|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() No czas szybko leci ![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się dziś śniło, że widziałam, jak się dziecko przesuwa pod skórą na brzuchu ![]()
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
Sorejna, tak Kochanie smaczek wrócił, i szkoda, bo znów zaczynam jeść
![]() na szczęście na razie nie przybrałam kg jeszcze ![]() u mnie dziś jest mama, której nie idzie przetłumaczyć że sama sobie okna umyję i takie tam, więc już okna szoruje ![]() przywiozła z rana takie pyszne ciepłe świeże mini rogaliki z makiem ![]() coś fantastycznego, wypiłam kakao, wzięłam tabletki i teraz siedzę chwilę, a zaraz idę też coś sprzątać ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
ja dziś w nieszczególnym humorku, bo wczoraj mała miała jakiś mniej aktywny dzień...sama już nie wiem czy ją czułam czy mi się wydawało, niby wiem, ze jeszcze za wcześnie na jakąś regularność ale i tak się martwię... wieczorem to już nawet pukałam, szurchałam.... ![]() Rozmawiałyście o różnicy wieku między mną a moimi młodzszymi siostrami jest 3 lata różnicy, potem 13 a potem 18 i mam z nimi cudowny kontakt, więc myślę, że to nie tylko od różnicy wieku zależy jak się rodzeństwo rozumie. mój mąż ma brata młodszego o rok i do 12 roku zycia byli nierozłączni a teraz to dwa całkiem różne typy facetów. a z kolei drugi brat męża jest 7 lat młodszy i z tym mąż ma bardzo dobry kontakt. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my jesteśmy zapisani do szpitala, ale opcja poród w domu jest nadal rozważana i otwarta. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi tam nadal wszystko jedno co się urodzi byle zdrowe. zawsze mówię, że jak wyskoczy chłopczyk-niespodzianka to będę równie szczęśliwa ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ale ty jesteś jakoś trzy tygodnie starsza ciążą... sama nie wiem co mysleć. ja zauważyłam, że mała reaguje na męża...wczoraj znów puknęła wieczorem dopiero jak on przyszedł mówić do brzucha... ![]() A my................w sobotę będziemy w Paryżu już i właśnie w sobotę zaczniemy 20 tydzień.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zadomowienie
|
Moje lubi mizianko po pleckach. Jak leżę na plecach to z prawej strony obok pępka wynurza mi się podłużna góra po której się miziam a dzidzia kopie wtedy od strony pleców.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuję ruchy od 18 tc, a dopiero od kilku dni są regularne (22 tc). Moje dziecię też lubi tatusia... może dlatego, że tatuś nie krępuje się fałszować brzuszkowi. Chyba się przełamę i też zacznę mu nucić, bo czuję się dyskryminowana ![]() Moje też się "rzuca" jak leżę na plecach. Wczoraj tak intensywnie wyraziło co myśli o pozycji na plecach, że aż zabolało! Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-05-13 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
U mnie w tej chwili kiszki marsza grają. Idę na przerwę śniadaniową
![]()
#1061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja swojej małej śpiewam i gram na gitarze, nie wiem czy słyszy, ale mówią że dzieci lubią jak mama śpiewa. ![]() my za trzy dni ruszamy do Paryża, więc mam troszkę do przygotowania. bardzo się cieszę, że jedziemy na wakacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja już po śniadanku i ricore z mleczkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam nadal problem z imieniem i dla dziewczynki i dla chłopca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas też chyba będzie ładnie bo jak narazie jest
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do wszystkiego można go namówić ale od tego trzyma się z daleka, nie wiem dlaczego ![]() bo przecież tylko my używamy.
![]() |
#1065 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niestety wiele dzieciaków nie ma możliwości zabawy z rówieśnikami, trzeba się wiele nakombinować by dać im taką możliwość. zresztą pamiętam jak to było między mną a moją siostrą - najlepiej bawiło nam się gdy trzeba było spać, wtedy popadałyśmy w głupawkę i nic nas w stanie nie było uspokoić. no i ile my wymyślałyśmy zabaw, to się w głowie nie mieści ![]() ostatnio widziałam zabawę jedynaczki - serce mi się ściskało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() a jak stosujesz ten magnez i aspargin?? A czym sie różni forte od zwykłego asparginu?? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miedzy mną a moim bratem jet 3 lata różnicy ale żebyśmy się jakoś super dogadywali to nie - on ma zupełnie iiny charakter a mój maż nawet nie patrzy w stronę ciuszków - on mówi ze nie ma co narazie patrzeć jak jeszcze dzidzi nie ma z nami a ja ostatnio mówie do dzidzi ona aż mąż zdziwiony ![]()
![]() |
#1068 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do jedynaków różnie to bywa. ja prawcowałam z dziewczynką jedynaczką i też obserwowałam ją jak się sama bawi i serce mi się nie ściskało, bardzo mądra dziewczynka i ciekawa świata. Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój mąż i ja wychodzimy z założenia, że chcemy aby wszystko było gotowe zanim mała się urodzi. a potem będziemy całe dnie przywyczajać się do siebie. mąz na pewno weźmie urlop na tydzień lub dwa i będziemy cieszyć się dzidzią. nie wyobrażam sobie potem latać po zakupy, albo męża wysyłać ( chyba by dostał palpitacji serca, jakby miał sam wybierać i kupować hihi ) więc teraz powolutku wszystko kompletujemy i przy okazji naprawdę się cieszymy tym czasem, bo nie ma pośpiechu , jest czas żeby wybrać , przemysleć Biedroneczko masz przeczucie na dziewczynkę?
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
ja kompletnie nie mogę się zmusić do ćwiczeń - nigdy tego nie lubiłam a teraz to wogóle mi się nie chce ( zanim zaszłam w ciąze to sobie mówiłam że bedę ćwiczyć całe ciało i mięsnie Kregla no i miałam masować krocze) narazie staneło na tym ze w niedzielę idziemy na basen ciekawe czy pójdziemy???
![]() |
#1070 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zadomowienie
|
a ja żeby zmotywować dzidzię do działania jem bułeczki z nutellą i popijam ciepłym mlekiem- po tym powinna szaleć na całego
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- hahaha a propo co to był za olejek do tego masażu?
#1072 |
Zakorzenienie
|
A ja na drugie śniadanie wcinam ser biały zmieszany ze szczypiorkiem i rzodkiewką (zielenina z mojego ogródka
![]() Zamierzamy kupić nowy aparat foto i tak stwierdziłam, że może już się na lustrzankę jakąś podstawową zdecydujemy - tylko kompletnie nie znam się w temacie - może któraś z Was ma lub się zna i może coś podpowiedzieć - jaka firma i jakie parametry do takiego "codziennego" użytkowania ![]() A to mój dzisiejszy brzusio ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-05-13 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zadomowienie
|
eh, mnie chyba ten ciekawy temat ominął
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Poprawka - zdjęcie robione o 10 jeszcze przed jedzeniem - tzn po śniadaniu, które jadłam około 8
![]()
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wyszłam po zakupy i jak tylko zamknęłam drzwi mała zaczęła spacerować po brzuchu ![]() własnie zjadłam dwa serdelki, miałam na nie ogromną ochotę!
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest po prostu większa dawka magnezu i potasu, dlatego wystarczy go brać raz lub dwa dziennie.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-13 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli rodzic umie to wychowa szczęśliwego i nieegoistycznego jedynaka. A czy znacie ciekawę teorię psychologiczną na temat par właśnie pod kątem tego czy partnerzy mieli rodzeństwo i czy było ono starsze czy młodsze?? chyba chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko, zawsze chciałam mieć więcej niż jedno. Ale póki co jest Kruszynka i nie wybiegam myślami i marzeniami dalej niż do dnia , gdy wreszcie ją przytulę....
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
wiesz, że coś w tym musi być....
mój mąż też raczek i też choć ma dwóch młodszych braci lubił pobyć sam ze swoją gitarą... ![]() teraz lubimy pobyć sami ze sobą ![]() a wiecie, że wg tej teorii psychologicznej stanowimy idealną parę z najlepszymi rokowaniami na przyszłość? dwoje partnerów i każde najstarsze z rodzeństwa to bardzo dobre połączenie ![]()
![]() |
#1080 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.