|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
margolcia gratuluje córci
szkoda ze ja dopiero za miesiac mam usg, tyle dni czekania.Przed chwilą była u mnie szwagierka, jejku jak jej synek skacze tam w brzuszku, normalnie czuć tego malca przez brzuch a to dopiero 22 tydzień. Ja też już bym chciała czuć ruchy a tu cisza
|
#1022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Całe szczęście zielony kolorek oznacza te mamusie, które chcą poznać płeć dzidziusia dopiero przy porodzie ![]() Cytat:
Proszę czekać na swoją kolej z tym czuciem ruchów
Jesteśmy małżeństwem Mój synek - Szymon Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png Edytowane przez bea83 Czas edycji: 2009-05-12 o 18:57 |
||
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Aniago ja też nic nie czuję, ale na pewno w końcu się doczekamy
U mnie dziś dzień leżakowania, od południa źle się czuję - ból głowy, potem krzyża i podbrzusza ![]() Nie lubię takich dni
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie kłócić się o "palmę pierwszeństwa"!!!
![]() Co robicie? Bo ja zostałam sama. Mąż poleciał na koncert, bo u nas są dzisiaj Juwenalia, a ja mam pilną pracę na jutro, no i klepię coś w komputer...
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nudzi mi się, bo na nic nie mam ochoty
|
|
#1026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czuje, ale tylko czasem, np.jak wczoraj poznecalam sie nad malenstwem, uciskajac macice i od razu go poczulam (pewnie po mamusi )Cytat:
no i kawy dzis nie pilam, wiec cisnienie mam niskie...A pewnie bedziemy miec gosci na weekend kumpela Rosjanka z mezem Niemcem, a on taaaki pedant chyba musze juz zaczac sprzatac, bo w piatek nie zdaze Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-12 o 19:15 |
||
|
|
|
#1027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miłego wieczorku wszystkim życzę ... i nocki oczywiście też
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
my przy pierwszej ciazy bylismy przekonani ze nie chcemy znac plci,az w piatym miesiacu poszlam z tz i szwagierka do gina a on pyta czy chcemy znac plec a my wszyscy jednoglosnie tttaaaaaaaakkkkk,teraz jestesmy od poczatku pewni ze chcemy znac plec ale malenstwo ukrylo swoje skarbki i nic nie bylo widac.dostalam dvd i gin kazal przynosic za kazdym razem to bedzie dogrywac kazda wizyte.w niedziele lecimy na urlop do wloch na trzy tygodnie i nastepna wizyta dopiero 08 czerwca,
|
|
|
|
#1029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aliisanko, ja piłam obrany, starty na tarce lub posiekany drobno świeży korzeń imbiru (ok. 1 łyżki stoł.) zalany szklanką wrzątku. Ja bardzo lubię ten smak, piłam już wcześniej imbir na rozgrzewkę przy przemarznięciach albo osłabieniu. Ale można też dosłodzić miodem albo dodać plasterek cytryny. W I trymestrze zbawiał mnie na przemian z wodą z cytryną od porannych i całodzeinnych mdłości Cytat:
![]() Mnie też się biodra rozeszły - ponoć kości miednicy mogą się rozsunąć nawet o 2,5 cm w ciąży Gdzieś czytałam, ale nie pamiętam, gdzie A ponieważ wagi w domu nie posiadam, to ważę się gościnnie I regularnie co 4 tyg. podczas wizyty kontrolnej Rozsądek każe się cieszyć, ale próżność sieje panikę
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho się zrobiło
|
#1031 |
|
Zadomowienie
|
A ja zjadłam duży zestaw w maku i mogę iść spać bo brzuszek najedzony
![]() Uciekam do łóżeczka dobrej nocki Wszystkim
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kończę 17 tydzień i znów wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży.jak to przecież zielony, to kolor nadziei, nadziei na to, że urodzi się te wymarzone ![]() w każdym bądź razie gratuluję (tym co już wiedzą) Córeczek kurcze muszę się zorientować kiedy u mnie w mieście są juwenalia, pewnie niedługo, bo widziałam już żaków-żebraków (bez urazy, też byłam kiedyś żakiem) idę się zrelaksować przy simach, niestety tylko ten rodzaj relaksacji (prócz jedzenia i spania) jest mi ostatnio dany
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-05-12 o 21:28 |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powoli kończę walczyć z moimi szarymi komórkami. Mam nadzieję, że jutro przyniesie to jakiś efekt. Kręgosłup zaczyna mi nawalać, więc zrobię sobie przerwę na prysznic.
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smaka mi narobiłaś Ja już po prysznicu, ale przez dzienną drzemkę raczej położę się później
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodź mogę się mylić ![]() przerabiałam tę grę jakieś 8 lat temu ![]() a mnie się tak odbija po żurku z wędzonką że nie wspomnę o tym że zjadłam dziś niezdrowego cheesburgera i knyszę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu troche lodow na podwieczorek zjadlam
(ostatnie resztki z pudelka ), a kto zjada ostatki... ![]() Milej nocki |
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Z tymi dziewuszkami to naprawdę niezły numer
Ale ja tam się cieszę. W końcu będę mogła zaszaleć w sklepie z ciuszkami. A dla dziewczynek jest tyle cudnych rzeczyCytat:
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dla chłopców też jest pełno i to takich fajowych. Równie mnie rozczulają jak malutkie sukieneczki.
|
#1039 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje córeczki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja mama pracuje i mieszka w Belgii, więc wiem jak tam się żyje. Miss.hot jak możesz to zrób nam kolorek różowy, że bedzie dziewczynka |
||||
|
|
|
#1040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to stara jak świat gra komputerowa (jednak ciągle modyfikowana), która pozwala Ci sterować życiem innych, tworzyć nowe postacie, budować i urządzać domy ![]() widzę aliisanka, że smaczek Tobie wrócił, to dobrze
|
||
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Kończę pracę na dzisiaj. Słodkich snów
|
|
#1042 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1043 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś pogoda śliczna - piękne słoneczko (tylko trochę wieje ), no i moje samopoczucie o wiele lepsze Popijam właśnie kawkę i zajadam się winogronami Tak zmieniałam na liście te kolory i widzę, że póki co przewaga dziewczynek I już miło kolorowo jest od tych zmian Włączyłam Dzień dobry Tvn i dziś będzie miedzy innymi "jak interpretować sny erotyczne" - jakby któraś z Was chciała obejrzeć
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na surcze biore magnez +B6 na zmianę z Asparginem. Do tego no-spe, bo brzuszek też ma skurcze. Na szczęście dziś już sobie powoli chodzę i na razie jest ok. Dziś mnie naszła z rana ochota na maślankę truskawkową, ale jak w sklepie przeczytałam, że wsad owocowy to 6 %, to zmieniłam koncepcję. Kupiłam zsiadłe mleko i truskawki i zrobiłam sobie koktajl... mniaaaam. Miss.hot, a jaki kolorek dla rodziców ciekawskich i niewspółpracującej wstydliwej dzidzi? Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-13 o 08:40 |
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie prawdziwa łączka na tej liście niedługo ![]() A my dziś zaczynamy 18 tc
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
W końcu piękna wiosna jest!!!
|
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie o poranku!
U nas jest pięknie, tylko dosyć chłodno. Lepiej tak niż pochmurno i deszcz ![]() Biorę się do pracy, bo ten tydzień jest niemożliwy... ![]() Miłego dnia!
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
miss.hot - ja siedzę w pracy, więc nie mam możliwości oglądania "Dzień dobory TVN" ![]() Qrcze, zaczynamy 19 tydzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

szkoda ze ja dopiero za miesiac mam usg, tyle dni czekania.

), blizniaki?
Proszę czekać na swoją kolej z tym czuciem ruchów 

)

kończę 17 tydzień i znów wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży.
smaka mi narobiłaś
juz mowi na nas babiniec
), a teraz mowi, ze jedno wystarczy