Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-09, 13:12   #3991
stupify
Zakorzenienie

Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia

Dziękuje A ćwiczy któraś z was na stepperze? ; > właśnie planuje zacząć, ale nie wiem jak to z nim jest. Niektórzy twierdzą, że rozbudowywuje mięśnie łydek i rzeźbi tyłek, inni że ćwicząc na nim stracili tłuszcz z nóg. Ja mam ten skrętny, który niby działa też na mięśnie brzucha. Cwiczy ktoś na takim? Jak to jest z tym brzuchem? Najgorsze jest to, że mój stepper nie posiada regulacji obciążenia, przy zamawianiu nie zwróciłam na to uwagi -,-
stupify jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 13:14   #3992
zetafon
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny,wam tez zycze sukcesów

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-09, 22:02   #3993
alicyju69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Dziękuje A ćwiczy któraś z was na stepperze? ; > właśnie planuje zacząć, ale nie wiem jak to z nim jest. Niektórzy twierdzą, że rozbudowywuje mięśnie łydek i rzeźbi tyłek, inni że ćwicząc na nim stracili tłuszcz z nóg. Ja mam ten skrętny, który niby działa też na mięśnie brzucha. Cwiczy ktoś na takim? Jak to jest z tym brzuchem? Najgorsze jest to, że mój stepper nie posiada regulacji obciążenia, przy zamawianiu nie zwróciłam na to uwagi -,-
ja cwicze na stepperze bardzo fajne jesli chce sie schudnac 3 kg w miesiac bez diety. miesnie faktycznie sie rzezbia ale ladnie polecam ja osobiscie nie mam skretnego.
alicyju69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 09:06   #3994
justyna2639
Zakorzenienie

Dzień dobry przyznaję, że wczoraj miałam słodki dzień, ale dziś już będę grzeczna I od 2 dni ćwiczę i zastanawiam się czy nie zacząć a6w żeby chociaż brzuszek był ładny
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 22:44   #3995
Ineczka86
Zadomowienie

Kurczę, większego pecha nie mogłam mieć. Wiedząc, że przeglądarka lubi mi się często zamykać, postanowiłam kopiować dłuższe wypowiedzi na bieżąco do Worda, by w razie takiej sytuacji móc odzyskać to, co napisałam. Ale jak na złość w momencie gdy właśnie mi się zamknęła przeglądarka, a ja usiłowałam dalej pisać w Wordzie, tam też wystąpił mi jakiś błąd i plik nie został już odzyskany. Wściekła jestem strasznie. Więc teraz tylko w skrócie:

Wróciłam niedawno z weekendu u siostry i cieszę się bardzo, bo wyjątkowo dobrze szło mi tam jedzenie (jeśli moje wyliczenia kaloryczne obiadów nie były mocno zaniżone), co jest dla mnie zawsze dużym problemem. Może więc kolejny tydzień też będzie OK, pomijając oczywiście sobotę komunijną

Justynko, odchudzać się mam zamiar dalej, bo w inny sposób nie osiągnę chudszych nóg (i pupy), które spędzają mi niemalże sen z powiek i sprawiają, że po prostu czuję się za gruba. Nic na to nie poradzę, za dużo widuję szczupłych osób, by siebie też za taką uznać

I jeszcze kilka pytań dotyczących ćwiczeń (trochę dziwne mogą się wydawać, ale zależy mi na tym, by wykonywać je możliwie najpoprawniej):

1. Czy hula hop albo twister to ćwiczenia aerobowe czy siłowe?
2. Czy podczas ćwiczeń możliwe są co jakiś czas krótkie przerwy jedno-, dwuminutowe (w celu np. napicia się wody czy doglądania obiadu). Wczoraj np. biegałam w miejscu przez 2 godziny, robiąc w międzyczasie przerwy nie trwające razem dłużej niż 5-7 minut i zastanawiam się, czy takie coś nie psuje efektów ćwiczeń?
3. Czy rozgrzewka i stretching wlicza się do czasu ćwiczeń? Jest to w sumie dość ważne pytanie, bo zakładając, że najlepsze efekty dają treningi, które jednorazowo trwają minimum 30 minut, to jest to istotne czy np. 10 minut rozgrzewki wchodzi w ten czas czy w ogóle nie powinno być brane pod uwagę.
Ineczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 23:21   #3996
climberka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ineczka86 Pokaż wiadomość
Wczoraj np. biegałam w miejscu przez 2 godziny, robiąc w międzyczasie przerwy nie trwające razem dłużej niż 5-7 minut i zastanawiam się, czy takie coś nie psuje efektów ćwiczeń?
.
o kurcze kiedys biegalam pol godziny po domu i myslalam, ze zwariuje z nudow.

no teraz moj raport:

w dzien trening silowy - hantle 6kg - biceps, triceps, klata, barki
nogi - MC 25kg, wykroki z hantelkami po 5kg

na koniec brzuch

po poludniu biegalam pol godziny 70% rh max, czyli z kondycja nie jest tak zle.

szamka tez idealna:
1. owsianka z odzywka 30g, migdaly, rodzynki, mleko, orzechy
2. salatka: pekinka, pol avocado, papryka, ogorek, pomidor, lyzka jogurtu z przyprawami, 2 jajka na miekko
3. 200 g wolowiny, 30g kaszy gryczanej, reszta salatki jw.
4. pomarancza
5. wiejski z papryka, szczypiorkiem, pomidorkiem.
climberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 06:36   #3997
justyna2639
Zakorzenienie

No nie wiem Ineczko, trudno mi jest sobie wyobrazić grubą lub inaczej niezgrabną osobę, która waży mniej niż 50 kg. Nie chcę po prostu, żeby Cię dopadło jakieś wredne choróbsko, dlatego tak piszę.
Stary 2009-05-11, 06:54   #3998
Ineczka86
Zadomowienie

Climberka, ja biegałam przy DVD, więc nie nudziło mi się Tak bez tego też bym nie mogła. Widzę, że jesteśmy chyba jedynymi osobami, które zdecydowały się podawać swoje jadłospisy. Szkoda. Ja swój wczorajszy podam jeszcze, ale później, bo zaraz idę do pracy.

Justynko, dziękuję za troskę Ale ja się naprawdę nie głodzę. I nawet gdybym może fizycznie była w stanie jeść bardzo mało, to świadomość efektu jojo na pewno by mnie powstrzymała.

A umie mi ktoś odpowiedzieć na pytania dotyczące ćwiczeń?
Stary 2009-05-11, 15:03   #3999
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

A co robicie jak macie taaaaaaaaaaką ogroooomnąąą ochotę na słodycze?
Mnie ostatnio przesladuje widmo słodyczzowe Najpierw sama czekolada, potem baton Corny sie do niej dołączył, później już nawt coś takiego jka chipsy, których normalnie nie jem ^^

Na razie pije Cole Light, jak mam ochote na słodycze, ale nie wiem ile jeszcze tak pociagnę...
Stary 2009-05-11, 15:40   #4000
Ineczka86
Zadomowienie

Zgodnie z zapowiedzią umieszczam mój jadłospis z wczoraj:
1. owsianka z torebki + jabłko, trochę jajecznicy na szynce
2. lód Zapp
3. żurek
4. potrawka z kurczaka
5. jedna kostka czekolady limonkowo-miętowej
6. jabłko
7. pół serka wiejskiego z pomidorem

w międzyczasie około 2 szklanki soku pomidorowego

A jeśli chodzi o dziś:

przed 7:00 - owsianka z jabłkiem, bananem, konfiturą i kakao naturalnym - ok 40o kcal
11:00 - jabłko - 80 kcal
11:30 - kanapka z serkiem homo nat, serem wędzonym i pomidorem - 150 kcal
15:00 - kurczak wędzony z makaronem i groszkiem zielonym - 300 - 350 kcal (nie mogę niestety nigdzie znaleźć, ile kalorii i wartości odżywczych ma taki kurczak)
17:30 - pudding mleczny - 110 kcal
ok 19:00 - kanapka taka jak o 11:30 - 150 kcal
21 lub trochę później - pół wieśniaka z rzodkiewką - 100 kcal

razem: około 1350 kcal

Jeśli przeszkadza Wam może z jakiś względów, że umieszczam tu swoje jadłospisy, mimo że jest do tego osobny wątek, to mówcie. Wydaje mi się jednak fajne, gdy w "swoich" wątkach pisze się kompleksowo o swoim odchudzaniu

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sŁoNeCzKo :) Pokaż wiadomość
A co robicie jak macie taaaaaaaaaaką ogroooomnąąą ochotę na słodycze?
Mnie ostatnio przesladuje widmo słodyczzowe Najpierw sama czekolada, potem baton Corny sie do niej dołączył, później już nawt coś takiego jka chipsy, których normalnie nie jem ^^

Na razie pije Cole Light, jak mam ochote na słodycze, ale nie wiem ile jeszcze tak pociagnę...
Mnie straszna ochota na słodycze napada dość rzadko, ale wtedy raczej nie myślę o szukaniu zamienników, tylko jem już typowe słodycze. Może jednak na co dzień pomaga mi po prostu to, że zwykle na śniadanie jem owsiankę lub jogurt naturalny z owocami (zwykłymi i suszonymi), a potem w ciągu dnia zwykle też jakieś jabłko i jogurt/deser mleczny. Taka kaszka manna czy pudding mają zwykle około 100-150 kcal na 100 g, więc dużo mniej niż słodycze, a są też słodkie i pyszne Wiadomo, że to ma dużo węglowodanów i do najzdrowszych nie należy, ale na pewno jest lepsze niż cukierki, ciasteczka czy chipsy.

Co do owoców suszonych, to polecam daktyle, są bardzo słodkie, więc dużo się ich nie da zjeść, kalorii mają około 280, a przy tym można je też kupić za bardzo przystępną cenę (większość owoców suszonych jest jednak droga ). Ja ostatnio odkryłam daktyle firmy Carrefour, których paczka 200 g kosztuje bodajże 1,3! I nic im nie brakuje jeśli chodzi o smak

I jeszcze jedną rzeczą, którą mogę polecić dla słodyczowych łakomczuchów, są lody (ale raczej bez dodatków typu polewy, posypki, wafelki)
Stary 2009-05-11, 17:02   #4001
julie1
Raczkowanie

Ineczko, co do pytania o hula hop- myślę, że zależy jak kręcisz i jakim hh. Jak jest cięzkie, to może zakrawać o trening siłowy. Ja ostatnio hulam interwałowo i jest ok co do przerw- ja bym się nie przejmowała, ale się nie znam na rzeczy...
Kurczę, dzisiaj cały dzień walczę z pokusami, ale chyba nie wytrzymam i się rzucę na lody i inne słodkości
Stary 2009-05-11, 17:52   #4002
Ineczka86
Zadomowienie

Dzięki, Julie, za odpowiedź. Moje hula hop jest dość ciężkie, waży prawie kilogram, ma masujące wypustki i wreszcie potrafię takim kręcić.

Może spróbuj się rzucić tylko na lody
Stary 2009-05-11, 18:37   #4003
julie1
Raczkowanie

nie ma za co i dzięki za radę, przeczytałam po tym, jak zjadłam same lody- szkoda tylko, że był to m. in. lodowy Mars a teraz idę poćwiczyć.
mam jeszcze pytanie- czy na kolację wypada zjeść sałatkę albo warzywko zamiast białkowej (na ok.2h przed snem)?
Stary 2009-05-11, 18:47   #4004
Ineczka86
Zadomowienie

Julie, jak najbardziej możesz to zjeść, moim zdaniem 2 godziny przed snem to jest jeszcze pora, kiedy właściwie można zjeść wszystko (w rozsądnych ilościach oczywiście) Ale może dodaj do tych warzyw choć troszkę białka? Jakiś plaster szynki, jedno jajko czy trochę twarogu? Zawsze będzie lepiej niż same warzywa
Stary 2009-05-11, 22:26   #4005
zetafon
Zakorzenienie

ale mialam dzisiaj wieczorem ochote na zupke chinska...matko...
no ale sie nie dalam i zjadlam kanapke z maslem (cienko posmarowalam) i rzodkiewka.nie jadlam zupek od poczatku roku,no i coraz wieksza mam na nie ochote.
bylam jeszcze na basenie i sobie poplywalam.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 23:24   #4006
climberka
Raczkowanie

Sloneczko jak mnie wezmie straszna ochota na slodycze to jem, ale w mini ilosciach. Jak tylko sobie powiem, ze akurat czegos mi nie wolno zjesc, to tak bardzo tego pragne, chodze i mysle o tym, ze konczy sie wsunieciem calej czeko a nie np drabinki. No i o niebo lepiej sprawdza sie takie rozwiazanie, taka drabinka czekolady nie rujnuje mi diety (a po prostu czesto przed okresem musze, no musze cos takiego zjesc ) , czuje sie spokojna, bo zjadlam cos na co mialam ochote i w ilosciach kontrolowanych co daje mi poczucie bezpieczenstwa. Polecam Ci te metode, zjedz sobie w takich chwilach tego cukierka czy co tam chcesz, np jakis malokaloryczny deserek jak proponuje Ineczka, i najwyzej wiecej pocwicz.

Ineczko
pytalam sie swojego trenera na silowni i zeby krecenie hula-hopem mozna bylo uznac za aeroby to po pierwsze musi trwac minimum 30minut nieprzerwanie i z ciagle takim samym tetnem ok 130/min. jak przerwiesz na chwile to juz zle. Co do silowego to, zeby odnosil skutek i naprawde ujedrnil cialo to musza to byc porzadne ciezary minimum 3kg na reke i z czasem trzeba zwiekszac. POwiedzial, ze machanie nogami czy rekami bez obciazenia nic oprocz gibkosci i lepszej kondycji nie da.

Ja dzisiaj jadlospisu nie podam, bo jadlam zdecydowanie za malo, ale to przez to,ze nie mialam czasu i 2 posilki mi wypadly, jutro sie poprawie.
Stary 2009-05-12, 06:56   #4007
Ineczka86
Zadomowienie

Climberka, dzięki za informacje. Ale trochę mi się to wszystko wydaje nielogiczne. Jeśli przez godzinę robię brzuszki, przysiady, skaczę na skakance, ćwiczę z agrafką, macham nogami, ćwiczę z hantlami i robię inne ćwiczenia, po których czuję zmęczenie danych partii mięśnie oraz ogólne, to przecież nie może tak być, że one mi nic nie dają. Mój brzuch po A6W na pewno wygląda lepiej niż wcześniej, a skoro po ćwiczeniach czuje się zmęczenie, to bez wątpienia się spaliło tych kalorii więcej niż w trakcie spoczynku. No i skąd w takim razie biorą się ludzie, którzy ciągle piszą, że po hula hop tracą centymentry w talii, a po robieniu przysiadów czy różnych "8 minutes" też chudną. Poza tym znalazłam kiedyś w Internecie trening siłowy na całe ciało, oparty między innymi na różnego rodzaju przysiadach, wypadach, brzuszkach itp, który został określony jako trening siłowy z obciążeniem w postaci swojego ciała. I ćwiczeń tego typu jest moim zdaniem wiele.

W to, że aeroby tracą skutek w momencie, gdy się na chwilę zatrzymam, by napić się wody albo zamieszać zupę, to też jakoś trudno mi uwierzyć. W tym czasie to nawet organizm nie zdąży zbytnio zmniejszyć tętna.

Climberka, to wszystko, co teraz piszę, nie jest w żadnym razie atakiem na Ciebie, tylko prędzej na Twojego trenera, który być może takie rzeczy mówi, żeby zdobyć dla siłowni więcej klientów. Nie wszystkich jednak na to stać i dość przykre jest usłyszeć, że "machanie nogami nic nie da". Idąc tym samym tropem, to jak wchodzę po schodach na 6. piętro, to skutki są takie same, jakbym wjeżdżała windą, bo nie wchodzę przecież pół godziny?
Stary 2009-05-12, 16:51   #4008
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Hejka

Witam wszystkie nowe osoby

Julie, gratuluję zdania matur

Słoneczko, jak mnie najdzie ochota na słodkie to.....się skuszę. Na szczęście potrafię już się opanować i zamiast całej tabliczki czekolady (tak jak kiedyś) jem jedną kostkę.

Wczoraj byłam w stolicy na zakupach. Okazało się, że spodnie i spódnice mogę już kupować w rozmiarze 36
Kurczę, żebym tylko teraz się nie rozleniwiła i nie spiepszyła tego wszystkiego......
The less they know
SilverStorm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 17:08   #4009
julie1
Raczkowanie

SilverStorm, dzięki, ale jestem dopiero w połowie matur jutro i pojutrze będą te najciekawsze I po części pewnie dlatego ciągle chcę coś zjeść znowu. Poczekam chyba do mojej pory posiłków żeby mieć mniejsze wyrzuty, ale pewnie zjem więcej.
Zazdroszczę Tobie i wszystkim ciągłego spadku wagi Ja muszę się czasem zmotywować i pomaga kartka podzielona na 2, po jednej stronie efekty objadania siuę, a po drugiej efekty racjonalnego odżywiania. Że też kiedyś tego nie potrzebowałam, bo w podświadomości mi to tkwiło Jak jeszcze mogę do tego wrócić
Ineczko, mnie nie przeszkadza, że podajecie swoje jadłospisy, podobam i się to. Trochę mnie denerwuje wątek z jadłospisami, bo tam trzeba oddzielać te na redukcję od innych. Szkoda, że nie ma takiego wątku z jadłospisami tylko na redukcję (bo nie ma, nie?)
Miałam jeszcze coś napisać ale zapomniałam co jak zwykle
Stary 2009-05-12, 18:41   #4010
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
SilverStorm, dzięki, ale jestem dopiero w połowie matur jutro i pojutrze będą te najciekawsze I po części pewnie dlatego ciągle chcę coś zjeść znowu. Poczekam chyba do mojej pory posiłków żeby mieć mniejsze wyrzuty, ale pewnie zjem więcej.
Zazdroszczę Tobie i wszystkim ciągłego spadku wagi Ja muszę się czasem zmotywować i pomaga kartka podzielona na 2, po jednej stronie efekty objadania siuę, a po drugiej efekty racjonalnego odżywiania. Że też kiedyś tego nie potrzebowałam, bo w podświadomości mi to tkwiło Jak jeszcze mogę do tego wrócić
Powiedzmy, że uprzedzam fakty

Dobrze pamiętam swoją maturkę I nigdy też nie zapomnę tego, co się stało następnego dnia po odebraniu świadectwa........

Fajny pomysł z tą kartką. Dla mnie największym "środkiem dopingującym" była bluzeczka w rozmiarze 38, którą kupiłam na początku odchudzania.
The less they know
Stary 2009-05-12, 19:11   #4011
julie1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SilverStorm Pokaż wiadomość
Powiedzmy, że uprzedzam fakty

Dobrze pamiętam swoją maturkę I nigdy też nie zapomnę tego, co się stało następnego dnia po odebraniu świadectwa........

Fajny pomysł z tą kartką. Dla mnie największym "środkiem dopingującym" była bluzeczka w rozmiarze 38, którą kupiłam na początku odchudzania.
muszę też zacząć uprzedzać fakty
w3zbudziłaś moją ciekawość zdaniem o dniu po odebraniu świadectwa
ja też mam bluzeczkę mobilizującą, ale najwiąkszą mobilizacją są spodnie rurki, w których chodziłam rok temu, a które teraz się nie dopinają marzę o nich...
zjadłam na kolacjo/podwieczorek pół dużego Zotta z otrębami, muesli i suszonymi dodatkami, płaską łyżeczkę miodu izapchałam się pestkami dyni (ok. 5 łyżek). tylko zastanawiam się, czy te pestki to dobry zapychacz, przecież mają dużo tłuszczu, nie?
Stary 2009-05-12, 20:16   #4012
Ineczka86
Zadomowienie

Julie, nie jestem specjalistką, ale moim zdaniem Twoja kolacja była zbyt węglowodanowa, tłuszczowa i kaloryczna. Nie wiem, ile dokładnie ważą pestki dyni, ale właśnie zważyłam 5 łyżek pestek słonecznika i ważą około 50 g, czyli mają niemal 300 kcal. Do tego dochodzi reszta Twojej kolacji, która pewnie w przybliżeniu ma drugie tyle. Generalnie pestki są oczywiście zdrowe, ale podejrzewam, że porcja około łyżeczki dziennie tego typu produktów jest wystarczająca. Sam Zott z otrębami (i ewentualnie małą ilością słodkich dodatków) jest jednak chyba dość dobrym pomysłem na kolację, bo Zott robi wyjątkowo białkowe jogurty naturalne (4,7 g węglowodanów i tyle samo białka) - sama też je jem

Zapomniałam napisać mój jadłospis:
przed 7:00 - owsianka z jabłkiem, otrębami, owocami suszonymi - 400 kcal
11:00 - kanapka z chleba razowego z serkiem homo naturalnym, serem wędzonym, sałatą i pomidorem - 160 kcal
13:00 - to samo - 160 kcal
15:00 - wieśniak z rzodkiewką - 200 kcal
17:30 - kurczak wędzony, sałata z rzodkiewką i sosem do sałatek (przyprawy i pół łyżki oliwy z oliwek) - 200 kcal
po 19:00 - kanapka jak wcześniej
około 21 - jajecznica z dwóch jajek z cebulą, pomidorem i szczypiorkiem - 200 kcal

razem - około 1500 kcal

Edytowane przez Ineczka86
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:32 Powód: dopisek
Stary 2009-05-12, 20:26   #4013
julie1
Raczkowanie

dzięki Ineczko, ja wiem, że ta kolacja to zdecydowanie antywzorzec, ale mogło się skończyć na czekoladzie i ciasteczkach, więc pewnie więcej pustych węglowodanów i kalorii- a to chyba byłoby gorsze, nie? czy się mylę? nic innego oprócz pestek by mnie nie zapchało na tamten moment niestety- matematykowy stres mnie ZŻERA :P
często jak mam głoda, sięgam po wielką łyżkę otrębów z odrobiną jogurtu/kefiru, ale czasemnie działa.
normalnie na kolację jem serek wiejski z warzywami (lekki). trochę później, a w porze tamtego mega-posiłku jabłko/zott z otrębami lub coś w tym stylu

Edytowane przez julie1
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:27
julie1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:56   #4014
Ineczka86
Zadomowienie

Jeśli był to posiłek mający zagłuszyć ochotę na słodycze, to faktycznie jest on lepszy niż czekolada i ciastka w dużych ilościach. Najważniejsze, że wiesz, iż taka kolacja nie jest najkorzystniejsza. Trochę się obawiałam, że może jesz tak codziennie i dlatego wystąpiłam z radą
Zaraz też zabiorę się za kolację, a potem będę się powstrzymywała od jedzenia myślą o porannej owsiance (choć wieczorem nie mam problemu z napadami głodu - zawsze wiem, że rozwiązaniem jest pójście spać). Niestety skończyły mi się jabłka i będzie jutro bardziej kalorycznie i mniej sycąco Ale muszę mieć tych owoców dość sporo, bo same płatki owsiane nie mają dla mnie rewelacyjnego smaku. No ale najważniejsze, że takie śniadanie naprawdę zdaje u mnie egzamin. Ciekawe tylko, kiedy mi się znudzi.
Stary 2009-05-12, 21:08   #4015
julie1
Raczkowanie

To była tylko sytuacja niekontrolowana Ale chyba zrobię większy zapas suszonych i świeżych owoców i pestek też nie będę unikać, byle odzwyczaić się od smaku słodyczy. Bo w czasie matur ludzie mówią, że nic nie mogą przełknąć, ale ja nie jem tuż przed, a dzień wcześniej i tuż po- po prostu się rzucam na jedzenie. Takie jedzenie emocjonalne. Muszę szybko wtedy znaleźć jakieś zajęcie, inaczej nie jest dobrze...
Ineczko, a owsianka na ostro? nie wiem, czy kiedyś mówiłam tu, że robię od czasu do czasu owsiankę+serek wiejski/jogurt+jajko pokrojone lub starte+curry. zawsze można przepis zmienić, ale owsianka z jajkiem całkiem m iposmakowała. Niestety nie na długo, bo zawsze wracałam do mojej zmory- ciemnego pieczywa Choć wiem, że jest zdrowe, tto wolałabym jeść jeszcze zdrowiej-owsiankę. No ale nie ma siły.
szkoda, że ja nie mogę iść spać jak mam ochotę na słodycze- zwykle jest 18-19 i właśńie się zabieram do pracy
dobranoc
Stary 2009-05-12, 21:10   #4016
alicyju69
Raczkowanie

noo. Moze nie jadlam dziś dobrze -trafilo sie kilka slodyczy, ale cwiczylam.
45 min. stepper
callenetics na nogi (25min.)
skakanka 15 min.
alicyju69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 21:44   #4017
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alicyju69 Pokaż wiadomość
noo. Moze nie jadlam dziś dobrze -trafilo sie kilka slodyczy, ale cwiczylam.
45 min. stepper
callenetics na nogi (25min.)
skakanka 15 min.
No to gratuluję ćwiczeń! Sporo tego
Nie chcę teraz, żeby to zabrzmiało niemiło, ale wydaje mi się, że podczas odchudzania ćwiczenia powinny stanowić dodatkowy element ułatwiający spalanie tłuszczu, a nie sposób na zredukowanie zjedzonych słodyczy. Stwierdzenie "ale ćwiczyłam" po zjedzeniu sporej ilości nieodpowiednich rzeczy nie powinno być usprawiedliwieniem, chyba że mamy np. na myśli "ale ćwiczyłam 2 x więcej niż zwykle". Przepraszam, jeśli uraziłam, ale często na innych wątkach czytam tego typu wypowiedzi, które mnie trochę dziwią. A teraz mam akurat okazję wyrazić opinię na ten temat, bo na tamtych wątkach jestem tylko czytelniczką.

Podziwiam Cię zwłaszcza za tę skakankę, bo ja, jeśli skaczę, to raczej nie więcej niż 500 powtórzeń dziennie. I nie skaczę codziennie, bo za dużo jest różnych ćwiczeń do wyboru, by codziennie wykonywać wszystkie w jakiejś przyzwoitej ilości Chociaż większość z nich i tak według trenerów na siłowni do niczego się nie nadaje
Stary 2009-05-13, 00:53   #4018
climberka
Raczkowanie

Julie rzeczywiscie, na kolacje w tych pestkach dyni zjadlas w sumie calodzienne zapotrzebowanie na tluszcz. Ponoc takie dodatki jak wlasnie pestki, orzechy sa najbardziej zdradliwe - duzo kalorii a niepostrzezenie je szamiemy, przynajmniej ja tak mam - mam ochote na cos slodkiego, wiec zamiast jem garsc orzechow no i potem wychodzi, ze ta garsc to 500kcal

Ineczko moze i trener niemial dokonca racji,ale cos jest na rzeczy, bo sama pamietam jak jeszcze przed ciaza chodzilam na aerobik i na zajeciach pelno bylo dziewczyn, ktore po roku cwiczen praktycznie staly w miejscu. Owszem, byly szczuple, ale za sprawa diety praktycznie glodowej, a ciala nie mialy jakos specjalnie wyrzezbionego, raczej jak sie rozbieraly taka galaretka latajaca. Za to jak nas trener przerzucil po jakims czasie przerzucil na zelastwo i to nie maszyny a ciezary wolnostojace, to po 3 miesiacach efekty byly widoczne, zadnych boczkow, plaskiego dupska czy galaretowatych nog. Ja czulam pod reka ladne miesnie i do tego zamierzam wrocic, bo wiem, ze to mozliwe.
O ile nie wpadne w anoreksje dzis 15 minut zastanawialam sie czy zjesc na kolacje kawalek chlebka czy nie. Oczywiscie nie zjadlam. Ostatnio mam jakies dziwne jazdy.
Stary 2009-05-13, 06:26   #4019
justyna2639
Zakorzenienie

Hej Jak tam u Was? U mnie lenistwo i nic więcej. Niestety.
Stary 2009-05-13, 09:37   #4020
SilverStorm
Zakorzenienie

GG do SilverStorm

Hejka

Cytat:
Napisane przez julie1 Pokaż wiadomość
muszę też zacząć uprzedzać fakty
w3zbudziłaś moją ciekawość zdaniem o dniu po odebraniu świadectwa
ja też mam bluzeczkę mobilizującą, ale najwiąkszą mobilizacją są spodnie rurki, w których chodziłam rok temu, a które teraz się nie dopinają marzę o nich...
Otóż dzień po odebraniu świadectwa......złamałam nogę. Ponad 3 miesiące w gipsie (cała noga unieruchomiona), później dość długa rehabilitacja. W sumie "straciłam" z 8-9 miesięcy.

Właśnie, moim skromnym zdaniem ciuchy są najlepszym środkiem dopingującym
The less they know
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości