![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Żelowanie naturalnych paznokci
Witam wszystkie Panie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
na żel silikonowy nie nakładamy glossa. bo popęka gloss. nie można łączyć żeli silikonowych z żelami twardymi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Przyczajenie
|
Witam!ja pracuję na żelach marki RENI-NAIL ale postanowiłam zainwestować i kupić lepsze żele.wybrałam IBD.Czy to dobre żele?i jeśli zakupie żel ibd do naturalnej płytki paznokcia czy oprócz primera muszę coś jeszcze założyc np.builder?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
A u mnie pierwszy raz manikiuzystka zakladala tipsy a jak paznokcie urosly to zel na moje paznokcie i ja nie widzialam roznicy. (poza tym, ze jak tipsy to pod pazniokciem widac gdzie tips a gdzie paznokiec sie konczy).
Pracuje w szpitalu i nam tez nie wolnomiec dlugich paznokci, ale ja mam krotkie, pozelkowane i pomalowane na frencza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
żelowanie naturalnych paznokci
witam wszystkich!
jestem tu nowa, od dawna chciałam się tu zalogować ale jakoś nie miałam weny, aż do momentu kiedy nie poszłam do kosmetyczki zażelować za 95 zł paznokci - no i mam proble nie moge sie z nią dogadac w sprawie reklamacji. po dwóch dniach od założenia żelu, żel zaczął odpryskiwac od białych końcówek, gdy poszłam jej to pokazać powiedziała ze to moja wina bo moje naturalne paznokcie się rozdwajaja, ja znam swóje pazurki i wiem ze nie rozdwajają sie tak strasznie,ona uważa ze niepopełniła błędu, weszłam do was dziewczyny i poczytałam troche chciałabym pójść do niej i jej pokazac wydrukowany post o tym ze to tak do konca nie jet moja wina prosze napiszcie mi czy to moja wina czy jej jesli jej to wydrukuje jej odpowiedź niech sobie za te 95 zł poczyta, jestem wściekła!!!!!!!prosze wytłumaczcie co mogła zrobic nie tak, dziękuje i pozdrawiam!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Przyczajenie
|
pomóżcie
witam wszystkich!
jestem tu nowa, od dawna chciałam się tu zalogować ale jakoś nie miałam weny, aż do momentu kiedy nie poszłam do kosmetyczki zażelować za 95 zł paznokci - no i mam proble nie moge sie z nią dogadac w sprawie reklamacji. po dwóch dniach od założenia żelu, żel zaczął odpryskiwac od białych końcówek, gdy poszłam jej to pokazać powiedziała ze to moja wina bo moje naturalne paznokcie się rozdwajaja, ja znam swóje pazurki i wiem ze nie rozdwajają sie tak strasznie,ona uważa ze niepopełniła błędu, weszłam do was dziewczyny i poczytałam troche chciałabym pójść do niej i jej pokazac wydrukowany post o tym ze to tak do konca nie jet moja wina prosze napiszcie mi czy to moja wina czy jej jesli jej to wydrukuje jej odpowiedź niech sobie za te 95 zł poczyta, jestem wściekła!!!!!!!prosze wytłumaczcie co mogła zrobic nie tak, dziękuje i pozdrawiam!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Dot.: żelowanie naturalnych paznokci
Żelowanie naturalków wcale nie jest takie proste, żel odpryskuje jeżeli nie został dokładnie zalany wolny brzeg,no chyba , że sama jeszcze opiłowywałaś te paznokcie w domu po wykonanej usłudze(nie wolno tego robić po żelowaniu naturalnych paznokci). Na pewno przyczyną nie jest rozdwajanie twoich paznokci, zdecydowanie reklamuj usługę, 95zł to sporo kasy i z żelem nie powinno sie nic dziać aż do następnego uzupełniania po ok 3 tygodniach.
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomóżcie
mika odpisałam ci już w poprzednim wątku, po co zakładasz kolejny?
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedz a co do ruszania pazurków w domu to nic z nimi nie robiłam, nie piłowałam nie malowałam kompletnie nic a nic
pani od paznokci twierdzi ze to przez rozdwajanie i słabe paznokcie ale przecież ja po to poszłam do niej zeby je utwardzić żelem, jestem zła bo już nie wiem jak mam jej wytłumaczyć kłócić sie z nią czy jak, w moim mieście tyle kosztuja paznokcie u kosmetyczki wiec sie zastanawiam czy nie zainwestowac w lampe prywatna i żele chyba mnie to taniej wyjdzie niż chodzenie co trzy dni do niej z reklamacją której i tak ona nie uznaje a jak już uznaje to płacę połowe ceny!bezsensu!!! ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- co to znaczy wolny brzeg?bo widzę ze czesto sie używa tego stwierdzenia na tym forum? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
Dot.: pomóżcie
sorki jestem nowa, zamotałam sie, nie zdarzało mi się pisać na jakimkolwek forum.dzięki pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Wolny brzeg to część paznokcia wystająca poza opuszek "końcówka" paznokcia, nie rozumiem tylko po co kolejny raz idziesz do tej stylistki, skoro reklamujesz usługę nie pierwszy raz, widocznie nie zna sie na tym co robi i trzeba ją zmienić na inną,Poprzeglądaj forum, tu dziewczyny polecaja sprawdzone osoby z poszczególnych miast,
Odradzam zakup zeli i lampy "dla własnego użytku", jak sama widzisz trzeba posiadać wiedzę i umiejętności aby poprawnie przedłużać paznokcie.
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
moze i masz racje tylko w mojej mieścinie są dwie panie robiące paznokcie:-/jeśli chodzi o kupno zeli to może i masz racje ale ja sie tk napaliłam:-(właśnie siedze i piłuje ten cholerny żel z paznokci sama, bo inaczej musiałabym za sciągnięcie zapłacić:-(głupia baba- nie idzie sie z nią dogadac, to była moja ostatnia wizyta u niej.sama je sobie doprowdze do porządku!!i narazie dam sobie spokój -szkoda a tak chciałam miec piekne paznokcie!!!:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
witam!
Często piszecie drogie Forumowiczki że odpryskuje Wam lakier po 2 dniach. Dzieje się tak na paznokciach które mają (nawet minimalnie) rozdwojoną końcówkę, a w przypadkach kiedy paznokieć ma wszystkie warstwy wystarczy zainwestować w dobry lakier nawierzchniowy. Moje naturalne paznokcie z wszystkimi warstwami potrafią wytrzymać do 7 dni bez powtórki malowania, a zaznaczam że samodzielnie prowadzę dom ![]() Należy po kolei nałożyć- odżywkę bądź lakier podkładowy, 2 warstwy koloru, wzorki, warstwę nawierzchniową. Są różne w zależności od portfela, najdłużej używałam CC za ok.7 zł, bo innego kiedyś nie było, niezły i z przyśpieszaczem wysychania lakieru jest taniutki z Sensiue- ok.5 zł a mój ulubiony to diamentowy sally hansen. Co do żelu, to jestem po kursie i..... nie mogę dać sobie rady z zamykaniem wolnego brzegu- tylko tu " się zapowietrza"- na szczęście tylko na sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Hieh....przymierzam się do żelowania naturalnych paznokci. Z koleżanką która się tym zajmuje umawiałam się juz dwa razy i zawsze rezygnowałam. Ale po przeczytaniu wątku o żelkach zdecydowałam się na "zabieg" i dzisiaj idę. Po wszystkim podzielę się wrażeniami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
No i kicha!!!! Niestety zabrakło mi czasu na żelowanie i boję się, że do najbliższego wolnego terminu moje paznokcie nie wytrzymają i połamią się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
Witam!!! Mialam dzisiaj klientke na uzupelnienie naturalnych paznokci.Wiec przedluzylam jej wolny brzeg o 1mm zeby nie miec problemu z odchodzacym zelem.Ale nie wiem czy dobrze zrobilam bo po zbudowaniu calych paznokci clearem opracowalam paznokci z nierownosci i zwezilam boki jeszcze pilnikiem (krawedzie boczne) i nie wiem czy np jak starlam zel z tych bokow to czy czasami zel nie bedzie odchodzic od tych krawedzi bocznych??tak mnie to zastanawia:Pbardzo prosze o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
![]()
[quote=Angel@;5598307]Ja mam. Już od jakiegoś czasu kombinuje z żelem na naturalkach
![]() Ja od jakiegoś czasu zajmuje sie pazurkami ale tak bardziej amatorsko... zrobiłam soboe jeden kurs w EDGE na metode żelową ale był taki jakiś nie kompletny:/ nie polecam... bynajmniej w Katowicach. I choć mam kurs na żel to na naturalnych paznokciach nie potrafie go zrobic tak aby się trzymał... niewiem czy do tego potrzebny jest jakiś specjalny żel czy coś innego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
Hej mam zamiar zrobić sobie żel na naturalnych paznokciach, co sądzicie o tym żelu Żel french "ultra white" Neo-Nail Żel budujący przezroczysty Neo-Nail czy powinnam mieć oba czy tylko jeden dzięki za pomoc pozdrawiam
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Jeszcze jedno czy mogę zrobić coś takiego na naturalny paznokieć nakleić naklejkę np. french z cyrkonią i nato dać żel czy będzie to się trzymać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przy naturalnej płytce skupcie się bardziej na przygotowaniu wolnego brzegu. Później ważne jest, żeby otulić wolny brzeg żelem.
Pazurek16 - na kursie powinni Ci takie podstawy wytłumaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
Dot.: żelowanie naturalków-PYTANIE
http://www.dobrarada.com.pl/index.ph...b-i-fiberglass
co sądzicie o tym czy ktos to miał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Nie znam akurat tego zestawu, ale kupilam w Norwegi taki zestaw z aktywatorem firmy "depend" (bardzo dobra i droga tutaj). I niestety to jest do D****. Zel bedzie nierowny i juz nastepnego dnia odpryskuje. Caly zestaw starczyl mi na 3 razy. Byly tam tez tipsy ale poodklejaly sie w ciagu 3 dni i na dodatek brakowalo rozmiaru na moj maly palec. Tak wiec wedlog mnie to jedynie lampa UV ten aktywator chyba jednak nadaje sie tylko dla takich pan ktore siedza z pazurkami do gory i nic nie robia.
Ale moze ten zestaw od Dobrejrady jest lepszy, nie wiem usciski ![]()
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() Paznokicie żelowe - czy ktoś byłby w stanie mi coś o nich opowiedzieć ,pozatym że efektownie wyglądają ;wady, plusy i inne ciekawostki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Wtajemniczenie
|
Byliczka twierdzi, że jak są dobrze zrobione to nie wpływają negatywnie na paznokcie i jestem skłonna jej wierzyć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
To byliczka ma rację
![]() Dobra stylistka to podstawa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
Byłam wczoraj w gabinecie kosmetycznym. Manikirzystka powiedziała mi, że nie robi się takich zabiegów, ponieważ naturalna płytka paznokcia roluję się pod utwardzonym żelem. Podobno trzeba użyć do tego specjalnego żelu. Szkoda, bo chciałam zapuścić paznokcie, a nie znów zakładać tipsy. Może to jakaś bzdura...Nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.