Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 15:53   #3601
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc wam

a ja szyjuje sie o pracy jej ale mi sie chce ale nic oby do konca nastepnego tygodnia i zwolnienie lekarskie nie rozspisuje sie za bardzo bo sie zaraz spoznie
Ja nie mam zamiaru za długo siedzieć w pracy... Po 12 h, niewygodne krzesła hookery na które trzeba się wspinać, żeby wejść, a poza tym ludzie niestety nie są za ludzccy a w pracy i tak nie docenią że ktoś siedzi z wielkim brzuchem

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
tak do joko a delikatnie ale fajnie oj pusto pusto nudzi mi sie
Dobrze, że masz internet - ja też przynajmniej coś zawsze mozna sobie poczytać

A ja już przed chwilą myślałam, że to kontrola idzie, dwóch gości w garniturkach i tak patrzyli na salon i aż się przestraszyłam nie wiem czemu i tak mnie macica zabolała, tzn jakiś skurcz właśnie czy co, ale 3 oddechy i już lepiej. Drugą dawkę duphastonu wziełam i na dzisiaj już mam koniec z tabletkami.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
ja też chce Was poznać oj szkoda że nie ma takiej osoby co by nam ufundowała spotkanie staraczek ... ale by było fajnie

a ile płacicie za pomalunek ?
hehehe, oj przydałby się nam tutaj taki sponsor co by każdej ufundował drogę i nocleg
A malunek jest za darmo o ile dobrze pamiętam Bo to na takim stoisku z kosmetykami, przychodzi makijażystka i właśnie robi makijaż tymi kosmetykami co są sprzedawane

A widziałam makijaż kobry i naprawdę jest fajny I nie taki delikatny

Ale już bym chciała być w domku Jakoś bezpieczniej czuję się w domku niż w pracy, tzn jeżeli chodzi o tą ciążę. W domu jak mnie zaboli to się położę a tutaj nie mogę.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 16:35   #3602
ula 87
Zadomowienie

Patuś staraj się nie denerwować, wrzuć na luz , jak przyjdzie kontrola posprawdza i sobie pójdzie a Twoj nerwy niczego dobrego nie zdziałają tak więc pełen spokój

dawno Pyziulki u nas nie było

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 16:37   #3603
kobra913
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja nie mam zamiaru za długo siedzieć w pracy... Po 12 h, niewygodne krzesła hookery na które trzeba się wspinać, żeby wejść, a poza tym ludzie niestety nie są za ludzccy a w pracy i tak nie docenią że ktoś siedzi z wielkim brzuchem

Dobrze, że masz internet - ja też przynajmniej coś zawsze mozna sobie poczytać

A ja już przed chwilą myślałam, że to kontrola idzie, dwóch gości w garniturkach i tak patrzyli na salon i aż się przestraszyłam nie wiem czemu i tak mnie macica zabolała, tzn jakiś skurcz właśnie czy co, ale 3 oddechy i już lepiej. Drugą dawkę duphastonu wziełam i na dzisiaj już mam koniec z tabletkami.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

hehehe, oj przydałby się nam tutaj taki sponsor co by każdej ufundował drogę i nocleg
A malunek jest za darmo o ile dobrze pamiętam Bo to na takim stoisku z kosmetykami, przychodzi makijażystka i właśnie robi makijaż tymi kosmetykami co są sprzedawane

A widziałam makijaż kobry i naprawdę jest fajny I nie taki delikatny

Ale już bym chciała być w domku Jakoś bezpieczniej czuję się w domku niż w pracy, tzn jeżeli chodzi o tą ciążę. W domu jak mnie zaboli to się położę a tutaj nie mogę.
he jednak internet to dobra sprawa...
a majikaa tak darmowy i dziekuje mi tez sie podoba a sponsor by sie przydal moze cos by wyszlo
oj ja tez do domku bym chciala pujsc a raczej pojechac ale jescze 2 h naszczescie tv moge sobie poogladac ale wiecie co moze to glupie ale jakos nie moge przestac myslec o tym ze moze jednka sie udalo a miesiaczke mozna miec przez 2 lub 3 pierwsze miesiace, moja mama tak miala
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 17:25   #3604
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Patuś staraj się nie denerwować, wrzuć na luz , jak przyjdzie kontrola posprawdza i sobie pójdzie a Twoj nerwy niczego dobrego nie zdziałają tak więc pełen spokój
Staram się pilnować, ale mimo wszystko to jest takie nagłe, z zaskoczenia, że nie da się tego uniknąć. Mogę jedynie szybko wziąść kilka głębszych oddechód i to trochę pomoże. Ale i tak już zauważyłam, że od wczoraj mniej czuję ta macicę jak biorę te leki.

Cytat:
he jednak internet to dobra sprawa...
a majikaa tak darmowy i dziekuje mi tez sie podoba a sponsor by sie przydal moze cos by wyszlo
oj ja tez do domku bym chciala pujsc a raczej pojechac ale jescze 2 h naszczescie tv moge sobie poogladac ale wiecie co moze to glupie ale jakos nie moge przestac myslec o tym ze moze jednka sie udalo a miesiaczke mozna miec przez 2 lub 3 pierwsze miesiace, moja mama tak miala
Ty 2 h a ja jeszcze 3,5... Ale wytrzymam No właśnie masz tv u siebie to przynajmniej coś obejrzysz tylko chyba telewizor masz za plecami na górze? Trochę niewygodnie oglądać

Wiecie co, jakoś jestem dobrej myśli Czuję, że robię więcej biorąc te leki na podtrzymanie, i może tym razem wszystko się uda i będzie szczęśliwe zakończenie Bardzo bym chciała

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-13, 17:26   #3605
paulinaizabela
Zakorzenienie

hejka dziewczyny
u mnie pogoda sie popsula i od razu nie ma humorku i energii...
ale podobno jutro znowu ma byc ladnie

Cytat:
A DZIS POPROSTU JESTEM WSIEKLA ZNOW TESCIOWA WPIEPRZA SIE W NASZE SPRAWY ZSNOW JEJ COS NIE PASUJE a moj Tz w dodatku przyznal jej racje Powiedzialm ze p****** nie rozmawiam z nim puki nie dojdzie do niego ze powienien za mna stanac a nie jescze mi dogadywac oni wszytscy chca zebym byla doskonala zebym pracowala a w dodatku zajowala sie domem robila po pracy obiady
(gdzie w domu jestem dopiero o 20)i zajmowala sie swoim Tz jak malym dzieckiem.Kuzwa twierdzila ze to moja wina ze przyszedl brudny z pracy chodz ma prawie codziennie prane ubrania robocze a ze taka praca ze brudzi to trudno chyba on powienien mi poqiedziec typu" wiesz ubrudzilem dzis spodnie wypierz je i daj mi czyste na jutro" przeciez nie chodze w kjego spodniach nie wiem czy ma brudne czy nie a co do obiaduy wiem dobrze ze jakby zjadl obiad o 21 to bylby cud.No normalnie jak sie zdenerwowalam ze masakra...
Patka widzialm ze w pracy jestes dawaj na kawe
kurde to naucz go jak pralke sie obsluguje i niech sam sobie pierze - zadna filozofia!!
przeciez jest dorosly a zreszta jak Ty tak dlugo pracujesz to kiedy masz odpoczac?? przychodzic z pracy i jeszcze meza obslugiwac przeciez jest jakis podzial obowiazkow i niech tez cos robi a mamuska niech sie wtraca miedzy dwoje!

u mnie np maz i pranie zrobi i obiad ugotuje - uzupelniamy sie i tak jest najlepiej
kto ma wolne lub wiecej czasu to robi
Stary 2009-05-13, 17:30   #3606
cherubinka
Zadomowienie

Cześć dziewuszki, tak jak wczoraj pisałam, miałam dzwonić do gina ...a, że trochę u mnie teraz z kasą kruchutko byłam państwowo. Na szczęście słyszałam o nim same pozytywne opinie i to mnie skłoniło. Tak więc byłam, oczywiście mam rozregulowaną gospodarkę hormonalną. We wtorek idę na usg, a później będę miała robione badania na hormony (150zł). Gin wspomniał, że partner będzie musiał dać do zbadania swoje nasienie ...i mam obawy czy pójdzie. Powiedziałam mu, to się zaśmiał i zapytał "ja będę musiał???", więc ja mu na to "a co nie zrobiłbyś tego dla maleństwa?" ...konkretnie nie powiedział się czy pójdzie czy nie. Podkreśliłam, że w jego przypadku to tylko jedno badanie i mam nadzieję, że nie będzie się buntował, ale z facetami to różnie bywa W sumie on już ma dziecko z pierwszego małżeństwa i jestem przekonana, że z moimi hormonami trzeba zrobić porządek.
Dziewczynki, trzymajcie kciuki za moje wtorkowe usg, bo boję się co wyjdzie

Dziś 39dc okresu brak ...ciąży brak
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 17:36   #3607
brawurkaaa
Raczkowanie

witam wszystkie staraczki
chciałabym tu do Was dołączyć, mam nadzieje że nie macie nic przeciwko
jestem w trakcie 7 cylku, ostatnia @ 18.04
czyli w poniedziałek powinna @ przyjść i znając moje szczęście to zapewne przyjdzie.. mimo iż w tym miesiącu mam nasilone objawy @....
zastanawiam sie czy na 8 cykl nie zakupić sobie testów owulacyjnych.

Edytowane przez brawurkaaa
Czas edycji: 2009-05-13 o 17:39
brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 17:40   #3608
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
u mnie np maz i pranie zrobi i obiad ugotuje - uzupelniamy sie i tak jest najlepiej
kto ma wolne lub wiecej czasu to robi
U nas to ja mam więcej czasu a co za tym idzie zdążę wszystko zrobić do jego powrotu hehehe. Jemu zostają takie typowe męskie zajęcie typu przenoszenie, wiercenie, itp. No chyba, że ja akurat w weekend pracuje a on ma wolne to zostawiam mu listę co ma zrobić, bo inaczej on myśli że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki, tak jak wczoraj pisałam, miałam dzwonić do gina ...a, że trochę u mnie teraz z kasą kruchutko byłam państwowo. Na szczęście słyszałam o nim same pozytywne opinie i to mnie skłoniło. Tak więc byłam, oczywiście mam rozregulowaną gospodarkę hormonalną. We wtorek idę na usg, a później będę miała robione badania na hormony (150zł). Gin wspomniał, że partner będzie musiał dać do zbadania swoje nasienie ...i mam obawy czy pójdzie. Powiedziałam mu, to się zaśmiał i zapytał "ja będę musiał???", więc ja mu na to "a co nie zrobiłbyś tego dla maleństwa?" ...konkretnie nie powiedział się czy pójdzie czy nie. Podkreśliłam, że w jego przypadku to tylko jedno badanie i mam nadzieję, że nie będzie się buntował, ale z facetami to różnie bywa W sumie on już ma dziecko z pierwszego małżeństwa i jestem przekonana, że z moimi hormonami trzeba zrobić porządek.

Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza
Z facetami tak niestety jest, że nie chcą robić badań, uważają to za ujmę na swoim męstwie... Trzymam kciuki aby dał się przekonać. W końcu to nic wielkiego, zwłaszcza że sam będzie mógł to zrobić i nikogo przy nim nie będzie, a nie jak kobiety idą, kładą się na fotel i jeszcze im się zagląda...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-13, 18:00   #3609
Zafrine
Raczkowanie

GG do Zafrine

Cześć dziewczyny.

Rzadko się udzielam ale czytam wszystkie posty i jestem na bierząco
bylam dzis u ginekologa ( za wizyte 80 zl - czy to nie za dużo?? ile wasi kasują??)
Pan doktor całkiem sympatyczny. mowilam mu ze juz ponad rok sie staramy i dostalam skierowanie na badanie hormonów TSH + fT3 i fT4, prolaktyna, estradiol, oprócz tego cukier i morfologia. Mam nadzieje ze nie bedzie konieczne dłuższe leczenie orientujecie sie moze ile to moze kosztowac i czy mozna to zrobic na kase chorych??
Zafrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:01   #3610
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza
Z facetami tak niestety jest, że nie chcą robić badań, uważają to za ujmę na swoim męstwie... Trzymam kciuki aby dał się przekonać. W końcu to nic wielkiego, zwłaszcza że sam będzie mógł to zrobić i nikogo przy nim nie będzie, a nie jak kobiety idą, kładą się na fotel i jeszcze im się zagląda...
Patka, dokładnie to ujęłaś, ale tacy są faceci
Mam nadzieję, że lekarz faktycznie ok. Odniosłam dobre wrażenie Najważniejsze, że nie zbył mnie słowami "trzeba próbować" i krzykiem "next", ale wysłuchał, sporo pytał. Mam nadzieję, że będzie dobrze ...i że nie na darmo będę kwitła w kilometrowych kolejkach, bo takie do niego są...
Stary 2009-05-13, 18:05   #3611
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Zafrine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Rzadko się udzielam ale czytam wszystkie posty i jestem na bierząco
bylam dzis u ginekologa ( za wizyte 80 zl - czy to nie za dużo?? ile wasi kasują??)
Pan doktor całkiem sympatyczny. mowilam mu ze juz ponad rok sie staramy i dostalam skierowanie na badanie hormonów TSH + fT3 i fT4, prolaktyna, estradiol, oprócz tego cukier i morfologia. Mam nadzieje ze nie bedzie konieczne dłuższe leczenie orientujecie sie moze ile to moze kosztowac i czy mozna to zrobic na kase chorych??
Witaj wśród nas i zapraszamy do częstrzego udzielania się
Co do Twoich badań to oczywiście można je zrobić państwowo, jak pójdziesz do państwowego ginekologa to myślę, że on może dać skierowanie na to wszystko.
Sam rodzinny da Ci napewno na TSH, cukier i morfologia, endokrynolog na FT3 i FT4,
a estradiol i prolaktyna to nie wiem - może gin?

Cytat:
Patka, dokładnie to ujęłaś, ale tacy są faceci
Mam nadzieję, że lekarz faktycznie ok. Odniosłam dobre wrażenie Najważniejsze, że nie zbył mnie słowami "trzeba próbować" i krzykiem "next", ale wysłuchał, sporo pytał. Mam nadzieję, że będzie dobrze ...i że nie na darmo będę kwitła w kilometrowych kolejkach, bo takie do niego są...

Jak lekarz dobry to i ludzi u niego pełno

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-13, 18:15   #3612
KBKatarynka
Raczkowanie

witajcie i dzisiaj dziewuszki!!! Nadrobiłam czytanko i uśmiech sam mi się na twarzy pojawił Oczywiście witam nowe koleżanki.
Dania nie martw się, za którymś razem się uda. Sama zdałam w styczniu teorię i do tej pory nie miałam egzaminu praktycznego (kasa -a raczej jej brak- na jazdy doszkalające i różne inne plany nieco pokrzyżowały całą sprawę), niemniej wierzę, że też kiedyś w końcu pójdę, zdam i kuniec. Jazda autem to wielka frajda, ale za Chiny nie pojmuję dlaczego te egzaminy muszą tak wyglądać? czemu egzaminatorzy tak kochają oblewać? i czemu taki egzam bywa gorszy od matury?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

cherubinka no jeśli nie ma innego wyjścia, co do badań, to facet też może się poświęcić. Pytanie tylko, czy rzeczywiście to jedyna możliwość, bo może ten gin tak ma? może warto z kimś innym skonsultować sytuację?
Stary 2009-05-13, 18:16   #3613
kobra913
Raczkowanie

ja ucieklam do domu Patka trzymaj sie dzielnie buziaki dla reszty do piatku
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:21   #3614
KBKatarynka
Raczkowanie

kobra dziewczyny mają rację. A co to Bozia rączek mężowi nie dała? No i dobrze tam ktoś mówił, by wyjaśniać od początku, bo jak się wszyscy przyzwyczają do takiego traktowania Ciebie, to dopiero będzie

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Patka rośnij zdrowo
Stary 2009-05-13, 18:24   #3615
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ja ucieklam do domu Patka trzymaj sie dzielnie buziaki dla reszty do piatku
No takiej to dobrze Leć do męża

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
Patka rośnij zdrowo
Mam nadzieję, że mi się uda hehehe

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-05-13, 18:29   #3616
KBKatarynka
Raczkowanie

goonia- uśmiałam się z tej historii :P ze śledczym teściową hhehehhe, siatką spiskującą przeciw Tobie i Tobą samą jako przestępczynią w roli głównej

agnieszka a jak się dzisiaj czujesz? już nieszczęsna @ dopadła?

ula oj taki sponsor by szybko zbankrutował :P
Stary 2009-05-13, 18:42   #3617
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KBKatarynka Pokaż wiadomość
witajcie i dzisiaj dziewuszki!!! Nadrobiłam czytanko i uśmiech sam mi się na twarzy pojawił Oczywiście witam nowe koleżanki.
Dania nie martw się, za którymś razem się uda. Sama zdałam w styczniu teorię i do tej pory nie miałam egzaminu praktycznego (kasa -a raczej jej brak- na jazdy doszkalające i różne inne plany nieco pokrzyżowały całą sprawę), niemniej wierzę, że też kiedyś w końcu pójdę, zdam i kuniec. Jazda autem to wielka frajda, ale za Chiny nie pojmuję dlaczego te egzaminy muszą tak wyglądać? czemu egzaminatorzy tak kochają oblewać? i czemu taki egzam bywa gorszy od matury?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

cherubinka no jeśli nie ma innego wyjścia, co do badań, to facet też może się poświęcić. Pytanie tylko, czy rzeczywiście to jedyna możliwość, bo może ten gin tak ma? może warto z kimś innym skonsultować sytuację?
KBKatarynka, chodzi o to, że lepiej zacząć od faceta, bo to tylko jedno badanie, które potwierdzi, bądź wykluczy, że z jego strony są jakieś powikłania ...a kobieta przechodzi szereg badań, a na końcu może się okazać, że niepotrzebnie.
Oczywiście wszystko wyjdzie w trakcie. Jak pisałam wcześniej mam rozregulowaną gospodarkę hormonalną, długie, a nawet zanikające i prawdopodobnie bezowulacyjne cykle itd..., ale jak będzie konieczność to siłą zaciągnę swojego tż-a na badanie.

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2009-05-13 o 18:52
Stary 2009-05-13, 18:44   #3618
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

Wiecie co, jakoś jestem dobrej myśli Czuję, że robię więcej biorąc te leki na podtrzymanie, i może tym razem wszystko się uda i będzie szczęśliwe zakończenie Bardzo bym chciała
bedzie dobrze wiem to napewno
Cytat:

a facet może się zgodzi
Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
witam wszystkie staraczki
chciałabym tu do Was dołączyć, mam nadzieje że nie macie nic przeciwko
jestem w trakcie 7 cylku, ostatnia @ 18.04
czyli w poniedziałek powinna @ przyjść i znając moje szczęście to zapewne przyjdzie.. mimo iż w tym miesiącu mam nasilone objawy @....
zastanawiam sie czy na 8 cykl nie zakupić sobie testów owulacyjnych.
witam i trzymam kciuki żebyś szybko zafasolkowała
widzę że brałaś ślub 20.09.08 , ja też w ten dzień
staramy się juz tyle samo cykli , a jakie masz dłudie cykle bo ja miałam ostatnią @ 19.04 ( ja mam 34-35 dc)

mąż przywiózł mi loda jaki pyszny ... mniam

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-13, 18:51   #3619
KBKatarynka
Raczkowanie

no a teraz coś o moich odczuciach czyli domysłów cz.1. wiecie co chyba większość z nas czasami się zastanawia, czy to już, czy się udało? szukamy uparcie jakiejś choćby namiastki potwierdzającej, że już jesteśmy w ukochanym stanie teraz w staranko i przyznam się Wam, że byłam poważnie przejęta i nie wiem, czy to przejęcie (może nawet stresik) nie przeszkodził?...Czekam na @, która jeśli się pojawi, to w przyszłym tygodniu, ale ten czas rzeczywiście się dłuuuużyyyy i dłuuuużżżyyyy...co do moich objawów, to chyba nie możliwe bym cokolwiek odczuwała od samego poczęcia? faktem jest, że pobolewa mnie czasami podbrzusze, i od jajeczkowania mam je takie "nadmuchane". Temperatura przed zeszłym @ mi spadła do 36,2 a potem rosła: 36,3 36,4 36,4 (jajeczkowanie) 36,5 36,5 i trzy ostatnie w granicach 36,6. Dziś jednak zaczęło ciągnąć mnie bardziej do słodkiego a to u mnie niestety jeden z objawów, że @ is coming a dziś w toalecie na papierze zauważyłam jakieś resztki? śluzu, ale tego gorszej jakości a nigdy raczej w tej części cyklu, to go raczej nie miałam. Co do górnego bikini to nic mnie nie pobolewa, nic nie jest sztywne i mega wrażliwe, raczej miękkie. No to się rozpisałam jak głupia a i tak trzeba czekać...sorki za zanudzanie

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
KBKatarynka, chodzi o to, że lepiej zacząć od faceta, bo to tylko jedno badanie, które potwierdzi, bądź wykluczy, że z jego strony są jakieś powikłania ...a kobieta przechodzi szereg badań, a na końcu może się okazać, że niepotrzebnie.
OK.to już rozumi
Stary 2009-05-13, 18:53   #3620
agnieszka09
Wtajemniczenie

KBKATARYNKA jeszcze nie przyszla @ i jakos sie nie czuje na przyjscie...a samopoczucie dzisiaj jest bardzo dobre,choc czasami dziwnie slabo mi sie robi...
dzis mialam piekny sen i byl tak realistyczny...snilo mi sie,ze robilam test i wyszly mi dwie kreseczki,jedna byla bardzo slabiutka...az z tego wszystkiego sie obudzilam...a malpy jak nie bylo tak nie ma-32dc...
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:54   #3621
brawurkaaa
Raczkowanie

Cytat:
witam i trzymam kciuki żebyś szybko zafasolkowała
widzę że brałaś ślub 20.09.08 , ja też w ten dzień
staramy się juz tyle samo cykli , a jakie masz dłudie cykle bo ja miałam ostatnią @ 19.04 ( ja mam 34-35 dc)
ja zaraz po slubie odstawilam tabletki,wiec cos tak czuje ze moze przez nie nie moge zajsc....
cykle mam 28-30dni
dzis robilam test- negatywny, nie wiem czy to nie za wczesnie

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 19:04   #3622
KBKatarynka
Raczkowanie

agnieszka to dobrze, że już Ci lepiej a jak nie ma @ to fajnie a niech nie przychodzi :P a ze snami to różnie bywa. Byłam ostatnio w Zakopcu i tam miałam taki dziwny, dziki sen....normalnie mi się śniło, że jestem w ciąży, już w którymś miesiącu, bo czułam ruchy dziecka! To było niesamowite doświadczenie, ale pod koniec snu wyszło, że "urodziłam" kota :P a sen na pewno miałam w związku z tym, że po Zakopcu i okolicach pod koniec kwietnia, to jakiś wysyp ciężarnych był! Normalnie jak zjazd jakiś. Idziesz Krupówkami pełno kobitek z brzuszkami, idziesz na szlak też! Aż się z mężem zaczęliśmy zakładać, czy dana Pani idąca przed nami jest, czy nie jest w ciąży-heheheheh a On żartował, że tylko ja i starsze panie widać nie są :P
Stary 2009-05-13, 19:09   #3623
cherubinka
Zadomowienie

Agnieszka09, KBKatarynka i za wszystkie testujące i oczekujące zaciskam kciuki, aby posypały się same pozytywne wieści
Stary 2009-05-13, 19:38   #3624
KBKatarynka
Raczkowanie

cherubinka dziękować ! Niech i Tobie wszystko wróci do normy a wtedy nawet nie zauważysz a będziesz w wersji duo
Stary 2009-05-13, 19:48   #3625
dra
Zakorzenienie

cherubinka to mam nadzieje,ze facet pójdzie na badania,mój od poczatku krzywo patrzał,pózniej juz chciał isć i zmienił zdanie i chyba z 3 razy juz tak było wiec ja już nie wspominam,bo wyjdzie,ze chce go zmusić czy coś,ale wtedy stoje w miejscu,ale cóż...
witam nowe staraczki jezeli chcecie się dopisac prosze z danymi na pw,bo tu mogę czegoś nie doczytać,alebo przeoczyć
Stary 2009-05-13, 19:53   #3626
azzis
Zakorzenienie

Ja to chyba fiksuję Zaczynam sobie wmawiać, że jestem w ciąży że niby mam ciągle zgagę, że za dużo śliny w ustach....Pewnie nie ma najmniejszej szansy na ciążę, a ja już sobie wmawiam Za niedługo planowany @ i zobaczymy

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 20:40   #3627
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
ja zaraz po slubie odstawilam tabletki,wiec cos tak czuje ze moze przez nie nie moge zajsc....
cykle mam 28-30dni
dzis robilam test- negatywny, nie wiem czy to nie za wczesnie
myślę ze za wcześnie zrób dopiero jak @ się bedzie spózniała bo zbankrutujesz ,
ja już dawno nie testuje za to mierzę tempkę , po niej też widzę że nic z tego ,bo zawsze spada

ja nigdy nie brałam tabsów a i też mam zmartwienie , ale wierzę że w końcu każda z nas poczuję kopniaki malucha

Azzis , Agnieszka i inne , których nie wypisałam ... trzymam kciuki żeby @ nie przylazła , trzymam i nie puszczam

zrobiłam troche z drewnem a teraz skończyłam robić kolację (sama bo mąż jeszcze tnie na kawałki klocki drzewa)
na kolacje : bułeczki z zieloną sałatą, pomidorkiem, ogórkiem , rzodkiewką , szczypiorkiem , solą i pieprzem
zapraszam na kolację

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2009-05-13, 22:20   #3628
paulinaizabela
Zakorzenienie

ogladacie YCD??

jak tam wieczorek mija??
przytulanki sa??

moj maz wroci o 12 z pracy ale dopadne go a co
po @ to trzeba zaczac dzialac

upojnej nocki mua
Stary 2009-05-13, 22:35   #3629
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
myślę ze za wcześnie zrób dopiero jak @ się bedzie spózniała bo zbankrutujesz ,
ja już dawno nie testuje za to mierzę tempkę , po niej też widzę że nic z tego ,bo zawsze spada

ja nigdy nie brałam tabsów a i też mam zmartwienie , ale wierzę że w końcu każda z nas poczuję kopniaki malucha

Azzis , Agnieszka i inne , których nie wypisałam ... trzymam kciuki żeby @ nie przylazła , trzymam i nie puszczam

zrobiłam troche z drewnem a teraz skończyłam robić kolację (sama bo mąż jeszcze tnie na kawałki klocki drzewa)
na kolacje : bułeczki z zieloną sałatą, pomidorkiem, ogórkiem , rzodkiewką , szczypiorkiem , solą i pieprzem
zapraszam na kolację
Ula, czemu ja wcześniej nie przeczytałam tego zaproszenia ...a teraz to pewnie już przeciąg po tych wiosennych kanapeczkach

KBKatarynka, dziękuję i mam nadzieję, że wszystkie niedługo będziemy w dwupaku

Dra, ja też mam nadzieję, że mój tż nie będzie się bardzo upierał ...chociaż on raczej do osiołków należy Trzymam kciuki, aby Twój też dostał olśnienia, że to tylko jedno badanie, a wiele może wyjaśnić. My kobiety jesteśmy gotowe na szereg badań, obserwujemy swoje ciało, niektóre mierzą codziennie z ranka temperaturę po to, aby przez 9 miesięcy mieć taką rozrywkę jak zgagę i mdłości, by w końcu w bólach przywitać maluszka ...a później walczyć z nadwagą i rozstępami i jeszcze czerpiemy z tego radość ...a facet chciałby tylko same przyjemności, a w im lanie może się domyślą

Możesz wpisać mnie na listę. Moje dane: Aga, podlaskie, lat 27, a data ostatniej @ to 5.04.2009 ... 39dc i nic ...i nie wiem kiedy przyjdzie następna Miejmy nadzieję, że leczenie szybko pomoże w wyregulowaniu.

Paulinaizabela, a dopadnij go, a co Trzeba działać

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2009-05-13 o 22:49
Stary 2009-05-13, 22:54   #3630
dra
Zakorzenienie

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam dra

Niech wiosenny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 30 staraczek:

KALWI23 - (Magda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
Equita - (Maja, 29 lat, Austria) staranka zawieszone
kaaamila1 - (Kamila, 21 lat, Pomorskie) staranka zawieszone
basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) staranka zawieszone
celka2000 - (Celina, 28 lat, Dolnośląskie) staranka zawieszone
ankamb - (Anka, 26 lat, Londyn) staranka zawieszone
Justine1988 - (Justyna, 21 lat,Koszalin) staranka zawieszone

asienka240 - (Asia, 21 lat, ze Śląska) cykl 1, last @ 24.03
Lisica1 - (Marta, 25 lat, Lubuskie) cykl 10, last @ 9.04
hanjah - (Hania, 26 lat, UK) cykl 1,last @ 10.04
nina_k - ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 3, last @ 15.04
PatkaM84 - (Patrycja, 25 lat, Szczecin) cykl 1, last @ 15.04
edzia - (Edyta, 31 lat, Roma) cykl 7, last @ 16.04
DAnia - (Ania, 32 lata, Dolnośląskie) cykl 9, last @ 16.04
solarka - (...31 lat,Łuków ) cykl 3, last @ 16.04
malami82 - (Agnieszka,27 lat, Lubuskie) cykl 5, last @ 17.04
youyou - ( Ola, 27 lat ,Warszawa) cykl 2, last @ 17.04
magdulec - (Magda, 27 lat, Lubelskie) cykl 4, last @ 19.04
ula 87 - (Ula, 22 lata, Śląskie) cykl 7, last @ 19.04
achaia - ( Dorota, 28 lat , Łódź ) cykl 1, last @ 19.04
Lenka1000 -(Lena, 31 lat) cykl 2, last @ 21.04
KBKatarynka - (Kasia,25 lat) cykl 1, last @ 21.04
memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK)cykl 5, last @ 22.04
ewakol - (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 3, last @ 24.04
gooha3 - (Gosia, 24 lata, Podkarpackie) cykl 5, last @ 24.04
karolcia228 - (Karolina, 23 lata, Świnoujście) cykl 4, last @ 24.04
Pyziulka - (Martyna, 25 lat, Toruń) cykl 9 ,last @ 27.04
pomarnczka - (Gosia, 27 lat, Lubelskie) cykl 5, last @ 30.04
pacierb - (Marta, 25 lat, Wrocław)cykl 3, last @ 30.04
sarrita - ( Sara, 27 lat, Warszawa) cykl 3, last @ 3.05
yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 9, last @ 4.05
roza26 - (Hania, 25 lat, Poznań) cykl 13, last @ 4.05
Sweet_Jelly - (Malwina, 22 lata, Kujawsko-pomorskie) cykl 6, last @ 5.05
Koona - (Kinga, 27 lat, Warszawa) cykl 6, last @ 5.05
paulinaizabela - (Paulina,25 lat, Irlandia) cykl 2, last @ 7.05
dra - (Daria, 22 lata, Wlkp.) cykl 13, last @ 10.05
kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 5, last @ 10.05

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 24 zafasolkowane:

Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 lipca 2009)
adaikakagratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 27 sierpnia 2009)
czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 1 sierpnia 2009)
DDosiekgratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 12 września 2009)
Foka29gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 15 września 2009)
Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
precious_81 gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
katarzinka – gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu(termin – 15 września 2009)
Milibiligratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
Nika1980gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 10 października 2009)
sweetpinkygratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu
malin30gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 7 października 2009)
miss.hot gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (termin – 22 października 2009)
sorejna gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 23 października 2009)
Agusia_a9 gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu
flowerspower gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (termin –11 listopada 2009)
gusiec gratulujemy! dwie kreseczki w 19 cyklu
smerfeta01 gratulujemy! dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 19 listopada 2009)
zuzanna12 gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin – 20 listopada 2009)
aliisanka gratulujemy!dwie kreseczki w 8 cyklu ( termin na 15 grudnia 2009)
martaN23 gratulujemy!dwie kreseczki w 2 cyklu (termin 18 grudnia 2009)
Maria2008 gratulujemy!dwie kreseczki w 1 cyklu (termin 12 grudnia 2009)
edi25 gratulujemy! dwie kreseczki w 4 cyklu (termin 10 stycznia 2010
fleurdelacour gratulujemy! dwie kreseczki w 9 cyklu

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]

agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
Malga19 - Aniołki dwa [*] [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości