|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
Jak dawałam to albo nie podgrzewałam, albo tylko w cieplej wodzie z kranu - ale moje rzucały się na nie, przepychały przy misce i wyjadały łapkami.
Powiem ci Agatko z doświadczenia, że u szczurków apetyt wzrasta gdy pojawia się towarzysz w klatce czyli konkurent do miski ![]()
![]() |
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
Biorę na ramię i idę np. do parku, od razu z psem. Siadam sobie, a zwierzaki biegają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 |
Raczkowanie
|
Żeby mi się z moim Tchórzem i ADHD udało kiedyś wyjść na spacer, gdy one siedziałyby na moich ramionach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Sziszor też lubi po mnie skakać, kiedy idziemy, ale wystarczy kilka razy przywołać ją do porządku przez ponowne usadzenie na ramieniu i już się opamiętuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2525 |
Raczkowanie
|
HhahahAhaa
![]() może jak będą starsze, a na razie to staram się z nimi tak chodzić po mieszkaniu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Moja nie ma żadnych ekscesów zapachowych po serkach. Za to dzisiaj wciągnęła sobie kabel od rowerka i przegryzła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 |
Rozeznanie
|
Proszę o radę! Mój chłopak ma szczurka już ok 2 lata, nie był u niego od małego- był już dość duży jak go kupowaliśmy. W czasie ostatniej wizyty zauważyłam , że dziwnie się zachowuje (szczurek nie chłopak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wygląda to na tyle poważnie, że same witaminy nie wystarczą. Myślę, że to objawy szczurzej starości - ale polecam wypad do weta. Szczurka można włożyć w pudełko po butach, albo np. duże wiadereczko po popcornie. Trzeba mu wywiercić otworki oddechowe, wymoscić dno pojemnika szmatkami i dać coś dobrego do jedzenia. Warto byłoby przejrzeć forum www.szczury.org pod kątem weterynarza znającego się na szczurach.
![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Wczoraj musiałam zarządzić kwarantannę u moich szczurów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
Wróciłam od weterynarza i okazało się, że moja Gabrysia jest Gabrysiem i mam parkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
To tylko kolejny argument, aby nie kupować w sklepach.
Czy Gabryś ma skończone 4 miesiące? Bo z tego co wiem wcześniej nie wolno szczurków kastrować.
![]() |
![]() |
#2533 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewoje
![]() mariposita niezłą niespodziankę Ci szczurasy zafundowały ![]() ![]() Wczoraj mój TŻ zaproponował żebyśmy zrobili Tyśce basen w pokoju , no i zrobiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Może szybciej by się zmobilizowała, gdyby w baseniku było coś smacznego np. kukurydza?
![]() |
![]() |
#2535 |
Rozeznanie
|
Wrzuciłam jej jedzonko , ale nie pomogło . Tyśka po prostu musi się sama przekonać do wody , bo nigdy nie miała z nią styczności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ach boję się o niego, żeby nie było komplikacji i także o Yuri, czy przypadkiem już nie jest w ciąży.... Ile trwa ciąża szczura? ![]() I jednak zostanę przy Gabrysiu, przyzwyczaiłam się do tego imienia xD A! I jeszcze jedno... Jak już zaniosłam szczurka do domu to poszłam do zoologicznego kupić trociny i przy okazji wypomniałam sprzedawcy, że sprzedał mi chłopczyka, a tak prosiłam, żeby to była dziewczynka. Nagle mężczyzna mi zaproponował, żebym wymieniła mojego Gabrysia na innego szczura, którego ma w swoim sklepie!! o.O Czy wszyscy ludzie są pozbawieni uczuć? To już nie chodzi tylko o Gabrysia i jego uczucia, ale także o Yuri, która zapewne go pokochała no i o mnie... Nie potrafiłabym się z nim teraz rozstać! Szczególnie, że to straszny tchórz, a udało mi się go ostatnio oswoić. Ehhh ci ludzie... Edytowane przez mariposita90 Czas edycji: 2009-05-12 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Szczurza ciąża trwa ok. 21 dni.
![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
O zgrozo!
![]() Ten weterynarz nie robił nigdy kastracji szczurowi!! Mój Gabryś będzie jego pierwszą ofiarą!! Boję się.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Hm, może poszukaj na forum w tym dziale, czy w Twoim mieście jest jakiś "Zaszczurzony" weterynarz: http://szczury.org/viewforum.php?f=1...1a58ed9f1af96b
![]() |
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
Dzięki Ostrowczanka za nick
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja bym radziła operować np. w czwartek lub piątek tak żeby można było szczura w razie czego popilnować przez pierwsze trzy doby jakby miał ochotę sobie szwy wyrywać. Przez weekend jest łatwiej niż w tygodniu.
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2009-05-12 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
Raczkowanie
|
Ehh wszyscy mnie zapewniają, że ten mój weterynarz jest bardzo dobry i że bez problemu sobie poradzi. W sumie leczy moje zwierzaki już od ponad 7 lat i nigdy nie było komplikacji, wykastrował mojego psa i wysterylizował kotkę, ale szczurek to mniejsza istota... Jeżeli chodzi o czas, to akurat nie mam z tym problemu, ponieważ w tym roku mam maturę i poza nią kupę wolnego czasu. Właśnie jutro mnie czeka ustny egzamin z polskiego, a ja ciąglę o moim Gabrysiu myślę
![]() Ach, ale żebyście widziały jaki tu mam dramat w pokoju! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
ech, ja bym nie dała kroić mojej myszy komuś kto tego nie robił- niech sobie eksperymentuje na innych, nie na moim szczurasie
![]()
![]() |
#2544 |
Konto usunięte
|
mam nowego szczura
![]() Będą teraz trzy ![]() Edytowane przez 201606201122 Czas edycji: 2016-06-15 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Och och śliczności
![]() ![]() Ja się zastanawiam nad towarzyszką dla mojej biednej outsiderki. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł- stara szczura plus szczurzy dzieciak. Nie będzie jej denerwować takie małe ruchliwe? Jak myślicie? W sumie to żadna stateczna matrona z niej nie jest, tylko ADHD ![]() Jak miałam świnkę morską to zapoznałam go z takim jednym młodziakiem szalonym, którego kilka dni miałam na przechowanie- moje biedactwo siedziało nastroszone i płakało a tamten biegał jak kopnięty dookoła niego i w nóżki go szczypał- a na koniec obsikał ![]() I zakochałam się w takiej jednej szczurzej willi http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/..._szczura/32182 totalnie wypasiona ale też totalnie droga ![]()
![]() |
#2546 |
Konto usunięte
|
Marchewkowe pole dałam mu gerberka z indyka. Ja nie miałam doświadczenia z dołączaniem młodych szczurów do starych ale widziałam kiedyś w sklepie duże szczury razem z małymi i małe dosłownie biegały po głowach i po brzuchach tych staruszków
![]() ![]() Edytowane przez 201606201122 Czas edycji: 2009-05-13 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Ja do ponad rocznych babek dołączałam młodziutką szczurę i wszystko było OK.
![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Moja zajada właśnie gerberka ziemniaczano- szpinakowego z wkładką ze szpinaku który był do obiadu
![]() Chyba się zdecyduję na nową koleżankę, jak kupię nową klatkę...i jak będzie jakaś okazja blisko mojego miejsca zamieszkana albo chociaż z dobrym transportem. W sumie to moja koleżanka ze studiów rozmnaża swoją szczurę(pewnie za dwa tygodnie będą kluski) ale jak się dowiedziałam że ona skrzyżowała ją z synem z pierwszego miotu (to była kupiona w zoologu kinderniespodzianka ) to mi wszystko opadło, po pierwsze to potępiam i nie chcę jej wspierać biorąc takiego szczura, ale z drugiej strony maluchy niczym nie zawinily, a nie wiem komu je rozda bo już ostatni miot rozszedł się po wszystkich znajomych i dwóch chłopaków trafiło do węża...
![]() |
#2549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaa! Masz szczurka o którym marze od 3 lat! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Rozeznanie
|
Anulek masz pięknego ogonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.