|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 VII Oczekiwania na cud wyników cd
Kiedy był egzamin gimnazjalny? Dawno. CKE dopiero dziś zamieściło oficjalne klucze. No to sobie poczekamy...
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś były jeszcze matury ze słowackiego i szwedzkiego. Ale już zrezygnowali A jak tam z twoim filmowym egzaminem? Przygotowujesz sie juz jakos? Założe się, że jakby była matura z wiedzy o filmie to byś nie miała na przeciwko
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam na onecie z zdenerwowałam się bo jacyś ludzie piszą że nie wiedzą czego my tak przeżywamy z tej matmy bo to banał w porównaniu z maturami ze starej( koleś pisał 7 lat temu maturę)
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie by mi się nie chciało jej zdawać. Na półce czeka już świeżutka Historia filmu Płażewskiego. Bagatela 700 stron.
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mam pytanie, czy może ktoś wie czy jak w zadaniu z matematyki które składa się z podpunktów "a" "b" i "c" przykładowo zrobi się tylko "a" i "b" to są za to punkty czy już całe zadanie skreślone?
|
|
|
|
#3817 |
|
Pani Buka
|
w ogóle jest cudowanie z tą maturą. udziwniają tylko i same problemy :/
dziewczyny od WOS-u - widziałyście? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._trudniej.html a ja napisałam bardziej rozprawkę, niby rozpatruję obie strony problemy, ale jaka to głupota! w ogóle z tego co widzę to jakieś dziwne matury w tym roku są. mam za długą prezentację minimalnie i nie wiem co wywalić
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).
|
|
#3819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka patologia... Dla mnie ten temat to jest taki opinion essay jak na angielski. Ja bym chyba pisała swoje zdanie a nie za i przeciw. Mogli doprecyzować... Dobrze, że nie zdawałam wosu. ![]() Cytat:
![]() Jejku, jak tak nienawidzę wosowatych&ekologicznych tematów na angielskim. Dzięki
Edytowane przez paula007 Czas edycji: 2009-05-13 o 19:01 |
||
|
|
|
#3820 |
|
Pani Buka
|
to jest patologia, niestety
![]() umiem już prawie jedną stronę prezentacji to pójdę grać w simsy a po polskim ściągnę sobie może którąś z tych gierek o których dziewczyny mówiły ![]() a grała któraś w Tarzana? albo Pottera? ![]() EDIT: Super... część mojej klasy jest już po ustnych i dzieli się wrażeniami. podobno ten kretyn którego mamy w komisji zadawał im okropne pytania, ogólnie stwierdził, że sprawę potraktowali "po macoszemu"... koleżankę która omawiała wiersze Szymborskiej, zapytał, na której stronie jest o niej napisane w podręczniku ![]() ![]() a jedna z najlepszych uczennic w klasie dostała tylko 11 pkt. ale chyba wszyscy zdali...
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2009-05-13 o 19:07 |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szkole nauczycielki klucz od polskiego dostaną dopiero 19 maja...
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie to nie ja (niestety :P ) to jest pixie- koleżanka się pewnie na nią wystylizowała :P
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
O, Potteromaniaczka się zgłasza! Uwielbiałam lot na hipogryfie
Tak więc no, idę na imprezę Miłego wieczoru!
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie.
Czy ta rozprawke z Wosu(podstawa) bylo trzeba napisac na iles slow(250 jak na polskim?) Ale ja jestem tepa..czemu ja do cholery tego Wosu-u nie wzielam ![]() ![]() ![]() Rozprawka do napisania-wodolejstwo..zadania na czytania ze zrozumieniem..a z Wosu zawsze bylam dobra.. a wzielam sobie geografie gdzie map niektorych nie umialam pojac( w szkole) i nie wiem czy zdalam
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
z roku na rok matury sa coraz gorsze, to widac juz w tym roku... ile nerwow, problemow, stresu, jakie te egzaminy sa trudne, jak dla mnie nieadekwatne do nazwy "posdtawa" i "rozszerzenie"
ciagle zmiany, klucze, kryteria, brak myslenia w ogole jedno wielkie gowno! za roku ma juz bycc matura inaczej przeprowadzana, za 2 lata tez sie pewnie zmieni 3/4 i badz tu czlowieku madry ludzi naprawde sie ucza, przygotowuja bardzo dlugo zeby zaliczyc wszystko jak najlepiej a Ci z CKE podkladaja wszystkim swinie i jaja sobie robia z ludzi..! Program nauczania w szkolach, podrecznikach tez jest roznya na egzaminach jest czesto co innego... boze, jak dobrze ze ja juz mam liceum za soba chocbym miala teraz zaczac kariere na zmywaku to za chwiny nie chcialabym wracac to tej patologii, jaka jest polska szkola i edukacja!
|
#3826 |
|
Pani Buka
|
Ilona, po pierwsze, nie wiadomo, czy to miała być rozprawka, czy coś innego
lot na hipogryfie był boski aaa boję się ustnego.
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w to i w to. Ale w Potterze nie szło mi latanie na miotle i o ile pierwszy mecz quiditcha udało mi się przejść, o tyle jak znowu miałam grać w niego, to już się poddałam, bo nijak nie szło.
No nauczyciele klucz dostaną jak będą sprawdzać prace. Ale to tylko ci, którzy mają uprawnienia |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten podstawowy Wos kurde zdalabym bez wiekszej nauki.. i te rozprawki z rozszerzenia wg mnie nie byly trudne..
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
BYDGOSZCZANKI!
Powiedzcie mi, znacie jakiegoś dobrego, fajnego, miłego fryzjera który nie zedrze ze mnie kasy ?? Wiem, że naprzeciwko Maca na Gdańskiej jest dobry ale troche za drogi jak dla mnie Ogółem chce poświęcić max 40 zł na ścięcie
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- hmm... zawsze mozemy sie razem gdzies umowic i isc do fryzjera ;]
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze spotkaniem to narazie cienko bo nie wiem jak się z czasem wyrobie. Ale myśle że bydgoszczanki mogłyby się jakoś skumkać
|
|
|
|
|
#3833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak na razie to obcinam się tylko w moim pipidówku, a chciałabym, żeby ktoś inny mi doradził w jakiej fryzurze wyglądałabym powalająco ![]() Cytat:
![]() EDIT: No i pokaż się nam w nowj fryzurze
Edytowane przez Alexia09 Czas edycji: 2009-05-13 o 19:34 |
||
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
eh dziewczyny troche pomęczę
czym dluzej wpatruję się w te zadania tym więcej żenujących błędów znajduje :/ wątpie że dostanę się na studia... Najgrosze jest jednak to, że nie jest mi żal samego kierunków a tego że zawiodlam rodzicow :/ chcialam im pokazac ze potrafie to napisac na ponad 90%, ale tez zal mi tego ze nie moge sie nie dostac a oni tyle kasy bula na lekcje rysunku ;( strasznie sie boje ;((((
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie moje plany poszly sie j... A tak bardzo pragne dostac sie do Torunia, zamieszkac tam i w koncu sie usamodzielnic. Nawet nie wisz jak bardzo bedzie mi wstyd jak sie okaze ze nie zdalam i z mioch studiow nici. Bedzie mi bardzo wstyd przed tata ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
nie wiem tylko kiedy dokladnie pojde, bo tam jest ciezko sie dostac i wszelkie formalnosci z umawianiem sie do Lokusa zalatwia moja kolezanka
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bez sensu ... ![]() Cytat:
![]() Maja a skąd jestes?mnie kusi Torun tylko troche blisko mam i połowa rodziny tam mieszka
|
||
|
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
majeczko
***rozumiem Cie nawet nie wiesz jak dobrze . Ja tez te korki tyle czasu temu poswiecilam musze sie tereaz wziać do roboty Boli mnie tez to ze moja siostra znow jest lepsza, oczywiscie jestem z niej bardzo dumna ale przykro mi ze ja znow najgorzej (( maju nie martw sie, musimy zyc mysla ze kazdemu nie poszlo najlepiej i ze progi beda niskie....Wiecie co jest dobre? Kujony, i starzy maturzysci wypowiadajacy sie ze to matura dla tłuków... smiech na sali buhehe |
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie martwcie się na zapas. Ja co prawda większość zrobiłam dobrze, no ale jak się ktoś doczyta i znajdzie skrawki w tych kreśleniach to będzie cud. W tym roku niewątpliwie matura jest trudna, każdy zawalił. Za bardzo nas państwo potrzebuje matematyczki!
![]() A Ci co zdawali 7 lat temu to niech się nie mądrują, bo są pewnie po 5 latach studiów ścisłych i po 2 latach praktyki. Nie ma co zwracać na takich uwagi.
Żyj pełnią życia i nie bój się tego co Cię spotyka. Wszystko zawsze kończy się dobrze! Edytowane przez biedronka91 Czas edycji: 2009-05-13 o 19:44 |
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w sumie na studniówke czesała fajna babeczka na Cieszkowskiego w salonie L'oreala. Dziewczyny na fryzjerskim piszą o jakimś salonie 'Secesja' na Cieszkowskiego ale nie wiem czy to ten sam. W L'orealu za tą moją burze loków zapłaciłam 50 zł, ale nie wiem czy ścięcie jest tańsze czy droższe Ale za podcięcie końcówek i grzywki nie musiałabym dopłacać do tej mojej fryzury wtedy
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Aj matma poszla jak poszla. Mysle, ze wiekszosc nie dostanie tyle % ile sie spodziewala. Takze akcja "obnizamy progi" trwa ;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Kiedyś były jeszcze matury ze słowackiego i szwedzkiego. Ale już zrezygnowali 

).

a po polskim ściągnę sobie może którąś z tych gierek o których dziewczyny mówiły 

mąż i żona![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)