''POWTORKA Z ROZRYWKI''- odchudzanie po raz n-ty...tym razem w grupie :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 12:43   #331
Carolinka
Raczkowanie

Dot.: ''POWTORKA Z ROZRYWKI''- odchudzanie po raz n-ty...tym razem w grupie :)

hah a ja tak duzo jem ze masakraa i o dziwo schudlam dzis sie u lekarza wazyłam i waze 61,20kg:P ahh superr:P
dzis juz zjadlam 4male kromki na sniadanie z salata i pomidorem a potem wypilam shejka:P

waga:6766 65 64 63 62-juz za mną 61 60 59 58 57
ważenie:14.o7.2009
Carolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 13:21   #332
wisienka88
Raczkowanie

CAROLINKA a cwiczysz cos?? I ile udalo ci sie schudnac i w jakim czasie?? Ja co prawda odchudzam sie nie za dlugo ale juz bym chciala miec widoczne efekty wiec dlatego pytam jak to jest u Ciebie
wisienka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 18:15   #333
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez capricek25 Pokaż wiadomość
witajcie...

ale sie rozpisalyscie.. u mnie bez zmian... dol...
jesc sie nei chce... jedyna pociecha ze zgubie podczas tego smutku i stresu cos..

Z koscia ogonowa tez tak mam... ranki bolace... sudocrem nie pomaga ale BEPANTHEN koi i zagaja... polecam - nie wiem od czego to sie robi.. ? sucha skora ? bo chuda to nie jestem . Moze zla bielizna?

Ja bylam w Turcji - Kumpela na Dominikanie - calkiem inaczej jest tam , z tego co slyszalam z jej opowiadan. Zalezy co lubisz. Jak chcesz napisze Ci cos wiecej.

Trzymajcie sie..
BLONDI- ja tez tylko oczy lubie u siebie... umalowane i wytrzeszczone troszke... bo czasem mi takie szparki wyjda na zdjeciach ze szok....

BUzka
Hihi...ja mam ponoć wielkie oczyska więc dlatego je tlyko lubię

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Witajcie

Ja po weekendowym obzarstwie i wczorajej pokucie wracam dzis do dietki. Tylko czuje , ze trace motywacje chociaz nie ukrywa,ze ja odzyskuje jak patrze na Blondi i na to co jej jej sie udało osiagnac :P

Dzis wzielam do pracy tylko wase i paste jajeczna.Do 16 musze wytrzymac. Potem moze sie w koncu rusza i moze wroce do jakiejs aktywnosci fizycznej.Musze tez isc do solarium i wloski pofarbowac, bo juz mi sie tzw "pasy starowe" porobily. Eh... nic o siebie ostatnio nie dbam...i wszystko przez ta cholerna wage.

Jak tam u Was?
Nie przejmujcie sie odstajacymi kostkami, zeberkami, kostkami ogonowymi :P mi tam nic nie wystaje, a to dopiero problem.

Buziaki na dobry poczatek dnia!
Czekaj jak znajde jeszcze jakieś foty to ci dowalę
Nie to że chuda jestem bo gruba ale mniej niż byłam

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
capricek nie mow tak :baty: naprawde slicznie wygladasz
A co to za problemy z M? Jak chcesz to nam zawsze mozesz sie wygadac

Gratuluje spadku wagi

Zazdroszcze wakacji, ja niestety nie bylam ani na Dominikanie ani w Turcji wiec nie pomoge

Oj tak, oczy to i ja w sobie lubie jedyna rzecz, na ktora nie narzekam

U mnie dietkowy drugi tydzien leci, poki co nic slodkiego nie zjadlam (2 razy tylko miod do serka wiejskiego), az ciekawa jestem czy cos waga ruszyla, niestety nie mam gdzie sie zwazyc. Moze to i dobrze bo przynajmniej bede miala niespodzianke po kilku tygodniach
Oczyska górą

A tak nawiasem laseczki to...wkurzyłam się bo...zjadłam dzisiaj y\troszkę zupki pomidorowej noi zrazika jednego z mizerią....teraz na kolację serek wiejski z miodem...i cholera pół kilo więcej
Coś nie chce spaść pewnie woda mi się zatrymuje w organizmie...przygotowani e przed owulacją?
nie wiem sama...z apetytem różnie...staram się jeść mało ale coś waga nie spada...wkurzam się chyba brzuszki porobię....grrr
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 18:49   #334
konstancja666
Zadomowienie

Mozliwe,że to właśnei przed okresemJa tez tak mam.

Dzisiaj dzień dietkowo(no może oprócz 7 jabłek-ale nie mogłam się powstrzymać).Teraz nauka.Łeb mi pęka,a tyle jest tego doopanowania,że aż płakać się chce.Ja juz chcę wakację!!!

Dziweczyny podziwiam Was,że macie samozapoarcie żeby ćwiczyć.Ja takiego nei posiadam.Poprostu nei mogę się zabrać do systematycznych ćwiczeń w domu.Może dlatego że tańczę i jestem w ciągłym biegu?!Może kiedys się wezmę za siebie.U mnei jak narazie waga w dół ładnei idzie.Tzn. nie wiem dokładnie,ale czuję,że w czwartek już nie będzie tych 66 na wadze.Waga kusi,żeby stanąć na niej,ale się nie dam.Poczekam do czwartku

Powiem Wam,że obecnie jedyną wadą mojego odchudzania jest takie lekkie osłabienie.Wiem ,że minie za parę dni jak się organizm przyzwyczaji,ale i tak to głupie uczucie.

Akcja TYCIE!
konstancja666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 19:06   #335
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez konstancja666 Pokaż wiadomość
Mozliwe,że to właśnei przed okresemJa tez tak mam.

Dzisiaj dzień dietkowo(no może oprócz 7 jabłek-ale nie mogłam się powstrzymać).Teraz nauka.Łeb mi pęka,a tyle jest tego doopanowania,że aż płakać się chce.Ja juz chcę wakację!!!

Dziweczyny podziwiam Was,że macie samozapoarcie żeby ćwiczyć.Ja takiego nei posiadam.Poprostu nei mogę się zabrać do systematycznych ćwiczeń w domu.Może dlatego że tańczę i jestem w ciągłym biegu?!Może kiedys się wezmę za siebie.U mnei jak narazie waga w dół ładnei idzie.Tzn. nie wiem dokładnie,ale czuję,że w czwartek już nie będzie tych 66 na wadze.Waga kusi,żeby stanąć na niej,ale się nie dam.Poczekam do czwartku

Powiem Wam,że obecnie jedyną wadą mojego odchudzania jest takie lekkie osłabienie.Wiem ,że minie za parę dni jak się organizm przyzwyczaji,ale i tak to głupie uczucie.
Ja też nie potrafię się w domu zmobilizować do ćwiczeń dlatego kupiłam karnet na zajęcia w fiteness klubie i tam staram się chodzić w miare regularnie Dzisiaj byłam na rowerach, wróciłam mokra jak szczur, ale to norma u mnie po tych zajęciach, bo dopiero się na nie zdecydowałam i bardzo są dla mnie męczące. Zero kondycji i wydolności organizmu.
Co do nauki to weź mi nic nie mów ja mam tyle zaliczeń i później zalki przeplatane egzaminami ;/ na całe szczęście egzaminy mam dość "szeroko poukładane" duży odstęp czasowy to nie trzeba będzie zakuwać od rana do nocy tylko można będzie odsapnąć troszeczkę.
A teraz osłabienie ja miałam to samo na początku, ogólnie wszystko było pięknie ładnie czułam się super do zajęć na chirurgii dziecięcej, gdzie na oddziale wszystkie okna były zamknięte a grzejniki odkręcone na maksa, o sali operacyjnej już nie wspomnę. Robiło mi się tam strasznie słabo i byłam cała blada, ale nigdy nie zemdlałam na szczęście, teraz od dłuższego czasu wszystko jest git nawet tam
Blondyna20 może tak jak mówisz się zbliża a mam takie pytanko wiem pewnie wcześniej już pisałaś, ale zanim to znajdę Kiedy odstawiłaś Meridie? Bo jak pamiętam, brałaś ją miesiąc i schudłaś 10 kg. I bardzo ograniczyła twoje łaknienie? Jak wyglądał mniej więcej twój jadłospis wczasie brania tabletek?
Stary 2009-05-12, 20:46   #336
capricek25
Raczkowanie

KOnstancja... pisz co chcesz wiedziec o Turcji odpowiem na wszystkie pytania a o dominikanie moge sie dowiedziec - kolezanka wrocila miesiac temu.

A u mnie dzien jak codzien w pracy... mam zamiar zgrzeszyc lodem dzisiaj wieczorem....
Problem tylko ze mna taki ze wogole nie cwicze... bo nachodze sie w pracy , do pracy i potem juz padam - stopy bola... i wogole zmeczona po 12H zmianie :/

Blondi wlasnie - co TY jadlas jak bylas na Meridii?
Mnie tez to ciekawi...

Kiciolda... glowa do gory

a U mnie po 2 tygodniach klopotow zwiazkowych... chyba juz lepiej sie robi...cieplej... zobaczymy.. oby nie zapeszyc

Kochane jutro i pojutrze bede czesciej i bardziej zamierzam sie trzymac diety... moze jakies cwiczonka zrobie... a za 2 dni... tadadadadadadadadam wazenie )))) brrrr...az strach :/

BUziaki

74,6...73...72...71...70...69...68... 67...66...65...64...63... 62...61...60
capricek25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 20:57   #337
konstancja666
Zadomowienie

Cytat:
KOnstancja... pisz co chcesz wiedziec o Turcji odpowiem na wszystkie pytania a o dominikanie moge sie dowiedziec - kolezanka wrocila miesiac temu.

A u mnie dzien jak codzien w pracy... mam zamiar zgrzeszyc lodem dzisiaj wieczorem....
Problem tylko ze mna taki ze wogole nie cwicze... bo nachodze sie w pracy , do pracy i potem juz padam - stopy bola... i wogole zmeczona po 12H zmianie :/

Blondi wlasnie - co TY jadlas jak bylas na Meridii?
Mnie tez to ciekawi...

Kiciolda... glowa do gory

a U mnie po 2 tygodniach klopotow zwiazkowych... chyba juz lepiej sie robi...cieplej... zobaczymy.. oby nie zapeszyc

Kochane jutro i pojutrze bede czesciej i bardziej zamierzam sie trzymac diety... moze jakies cwiczonka zrobie... a za 2 dni... tadadadadadadadadam wazenie )))) brrrr...az strach :/

BUziaki
Bardzo się cieszę,że u Ciebei coraz lepiej
A co do Turcji to mam pytania:
1.Słyszałam,że plaże są tam w opłakanym stanie.To prawda?(ja bym jechała w rejony Alanyi)
2.Jedzienie pzrystępne dla rodowitego Polaka,czy raczej ciężko coś pzrełknąć?
3.no i oczywiście,czy to prawda,że tamtejsi mężczyźni maja manie podrywania dziewczyny z Europy północnej?
4.No i może jeszcze Twoje ogólne wrażenia?Polecasz,czy nie?
A co do Dominikany to chciałam się dowiedzieć,jeśli mogłabys sie spytać,jaki jest tam ogólny stan turystyki(plaże i hotele itd.).I jeszcze wrażenia koleżanki tez by mnei interesowały.Poprostu interesuja mnie informację przekazane od turysty,a nie od wynajętej pani w biurze
Z góry dziękuję

Włąśnie troszeczkę pogrzeszyłam-miętosków trochę powcinałam,ale nie jest źle

Akcja TYCIE!

Edytowane przez konstancja666
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:59

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 21:10   #338
buziol27
Raczkowanie

Dziewczyny ja to najbardziej ze wszystkich nagrzeszylam i to nie jedzeniem,Mam normalnie depresje przez ta nadwage.Skacze,biegam,ply wam,odzywiem sie dietetycznie zero slodyczy i tyle tyg waga stoi ze musialam zaczac cos brac i łykam Li Da tablety.Wiem ze to mało zdrowe ale czy moja nadwaga jest zdrowa,no raczej nie.Mam nadzieje ze pomogą mi choc w polowie zrzucic tego co zamierzam.Czuje sie po nich normalnie,tyle ze wogóle nie jestem głodna.Pic sie cały czas chce,ale ja zawsze pilam ok3l wody wiec nie przeszkadza mi to.Okaze sie czy to nie bójda ze one działaja.
Pozdrawiam buziole
buziol27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 21:12   #339
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Już wam tłumaczę Kochaniutkie
Na meridi byłam miesiąc...czyli jedno opakowanie dokładnie to meridia15.
Rok temu bo zaczęłam ja brać w czerwcu pod koniec jakoś
Więc niedługo będzie rok jak już nie biorę
Tak duzo ograniczyła mój apetyt ale ...nie ćwiczyłam nic i co jadłam?
Hm może to głupio zabrzmi ale...na mnie silnie zadziałała...
Mianowicie....nie mogłam przez około tydzień lub 2 tygodnie...zjeść czegokolwiek...może marchewke zjadłam na dzień jak wepchałam...lub kilka ziarenek ryżu...
W zasadzie to bardzo dużo piłam...nie ustalałam żadnej diety.
Po prostu przez około 2 tygodnie to nie mogłam nic zjeśc bo od razu mnei mdliło...po drugie to spa nie mogłam kompletnie...zasypiałam o 5 nad ranem a wstawałam o 6...
I tak się ciągnęło.
Później już apetyt mi wzrósł i jadłam w sumie wszystko.
Też słodkie jeśli na nie miałam ochotę ale to juz później.
Nie odmawiałam sobie niczego,bo stwierdziłam że później utyję jeśli wrócę do normalnego żywienia.Jedyne co to zmniejszyłam porcje o bardzo wiele.
Jadłam wszystko ale w malutkich ilościach.
Dużo mi to pomogło.
Jednak apeluję abyście podczas brania jednak jadły warzywa,białka...witaminy itd...nawet jeśli nie macie apetytu.
Bo później wystepuje efekt jojo.
Ja nie jadłam bo bym po prostu zwróciła...ale po dwóch tygodniach wszystko mi się unormowało i znowu zaczęłam jeść.
Ogólnie ciesze się z jej działania ,ale nie chciałabym jej musieć brać ponownie gdyz na mnie podziałała mocno,i bardzo się z nia męczyłam,głównie chdoziło mi o spanie,nie mogłam spać w ogóle i chodziłam później taka nie bardzo.
Meridia to nie tylko lek hamujący apetyt...bo nawet jak sie je...czytaj...raz zdażyło mi sie nawet obeżreć...taka mała imprezka...to i tak straciłam na wadze.
Ponieważ ona powoduje wzrost temperatury...i wiadomo wtedy się chudnie dodatkowo jeszcze
Tak jakbyś ćwiczyła cały dzień
A jesli chodzi o alkohol to różnie laski opisują....ja jak zrobiłam łyczka to leżałam pod stołem
Noi podczas brania jej zwieksza się kobieca płodność pamietajcie o tym więc zaleca się używać szczególnego zabezpieczenia w tym okresie
Jeszcze coś?
Stary 2009-05-13, 07:02   #340
moniczorek
Podróżniczka

Hej dziewuszki

Ja dziś jestem na takim plynnym dniu, oczyszczajacym. Jestem cala taka napuchnieta bo sobie ciaze chyba uroilam eh.. powinnam sie leczyc.
Zastanawiam sie nad Meridia...ale jak bylam jesienia u lekarza to mi powiedział, ze ten lek sie przepisuje dla ludzi z waga 3-cyfrowa i mam sobie wybic z glowy...wiec jesli mam problem ze schudnieciem to sprawkach hormonow ( robilam wtedy te tarczycowe i wszystkie wyszly w normie ).

Biore sie za robotke.Zajrze do Was pozniej.
Buziaki

Buziol....tez mam despresje przez nadwage
Capricek... dobrze, ze sie u Ciebie zaczeło układać z M
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 07:08   #341
orzeszek01
Zakorzenienie

Dzien Dobry Dziewczynki i miłego Dnia
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 08:29   #342
Dadzia23
Raczkowanie

Dzień dobry!
Mało mnie tutaj ostatnio co nie oznacza wcale że sie poddałam.Walcz cały czas tylko choruje na totalny brak czasu.Od pon jest juz ocno dietkowo chociaz obawiam się że jednak szaleństwa weekendowe odbija sę na wadze w czwartek.
Co do Meridy to ja kiedys tez się zastanawiałam bo jesli chodzi o BMI to chyba powinnam się załapac,ale chyba nie jestem na tyle odważna.Błabym sięskutków ubocznych.
Kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiadWczoraj zrobila pyszne leczo ,które zostało całkowicie pochłoniete,choc wydawało mi się że zrobiłam dużo i zostanie na dziś też.Macie jakies pomysły,dania popisowe?
Wzoraj sie dowiedziałam że w czerwcu na rok mam byc świadkowa na slubie.Mam wiec dodatkową motywacje.Tyle że zdaje sobie sprawe że do tego czasu to można i schudnąc i przytyc.
A tak poza tym to u mnie nastrój jak najbardziej na plus.jakas tak wyjatkowo spokojna sie czuje.I to tak ogólnie patrząc,tak życiowo
Trzymajcie się dziewuszki!!
Jestem z Wami jak nie piśmiennie to napewno duchowo!
I życzenie na jutroby kazda z Nas znotowała jutro spadek wagi!
Dadzia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:28   #343
buziol27
Raczkowanie

Witam Dziewczynki!!!
Ja jutro nie wchodze na wage,boje sie ze dalej bedzie stała w miejscu i strace motywacje ktora teraz mam.Dzis kolejna tablea Li Di zażyta mam nadzieje ze nic zlego mi sie nie przytrafi tyle sie na necie naczytałam,ale nie tylko na temat tych tabletek.Nie ktorzy chwala inni odradzaja.Sama sie przekonam
Dietka oczywiscie i cwiczenia sa nadal.
Pozdrawiam

buziolki
Stary 2009-05-13, 10:40   #344
capricek25
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo się cieszę,że u Ciebei coraz lepiej
A co do Turcji to mam pytania:
1.Słyszałam,że plaże są tam w opłakanym stanie.To prawda?(ja bym jechała w rejony Alanyi)
2.Jedzienie pzrystępne dla rodowitego Polaka,czy raczej ciężko coś pzrełknąć?
3.no i oczywiście,czy to prawda,że tamtejsi mężczyźni maja manie podrywania dziewczyny z Europy północnej?
4.No i może jeszcze Twoje ogólne wrażenia?Polecasz,czy nie?
A co do Dominikany to chciałam się dowiedzieć,jeśli mogłabys sie spytać,jaki jest tam ogólny stan turystyki(plaże i hotele itd.).I jeszcze wrażenia koleżanki tez by mnei interesowały.Poprostu interesuja mnie informację przekazane od turysty,a nie od wynajętej pani w biurze
Z góry dziękuję

Włąśnie troszeczkę pogrzeszyłam-miętosków trochę powcinałam,ale nie jest źle

A wiec :
Ja bylam w Marmaris - plaze jak wszedzie - zatloczone , niestety szczegolnie ejsli jedziesz w sezonie letnim, morze..hmm... nie takie jak sobie wyobrazalam , nie jest blekitne i turkusowe tak bylo w egipcie ale w turcji w zaleznosci gdzie i jaka plaza , jaka czesc turcji . I pamietam ze byla piasek gruboziarnisty b yl a nie taki sypki - Sypoki piasek to jak pojedziesz na plaze KLeopatry ( Oludeniz) jak dobrze pamietam .
MI bardzo odpowiadal klimat turcji - bardzo cieplo, bryza ktora nie powodowala ze sie gotowalas na plazy i nie dalo sie zniesc dnia ( co w egipcie bylo bardzo uciazliwe) duuuuuzzzzoooo zieleni piekne rosliny , duzo lasow itd.
Mezczyzni - ja tego nei zauwazylam , natomiast ten kto byl w Egipcie powie Cio ze tam tubylcy sa okropni jesli chodzi o zaczepianie. W Turcji jest inaczej , tam kobiety normalnie chodza po ulicy wiec faceci nie sa tacy dzicy To mnie milo zaskoczylo , oczywiscie jak ubierzesz mini i dekolt do kolan - to przygotuj sie na zaczepki .
Duzo mozliwosci zwiedzania , jeeep safari , rejsy na Cypr itd itp - polecam laznie turecka
Ja bylam 2 tygodnie - tydzien zwiedzania i tydzien objazdowki wiec duzo zwiedzilam.
Pamietaj ze Turcja to cywilizowany kraj pelen przystojnych facetow , pieknych rosyjskich turystek brytyjczykow , niemcow i polakow
M Nie ogolnie bardzo sie podobalo i napewno wrocilabym tam 2 raz.
Pyszne jedzonko salatki , miesa, kurczaki , deesery... etc etc
Zabierz napewno ze soba zapas olejku do opalania bo tam dosc drogie sa- bardzo chodliwy towar
Jedynym minusem moga byc problemy zoladkowe- ja mialam przez chwilke ( pomimo to ze juz kilka razy w egipcioe bylam i myslalam ze sie uodpornilam ) a moja kolezanka pierwszy raz byla i nic jej nie bylo .

O Dominikanie - opowiedziala mi kolezanka to ze... - w zaleznosci od hotelu i czesci masz albo b.waskie albo szerokie plaze , ona byla w kwietniu - pogoda byla taka ze pochmurnie , ale goraco , kilka razy spadl deszcz.. , bardzo drogo , pamiatki i inen rzeczy. Lezaki na plazy nad oceanem platne. Woda cudna , wycieczki fakultatywne baaardzo drogie, pelno francuzow, kanadyjczykow ..duzo roslinnosci pieknej
Ogolnie zadowolona ale nie zachwycona.

Tak wiec... hmm.. ja moge szczerze polecic Turcje

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

BLONDI moze tak sie czulas bo od razu mialas Meridie 15 ? ja myslalam ze powinno sie zaczac od 10mg ... a dopiero jak to nie podziala to lekarz daje 15mg ?
hmmm...
Ja napewno dostane 10, nawet jak bedzie chcial mi dac 15 ( w co watpie ) to poprosze o 10 , bo to silnihe dziala jak opisywalas...
hmmm musze poczytac o tych tabsach - LI DA.. zaciekawily mnie
Ja jak narazie biore ocet jablkowy przed posilkami 2x dziennie i po posilkach 2x dziennie tabsy ziolowe na regulacje wodna ( zeby sie nie gromadzila w organizmie , lekko moczopedne)

Ale z cwiczeniami to nic ... zero... tzn.. wczoraj na przyklad- godzina spaceru do pracy , potem 40 minut marszu , a potem 20 min spaceru... wiec.. troszke ruchu mam pomimo ze nie CWICZE... potem noga machnac raz nawet nie moge.

Stary 2009-05-13, 11:59   #345
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
A wiec :
Ja bylam w Marmaris - plaze jak wszedzie - zatloczone , niestety szczegolnie ejsli jedziesz w sezonie letnim, morze..hmm... nie takie jak sobie wyobrazalam , nie jest blekitne i turkusowe tak bylo w egipcie ale w turcji w zaleznosci gdzie i jaka plaza , jaka czesc turcji . I pamietam ze byla piasek gruboziarnisty b yl a nie taki sypki - Sypoki piasek to jak pojedziesz na plaze KLeopatry ( Oludeniz) jak dobrze pamietam .
MI bardzo odpowiadal klimat turcji - bardzo cieplo, bryza ktora nie powodowala ze sie gotowalas na plazy i nie dalo sie zniesc dnia ( co w egipcie bylo bardzo uciazliwe) duuuuuzzzzoooo zieleni piekne rosliny , duzo lasow itd.
Mezczyzni - ja tego nei zauwazylam , natomiast ten kto byl w Egipcie powie Cio ze tam tubylcy sa okropni jesli chodzi o zaczepianie. W Turcji jest inaczej , tam kobiety normalnie chodza po ulicy wiec faceci nie sa tacy dzicy To mnie milo zaskoczylo , oczywiscie jak ubierzesz mini i dekolt do kolan - to przygotuj sie na zaczepki .
Duzo mozliwosci zwiedzania , jeeep safari , rejsy na Cypr itd itp - polecam laznie turecka
Ja bylam 2 tygodnie - tydzien zwiedzania i tydzien objazdowki wiec duzo zwiedzilam.
Pamietaj ze Turcja to cywilizowany kraj pelen przystojnych facetow , pieknych rosyjskich turystek brytyjczykow , niemcow i polakow
Zabierz napewno ze soba zapas olejku do opalania bo tam dosc drogie sa- bardzo chodliwy towar
Jedynym minusem moga byc problemy zoladkowe- ja mialam przez chwilke ( pomimo to ze juz kilka razy w egipcioe bylam i myslalam ze sie uodpornilam ) a moja kolezanka pierwszy raz byla i nic jej nie bylo .

O Dominikanie - opowiedziala mi kolezanka to ze... - w zaleznosci od hotelu i czesci masz albo b.waskie albo szerokie plaze , ona byla w kwietniu - pogoda byla taka ze pochmurnie , ale goraco , kilka razy spadl deszcz.. , bardzo drogo , pamiatki i inen rzeczy. Lezaki na plazy nad oceanem platne. Woda cudna , wycieczki fakultatywne baaardzo drogie, pelno francuzow, kanadyjczykow ..duzo roslinnosci pieknej

Tak wiec... hmm.. ja moge szczerze polecic Turcje

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

BLONDI moze tak sie czulas bo od razu mialas Meridie 15 ? ja myslalam ze powinno sie zaczac od 10mg ... a dopiero jak to nie podziala to lekarz daje 15mg ?
hmmm...
Ja napewno dostane 10, nawet jak bedzie chcial mi dac 15 ( w co watpie ) to poprosze o 10 , bo to silnihe dziala jak opisywalas...
hmmm musze poczytac o tych tabsach - LI DA.. zaciekawily mnie
Ja jak narazie biore ocet jablkowy przed posilkami 2x dziennie i po posilkach 2x dziennie tabsy ziolowe na regulacje wodna ( zeby sie nie gromadzila w organizmie , lekko moczopedne)

Ale z cwiczeniami to nic ... zero... tzn.. wczoraj na przyklad- godzina spaceru do pracy , potem 40 minut marszu , a potem 20 min spaceru... wiec.. troszke ruchu mam pomimo ze nie CWICZE... potem noga machnac raz nawet nie moge.
Tak teoretycznie powinno się najpierw dawać 10 mg...choć to zalezy bo osobom z duzą nadwagą w moim środowisku przepisywano od razu meridię 15. Mi lekarz taką przepisał gdyż stwierdził ze m 10 to się chudnie około 3 kg...a mnie potrzeba było minimum 10 kg...
Nie wiem...było minęło...nie żałuję ....ale nie chciałabym do tego już nigdy wracać
Stary 2009-05-13, 12:04   #346
moniczorek
Podróżniczka

Blondi... a Tobie lekarz bez problemu wypisał? Bo mi kiedys powiedział, ze mam za mala nadwage
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 12:10   #347
capricek25
Raczkowanie

Pewnie, najlepiej naturalnie zgadzam sie.
Jakos cichutko dzisiaj , pewnie dziewczyny cwicza zaciecie i nawet czasu nie maja zajrzec

Stary 2009-05-13, 12:14   #348
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Blondi... a Tobie lekarz bez problemu wypisał? Bo mi kiedys powiedział, ze mam za mala nadwage
Tak przepisał mi bez problemu. Z tym że ja już przechodziłam wszystkie rodzaje diet, i niestety nic nie skutkowało, a waga i rozmiary były coraz większe...nie wspomnę o udach które obcierały mi się tworząc masakryczne rany...
A dodatkowo miałam spore problemy z kręgosłupem...i nie mogłam za długo siedzieć...a teraz problemy zniknęły.
Stary 2009-05-13, 14:42   #349
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Pewnie, najlepiej naturalnie zgadzam sie.
Jakos cichutko dzisiaj , pewnie dziewczyny cwicza zaciecie i nawet czasu nie maja zajrzec
chciałabym ćwiczyć, ale niestety nie ma tak dobrze mam pełno nauki i już mi od tego się słabo robi, nie wiem czy w ogóle będę dzisiaj trochę ćwiczyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 15:59   #350
konstancja666
Zadomowienie

Cytat:
A wiec :

Tak wiec... hmm.. ja moge szczerze polecic Turcje[COLOR="Silver"]
Dziękuję za informację.Rok temu byłam w Grecji i bardzo przypadł mi do gustu tamtejszy kilmat,więc chyba dzięki Twoim inforamcja wybiorę TurcjęA co do meższczyzn z Turcji,poprostu mnie smeiszyło te taki dziwne opowieści o ich dzikich zalotach,ale widzę,że to bzdury.Ja np. pod tym względem uwielbiam Hiszpanie,bo tam panowie naprawdę umieja zaczrowac kobietę.W zeszłym roku byłam tam całe 10 miesięcy i nie mogę powiedzieć,że się nudziłam.W tym roku tez jadę i już sie nie mogę doczekać widoku tych cudnych panów

Nauka nauka i jeszcze raz nauka.Na nic nie ma czasu.Ale dzisiaj przynjamniej na uczelni złapałam kolejną motywację do schudnięcia.Akademia Medyczna robi jakieś analizy o odzywianiu i trzeba podać w nich wymiary tali bioder itd.Mam czas do środy,żeby chociaż troszkę zbić wagę.Ale motywacja jest!!

Widzę ,że ta merinda to fajna sprawa.Chociaz ja bym się nie odważyła jej stosowaćAle jesli pomaga to czemu nie

Akcja TYCIE!
Stary 2009-05-13, 17:07   #351
capricek25
Raczkowanie

NO... I JUTRO CZWARTEK

Wazenie ciekawe... malo nas zostalo z poczatkowej listy
ale MY trzymajmy sie razem , bo naprawde- nie wiem jak wam ale mi to dodaje otuchy... wiem ze nie zmagam sie sama... i jakos tak fajnie z Wami tutaj

Ja dzisiaj zjadlam...
-Bulke pelnoziarnista z pasta rybna
-kilka pomidorkow koktajlowych
-jablko
- gotowy obiadek z mikrofali- 250kcal
- duuuzoo wody
Na kolacje planuje Wase z poledwica
- zamierzam jeszcze dzisiaj loda zjesc )))
i tyle

KUpilam kartki na dzien Mamy bede wypisywac i wysylac... jedna dla mojej druga dla Mamy M
Ahh... i cudne mydelka recznie robione , cytrusowe i z algami morskimi :0
zaraz ide sie kapac ))
Pachnie w calym pokoju... jeszcze nie rozpakowalam ich

Stary 2009-05-13, 17:42   #352
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Dziękuję za informację.Rok temu byłam w Grecji i bardzo przypadł mi do gustu tamtejszy kilmat,więc chyba dzięki Twoim inforamcja wybiorę TurcjęA co do meższczyzn z Turcji,poprostu mnie smeiszyło te taki dziwne opowieści o ich dzikich zalotach,ale widzę,że to bzdury.Ja np. pod tym względem uwielbiam Hiszpanie,bo tam panowie naprawdę umieja zaczrowac kobietę.W zeszłym roku byłam tam całe 10 miesięcy i nie mogę powiedzieć,że się nudziłam.W tym roku tez jadę i już sie nie mogę doczekać widoku tych cudnych panów

Nauka nauka i jeszcze raz nauka.Na nic nie ma czasu.Ale dzisiaj przynjamniej na uczelni złapałam kolejną motywację do schudnięcia.Akademia Medyczna robi jakieś analizy o odzywianiu i trzeba podać w nich wymiary tali bioder itd.Mam czas do środy,żeby chociaż troszkę zbić wagę.Ale motywacja jest!!

Widzę ,że ta merinda to fajna sprawa.Chociaz ja bym się nie odważyła jej stosowaćAle jesli pomaga to czemu nie
Fajna nie fajna tylko dla otyłych

Cytat:
Napisane przez KahlanAmnel Pokaż wiadomość
chciałabym ćwiczyć, ale niestety nie ma tak dobrze mam pełno nauki i już mi od tego się słabo robi, nie wiem czy w ogóle będę dzisiaj trochę ćwiczyła
Witaj w klubie mnie już mózg paruje

Cytat:
NO... I JUTRO CZWARTEK

Wazenie ciekawe... malo nas zostalo z poczatkowej listy
ale MY trzymajmy sie razem , bo naprawde- nie wiem jak wam ale mi to dodaje otuchy... wiem ze nie zmagam sie sama... i jakos tak fajnie z Wami tutaj

Ja dzisiaj zjadlam...
-Bulke pelnoziarnista z pasta rybna
-kilka pomidorkow koktajlowych
-jablko
- gotowy obiadek z mikrofali- 250kcal
- duuuzoo wody
Na kolacje planuje Wase z poledwica
- zamierzam jeszcze dzisiaj loda zjesc )))
i tyle

KUpilam kartki na dzien Mamy bede wypisywac i wysylac... jedna dla mojej druga dla Mamy M
Ahh... i cudne mydelka recznie robione , cytrusowe i z algami morskimi :0
zaraz ide sie kapac ))
Pachnie w calym pokoju... jeszcze nie rozpakowalam ich
Nie dołuj mnie tym czwartkiem....bo mam wrażenie że jutro waga wskaże niestety więcej niż w poprzedni czwartek
Ale nie zamierzam się poddawać nawet jeśli będzie więcej to walczę dalej
Ale dzisiaj to obżarstwo...rano o 9 zjadłam płatki fitness z mleczkiem...o 15 zjadłam sznycla małego z cebulką...jakby tego było mało....teraz zjadłam serek wiejski z truskawkami...
A co najlepsze? Nadal mnie ssie...tylko że nie na jedzenie a na słodkie
I w tym jest największy problem...bo nie wiem czy wytrzymam
To przez tą naukę....dużo myślę i zawsze potem jestem głodna...grrr do
Stary 2009-05-13, 17:51   #353
konstancja666
Zadomowienie

oj tak -jutro czwartekCiekawie będzie

Dzisiaj normalny dzień-bez szaleństw:
Sniadanie było bycze:jogurt naturalny,kromka razowego z rzodkiewka i pół drozdżówki
II sniadanie-jablko
Obiad:jajko + sałatka z rzodkiewki i ogórka i łyzki jogurtu naturalnego i jabłko
Kolacja-jabłko
Więcj nawte jak bym chciała nie dam rady-mdli mnie od paru godzin

Nie załamujta się jeśli jutro nie będzie jakiś spektakularnych wyników-zawsze jest przyszły czwartek

Akcja TYCIE!
Stary 2009-05-13, 17:55   #354
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość

Witaj w klubie mnie już mózg paruje

Nie dołuj mnie tym czwartkiem....bo mam wrażenie że jutro waga wskaże niestety więcej niż w poprzedni czwartek
Ale nie zamierzam się poddawać nawet jeśli będzie więcej to walczę dalej
Ale dzisiaj to obżarstwo...rano o 9 zjadłam płatki fitness z mleczkiem...o 15 zjadłam sznycla małego z cebulką...jakby tego było mało....teraz zjadłam serek wiejski z truskawkami...
A co najlepsze? Nadal mnie ssie...tylko że nie na jedzenie a na słodkie
I w tym jest największy problem...bo nie wiem czy wytrzymam
To przez tą naukę....dużo myślę i zawsze potem jestem głodna...grrr do
Jak czytam ile Wy jecie to ja żarłok jakiś jestem
Mój dzisiejszy jadłospis:
Sniadanie: Owsianka na mleku z owocami suszonymi i otrębami
2ś: grejfrut i activia nat
o: kurak z warzywami
p: 2 wasy z poledwicą i warzywkami
na kolację planuję wieśniaka

Ja na 1 roku podjadałam przy nauce i skończyło się tak jak się skonczyło teraz musze sie odchudzać Teraz już sie oduczyłam tego głupiego nawyku
Ja na całe szczęście jutro się zważyć nie mogę, ale zrobię to w sobote.
Korci mnie, żeby pojść do klubu na godzinkę ćwiczen ale z 2 strony jeszcze mam tyle nauki
Stary 2009-05-13, 18:06   #355
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
oj tak -jutro czwartekCiekawie będzie

Dzisiaj normalny dzień-bez szaleństw:
Sniadanie było bycze:jogurt naturalny,kromka razowego z rzodkiewka i pół drozdżówki
II sniadanie-jablko
Obiad:jajko + sałatka z rzodkiewki i ogórka i łyzki jogurtu naturalnego i jabłko
Kolacja-jabłko
Więcj nawte jak bym chciała nie dam rady-mdli mnie od paru godzin

Nie załamujta się jeśli jutro nie będzie jakiś spektakularnych wyników-zawsze jest przyszły czwartek
Tiaaa kolejny czwartek....
Może dalej jeszcze kolejny i kolejny
A czas do lata się skraca:P
Tak nawiasem to ja bym chciała tyle dzisiaj zjesc co ty ale niestety

Cytat:
Napisane przez KahlanAmnel Pokaż wiadomość
Jak czytam ile Wy jecie to ja żarłok jakiś jestem
Mój dzisiejszy jadłospis:
Sniadanie: Owsianka na mleku z owocami suszonymi i otrębami
2ś: grejfrut i activia nat
o: kurak z warzywami
p: 2 wasy z poledwicą i warzywkami
na kolację planuję wieśniaka

Ja na 1 roku podjadałam przy nauce i skończyło się tak jak się skonczyło teraz musze sie odchudzać Teraz już sie oduczyłam tego głupiego nawyku
Ja na całe szczęście jutro się zważyć nie mogę, ale zrobię to w sobote.
Korci mnie, żeby pojść do klubu na godzinkę ćwiczen ale z 2 strony jeszcze mam tyle nauki
A żeś faktycznie wiele więcej zjadła....po byku fes....
Ja w liceum utyłam 20 kilo Nie ma co ze stresu niestety tyłam....i podjadania zapewne też Co sie z tym wiąże....bywają osoby które nie mają ze stresu apetytu a ja odwrotnie...miewam wilczy
A więc przed egzaminem czerwcowym pewnie utyję zaś do 58
Pilnujcie mnie bo będzie wtedy
Stary 2009-05-13, 18:07   #356
buziol27
Raczkowanie

Witam
Jak tak czytam sobie Wasze posty to sie troszke staro czuje,Wy sie uczycie a ja dzieciaczki wychowuje.Ale kiedy sie uczylam na zaliczenia tez mi dupsko tak urosło ze szok!!
Ja dzis musze przyznac ze prawie nic nie jadlam,to chyba przez te tablety.
Na sniadanko jogurt naturalny,
obiadek zupki ogorkowej(mniej niz moje roczne dziecko)
i teraz wmusilam w siebie troszke platkow kukurydzianych
no i oczywiscie 3l wody juz wychlałam.
No i to chyba tyle na dzisiaj bo czuje sie jakbym obzerała sie przez cały dzien,taka pełna.

Bacznie bede obserwowac Wasze jutrzejsze rezultaty

Buziolki Kochane
Stary 2009-05-13, 18:14   #357
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez buziol27 Pokaż wiadomość
Witam
Jak tak czytam sobie Wasze posty to sie troszke staro czuje,Wy sie uczycie a ja dzieciaczki wychowuje.Ale kiedy sie uczylam na zaliczenia tez mi dupsko tak urosło ze szok!!
Ja dzis musze przyznac ze prawie nic nie jadlam,to chyba przez te tablety.
Na sniadanko jogurt naturalny,
obiadek zupki ogorkowej(mniej niz moje roczne dziecko)
i teraz wmusilam w siebie troszke platkow kukurydzianych
no i oczywiscie 3l wody juz wychlałam.
No i to chyba tyle na dzisiaj bo czuje sie jakbym obzerała sie przez cały dzien,taka pełna.

Bacznie bede obserwowac Wasze jutrzejsze rezultaty

Buziolki Kochane
No to szalejesz
E tam stara...a my niewiele młodsze Ja mam 21 lat A mój facet 23 to aż taka duża różnica? nie sądze
Dzieciaczki są słodkie
Kiedyś też będziemy rodzić
Za jakieś 5 lat
Stary 2009-05-13, 18:30   #358
KahlanAmnel
Zadomowienie

GG do KahlanAmnel

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
No to szalejesz
E tam stara...a my niewiele młodsze Ja mam 21 lat A mój facet 23 to aż taka duża różnica? nie sądze
Dzieciaczki są słodkie
Kiedyś też będziemy rodzić
Za jakieś 5 lat
Co do jadłospisu to u mnie norma, bo po co chodzić na głodnego? A tak to mnie do słodkości nie ciągnie. No i jak skończę dietę to mam większą pewność, że nie wpadnę w jojo. Ja bardziej stawiam na ćwiczenia niż na ograniczenie jedzienia, wystarczy, że nie wcinam bomb kalorycznych.
Dzieciaczki są słodkie, ale nie własne
Za 5 lat o nie nie, jak dla mnie za wcześnie, ja mam dopiero 22 lata!
Stary 2009-05-13, 18:36   #359
buziol27
Raczkowanie

Ach dziekuje,tak musze przyznac moje dzieciaczki sa kochaniutkie.
A Wam zycze zebyscie urodzily kiedys dzieci,bo to najwiekszy skarb w zyciu,tylko najpierw przed ciaza zrzuccie pare kg to nie przytyjecie duzo w ciazy(ponoc)
Ja mam problem z zrzuceniem kg po ciazy bo moj synus urodzil sie troszke duzy(4,930g prawie 5kg zywego ciała haha)wiec zostalo tu i tamale tym razem musi sie udac
Stary 2009-05-13, 18:55   #360
capricek25
Raczkowanie

buziol27- staro sie czujesz? ... jezeli masz tyle lat co w opisie
to ja chyba wteranka wojenna jestem przy Was wszystkich...
28 wiosenek mam juz ))))
to ja czuje sie staro )
no to teraz mam dola :P
ehhhh...
blondyna - a Ty to tak sie nie obzeraj co ? :P :P :P normalnie jak ptaszek jesz.... ja to ciagle bym cos mielila w buzi ))))

Ja tak sie zastanawiam ,c zy... to jedzenie powoduje ze czuje sie taka pelna czy ta woda ktora caly czas pije? bo tego jedzenia to za wiele nie ma... wiec.?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości