Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 08:25   #1051
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
miss.hot - ja siedzę w pracy, więc nie mam możliwości oglądania "Dzień dobory TVN"
Jakoś dobę po programie wszystkie materiały i rozmowy są na stronie http://dziendobrytvn.plejada.pl/

Cytat:
Qrcze, zaczynamy 19 tydzień
No czas szybko leci

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:30   #1052
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jakoś dobę po programie wszystkie materiały i rozmowy są na stronie http://dziendobrytvn.plejada.pl/
Dzięki

Mi się dziś śniło, że widziałam, jak się dziecko przesuwa pod skórą na brzuchu
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:32   #1053
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Sorejna, tak Kochanie smaczek wrócił, i szkoda, bo znów zaczynam jeść
na szczęście na razie nie przybrałam kg jeszcze
u mnie dziś jest mama, której nie idzie przetłumaczyć że sama sobie okna umyję i takie tam, więc już okna szoruje moja mama to pedantka na maxa ;/
przywiozła z rana takie pyszne ciepłe świeże mini rogaliki z makiem
coś fantastycznego, wypiłam kakao, wzięłam tabletki i teraz siedzę chwilę, a zaraz idę też coś sprzątać
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:33   #1054
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry...
ja dziś w nieszczególnym humorku, bo wczoraj mała miała jakiś mniej aktywny dzień...sama już nie wiem czy ją czułam czy mi się wydawało, niby wiem, ze jeszcze za wcześnie na jakąś regularność ale i tak się martwię...
wieczorem to już nawet pukałam, szurchałam....

Rozmawiałyście o różnicy wieku między mną a moimi młodzszymi siostrami jest 3 lata różnicy, potem 13 a potem 18 i mam z nimi cudowny kontakt, więc myślę, że to nie tylko od różnicy wieku zależy jak się rodzeństwo rozumie.
mój mąż ma brata młodszego o rok i do 12 roku zycia byli nierozłączni a teraz to dwa całkiem różne typy facetów.
a z kolei drugi brat męża jest 7 lat młodszy i z tym mąż ma bardzo dobry kontakt.

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
No i jestem już po wizycie. Dołączam do grona różowych kokardek Bedzie córeczkaKurcze cieszę się ogromnie bo ja zawsze marzyłam o córci chociaż u mnie w rodzinie same dziewczynki Mój mąż nastawiał się na syna no i jak wyszliśmy z usg to zapytał się mnie ile miesięcy po porodzie można majstrować drugie dziecko
Najważniejsze że Malutka jest zdrowa Waży już 406 g

Ach! moja kochana córeńkaJestem taka szczęśliwa!!!!!
GRATULACJE!!

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 20 tygodniu i ruchów nie czuję a ty byś w 17 chciała czuć Proszę czekać na swoją kolej z tym czuciem ruchów ( na pierwszej stronie jest lista, która po kolei powinna je czuć )

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Jestem zdecydownie na tak! Tylko od 22 tc jeszcze wiele może się wydarzyć, więc nie chcę się też totalnie wykluczać szpitala. Planuję jeszcze porozmawiać o tym z lekarzem prowadzącym, no i oczywiście z położną. Tylko na razie trudno mi ustalić termin spotkania, bo mój mąż w wiecznych rozjazdach

Mnie też się biodra rozeszły - ponoć kości miednicy mogą się rozsunąć nawet o 2,5 cm w ciąży Gdzieś czytałam, ale nie pamiętam, gdzie
A ponieważ wagi w domu nie posiadam, to ważę się gościnnie I regularnie co 4 tyg. podczas wizyty kontrolnej Mnie też niekiedy waga skacze w dół, ale przyrost w sumie jest stały Rozsądek każe się cieszyć, ale próżność sieje panikę
Karamari, dodajesz mi odwagi, bo wszystkie koleżanki, które rodziły w szpitalu patrzą na mnie jak na wariatkę i nieodpowiedzialną matkę , bo nadal rozważam tą opcje.
my jesteśmy zapisani do szpitala, ale opcja poród w domu jest nadal rozważana i otwarta.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
sęk w tym, że ja ważę się właśnie z rana, i do tej pory waga systematycznie wzrastała, nieznacznie ale wzrastała, aż tu nagle 1,5 kg na minusie kończę 17 tydzień i znów wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży.
oooo to dziwne....

Cytat:
Ale dla chłopców też jest pełno i to takich fajowych. Równie mnie rozczulają jak malutkie sukieneczki.
oj tak, mój mąż się właśnie w ciuszkach dla chłopców zakochał. zresztą i ja mam od siostry pełno ciuszków, które używała dla swojego synka..są boskie

mi tam nadal wszystko jedno co się urodzi byle zdrowe. zawsze mówię, że jak wyskoczy chłopczyk-niespodzianka to będę równie szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Mnie też łapią skurcze łydek, ja biore magnez w wit B6, brałam 2x1 tabletke, ale chyba zaczne brac 2x2 tabletki, A wy co bierzecie na skurcze??
poćwiczyć!! ja mam w książce specjalne ćwiczenia na łydki, które wykonuję i mi skurcze póki co nie dokuczają i nie muszę żadnych preparatów łykać.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:44   #1055
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
ja dziś w nieszczególnym humorku, bo wczoraj mała miała jakiś mniej aktywny dzień...sama już nie wiem czy ją czułam czy mi się wydawało, niby wiem, ze jeszcze za wcześnie na jakąś regularność ale i tak się martwię...
wieczorem to już nawet pukałam, szurchałam....

Rozmawiałyście o różnicy wieku między mną a moimi młodzszymi siostrami jest 3 lata różnicy, potem 13 a potem 18 i mam z nimi cudowny kontakt, więc myślę, że to nie tylko od różnicy wieku zależy jak się rodzeństwo rozumie.
mój mąż ma brata młodszego o rok i do 12 roku zycia byli nierozłączni a teraz to dwa całkiem różne typy facetów.
a z kolei drugi brat męża jest 7 lat młodszy i z tym mąż ma bardzo dobry kontakt.

GRATULACJE!!

Karamari, dodajesz mi odwagi, bo wszystkie koleżanki, które rodziły w szpitalu patrzą na mnie jak na wariatkę i nieodpowiedzialną matkę , bo nadal rozważam tą opcje.
my jesteśmy zapisani do szpitala, ale opcja poród w domu jest nadal rozważana i otwarta.

oooo to dziwne....

oj tak, mój mąż się właśnie w ciuszkach dla chłopców zakochał. zresztą i ja mam od siostry pełno ciuszków, które używała dla swojego synka..są boskie

mi tam nadal wszystko jedno co się urodzi byle zdrowe. zawsze mówię, że jak wyskoczy chłopczyk-niespodzianka to będę równie szczęśliwa

poćwiczyć!! ja mam w książce specjalne ćwiczenia na łydki, które wykonuję i mi skurcze póki co nie dokuczają i nie muszę żadnych preparatów łykać.
Ja teraz czuje codziennie tyle tylko, że czasem słabiej a czasem mocniej. Zauważyłam, że dzidzia na psinkę reaguje i kopie jak suńka się do brzusia się przytula. I to dosyć mocno musi kopać bo po kopniaku suńka patrzy na mnie o co mi chodzi

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Sorejna, tak Kochanie smaczek wrócił, i szkoda, bo znów zaczynam jeść
na szczęście na razie nie przybrałam kg jeszcze
u mnie dziś jest mama, której nie idzie przetłumaczyć że sama sobie okna umyję i takie tam, więc już okna szoruje moja mama to pedantka na maxa ;/
przywiozła z rana takie pyszne ciepłe świeże mini rogaliki z makiem
coś fantastycznego, wypiłam kakao, wzięłam tabletki i teraz siedzę chwilę, a zaraz idę też coś sprzątać
Że też ja nie mam jakiegoś pedanta na stanie który by okna mył

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie o poranku!
U nas jest pięknie, tylko dosyć chłodno. Lepiej tak niż pochmurno i deszcz
Biorę się do pracy, bo ten tydzień jest niemożliwy...
Miłego dnia!
U nas 10 stopni. I zapowiada się piękny dzień
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:45   #1056
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja teraz czuje codziennie tyle tylko, że czasem słabiej a czasem mocniej. Zauważyłam, że dzidzia na psinkę reaguje i kopie jak suńka się do brzusia się przytula. I to dosyć mocno musi kopać bo po kopniaku suńka patrzy na mnie o co mi chodzi

no tak ale ty jesteś jakoś trzy tygodnie starsza ciążą...
sama nie wiem co mysleć.
ja zauważyłam, że mała reaguje na męża...wczoraj znów puknęła wieczorem dopiero jak on przyszedł mówić do brzucha... położył rękę i mówił do niej i .. puk! myślałam, że ona jeszcze nie słyszy, ale..hmmm , może już?

A my................w sobotę będziemy w Paryżu już i właśnie w sobotę zaczniemy 20 tydzień....

Stary 2009-05-13, 08:48   #1057
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

Mi się dziś śniło, że widziałam, jak się dziecko przesuwa pod skórą na brzuchu
Moje lubi mizianko po pleckach. Jak leżę na plecach to z prawej strony obok pępka wynurza mi się podłużna góra po której się miziam a dzidzia kopie wtedy od strony pleców.
Stary 2009-05-13, 08:49   #1058
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
sama nie wiem co mysleć.
ja zauważyłam, że mała reaguje na męża...wczoraj znów puknęła wieczorem dopiero jak on przyszedł mówić do brzucha... położył rękę i mówił do niej i .. puk! myślałam, że ona jeszcze nie słyszy, ale..hmmm , może już?

A my................w sobotę będziemy w Paryżu już i właśnie w sobotę zaczniemy 20 tydzień....
Nic sie nie martw, na początku nieregularność jest normalna.
Czuję ruchy od 18 tc, a dopiero od kilku dni są regularne (22 tc).
Moje dziecię też lubi tatusia... może dlatego, że tatuś nie krępuje się fałszować brzuszkowi. Chyba się przełamę i też zacznę mu nucić, bo czuję się dyskryminowana

Cytat:
Moje lubi mizianko po pleckach. Jak leżę na plecach to z prawej strony obok pępka wynurza mi się podłużna góra po której się miziam a dzidzia kopie wtedy od strony pleców.
Moje też się "rzuca" jak leżę na plecach. Wczoraj tak intensywnie wyraziło co myśli o pozycji na plecach, że aż zabolało!

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-05-13 o 08:50
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 08:49   #1059
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
sama nie wiem co mysleć.

No moja na męża wcale nie reaguje. A początki też miałam różne. Czasem dni wzmożonej aktywności a czasem cisza
Stary 2009-05-13, 08:51   #1060
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

U mnie w tej chwili kiszki marsza grają. Idę na przerwę śniadaniową
Stary 2009-05-13, 08:56   #1061
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Nic sie nie martw, na początku nieregularność jest normalna.
Czuję ruchy od 18 tc, a dopiero od kilku dni są regularne (22 tc).
Moje dziecię też lubi tatusia... może dlatego, że tatuś nie krępuje się fałszować brzuszkowi. Chyba się przełamę i też zacznę mu nucić, bo czuję się dyskryminowana
Cytat:
No moja na męża wcale nie reaguje. A początki też miałam różne. Czasem dni wzmożonej aktywności a czasem cisza
dzięki dziewczyny od razu poczułam się lepiej

ja swojej małej śpiewam i gram na gitarze, nie wiem czy słyszy, ale mówią że dzieci lubią jak mama śpiewa. to śpiewam , a co tam.

my za trzy dni ruszamy do Paryża, więc mam troszkę do przygotowania.
bardzo się cieszę, że jedziemy na wakacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 08:59   #1062
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
ja już po śniadanku i ricore z mleczkiem

Cytat:
jak już wcześniej pisałam, chciałabym mieć dwójkę dzieci, bo nie chcę skazywać swoje dziecko na samotność jedynka. różnica wieku max 4 lata.
pozostaje mi tylko przekonać mojego. choć najrozsądniej jest skupić się teraz na tym, który jest jeszcze w brzuszku

zmierzyłam się. na wysokości pępka, luzem mam 82 cm. ale dziś jeszcze nie za bardzo napełniłam brzuszek, więc wieczorem będzie pewnie więcej
przyznam szczerze, że ja jestem jedynaczką i wcale nie byłam samotna gdyby nie namowa męża na drugie pewnie bym nie chciała drugiego ale to tak narazie takie mysli może pewnie się zmienią.
Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Biedroneczkaolga, Tequillla ja juz na sali poporodowej po urodzeniu Wery wiedziałam ze chce drugie, pisałam juz chyba nie ma nic piękniejszego i wiekszego osiągniecia w zyciu kobiety, dac komuś życie. U nas dość zdrowa przerwa uważam, niecałe 3 lata bedzie (bez 1,5 miecha) Wera jest juz dosc samodzielna, wola sikać itd więc mysle bedzie ok jedyne co to teraz przeprawa z zazdroscią do tej pory była jedynym oczkiem w głowie
Tequillla ja sama mam na drugie ZDZISŁAWA i ciesze sie ze to nie pierwsze W domu każdy z nas ma 2 imię takie jakie sobie przyniósł na świat w dniu urodzenia, u mnie padlo w Zdzisława
Ja mam na drugie Joanna po mamie a na trzecie przy bierzmowaniu wybrałam po babci od strony mamy Helena
ja mam nadal problem z imieniem i dla dziewczynki i dla chłopca
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja myślałam że wybór imienia dla dziecka to taka prosta sprawa, ale jednak łatwo nie jest, w tamtym tygodniu urodziła moja koleżanka z liceum i ma Huberta to już 2 Hubert wśród moich koleżanek
też myślałam, że będzie prosto wybrać imię ale jednak nie.
Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
moje byly JZK Zdzisława widze popularna w Czwie była ja sie rodzilam w Czwie na Kordeckiego to juz nieistniejacy szpital

Margolicia ja mam to na łózku pietrowym z Ikei, zaraz wygrzebie fotke to zobaczysz. nic nie odpadlo, mala nie "skubie" jest OK.

Co do roznicy wieku to też uwazam że czym większa to gorzej dlatego teraz chciałam drugie póki jestem przyzwyczajona do platających sie zabawek, pampersow i latania za małą na czterech potem mogloby mi się nie chcieć, czlowiek coraz starszy Ja mam siostre 11 lat starszą a brata 8 tym samym ja to dzieło przypadku. I o jakim kontakcie z rodzeństwem tu mowic bylo jak siostra miała 22 lata i wychodzila za mąż to ja miałam 11 i bawialm sie lalkami, jak ona urodzila corke to ja mialam 12, zaczelyśmy sie dogadywac jak ja tez dorosłam ale to juz nie to... jest jeden plus tego wszystkiego siotrzenicama teraz 17 lat a ja mam od kogo pozyczać ciuchow
bardzo podoba mi się ta fotka
Cytat:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Że też ja nie mam jakiegoś pedanta na stanie który by okna mył

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

U nas 10 stopni. I zapowiada się piękny dzień
mój mąż na słowa mojej mamy, że do okien mam się nie dotykać to się zaoferował
u nas też chyba będzie ładnie bo jak narazie jest

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:06   #1063
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej
ja już po śniadanku i ricore z mleczkiem

przyznam szczerze, że ja jestem jedynaczką i wcale nie byłam samotna gdyby nie namowa męża na drugie pewnie bym nie chciała drugiego ale to tak narazie takie mysli może pewnie się zmienią.

Ja mam na drugie Joanna po mamie a na trzecie przy bierzmowaniu wybrałam po babci od strony mamy Helena
ja mam nadal problem z imieniem i dla dziewczynki i dla chłopca

też myślałam, że będzie prosto wybrać imię ale jednak nie.

bardzo podoba mi się ta fotka

mój mąż na słowa mojej mamy, że do okien mam się nie dotykać to się zaoferował
u nas też chyba będzie ładnie bo jak narazie jest
Zawsze małż myje okna (marny ze mnie konserwator powierzchni płaskich ) ale przydał by się ktoś od innej czarnej roboty ja się poświęcę i będę prasować jak będzie taka potrzeba
Stary 2009-05-13, 09:25   #1064
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze małż myje okna (marny ze mnie konserwator powierzchni płaskich ) ale przydał by się ktoś od innej czarnej roboty ja się poświęcę i będę prasować jak będzie taka potrzeba
mój ogólnie łapie się wszystkiego oprócz jednej reczy - mycia łazienki i kibelka
do wszystkiego można go namówić ale od tego trzyma się z daleka, nie wiem dlaczego
bo przecież tylko my używamy.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:51   #1065
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
miałaś szczęście
niestety wiele dzieciaków nie ma możliwości zabawy z rówieśnikami, trzeba się wiele nakombinować by dać im taką możliwość.

zresztą pamiętam jak to było między mną a moją siostrą - najlepiej bawiło nam się gdy trzeba było spać, wtedy popadałyśmy w głupawkę i nic nas w stanie nie było uspokoić. no i ile my wymyślałyśmy zabaw, to się w głowie nie mieści

ostatnio widziałam zabawę jedynaczki - serce mi się ściskało

Cytat:
u mnie w domu były 3 baby: Anna, Hanna i Joanna

Cytat:
mój ogólnie łapie się wszystkiego oprócz jednej reczy - mycia łazienki i kibelka
do wszystkiego można go namówić ale od tego trzyma się z daleka, nie wiem dlaczego
bo przecież tylko my używamy.
mój tak samo, jeszcze nie widziałam aby sprzątał łazienkę
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:53   #1066
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

cześć dziewczynki
Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Moje maleństwo ważyło dokładnie tyle samo w 21 tc, więc nie wiem czy Twoja dzidzia taka malusia

Na surcze biore magnez +B6 na zmianę z Asparginem. Do tego no-spe, bo brzuszek też ma skurcze.
Na szczęście dziś już sobie powoli chodzę i na razie jest ok.
A juz myślałam że dzidzia będzie mała
a jak stosujesz ten magnez i aspargin??

Cytat:
Ja aspargin forte
A czym sie różni forte od zwykłego asparginu??

Cytat:
nie moge sie zmobilizować do ćwiczeń ale chyba w końcu zaczne
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:58   #1067
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry...
ja wczoraj miałam tak samo - jakoś tak mało sie synuś ruszał a ja wcinałam tonę czekolady a on nic , w końcu jakieś małe puknięcie i ulga... dzisiaj od rana też narazie nic...

miedzy mną a moim bratem jet 3 lata różnicy ale żebyśmy się jakoś super dogadywali to nie - on ma zupełnie iiny charakter
a mój maż nawet nie patrzy w stronę ciuszków - on mówi ze nie ma co narazie patrzeć jak jeszcze dzidzi nie ma z nami
a ja ostatnio mówie do dzidzi ona aż mąż zdziwiony
Stary 2009-05-13, 10:04   #1068
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
miałaś szczęście
niestety wiele dzieciaków nie ma możliwości zabawy z rówieśnikami, trzeba się wiele nakombinować by dać im taką możliwość.

zresztą pamiętam jak to było między mną a moją siostrą - najlepiej bawiło nam się gdy trzeba było spać, wtedy popadałyśmy w głupawkę i nic nas w stanie nie było uspokoić. no i ile my wymyślałyśmy zabaw, to się w głowie nie mieści

ostatnio widziałam zabawę jedynaczki - serce mi się ściskało
ja z siostrą miałam tak samo

co do jedynaków różnie to bywa. ja prawcowałam z dziewczynką jedynaczką i też obserwowałam ją jak się sama bawi i serce mi się nie ściskało, bardzo mądra dziewczynka i ciekawa świata.

Cytat:
cześć dziewczynki

ja się mobilizuję dla własnego dobra i dla dobra dzidzi

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
ja wczoraj miałam tak samo - jakoś tak mało sie synuś ruszał a ja wcinałam tonę czekolady a on nic , w końcu jakieś małe puknięcie i ulga... dzisiaj od rana też narazie nic...

a mój maż nawet nie patrzy w stronę ciuszków - on mówi ze nie ma co narazie patrzeć jak jeszcze dzidzi nie ma z nami
a ja ostatnio mówie do dzidzi ona aż mąż zdziwiony
no u mnie od rana też nic

mój mąż i ja wychodzimy z założenia, że chcemy aby wszystko było gotowe zanim mała się urodzi. a potem będziemy całe dnie przywyczajać się do siebie. mąz na pewno weźmie urlop na tydzień lub dwa i będziemy cieszyć się dzidzią. nie wyobrażam sobie potem latać po zakupy, albo męża wysyłać ( chyba by dostał palpitacji serca, jakby miał sam wybierać i kupować hihi ) więc teraz powolutku wszystko kompletujemy i przy okazji naprawdę się cieszymy tym czasem, bo nie ma pośpiechu , jest czas żeby wybrać , przemysleć

Biedroneczko masz przeczucie na dziewczynkę?

Stary 2009-05-13, 10:04   #1069
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczynki

A juz myślałam że dzidzia będzie mała
a jak stosujesz ten magnez i aspargin??

ja kompletnie nie mogę się zmusić do ćwiczeń - nigdy tego nie lubiłam a teraz to wogóle mi się nie chce ( zanim zaszłam w ciąze to sobie mówiłam że bedę ćwiczyć całe ciało i mięsnie Kregla no i miałam masować krocze) narazie staneło na tym ze w niedzielę idziemy na basen ciekawe czy pójdziemy???
Stary 2009-05-13, 10:10   #1070
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
miałam masować krocze
hyym brzmi zachęcająco
Stary 2009-05-13, 10:13   #1071
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

a ja żeby zmotywować dzidzię do działania jem bułeczki z nutellą i popijam ciepłym mlekiem- po tym powinna szaleć na całego

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
hyym brzmi zachęcająco
hahaha
a propo co to był za olejek do tego masażu?
Stary 2009-05-13, 10:19   #1072
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A ja na drugie śniadanie wcinam ser biały zmieszany ze szczypiorkiem i rzodkiewką (zielenina z mojego ogródka ) mniammmm

Zamierzamy kupić nowy aparat foto i tak stwierdziłam, że może już się na lustrzankę jakąś podstawową zdecydujemy - tylko kompletnie nie znam się w temacie - może któraś z Was ma lub się zna i może coś podpowiedzieć - jaka firma i jakie parametry do takiego "codziennego" użytkowania

A to mój dzisiejszy brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0010.jpg (94,9 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-05-13 o 10:21
Stary 2009-05-13, 10:23   #1073
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:

hahaha
eh, mnie chyba ten ciekawy temat ominął

Cytat:
A ja na drugie śniadanie wcinam ser biały zmieszany ze szczypiorkiem i rzodkiewką (zielenina z mojego ogródka ) mniammmm

widać, że się najadłaś
Stary 2009-05-13, 10:29   #1074
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
widać, że się najadłaś
Poprawka - zdjęcie robione o 10 jeszcze przed jedzeniem - tzn po śniadaniu, które jadłam około 8

Stary 2009-05-13, 11:09   #1075
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

Zamierzamy kupić nowy aparat foto i tak stwierdziłam, że może już się na lustrzankę jakąś podstawową zdecydujemy - tylko kompletnie nie znam się w temacie - może któraś z Was ma lub się zna i może coś podpowiedzieć - jaka firma i jakie parametry do takiego "codziennego" użytkowania

śliczny brzusio!

Cytat:
a ja żeby zmotywować dzidzię do działania jem bułeczki z nutellą i popijam ciepłym mlekiem- po tym powinna szaleć na całego

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

hahaha
olejek naturalny, np. ze słodkich migdałów, z dodatkiem witaminy E.

ja wyszłam po zakupy i jak tylko zamknęłam drzwi mała zaczęła spacerować po brzuchu

własnie zjadłam dwa serdelki, miałam na nie ogromną ochotę!

Stary 2009-05-13, 11:09   #1076
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
miałaś szczęście
To w takim razie z sweetpinky były nas dwie szczęściary, bo ja też jestem jedynaczką i bardzo dobrze bawiło mi się samej. Moja mama była zawsze zdziwiona, jak wpadała do pokoju, bo było w nim za cicho, a ja się po prostu grzecznie bawiłam. Wyobraźni mi nie brakowało, a najchętniej rysowałam lub malowałam. Na podwórku jak mnie towarzystwo denerwowało, szukałam innego albo wybierałam się na samotne spacery. Taka była ze mnie indywidualistka. Nie chciałam też nigdy rodzeństwa. Najwyżej w wieku nastoletnim brakowało mi starszego brata nigdy siostry

Cytat:
Jest po prostu większa dawka magnezu i potasu, dlatego wystarczy go brać raz lub dwa dziennie.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-05-13 o 11:11
Stary 2009-05-13, 11:24   #1077
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie z sweetpinky były nas dwie szczęściary, bo ja też jestem jedynaczką i bardzo dobrze bawiło mi się samej. Moja mama była zawsze zdziwiona, jak wpadała do pokoju, bo było w nim za cicho, a ja się po prostu grzecznie bawiłam. Wyobraźni mi nie brakowało, a najchętniej rysowałam lub malowałam. Na podwórku jak mnie towarzystwo denerwowało, szukałam innego albo wybierałam się na samotne spacery. Taka była ze mnie indywidualistka. Nie chciałam też nigdy rodzeństwa. Najwyżej w wieku nastoletnim brakowało mi starszego brata nigdy siostry
ja chociaż miałam siostrę, z którą lubiłam się bawić , też bardzo chętnie bawiłam się sama, czytanie, samotne spacery z bezdomnymi psami z okolicy , rysowanie- tak ! zresztą do tej pory nie mam problemu z zostawaniem sama w domu- zawsze sobie zorganizuję czas , nie mam problemu z samomotywacją.

Jeśli rodzic umie to wychowa szczęśliwego i nieegoistycznego jedynaka.

A czy znacie ciekawę teorię psychologiczną na temat par właśnie pod kątem tego czy partnerzy mieli rodzeństwo i czy było ono starsze czy młodsze??

chyba chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko, zawsze chciałam mieć więcej niż jedno. Ale póki co jest Kruszynka i nie wybiegam myślami i marzeniami dalej niż do dnia , gdy wreszcie ją przytulę....

Stary 2009-05-13, 11:25   #1078
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja chociaż miałam siostrę, z którą lubiłam się bawić , też bardzo chętnie bawiłam się sama, czytanie, samotne spacery z bezdomnymi psami z okolicy , rysowanie- tak ! zresztą do tej pory nie mam problemu z zostawaniem sama w domu- zawsze sobie zorganizuję czas , nie mam problemu z samomotywacją.
bo my raczki tak mamy
Stary 2009-05-13, 11:29   #1079
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
bo my raczki tak mamy
wiesz, że coś w tym musi być....
mój mąż też raczek i też choć ma dwóch młodszych braci lubił pobyć sam ze swoją gitarą...
teraz lubimy pobyć sami ze sobą

a wiecie, że wg tej teorii psychologicznej stanowimy idealną parę z najlepszymi rokowaniami na przyszłość?
dwoje partnerów i każde najstarsze z rodzeństwa to bardzo dobre połączenie

Stary 2009-05-13, 11:36   #1080
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Jest po prostu większa dawka magnezu i potasu, dlatego wystarczy go brać raz lub dwa dziennie.
oprócz feminantal metafolin 400+dha nic innego nie łykam i całe szczęście żadne skurcze mnie nie łapią. Przed zajściem w ciąże mimo brania magnezu potrafiły mnie złapać skurcze łydek, ale takie, że aż ryczałam, a teraz nic. Może dlatego, że ograniczyłam picie kawy, zrezygnowałam z alkoholu i zaczęłam jeść dużo owoców. Poza tym nie mam styczności ze stresem, który czasami pojawiał się w pracy (aż sama sobie zazdroszczę )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości