze:P ten taki smietankowy co na reklamie byl dziadek:P, kubas wody z pluuszeem;] przekąska ![]() ![]() IIŚn; Trzy cieniutkie(tata nie umie obslugiwac nowej krajalnicy <hahaha>) kromki razowca z: *masłem, sałatą, sopocką, pomidorem, ogorkiem zielonym i koperkiem *masłem sałatą, polędwicą z indyka, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorem *masłem, serkiem smietankowym i dżemem malinowym ![]() Herbatka miętowa Tiger bez cukru- taki byl w domu;] Ob; jakieś pół woreczka kaszy gryczanej, wołowina w sosie myśliwskim, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebulki z oliwą z pestek winogron, 0.5 l wody niegazowanej D; jogurt jakiś taki nowy Danone truskawkowy (jog.nat i na dole truskawki ![]() K: Kromka chleba staropolskiego z masłem, polędwicą z indyka ,pomidorem i ogóreek małosolnyy, galaretka z dorsza, marchewki, kukurydzy i groszku z muuusztardą Herbatka miętowa może wpadnie jeszcze wieśniak z czymś jak będę oglądała telewizornie;p i jak dziś? Zastanawiam sie czemu ciagle chce mi sie pic? Suszy mnie non sttoop;P
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Przyczajenie
|
![]()
a czy ktoś byłby tak miły i skomentował mój jadłospis?...będę bardzo wdzięczna jestem tu nowa więc to wszystko to sa moje pierwsze kroki i byłabym na prawdę szczęśliwa gdyby doświadczone osoby ułatwiły mi drogę do sukcesu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Raczkowanie
|
hej, hej
![]() jak czytam wasze wpisyy .. tzn głównie dziewczyn, które przeskoczyły na P i zastanawiam się nad tym samym ... mam duże opory i wiem, że miałabym wielkie wyrzuty sumienia(ED;/) ale chyba zdecyduję się na ten przeskok kalorii z około 1000 od razu na jakieś 2000 kcal (nie wiem jak tego dokonam, starsznie się boję) ale tłumaczę sobie, że zdrowie jest NAJWAżNIEJSZE! i zależy mi na tych choć kilku kg i na miesiączce ... i tu pytanie do Izy.. Bo Ty już chyba masz coś takiego za sobą, a pozatym jesteś doświadczona .. czy po takim skoku kalorii szybko tyłas? i jak się czułaś fizycznie i psychicznie? bo ja się boje o te cholerne wyrzuty sumienia, bo napewno ich nie unikne ![]() A to mój dzisiejszy jadłospis, powiedzmy, że U, bo na P to się raczej nie kwalifikuje.. Iśn; 2 kromki kwadratowe pszennego orkiszowego z masłem(jestem z siebie zadowolona - jest masło! ![]() IIśn(w szkole) na 2 przerwie jabłko na długiej przerwie;kanapka z dwóch kromek chleba jw, z masłem, polędwicą z indyka i sałatą no i później w pon. mam 2 ostatnie lekcje -basen O: łycha kaszy gryczanej, kawałek jakiegoś mięsa, szpinaaak-->( ![]() K:2 kromki chleba jw z pasztetem i plastrami ogórasa, herbatka z cytryną nie wiem, czy narazie jeść tak i obserwować czy już zrobić ten 'przeskok' ... hmm ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4431 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do Lexie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Jako, że w końcu udało mi się powrócić na Rrrr (po majówkowych szaleństwach
![]() ![]() 7.30 woda z cytryną, trzy łyżki musli tradycyjnego (Sante) z mlekiem 2% 9.00 małe jabłko 11.00 bułka pełnoziarnista z serkiem topionym, szynką drobiową i rukolą 14.00 obiad na stołówce: kasza gryczana, pulpet drobiowy z sosem pomidorowym, surówka z białej kapusty, szklanka rozwodnionego kompotu 17.30 butelka (330ml) soku wielowarzywnego z chilli ![]() 20.00 pół papryki, pół zielonego ogórka, garść rukoli, ok 50g twarogu półtłustego, wszystko skropione oliwą I jak? Nie było chyba tak źle? ![]()
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
bardzo prosze o ocene mojego R:
1.parowka (Berlinek ![]() 2.mały jogurt naturalny z ziarnami i musli 3.smażona pierś z kurczaka zapiekana z odrobina sera żółtego, sałata z jogurtem naturalnym 4.budyń light ![]() 5.miseczka mleka z otrebami i musli NNKT w postaci wiesiołka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Rozeznanie
|
Pppppp pt: masakrycze zasłodzenie....:
Ś: omlet z 3 wiejskich jaj z pieczarkami, żółtym serem, szynką i koperkiem (zgapiłam od Pati ;p), sos czosnkowy, keczup włoski, banan, cappuccino 2 paski milki mlecznej, czekolada do picia-waniliowa IIŚ: bułka 100g z ziarnami, obie połówki z masłem, camembertem z ziołami, oliwkami i pomidorem kilka garści orzechów O: zupa kalafiorowa, karkówka w sosie grzybowym, ziemniaki, 3 ogórki konserwowe D: 4 bezy, cappuccino 2 godziny jazdy na rowerze lód rożek-princessa jabłko,jabłko i jeszcze jedno jabłko ![]() P: drożdżówka z makiem, czekolada do picia-pistacjowa ![]() jakaś 1/3 paczki lila stars maxis K: sałatka jarzynowa z majonezem, 2 kromki chleba z masłem i szynką z indyka, sos słodko-kwaśny Po: czyli teraz, 2 zozole, reszta lila stars maxis Oj chyba dzisiaj przesadziłam ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-05-11 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
A to moje U :
ś: owsianka ( 4 łyżki owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, ok 50ml mleka, 60 g twarogu, jabłko podprażone z cynamonem), kawa z mlekiem. II: jogurt jagodowy (250g) 5 łyżek musli tropikalnego O: 3 średnie ziemniaki(300g) gotowane na parze, posypane duuuża ilością świeżego koperku, 2 jajka sadzone i sporo buraczków. P: 2 kromki orkiszowego, fresek czosnkowy, dużo koperku, pomidor. ćwiczenia: bieg, marsz, brzuszki, przysiady, agrafka. K: wiejski lekki z 1/2 łyżeczki kakao i cynamonem. Dodatkowo łykam 3 tabletki tranu dziennie.
#4436 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrrr z prośbą o ocenę:
Na Ś: wieśniak z wkrojoną kiwi, łyżką otrębów, 3 łyżkami płatków owsianych (skonczyły mi się i kupiłam jęczmienne, bo tylko takie były w sklepie, mogą być?), kilkoma suszonymi żurawinami, kawa rozp. z mlekiem i cykorią Na 2Ś: 2 kromki chlebka żytniego z serkiem almette ze szczypiorkiem i cebulą, szynką + ogórki konserwowe (jedyne warzywko, jakie się ostało w lodówce ![]() Na O: kurczak (pierś) z curry z warzywami i ryżem na patelnię (pół opak.) na oliwie Na P: pół makreli z sałatką z pora, szczypiorka i łyzki jog.nat. Na K: TŻetowe szaszłyki z: papryki, ogórka, czosnku, cebulki, kiełbaski, mniam!! ![]()
#4437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Kawwwa, ładnie ale b.dużo się ruszasz i to aerobowo, więc nie dziw sie, że nie tyjesz.
![]()
![]() |
#4439 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj słabo. Kurczę zjadają mnie wyrzuty sumienia. A było tak dobrze. Wy też tak miałyście? Teraz jem tak ok. równą ilość kalorii. Na tym tyje. Czy powinnam jeszcze podwyższać? Ja będę na tym tyć cały czas czy kiedyś będę musiała znów jeść więcej aby waga poszła w górę? Sorki, że tak się wypytuje ale mam mętlik w głowie.
Peeee: -Śniadanie-płatki Nestle(ok.5 łyżek) ze szklaną jogurtu naturalnego, kiwi, batonik musli, herbata -jabłko -2 śniadanie- kanapka z razowca(podwójna) z sałatą, ogórkiem, szynką drobiową, sok pomarańczowy -obiad-sporo makaronu razowego, cały pstrąg pieczony w foli, kapusta pekińska Deser-kawa słodka, sporo ciastek(biszkopty, herbatniki) -podwieczorek-lody(2 kulki),budyń(mam na niego niesamowitą ochotę) -kolacja-wieśniak lekki, pół pomidora, cebula, dużo mieszanki studenckiej, rodzynki, śliwka, daktyl W międzyczasie zjadłam kilka winogron i cukierków landrynek(kocham jeeeee) Proszę o ocenkę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
I śniadanie koło 5:00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 2%, twaróg chudy 100g, 1 łyżeczka kakao ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (bez komentarza ![]() II śniadanie 10:00: 2 kromki chleba żytniego (z biedronki ![]() ![]() ![]() III śniadanie 13.30: serek homo naturalny, garść migdałów. Obiad 17.00: pół woreczka brązowego ryżu, kawałki kurczaka gotowane z curry, 5 pieczarek gotowanych z cebulka, ząbek czosnku, zioła, sałatka z kilku plastrów ogórka i kilkoma rzodkiewkami. Z racji tego, że nie miałam czasu a zaraz idę spać kolacji nie będzie ![]() Proszę o ocenę ![]() Z góry dziękuje ![]() A i mam pytanie jak to jest w końcu z tym masłem na R, można raz na jakiś czas je zjeść ? A jak tak to ile ![]() No i te pieczarki mnie ciekawią, mogą być czasem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.