|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Niestety kończę na dzisiaj. Do jutra myszki
Jutro wizyta u gina, już się stracham, ale zajrzę do Was rano i poproszę o kciuki, bo może wszystko się cofnęło. No nic, to papatki
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
.
|
|
|
#2103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i jestem wściekła na małża
![]() byliśmy w sklepie, potem mieliśmy jechac jeszcze dwóch innych sklepów w tym do hurtowni dziecięcej bo chciałam pooglądać jeszcze rzeczy ![]() a Jemu się zachciało do wc i to pilnie nawet w kolejce nie chciał stać, musielismy wypakowac wszystko z koszyka i pojechaliśmy do domu. A pod blokiem cudem wszystkie dolegliwości przeszły mu jak ręką odjął ![]() co za dziad jeden do marketu pojechał sam bo ja się obraziłam Cytat:
nie wiem co za pacan wymyslił takie duże te tabletki a nie wiem też czy można je łamać na pół ![]() Cytat:
![]() nam też połozne mówiły, żeby jeść wszystko jak do tej pory, ale jednak żeby wykluczyć te wzdymające ![]() tyle, że ja i tak ich nie lubię to chyba aż tak drastycznie diety zmieniać nie będę ![]() zresztą pożyjemy - zobaczymy wszystko zależy od młodego Cytat:
![]() też nie patrzą jak jadą, mnie by już kilka razy taki stary pryk rozjechał na pasach i w dodatku na moim zielonym ![]() ostatnio w mojej miejscowości 60-cioletni kierowca nie wiedzieć czemu zjechał z drogi na chodnik i przejechał 2 kobiety, obie zmarły. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
za jutro
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-05-11 o 18:18 |
|||||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2105 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna, ale już trochę za późno na takie drogie zakupy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki oczywiście trzymamy Cytat:
Cytat:
![]() takie prędkości są rozwijane, ze masakra, a przy wpiętych nogach w pedały jak sie coś stanie to wolę nie myśleć o skutkach ![]() na razie mój TZ nie jest tak zaawansowany, ale jak widziałam tych lepszych agentów... włos mi sie na głowie zjeżył nie wiedziałam, ze kupujesz Mutsy... Cytat:
mój też unika jak moze wizyt w sklepach dziecięcych, bo jak mi odmawia to ja prawię płaczę a ten kierowca moze zasłabł ![]() kupiłam 2 koszulki do karmienia - w porównaniu do innych piżamek to piękne nie są, ale cóż... jedna taka http://www.muzzy.pl/podglad.php?zdjecie=33 druga taka, ale nie widać rózowych kropeczek http://www.allegro.pl/item629548249_...a_szara_s.html zrobiłam też foty w Superpharmie, ale trochę niewyraźne, bo jeszcze nie opanowałam nowego aparatu - mam nadzieję, ze chociaż mniej więcej się dopatrzycie kołyska już stoi w domu
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-05-11 o 19:24 |
|||||||||
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łóżku mam taki podkład, ze w razie powodzi to moge go sciagnac i wyprac, a auto... tez nie chce zeby sie pomoczyło bo wykarcherowane ![]() A Mutsy to mój 3 typ od dłuższego czasu.Dawno temu chyba w 1 czesci watku odpadl Leviroo, na poczatku drugiej Implast Bolder i od razu przeskoczyłam na Mutsy i zdania nie zmieniam. I myslę ze juz nie zmienie. Od wczoraj mam ochote na oblesnie kaloryczny deser lodowy. 2galaretki juz tężeją, brzoskwinki wyciągnełam z puszki, snieżka w pogotowiu czeka, Mąż po drodze kupi lody i sobie dogodze. I jeszcze polewa jakas by sie przydała bo rózne głupotki do zdobienia, orzechy, migdały, bakalie,suszone owoce, pestki i posypki to mam zawsze w domu pod dostatkiem ![]() Wracajac do tematu kierowcow to w pewnym wieku powinni odbierac prawko.Trzesie sie taki dziadek, ledwo idzie, nic nie widzi a za kiere wsiada, i jest realnym zagrozeniem dla wszystkich dookola.Nawet tych na chodnikach i tych co przepisowo jada i tych co znalezli sie w nieodpowiednim miejscu i czasie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-11 o 19:32 |
|
|
|
|
#2107 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jestem wrocilam
![]() dzieki za wszystkie kciuki ![]() ![]() no wiec tak - marcelek nas olal i cale usg zakrywal sie rekoma i nogami jak mogl, nie pomoglo trzesienie brzuchem, przewracanie sie na bok, mowienie do niego - no nic, caly czas rece albo nogi przed twarza, jakby tego bylo malo to wzial sobie pepowine polozyl na buzi i tak trzymal i nie chcial zabrac - standartowo swiecil pieknie jajkami no ale cos tam podejrzelismy i stwierdzam, ze maly ma nos po tatusiu a reszta podobna do mnie lekarz sie pomylil i zamiast zrobic nam tylko 4d za 80zl to zbadal nam wszystko tak jak na polowkowym i zaplacilismy 230zl ;/ dobrze, ze mialam kase przy sobie bo TZ wzial tylko 200zl. no ale przynajmniej upewnilismy sie, ze wszystko ok. maluszek przybral na wadze znow - wazy teraz 1580gram ![]() hmmm chyba to wszystko - zaraz porobie screeny to wrzuce fotki aha wracajac zajechalismy do Agaty bo otworzyli u nas i naciagnelam TZ na wazonik ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a reszte rzeczy w bobolandzie na struga bo jest najwiekszy wybor a ile dalas za koszulki? w galaxy kupowalas? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- aha zapomnialam napisac - maly obrocil sie z powrotem glowka do gory
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, kupowałam w galaxy, za tą zieloną dałam 39 zł, a za szarą 49 zł w hurtowni na krakowskiej jest najtaniej - ja tez to sprawdziłam niektóre rzeczy nawet taniej niż w sieci dziś jak kupowaliśmy kołyskę to pytałam o cenę Mutsy (wcześniej nie było ) i zestaw godnola + spacerówka kosztowała ok 2500 zł (wersja ze skórzaną rączką), a w Tato sam stelarz ok 1500 zł + głęboki ok 700 zł i spacerówka coś ponad 600 zł, więc w sumie wychodzi ok 300 zł więcejkołyska też była 400 zł tańsza wanienka Onda na Krakowskiej 75 zł, a w Oleńce 90 zł - niestety na Krakowkiej nie mieli wersji Evolution, więc się wstrzymamy - ja mieszkam tuz obok tej hurtowni, więc będę zaglądać - małż jest przerażony, ze mam tak blisko, bo wie co to oznacza
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waga całkiem spora, ciekawe ile moja niunia teraz wazy. A info o reszcie , jak to sie mowi bezcenne, a niezrecznie zwrócic uwage doktorkowi. Czekam na screeny. Po pierwszej ciazy tez stosowalas pas? Przejełaś sie ułożeniem czy na luzie podchodzisz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też codziennie mierzę...odkąd u gina mam ciśnienie powyżej 140/90 a w domu idealne...dzięki temu ominął mnie szpital...
Cytat:
I My jutro też wizytę mamy ![]() Cytat:
![]() Ja biorę od początku ciąży Prenatal najpierw complex...a od 3 trymestru Prenatal Classic i dodatkowo Prenatal DHA. Cytat:
![]() Pokaż zdjęcie kołyski ![]() Cytat:
![]() Szkoda że Mały się zasłaniał...ale najważniejsze że lekarz potwierdził ze wszystko w porządku
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kołyska jest w kartonie i na razie nie składamy jej, bo szkoda, zeby sie kurzyła, ale kilka stron wcześniej wklejałam linka http://www.allegro.pl/item622410541_...ys_kurier.html
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Co za akrobata z niego...ale ma jeszcze miejsce i czas by znowu główką się ułożyć..wiec nie ma co się martwić...prawda?:rolleye s:
|
#2113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... bo ja ciagle ubolewam, ze nie będę mogła jeść czereśni - a ja je kocham! ![]() Cytat:
... katarzynka ma rację, w pewnym wieku powinni odbierać prawko A ja dzisaij jechałam i jakiś matoł prawie się w emnie wpakował ... ja na głównej drodze, a on rozpędzony wyjeżdzał spod sklepu ledwie zachamował! Jakbym nie skręciła kierownicą to by mnie zachaczył! normalnie serce w gardle miałam! ![]() Cytat:
... ale fajnie ze wszystko ok! ... ale jest nadzieja ze zrobi jeszcze fikołka - główką w dół? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
ale u nas burza!!!!
|
||||||
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma jeszcze fot?
![]() to ja ide looknac czy galaretka juz jest dobra ,zaraz beda lody i potem Mąz zasiadzie za sterami i tyle bede miala z fotek To jutro z rana doglądne
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był trzeźwy, wzięli go na badania do szpitala i okazało się, że jest zdrów jak rybka. Ostatnio pisało w necie, że przyznał się do spowodowania wypadku i sam od siebie zaproponował odszkodowanie rodzinie, bo potrącone były matką i córką ![]() Tę koszulkę z żabką to gdzieś widziałam ![]() ktoś już wstawiał do niej linka? a z tych zakładanych to podobno cycki lubią uciekać ![]() Cytat:
![]() trochę intymności się mu przecież należy, choć w brzuchu ![]() No to trzymamy ![]() Cytat:
Większość z nich jeździ na pamięć i nie bierze pod uwagę, że od czasów ich młodości przybyło samochodów na drodze ![]() U nas też była dosłownie z pół godziny/ Szybko przyszła i szybko poszła
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Podpytałam polożnej i powiedziala, że to właśnie ta blizna sie rozciąga dlatego boli więc się już nie niepokoję
dzieki i milej nocki mykam lulu buziole ;*
|
|
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczynki i ja juz po wizycie. Miałam na 18.15 ale weszłam ok 19.30. Na początku rutynowe badanie, szyjka w normie Żadnej infekcji nie mam, pH pochwy 4,0. Potem wskoczyłam na wagę a tam O mamo...juz 84 kg (1kg na tydzien przytyłam). ![]() Potem USG. Ginka dokładnie obejrzała Kubę, jest juz tak duży, że cieżko było pomierzyć. Ale wybiega o 2,5 tygodnia rozmiarowo a wazy...2250g A dla przypomnienie dodam, że ostatnio miał 1650g. Ginka sie pyta czym jak go tak tucze?! Ze chyba jem same drożdze. Tak pozatym wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo. Zmierzyła mi brzuszek i dno macicy mam takie jak kobiety do porodu (40 cm). Raczej jest pewnie, że urodze ok 15 czerwca, dłużej nie donosze. Aha wody płodowe mi sie zmniejszyły i to sporo. Potem zmierzyła ciśnienie, troszke wysokie miałam ale to ze zdenerwowania wypisała kolejne L4, recepte na żelazo i na tym skonczyła sie wizyta. Nastepna za 2 tygodnie.
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ulga ma sie rozumiec ale czujnosc to podstawa ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cass, bardzo przyjemnie czyta sie tak dobre informacje ![]() Szczegolnie te o zmniejszonych wodach płodowych.Wizazowe kciuki, napewno pomogly ![]() Napisz nam jak mierzyla tobie brzuszek.Mi dna jeszcze lekarz nie mierzył.Albo mierzył a nie mowi lub tez dopiero zmierzy ![]() Jakie mialas cisnienie? Acha a na ktg jakies skierowanie dostalas? 15czerwca powiadasz? czyli złoty medal wam przypadnie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-11 o 21:40 |
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale jakoś odejść nie moze Cytat:
Ale z Kuby juz duży chłopak! ... mówisz że drożdze jesz? To pewnie w tych racuszkach ![]() o mamusiu ... 15 czerwiec to już za miesiąc!
|
||
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i Cass będziesz zakładać wątek na odchowalni ![]() można by już w sumie wymyślać tytuł chociaż chyba Czekoladka miała jakiś pomysł
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-05-11 o 21:43 |
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja nie będę żartować bo moja Mała 2 tygodnie temu ważyła 2200g...w 32 tc...ciekawe ile jutro będzie miała![]() No i super że wody się unormowały...same dobre wieści
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lezałam na leżance i centymetrem ginka mierzyła mi brzuch, od spojenia lonowego aż pod biustem...cos tam wymacała. ![]() Cisnienie miałam 140/85 a w domu mierze 2 razy na dwóch aparatach (jeden pozyczyłam od babci) i wychodzi mi zawsze 120/80. Zawsze mam podwyższone ciśnienie w gabinecie ![]() Tak lekarka mówiła, że przypuszcza wczesniejszy porod bo brzuszek bardzo duzy, dziecko też więc prawdopodobnie wszystko zacznie sie wczesniej. Cytat:
Tak to już miesiąc został.
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie!
Byłam dziś w smyku i chyba jednak zdecyduje się na wozek mikado boston..X-lander po blizszym przyjzeniu rzeczywiscie nie jest rewelacyjny...... Ostatnio strasznie pieką mnie brodawki, nie wiem juz co mam z tym zrobi. A dodatkowo łapią mnie skurcze w łydkach...Ah te uroki ciąży
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczaki!!! ale walnęło!!!
![]() uciekam do łóżeczka! paaaaaa |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ile teraz Twoja mała ma? Ale duża z niej dziewuszka, ciekawe jak mama ją urodzi?
|
|
|
#2126 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ja zaraz zejde na zawal noo.....meczylam sie pol godziny zeby choc troszke wychwycic z filmu i zrobic zdjecia, zrobilam screeny i jak je otwieram to okno odtwarzania jest czarne
no to nie poddaje sie i od poczatku wylapuje screeny w tych samych minutach i co?? i znowu czarne aaaaaaaaaaaaaa ja juz nie wiem co zrobic ![]() Cytat:
co do hurtowni - olenka jest najdrozsza ze wszystkich, po prostu ceny z kosmosu maja, a na krakowskiej najtaniej jesli np potrzebujesz ciuszkow typu spiochy, kaftaniki, body...to mega tanie sa na struga w bobolandzie - po 5, 7, 10zl ![]() Cytat:
![]() po pierwszej ciazy nie stosowalam pasa i zalowalam bo brzuszek nigdy nie wrocil do formy - a kolezanka stosowala i ma brzuszek jak ta lala, mowi, ze bardzo jej pomogl no ale wiadomo bez cwiczen na cud nie ma co liczyc co do ulozenia....luz ma jeszcze czas - a poza tym nie wiem jak chce rodzic to moze maly niech za mnie zdecyduje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
najwazniejsze, ze zdrowa - a jak urodzisz wczesniej to przynajmniej szybciej przytulisz swojego maluszka
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-05-11 o 21:51 |
|||||||
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
A ile masz o obwodzie?
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wczesniej było księzniczkę) ![]() Na wysokosci pepka mam 110 cm.
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
poprostu magnez się kłania
![]() łykasz? Mam wrazenie ze UnholyOne nas rzadziej odwiedza od weekendu majowego.Maz blokade nałożył czy co?
|
|
|
#2130 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
*** ale trzymajcie jeszcze bo do 16.30 jest troszke czasu