|
|
#4951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
WItajcie dziewczyny, dopiero teraz dokopałam się do waszego wątku, a gdzieś założyłam podobny.
Od wczoraj latam jak na skrzydłach, a to przez to że kupiłam wspaniały biustonosz. Jestem kobietą dość obfitych kształtów, zawsze miałam problem z biustonoszami. W sklepach firmowych nie ma dużych rozmiarów, na bazarach są biustonosze z dużymi miseczkami, ale zazwyczaj takie babcinne namioty. A wczoraj weszłam do tesco, moda w stylu fm ... Biustonosze w każdym rozmiarze, ładne wzory, na spokojnie przymiezyłam, pooglądałam. Biustonosz idealny, zero wałeczków, nigdzie nie wystaje sadełko, dopinam się w bluzki w które przy innych stanikach sie nie dopinałam, co nie znaczy że biust wygląda gorzej, wręcz przeciwnie. Dobry biustonosz odjął mi pare ładnych kilogramów. Wygląda(m) bosko! |
|
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
Biejatko, a jakie rozmiary są tam dostępne? Obwody zapewne powyżej 70, ale jakie miseczki? Można dostać np. 70H?
|
|
|
|
#4953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kreseczki są plunge ![]() Freya to bardzo dobry pomysł jak na pierwszy stanik z tym ze to model dość rozciągliwy wiec mysle ze powinas zanizyc obwód bardziej niz zwykle. ( nie znam twoich wymiarów wiec nie wiem czy odpowiednio zanizylas ) Tu masz tabelę róznych staników: http://spreadsheets.google.com/pub?k...Gjb8-r-aEKk9Hw mozesz sprawdzac opinie dziewczyn z podobnymi wymiarami przed zakupem.
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#4954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie.
|
#4956 |
|
Wtajemniczenie
|
Luizko, mnie się bardziej podobasz w Mai, niż w Zarze. jakoś ładniej na biuście się układa.
Dziewczyny, ponawiam moje pytanie- jak się mają obwody CK do Maskaradek/Panache/Freyi? |
|
|
|
#4957 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ten sam model może różnic się w innym kolorze, a co dopiero różne modele i różne firmy ... a wogóle już troche siedzę w temacie i jak wchodzę na strone producenta i widze nowe modele w szerszej rozmiarówce to aż się zaczynam uśmiechać ... fajne to - wogóle są nowe chyba 3 modele na stronie comexim, na curvy kate też zapowiedzi jesienne jakieś nowe modele się pojawiły ... no i ogólnie, że coraz wiecej polskich firm rozszerza rozmiarówkę
|
|
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12282139]hmm ale to zależy jaki model
ten sam model może różnic się w innym kolorze, a co dopiero różne modele i różne firmy ... a wogóle już troche siedzę w temacie i jak wchodzę na strone producenta i widze nowe modele w szerszej rozmiarówce to aż się zaczynam uśmiechać ... fajne to - wogóle są nowe chyba 3 modele na stronie comexim, na curvy kate też zapowiedzi jesienne jakieś nowe modele się pojawiły ... no i ogólnie, że coraz wiecej polskich firm rozszerza rozmiarówkę [/quote]Jeszcze boja sie produkowac mniej niz D
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nigdy nie miałam kreseczki/rowka i też sie zastanawiam czy jak bede nosić dobre staniki typu plunge czy bede miała ten rowek/kreseczkę. i nie wiem jak tam z migracją bo ja nie widze u siebie zadnych kresek pod pachą. Ale moze dlatego ze szkielet ze mnie. Moze cyce mi na doł uciekły??
|
|
|
#4960 |
|
Wtajemniczenie
|
Veliko, właśnie Masqueradki są boskie
Mogłabym się skusić ja jakąś gdybym miała pewność, że będzie super leżeć. Jak na razie mam jednak złe doświadczenia z zakupami przez internet, zawsze rozmiary były nietrafione. Ale wiem już jaką mniej więcej potrzebuję "głębokość" miski i szerokość fiszbinu W związku z tym mam prośbę. Jeśli któraś z Was ma jakąś Masqueradkę w rozm. 28 E, F lub 65 D, DD to proszę podajcie wymiary ich szerokości fiszbin i "głębokości" miseczki. Najbardziej podobają mi się: Pandora, Minerwa, Antoinette, Regency, ale za wymiary innych też będę wdzięczna
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2009-05-13 o 14:04 |
|
|
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety zamawiając przez internet nigdy nie mamy pewności, że stanik będzie dobrze leżał. Możesz trafić w dobry rozmiar, ale być niekompatybilna z danym modelem. Jednak jak kupujesz w sklepach internetowych, to zawsze masz możliwość zwrotu. |
|
|
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
Mam!
A więc mój rozmiar to 34ff. W pon. poszłam sobie do stacjonarnego Bravissimo i przeszłam profesjonalny bra fitting. Okazuje się, że najlepsze są dla mnie biustonosze lekko usztywniane i nie powinny być bardzo zabudowane (to przez tą asymetrię ). Wszystkie miękie marszczyły mi się na jednej piersi . Kupiłam Masquerade Luna w kolorze zielonym - http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-5241.html. Ładnie to to wygląda na ciele, robi śliczny dekolt choć muszę powiedzieć, że gdy kobieta mi ją pokazała to się przeraziłam nie na żarty. Miseczki jak garnki![]() PS: Czy wy też zauważyłyście , że niektóre kobiety gdy próbuje się je uświadomić co do prawidłowego rozmiaru biustonosza reagują paniką, a czasami wręcz stają się agresywne? Wczoraj moja koleżanka zaczęła się za mną kłucić i prawie na mnie krzyczała gdy jej powiedziałam, że nosi zły obwód pod biustem (szczuplejsza ode mnie a nosi 80!!!).
Edytowane przez MissBiscuit Czas edycji: 2009-05-13 o 15:22 |
|
|
|
#4963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) to gotowa się obrazić, bo ma zakodowane jakiś stary system i to, że "80" oznacza większy biust niż "65". Myślę, że najlepszym wyjściem chyba jest pokazanie takiej osobie jakieś fachowego artykułu na temat bra-fittingu. A później już się zaczyna polowanie na stanik w odpowiednim rozmiarze
Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl |
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
28FF znajdziesz w różnych sklepach
www.dopasowana.pl www.intimo4you.com Tylko przy tych twoich 60cm pod szukaj raczej ściśliwców. I tu się wybór zmniejsza.
|
#4965 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) zresztą to też jest troche bronienie swoich wyborów ... no bo jak to ... ja wydaję pieniądze na coś co jest złe i niedopasowane ? na jakiś bubel ? dlatego najlepiej nie uderzać bezpośrednio do osoby tylko mówić np na własnym przykładzie .. że czytałam to tamto, że sprawdziłam i naprawdę pomogło i świetnie się teraz czuje w nowym rozmiarze itd żeby zainteresować ale nic na siłe nie "wciskać"
|
|
|
|
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12286524]brak wiedzy oczywiscie jest powodem noszenia złego rozmiaru, ale agresywne zachowanie w przypadku "uświadamiania" jest wynikiem tego, że odbierane jest to jako atak na osobę i choćby coś tam ją tknęło że możesz mieć racje to i tak będzie bronić swego :P (ale to też kwestia tego jak to się przedstawi danej osobie - jeżeli powiesz nosisz zły rozmiar itd to raczej właśnie zostanie to tak odebrane
) zresztą to też jest troche bronienie swoich wyborów ... no bo jak to ... ja wydaję pieniądze na coś co jest złe i niedopasowane ? na jakiś bubel ? dlatego najlepiej nie uderzać bezpośrednio do osoby tylko mówić np na własnym przykładzie .. że czytałam to tamto, że sprawdziłam i naprawdę pomogło i świetnie się teraz czuje w nowym rozmiarze itd żeby zainteresować ale nic na siłe nie "wciskać"[/QUOTE]O to mniej więcej mi też chodziło Ja bym bardzo chciała moją mamę stanikowo uświadomić, ale niestety, jak słyszy, że ja ze spokojem mogę wydać 100 zł na porządny stanik, to jej się to nie mieści w głowie
Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl |
|
|
|
#4967 |
|
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12286524]
dlatego najlepiej nie uderzać bezpośrednio do osoby tylko mówić np na własnym przykładzie .. że czytałam to tamto, że sprawdziłam i naprawdę pomogło i świetnie się teraz czuje w nowym rozmiarze itd żeby zainteresować ale nic na siłe nie "wciskać"[/quote]podpisuję się. taką metodą małych kroków: że znalazłam, kupiłam, albo właśnie szukam udało mi się przekonać 2 dziewczyny, a jak na początku nowej drogi zbyt szybko chciałam uświadomić koleżankę to odpowiedzią była właśnie taka obronna postawa, mimo że nic nie narzucałam, a jedynie proponowałam, widać jednak zbyt szybko jak się pomyślę nad własną reakcją, to pewnie też bym się irytowała, gdyby ktoś mi nachalną akwizycję uprawiał
|
#4968 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(a może wystarczającej wiedzy ... nie chcę żeby jak przyjdzie co do czego stwierdzić, że tak naprawde to nie wiem czy jest ok czy nie :P albo co jest nie tak - a po zlocie lobby wiem, że malo wiem - znaczy swoje piersi znam i wiem co im leży... z cudzymi już gorzej) Cytat:
chociaz jakby mnie ktos tak zaczepił to bym się nie broniła bo jak nieuświadomioną osobę to byłam całkiem świadoma i sama podszywałam odbowdy gdy się okazało, że najmniejszy obwód dostępny i największa miseczka (czyli 70D wg mnie) jest za małe - brałam 75 i skracałam mi brakowało wiedzy na temat tego, że istnieją wogóle mniejsze obwody i większe miski niż to co oferują w sklepach ... w końcu mieszkam w 100tys mieście i nie przyszło mi do głowy, że po prostu nie ma tu takiego asortymentu
|
||
|
|
|
#4969 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12286524]brak wiedzy oczywiscie jest powodem noszenia złego rozmiaru, ale agresywne zachowanie w przypadku "uświadamiania" jest wynikiem tego, że odbierane jest to jako atak na osobę i choćby coś tam ją tknęło że możesz mieć racje to i tak będzie bronić swego :P (ale to też kwestia tego jak to się przedstawi danej osobie - jeżeli powiesz nosisz zły rozmiar itd to raczej właśnie zostanie to tak odebrane
) zresztą to też jest troche bronienie swoich wyborów ... no bo jak to ... ja wydaję pieniądze na coś co jest złe i niedopasowane ? na jakiś bubel ? dlatego najlepiej nie uderzać bezpośrednio do osoby tylko mówić np na własnym przykładzie .. że czytałam to tamto, że sprawdziłam i naprawdę pomogło i świetnie się teraz czuje w nowym rozmiarze itd żeby zainteresować ale nic na siłe nie "wciskać"[/QUOTE]Hm ja tak właśnie próbuję powoli mówić, że czytałam, że sama sobie zmieniłam. Ale jedna kumpela traktuje mnie jak stanikomaniaczkę i już sobie sprawdziła jaki ma rozmiar (co i tak w jej przypadku jest sukcesem), ale nic z tym nie robi... Chyba się poddam. Cytat:
Na razie trochę poczekam, ale jak we mnie coś pękne to ją przyprę do muru z metrem. ![]() Cytat:
![]() I ja tak inną koleżankę "męczę", po sesji wybieramy się poszukać stanika dla niej. Mam nadzieję, że mi się nie wymknie. W ogóle jestem teraz strasznie wyczulona na staniki (obsesja), patrze na kobiety i jak widzę te obwody na łopatkach to mi się ciśnienie podnosi albo bułki widoczne pod koszulką. Koszmar... ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12287201]ja za ostatnikowanie mamy zabieram się już jakieś pół roku - na razie jeszcze nie miałam odwagi (a może wystarczającej wiedzy ... nie chcę żeby jak przyjdzie co do czego stwierdzić, że tak naprawde to nie wiem czy jest ok czy nie :P albo co jest nie tak - a po zlocie lobby wiem, że malo wiem - znaczy swoje piersi znam i wiem co im leży... z cudzymi już gorzej) a jak obca osoba by tak zaczepiła to już wogóle chociaz jakby mnie ktos tak zaczepił to bym się nie broniła bo jak nieuświadomioną osobę to byłam całkiem świadoma i sama podszywałam odbowdy gdy się okazało, że najmniejszy obwód dostępny i największa miseczka (czyli 70D wg mnie) jest za małe - brałam 75 i skracałam mi brakowało wiedzy na temat tego, że istnieją wogóle mniejsze obwody i większe miski niż to co oferują w sklepach ... w końcu mieszkam w 100tys mieście i nie przyszło mi do głowy, że po prostu nie ma tu takiego asortymentu [/QUOTE]Ja kiedyś nawet byłam w moim uświadomionym sklepie (przed uświadomieniem) z mamą, ale ja wierna HM pushupom nie wyobrażałam sobie nic innego kupić, a za pewne pani by mnie wcisnęła wtedy w jakąś śliczną 65tkę....
|
|
#4970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
milena dopiero swoim zabudowaniem przypadła mi do gustu
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12287871]heh ale powiem Ci że po jakimś czasie od uświadomienia pojechałam do sklepu i też nic nie kupiłam - za bardzo zabudowane to dla mnie było i szukałam czegoś powoli na własną rękę
milena dopiero swoim zabudowaniem przypadła mi do gustu [/QUOTE]Ja jak ubrałam Freyę to się przeraziłam. Takie ramiączka to ma moja babcia z potężnym biustem. I moja Freya lezy głęboko w szafie, bo i tak zły rozmiar kupiłam. I samam chyba się w sumie cieszę. ![]() Oglądam na balkonetce te staniczki Effunaik. Kurczę keidy one będą do kupienia?
|
#4972 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sklep podobno testowany jest, plunge już J+ nawet, więc chyba wszystko na dobrej drodze ... ja już się nie zastanawiam nawet po prostu czekam jak będzie to będzie ... na razie chce nowe CK i cleo ![]() edit: a freye sprzedaj :P co będzie się marnować ?
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;12289660]ehhh taaa te half-cupy cuda
sklep podobno testowany jest, plunge już J+ nawet, więc chyba wszystko na dobrej drodze ... ja już się nie zastanawiam nawet po prostu czekam jak będzie to będzie ... na razie chce nowe CK i cleo ![]() edit: a freye sprzedaj :P co będzie się marnować ? [/QUOTE]Wiem muszę ją sprzedać. Ale nigdy jeszcze tego nie robiłam i ciężko mi się zebrać. ![]() W ogóle jutro rusza już www.BiuBiu.pl
|
#4974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajnie ... chociaz na razie te wyroby z viscosy do mnie nie przemawiaja - jak będzie coś innego to chętnie kupię
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaglębiłam się w wątek o effuniak i: - Zamówienia kolejkowe nie są i nie będą realizowane. - Trzeba czekać na otwarcie sklepu, który ma ruszyć niedługo. Z tym, że to niedługo trwa już rok, ale bądźmy optymistami .
|
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym chciała już dni odliczać. Bo mam ochotę na jakieś koronkowe cudo... Poza tym Ewa mówiła, że ceny to ok. 100-150zł, gdzie w górnej granicy mają już być prawdziwe cuda. Więc jest konkurencja dla brytyjczyków, zwłaszcza patrząc na to jak one wyglądają.
|
|
#4977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety to mało prawdopodobne No ale plunge zawsze przyda się do głębokiego dekoltu
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz się modlę, żeby mi chociaż zbliżył te piersi do siebie.
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko, wiem że w Warszawie jest parę fajnych sklepów, za tydzień jadę na weekend i zastanawiam się czy znajdę tam coś dla siebie poniżej 100 zł w rozmiarze 65 F/ 65 FF. Myślicie że da radę? Bo do końca maja chciałabym sobie coś kupić, na razie tylko zastanawiam się nam Portią Curvy Kate z dopasowanej (za 89 zł jest w promocji...). Ale z tego co wiem one dość zabudowane są, a wolałabym coś mniej na lato :/ ehh, sama już nie wiem. Myslicie że dostanę tam coś?
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
chyba nic innego jak CK albo milena poniżej stówy się nie znajdzie:/
masz Peachfield, dopasowaną, abrakadabrę, li paire (nie wiem jak z asortymentem), chatte w promenadzie i to chyba tyle, o czymś zapomniałam? ceny raczej wyższe niż w necie, albo równe.
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Mysłałam tez o tym staniku 
Od kreseczki są plunge
ten sam model może różnic się w innym kolorze, a co dopiero różne modele i różne firmy ... 

A więc mój rozmiar to 34ff. W pon. poszłam sobie do stacjonarnego Bravissimo i przeszłam profesjonalny bra fitting. Okazuje się, że najlepsze są dla mnie biustonosze lekko usztywniane i nie powinny być bardzo zabudowane (to przez tą asymetrię
). Wszystkie miękie marszczyły mi się na jednej piersi
i prawie na mnie krzyczała gdy jej powiedziałam, że nosi zły obwód pod biustem (szczuplejsza ode mnie a nosi 80!!!).