|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję jeszcze raz za ciepłe słowa. Jutro może będzie lepiej, muszę się uspokoić i poukładać wszystko w główce. Powiem tylko tak, że w momencie, gdy z dzidzią jest coś nie tak, to przestajesz myśleć o wszystkim innym. Nie obchodzi Cię już jak wyglądasz w ciązy, jak dużo przybrałaś na wadze, jak Ci ciężko, a nawet co jutro na obiad. Naprawdę mam to wszystko w nosie, liczy się tylko zdrowie synka. Gizmiatko, na pewno będzie wszystko dobrze z serduszkiem syncia, musi, nie widzę tego inaczej. Widziała dzisiaj synka w 3D i zakochałam się w nim jeszcze bardziej i jak mi bardzo smutno, to patrzę na to zdjęcie i się uśmiecham w serduchu. Dzisiaj już uciekam. Wybaczcie, ale nie mam mocy. Pa
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Muszę już uciekać
![]() małż mnie wygania, bo będzie sobie ścielił łóżko na którym siedzę ![]() to do jutra mamuśki, pa.
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Był w promocji z antyperspiratnem w kulce, całość kosztowała chyba 12,99 zł.
Jeszcze kilka drobiazgów brakuje ale juz większosć mam
|
|
#2344 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oj tam pospieszylas
a caly czas chodzilam struta tym, ze mam malo rzeczy i martwilam sie kiedy to wszystko kupie - a tak mam juz teraz spokoj i moge sobie wyczekiwac
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Magi mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy. 3mam kciuki za dzidzię i Ciebie!
Sviencko dziekuje -bardzo przydatna taka lista
|
|
#2346 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
musze sie wybrac do rossmana chyba
|
|
|
#2347 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jednak będę się modliła i trzymała kciuki za to, aby wszystko było dobrze. Wiem, że jest duża szansa na to, aby to wszystko się cofnęło Wiem też, że to trudne, ale staraj się myślec pozytywnie. Trzymam kciuki za Was
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana usg sie moga mylic sama widzisz ze yły problemy z dwoma a teraz jedna wiec ja licze na to ze to jakas jedna wielka pomyłka ze nasze dzieciaki urodza sie zdrowe jak rydze i tyle !!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- to ja tez niesmialo prosze o liste !! katarzyna_1983@wp.pl a powiedz mi twoj synus urodzil sie miesiac rpzed temrinem, lezal w inkubatorze czy byl na tyle silny ze nie musiał ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko dopiero teraz zobaczyłam fotki zakupów
Wszystko sliczne Ja tez musze kupić ten zestaw do paznokci i termos.
|
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
U mnie mały właśnie ma czkawkę. Ostatnio często mu się to zdarza
![]() Takie fajne rytmiczne jakby pukanie, czasami się poruszy
|
|
|
|
#2351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bede spokojniejsza. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magi trzymam kciuki za ciebie i Twojego bobaska, zobaczysz że wszystko sie dobrze ułoży. Musisz myśleć pozytywnie pamiętaj, że maleństwo wszystko wyczówa. My jesteśmy z Tobą |
|
|
|
|
#2353 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cytuje na raty bo tyle naskrobalyscie ze by mi polowe poucinalo
Nastroj nadal mam sredni, i moze to bedzie przesada ale mysle ze sobie ulze jak to napisze a wy jak macie chec to mnie zlinczujcie ![]() Tak wiec od kilkunastu stron co chwile piszemy nt.skurczy, ze wskazaniem do zazywania magnezu wchodze i ... Cytat:
no, ale moze sie czepiam, moze hormony mi buzuja ![]() UnholyOne- why skasowałas filmik? Niezalapalam sie i nie obejrzałam buuuu ![]() Cytat:
Troszke mam wyrzuty sumienia-bo nie tak to sobie wymarzylam, no ale przeciez nie ja jedna jestem w takiej sytuacji gdzie zycie zmusza... a czy bedzie nietaktem jak zapytam czy Maz pochwalil sie juz w pracy ze bedzie tata po raz drugi? Cytat:
![]() identycznie ![]() Cytat:
Cytat:
A program o ktorym piszesz leci codzinnie ok 19:45 na Travel&Living-pt.John and Kate +8 ![]() Aktualnie do duze juz dzieciaczki, a na tvp2 jeszcze takie gapcie ![]() A ludzi do pomocy to oni maja dookola pelno tylko nie zawsze pokazuja w tych odcinkach ilu tam pomocnikow sie przewija.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#2354 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.youtube.com/watch?v=FJVG8vkDpig
Wykasowałam z profilu Małża, wkleiłam na swój ![]() Tak, tak oczywiście, ze nie powiedział ![]() Ma zamiar dopiero jak będę rodzic... Szkoda, że będziesz musiała wrócic do pracy. Chociaż jak piszesz będzie to 12 dni w miesiącu i myslę, że jakoś dasz radę. Dobrze też, że masz Mamę, która się zajmie. Dla mnie byłoby tragedią oddac do żłobka lub niani
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
[quote=katarzynka00;122763 77]cytuje na raty bo tyle naskrobalyscie ze by mi polowe poucinalo
Nastroj nadal mam sredni, i moze to bedzie przesada ale mysle ze sobie ulze jak to napisze a wy jak macie chec to mnie zlinczujcie ![]() Tak wiec od kilkunastu stron co chwile piszemy nt.skurczy, ze wskazaniem do zazywania magnezu wchodze i ... o opuchnietych stopach niedalej jak wczoraj pisalam... no, ale moze sie czepiam, moze hormony mi buzuja ![]() Może i Ci buzują, pewnie jak każdej, a twoją wypowiedz dot. skurczy to być może przegapiłam, po dłuzszej nieobecności ciężko wszstko nadrobić. ![]() ____________________ NASZA WIKTUSIA 27 tydz. |
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czego Ci życzę (wyspania znaczy się)Cytat:
Dobranoc dziewczynki Pewnie dopiero jutro dowiem się, co u Karoliny.
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez noc chłodna i zapowiadali przymrozki.
Dziewczyny ja też juz zmykał spać. Ide jeszcze wziaśc kąpiel i wypróbuje ten nowy płyn do higieny intymnej Znów mnie zgaga zaczyna pieC JAK JA NIECIERPIE ZGAGI
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
u mnie cały dzień pada i jest zimno, wiec do bani
![]() dobranoc wszystkim brzuszkom pa pa
|
|
|
|
#2359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikatne, okrężne ruchy no i poszło raz,dwa.To chyba oksytocyna sie wytwarza. Cytat:
Podłączasz do prądu i wytwarza pare.Stawiasz w pomieszczeniu w ktorym przebywasz. Sama zastanawiam sie nad zakupem ze względu na dzidzie ![]() Cytat:
W Mamo to ja- bylo identycznie opisane. Cytat:
![]() a ja wczoraj wyłam Męzowi ze nie chce byc drugi raz w ciazy taka gruba i brzydka ![]() A on "nie jestes gruba tylko w ciazy " ![]() Jutro fryzjer, potem dzwonie umowic sie na pedicure. chcialas sie wyprowadzic? powaznie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas pochmurno i pogoda w krate ale nie pada i stac moje przeziebienie bo czlowiek nie wie jak sie ma ubrac tak naprawde
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2361 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja tak z Antosiem mam non stop. Czasami to jest bardzo bolące. Najgorzej to jak chcę spac, a on w nocy zaczyna harce. A jeszcze leżąc na boku to czuc bardziej intensywnie. Ale cóż zrobic. Nie działa nawet per Antoni ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Lecę już lulu Kochane. Kolorowych snów
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- ja tez ide porcje syropku łyknac, wypłukac gardziol zazyc apapa zeby sie wygoraczkowac i spac lece jutro na 8 na uczelnie
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzsiaj chyba dzien hustawek nastrojow bo ja przed chwila jak jeszcze TZ u mnie byl zaczelam wyc jak bobr, ze jeszcze sie nie przeprowadzilismy, ze jeszcze tyle rzeczy nie mamy, ze jak ja sobie poradze i tak wszystko do kupy - chyba tak zbieralo sie we mnie i zbieralo az w koncu musialam to wylac z siebie
ja jestem taka, ze musze miec wszystko poukladane, pozalatwiane i dopiete na ostatni guzik - a jak nie mam to nie spie po nocach Cytat:
on sie urodzil w sumie 3 tygodnie przed terminem - nie lezal w inkubatorze, byl juz w pelni rozwiniety i od razu byl ze mna, nawet w pierwsza noc spal ze mna w lozku i normalnie po trzech dniach wyszlismy ze szpitala Cytat:
![]() no ja termosy mam dwa bo sie pospieszylam i kupilam ten ze steropianu bo tylko takie byly wszedzie, a dzis zobaczylam ten "miekki" i kupilam bo jest lepszy Cytat:
poza tym nie mam jeszcze koszul itd Cytat:
moj tez tak fika nieraz tak boli, ze nie mam jak sie ulozyca co do Twojego malza - ale ma silna wole jak on wytrzymuje?
|
|
|
#2364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
eleeri- tylko nie zwariuj z powodu cieplych grzejnikow i nie wystawiaj golego tylka na noc spod koldry
![]() Svinecko-rowniez po cichutku marze miec juz wszystko gotowe.Tymczasem zakupilam dzis kilka opakowan proszku i jutro odpalam pralke z rzeczami niuni.Potem czas na porzadek w szafie. Cytat:
Moze mamunia pozazdrosciła...Ja np. mam siostre ok15lat mlodsza ![]() Cytat:
To cala prawda co napisalas ze w obliczu takich wiadomosci nic nie jest istotne, a my (ja) tak biodlimy(e) Ogromnie chcialabym zeby kazdy nasz urwisek był zdrowy ![]() Mnie dzis pobolewal brzuch przy wsiadaniu do auta, chyba za bardzo ją gniotłam, bo potem jak sie wyciagnelam to przeszlo. Ale uczucie niemile i juz sie balam...czy to normalne, czy powinnam sie denerwowac,ciekawe co oznacza taki bol,czym spowodowany itp Cytat:
![]() przekonaj, uswiadom mnie :plis: Cytat:
moj bobasek nie jest az tak temperamentny.Malzonka podziwiam za tak konsekwentne trzymanie jezyka za zebami. Złobek i niania-nigdy w zyciu.Wolalabym jesc chleb z margaryna i ziemniaki z sola ![]() A na powaznie to czlowiek jest przyzwycajony do pewnego standardu zycia i mojemu dziecku tez chcialabym zapewnic dobre (nie luxusowe)zycie. Moj Maz pracuje ok 6h co dzien, wiec malenstwo byłoby tylko 7h z babcia no i przez 12dni w mc. Oswoje sie z tym.Musze. Znajde dobre strony, juz widze ...przynajmniej sie staram ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Karola widze cie ale relacji brak ![]() chyba jutro dopiero odczytam a tymczasem sie wy'out'owuje buziaki
||||
|
|
|
#2365 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ehh jakis dziwny nastroj mam dzis
|
|
#2366 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór pięknym Mamusiom i cudnym Brzyszkom
![]() My już w domku od godziny...ale nadrabiałam cały dzień...7 stron... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja już też chce mieć wszystko![]() Cytat:
No i ta wyprawka...super...a przewijak też taki chcę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę Mamy która może i chce pomóc...ja na pewno muszę wrócić do pracy po macierzyńskim i urlopie...moja Mama ma jeszcze sporo czasu do emerytury...a Mama Tżeta mieszka za daleko...więc już od dłuższego czasu zastanawiamy się co z Małą... Prawdopodobnie będzie u mojej chrzestnej i kuzynki (chrzestna jest na emeryturze, a kuzynka przez najbliższe 2 lata na wychowawczym będzie)...ufam im...mam nadzieję, że się uda...Cytat:
Moja Mała od tygodnia robi podobne rzeczy...![]() Co do dopijania wodą...to czytałam że nie trzeba, bo w mleku jest wystarczająca ilość wody nawet w lecie... Cytat:
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie
czy my w jakis okres dołów weszlysmy i nie wiemy ![]() Wiem ze przez ciaze stalam sie zupelnie inna kobieta, a jak bede mama to juz w ogole chyba sie nie dogadam z moimi panami w pracy Cytat:
Mama ze wzgledu na prblemy zdrowotne dziadkow musiala zrezygnowac z pracy zawodowej i zamknac swoj interes.Moze kiedys do tego wroci. Brakuje jej lat pracy do emerytury, a wiek ma juz osiagniety. Z drugiej strony tylko w ten sposob moze nam pomoc.Siostra nie ma kredytu mieszkaniowego i moze sobie z dzieciakami siedziec w domu, nas niestety na to nie stac, no chyba ze wygram w totka...dzis kupiłam jeden kupon...kto wie ![]() Dobrze ze babcia zaoferowala pomoc, bo nie wiem co bym zrobila. Nawet nadmieniła ze do wózka dołożą z dziadkiem ![]() A drudzy dziadkowie niestety za wiele nie sa w stanie pomoc.Tesciowa wcale-a wrecz z mojej strony niechetnie a tesc chocby chcial to nie moze
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o moją wizytę...dziękuję za wszystkie kciuki
...ale po kolei...Na początku wizyty gin ustalił ile spotkań nam zostało...no i stwierdził że dwie plus ktg w szpitalu (pierwsze za dwa tygodnie)...później było mierzenie ciśnienia...135/80...normalnie w szoku byłam, pierwszy raz w normie W ogóle to magicznie zniknął mój dzienniczek ciśnienia...od 18 tc mierzę ciśnienie codziennie w domu...wpisuję do zeszytu...a dzisiaj godzinę go szukałam i Na następną wizytę zlecone badanie morfologia, mocz, WR, Hbs..no i gin pobierze mi wymaz na paciorkowce (powiedział że bez tego nie przyjmą do szpitala)... Następne było badanie szyjki...wszystko ładnie zamknięte...szyjka 3 cm... No i usg na początku się wystraszyłam, bo lekarz oglądał i oglądał i nic się nie odzywał...oczywiście milion myśli miałam w głowie w tym czasie...po czym stwierdził że wszystko ok...wody ok, dostateczna ilość, łożysko stopień II/III, przy najbliższej wizycie powinno byc już w III grupie czyli dojrzałe...Malutka pięknie się rozwija, nie zauważył niczego niedobrego...serduszko ładnie bije... No i waga...pierwszy pomiar...gin oświadczyl że Mała waży...3200g![]() :ee k: az się wystraszylam że w 2 tygodnie kilogram przybrała...gin stwierdził że to rzeczywiście dziwne więc powtórzył mierzenie, z największą dokładnością jaką potrafił zachować...i stwierdził że 2800g na pewno ma... Powiedział później, że mam się bardzo oszczędzać przez następne 2 tygodnie, dużo leżeć, dużo spać i odpoczywać...żeby nic się nie stalo (poród) w ciągu tych tygodni...a po tym czasie można uznać że ciąża jest donoszona i tylko czekać na finał Nawet nie wiecie jakie uczucie mnie ogarnęło...mały szok i zdziwienie...że to już?????? Najbardziej się cieszę że Mała zdrowa i wszystko w porządku....ale przeraża mnie że jeśli wytrzymam do końca to klocuszka będę rodzić...ale dam radę![]() aaaa i pytalam o objawy rodzenia przed czasem...i gin powiedział że ciężko to stwierdzić, bo są kobiety które chodzą z rozwarciem kilka tygodni...a są kobiety które nie mają żadnych objawów i nagle...dzidziolek przed czasem wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Co do złych humorow...to ja miałam tak w niedzielę...aż się Tż wystraszył że coś się stało a ja po prostu bez powodu miałam zły humor...aż się bał odzywać ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Svinecko...fajny ten gtx...ciekawe czy będzie większy od poprzednika ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Widzę ze już wszystkie Mamusie śpią...to i My uciekamy do łóżka...dobrej nocy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-05-12 o 23:53 |
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie, ja od 3 40 na nogach nie umialam zasnac po obudzieniu sie na pi pi
a wiec dzis na uczelni bede zdychac chyba Svinecka - dziekuje za liste no to fajnie ze synus urodzil sie wczensiej i ze nic nie było i ze mogliscie razem od samego początku byc Jestem ciekawa czy on byl starszy wiekiem na usg niz z wyliczen gina ? Pytam sie bo moj mały tak i własnie jest a dokladnie ile starszy to sie dowiem juz za dwa tygodnie ! Karolinka - czyli teoretycznie jak za ponad 2 tygodnie zacznie sie u ciebie akcja to oznacza ze córa przyjdzie na swiat donoszona i bez jakis komplikacji dla niej ? i dla ciebie ! Kurcze zazdroszcze Ale i ja sie doczekam ![]() Swoja droga jestem ciekawa która bedzie tu pionierka i pierwsza bedzie opisywała swoje przezycia zwiazane z porodem i cała nowo zaistniała sytuacja ![]() A teraz lece sobie wywar z czosnku łyknac no i herbatke zorbic , mam nadzieje ze to pierwsza i ostania taka noc ze nie mogłam spac w nocy !!!! A i Witam sie środowo trzymam kciuki za wizyty , jelsi ktoras dzis ma, bo byc moze ma a ja nie doczytalam bo strasznie duzo piszecie w ciagu dnia
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() i dalej nie mogę spakować, wszystko leży wyprane i tylko czasu brak ![]() Cytat:
![]() o 3 rano wstałam głodna a teraz jestem wyspana i nawet nie kładę się już spać. Co do tego zoo, to dużo by tu pisać, gość mówił długo, opisywał jak to wygląda i na czym polega, potem odpowiadał na nasze pytania. W skrócie to znieczulenie nie grozi, tak jak gdzieś czytałam, paraliżem, czy jakims niedowładem, wyłancza tylko sam ból, pacjentka normalnie chodzi, jest w pełni świadoma, tylko nie czuje bólu, choć przeciskanie się dziecka przez kanał rodny to czuje ![]() no i musi wtedy w pełni współpracować z położną, na hasło "przyj" przeć, bo sama nie czuje skurczy. u nas jest za darmo i jeśli tylko anestezjolog jest wolny to nie odmawiają nikomu. więc czemu nie, skoro stwarzają takie warunki, to byłabym chyba "nie tego" żeby nie skorzystać ![]() Może sie uda i nie będzie bolało bo boli i nikt tego nie ukrywa ![]() ale nikogo nie namawiam ![]() Idę sie ubierać PS. ładna pogoda się u mnie robi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

. Przytulam Cię mocno
. Mam wielką nadzieję, że jeszcze wszystko się naprawi. Eh 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

:confused :

pa pa

też taki chcę
plus ktg w szpitalu (pierwsze za dwa tygodnie)...później było mierzenie ciśnienia...135/80...normalnie w szoku byłam, pierwszy raz w normie