|
|
#31 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacje na Mazurach-gdzie?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
a ja bylam i jak najbardziej polecam Krutynia
![]() i Ruciane-Nida tez fajne ale za malo rozrywek:/ jedna 'dyskoteka' i jedna ulica glowna. jesli nie bedziecie jechac samochodem to nie polecam. |
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Również wybieram się w tym roku na Mazury. Jedziemy z przyczepą campingową. Może ktoś poleci jakieś fajne pola campingowe, najlepiej przy plaży.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Nie polecam osrodka "Aneta" w Przerwankach,strona w internecie piekna,ale rzeczywistość inna
To chyba osrodek typu "jednorazowy pobyt",raz pojedziesz i nigdy wiecej...Nie ma co liczyć na rezerwacje domków i na wszystkie propozycje z oferty. Mam nadzieje,że wypowiedzą sie również inne osoby które w ostatnim czasie spedziły tam urlop. Miejsce bardzo fajne, nad jeziorem,w lesie...ale chyba nie warto psuc sobie nerwów ilepiej poszukac innego miejsca.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
no i nie wiem....
Mikolajki- odpada... nie sa wcale fajne i imprezy kiepskie Lubie Mrągowo ale z imprezami cienko chyba, ze piknik i ludowa taka ale chodzi mi bardziej o kluby w wielu nie bylam i nie wiem w sumie gdize sa ale ponoc jest fajne miejsce imprezowe na wlocie![]() Ruciane? nieeeeeeee, chyba ze dla samego spokoju i odpoczynku ![]() Poszukuje miejsca, gdzie mozna sie zabawic, poszalec cos typu Okuninka(nie na Mazurach) jesli ktos był, wie o co chodzi domki, jezioro, bary z jedzonkiem i miejscowe disco party mnostwo mlooodych ludzi takie miejsce mnie interesuje![]() O! dodam cos nowego ![]() Jeśli kts poszukuje miejsca totalnie spokojnego, z duza dawka prywatnosci, kawałkiem jeziora dla siebie, pod namiot lub przyczepe.... polecam z całego serca jezioro Juksty pod Mrągowem Od dziecka jezdze tam do Czerwonek (mala wieś) mnostwo pol namiotowych przy jeziorku ok 5-6 m Szczególnie polecam tzw Rudego ale o niego trzeba pytac miejscowych pewnie fakt ze coraz wiecej ludzi kupuje tam sobie juz swoje dzialki i miejsca coraz mniej ale nadal fajnie spokoj, jezioro, las ach.. do Mragowa ok 4 km ale jak ma sie samochod.. poza tym i spacer przyjemny idzie sie lasem fajna sprawa
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2009-05-07 o 22:36 |
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Ze swojej strony mogę polecić wspaniałe miejsce,gdzie często wypoczywamy zwiedzając przy okazji ciekawe zabytki. Podaję link do strony, gdyż sama lepiej bym nie opisała walorów tego spokojnego miejsca.
http://www.turysta.net.pl/local/zalech/ Cena jest bardzo przystępna, co kiedyś zwróciło naszą uwagę Życzę udanego wypoczynku
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, polećcie coś proszę...
Szukam fajnego miejsca na Mazurach, mile widziane cisza i spokój. Żadnych dyskotek i imprez do rana. Chcę odpocząć i popływać. Pokoje dwuosobowe lub fajne (czyste) pole namiotowe, przystępne ceny. Ładne jezioro z fajnym dojściem do wody (żeby się nie kąpać w tataraku i z pijawkami ), z miejscami parkingowymi. Pomóżta, please! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() 10zł samochód, 10zł namiot, po 10zł za osobę, to na dzień dobry jest 40zł. Do tego prysznic 5zł/os, za dostęp do energii 10zł, ładowanie komórki czy gotowanie wody jeden jedyny raz to już 2zł - to jak w prywatnej kwaterze takie ceny.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
proponuje nad jeziorem Hańcza - najglebszym w Polsce :P
jest cicho i spokojnie, duzo pol namiotowych ![]() no i jakie widoki *.* |
|
|
|
|
#39 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Plaża natomiast znajduje się niedaleko, ale już przy jeziorze Święcajty(można przepłynąć kajakiem lub pontonem przez kanał łączący oba jeziora) lub przejść kilkuminutową trasą. Tam już jest pomost, przy którym niekiedy stacjonują jachty, są też knajpki tanie jak również te o wyższym standardzie-do wyboru. Ogólnie cisza, spokój,niekiedy gitara w centrum Ogonków zabrzmi w tle W każdym razie ja wypoczęłam wyśmienicie Trudno jest znaleźć idealne miejsce zapewniające atrakcje w stylu: z jednej strony cisza,spokój, dziekie tereny, a z drugiej strony(kawałeczek dalej) miejsce typowo turystyczne,ale bez nawału turystów,jak np. w Giżycku,ale posiadające też restauracje na wysokim poziomie.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety już mi się to sprawdziło. Ale dziękuję. Ps. Jesteś z Mazur? (wnioskuję po nicku) |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
pieknie jest w Maradkach pod Mrągowem!
cudownie, co majówke bede tam wracac bo jest przepieknie!!
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Tak więc ja mogę zaproponować swoje miasteczko - Wydminy (między Giżyckeim a Ełkiem). Świetne położenie, nad jez. wydminskim, można wypozyczyć sprzęt wodny, plaża z tawerną i polem do siatkówki, kort tenisowy, spokój i cisza
Nie mat dużo turystów jak w Gizycku, Mikołajkach czy wilkasach. Na meijscu jest wsyztko - apteka, pogotowie, ładny zabytkowy kościół, sklepy różnej branży. Plaża położona jest na półwyspei gdzie cyklicznie odbywa się ciekawa impreze ukraińska - widlunia. 15 sierpnia organizowany jest Jarmark Twórców Ludowych, też bardzo ciekawe wydarzenie. Mamy stacje pkp i pks. Informacja dla mężczyzn - na koniec czerwca w naszych terenach odbywa się rajd samochodowy Seredcznie zapraszam![]() Także ciekawe oferty z zakresu agroturysttyki ![]() http://villavictoria.com.pl/ http://www.kwatery.mazury.pl/index.p...2109&zdj_act=3 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam
Wiele zmian,z roku na rok ciekawiej
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możliwe,że fotki zrobię,jak pojawię się w Ogonkach i to za niedługo.Zastanowię się,czy wstawić na forum.Nick nie powiedział widocznie za wiele Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz polecić jakieś inne miejsca, czy tylko to jedno? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-05-14 o 11:17 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze górują ciche i spokojne miejsca
... W tym roku chcemy jechac na mazury z tz ale jeszcze nigdy tam nie bylismy wiec nie bardzo sie orientujemy Interesowaly by mnie miejsce gdzie mozna sie zabawic puby kluby itp Ktos doradzi?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi Wam o puby kluby, to Giżycko, Wilkasy odpadają na 100%. W wilkasach jest dyskoteka "Ibiza club" ale średnia wieku tam wynosi 15;/ Proponuję jak już coś to Ełk...........
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Ok pobadam
a co sadzicie o Mikolajkach? Bo jedni mowia ze fajnie inni znowu z nie...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mam taki problem chce sie wybrac z dziewczyna na mazury na ktorych jeszcze nie bylem. Poszukuje jakies dobrego pola namiotowego z ciepla woda, natryskami itp. W miejscu dosc spokojnym, z ladnymi widoczkami. W necie natrafilem na pole namiotowe w swaderkach, ale opini znalalzelem 0.Jezeli ktos byl i ma same dobre wspomnienia ze swaderek lub z podobnych miejsc to prosilbym o podanie szeczegół no i wszystkich innych nazw miejscowosci. Z gory dzieki
![]() PS: bede podrozowal pociagiem z woj. kuj-pom. , najlepiej jakas mala miescina lub wies z ktorej "wszedzie" blisko Jeszcze raz dzieki za wszsytkie wskazówki.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejsce już dorwałam, z opisu, opinii, zdjęć i rozmowy z gospodarzami wynika, że fajne. W Boże Ciało to mi za daleko, wtedy w górki jadę. ![]() |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
wczasy na mazurach - co mozecie polecic?
wybieram sie na koniec sierpnia/poczatek wrzesnia na urlop na mazury,bede tak 5-7 dni
co mozecie polecic? do jakiej miejscowosci warto jechac, co warto zobaczyc? noclegow mozna sporo znalesc w internecie ale moze ktoras wizezanka moze polecic cos gdzie juz byla
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wczasy na mazurach - co mozecie polecic?
Ja jeździłam praktycznie co roku do Królewskiej Sosny (miejsc.Borowski Las), ok.20 km od Mrągowa, do Mikołajek 1-1,5godz.,Giżycko 1godz.W pobliżu św.Lipka, Wilczy Szaniec,Galindia. Ośrodek nad samym jeziorem, to są domki akurat. Natomiast wlasciciele z 5 km dalej mają też kompleks mieszkan-apartamentow i osrodek w samym lesie. Genralnie jak lubisz las, cisze a w nocy czesto imprezy z wszyskimi goścmi, to polecam.Mozna wielu ludzi zapoznac,chociaz bywa tez "warszawka" pelną gębą,uwazających sie za smietanke towarzyska,ale generalnie fajna amtosfera i nawet "warszwka" sie rozluznia. Dzieci zawsze bawią się wszystkie razem, ponieważ co rusz są jakies hustawki i tego typu rzeczy dla nich. Wyzywienie nie jest w cenie, jest restauracja (bar?),ktora serwuje mega porcje i smaczne.Wlascicielka dba o wczasowiczow. Ja ze swojej strony polecam,ale wiadomo kazdy czego innego oczekuje.
Znalazlam strone interntowa. Wystarczy wpisac Borowski Las Królewska Sosna (koniecznie)bo miesci sie jeszcze jeden osrodek w Borowskim Lesie.
Far away ... ! Edytowane przez mindiar Czas edycji: 2009-06-13 o 21:18 |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() beda to 2 osoby i najlepiej zeby to byl domek z kuchna i lazienka ale moze bedzie ciezko znalesc taki dwuosobowy ![]() przejrzalam fajna oferta szkoda ze parking platny extra.chyba ze to tak wszedzie jest? nie orientuje sie bo aktualnie w Uk mieszkam od paru lat;]
Edytowane przez travis Czas edycji: 2009-06-13 o 21:22 |
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Tzn.tam sie placi za domek,a sa 4 os. Jest aneks kuchenny,lodówka,girll i naczynia no i taras z tego co pamietam. Byla 2 lata temu ostatni raz, a wiem,ze osrodek byl modernizowany
Ja bym rowniez ze swojej strony polecila Mikolajki. Tam chyba nie mozna sie nudzic Przynajmniej nie ja.Z tym,ze tloczno jak w Miedzyzdrojach.
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Ja w tym roku jade po raz pierwszy w zyciu na mazury z tz Wybralismy Mikolajki nocleg po 50 zl za osobe z lazienka i kuchnia wiec nie jest zle Wybralismy Mikolajki bo podobno duzo tam roznych klubow, pubow Mam nadzieje ze sie nie zawiedziemy
A ktos z was juz tam byl?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę optowała na rzecz Rucianego - Nidy zamiast np. pękających w szwach Mikołajek aczkolwiek zobaczyć nie zawadzi. Natomiast na pobyt stacjonarny to bezwzględnie jakieś mniejsze ale spokojniejsze miejscowości polecam.
Co do atrakcji - mnie osobiście zachwycił Park Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie - można pogłaskać jelonka, i zobaczyć z bliska skunksa ![]() Dzieci będą zachwycone. Dla dorosłych to rzeczywiście Wilczy Szaniec robi wrażenie. Serdecznie polecam. Aaa wracając do Rucianego to oczywiście śluza "Guzianka" - pierwszy raz na własne oczy po dwudziestuparu latach zrozumiałam na czym polega wyrównywanie poziomu wody - wcześniej jakoś nie potrafiłam sobie tego wyobrazić od strony technicznej .... Miłego zwiedzania ! |
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
Osobiscie wole coś blizej stolicy,ale jednoczesni emiejsce gdzi ebede miała cisze i spokój. Znalazłam nawet fajna stronke spakampinos.pl i Puszca Kampinoska to chyba odpowiednie miejsce. Był juz tam ktoś??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

oby pogoda dopisala, dziewczyny tylko jaki kierunek obrać ?? 

To chyba osrodek typu "jednorazowy pobyt",raz pojedziesz i nigdy wiecej...Nie ma co liczyć na rezerwacje domków i na wszystkie propozycje z oferty. Mam nadzieje,że wypowiedzą sie również inne osoby które w ostatnim czasie spedziły tam urlop. Miejsce bardzo fajne, nad jeziorem,w lesie...ale chyba nie warto psuc sobie nerwów ilepiej poszukac innego miejsca.
mnostwo mlooodych ludzi
), z miejscami parkingowymi.