Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 08:21   #2101
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Witam cały weekend mnie nie było, bo byłam u mojego TŻ Jutro mam pierwszą przymiarkę i pierwszą próbną fruzurkę Już się nie mogę doczekać. A w piątek teoretyczny egzamin na prawojazdy trzymjacie kciuki
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 08:46   #2102
andzia0401
Raczkowanie

GG do andzia0401

Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
Andzia0401
No widzisz, jak ja dawałam zaproszenia, to też mi tak mówili, na dzień dzisiejszy będą, ale...
Podałam dokładną datę, do której mają się określić, ale jestem pewno, że połowa gości "zapomni" a część mi powie, że na dzień dzisiejszy będą, ale nie są w stanie przewidzieć, co się stanie do 01.08.
Wypadki losowe się zdarzają, ale nie można przecież od razu zakładać, ze się coś stanie.
Jestem w stanie zrozumieć, że tak mi powie ta znajoma, która jest w ciąży, bo ona nie jet w stanie przewidzieć, jak będzie się 01.08 czuła, na razie nie za dobrze. Trochę szkoda, jakby nie mogli przyjść bo ich b. lubię.
Zobaczymy jak to będzie 01.06. z tym powierdzeiem, poza tym 30.05 mamy taką rodziną małą imprezkę, więc może mi częśc gości powie na tej imprezie czy przyjdą czy nie.

uważam że jeśli ktoś chce przyjść na wesele to odrazu powie że będzie,no chyba że niedożyje a jeśli ktoś będzie szukał pretekstu to będzie owijał w bawełne a i tak nieprzyjde. Podobają mi się ludzie którzy prostu z mostu mówią że nieprzyjdą. Niewiem czy to dobry pomysł ale jak ci się będzie zbliżał termin do którego mają się określić to wyślij im np.smsy z przypomnieniem np. chcielibyśmy zapytać czy mogą Państwo potwierdzić nam swoją obecność na naszym ślubie ? albo coś w tym stylu wtedy napewno nikt ci niepowie że zapomniał.pozdrawiam:cmok :
andzia0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 09:19   #2103
kitek_fm
Rozeznanie

Dokładnie. Też lubię konkret. Jak ktoś nie ma innych planów w tym terminie (nie wyjeżdża w tym czasie na wakacje, nie idzie do szpitala itd. itp.) albo nie ma kasy, to od razu powie: przyjdę albo nie przyjdę bo...A nie takie ściemnianie: "nie wiem, zobaczymy...", albo "jak dożyjemy to przyjdziemy" z ust 30-latków - takie teksty doprowadzają mnie do szału.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 12:10   #2104
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
Dziękuję SSR. No właśnie Wam powiem że zaprosiliśmy 140 osób i tylko dwie pary!!!!! to znaczy 4 osoby!!!! potwierdziły nam przybycie!!! Jakiś tydzień po otrzymaniu zaproszenia!!! Moim błędem było to że niepodałam terminu do którego mają odp!!! Napisałam tylko :

Uprzejmie prosimy o potwierdzenie przybycia. no i nasze nr tel.

Celowo nie podaliśmy daty bo niechciałam wymuszać na gościach takiej presji, ślub mamy w czerwcu,zaproszenia rozdawaliśmy w marcu. co prawda goście już wiedzieli dwa lata wcześniej o ślubie i dużo nam potwierdzało przy proszeniu ale... KONIECZNIE PODAJCIE DATĘ DO KIEDY MAJĄ WAM DAĆ ODP!!!

Goście zapytani przez nas czy będą ( wtedy w marcu) odp.że na dzień dzisiejszy będą, ale co będzie w czerwcu to się okarze,bo jeszcze daleko..

Skończyło się na tym że musiałam do wszystkich dzwonić aby się określili i połowa osób mówiła - a zapomnieliśmy potwierdzić ...

co prawda jestem miesiąc przed ślubem ale już wiem dokładnie kto będzie oczywiście dzięki moim tel. pozdrawiam
No właśnie jak oglądałam Twoje zaproszenia to widziałam, że mieliście tylko prośbę o potwierdzenie przybycia ale bez konkretnej daty. Dobrze, że przestrzegasz dziewczyny, bo warto wiedzieć na czym się stoi
Ja wyszłam z założenia, że muszę znać liczbę gości jak najwcześniej (muszę zapewnić noclegi i transport na salę). Chciałam dać potwierdzenie do 15 sierpnia, ale tż się uparł aby było do 1sierpnia i teraz przyznaję mu rację. Zostaną nam jeszcze dwa miesiące na ewentualne doproszenie kogoś i spokojne załatwianie.
Choć znam przypadki, że ludzie dają potwierdzenie na dwa tygodnie przed weselem ja bym chyba oszalała
Ale i tak jak minie 1 sierpnia to pewnie będę po wszystkich dzwonić i się pytać, bo pewnie zapomną

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Witam cały weekend mnie nie było, bo byłam u mojego TŻ Jutro mam pierwszą przymiarkę i pierwszą próbną fruzurkę Już się nie mogę doczekać. A w piątek teoretyczny egzamin na prawojazdy trzymjacie kciuki
To pochwal się jak już będziesz po tej próbnej przymiarce i fryzurce
A za egzamin trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez andzia0401 Pokaż wiadomość
uważam że jeśli ktoś chce przyjść na wesele to odrazu powie że będzie,no chyba że niedożyje a jeśli ktoś będzie szukał pretekstu to będzie owijał w bawełne a i tak nieprzyjde. Podobają mi się ludzie którzy prostu z mostu mówią że nieprzyjdą.
Też tak myślę, że jak ktoś ma ochotę przyjść i ma "wolny" termin to powi od razu przy zapraszaniu, że będzie. A ci co kręcą to i tak i tak nie przyjdą, choć wolałabym się mile zaskoczyć niż niemile rozczarować

Mój TŻ jest jednorazowy Wczoraj mi mówi, że mama sie go pytała przy obiedzie gdzie mamy wesele, a on na to że nie wie To ja mu gadam, czemu nie powiedziałeś gdzie mamy, to on: bo zapomniałem co ustaliliśmy czy mówimy czy nie Tak się wczoraj uśmiałam

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 12:14   #2105
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
To pochwal się jak już będziesz po tej próbnej przymiarce i fryzurce
A za egzamin trzymam kciuki

Mój TŻ jest jednorazowy Wczoraj mi mówi, że mama sie go pytała przy obiedzie gdzie mamy wesele, a on na to że nie wie To ja mu gadam, czemu nie powiedziałeś gdzie mamy, to on: bo zapomniałem co ustaliliśmy czy mówimy czy nie Tak się wczoraj uśmiałam
Dziękuję bardzo i na pewno się pochwalę jutro wieczorkiem A Twój TŻ to naprawdę jest jednorazowy Mój nie ma takich pomysłów
Stary 2009-05-11, 13:20   #2106
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Andzia0401
No widzisz, jak ja dawałam zaproszenia, to też mi tak mówili, na dzień dzisiejszy będą, ale...
Podałam dokładną datę, do której mają się określić, ale jestem pewno, że połowa gości "zapomni" a część mi powie, że na dzień dzisiejszy będą, ale nie są w stanie przewidzieć, co się stanie do 01.08.
Wypadki losowe się zdarzają, ale nie można przecież od razu zakładać, ze się coś stanie.
Jestem w stanie zrozumieć, że tak mi powie ta znajoma, która jest w ciąży, bo ona nie jet w stanie przewidzieć, jak będzie się 01.08 czuła, na razie nie za dobrze. Trochę szkoda, jakby nie mogli przyjść bo ich b. lubię.
Zobaczymy jak to będzie 01.06. z tym powierdzeiem, poza tym 30.05 mamy taką rodziną małą imprezkę, więc może mi częśc gości powie na tej imprezie czy przyjdą czy nie.
ja dopiero bede dawac zaproszenia i potwierdzenie mam do 15.06 ale juz wiekszosc wie o slubie i dacie , zostanie 1,5 miesiac na doproszenie kogos ewentualnie wiec mysle ze to ok troche zaluje ze wczesniej juz nie zrobilismy tego ale tak wyszlo nie ma co plakac,
mysle ciagle nad tymi ecru - zlotymi butkami do bialej sukni, pomaranczowo zlotym bukiecie i wogole calym wystroju takim ale neiwiem jak w kosciele bo sa sluby przed naszym i wiadomo calosci wystroju nie da sie zmienic w kilka minut, zreszta zastanawiam sie czy wydawac majatek na te strojenia.. samochod moglabym sama ustroic kokardkami i ew. jakims malym zyzwym bukietem mozna zamowic takie do przyczepienia ale samemu wtedy duzo taniej.. wogole to gdzie dziewczyny z bytomia i okolic zamawiacie strojenie bo bylam w stokrotce to drogo dosc mam inne namiary tez ale sama niewiem,
wogole zaczyna mnie to wszystko przerastac musialabym nic innego nie robic, zaluje ze nie wzielam firmy do organizacji tego wszystkiego bo chyba nie dam rady ogarnac juz tych szczegolow na ktorych bardzo mi zalezy tak jak Wam zeby wszystko gralo bylo w jeden desen itp.. buu plakac mi sie chce bo wiem ze cos niewyjdzie albo nie zdaze
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 20:44   #2107
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
znalazlam tez sklep internetowy w którym bede zamawiać balony, wstążki na auta, takie plastikowe obrączki i jeszcze inne pierdoły do dekoracji. Ceny przystępne, za to jak odwiedziłam dzisiaj sklep z dekoracjami w TG, to ich ceny ścięły mnie z nóg (ok 3 razy droższe, np paczka balonów 100szt 13 zł => 37 zł; pompka do balonów 10 zł => 28 zł; tablica "witamy gości weselnych" 4 zł => 10 zł).
Cytat:
A ten sklep koło adamka, to rzeczywiście sobie liczą, byłam tam pooglądać i takie wstążki na wódkę 40gr jedna, a w promocji czasem na allegro idzie kupić za 6zł 50szt. Też się zdziwiłam tymi cenami, dlatego chyba takie pierdołki będę zamawiać na allegro.
Ten sklep koło Adamka naprawde nie jest nic wart... Nie dość że mały wybór to jeszcze ceny powalające. Za takie kokardki na wodke jak kupilam w katowicach za 50gr chcieli 2 zl! Wiec allegro lub Centrum Weselne w Katowicach to dla mnie najlepsze miejsca na zakupc dekoracji!

Cytat:
Oczekujemy z niecierpliwością na relację z przymiarki! Żeby wszystko było sliczne

Zamówiliśmy dziś wstępnie kołocza.
Niestety termin na który cheiliśmy Pani miała juz zajęte wiec musielismy troche zmienic na wczesniejszy, ale tez OK. Na trzsakanie bedzie dodatkowo swiezy zamowiony bo tak kila dni musilby czekac.
A do dziewczyn ktore robią trzaskanie - ile kolocza zamawiacie na trzaskanie i jakie jeszcze jedzonka planujecie na ta impreze ??
My zamawialiśmy obok nas a Potepie - kołocz juz od kilku lat sprawdzony - komplet trzecg blach 220zl. Ale pakuja oczywiscie tez w paczki i wtedy roznhe wielkosci maja rozne ceny. A jak to u Was z cenami kołocza ??

SSR - gdzie Ty masz wesele ? tak sie ostatnio zastanawiam i chyba mi gdzieś umknęło Twoje miejsce...

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2009-05-11 o 22:29
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 05:40   #2108
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ten sklep koło Adamka naprawde nie jest nic wart... Nie dość że mały wybór to jeszcze ceny powalające. Za takie kokardki na wodke jak kupilam w katowicach za 50gr chcieli 2 zl! Wiec allegro lub Centrum Weselne w Katowicach to dla mnie najlepsze miejsca na zakupc dekoracji!
zamowienie zrobione, na allegro, zobaczymy jakoś produktów jak przyjdą

Cytat:
Zamówiliśmy dziś wstępnie kołocza.
Niestety termin na który cheiliśmy Pani miała juz zajęte wiec musielismy troche zmienic na wczesniejszy, ale tez OK. Na trzsakanie bedzie dodatkowo swiezy zamowiony bo tak kila dni musilby czekac.
A do dziewczyn ktore robią trzaskanie - ile kolocza zamawiacie na trzaskanie i jakie jeszcze jedzonka planujecie na ta impreze ??
My zamawialiśmy obok nas a Potepie - kołocz juz od kilku lat sprawdzony - komplet trzecg blach 220zl. Ale pakuja oczywiscie tez w paczki i wtedy roznhe wielkosci maja rozne ceny. A jak to u Was z cenami kołocza ??
ja mam zamówione tez na 2 terminy - raz na rozwożenie dla znajomych, raz na trzaskanie. na trzaskanie wstępnie mam zaplanowany 1 komplet bo raczej nie spodziewam się dużej ilości gości, ani też nie planuję wielkiej imprezy [niektorzy u mnie w miasteczku to mieli zespol, prosiaka pieczonego,namioty porozstawione i nawet toitoi-e wynajete ] oprocz kołocza wódka, kawka i herbata w termosie. i tyle
najchętniej to bym ominela tę całaą imprezę, dodatkowe sprzatanie, ale juz mi się kilku znajomych zapowiedziało...
o cenie juz pisalam - kpl 250 zl, zpakowaniem 290zl

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 06:59   #2109
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Katunia u mnie na trzaskaniu nigdy nie ma kołocza tylko zawsze się rozdaje wódkę Mój TŻ teraz sobie wymyślił, że to zmieni i na trzaskaniu będziemy mieli grilla Taka mała imprezka
Stary 2009-05-12, 07:08   #2110
kitek_fm
Rozeznanie

My dziś idziemy do księdza spisywać ten protokół. Trochę się boję, nie protokołu, ale tego, że ksiądz powie, ze przed nami jednak będzie jeszcze jeden ślub. Akurat w najbliższą sobotę są 2 śluby pod rząd. Coś ten maj popularny jest, bo to już u nas 4 ślub. Co do protokołu to mam do kilku pytań wątpliwości, niektóre pytania są bezsesnsu, 3 pytania w jednym i jak na to odpowiedzieć.
Poza tym muszę zrezygnować z wybuchającego balonu, bo pasuje mi tylko do jednej sytuacji, a wtedy nie może być, bo potem będziemy mieli pierwszy taniec - a nie będziemy tańczyć na balonach. A potem to nie ma go gdzie "wcisnąć". Chyba kupimy na allegro kilka baloników - żeby dzieci miały radochę.
Zobaczymy zresztą, w czwartek mam spotkanie w restauracji, więc wiele rzeczy też się wyjaśni.

Stary 2009-05-12, 07:29   #2111
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
My dziś idziemy do księdza spisywać ten protokół. Trochę się boję, nie protokołu, ale tego, że ksiądz powie, ze przed nami jednak będzie jeszcze jeden ślub. Akurat w najbliższą sobotę są 2 śluby pod rząd. Coś ten maj popularny jest, bo to już u nas 4 ślub. Co do protokołu to mam do kilku pytań wątpliwości, niektóre pytania są bezsesnsu, 3 pytania w jednym i jak na to odpowiedzieć.
Poza tym muszę zrezygnować z wybuchającego balonu, bo pasuje mi tylko do jednej sytuacji, a wtedy nie może być, bo potem będziemy mieli pierwszy taniec - a nie będziemy tańczyć na balonach. A potem to nie ma go gdzie "wcisnąć". Chyba kupimy na allegro kilka baloników - żeby dzieci miały radochę.
Zobaczymy zresztą, w czwartek mam spotkanie w restauracji, więc wiele rzeczy też się wyjaśni.
ja juz podpisalam w sumie kilkadziesiac pytan i nic wiecej wlascieiwe cala reszte u nas obgaduje sie przed slubem kilka dni, chyba ze sie ma jakies pytania to w kazdej chwili moznaprzyjsc, u mnie na bank sa sluby bo ja mam na 15 i wlasnie dlatego mam problem ze strojeniem ale naszczescie u nas w kosciele siostry zapewniaja dywan swieczniki itp mozna wybrac kwiaty i co sie chce tak jak w firmie tyle ze niewiem czy dojde do porozumienia z parami ktore sa przed nami.. dzis dzwonie do kancelari o namiary na nich, swoj tel zreszta tez zostawilam, najwyzej wejdziemy 10 min pozniej do srodka i mi przestroja troche - a najlepiej by bylo wybrac neutralne kolory tylko boje sie ze mi cos moze niewytrzymac te kilka godzin i bede miala zwiedniete wszystko a musialam tak pozniej miec slub bo inaczej by nie dalo rady
dobrze ze kosciol jest piekny i odnowiony wiec wiele strojenia mu nie trzeba - skupie sie na pieknym bukecie samochodzie i sali..
aha czy wiecie moze gdzie mozna nabyc taki parawan czy scianke zeby postawic za mlodymi - bo sa drzwi akurat tak jakby mi uklad pasowal i chcialabym taka przeslone zrobic ladnie ustroic itp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 08:29   #2112
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

najlepiej chyba jak kościoł na biało będzie postrojony, będzie uniwersalnie ja mam nadzieję, że przed nami nikogo nie będzie...
kitek powodzenia u księdza

Stary 2009-05-12, 08:43   #2113
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja za godz. idę do dentysty, potem od razu mam fryzurkę próbną, a potem na pierwsza przymiarkę Także dzień cały zajęty
Stary 2009-05-12, 09:06   #2114
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ja za godz. idę do dentysty, potem od razu mam fryzurkę próbną, a potem na pierwsza przymiarkę Także dzień cały zajęty
no to zdaj potem relacje z fryzurki i przymiarki chyba ze bedziesz robic fotki to wklej zdjecia najlepiej ja powinnam siedziec i robic projekty a jakos niemoge sie zabrac wszystko mam do tylu ale coz jak sie ciagle mysli o weselu to takie sa potem skutki
Stary 2009-05-12, 09:13   #2115
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

u mnei tez jest jeden ślub przede mna na 12 i po nas dwao 14 i 15 dziś sie łasnei dowiedziałam ze babka która miała stroić to jakieś fuszerki lubi odstawić wiec już zgłupialam chyba musze od nowa szukac, zreszta nei wiem jak to zorganizowac zeby sie zgadac z tymi pozostałymi parami bo ksiądz mie chcemi powiedziec ktoto jest i jak to teraz bedzie przeciez oni wyjda z kościoła za 10 pierwsza a my wchodzimy o 13 no to jak ta babka bedzie to stroić przeciez to czasu trzeba, durne to wszystko doła załapalam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 09:32   #2116
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam zamówione tez na 2 terminy - raz na rozwożenie dla znajomych, raz na trzaskanie. na trzaskanie wstępnie mam zaplanowany 1 komplet bo raczej nie spodziewam się dużej ilości gości, ani też nie planuję wielkiej imprezy [niektorzy u mnie w miasteczku to mieli zespol, prosiaka pieczonego,namioty porozstawione i nawet toitoi-e wynajete ] oprocz kołocza wódka, kawka i herbata w termosie. i tyle
najchętniej to bym ominela tę całaą imprezę, dodatkowe sprzatanie, ale juz mi się kilku znajomych zapowiedziało...
o cenie juz pisalam - kpl 250 zl, zpakowaniem 290zl
Cytat:
Katunia u mnie na trzaskaniu nigdy nie ma kołocza tylko zawsze się rozdaje wódkę Mój TŻ teraz sobie wymyślił, że to zmieni i na trzaskaniu będziemy mieli grilla Taka mała imprezka
U nas bedzie na pewno kawa, ciasto, wodka... ale zastanawiamy sie jeszcze nad jakims jedzonkiem... Bo zazyczaj na trzaskaniu maja albo zimna plyte, albo jakies lkoreczki ogoreczki czy grzybki do zagryzania. Zdarzaja sie tez grile i jakies salatki... Ale nie chce cudowac bo wtedy pol dnia znow szykowania, gotowania i w sumie to nie wiadomo ile ludzi bedzie. Chociaz naliczytlismy z TZtem ze moze przewinac sie z 40 a moze wiecej.... Wiec musze sie zastanowic co z tym jedzonkiem zrobic. Ja chciala zamowic pol kompletu kolocza ale teraz juz nie wiem czy calosci nie wziac...

Cytat:
I wiczor tez masz zajety bo bedziesz sie z nami dzieliz wrazaniami i fotkami

Ja tez mam dzis szalony dzien...
Zaraz ide do sklepu meblowego i bedziemy wyliczac cene za mabelki kuchennem, pani mi obiecala pozyczyc materialy tapicerek na rogowki i moge wziac do mieszkania i przypasowac do koloru scian
A potem jade do TG zrobic lekcje pokazowa u znajomej w klubie malucha na przyjazni...

Życze milego dnia, mam nadzieje ze wieczorem uda mi sie do Was zajrzec !

Aha zamowiłam ten dywan z Piekar i pokrowce na krzesla !!
Stary 2009-05-12, 09:56   #2117
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
u mnei tez jest jeden ślub przede mna na 12 i po nas dwao 14 i 15 dziś sie łasnei dowiedziałam ze babka która miała stroić to jakieś fuszerki lubi odstawić wiec już zgłupialam chyba musze od nowa szukac, zreszta nei wiem jak to zorganizowac zeby sie zgadac z tymi pozostałymi parami bo ksiądz mie chcemi powiedziec ktoto jest i jak to teraz bedzie przeciez oni wyjda z kościoła za 10 pierwsza a my wchodzimy o 13 no to jak ta babka bedzie to stroić przeciez to czasu trzeba, durne to wszystko doła załapalam
tez wlasnie mam dola z tego powodu..nieiwem jak to poukladac jak tak malo czasu pomiedzy slubami, mam nadzieje ze powiedza kto jest przedemna, zreszta zostawilam swoj nr ale moze sie tak trafic ze przedemna pary nie beda wogole zainteresowane.. buuu plakac mi sie chce jeszcze pogoda beznadziejna w krakowie jesc mi sie chce i mysle tylko o tym ze bede wygladac jak prosiaczek w kiecce.. nawet moj juz ma mnie dosc i nie potrafi mi przetlumaczyc ze taka mnie kocha i wszystko bedzie ok wazne ze my bedziemy razem i jemu sie wszystko podoba tak jak jest ale ja widze tylko czarne scenariusze ostatnio , zaproszen jeszcze nie ma nie doszly, hotelu tez jeszcze nie mam - nie zdaze i tyle
Stary 2009-05-12, 12:34   #2118
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
mysle ciagle nad tymi ecru - zlotymi butkami do bialej sukni, pomaranczowo zlotym bukiecie i wogole calym wystroju takim ale neiwiem jak w kosciele bo sa sluby przed naszym i wiadomo calosci wystroju nie da sie zmienic w kilka minut, zreszta zastanawiam sie czy wydawac majatek na te strojenia.. samochod moglabym sama ustroic kokardkami i ew. jakims malym zyzwym bukietem mozna zamowic takie do przyczepienia ale samemu wtedy duzo taniej
Moniqa złote butki do białe j sukni No chyba, że masz mnóstwo aplikacji złotych na sukni, to wtedy mogło by być Pomarańczowo-złoty bukiet jak najbardziej Ale właśnie trzeba by sie dogadac z innymi parami. Można by zrobić wystrój z biało-pomarańczowymi kwiatami, wtedy mozę by innym paswało Mieli by i biel i akcent kolorystyczny, zeby nie było za mdło, a Tobie by znów pomarańcz pasował
U mnie w kwiaciarni mi powiedzieli, że jak będę chciałą jakiśinny wystrój to oni w 10-15 minut posprzątają tamte bukiety a wniosą swoje gotowe i w ogóle, że już tak robili.
Ale rzeczywiście majątku an stojenie nie warto wydawać, bo i tak nikt tego oprócz nas nie zapamięta, gwarantuję. Zapytaj się później kogoś na weselu jakie były kwiaty na ołtarzu to nikt Ci nie powie Tylko my PM przywiązujemy ogromną wagę do tych szczegółów, bo chcemy mieć wszystko ach i och A n samochód to już ponoć najmniejszą uwagę zwracają:/
Cytat:

SSR - gdzie Ty masz wesele ? tak sie ostatnio zastanawiam i chyba mi gdzieś umknęło Twoje miejsce...
Rzeczywiście ten sklep koło Adamka można sobie darować. Jedynie w allegro albo do tych Katowic sie kiedyś przejadę

Będę robić trzaskanie, ale u mnie to pewnie parę osób tylko przyjdzie. Oprócz wódki to będzie ciasto i jakieś kanapki. Bo u mnie na klatce postawię stolik i będziemy siedzieć, a raczej sprzątać z 3 piętra to będziemy mieć co

Z cennikami kołocza to się jeszcze nie za bardzo orientowałam, ale pani kiedyś w cukierni to mi powiedziała, że mak, ser i posypka w wielkoście zeszytu A5, na tacce, zawinęte w celofan jak cukierek i z kartką z wierszykiem, że to ciasto weselne to ok. 35 zł, to dużo czy mało?? To odnośnie ciasta dla sąsiadów

Katunia ja mam wesele nad jeziorem Chechło-Nakło w Domu bankietowym "A-Dong" Śmieję się, że jak na zamku, ale u cesarza chinskiego Adonga
Cytat:

Co znów zamówiłaś Lady, bo mi chyba umknęło

A ten grill,namioty i toitoi to mnie rozwaliły O kurczę to u mnie nie ma nawet o czym pisać, stoliczek na klatce, z czym do ludzi

Cdn. bo musze jechać z moją16-letnią Kają do weterynarza Ma raka i jużtak się męczy, zobaczymy co lekarz powie, ale tak mi się ryczeć chce. Matka całymi dniami ryczy, codziennie sięz nią żegna, a ja muszebyćsilna, bo kto będzie prowadził samochód i mówił jak obie będzimey ryczeć jak bóbr?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 12:43   #2119
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Będę robić trzaskanie, ale u mnie to pewnie parę osób tylko przyjdzie. Oprócz wódki to będzie ciasto i jakieś kanapki. Bo u mnie na klatce postawię stolik i będziemy siedzieć, a raczej sprzątać z 3 piętra to będziemy mieć co
a ine lepiej na dzialce?

Cytat:
Z cennikami kołocza to się jeszcze nie za bardzo orientowałam, ale pani kiedyś w cukierni to mi powiedziała, że mak, ser i posypka w wielkoście zeszytu A5, na tacce, zawinęte w celofan jak cukierek i z kartką z wierszykiem, że to ciasto weselne to ok. 35 zł, to dużo czy mało?? To odnośnie ciasta dla sąsiadów
to wychodzi porównywalnee bo z blachy jest 8 paczek

Cytat:
Co znów zamówiłaś Lady, bo mi chyba umknęło
balony, plakat na podwórko,pompka do balonów, fajerwerki do tortów, organze na kokardy do aut [co będą gości wozić i takie plastikowe obrączki [może wykorzystam jest żeby zwinąc w rulon zasady weselne co będą leŻeć na stołach]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 13:11   #2120
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Bedziecie mialy wieczor panienski
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 13:12   #2121
kitek_fm
Rozeznanie

Nie zgadzam się, że goście nie zauważą wystroju kościoła. Może konkretów nie będą pamiętać (jaki rodzaj kwiatów, jaki kolor itd), ale na pewno zapamiętają, że kościół był ładnie udekorowany.
Niby się nie zwraca na to uwagi, a potem się na wsi słyszy plotki, ten miał postrojone za bogato, ten za biednie, ten miał ślicznie ten to wogóle nie miał nic postrojone itd.
Ładna dekoracja zawsze wywiera wrażenie na gościach, nawet, jak się do tego nie przyznają i twierdzą, że na takie rzeczy nie zwracają uwagi.

Stary 2009-05-12, 13:13   #2122
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Nie zgadzam się, że goście nie zauważą wystroju kościoła. Może konkretów nie będą pamiętać (jaki rodzaj kwiatów, jaki kolor itd), ale na pewno zapamiętają, że kościół był ładnie udekorowany.
Niby się nie zwraca na to uwagi, a potem się na wsi słyszy plotki, ten miał postrojone za bogato, ten za biednie, ten miał ślicznie ten to wogóle nie miał nic postrojone itd.
Ładna dekoracja zawsze wywiera wrażenie na gościach, nawet, jak się do tego nie przyznają i twierdzą, że na takie rzeczy nie zwracają uwagi.
Zgadzam sie
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-12, 13:15   #2123
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
nie mam takich planów [za mało mam dziewczyn wśród znajomych]
chyba, że se zrobimy z SSR wspólnie :P

Stary 2009-05-12, 13:30   #2124
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
nie mam takich planów [za mało mam dziewczyn wśród znajomych]
chyba, że se zrobimy z SSR wspólnie :P
calkiem dobry pomysl )
Ja zawsze sie kumplowalam z facetami ale znajdzie sie kilka kolezanek wiec wieczor napewno bedzie
Slub mam 1.08 a 26.07 mam urodzinki wiec swietnie sie sklada
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-12, 13:35   #2125
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem po próbnej fryzurce I tak myślę czy może jednak nie rozpuścić włosów?? Ale fryzjerka mówi, ze koki są bardziej praktyczne. Może pójde na jeszcze jedną próbną i zobacze jak będę wyglądać w rozpuszczonych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fotka-0025.jpg (35,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotka-0027.jpg (30,6 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-05-12, 13:41   #2126
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Dziewczyny jestem po próbnej fryzurce I tak myślę czy może jednak nie rozpuścić włosów?? Ale fryzjerka mówi, ze koki są bardziej praktyczne. Może pójde na jeszcze jedną próbną i zobacze jak będę wyglądać w rozpuszczonych.
Szczerze to mi sie wydaje ze ta fryzurka jest malo dopracowana Mam wrazenie jakbys mial taki balagan.No nie wiem sama moze dziewczyny gbeda mialy inne zdanie ale jakos niebardzo mi sie to uczesanie podoba
Moze powinnas miec te wloski zwiazane z polowy wloskow taki polkok skoro sam nie wiesz zczy nie lepiej rozpuszczone
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-12, 13:57   #2127
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to mi sie wydaje ze ta fryzurka jest malo dopracowana Mam wrazenie jakbys mial taki balagan.No nie wiem sama moze dziewczyny gbeda mialy inne zdanie ale jakos niebardzo mi sie to uczesanie podoba
Moze powinnas miec te wloski zwiazane z polowy wloskow taki polkok skoro sam nie wiesz zczy nie lepiej rozpuszczone
No już jestem pewna, że w przyszłym tyg. pójde do niej jeszcze raz i zrobie fryzurkę z rozpuszczonych trochę i zobaczymy
Stary 2009-05-12, 14:01   #2128
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez wydaje sie ze fryzurka jest jakby niedokonczona. Z boku wyglada fajnie, ale ten tył, taki mały bałaganik Ci zrobiła... Wiec albio jak mowisz rozpuszczone wlosy albo jakis inny kok!

Cytat:
bedzie bedzie
Stary 2009-05-12, 14:22   #2129
kitek_fm
Rozeznanie

Kwiatuszekk88
Co do fryzurki to podzielam zdanie Kwiatuszka i Anilaury, takie fryzurki "nieodczesane" są niby modne, ale mnie się nie podobają, jeśli chodzi o koki to wolę klasyczne "ulizane". Fryzjerzy zrobią bałagan na głowie, fryzurka wygląda jakby miała 2 dni i jeszcze sobie życzą za to kupę kasy.
Idź jeszcze raz na próbną, niech Ci zrobi kok, ale porządny, bo taki to sobie możesz sama w domu zrobić, za darmo, i jakąś fryzurkę z rozpuszczonymi włosami, ale też porządną, żeby nie wyglądała jakbyś dopiero wstała z łóżka (bo takie rozpuszczone, "nieuczesane" fryzurki wiodą prym, niestety).
Mam nadzieję, że się nie obrazisz. W sumie to fryzjerka powinna się wstydzić. A Ty, dzięki naszym opiniom, masz czas, żeby coś pokombinowac innego z fryzurką.

Anialaura
Co do wieczoru panieńskiego - u mnie nie będzie.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-05-12 o 14:25
Stary 2009-05-12, 14:25   #2130
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Kitek dobrze napisalas na slub to mi tez sie takie klasyczne dolizane koki podobaja i ja teki tez chce miec ale ja mam probna dopiero w lipcu

Dziewczyny a 1000zl za kamerzyste na 1 dzien to duzo
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości