|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Hej Mamusie
![]() nie nadążam za Wami ani z czytaniem, ani z pisaniem. Co do tych kolorowych wód płodowych to zamierzam jak najszybciej jechac do szpitala, i w każdym innym wątpliwym przypadku też - ja nie musze się na tym wszystkim znać, a wole dmuchać na zimne. Natomiast co do sn i cc - poczatkowo byłam bardziej za sn, teraz jednak boję się o oczy - naprawdę boję się, że parcie je wykończy . Ale niestety, mam jeszcze konsultację okulistyczną, a prawda jest taka, że ostatnio na topie są sn - poza tym tyle rodzących w sumie tylko ze strachu przed sn (ból i czas) załatwia sobie cc, że pewnie są jakieś limity, i ci, którzy by potrzebowali np. ze względu na wzrok, sa zmuszani do sn . Oby to był niczym nieuzasadniony pesymizm i obym nie miała racji! Jeszcze ciekawostka na temat znieczulenia przy sn - okazuje się, że to jest bez sensu generalnie (tak wydedukowałam), bo tylko wydłuża poród - owszem, można wreszcie odpoczać (i tak sobie myślę, ze jeśli się dłuuuuugo rodzi, to ma sens), ale akcja porodowa ulega wtedy w praktyce zawieszeniu. Jestem taka mundra po kolejnym spotkaniu w szkole rodz. ![]() WrednaAfrodyta - jeśli kupujesz Mikado, to polecam sklep Tomiko w Ząbkach (mają też sklep internetowy), rabaty, spory wybór akcesoriów. Znajomi kupili - też z rabatem - ten wózek w sklepie koło Dworca Wsch. (na Lubelskiej?) Ktoś pytał o większe sklepy z wózkami w Wawie bądź okolicach - na Targowej przed Kijowską bliżej Teatru Powszechnego jest jakiś duży sklep z wózkami i nie tylko zresztą, poza tym dosyc duży na Al. Solidarności przed Feminą w stronę pl. Bankowego (po przeciwnej stronie niż kino). Wspomniana bettina27 z allegro to sklep w Warszawie Rembertowie. Trzymam kciukasy za wszystkie potrzebujące! Dobrej nocy |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Wpadlam tylko na moment pochwalic sie pierwszymi zakupami dla dzidzi
kupilam czapeczke(9zł), niedrapki(4zł), 2 pary body bez rekawkow(8zł sztuka), 1 body z krotkim rekawkiem(12zł) i 2 pak spioszkow za 18.60 !! i chyba wpadlam w szal zakupow bo chce wiecej musze sie wybrac do konkretnego sklepu na zakupy!! juz sie nie moge doczekac!!jakie te ciuszki sa slodziutkie!!!nadrobie was jutro mamuski bo jestem mega wykonczona.......a tż zadowolony bo kupil w media markcie swoje wymarzone kino domowe , ktore bylo w promocji za jedyne 3500zł ale na 30 rat -0% wiec sie oplacalo......oczywiscie zapytal o moja zgode i jak sie zgodzilam zeby mi juz nie trul o tym to powiedzial- "jestes najlepsza zona na swiecie"!! haha szkoda ze dziennie tak nie mowi!!
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
i ja mówie dobranoc
obzarta deserem ![]() brak mi sil do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ciesze sie, ze wszystk dobrze na USG, tylko szkoda, ze Marcelek znowu sie chowal. No i ta cena!
widze, ze twoj synus, podobni jak moj, wypina sie doopka p4w, gratuluje zakupow, szczegolnie kolyski.Sliczna Cytat:
Cytat:
Gratuluje zakupu!A brzuszek standardowo sliczny! Cytat:
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
właśnie skończyłam jeść śniadanie, ale dalej jestem głodna ![]() Cytat:
![]() ja też to lubię, ale i chyba każda z nas ![]() idę jeść dalej, a mój małż jeszcze śpi chyba pora Go obudzić
|
|
|
#2166 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie i brzuszki
u mnie nareszcie po burzy ... najpierw była burza z piorunami a potem całą noc padał deszcz! Pół nocy nie spałam, bo tak mi dudniło po oknie dachowym ze szok! ... a małż się mnie rano pyta czy słyszałam jak padało w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... a jak nie chcesz za dużo to podziele Was z Tru, bo jej też obiecałam ...i masz racje - zanim zaszłam w ciąże chodziłam na aerobik i zawsze miałam ochotę zostawic je w domu! ![]() Cytat:
no własnie ucieszyłam się jak ją zobaczyłam, bo meble kupowaliśmy 4 lata temu ... i teraz mam dwie takie komody ![]() Cytat:
Cytat:
... ale wiesz - bez zdjecia się nie liczy! Cytat:
Cytat:
...
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-05-12 o 08:13 |
|||||||
|
|
|
#2167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Cytat:
. 15 czerwca mówisz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, skąd my to znamy? Wklej nam koniecznie zdjęcia tych swoich nowych cudów Cytat:
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
32 sztuki mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------ t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ..................... X-lander w. limitowana jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - ??? lub ??? ................ Mikado Boston Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 24.07.09 - Filip magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ------------------------------ t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mariolasl (Mariola, 34l, UK) --------------------------------------- t.p. 26.07.09 - Antonio ................. iCandy Cherry mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ----------------------------------- t.p. 27.07.09 - Nataniel ................... "bez nazwy" ![]() Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Emilia nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? |
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
25 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika frida110 (Aśka, ?? l, ...) ---------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------------------- t.p. 04.08.09 - Liliana / Maja lub Leo / Max czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (???, 21l, Warszawa/Ostrołęka) -------- t.p. 25.08.09 - Tomuś marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------------------------- t.p. 28.08.09 - Dawid aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon ![]() Kto w nas mieszka ??? Chłopcy 27 : 20 Dziewczynki------------------------------------------------------------------------------- gooha3 [*] mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
|
|
|
#2170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karolinak, oczywiście też zaciskam kciukasy za Twoją wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciekawe ile mój facecik waży.Cytat:
![]() Super, że u Marcelka-wstydziocha wszystko dobrze p4w widzę, że zakupy bardzo udane Ania0104 śliczne mieszkanko dla synka. Tylko pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- A tak wogóle, to zapomniałam się dzisiaj przywitać ![]() Dzień dobry
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzuchol masz. Biuścisko też niezłe. Komoda ładna, ale nie taka ładna jak Wy. Pozdrówki dla pozostałych, znajomych, przyszłych mamusiek: Gizmiątka, Miramej, Mariolasl i innych, które mi umknęły w tym przepastnym wątku. |
|
|
|
|
#2173 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() he bo on chce nam powiedziec: "jestem chlopak stuprocentowy i nic mi juz nie odpadnie, nie ma bata!!!" ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- a tak w ogole to dziendobry
|
|
|
#2174 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Już się melduję. Katarzynko, zauważyłaś, że rzadziej bywam ![]() Cass, cieszę się, że wszystko dobrze u synalka i jaki już duży. Myslę, że na miejscu medalowym będziesz na pewno ![]() Aniu, jaka zgrabna Mamusia z Ciebie i te cycolki . Też się piszę na troszkę Fajnie, że udało Wam się kupic komopdę do kompletu Svinecko, szkoda, że Marcelek się ukrywa. Pewnie nie chce się tak do końca zdradzic jak wygląda i dopiero jak się urodzi będzie w pełnej okazałości ![]() Magi77 i Karolinko, trzymamy 4 nasze kciuki. Mocio, mocio ![]() ![]() Czekoladko, poprosimy o fotki. No i w końcu Ciebie ogarnie szał zakupów ![]() P4w, zakupki świetne. A kołyska mi znana i oczywiście bardzo ładna Lecę na sniadanko. Mały dzisiaj już w przedszkolu, to troszkę postaram się z Wami posiedziec. Ale kura do pieczenia czeka
|
#2175 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
udalo mi sie zrobic zrzucty z filmu
staralam sie wyciagnac najlepsze ujecia z tych ulamkow sekund, w ktorych cos tam bylo widac 1. buziaczek 2. jajeczka 3. buziaczek i raczka 4. usmieszek ![]() 5. buziaczek z usteczkami
|
|
#2176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki, ale juz się czerwienie Cytat:
Cytat:
![]() ... a jak tam sprawa ze zdjęciami? Cytat:
![]() A kure do piekarnika i niech się sama piecze ![]() Karolinko ![]() Magi77 ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
troche mi szkoda ze nie mam takich fotek - no ale mój mały tez wstydzioch i ciagle ogląda mój kręgosłup
|
||||
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak tak piszecie że rozstępy to dopiero na sam koniec, to wam powiem, że ja jestem w 27tc i cały zadek mam w pręgach... już się ich tam chyba więcej nie zmieści. Do tego 2 dni temu znalazłam 3 nowe na piersi... A gdzie tam do końca
Co do zakupów to ja też już bym wszystko chciała kupić. Co do ciuszków to chciała bym sie wstrzymać jeszcze. Parę mam kupionych, ale przecież nie wiem jaki duży bobas się urodzi. Po łóżeczko już bym pobiegła, ale wmawiam sobie że przecież nie będę już robić sobie ciaśniejszej sypialni. Na temat wózka też mamie wmawiam żebyśmy zaczęły szyć ... Jeszcze 3 miesiące a ja się już doczekać mojego bejbika nie mogę ![]() Poza tym jak chyba mało kto jestem baaardzo zadowolona że pada... Wczoraj brakło mi wody w studni... :/ |
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka piękne
fajnie tak dzidzia podglądnąć
|
|
|
|
#2180 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mi sie strasznie podoba moment, w ktorym sie usmiecha ![]() ide sie szykowac bo TZ juz wstal ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- dzieki
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zostało zrobione??
|
|
|
|
|
#2182 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kura nie zając... ![]() Cytat:
ale jajkami świeci. To 200% chłopak!Cytat:
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać ładnie Marcelka..Cytat:
Dzień dobry Mamusie ![]() Ja się własnie szykuję...na 17 wizyta...(nie)dziękuję za kciuki żeby nie zapeszyć A po ginie małe świętowanie...Tż ma dzisiaj urodziny...
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ja też się cieszę, ze padało bo przynajmniej jarzynki nam podlało ![]() a babcia nas zamęczała telefonami - przyjedzcie sobie ogórki podlać, trzeba grządki okopać itd usg 3D ... Svinecka powyłapywała ujęcia z filmu Cytat:
|
||
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
OOOO kogo moje gały tu dojrzały
Cytat:
widze ze meczył ciebie ten film zeby wkleic zdjecia na wizaz i dobrze bo my sobie dorodnego chłopa poogladałysmy hihi mnie przeziebienie nie chce opuscic ;|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
usg 4d - zrobilam screeny z filmiku z plyty
powiedzialabym, ze nawet na 1000% ![]() no tym usmieszkiem to mnie zauroczyl ![]() Cytat:
nie dalam za wygrana - zdjecia musialby byc w koncu tyle cioc wizazowych czekalo ![]() a Ty sie kochana kuruj! ![]() trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż dostanie kilka fajnych ciuszków i pachnidło Chciałam zrobić mu własnoręcznie torcika ale przez to że dzisiaj gin to nie wyjdzie...ehhh muszę jeszcze kupić...Właśnie dzwoniła moja kumpela z pracy...rodziła w zeszłym roku...chciała mnie wyciągnąć na wystawę różaneczników...po czym pyta który już mamy tydzień...więc jak powiedziałam że 34 dzisiaj zaczynamy to stwierdziła że ona rodziła w 35 tc i już nigdzie nie będzie mnie wyciągać
|
|
#2188 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
kurcze jak zwykle nie moge sie doczekac tego TZ - szykuje sie dluzej niz baba
|
|
|
#2189 |
|
BAN stały
|
Witajcie
dziś wracam po południu, pogadałam z mamą, zobaczyłam się z siostrami i to pewnie ostatni raz przed lipcem. może uda mi się jeszcze dziś załatwić papiery do rodzinnego. buziaczki i do wieczorku |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka, fajnie ze maluszek rośnie, moja niunia tez się zakrywała rączkami i nogami
fajny na tych zdjeciach jest ![]() Cass dobrze ze wszystko ok, ok 15 czerwca mówisz ze mozesz rodzic! ale ci fajnie, bedziesz jedną z pierwszych z naszego wątku ![]() Ja ostatnio nie mam czasu pisac, tylko podczytuje, zeby zaleglosci wiekszych nie miec. wczoraj bylam na zakupach i kupilam sobie spodnie dresowe do szkoly rodzenia i rybaczki i zadowolona jestem. Zjadlam platki z jogurtem truskawkowym na sniadanie i tak mi słodko ze szok, az niedobrze sie robi. chyba musze zjesc jakaś zwykła kanapka.... A dzisiaj w DD TVN mówili o tej metodzie badania charakteru niemowlaków, dla ciekawych wklejam link: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...brazeltona,56/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

. Ale niestety, mam jeszcze konsultację okulistyczną, a prawda jest taka, że ostatnio na topie są sn - poza tym tyle rodzących w sumie tylko ze strachu przed sn (ból i czas) załatwia sobie cc, że pewnie są jakieś limity, i ci, którzy by potrzebowali np. ze względu na wzrok, sa zmuszani do sn
. Oby to był niczym nieuzasadniony pesymizm i obym nie miała racji! 

ale na 30 rat -0% wiec sie oplacalo......oczywiscie zapytal o moja zgode i jak sie zgodzilam zeby mi juz nie trul o tym to powiedzial- "jestes najlepsza zona na swiecie"!! haha szkoda ze dziennie tak nie mowi!!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba pora Go obudzić 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY