Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 12:44   #2161
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Cytat:
Napisane przez moniqa84 Pokaż wiadomość
ku..rde ale ze mnie idiotka
wiedzialam ze przy zaproszeniach cos zmaszcze a juz pozno jest bo do 1.08 niewiele czasu a tu sie okazuje ze dwa zaproszenia na 60 co prawda ale jednak przestawilam pana z pania tzn pan jest pierwszy moze poprawili przy personalizacji jutro ma przyjsc paczka i sie stresuje !! niby mam kilka wolnych ale to juz bede musiala recznie wypisac a jedno ma isc do rodziny ( co prawda nie mieszkaja razem ale blisko) co ja biedna poczne jesli tego nie zmienili
a zauwazylam bo cos mnie tak tknelo niewiem jak wczesniej tego nie zobaczylam ani moj TZ ani moja mama niech mnie ktos przytuli
Może to zmienili. Nie zamartwiaj się na zapas
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:19   #2162
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ja tez zrobilam taki jeden blad ! ale juz nie zmienialam i poszlo.... mysle ze sie nie obrazili za bardzo....

a sama sie pomylilas przy wypisywaniu czy nie poprawili w personalizacji??
w sumie teraz spojrzalam mam 11 wolnych plus 5 zawiadomien ktore moge przerobic na zaproszenia(bo w srodku przedrukowac tylko biala kartke) wiec nie jest tak zle ale wiadomo wolalbym zeby jednak bylo poprawione chociaz penwie nie jest..z drugiej strony jak sie zajmuje zaproszeniami to wypadaloby wiedziec ze najpierw kobieta, sama nie wiem mam wieczor zamartwiania dzis - jakby bylo malo klopotow

a co do fryzurek to ja tez mysle nad rozpuszczonymi chociaz koki sa bardziej eleganckie wydluzaja i szyja ladnie wyglada z bizu tyle ze ja mam kompleks odstajacych uszu i bede sie zle czula chyba ze fryzjerka wymysli cos zeby nie bylo widac .. a bukieciki na stronie b. ladne nawet sobie jeden upatrzylam w bezu z pomarancza , bo wszystko bedzie kremowo, pomaranczowo zlote jak sala..

ps a ja chyba chce taka fryzurke http://www.dailymotion.pl/video/x868...ve-story_music jak ma Taylor w teledysku

Edytowane przez moniqa84
Czas edycji: 2009-05-13 o 13:37
moniqa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 14:04   #2163
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ja szukałam jakiś fryzurek, żeby dać fryzjerce wzór jak mniej więcej chce mieć
Co do trzaskania na działce to ja mam chodnik także wszystko się potrzaska A ten grill to będzie taki wieczór panieńsko-kawalerski U mojego TŻ na wsi to wszyscy na polter zamawiają zespół i się przebierają i w ogóle impreza na całego, ale my takiego nie przewidujemy, bo nie mamy tyle pieniędzy. Dlatego zastępujemy to grillem przynajmniej będzie fajna taka malutka imprezka
bedziecie mieli supoer imprezke
Cytat:
Napisane przez kitek_fm Pokaż wiadomość
SSR
No, ja to obaw w związku z dekoracją nie mam, bo wiem na co stac tę firmę i jak dekorują.
Mnie chodziło o to z tą dekoracją, ze to ludzie będą gadać na wsi, że kościół był ustrojony tak i tak. A ci co plotkują, to zawsze sobie znajdą ku temu powód.
Ze względu na tą firmę to się obawiałam tego ślubu przede mną.
Niby jak się złoży to taniej by było, ale różni ludzie i różne gusta i nie każdy chce miec dekorowane przez firmę.
No, ale ten problem już mnie nie dotyczy.

Po nas ślubu też nie ma. Na 14.00 to już w moich stronach się nie praktykuje. Na 13.00 też są rzadko. Przeważnie 11.00 i 12.00.
Wogóle podobno na sierpeiń jest u nas mało ślubów. Najwięcej w maju (aż 5).

Do sypania płatki, tylko muszę jeszcze w kwiaciarni zamówic - z żywych kwiatów.

P.S. u nas, niestety, są śluby na 10.30. Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to już musiałabym o 5 rano wstać, żeby ze wszystkim zdążyć. A gdzie tam potem do rana następnego dnia jeszcze wytrzymać, czyli 24h na nogach.
ja tem wole na 14 niz na 9:30 nie chcialabym tak z rana bo wstawanie o swicie mnie przeraza
Cytat:
wiedzialam ze przy zaproszeniach cos zmaszcze a juz pozno jest bo do 1.08 niewiele czasu a tu sie okazuje ze dwa zaproszenia na 60 co prawda ale jednak przestawilam pana z pania tzn pan jest pierwszy moze poprawili przy personalizacji jutro ma przyjsc paczka i sie stresuje !! niby mam kilka wolnych ale to juz bede musiala recznie wypisac a jedno ma isc do rodziny ( co prawda nie mieszkaja razem ale blisko) co ja biedna poczne jesli tego nie zmienili
a zauwazylam bo cos mnie tak tknelo niewiem jak wczesniej tego nie zobaczylam ani moj TZ ani moja mama niech mnie ktos przytuli
nie martw sie na zapas zawsze jakas wpadka musi byc lepsza taka niz brak zarcia na weselu
Cytat:
a sama sie pomylilas przy wypisywaniu czy nie poprawili w personalizacji??
w sumie teraz spojrzalam mam 11 wolnych plus 5 zawiadomien ktore moge przerobic na zaproszenia(bo w srodku przedrukowac tylko biala kartke) wiec nie jest tak zle ale wiadomo wolalbym zeby jednak bylo poprawione chociaz penwie nie jest..z drugiej strony jak sie zajmuje zaproszeniami to wypadaloby wiedziec ze najpierw kobieta, sama nie wiem mam wieczor zamartwiania dzis - jakby bylo malo klopotow

a co do fryzurek to ja tez mysle nad rozpuszczonymi chociaz koki sa bardziej eleganckie wydluzaja i szyja ladnie wyglada z bizu tyle ze ja mam kompleks odstajacych uszu i bede sie zle czula chyba ze fryzjerka wymysli cos zeby nie bylo widac .. a bukieciki na stronie b. ladne nawet sobie jeden upatrzylam w bezu z pomarancza , bo wszystko bedzie kremowo, pomaranczowo zlote jak sala..

ps a ja chyba chce taka fryzurke http://www.dailymotion.pl/video/x868...ve-story_music jak ma Taylor w teledysku
sliczna fryzurka ja tez bede miala cos takiego ale nie zdecydowala sie jeszcze Napewno bedzie to uczesanie z wszystkich wlosow

SSR fajowe butki chyba sie przejde u mnie do deichmana
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
anialaura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 14:07   #2164
kitek_fm
Rozeznanie

SSR
Płatki chyba będą różnokolorowe, jeszcze się tak specjalnie nad tym nie zastanawiałam.

Fajnie, ze napisałaś o tym Deichmanie. Lubie tam kupować butki (szczególnie z przeceny). Muszę tam zajrzeć, skoro piszesz, ze są wyprzedaże letnich butków. Potrzebuję białych balerinek (na co dzień) i jakieś sandałki na lato by się przydały.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 14:10   #2165
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładną ma fryzurkę

A imprezka musi być To w zamian za to, że ja nie robie panieńskiego, a mój TŻ nie robi kawalerskiego
Stary 2009-05-13, 14:15   #2166
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładną ma fryzurkę

A imprezka musi być To w zamian za to, że ja nie robie panieńskiego, a mój TŻ nie robi kawalerskiego
ja bede miala panienski - moja psiapsiola swiadkowa mi obiecala nie bedzie wiele dziewczyn 6-7 osob niewiem nawet czy gdzies pojdziemy czy tylko w mieszkaniu posiedzimy zjemy popijemy - dlatego co najmniej tydzien wczesniej bedzie zeby sie doprowadzic do porzadku
Stary 2009-05-13, 14:19   #2167
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bede miala panienski - moja psiapsiola swiadkowa mi obiecala nie bedzie wiele dziewczyn 6-7 osob niewiem nawet czy gdzies pojdziemy czy tylko w mieszkaniu posiedzimy zjemy popijemy - dlatego co najmniej tydzien wczesniej bedzie zeby sie doprowadzic do porzadku
A my z TŻ tak jakoś stwierdziliśmy, że nie chcemy będzie to trzaskanie (to jest tradycja więc bez tego się nie obejdzie) więc to nam wystarczy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 14:21   #2168
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Ja mysle ze na panienski bedzie nas okolo 10 kobietek Nie wiem jeszcze gdzie zorganizowac ten wieczor ale mysle nad grillem albo wyjsciem do lokalu gdzie mozna potanczyc i dobrze zjesc
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-13, 14:34   #2169
moniqa84
Rozeznanie

a jeszcze mi sie przypomnialo.. dajecie Rodzicom kwiaty czy jakies podziekowania bo ja myslalam nad takimi koszami wypchanymi slodkosciami i moze z dobrym winkiem - bo kwiatow bedzie pelno zreszta wiadomo nie wytrzymaja zbyt dlugo a tak bedzie co pochrupac i wypic bo myslalam o jakiejs pamiatce ale same nibardzo widzialam a zdjec slubnych jeszcze nie bedzie
a co do panienskiego to ja jetem " gosciem" wiec niewiem co dokladnie bedzie ale moja bratowa mowila ze ma pomysly - juz sie boje mam nadzieje ze ze swiadkowa nie wymysla czegos bardzo zaskakujacego hehe jakis policjant albo cos - zreszta od jednej kumpelki ktora bedzie facet jest policjantem i do tego dobrze tanczy - moze sie da namowic hihi tylko ona by nie skorzystala
Stary 2009-05-13, 14:40   #2170
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
a jeszcze mi sie przypomnialo.. dajecie Rodzicom kwiaty czy jakies podziekowania bo ja myslalam nad takimi koszami wypchanymi slodkosciami i moze z dobrym winkiem - bo kwiatow bedzie pelno zreszta wiadomo nie wytrzymaja zbyt dlugo a tak bedzie co pochrupac i wypic bo myslalam o jakiejs pamiatce ale same nibardzo widzialam a zdjec slubnych jeszcze nie bedzie
a co do panienskiego to ja jetem " gosciem" wiec niewiem co dokladnie bedzie ale moja bratowa mowila ze ma pomysly - juz sie boje mam nadzieje ze ze swiadkowa nie wymysla czegos bardzo zaskakujacego hehe jakis policjant albo cos - zreszta od jednej kumpelki ktora bedzie facet jest policjantem i do tego dobrze tanczy - moze sie da namowic hihi tylko ona by nie skorzystala
Ja myślałam nad jakimś taki mniejszym koszem ze słodyczami i jakimś alkoholem w środku, bo po ślubie będziemy im dawać takie małe ksiązkowe albumy ze zdjęciami ze ślubu.
Stary 2009-05-13, 16:25   #2171
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Wogóle podobno na sierpeiń jest u nas mało ślubów. Najwięcej w maju (aż 5).
za to w mojej parafii sierpien obrodził że hoho... to pewnie dlatego ze odpada sobota 15go sierpnia, święto i odpust w parafii

Cytat:
...Bo były już u mnie ślubu nawet na 9:30 no to nie wiem chyba bym musiała na 6 rano fryzjerke zamawiać to już całkiem jest przesada.
najlepiej od wieczora się zaczac szykować

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
A właśnie jak gdzieć ostatnio przejeżdżałam to widziałam na pasach takich przebierańców i sobie pomyślałam, że im się pory roku pomyliły że kolędowanie już było A to u Was się tak przebierają
moja przyjaciolka [z Wieszowy] też miała na trzaskaniu kuzynow poprzebieranych w rózne ciekawe szmatki ;D

Cytat:
A pytanie, robicie w czwartek trzaskanie?
w srode

Cytat:
Tak mogę łowić, a Ty pić, no chyba, że chcesz odwrotnie
aprobuje ;D

Cytat:
Z nowości to wczoraj byłam w TG w Carefourze i coś mnie tknęło, żeby iśc do deichmana. Posżłam, a tam cała ściana poprzecenianych butów. Bo teraz sąsandałki, klapki, japonki a baleriny to już wg nich po sezonie No i że teraz moda na białe buty to było ich tam pełno, tlko z numeracją gorzej ale tak sobie myślę, że gdzie ja później we wrześniu takie buty znajdę, bo pewnie już kozaki wyłożą na wystawę Mama się dziwiła, że to już, a ja niewiele się zastanawiając zaczełąm przymierzać i nie umiałam się zdecydować, bo oczywiście jeszcze kiecki nie mam, ale już wiem, że w moich butach slubno-kościołowych wytrzymam ile się da, a pźniej zmiana na laćki. No i kupiłam dwie pary, bo nie wiedziałm które, a oby dwie takie mięki ciapkowato-laćkowate, jakbym po bosaku chodziła Mięciutkie i jak na zmęczone nogi po oczepinach jak znalazł A, że obcas będzie kaczuszka 2-3cm to balerinki mogą być, bo kieckąnie będę zamiatać sali No to pokazuję: te z kokardą z 69 na 49zł, a te białe ze srebrną różą z 79 na 39zł. No i tak za 88zł stałam się posiadaczką dwóch par butków zmiennych
a ja byłam dzisiaj w deichmanie i widziałam właśnie te przeceny.. pomierzyłam chyba z pół sklepu i kurde po godzinie się wreszcie zdecydowałam na coś.. w sobote jadę z zaproszeniami i trzeba sie jakoś elegancko odstawić, wiec musiałam sobie kolejną parę butów sprawic ;D kurde... pełne... niewysoki obcas... z paskiem... cieżko było [wspomniany brak rozmiarówki... wiekszość od 40 ;D] ale w końcu kupiłam czerwone a w pewnym momencie stweirdziłam, ze chyba łatwiej by mi było własnie białe kupić [bo dużo modeli widzialam]

Cytat:
SSR, LadySith - co do tego panienskiego, łowienia ryb to ja propomuje jeszcze bardzi polaczyc sily hiii u mnie jest zalew i staw gdzie łowią ryby ! domki tez tam sa do wynajecia i miejsce na grila!
Wiec SSR - lowi ryby
Lady polewa za nasze zdrowie
a ja usmaze rybki na grilu
i panienski wizazowy jak sie patrzy idzicie na to ?
ja jestem za i chechło będzie nasze :P
SSR a naszych chłopów to wyślemy lokomotywy oglądać ;p

Cytat:
nie martw się, ja też mam błąd w zaproszeniach- drobna literówka [zorientowałam się jak przyszły]. na szczęście w tej wersji klasycznej, ktorej mam tylko 5 sztuk, one poszly do starszych dziadków ciotek itp wiec może nie zauważą... ;D

Cytat:
a jeszcze mi sie przypomnialo.. dajecie Rodzicom kwiaty czy jakies podziekowania bo ja myslalam nad takimi koszami wypchanymi slodkosciami i moze z dobrym winkiem - bo kwiatow bedzie pelno zreszta wiadomo nie wytrzymaja zbyt dlugo a tak bedzie co pochrupac i wypic
my dajemy najprawdopodobniej kwiaty albo wlasnie taki kosz.. ale to jest jeszcze do obgadania

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-05-13 o 16:47
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 19:07   #2172
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
za to w mojej parafii sierpien obrodził że hoho... to pewnie dlatego ze odpada sobota 15go sierpnia, święto i odpust w parafii

najlepiej od wieczora się zaczac szykować

moja przyjaciolka [z Wieszowy] też miała na trzaskaniu kuzynow poprzebieranych w rózne ciekawe szmatki ;D

w srode

aprobuje ;D

a ja byłam dzisiaj w deichmanie i widziałam właśnie te przeceny.. pomierzyłam chyba z pół sklepu i kurde po godzinie się wreszcie zdecydowałam na coś.. w sobote jadę z zaproszeniami i trzeba sie jakoś elegancko odstawić, wiec musiałam sobie kolejną parę butów sprawic ;D kurde... pełne... niewysoki obcas... z paskiem... cieżko było [wspomniany brak rozmiarówki... wiekszość od 40 ;D] ale w końcu kupiłam czerwone a w pewnym momencie stweirdziłam, ze chyba łatwiej by mi było własnie białe kupić [bo dużo modeli widzialam]

nie martw się, ja też mam błąd w zaproszeniach- drobna literówka [zorientowałam się jak przyszły]. na szczęście w tej wersji klasycznej, ktorej mam tylko 5 sztuk, one poszly do starszych dziadków ciotek itp wiec może nie zauważą... ;D

my dajemy najprawdopodobniej kwiaty albo wlasnie taki kosz.. ale to jest jeszcze do obgadania
hmm no ale to oni zrobili czy im wysylalas tekst bo wydaje mi sie ze powinni takie cos wychwycic chyba ze dawalas tylko do drukarni zlecenie a nie do firmy od zaproszen
Stary 2009-05-13, 19:11   #2173
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobitki jak mi źle, potwornie zle sie czuje, babskie dni oczywiście lezec nie moge bo jeszcze gorzej, jutro chyba idziemywybrac obraczki jak moj oczywiscie czas znajdzie, a w przyszłą sobote tj idziemy obejrzec ustrojona sale do wesela: powrzucam fotki jak bedzie ustrojone
znalazłam wczoraj super kwiaciarnie pokazałam babeczce moj bukiet i powiedziała mi cene i sie zdziwiłam o polowe taniej niz tam gdzie chciałam robic a szefowe wiedza co robią bo obie włascicielki w róży pracowały

ah i przeprosiłam sie z depilatorem i beznadzieja jakach chyba do bani go mam bo tyle czasu depilowałam i dalej nie sa idealnie gładkie juz nei mam pomyslu jak sobie policzyłam ile kasy wyjdzie u kosmetyczki to sie z moim starym depilatorem przeprosilam ale chyba nic z tego nie bedzie i trzeba bedziew wydac zeby były gładkie

ah i moj sprawił nam prezent kupił lustrzanke cyfrowa canona 450D czy cos takiego z wielki obiektywem i teraz poza pracą to sie aparatem bawi nie ma juz sił do niego rece opadają

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 19:42   #2174
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
hmm no ale to oni zrobili czy im wysylalas tekst bo wydaje mi sie ze powinni takie cos wychwycic chyba ze dawalas tylko do drukarni zlecenie a nie do firmy od zaproszen
ja zrobilam blad, ale te firmy od zaproszeń zawsze sobie zastrzegają, żeby dobrze sprawdzać txt im wysyłany, bo oni drukują, bez sprawdzania.. zreszta przed rozpoczeciem drukowania dostałam projekt do akceptacji.. ja go czytalam, mój czytał i nie wychwycilismy... na poczatku się dołowałam, ale potem mi przeszło

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
kobitki jak mi źle, potwornie zle sie czuje, babskie dni oczywiście lezec nie moge bo jeszcze gorzej,
samo przyszło, samo pójdzie wszystko się da przeżyć..
ja mam większego stresa, bo sobie policzylam, ze dostane okres tuż przed ślubem :/

Stary 2009-05-13, 20:06   #2175
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
samo przyszło, samo pójdzie wszystko się da przeżyć..
ja mam większego stresa, bo sobie policzylam, ze dostane okres tuż przed ślubem :/
Ja niestety też dostane przed ślubem Ale mam nadzieję, że ze stresu dostane jeszcze wcześniej i na wesele już nie będę miała.
Stary 2009-05-13, 20:40   #2176
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Ja niestety też dostane przed ślubem Ale mam nadzieję, że ze stresu dostane jeszcze wcześniej i na wesele już nie będę miała.
ja na szczescie mam slub dokładnie w polowie opakowania choc i tak sie boje bo przez sters dostaje takich krwawych plamień nie jest to normalny okres ale zawsze ... stres tak na mnie działa

co innego mnie martwi wyliczyłam ze tato ma ostatni cykl chemii tuż przed naszym ślubem cykl trwa 6 dni i wyjdzie bardzo osłabiony az sie boje co to bedzie wczoraj wyszedł ze szpitala po trzeciej chemii i masakra jest ledwie stoi na nogach a co dopiero po tylu cyklach az płakac mi sie chce

Stary 2009-05-13, 21:03   #2177
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
ja tez mam taka nadzieje i od kilku miesiecy skrupulatnie na to licze... jeszcze niedawno zaczynal sie w sobote, teraz juz jestem 2 dni do przodu i od czwartku sie zaczyna... jeszcze mam czas do pazdziernika.. moze sie uda ;p

Cytat:
ja na szczescie mam slub dokładnie w polowie opakowania choc i tak sie boje bo przez sters dostaje takich krwawych plamień nie jest to normalny okres ale zawsze ... stres tak na mnie działa
ja nie biore wlasnie i nie mam mozliwosci ingerencji...
Cytat:
co innego mnie martwi wyliczyłam ze tato ma ostatni cykl chemii tuż przed naszym ślubem cykl trwa 6 dni i wyjdzie bardzo osłabiony az sie boje co to bedzie wczoraj wyszedł ze szpitala po trzeciej chemii i masakra jest ledwie stoi na nogach a co dopiero po tylu cyklach az płakac mi sie chce
to dużo zdrówka dla taty

Stary 2009-05-13, 21:27   #2178
moniqa84
Rozeznanie

Cytat:

ojjjj mam nadzieje ze bedzie lepiej niz myslisz, zycze duzo zdrowka dlaTaty i
u mnie tata juz bardzo wiekowy ze tak powiem i tez moze byc ciezko zeby wystal w kosciele czy potem zatanczyl bo prawie nie wychodzi z mieszkania i przejscie 100m to problem
dobrze by bylo w tym dniu miec bliskich obok i to w najlepszej formie ale nie zawsze jest to mozliwe ale nawet jesli nie sa na sliach lub nie moga byc z nami to wierze ze sa w naszych serduchach i powiem wam ze na podziekowaniach dla rodzicow to na bank sie pobecze
Stary 2009-05-14, 08:58   #2179
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR, LadySith - co do tego panienskiego, łowienia ryb to ja propomuje jeszcze bardzi polaczyc sily hiii u mnie jest zalew i staw gdzie łowią ryby ! domki tez tam sa do wynajecia i miejsce na grila!
Wiec SSR - lowi ryby
Lady polewa za nasze zdrowi
a ja usmaze rybki na grilu
i panienski wizazowy jak sie patrzy idzicie na to ?

SSR - fajne te butki, czyli jest teraz przecena w daichmanie ? moze tez sie wybiore.
A moze ja bym zamawiala cos z tego sklepu z dekoracjami to mozemy wspolnie zamowic... ?
Katunia, jasne, jak będziesz coś zamawiać z allegro (jakieś pierdółki) albo z innych sklepów ślubnych to wal. Mamay na tyle do siebie blisko, że możemy się podzielić czy to kosztami przesyłki, czy też jakimiś rzeczami
A za butki podziękować
Pańieński wizażowy byłby przedni, jakbyś miałą z nami ślub 3.10. ale myslę, że to wielka przeszkoda nie jest Możemy tak zabalować, że przełozycie ten ślub na październik
A swoją drogą to o jakim zalewie i stawie mówisz?
Cytat:
przestawilam pana z pania tzn pan jest pierwszy moze poprawili przy personalizacji jutro ma przyjsc paczka i sie stresuje !! niby mam kilka wolnych ale to juz bede musiala recznie wypisac a jedno ma isc do rodziny ( co prawda nie mieszkaja razem ale blisko) co ja biedna poczne jesli tego nie zmienili
Nic się nie martw. Ważne że są zaproszeni i o nich pamiętaliście. Jasne, że jak dostajemy zaproszenie od kuzyna TŻ to jak jestem wymieniona na drugim miejscu to trochę mi dziwnie, no ale przecież tłumaczę to sobie, że to przeciż jego rodzina i to jego zapraszają, ja tylko osoba. tow. a że znają moje dane to wpisali mnie nadrugim miejscu z imienia i nazwiska. Gorzej jak dostaliśmy od znajomych i ten kumpel dał TŻ a tam D.K z osobą towarzyszącą. Myślałąm, że padnę. znamy się 15lat a oni piszą z osobą. I się wkurzyłam i nie poszliśmy na to wesele (fakt były też inne przeszkody terminowe, ale z tego się cieszyłam, że nie muszę się im tłumaczyć dlaczego nie przyjdziemy). Tak dziwnie, zaręczeni od kilku lat, a narzaczony dostaje zaproszenie z osobą towarzyszącą. Tzn, ze co jak chce to niech przychodzi z narzeczoną a jak nie to niech sobie przyprowadzi kogokolwiek. Normalnie jak Wam o tym piszę to do teraz jestem oburzona No , ale życie.

Moniqa może ten pan pomyśli, że jest głową rodziny i jest jako pierwszy wymieniony, zresztą jak to się mówi "mądry się nie odezwie, a głupi pomyśli, że tak ma być"
Cytat:
Napisane przez anialaura Pokaż wiadomość
SSR fajowe butki chyba sie przejde u mnie do deichmana
dzięki Idź, idź wybierz coś dla siebie
Cytat:
SSR
Płatki chyba będą różnokolorowe, jeszcze się tak specjalnie nad tym nie zastanawiałam.

Fajnie, ze napisałaś o tym Deichmanie. Lubie tam kupować butki (szczególnie z przeceny). Muszę tam zajrzeć, skoro piszesz, ze są wyprzedaże letnich butków. Potrzebuję białych balerinek (na co dzień) i jakieś sandałki na lato by się przydały.
Kitek mi też sięwydaję, że różnokolorowe, choć jakby nas obsypali jednym kolorem to też ładnie
No letniej przeceny nie ma, ale jest wiosenna. A białych balerinek mnóstwo

Cytat:
A my z TŻ tak jakoś stwierdziliśmy, że nie chcemy będzie to trzaskanie (to jest tradycja więc bez tego się nie obejdzie) więc to nam wystarczy.
No i super pomysł, my chyba też tak zrobimy. Bo kurczę i tak przyjdą ci znajomi co by mieli przyjść na ten kawalerskie a tak będziemy wspólnie trzaskać i imprezka się rozkręci
Cytat:
Rodzicom będziemy dawać kosze ze słodkościami i winkiem, do tego chyba wazon grawerowany i może symbolicznie kwiatek.
moniqa a nie pisaliście, na zaproszeniach, ze nie chcecie kwiatów tylko coś innego (lotto, słodycze, wino) My piszemy o słodyczach, które później damy dzieciom do paczek w parafii na Boże Narodzenie. Wiadomo znajomi, albo ci tylko którzy przyjdą do kościoła przyniosą jakiś kwiatek, ale nie będzie to już sterta. A goście wszyscy z daleka to chyba im łatwiej wsadzić do torby bomonierkę niż jechać 400km z kwiatami
Cytat:
w srode

Lady a dlaczego w środę a nie w czwartek trzaskanie?

Fajnie, tak ja polecam deichmana i zaraz dziewczyny wizażowe robią nalot Wymiana informacji to podstawa A ja też dowiedziałam sie o deichmanie z wizażu, więc wszystko się wyrównuje

Tak naszych chłopów wyślemy na oglądanie parowozów, a my pojedziemy na chechło się opalać i balować
Lady a co za literówkę, miałąś w zaproszeniach?
Cytat:
kobitki jak mi źle, potwornie zle sie czuje, babskie dni oczywiście lezec nie moge bo jeszcze gorzej, jutro chyba idziemywybrac obraczki jak moj oczywiscie czas znajdzie, a w przyszłą sobote tj idziemy obejrzec ustrojona sale do wesela: powrzucam fotki jak bedzie ustrojone
znalazłam wczoraj super kwiaciarnie pokazałam babeczce moj bukiet i powiedziała mi cene i sie zdziwiłam o polowe taniej niz tam gdzie chciałam robic a szefowe wiedza co robią bo obie włascicielki w róży pracowały

ah i moj sprawił nam prezent kupił lustrzanke cyfrowa canona 450D czy cos takiego z wielki obiektywem i teraz poza pracą to sie aparatem bawi nie ma juz sił do niego rece opadają
Trzymaj się Anika koniecznie porób fotki sali A to z bukietem, to fajnie, że będzie porządnie, ładnie i taniej
No cóż na chłopów nic nie poradzisz, taki już ich urok. Oni i swoje zabawki
Cytat:
ojjjj mam nadzieje ze bedzie lepiej niz myslisz, zycze duzo zdrowka dlaTaty i
u mnie tata juz bardzo wiekowy ze tak powiem i tez moze byc ciezko zeby wystal w kosciele czy potem zatanczyl bo prawie nie wychodzi z mieszkania i przejscie 100m to problem
dobrze by bylo w tym dniu miec bliskich obok i to w najlepszej formie ale nie zawsze jest to mozliwe ale nawet jesli nie sa na sliach lub nie moga byc z nami to wierze ze sa w naszych serduchach i powiem wam ze na podziekowaniach dla rodzicow to na bank sie pobecze
No chyba każdej z nas pęknie serce na podziękowaniach, bo to taki wzruszający moment. Ale damy radę

Acha już mi lepiej Co prawda wczoraj chciałam zabierać każdego psa z podwórka do domu, ale to z tesknoty Ale jak się pobawiłam wczoraj z taką dużą labradorką to już mi przeszło. Czas i inne psy (na razie cudze) leczą ran

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 09:09   #2180
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Lady a dlaczego w środę a nie w czwartek trzaskanie?
a dlaczego w czwarte a nei w środę?? to nie jest ustawowo nakazane ;p
po 1 zeby nie brac na dodatekowy termin kołocza a w srode ide ostatni raz do pracy, to za jednym terminem w cuekierni zamowie[i na trzaskanie i do pracy]
po 2 to raczej nie usmiecha mi się sprzatac szkła w pt, dzien przed slubem,
a po 3 to przypuszczam ze bede zalatana, że nawet mi te 2 dni okolicznościówki nie stykną ;P

Cytat:
Lady a co za literówkę, miałąś w zaproszeniach?
wlasciwie nie typową literówkę ale sama jestem sobie winna. w trakcie pisania txt zastanawiałam się jak napisać:... na tą uroczystość zaprosić...... [domyślne chyba tak było] albo .... na uroczystość tę zaprosić...... no i tak się zaczęłam zastanawiac i rozprawiać z kumplami w pracy, że przez przypadek zostały oba słowka :/

Cytat:
Acha już mi lepiej Co prawda wczoraj chciałam zabierać każdego psa z podwórka do domu, ale to z tesknoty Ale jak się pobawiłam wczoraj z taką dużą labradorką to już mi przeszło. Czas i inne psy (na razie cudze) leczą ran
i bardzo dobrze, tak trzymac ;D

Stary 2009-05-14, 09:13   #2181
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

No dokładnie do nas tez przyjdą ci sami znajomi co byliby na kawalerskim i panieńskim, a tak będę wszyscy razem I będzie super imprezka

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2009-05-14 o 09:15
Stary 2009-05-14, 12:45   #2182
anialaura
Raczkowanie

GG do anialaura

Cytat:
Ja wlasnie mysle nad takimi koszami z czyms slodkim, czym do popicia i jakies kwiatuszki.Ale jeszcze zaczekam z tym pomyslem moze cos innego znajde.
Cytat:

ah i przeprosiłam sie z depilatorem i beznadzieja jakach chyba do bani go mam bo tyle czasu depilowałam i dalej nie sa idealnie gładkie juz nei mam pomyslu jak sobie policzyłam ile kasy wyjdzie u kosmetyczki to sie z moim starym depilatorem przeprosilam ale chyba nic z tego nie bedzie i trzeba bedziew wydac zeby były gładkie

och widfze ze do Ciebie tez @ dotarla.U mnie to samo nie znosze tych dni na szczescie na slub bede juz po
No to teraz sesje sobie szcelicie
Co do depilacji to ja sobie walne kremem depilujacym napewno mniej bolesne niz wosk

SSR jutro sie wybieram do Deichmana a w poniedzialek pojade do innego miasta za bucikami slubnymi bo u mnie nic nie am
Slub 1.08.09
Fasolka 15.05.12
Stary 2009-05-14, 13:06   #2183
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

kitek mam pomysła może po swoim weselu odsprzedasz te angielskie ślubne foremki??

Stary 2009-05-14, 15:47   #2184
moniqa84
Rozeznanie

przyszly zaproszenia !! bardzoooo ladne duzo jeszcze ladniejsze niz na necie - jeszcze do srodka nie zajrzalam wszystkim tzn tylko jednemu bo robie obiad nie chce paplac ale co by nie bylo sliczne i naprawde polecam ta firme
Stary 2009-05-14, 17:58   #2185
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
przyszly zaproszenia !! bardzoooo ladne duzo jeszcze ladniejsze niz na necie - jeszcze do srodka nie zajrzalam wszystkim tzn tylko jednemu bo robie obiad nie chce paplac ale co by nie bylo sliczne i naprawde polecam ta firme
jak bedziesz wolna, wrzucaj fotki

Stary 2009-05-14, 21:09   #2186
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
a dlaczego w czwarte a nei w środę?? to nie jest ustawowo nakazane ;p
po 1 zeby nie brac na dodatekowy termin kołocza a w srode ide ostatni raz do pracy, to za jednym terminem w cuekierni zamowie[i na trzaskanie i do pracy]
po 2 to raczej nie usmiecha mi się sprzatac szkła w pt, dzien przed slubem,
a po 3 to przypuszczam ze bede zalatana, że nawet mi te 2 dni okolicznościówki nie stykną ;P

wlasciwie nie typową literówkę ale sama jestem sobie winna. w trakcie pisania txt zastanawiałam się jak napisać:... na tą uroczystość zaprosić...... [domyślne chyba tak było] albo .... na uroczystość tę zaprosić...... no i tak się zaczęłam zastanawiac i rozprawiać z kumplami w pracy, że przez przypadek zostały oba słowka :/
No bo tak a tak serio to pamiętam czasy, jak trzaskanie było w piątek przed ślubem i nikt nie marudził PM malowała paznokcie dopiero jak "trzaskacze" poszli sobie. Dopiero teraz tak zaczęto przenosić na czwartek, a nawet na środę. Raz, że pewnie kiedyś to nie było tyle do załatwiania, np. winietek, tipsów, solarium i innych mnóstwa rzeczy, które będziemy robić w piątek czy czwartek. A dwa to teraz większość par wyprawia sobie sama wesele i decyduje, więc nie ma czasu na pierdoły w piątek, a kiedyś rodzice jak wyprawiali córkom wesele to latali i doglądali i był na wszystko czas. Wiadomo, nie można uogólniać, no iestety czasy się zmieniają.
Lady i co zostały dwa słówka na zaproszeniu:confused : "tą tę uroczystość"? Jejku to ja muszę sprawdzić mój tekst kilka razy, a najlepiej wydrukować, bo na papierze łątwiej siewychwyci. Jutro daję tekst ostateczny do projektu, więc musi być perfekt. całe szczeście, że tylk kilka zaproszeń tak miałaś, ale chyba nikt Ci tego nie powiedział z zaproszonych, co? Sama się skapnełaś?
Cytat:
No dokładnie do nas tez przyjdą ci sami znajomi co byliby na kawalerskim i panieńskim, a tak będę wszyscy razem I będzie super imprezka
No i git, ja też tak chcę
Cytat:
kitek mam pomysła może po swoim weselu odsprzedasz te angielskie ślubne foremki??
Lady Ty to masz pomysła Kitek to może jeszcze coś będziesz miała zbędnego po swoim weselu, to my chętnie skorzystamy
Cytat:
Fotki, Kochan, fotki prosimy

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 05:35   #2187
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Lady i co zostały dwa słówka na zaproszeniu:confused : "tą tę uroczystość"? Jejku to ja muszę sprawdzić mój tekst kilka razy, a najlepiej wydrukować, bo na papierze łątwiej siewychwyci. Jutro daję tekst ostateczny do projektu, więc musi być perfekt. całe szczeście, że tylk kilka zaproszeń tak miałaś, ale chyba nikt Ci tego nie powiedział z zaproszonych, co? Sama się skapnełaś?
teraz jest ...tą uroczystość tę zaprosić... liczę na to że tamci nie dowidzą i się nie zorientują sama się zorientowałam, jak przyszły zaproszenia...

a wczoraj miałam podobną sytuację ale już nie z mojej winy - przyszły dyplomiki dla swiadków, czytam i patrzę znowu byk. juz taka zła na siebie, że slepa jestem, zaglądam na wszelki wypadek do maila i patrzę że txt wysłałam poprawny... uff napisałam do laski, i dostanę obie sztuki jeszcze raz ;D

i masz rację, lepiej wydrukować, bo czasem na ekraine nie wszystko się wyłapie !!

Stary 2009-05-15, 06:38   #2188
kitek_fm
Rozeznanie

LadySith; SSR
foremki są nie do sprzedania. Już się pani w cukierni też pytała. Jedynie mogę je wypożyczyć.

Co do "trzaskania" to jak mieszkałam jeszcze w Piekarach, to też pamiętam, że zawsze było w piątek przed weselem.
No ale,teraz więcej spraw do załatwiania przed ślubem i nie wyobrażam sobie trzaskania w pt do północy, a rano wczas wstawać, żeby się szykować. Tu gdzie mieszkam, nie ma takiego zwyczaju, trochę szkoda.

Edytowane przez kitek_fm
Czas edycji: 2009-05-15 o 06:49
kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 06:52   #2189
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
LadySith; SSR
foremki są nie do sprzedania. Już się pani w cukierni też pytała. Jedynie mogę je wypożyczyć.
szkoda bo fajny bajer

Cytat:
Co do "trzaskania" to jak mieszkałam jeszcze w Piekarach, to też pamiętam, że zawsze było w piątek przed weselem.
No ale,teraz więcej spraw do załatwiania przed ślubem i nie wyobrażam sobie trzaskania w pt do północy, a rano wczas wstawać, żeby się szykować. Tu gdzie mieszkam, nie ma takiego zwyczaju, trochę szkoda.
u mnie w miasteczku chyba najczęsciej robią w czwartki...

Stary 2009-05-15, 07:51   #2190
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

kobiki przegladalam przegladałam i juz nie wiem ktora fryzurke wybrac moze wy cos doradzicie moja długośc do ramiom i grzywka zapuszczona do ust mneij wiecej i wcale nie chcą rosnąć no i są blond z pasemkami toffi, tak mysle ze mam za krotkie ale moze cos fryzjerka wymodzi z moich drucików
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11_jenc_updo2.jpg (19,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3742718.jpg (28,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (31,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair-new3.jpg (10,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8395220.jpg (16,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5873_b1_080913073026.jpg (24,2 KB, 5 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości