![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Witam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uważam że jeśli ktoś chce przyjść na wesele to odrazu powie że będzie,no chyba że niedożyje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Też lubię konkret. Jak ktoś nie ma innych planów w tym terminie (nie wyjeżdża w tym czasie na wakacje, nie idzie do szpitala itd. itp.) albo nie ma kasy, to od razu powie: przyjdę albo nie przyjdę bo...A nie takie ściemnianie: "nie wiem, zobaczymy...", albo "jak dożyjemy to przyjdziemy" z ust 30-latków - takie teksty doprowadzają mnie do szału.
#2104 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wyszłam z założenia, że muszę znać liczbę gości jak najwcześniej (muszę zapewnić noclegi i transport na salę). Chciałam dać potwierdzenie do 15 sierpnia, ale tż się uparł aby było do 1sierpnia i teraz przyznaję mu rację. Zostaną nam jeszcze dwa miesiące na ewentualne doproszenie kogoś i spokojne załatwianie. Choć znam przypadki, że ludzie dają potwierdzenie na dwa tygodnie przed weselem ![]() ![]() Ale i tak jak minie 1 sierpnia to pewnie będę po wszystkich dzwonić i się pytać, bo pewnie zapomną ![]() Cytat:
![]() A za egzamin trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ jest jednorazowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mysle ciagle nad tymi ecru - zlotymi butkami do bialej sukni, pomaranczowo zlotym bukiecie i wogole calym wystroju takim ale neiwiem jak w kosciele bo sa sluby przed naszym i wiadomo calosci wystroju nie da sie zmienic w kilka minut, zreszta zastanawiam sie czy wydawac majatek na te strojenia.. samochod moglabym sama ustroic kokardkami i ew. jakims malym zyzwym bukietem mozna zamowic takie do przyczepienia ale samemu wtedy duzo taniej.. wogole to gdzie dziewczyny z bytomia i okolic zamawiacie strojenie bo bylam w stokrotce to drogo dosc mam inne namiary tez ale sama niewiem, wogole zaczyna mnie to wszystko przerastac musialabym nic innego nie robic, zaluje ze nie wzielam firmy do organizacji tego wszystkiego bo chyba nie dam rady ogarnac juz tych szczegolow na ktorych bardzo mi zalezy tak jak Wam zeby wszystko gralo bylo w jeden desen itp.. buu plakac mi sie chce bo wiem ze cos niewyjdzie albo nie zdaze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zamówiliśmy dziś wstępnie kołocza. Niestety termin na który cheiliśmy Pani miała juz zajęte wiec musielismy troche zmienic na wczesniejszy, ale tez OK. Na trzsakanie bedzie dodatkowo swiezy zamowiony bo tak kila dni musilby czekac. A do dziewczyn ktore robią trzaskanie - ile kolocza zamawiacie na trzaskanie ![]() My zamawialiśmy obok nas a Potepie - kołocz juz od kilku lat sprawdzony - komplet trzecg blach 220zl. Ale pakuja oczywiscie tez w paczki i wtedy roznhe wielkosci maja rozne ceny. A jak to u Was z cenami kołocza ?? SSR - gdzie Ty masz wesele ? tak sie ostatnio zastanawiam i chyba mi gdzieś umknęło Twoje miejsce... ![]() Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2009-05-11 o 22:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najchętniej to bym ominela tę całaą imprezę, dodatkowe sprzatanie, ale juz mi się kilku znajomych zapowiedziało... o cenie juz pisalam - kpl 250 zl, zpakowaniem 290zl
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
Katunia u mnie na trzaskaniu nigdy nie ma kołocza tylko zawsze się rozdaje wódkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
My dziś idziemy do księdza spisywać ten protokół. Trochę się boję, nie protokołu, ale tego, że ksiądz powie, ze przed nami jednak będzie jeszcze jeden ślub. Akurat w najbliższą sobotę są 2 śluby pod rząd. Coś ten maj popularny jest, bo to już u nas 4 ślub. Co do protokołu to mam do kilku pytań wątpliwości, niektóre pytania są bezsesnsu, 3 pytania w jednym i jak na to odpowiedzieć.
Poza tym muszę zrezygnować z wybuchającego balonu, bo pasuje mi tylko do jednej sytuacji, a wtedy nie może być, bo potem będziemy mieli pierwszy taniec - a nie będziemy tańczyć na balonach. A potem to nie ma go gdzie "wcisnąć". Chyba kupimy na allegro kilka baloników - żeby dzieci miały radochę. Zobaczymy zresztą, w czwartek mam spotkanie w restauracji, więc wiele rzeczy też się wyjaśni.
#2111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze ze kosciol jest piekny i odnowiony wiec wiele strojenia mu nie trzeba - skupie sie na pieknym bukecie samochodzie i sali.. aha czy wiecie moze gdzie mozna nabyc taki parawan czy scianke zeby postawic za mlodymi - bo sa drzwi akurat tak jakby mi uklad pasowal i chcialabym taka przeslone zrobic ladnie ustroic itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
najlepiej chyba jak kościoł na biało będzie postrojony, będzie uniwersalnie
![]() kitek powodzenia u księdza ![]()
#2113 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja za godz. idę do dentysty, potem od razu mam fryzurkę próbną, a potem na pierwsza przymiarkę
![]() ![]()
![]() |
#2114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
u mnei tez jest jeden ślub przede mna na 12 i po nas dwao 14 i 15 dziś sie łasnei dowiedziałam ze babka która miała stroić to jakieś fuszerki lubi odstawić wiec już zgłupialam chyba musze od nowa szukac, zreszta nei wiem jak to zorganizowac zeby sie zgadac z tymi pozostałymi parami bo ksiądz mie chcemi powiedziec ktoto jest i jak to teraz bedzie przeciez oni wyjda z kościoła za 10 pierwsza a my wchodzimy o 13 no to jak ta babka bedzie to stroić przeciez to czasu trzeba, durne to wszystko doła załapalam
![]() |
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez mam dzis szalony dzien... Zaraz ide do sklepu meblowego i bedziemy wyliczac cene za mabelki kuchennem, pani mi obiecala pozyczyc materialy tapicerek na rogowki i moge wziac do mieszkania i przypasowac do koloru scian ![]() A potem jade do TG zrobic lekcje pokazowa u znajomej w klubie malucha na przyjazni... Życze milego dnia, mam nadzieje ze wieczorem uda mi sie do Was zajrzec ! Aha zamowiłam ten dywan z Piekar ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie w kwiaciarni mi powiedzieli, że jak będę chciałą jakiśinny wystrój to oni w 10-15 minut posprzątają tamte bukiety a wniosą swoje gotowe i w ogóle, że już tak robili. Ale rzeczywiście majątku an stojenie nie warto wydawać, bo i tak nikt tego oprócz nas nie zapamięta, gwarantuję. Zapytaj się później kogoś na weselu jakie były kwiaty na ołtarzu to nikt Ci nie powie ![]() ![]() Cytat:
![]() Będę robić trzaskanie, ale u mnie to pewnie parę osób tylko przyjdzie. Oprócz wódki to będzie ciasto i jakieś kanapki. Bo u mnie na klatce postawię stolik i będziemy siedzieć, a raczej sprzątać ![]() ![]() Z cennikami kołocza to się jeszcze nie za bardzo orientowałam, ale pani kiedyś w cukierni to mi powiedziała, że mak, ser i posypka w wielkoście zeszytu A5, na tacce, zawinęte w celofan jak cukierek i z kartką z wierszykiem, że to ciasto weselne to ok. 35 zł, to dużo czy mało?? ![]() ![]() Katunia ja mam wesele nad jeziorem Chechło-Nakło w Domu bankietowym "A-Dong" ![]() ![]() Cytat:
![]() A ten grill,namioty i toitoi to mnie rozwaliły ![]() ![]() Cdn. bo musze jechać z moją16-letnią Kają do weterynarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
balony, plakat na podwórko,pompka do balonów, fajerwerki do tortów, organze na kokardy do aut [co będą gości wozić i takie plastikowe obrączki [może wykorzystam jest żeby zwinąc w rulon zasady weselne co będą leŻeć na stołach]
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Bedziecie mialy wieczor panienski
![]()
#2121 |
Rozeznanie
|
Nie zgadzam się, że goście nie zauważą wystroju kościoła. Może konkretów nie będą pamiętać (jaki rodzaj kwiatów, jaki kolor itd), ale na pewno zapamiętają, że kościół był ładnie udekorowany.
Niby się nie zwraca na to uwagi, a potem się na wsi słyszy plotki, ten miał postrojone za bogato, ten za biednie, ten miał ślicznie ten to wogóle nie miał nic postrojone itd. Ładna dekoracja zawsze wywiera wrażenie na gościach, nawet, jak się do tego nie przyznają i twierdzą, że na takie rzeczy nie zwracają uwagi.
#2122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
nie mam takich planów [za mało mam dziewczyn wśród znajomych]
chyba, że se zrobimy z SSR wspólnie :P
#2124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze sie kumplowalam z facetami ale znajdzie sie kilka kolezanek wiec wieczor napewno bedzie Slub mam 1.08 a 26.07 mam urodzinki wiec swietnie sie sklada ![]()
![]() |
#2125 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem po próbnej fryzurce
![]()
![]() |
#2126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moze powinnas miec te wloski zwiazane z polowy wloskow taki polkok skoro sam nie wiesz zczy nie lepiej rozpuszczone
![]() |
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Kwiatuszekk88
Co do fryzurki to podzielam zdanie Kwiatuszka i Anilaury, takie fryzurki "nieodczesane" są niby modne, ale mnie się nie podobają, jeśli chodzi o koki to wolę klasyczne "ulizane". Fryzjerzy zrobią bałagan na głowie, fryzurka wygląda jakby miała 2 dni i jeszcze sobie życzą za to kupę kasy. Idź jeszcze raz na próbną, niech Ci zrobi kok, ale porządny, bo taki to sobie możesz sama w domu zrobić, za darmo, i jakąś fryzurkę z rozpuszczonymi włosami, ale też porządną, żeby nie wyglądała jakbyś dopiero wstała z łóżka (bo takie rozpuszczone, "nieuczesane" fryzurki wiodą prym, niestety). Mam nadzieję, że się nie obrazisz. W sumie to fryzjerka powinna się wstydzić. A Ty, dzięki naszym opiniom, masz czas, żeby coś pokombinowac innego z fryzurką. Anialaura Co do wieczoru panieńskiego - u mnie nie będzie.
Edytowane przez kitek_fm Czas edycji: 2009-05-12 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Kitek dobrze napisalas na slub to mi tez sie takie klasyczne dolizane koki podobaja i ja teki tez chce miec ale ja mam probna dopiero w lipcu
![]() Dziewczyny a 1000zl za kamerzyste na 1 dzien to duzo ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.