...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 18:24   #2011
Rajskie mniam
Raczkowanie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Witajcie !
U mnie dół najpierw w wekkend inwentura siedzialam w robocie od 6 rano do północy, w niedzielę od 8 do 15 kiero postawił kebaby zjadłam bo co miałam zrobić ale głównie mięso i surówki i parę frytek brzuch mnie rozbolał mialam gazy jakich nie miałam od 3 miesięcy i na dodatek od picia lodowatych energidrinków gardło mi siadło po niedzieli straszna tragedia rodzinna rycze non stop własciwie to nie jem , nie wiem czy bez psychola sie obejdzie wiec narazie mam nadzieje ze sie pozbieram
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 18:34   #2012
zebrawpaski
Zakorzenienie

Rajskie mniam - jesteśmy z Tobą. Trzymaj się dzielnie!
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 19:18   #2013
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Rajskie mniam - jesteśmy z Tobą. Trzymaj się dzielnie!

Rajskie mniam ....w końcu zawsze po burzy wychodzi słońce. To tylko chwilowe problemy...Pozostaje nam tylko współczuć. Wierzymy, że będzie dobrze i wszystko się jakoś ułoży.Składam wyrazy współczucia.

zebrawpaski wdg mnie z twoim menu wszystko OK.. Przykładowe moje dzisiejsze menu:
śniadanie: serek wiejski+pokrojony pomidor+pieprz+sól -> wymieszane ->zjedzone -> dobre było
Obiad -> zmodyfikowany na potrzeby diety bigos z młodej kapusty
kolacja.... jeszcze myślę
płyny: woda, herbata czerwona lub zielona, cola ligth-zamiast słodyczy do których mam niepohamowany pociąg

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Dziewczęta rozpoczął się sezon na młodą kapustę. Zrobiłam sobie dzisiaj z niej bigosik zmodyfikowany na potrzeby diety, podaję sposób wykonania - może ktoś sobie zaserwuje, bo akurat jest w fazie P+W .

Bigos z młodej kapusty zmodyfikowany
---------------------------------------
główka młodej kapusty, mogą być dwie
mięso mielone z indyka
pierś z kurczaka
przecier pomidorowy
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki
kostka rosołowa
inne przyprawy do przyprawienia mięsa wg uznania

kapustę pociąć w szatki. Podlać trochę wody i dusić, aż kapusta zmięknie i "ulgnie". W trakcie wrzucić kostkę rosołową.
Mięso mielone poddusić w rondelku (oczywiście na wodzie)- dodać przyprawy np. do mięsa mielonego, oregano, słodka papryka, czosnek granulowany etc.
Pierś kurczaka pociąć w kosteczkę - poddusić w rondelku na wodzie-przyprawić - curry, przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany, suszone zioła etc. co kto lubi. Kurczaka i mielone z indyka wsypać do ugotowanej kapusty. Wymieszać i gotować wszystko razem. W razie potrzeby podlać wodą, ale niedużo, (bo przecier pomidorowy też zaw. wodę). Dodać kilka łyżeczek koncentratu, wlać przecier pomidorowy. Mieszać i zagotować. Wrzuciłam jeszcze przyprawę w kostkach małe czerwone papryczki i pieprz do smaku. Smacznego
Z dwóch główek kapusty i 30dag mielonego z indyka wyszło mi pół dużego garnka. Zawsze to coś nowego dla podniebienia

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2009-05-12 o 19:20
Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 19:30   #2014
zebrawpaski
Zakorzenienie

Wygląda pysznie - trzeba wypróbować. Ja chyba założę zeszyt z przepisami.

Dziewczyny powtarzam moje pytania i proszę o odpowiedz:

- Czy placek proteinowy można stosować w I fazie?
- Czy można jeść flaki wołowe ?- nie są wymienione w książce ale gdzieś się doczytałam, że w oryginale jest o nich mowa...- wiecie coś o tym?
Stary 2009-05-12, 19:54   #2015
sŁoNeCzKo :)
Raczkowanie

GG do sŁoNeCzKo :)

Cytat:

- Czy można jeść flaki wołowe ?- nie są wymienione w książce ale gdzieś się doczytałam, że w oryginale jest o nich mowa...- wiecie coś o tym?
W I fazie możesz jeść placek z twarożku, placek na słono, placek na słodko, palcek z suszonym mięsem, chlebek proteinowy dr Dukana, pizzę z tuńczykiem i tartę z cynamonem
Stary 2009-05-12, 20:31   #2016
Agna
Zadomowienie

Cytat:

placek . Ja sobie robiłam w formie omleta na patelni oczywiście bez tłuszczu na to serek ( w fazie z warzywami - na to warzywa), albo kefir 0% najlepiej owocowy
co do flaków - nie mam pojęcia ale skoro wołowinę można (bo chyba można..nie jestem pewna ) to flaki czemu nie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

P.S. Moje pytanie do was. Odkąd jestem na diecie w ostatnim czasie, schudłam w sumie 8kg, ale no właśnie.....jak pozbyć się drugiego podbródka?? Nie znika , a zrobił mi się poraz pierwszy w życiu - od zażywania hormonów i nie mogę się go pozbyć

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-05-12, 20:43   #2017
zebrawpaski
Zakorzenienie

Wołowina jest bardzo polecana - na drugim miejscu w pnkt Mięsa ale za wyjątkiem - antrykotu z kością, rozbratla z kością oraz kawałków do duszenia i na rosół. Nie bardzo wiem co więc z tej wołowiny pozostaje możliwe do zjedzenia....chyba jedynie flaki

Oczywiście - cała ja - taki napaleniec - mialam nic nie jeść już ale pobiegłam zrobić te placki. Użyłam otrąb pszennych i żytnich bo tylko takie mam (swojskie z naszego zboża) i chyba przegięłam bo Dunkan mówi o owsianych otrębach - i musze się w takie zaopatrzyć. Placuszki pyszne - zawsze to coś nowego

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Agna - jak się postaram i mocno przycisnę brodę do szyji to mam 4 podbródki. Recepta na jeden podbródek - nosić głowę wysoko podniesioną z zadartą brodą do przodu w koncu jesteśmy dumne bo trzymamy się diety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 20:52   #2018
goska9110
Przyczajenie

Witam!
świetnie, że został założony ten wątek
Sama zaczełam stosować diete Dukana i nie ukrywam, że mam do was kilka pytań:
-w książce Dukana jest wzmianka o serkach homogenizowanych.. ale nie znalazlam, czy mogą być one smakowe (waniliowe itp) czy muszą być naturalne (są dość niesmaczne..;/)??
-i jak wygląda sprawa z jogurtami? Tylko naturalne, czy na te owocowe też można sobie czasem pozwolić??
-czy jeśli próbowałam wcześniej tą diete dwa razy , ale wykruszylam się po I fazie, to zaczynając po raz trzeci efekty mogą być już mniej zachęcające?? Bo jak na razie mam 4dzień a z wagi nie lece (
Prosze o odpowiedz i z góry dziekuje
Trzymajcie kciuki!
Pozdrawiam
Gosia
goska9110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 21:00   #2019
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Rajskie mniam * trzymaj sie bedzie lepiej!

serki homogenizowane smakowe maja duuuuzo weglowodanow, zwykle naturalne maja znaczna przewage bialka.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-12, 21:18   #2020
Gosiiaczek
Raczkowanie

Rajskie mniam 3maj sie !!!!! płacz,krzycz i pisz bo jestesmy z TOBA!!!!!

Agna a ty napewno przesadzasz z tymi wlosami ????? co ??? ja tez jutro do fryzjera hhhaaaa znów ciekawe co teraz mi wyczaruja hhhiii po zielonych to juz nie wiem )) uwielbiam to!!!!! jupi jupi jupi!!!!!
Stary 2009-05-13, 05:23   #2021
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Rajskie mniam 3maj sie !!!!! płacz,krzycz i pisz bo jestesmy z TOBA!!!!!

Agna a ty napewno przesadzasz z tymi wlosami ????? co ??? ja tez jutro do fryzjera hhhaaaa znów ciekawe co teraz mi wyczaruja hhhiii po zielonych to juz nie wiem )) uwielbiam to!!!!! jupi jupi jupi!!!!!

niestety nie przesadzam

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

dziewczyny na fmania znalazłam taką wypowiedź:
cyt.:
"Poczytałam trochę o diecie dr Dukana w necie i tutaj ,bo szukam sposobu na skuteczne zmniejszenie obwodów ,które mi , niestety,troche wzrosły.
Chyba jednak nie odawżę się jej zastosować ,bo skutki zdrowotne mogą być przykre.
Taka ilość białka bardzo zakwasza organizm, prowadzi do jego ketozy ,efektem czego jest zanik apetytu,ale i bardzo wysoki wzrost kwasu moczowego.
Tu daje cytat dotyczący wydalania kw.m. z organizmu.
"Około 75% kwasu moczowego jest wydalane z moczem, 25% przechodzi do przewodu pokarmowego i jest rozkładane przez bakterie jelitowe. Stężenie kwasu moczowego we krwi osób zdrowych wynosi 150-475 &micro;mol/l (2,5-8 mg/dl). Z moczem wydala się średnio 500 mg kwasu moczowego w ciągu doby w postaci wolnej lub w formie soli (zależnie od pH moczu). Kwas moczowy jest trudno rozpuszczalny w wodzie i w środowisku kwaśnym może odkładać się w stawach i w nerkach tworząc kamienie moczanowe. W środowisku zasadowym tworzy łatwo rozpuszczalne moczany."

Źródło: „http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_moczowy”

Z tego opisu jasno wynika ,że zwiększenie ilości wody nie spowoduje jego większego wydalania z organizmu.
O skutkach wysokiego poziomu kw.moczowego można poczytać w necie.
Do tego dochodzą zaparcia, które będą powodowały stany zapalne jelita grubego i kolejny problem gotowy.
Myśle ,że rozsądna dieta niskotłuszczowa, z dobrymi węglami i ok.1 g białką /kg
wagi ciała + ruch ,będą dla mnie lepszą alternatywą ,zwłaszcza,że poziom kw.moczowego i tak mam podwyższony.
Wszystkim ,którzy zdecydują się na stosowanie tej diety ,radzę sprawdzić poziom kw. przed dieta i kontrolować w trakcie. "

Co wy na ten tamat sądzicie?

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 05:49   #2022
wytrykusek
Raczkowanie

GG do wytrykusek

HEJKA
Chętnie się przyłączę...
Napiszcie
Stary 2009-05-13, 08:45   #2023
Efcia11
Przyczajenie

Agna, Dunkan piszę o przeciwskazaniach - chore nerki to jedno z nich, pewnie ze względu na zakwaszanie organizmu.

Badania nie zaszkodzą więc wybiore się w tym tygodniu do przychodni.

Dobra wiadomość jest taka że picie kawy obniża poziom kwasu moczowego we krwi. Z tego wynika że nie powinnyśmy sobie jej odmawiać.
Stary 2009-05-13, 09:22   #2024
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Mozna otreby owsiane, a platki owsiane? Bo ja bym takak owsianke zjadla...

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 09:53   #2025
ania120kg
Raczkowanie

Hey dziewczynki właśnie wróciłam z księgarni i ma tą książkę dr Dukana! Zabieram się za lekturę. Na śniadanko serek wiejski! pije cały czas wodę ,ale mi nie smakuje!
ania120kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:15   #2026
margo27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Mozna otreby owsiane, a platki owsiane? Bo ja bym takak owsianke zjadla...
Mozna otreby owsiane i pszenne, ja czesto robie sobie z nich owsianke na sniadanie, na szkl mleka daje 2 tyzki otrebow owsianych i 1 pszennych i 2 slodziki
Co do płatków to nie wiem, tez sie zastanawialam nad ich kupnem, niby maja bardzo podobne wartości odżywcze w 100g do otrab.
margo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 10:23   #2027
zebrawpaski
Zakorzenienie

(
05.05.2009)66.4kg - 60.0kg - 57.0kg(18/07/2009)
Było 66,3kg Jest 63,8kg Będzie 57 kg (z nadzieją na 55kg )
Stary 2009-05-13, 12:31   #2028
Agna
Zadomowienie

Kto aktualnie jest w fazie z warzywkami ?
Może nie macie pomysłu na obiad?

Polecam rybę z warzywami. Pychota

Ryba z warzywami
-----------------------
Filet z dorsza, może być panga (lub z jakiejkolwiek innej ryby), ale dorsz i panga najlepsza
1marchewka
1mała pora lub 1/2 dużego
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
sos sojowy (najlepiej jasny, od ciemnego ciemnieją warzywa)
przyprawa do ryb, pieprz, zioła
folia aluminiowa (kawałek, żeby zmieścić naszego fileta plus na zawinięcie)

Marchewkę zetrzeć na tarce (grube oczka), porę przeciąć wzdłuż i posiekać na półtalarki, paprykę pociąć w zapałki, oczywiście fileta rozmrozić . Rozmarzniętego fileta z ryby posypujemy przyprawą do ryb (alternatywnie delikatem), ziołami i pieprzem wg uznania.
W oryginale warzywa pokolei kładziemy na patelnię i podsmażamy (blanszujemy) na odrobinie oleju. My nie możemy oleju, wiec wkładamy po kolei warzywa do garnka z odrobiną wody (kolejność dowolna). Obgotowujemy do miękkości (powiedzmy aż będzie aldente), po kolei osobno wszystkie warzywa. Ogotowane przekłądamy razem do większej miski lub garnka. Przestudzić. Gdy ostygnie wlać do warzyw sos sojowy (na czuja do smaku) oraz pieprz i wymieszać. Na kawałek foli aluminowej (środek) nakładamy trochę warzyw na kształ naszego fileta, tzn. robimy "podkład" pod fileta na niego kładziemy naszego przyprawionego filecika i na niego również wykładamy warzywa - przykrywamy go "pierzynką". Szczelnie zamykamy folię wokoło ryby nie zapominając o brzegach folii, najlepeij je zwinąć i zgnieść. Na blaszkę i do piekarnika na ok.30 min w temperaturze 200st.C Po upieczeniu odwinąć z folii (uwaga gorące) i zsunąć widelcem na talerz. Gotowe
Pychota
Najlepiej smakuje gdy warzywa są zblanszowane na oleju, ale dla potrzeb diety olej trzeba wyeliminować niestety
Życzę smacznego!

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Edytowane przez Agna
Czas edycji: 2009-05-13 o 12:44
Stary 2009-05-13, 12:46   #2029
mimee
Raczkowanie

Rajskie wszystko się jakos poukładaa w obliczu problemów rodzinnych dieta to pikuś i nie zaprzątaj sobie zbytnino głowybędzie odpowiedni czas na dietę

Gosiaczek poszłam twoim tropem i wieczorkiem wczoraj zastananawiałam się nad 10 najlepszych dań proteinowych. i oto one wg mnie:

1. pizza proteinowa
2. sałatka z kurczakiem w sosie koperkowo-ziolowym
3. tatar
4. flaki
5. gulasz strogonof
6. indyk duszony z sosem musztardowym
7. sałatka z tuńczykiem
8. ser biały z warzywami
9. galaretka z kurczaka z pietruszką
10. papryka nadziewana mięskiem

I w sumie to trudno mi było zrobić ta listę, bo doszłam do wnniosku, ze duzo rzeczy mis makuje na tej dieciefajna zabawa
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 14:11   #2030
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

jak ja wam zazdroszcze kuchenek i piekarnikow. Ja juz na moja mikrofale to bleeeeeee. Duzo da sie zrobic,a le jednak to nie to samo co upiec sobie kuraka w piekarniku na chrupiaco i zloto (a trzeba bylo brac mikrofale z grilem)

Dzis rano szlam do pracy i zaraz po wyjsciu z metra dostalam owsianke (panienka z coffeeshopu stala i rozdawala kawe i owsianke). Pycha byla i tak mnei jakos na platki owsiane naszlo.

Jak mi brak serka wiejskiego. Tutaj obrzydliwy jest, kwasny jak na occie i w niczym nie przypomina takiego pysznego z piatnicy czy nawet wloszczowej. a w okolicy nie ma sklepow z polskim zarelkiem niestety. a przynajmniej nie z serkami. Ze tez Tesco jeszcze nei wpadlo napomysl zeby serek wiejski sprowadzac. ja bym od razu caly zapas wykupowala

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 17:52   #2031
Raczkowanie

wiolqn nie martw się jakby mocno Cie na serek chwyciła chcica to wyślemy paczkę^^

zanim przeszłam na dietę to czesto lubiłam zjeść sobi tzw mace własnej roboty -> mąka, woda i sól, smażone na patlni teflonowej z niewielkim dodatkiem masła^^

A dzisiaj rano się wycwaniaczyłam Poszłam do `Piotra i Pawła` na dział ze zdrową żywnościa i co kupiłam? Otreby owsiane i przenne, i jajka sztuk 6 po powrocie do domku zrobiłam sobie wysokobłonnikową macę z sosem (biało)serowo-jogurtowym z odrobina oliwy z oliwek xD

Hmm.. i powiem wam (to tak odnośnie postu wyżej), że nie chcę mi się aż tak dużo i często jeść na tej diecie, tylko suuuszy mnie jakbym była na jakims kacu I np.: dzisiaj zrobiłam sobie drugi dzień warzywny; czuję, ze waga nie spada, ew może ciut w górę skoczyła (po spodniach czuję i widzę jak brzuch mi wywaliło). No, ale biorąc pod uwagę, że spałaszowałam kopytka, które tata mi przywiózł, bo "babcia specjalnie dla wnusi zrobiła" to od jutra będę sie tym martwić )

Jutro na śniadanie -> jajecznica z kiełbaską jakąś, na 2gie śnaidanie jogurt naturalny, na obad kotlet z CZYMŚ, kolacja jeszcze pod znakiem zapytania stoi ...chociaż jak przeczytałam wyżej o tych otrębach z mlekiem a la owsianka to mi slinka pociekła
Stary 2009-05-13, 18:45   #2032
magi777
Przyczajenie

JA jestem drugi dzień w II FAZIE tzw. naprzemiennej... i chce sie pochwalić rezultatami, otóż po I FAZIE tj waga 6 dnia rano wyniosła -6,6kg....efekt niewiarygodny byłam w szoku ale już się oswoiłam z tym spadkiem wagi...uczciwie stosowałam tę dietę; na śniadanie jadłam jajko rozbełtane z mlekiem i smażone na patelni teflonowej, drugie sniadanie to np. serek wiejski 3%, na obiad ryba pieczona w foli lub gotowana na parze lub pierś z kurczaka też pieczona
lub na parze,a na kolację jadłam np. łososia wędzonego lub ser biały chudy rozdrobniony z jogurtemm...i najważniejsze piłam i piję bardzo dużo wody ponad 3litry. Teraz od wczoraj jestem w II fazie i dzis rano wagi mi przybyło +0,4kg ale się tym nie przejmuję bo w książce jest to uwzględnione że na samym początku II Fazy można trochę nawet przytyć ale czuję po ciele że nadal chudnę...ciuchy nagle są za duże wszystke do wymiany.
Muszę powiedzieć że czuję się świetnie wręcz doskonale, w pracy wszyscy przychodza do mnie i mnie podziwiają i nie mogą się na dziwić że tak dużo w tak krótkim okresie schudłam...ale ja przecież nadal chudnę...a jeszcze w planach mam drugie tyle i wiem że teraz proces będzie dłuży bo około 1kg na tydzień.
Dziewczyny ja widzę po sobie że skóra mi się napina jest jędrna...bo to tyle białka i ono to sprawia....polecam uczciwie podejść do tej diety a będziecie tak radosne jak ja
magi777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 18:47   #2033
Gaga444
Przyczajenie

GG do Gaga444
Thumbs up Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Halo Laski,

No więc ....nie zaczyna się zdania od no więc..hehhehh

Robię sobie tatarka...dużo...30 dag mięsa wołowego (zmieliłam)+2 żółtka+duża cebula drobno posiekana+2 ogóreczki korniszonki drobno pokrojone(niestety sklep na mnie czeka w związku z ogóreczkami) i przyprawy..czyli chilli,pieprz,sól,maggi.. .chętnie bym dodała oleju ...ale to w innym terminie ...

i dygresja na temat włosów.....jeszcze nigdy nie było tak źle żeby gorzej być nie mogło!!!! więc głowa do góry (to w sprawie 4 podbródka), włosy odrosną i zawsze po 7 latach chudych możemy oczekiwać 7 lat zmian...oby na lepsze...

i więcej OPTYMIZMU moje PANIE!!!!
Gaga444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 20:13   #2034
czekoladoholiczka
Przyczajenie

Hej Maggi777 !
Jestem pełna podziwu dla Twoich efektów! !! ja jestem w 9 dniu diety , i dzien na warzywkach. niestety tylko 2 kg schudłam. Czy mogłabyś mi zdradzić jaki masz wzrost wage i czy to Twoje pierwsze odchudzanie? bo ejstem ciekawa co ze mna jest nie tak ze nie chudne, a rowniez przestrzegam dietki.
A Tobie zycze zebys trzymala tak dalej !
ej w ksiazce jest napisane zeby nie uprawiac sportu jakos starsznie, ale mysle ze bieganie raz na jkis czas moim zolwim tempem nie zaszkodzi co?:P
Stary 2009-05-13, 20:36   #2035
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladoholiczka Pokaż wiadomość
Hej Maggi777 !
Jestem pełna podziwu dla Twoich efektów! !! ja jestem w 9 dniu diety , i dzien na warzywkach. niestety tylko 2 kg schudłam. Czy mogłabyś mi zdradzić jaki masz wzrost wage i czy to Twoje pierwsze odchudzanie? bo ejstem ciekawa co ze mna jest nie tak ze nie chudne, a rowniez przestrzegam dietki.
A Tobie zycze zebys trzymala tak dalej !
ej w ksiazce jest napisane zeby nie uprawiac sportu jakos starsznie, ale mysle ze bieganie raz na jkis czas moim zolwim tempem nie zaszkodzi co?:P
ja jestem w 17stym dniu diety i też mam -2kg :-(
Ponadto wychodzę z dość sporej wagi, a wg informacji z książki im więcej się ma do zrzucenia tym szybciej się chudnie. Natomiast w przeciągu 10 dni SB zrzuciłam 6 kg. Ktoś wspominał, że SB jest podobna do Dukana, poniekąd. Może dlatego teraz tylko dwa.
Zawsze są wyjątki od reguły.
Maggi777 rzeczywiście - zdradź czy to twoja pierwsza dieta. Jeśli nie to w odstępie jakiego czasu je stosowałaś?
Gratuluję wyniku. Pozazdrościć.Oby tak dalej

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-05-13, 20:43   #2036
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Agna, jak sie dlugo odchudzasz to mozesz miec przestoj... ja jestem na dukanie od 20.03 startowalam z 67,5kg, wiec ma -4,100 ale waga non stop skacze mi miedzy 63 a 65, 200 kg wkurzające.. odchudzam się od 09.2008

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 22:09   #2037
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magi777 Pokaż wiadomość
JA jestem drugi dzień w II FAZIE tzw. naprzemiennej... i chce sie pochwalić rezultatami, otóż po I FAZIE tj waga 6 dnia rano wyniosła -6,6kg....efekt niewiarygodny byłam w szoku ale już się oswoiłam z tym spadkiem wagi...uczciwie stosowałam tę dietę; na śniadanie jadłam jajko rozbełtane z mlekiem i smażone na patelni teflonowej, drugie sniadanie to np. serek wiejski 3%, na obiad ryba pieczona w foli lub gotowana na parze lub pierś z kurczaka też pieczona
lub na parze,a na kolację jadłam np. łososia wędzonego lub ser biały chudy rozdrobniony z jogurtemm...i najważniejsze piłam i piję bardzo dużo wody ponad 3litry. Teraz od wczoraj jestem w II fazie i dzis rano wagi mi przybyło +0,4kg ale się tym nie przejmuję bo w książce jest to uwzględnione że na samym początku II Fazy można trochę nawet przytyć ale czuję po ciele że nadal chudnę...ciuchy nagle są za duże wszystke do wymiany.
Muszę powiedzieć że czuję się świetnie wręcz doskonale, w pracy wszyscy przychodza do mnie i mnie podziwiają i nie mogą się na dziwić że tak dużo w tak krótkim okresie schudłam...ale ja przecież nadal chudnę...a jeszcze w planach mam drugie tyle i wiem że teraz proces będzie dłuży bo około 1kg na tydzień.
Dziewczyny ja widzę po sobie że skóra mi się napina jest jędrna...bo to tyle białka i ono to sprawia....polecam uczciwie podejść do tej diety a będziecie tak radosne jak ja
:O pochwal się lepiej z jakiej wagi wychdziłaś i ile masz wzrostu :P

Hmmm... a ja się zastanawiam czy po wekendzie w domu nie będę musiala wrócić do I Fazy ^^ żeby na czysto zacząć. I od arzu się dokładnie zważe i zmierzę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 23:37   #2038
magi777
Przyczajenie

Smile Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

OK.... jestem dużą dziewczynką mam 176 cm i wychodziłam z wagi 92kg i jest dokładnie tak jak w książce jak się ma co zgubić to jest większa utrata kg, razem ze mną jest na tej diecie moja koleżanka która zaczęła dokładnie w tym samym dniu co ja i ona zgubiła tylko 3kg po I Fazie bo nie miała takiej nadwagi jak ja.
Mogę się pochwalić że ja chudnę po całości...nogi..uda...bio dra no i piersi też....natomiast moja koleżanka chudnie głównie w udach i biodrach......u mnie widać bo wszystko poleciało u niej mniej ale też widać po spodniach...i to mnie bardzo zadowala ale i moją koleżankę też bo ona właśnie w tym miejscu chudnie co chciała najbardziej.
Acha ...zaraziłam tą dietą już kilku moich znajomych...bo każdy chce by mu tak szybko ciało wyszczuplało, mówią że zaczną od poniedziałku....a ja jeszcze mam trochę kilgramów do zgubienia.
Życzę wam sukcesów ale pamiętajcie że trzeba trzymać się sztywno zaleceń dr dukana, bo dzięki temu są efekty.
Całe życie walczę z nadwagą i byłam w życiu na wielu dietach ale tylko ta mobilizuje mnie najbardziej - dlatego że są natychmiastowe efekty...wszystkim szczerze polecam tę dietę.

magi777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 01:09   #2039
zebrawpaski
Zakorzenienie

Fajnie poczytać coś tak budującego. Ja sie najadłam na wieczór (pasta z makreli = makrela wędzona+ ser biały + jaka+ cebula) oraz placek Dukana tym razem już z owsianych otrębów z dodatkiem pszennych - niestety udał się średnio bo nie miałam pod ręką dobrej łopatki do przewracania. ale i tak kolacja była ponad 4 godziny przed snem bo jeszcze nie śpię... Rano miałam wrażenie, że obudziłam sie taka lekka i dużo chudsza...ale to chyba tylko wrażenia. Jutro ostatni dzien z warzywami i znowu proteiny.
Stary 2009-05-14, 08:20   #2040
Gaga444
Przyczajenie

GG do Gaga444

Halo,

Pozdrawiam wszystkie Panie z naszej restauracji

Właśnie pałaszuję Danonka ..Biała Gratka (nie za bardzo mi smakuje), ale ok.12 mam przewidzianego wędzonego halibuta (uwielbiam)...

No i pewne podsumowanie

17 marca było ------ 105,5
14 maja jest ------ 96,5
-----
WYNIK - 9,0

Buziaki
Gaga444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości