Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 23:42   #2161
arinitti
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Hej Mamusie
nie nadążam za Wami ani z czytaniem, ani z pisaniem.

Co do tych kolorowych wód płodowych to zamierzam jak najszybciej jechac do szpitala, i w każdym innym wątpliwym przypadku też - ja nie musze się na tym wszystkim znać, a wole dmuchać na zimne.

Natomiast co do sn i cc - poczatkowo byłam bardziej za sn, teraz jednak boję się o oczy - naprawdę boję się, że parcie je wykończy . Ale niestety, mam jeszcze konsultację okulistyczną, a prawda jest taka, że ostatnio na topie są sn - poza tym tyle rodzących w sumie tylko ze strachu przed sn (ból i czas) załatwia sobie cc, że pewnie są jakieś limity, i ci, którzy by potrzebowali np. ze względu na wzrok, sa zmuszani do sn . Oby to był niczym nieuzasadniony pesymizm i obym nie miała racji!

Jeszcze ciekawostka na temat znieczulenia przy sn - okazuje się, że to jest bez sensu generalnie (tak wydedukowałam), bo tylko wydłuża poród - owszem, można wreszcie odpoczać (i tak sobie myślę, ze jeśli się dłuuuuugo rodzi, to ma sens), ale akcja porodowa ulega wtedy w praktyce zawieszeniu. Jestem taka mundra po kolejnym spotkaniu w szkole rodz.

WrednaAfrodyta - jeśli kupujesz Mikado, to polecam sklep Tomiko w Ząbkach (mają też sklep internetowy), rabaty, spory wybór akcesoriów. Znajomi kupili - też z rabatem - ten wózek w sklepie koło Dworca Wsch. (na Lubelskiej?)

Ktoś pytał o większe sklepy z wózkami w Wawie bądź okolicach - na Targowej przed Kijowską bliżej Teatru Powszechnego jest jakiś duży sklep z wózkami i nie tylko zresztą, poza tym dosyc duży na Al. Solidarności przed Feminą w stronę pl. Bankowego (po przeciwnej stronie niż kino). Wspomniana bettina27 z allegro to sklep w Warszawie Rembertowie.

Trzymam kciukasy za wszystkie potrzebujące!

Dobrej nocy
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 23:46   #2162
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Wpadlam tylko na moment pochwalic sie pierwszymi zakupami dla dzidzi w tesco kupilam -bylo duzo przecen!!
kupilam czapeczke(9zł), niedrapki(4zł), 2 pary body bez rekawkow(8zł sztuka), 1 body z krotkim rekawkiem(12zł) i 2 pak spioszkow za 18.60 !!
i chyba wpadlam w szal zakupow bo chce wiecejmusze sie wybrac do konkretnego sklepu na zakupy!! juz sie nie moge doczekac!!jakie te ciuszki sa slodziutkie!!!

nadrobie was jutro mamuski bo jestem mega wykonczona.......a tż zadowolony bo kupil w media markcie swoje wymarzone kino domowe , ktore bylo w promocji za jedyne 3500zł ale na 30 rat -0% wiec sie oplacalo......oczywiscie zapytal o moja zgode i jak sie zgodzilam zeby mi juz nie trul o tym to powiedzial- "jestes najlepsza zona na swiecie"!! haha szkoda ze dziennie tak nie mowi!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 00:01   #2163
katarzynka00
Zakorzenienie

i ja mówie dobranoc
obzarta deserem
brak mi sil
do jutra
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 03:02   #2164
mariolasl
Zakorzenienie

Svinecko, ciesze sie, ze wszystk dobrze na USG, tylko szkoda, ze Marcelek znowu sie chowal. No i ta cena!
widze, ze twoj synus, podobni jak moj, wypina sie doopka

p4w, gratuluje zakupow, szczegolnie kolyski.Sliczna
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczynki i ja juz po wizycie.
Miałam na 18.15 ale weszłam ok 19.30.
Na początku rutynowe badanie, szyjka w normie Żadnej infekcji nie mam, pH pochwy 4,0.
Potem wskoczyłam na wagę a tam O mamo...juz 84 kg (1kg na tydzien przytyłam).
Potem USG. Ginka dokładnie obejrzała Kubę, jest juz tak duży, że cieżko było pomierzyć.
Ale wybiega o 2,5 tygodnia rozmiarowo a wazy...2250g A dla przypomnienie dodam, że ostatnio miał 1650g. Ginka sie pyta czym jak go tak tucze?! Ze chyba jem same drożdze. Tak pozatym wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo.
Zmierzyła mi brzuszek i dno macicy mam takie jak kobiety do porodu (40 cm).
Raczej jest pewnie, że urodze ok 15 czerwca, dłużej nie donosze. Aha wody płodowe mi sie zmniejszyły i to sporo.
Potem zmierzyła ciśnienie, troszke wysokie miałam ale to ze zdenerwowania
wypisała kolejne L4, recepte na żelazo i na tym skonczyła sie wizyta.
Nastepna za 2 tygodnie.
Swietne wiadomosci, bardzo sie ciesze!
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
zapomniałam ... byłam przecież dzisaij po komodę
więc się pochwalę ... zdziwiłam się bo udało nam się kupić taką jak nasze meble w sypialni

no i przy okazji mój brzuchol w 30 tc ... 90 cm w obwodzie
Wlasnie taka komode bardzo chce Gratuluje zakupu!
A brzuszek standardowo sliczny!
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wpadlam tylko na moment pochwalic sie pierwszymi zakupami dla dzidzi w tesco kupilam -bylo duzo przecen!!
kupilam czapeczke(9zł), niedrapki(4zł), 2 pary body bez rekawkow(8zł sztuka), 1 body z krotkim rekawkiem(12zł) i 2 pak spioszkow za 18.60 !!
i chyba wpadlam w szal zakupow bo chce wiecejmusze sie wybrac do konkretnego sklepu na zakupy!! juz sie nie moge doczekac!!jakie te ciuszki sa slodziutkie!!!
Gratuluje zakupow i swietnego humoru z tym zwiazanego!
Stary 2009-05-12, 06:18   #2165
eleeri
Zakorzenienie

Dzień dobry,
właśnie skończyłam jeść śniadanie, ale dalej jestem głodna

Cytat:
...
Fajnie się kupuje, nie ?
ja też to lubię, ale i chyba każda z nas

idę jeść dalej,
a mój małż jeszcze śpi chyba pora Go obudzić

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:10   #2166
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie i brzuszki
u mnie nareszcie po burzy ... najpierw była burza z piorunami a potem całą noc padał deszcz! Pół nocy nie spałam, bo tak mi dudniło po oknie dachowym ze szok! ... a małż się mnie rano pyta czy słyszałam jak padało w nocy

Cytat:
Aniu jaki malutki brzuszek Gdzie Twój maluszek tam sie mieści?
Zgrabna dziewuszka z Ciebie... I biust niczego sobie
... to standardowe pytanie mojej babci
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
kurcze zazdroszcze wam.I mama ktorym poszlo tylko w brzuszek a reszta bez zmian.

no własnie...ale bimbałki przez nie brzusio mniejszym sie wydaje.
Troszke moglabys oddac a;e troszke, bo ja jak nie nauczona miec biust to jeszcze by mnie pozabijały
bardzo chętnie oddam pół ... a jak nie chcesz za dużo to podziele Was z Tru, bo jej też obiecałam ...
i masz racje - zanim zaszłam w ciąże chodziłam na aerobik i zawsze miałam ochotę zostawic je w domu!
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Super zgrabny brzusio Pięknie wyglądasz Mamusiu
Komoda też fajna...przynajmniej bedzie komplet

no własnie ucieszyłam się jak ją zobaczyłam, bo meble kupowaliśmy 4 lata temu ... i teraz mam dwie takie komody

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nooo wszystkie maluszki po urodzeniu maja granatowe oczka
moj synek ma teraz juz zielone ale na poczatku mial niebieskie
i dlatego są taaaakie słodkie aniołki!

Cytat:

nadrobie was jutro mamuski bo jestem mega wykonczona.......a tż zadowolony bo kupil w media markcie swoje wymarzone kino domowe , ktore bylo w promocji za jedyne 3500zł ale na 30 rat -0% wiec sie oplacalo......oczywiscie zapytal o moja zgode i jak sie zgodzilam zeby mi juz nie trul o tym to powiedzial- "jestes najlepsza zona na swiecie"!! haha szkoda ze dziennie tak nie mowi!!
gratuluję pierwszych udanych zakupów! ... i nie dziwie sie, ze chcesz więcej ... ale wiesz - bez zdjecia się nie liczy!
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wlasnie taka komode bardzo chce Gratuluje zakupu!
A brzuszek standardowo sliczny!

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

idę jeść dalej,
a mój małż jeszcze śpi chyba pora Go obudzić
a Ty to nie masz spania przez ten katar? ... 6,18 ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-05-12 o 08:13
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:15   #2167
Miramej
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki

Cytat:
I My jutro też wizytę mamy

Cytat:
Na początku rutynowe badanie, szyjka w normie Żadnej infekcji nie mam, pH pochwy 4,0.
Potem USG. Ginka dokładnie obejrzała Kubę, jest juz tak duży, że cieżko było pomierzyć.
Ale wybiega o 2,5 tygodnia rozmiarowo a wazy...2250g A dla przypomnienie dodam, że ostatnio miał 1650g. Ginka sie pyta czym jak go tak tucze?! Ze chyba jem same drożdze. Tak pozatym wszystko w porządku, rozwija sie prawidłowo.
Raczej jest pewnie, że urodze ok 15 czerwca, dłużej nie donosze. Aha wody płodowe mi sie zmniejszyły i to sporo.
Nastepna za 2 tygodnie.
Cass bardzo się cieszę, że usłyszałaś takie dobre wiadomości , zwłaszcza ta o zmniejszeniu wód jest fajna . Kubuś to już spory kawaler . 15 czerwca mówisz?

Cytat:
więc się pochwalę ... zdziwiłam się bo udało nam się kupić taką jak nasze meble w sypialni

Aniu wyglądasz super . Komoda też ładna, ale przy Tobie wypada blado

Cytat:
Hehe , skąd my to znamy? Wklej nam koniecznie zdjęcia tych swoich nowych cudów

Cytat:
Dzień dobry,
To dzisiaj napiszę - cześć ranny ptaszku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:26   #2168
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
32 sztuki mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka
ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka
Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? ................ Mikado Boston
Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ------------------------------ t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio ................. iCandy Cherry
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel ................... "bez nazwy"
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-12, 08:26   #2169
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE
FASOLOWE TYCZKI
25 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika
frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ???
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon

Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 20 Dziewczynki

-------------------------------------------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-12, 08:36   #2170
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Do jutra . Będziemy z Kubusiem mocno trzymać kciuki za Ciebie i Maćka .
Cytat:
(...)
za jutro
Cytat:
(...)
bedziemy trzymac
(...)
Cytat:
(...)Trzymam kciuki
I My jutro też wizytę mamy
(...)
Dziękuje dziewczynki Mam nadzieję, że i w moim przypadku Wasze kciuki zdziałają cuda, proszę o mocniejsze zaciśnięcie o 13.30
Karolinak, oczywiście też zaciskam kciukasy za Twoją wizytę

Cytat:
Katarzynka wszystko dokładnie wyjasniła Chciałam napisac podobnie.

Super, że z maluszkiem wszystko w porządku Szkoda tylko, że nie mogliście dokładnie podejrzeć Marcelka. A jakieś foteczki pokażesz?

Nastepna za 2 tygodnie.
Świetnie, że Kuba zdrowo się rozwija Kawał z niego chłopa Ciekawe ile mój facecik waży.

Cytat:
ja tez uciekam bo o 7 pobudka do przedszkola ;/
no a potem nalot na hurtownie

dobranoc
No to miłego kupowania. Naciągaj teściową ile wlezie
Super, że u Marcelka-wstydziocha wszystko dobrze On tak świeci jajkami, żeby nie było wątpliwości, że to facet.

p4w widzę, że zakupy bardzo udane Koszulki bardzo mi się podobają, a kołyska jest superaśna

Ania0104 śliczne mieszkanko dla synka. Tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

A tak wogóle, to zapomniałam się dzisiaj przywitać
Dzień dobry

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:37   #2171
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki Mam nadzieję, że i w moim przypadku Wasze kciuki zdziałają cuda, proszę o mocniejsze zaciśnięcie o 13.30
Będą zaciśnięte aż zbieleją

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-12, 08:43   #2172
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć mamcia. Piękny brzuchol masz. Biuścisko też niezłe. Komoda ładna, ale nie taka ładna jak Wy.

Pozdrówki dla pozostałych, znajomych, przyszłych mamusiek: Gizmiątka, Miramej, Mariolasl i innych, które mi umknęły w tym przepastnym wątku.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 08:50   #2173
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Svinecko, ciesze sie, ze wszystk dobrze na USG, tylko szkoda, ze Marcelek znowu sie chowal. No i ta cena!
widze, ze twoj synus, podobni jak moj, wypina sie doopka
no cena nas zabila, bylismy przygotowani na 80zl, tymbardziej, ze kasy brak, no ale jak doktorek zaczal wszystko badac i mierzyc to glupio bylo powiedziec zeby przestal, poza tym utwierdzilismy sie przynajmniej w przekonaniu, ze wszystko ok...nie ma tego zlego
Cytat:
On tak świeci jajkami, żeby nie było wątpliwości, że to facet.
he bo on chce nam powiedziec: "jestem chlopak stuprocentowy i nic mi juz nie odpadnie, nie ma bata!!!"

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

a tak w ogole to dziendobry
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:04   #2174
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek
Już się melduję.
Katarzynko, zauważyłaś, że rzadziej bywam No niestety Małż wieczorem zasiada i już go nie wypędzam. Wczesniej siedziałam na laptopiea, ale teraz go wolę nie włączac, bo jeszcze go doszczętnie zepsuję...

Cass, cieszę się, że wszystko dobrze u synalka i jaki już duży. Myslę, że na miejscu medalowym będziesz na pewno

Aniu, jaka zgrabna Mamusia z Ciebie i te cycolki . Też się piszę na troszkę
Fajnie, że udało Wam się kupic komopdę do kompletu

Svinecko, szkoda, że Marcelek się ukrywa. Pewnie nie chce się tak do końca zdradzic jak wygląda i dopiero jak się urodzi będzie w pełnej okazałości

Magi77 i Karolinko, trzymamy 4 nasze kciuki. Mocio, mocio

Czekoladko, poprosimy o fotki.
No i w końcu Ciebie ogarnie szał zakupów

P4w, zakupki świetne. A kołyska mi znana i oczywiście bardzo ładna

Lecę na sniadanko. Mały dzisiaj już w przedszkolu, to troszkę postaram się z Wami posiedziec. Ale kura do pieczenia czeka
Stary 2009-05-12, 09:16   #2175
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

udalo mi sie zrobic zrzucty z filmu
staralam sie wyciagnac najlepsze ujecia z tych ulamkow sekund, w ktorych cos tam bylo widac

1. buziaczek
2. jajeczka
3. buziaczek i raczka
4. usmieszek
5. buziaczek z usteczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ndvd_000.jpg (19,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ndvd_001.jpg (14,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ndvd_002.jpg (14,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ndvd_004.jpg (16,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ndvd_005.jpg (17,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-05-12, 09:20   #2176
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu wyglądasz super . Komoda też ładna, ale przy Tobie wypada blado

Cytat:
Ania0104 śliczne mieszkanko dla synka. Tylko pozazdrościć

dzieki dziewczynki, ale juz się czerwienie
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Cześć mamcia. Piękny brzuchol masz. Biuścisko też niezłe. Komoda ładna, ale nie taka ładna jak Wy.

Pozdrówki dla pozostałych, znajomych, przyszłych mamusiek: Gizmiątka, Miramej, Mariolasl i innych, które mi umknęły w tym przepastnym wątku.
cześc Kropeczko!!! jak miło Cię "widzieć"

Cytat:
he bo on chce nam powiedziec: "jestem chlopak stuprocentowy i nic mi juz nie odpadnie, nie ma bata!!!"
no tak!
... a jak tam sprawa ze zdjęciami?
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Lecę na sniadanko. Mały dzisiaj już w przedszkolu, to troszkę postaram się z Wami posiedziec. Ale kura do pieczenia czeka
... no problem

A kure do piekarnika i niech się sama piecze

Karolinko

Magi77

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
staralam sie wyciagnac najlepsze ujecia z tych ulamkow sekund, w ktorych cos tam bylo widac

1. buziaczek
2. jajeczka
3. buziaczek i raczka
4. usmieszek
jaki On boski!!!

troche mi szkoda ze nie mam takich fotek - no ale mój mały tez wstydzioch i ciagle ogląda mój kręgosłup

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-12, 09:24   #2177
kamilka
Zadomowienie

Dziewczyny jak tak piszecie że rozstępy to dopiero na sam koniec, to wam powiem, że ja jestem w 27tc i cały zadek mam w pręgach... już się ich tam chyba więcej nie zmieści. Do tego 2 dni temu znalazłam 3 nowe na piersi... A gdzie tam do końca

Co do zakupów to ja też już bym wszystko chciała kupić. Co do ciuszków to chciała bym sie wstrzymać jeszcze. Parę mam kupionych, ale przecież nie wiem jaki duży bobas się urodzi. Po łóżeczko już bym pobiegła, ale wmawiam sobie że przecież nie będę już robić sobie ciaśniejszej sypialni. Na temat wózka też mamie wmawiam żebyśmy zaczęły szyć ... Jeszcze 3 miesiące a ja się już doczekać mojego bejbika nie mogę

Poza tym jak chyba mało kto jestem baaardzo zadowolona że pada... Wczoraj brakło mi wody w studni... :/
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:24   #2178
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
kropeczka , dziękujemy

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-12, 09:27   #2179
kamilka
Zadomowienie

Svinecka piękne fajnie tak dzidzia podglądnąć
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:29   #2180
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
jaki On boski!!!

troche mi szkoda ze nie mam takich fotek - no ale mój mały tez wstydzioch i ciagle ogląda mój kręgosłup
dzieki
mi sie strasznie podoba moment, w ktorym sie usmiecha

ide sie szykowac bo TZ juz wstal

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Svinecka piękne fajnie tak dzidzia podglądnąć
dzieki
Stary 2009-05-12, 09:32   #2181
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

1. buziaczek
2. jajeczka
3. buziaczek i raczka
4. usmieszek
Piękne.
Jak to zostało zrobione??

Cytat:

Cytat:
kropeczka , dziękujemy
Na zdrówko.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:38   #2182
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Będą zaciśnięte aż zbieleją

Cytat:
no cena nas zabila, bylismy przygotowani na 80zl, tymbardziej, ze kasy brak, no ale jak doktorek zaczal wszystko badac i mierzyc to glupio bylo powiedziec zeby przestal, poza tym utwierdzilismy sie przynajmniej w przekonaniu, ze wszystko ok...nie ma tego zlego

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

a tak w ogole to dziendobry

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Już się melduję.
Katarzynko, zauważyłaś, że rzadziej bywam No niestety Małż wieczorem zasiada i już go nie wypędzam. Wczesniej siedziałam na laptopiea, ale teraz go wolę nie włączac, bo jeszcze go doszczętnie zepsuję...

Cass, cieszę się, że wszystko dobrze u synalka i jaki już duży. Myslę, że na miejscu medalowym będziesz na pewno

Svinecko, szkoda, że Marcelek się ukrywa. Pewnie nie chce się tak do końca zdradzic jak wygląda i dopiero jak się urodzi będzie w pełnej okazałości

Magi77 i Karolinko, trzymamy 4 nasze kciuki. Mocio, mocio

Czekoladko, poprosimy o fotki.
No i w końcu Ciebie ogarnie szał zakupów

P4w, zakupki świetne. A kołyska mi znana i oczywiście bardzo ładna

Kura nie zając...

Cytat:

1. buziaczek
2. jajeczka
3. buziaczek i raczka
4. usmieszek
No nie mogę ale jajkami świeci. To 200% chłopak!

Cytat:

dzieki dziewczynki, ale juz się czerwienie

no tak!
... a jak tam sprawa ze zdjęciami?

... no problem

A kure do piekarnika i niech się sama piecze

Karolinko

Magi77

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

jaki On boski!!!

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:45   #2183
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

1. buziaczek
2. jajeczka
3. buziaczek i raczka
4. usmieszek
Super Widać ładnie Marcelka.. a uśmieszek boski

Cytat:
Dziewczyny jak tak piszecie że rozstępy to dopiero na sam koniec, to wam powiem, że ja jestem w 27tc i cały zadek mam w pręgach... już się ich tam chyba więcej nie zmieści. Do tego 2 dni temu znalazłam 3 nowe na piersi... A gdzie tam do końca
Na samym końcu wyskakują rozstępy na brzuchu...w innych miejscach też mamy...ja na biuście

Dzień dobry Mamusie
Ja się własnie szykuję...na 17 wizyta...(nie)dziękuję za kciuki żeby nie zapeszyć A po ginie małe świętowanie...Tż ma dzisiaj urodziny...
Stary 2009-05-12, 09:57   #2184
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Co do zakupów to ja też już bym wszystko chciała kupić. Co do ciuszków to chciała bym sie wstrzymać jeszcze. Parę mam kupionych, ale przecież nie wiem jaki duży bobas się urodzi. Po łóżeczko już bym pobiegła, ale wmawiam sobie że przecież nie będę już robić sobie ciaśniejszej sypialni. Na temat wózka też mamie wmawiam żebyśmy zaczęły szyć ... Jeszcze 3 miesiące a ja się już doczekać mojego bejbika nie mogę

Poza tym jak chyba mało kto jestem baaardzo zadowolona że pada... Wczoraj brakło mi wody w studni... :/
hmmmm ... to gdzie taka susza była? ... ja też się cieszę, ze padało bo przynajmniej jarzynki nam podlało

a babcia nas zamęczała telefonami - przyjedzcie sobie ogórki podlać, trzeba grządki okopać itd
Cytat:
Piękne.
usg 3D ... Svinecka powyłapywała ujęcia z filmu
Cytat:
Dzień dobry Mamusie
Ja się własnie szykuję...na 17 wizyta...(nie)dziękuję za kciuki żeby nie zapeszyć A po ginie małe świętowanie...Tż ma dzisiaj urodziny...
a jaki prezent dostanie?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-12, 10:10   #2185
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

OOOO kogo moje gały tu dojrzały czasem zagladam na planujemy ale ciebie jakos nie widuje ..czyzby siem udało ?

Cytat:

Svinecka -no ładne kulki ma twoj synek hihi widze ze meczył ciebie ten film zeby wkleic zdjecia na wizaz i dobrze bo my sobie dorodnego chłopa poogladałysmy hihi

mnie przeziebienie nie chce opuscic ;|

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:14   #2186
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Piękne.
usg 4d - zrobilam screeny z filmiku z plyty
Cytat:
No nie mogę ale jajkami świeci. To 200% chłopak!
powiedzialabym, ze nawet na 1000%
Cytat:
Super Widać ładnie Marcelka.. a uśmieszek boski
no tym usmieszkiem to mnie zauroczyl
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Svinecka -no ładne kulki ma twoj synek hihi widze ze meczył ciebie ten film zeby wkleic zdjecia na wizaz i dobrze bo my sobie dorodnego chłopa poogladałysmy hihi

mnie przeziebienie nie chce opuscic ;|
no kule ma jak armaty
nie dalam za wygrana - zdjecia musialby byc w koncu tyle cioc wizazowych czekalo

a Ty sie kochana kuruj!

trzymam kciuki za wizyty
Stary 2009-05-12, 10:19   #2187
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm ... to gdzie taka susza była? ... ja też się cieszę, ze padało bo przynajmniej jarzynki nam podlało

a jaki prezent dostanie?
A u nas nie padało

Tż dostanie kilka fajnych ciuszków i pachnidło Chciałam zrobić mu własnoręcznie torcika ale przez to że dzisiaj gin to nie wyjdzie...ehhh muszę jeszcze kupić...

Właśnie dzwoniła moja kumpela z pracy...rodziła w zeszłym roku...chciała mnie wyciągnąć na wystawę różaneczników...po czym pyta który już mamy tydzień...więc jak powiedziałam że 34 dzisiaj zaczynamy to stwierdziła że ona rodziła w 35 tc i już nigdzie nie będzie mnie wyciągać
Stary 2009-05-12, 10:20   #2188
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Właśnie dzwoniła moja kumpela z pracy...rodziła w zeszłym roku...chciała mnie wyciągnąć na wystawę różaneczników...po czym pyta który już mamy tydzień...więc jak powiedziałam że 34 dzisiaj zaczynamy to stwierdziła że ona rodziła w 35 tc i już nigdzie nie będzie mnie wyciągać
dobrze, ze ja mam 31

kurcze jak zwykle nie moge sie doczekac tego TZ - szykuje sie dluzej niz baba
Stary 2009-05-12, 10:24   #2189
skierka1981
BAN stały

Witajcie , ja tylko na chwilkę bo u mamy jest internet. widę że tu nsame dobre wieści po wizytach - cieszę się (svinecka synuś śliczny) a i po dzisiejszych - za które trzymam kciuki - na pewno kolejne dobre wieści
dziś wracam po południu, pogadałam z mamą, zobaczyłam się z siostrami i to pewnie ostatni raz przed lipcem. może uda mi się jeszcze dziś załatwić papiery do rodzinnego.
buziaczki i do wieczorku
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 10:28   #2190
Wojtusia
Zakorzenienie

Svinecka, fajnie ze maluszek rośnie, moja niunia tez się zakrywała rączkami i nogami
fajny na tych zdjeciach jest

Cass dobrze ze wszystko ok, ok 15 czerwca mówisz ze mozesz rodzic! ale ci fajnie, bedziesz jedną z pierwszych z naszego wątku

Ja ostatnio nie mam czasu pisac, tylko podczytuje, zeby zaleglosci wiekszych nie miec.
wczoraj bylam na zakupach i kupilam sobie spodnie dresowe do szkoly rodzenia i rybaczki i zadowolona jestem.

Zjadlam platki z jogurtem truskawkowym na sniadanie i tak mi słodko ze szok, az niedobrze sie robi. chyba musze zjesc jakaś zwykła kanapka....

A dzisiaj w DD TVN mówili o tej metodzie badania charakteru niemowlaków, dla ciekawych wklejam link:
http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...brazeltona,56/
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości