|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Jasne - zwykle daje do niego jakies warzywka i robie salatke
![]() do lexie -> no rzeczywiscie za duzy odstep, bo ostatecznie bylam glodna juz o 11 i wtedy tez zjadlam salatke;P a zaplanowalam tak, bo o 13 musialam wyjsc na dwugodznny egzamin i chcialam byc, ze tak powiem, swiezo najedzona No, poza tym odstepstwem dodalam jeszcze do golabka 10 plasterkow ogorka swiezego z koperkiem i jeden duzy lisc kapusty w sosie golabkowym... Jak napisze jadlospis na jutro, zaraz wrzucam. Bardzo dziekuje za wszystkie opinie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Btw. a jakie powinny byc przerwy miedzy posilkami? Ja gdzies czytalam, ze 3-4 h i tak tez robie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
pierwsze wakacyjne
![]() Ś: 90g płatków owsianych+ szklanka taka ponad 350ml mleka koziego+ jabłko duże+ otręby+ siemie lniane+ cynamon IIŚ: serek wiejski+ mix meksykański z felixa ![]() O: pierś z kurczaka+ 80g (suchej) kaszy jaglanej+ dużo sosu pudliszki chińskiego+ troszkę warzyw gotowanych na parze+ dużyy ogórek małosolny+ rzodkiewki+ pomidor+ na deser paczka sezamków P: duża kromka razowca+ sporo makreli wędzonej+ pomidor K: naleśnik+ 2/3 homo nat.+ pomidor+ rzodkiewki+ szczypiorek Proszę o ocenkę bardzo serdecznieee
#4563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko rano jem zawsze owsiankę,na II śniadanie jakieś owoce i jogurt albo serek,potem na obiad jakieś chude mięsko z surówką lub jakaś zupa chuda np. z ryżem brązowym,następnie na podwieczorek np. jakaś rybka świeża albo wędzona albo tuńczyk w sosie własnym z warzywami ,a na kolację przeważnie twaróg chudy. Jak sie odchudzam już 3 miesiące, to może zjadłam w sumie przez ten czas 3 -4 kawałki chleba pełnoziarnistego na śniadanie, jak mi zabrakło płatków owsianych ( oczywiście były to 3,czy 4 śniadania , po 1 dużym prostokątnym kawałku na 1 śniadanie). ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Podaję mój dzisiejszy jadłospis na RRRRR: Na czczo godz.9.30 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz. 10.00 serek wiejski lekki z Piątnicy,do tego wrzucone 3 łyżki płatków owsianych(zalanych wieczorem wodą ,żeby napęczniały),1 łyżka otrębów pszenych,pokrojone drobno 2 rzodkiewki,kawałek czerwonej surowej papryki,zielony koperek,natka zielonej pietruszki II śniadanie godz.13.00 1 jabłko,serek naturalny homogenizowany 180 g Obiad 16.00:filet mrożony z morszczuka ok.10 dag posolony,popieprzony pieprzem cytrynowym,skropiony sokiem z cytrynki,zielonym koperkiem i panierowany w mące żytniej i usmażony na patelni na oliwie z oliwek posypany natką zieloną z pietruszki+surówka z kapustki kiszonej doprawiona oliwą z oliwek i zielonym koperkiem Podwieczorek będzie o 19.00 :sałatka z kalafiora,jajka,pomidorka ,ogórka kiszonego,rzodkiewki,suro wej papryki,szczypiorku polana jogurtem naturalnym i posypana bazylią i oregano Kolacja będzie o 22.00 twaróg chudy 0 % ok.80 dag Muszę jeść późną kolację,bo zażywam o 22-giej tabletki na chorobę przewlekłą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zadomowienie
|
cześć wszystkim..od dzisiaj jestem z Wami ![]() ![]() ![]() troszkę czytałam o odchudzaniu,przeglądałam wątki podwieszone i jadłospisy...no..i...oto mój 1 dzień na NCJ ![]() ![]()
aha,w międzyczasie 1 piwko-z okazji imienin
![]() i jak to wygląda?jakie popełniam błędy?help.. ![]() Edytowane przez Irish lady 28 Czas edycji: 2009-05-13 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
widzę że jesz posiłki regularnie co 2 godziny nie mam zastrzezen do twojego jadłospisu bo jest wspaniały . ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
Naughtyprincess,bardzo Ci dziękuję!! ![]() mam tylko jeszcze 3 pytania:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
:d |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() serdecznie pozdrawiam ![]() ah, i nie chciałam za bardzo się wtrącać naughtypincess , ale z tą śmietana co do star, zeby zamieniła śmietanę na jogurt naturalny nie jest konieczne.człowiekowi potrzeba tłuszczów, na U jemy to, co chcemy w rozsądnych ilościach. i jeszcze chciałam, bo tam gdzieś radziłaś żeby posypać cukrem, ja radzę miodem, będzie zdrowiej ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-05-13 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Konto usunięte
|
kawa z mlekiem
bułka z serem wedlina pomidorem i salata sok kubus 330 ml 2 cukierki kawowe piętka chleba jw. maly jogurt naturalny danone z kilkoma rodzynkami 7 pierogow ruskich szklanka mleka jogurt pitny mlekowita kromka chleba litewskieog z serem i kielbaska zywiecka (2 plasterki) Prosze o ocene. jadłospis jest an utrzymanie. Chyba powinnam coś zmienic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Warzyw było malutko, bo właśnie resztka ![]() No serek wiejski to dla mnie takie logiczne, ze 5 % ;p a kromka w podwieczorku to taka ze 100g była ;p No a homo to także końcówka, więc wyszło, że 2/3 ![]() W każdym bądź razie dziękuję za ocenkę ![]()
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy moge jeść te serki wiejskie nie light? czy musza byc odtłuszczone koniecznie ?
![]() ![]()
#4572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
No i jest moje R na jutro, troche podobne do ostatniego, ale to dlatego, ze zostaly mi z dzisiaj skladniki, a chce w miare swieze wykorzystac:
I - ok. 7 - jogurt danone activia z 2 kiwi i 3 łyżkami owsianki II - ok. 10 - sałatka z jajkiem, sałatą, pomidorem, szynką, ogórkiem, rzodkiewką, makaronem pełnoziarnistym, oliwą i papryką III - ok. 14 - len mielony + zupa koperkowa + pierś z kurczaka w warzywach + makaron pełnoziarnisty/ ryz brazowy + mizeria IV - ok. 16 - szklanka soku warzywnego + chleb pełnoziarnisty z pestkami dyni V - ok. 19 - serek wiejski z warzywami(pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior) Slicznie prosze o rady i komentarze, do jutra jeszcze zdaze cos zmienic A i jeszcze jedno pytanko: czy jajecznice mozna zjesc na kolacje? moze lepiej na II sniadanie? (Mam na mysli taka z pomidorkiem i cebulka z jednego jajka na kropelce oliwy) Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-13 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Raczkowanie
|
to teraz moje U
![]() byłabym wdzięczna za rzucenie okiem. Śniadanie - na czczo kubek wody z cytryną; potem tradycyjnie owsianaa ![]() ![]() II śniadanie - rogal graham z ziarnem, z masełkiem (walczę o okres!), pół z plastrem szynki drobiowej, pół z pasztetem sojowym, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem; jabłko, gartka paluszków słonych Obiad - potrawka z kurczaka, czyli jakieś cuda na kiju maminej roboty. Pół woreczka ryżu parabolicznego pomieszanego z dzikim, dużo podziobanego kurczaka (wczoraj pieczony, dzisiaj gotowany :P), dużo startej marchewki, szczypiorku i pietruszki, gotowane z sosie pieczarkowym (niestety z torebki...). Potem garstka słonecznika i zielona herbata z cytryną i łyżką miodu. 30 min stepper, 15 min twister, I program Tamilee Webb na pośladki Kolacja, którą właśnie wcinam - najwspanialszy na swiecie zestaw ![]() ponad 2 litry wody - suszy mnie, jak nie wiem ![]() 4 posiłki, bo wstałam późno. Matury zakończone ![]()
Tamilee Webb. Dość słodyczy! zmasowany atak na cellulit ! ![]() 'be my teddy bear ! ' próbuję zaakceptować siebie. ot co. Edytowane przez iKarolajnaa Czas edycji: 2009-05-13 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Naughtyprincess: wiesz moze jakie jest moja zapotrzebowanie kaloryczne?? Mam 13 lat, 169 cm i 45 kg?? Bede bardzo wdzieczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ha! Gratuluję zakończenia matur- cudowne uczucie- coś o tym wiem hihi ![]()
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
naughtyprincess dziekuję za ocenę
![]() z mlekiem jest beret bo w domu mam chyba z 5 kartonów mleka 3,2 % (rodzice zrobili zapas) no ale wlewam poł szklanki mleka i poł szklanki wody do owsianki więc chyba ujdzie? i dziekuję CI bardzo za rady dot. kolacji ![]() pozdrawiam
#4581 |
Rozeznanie
|
MOJA DZISIEJSZA REDUKCJA:
Śniadanie-owsianka na mleku 1,5%(3/4 szklanki)z łyżką otrębów pszennych i połówką banana II śniadanie-2 kromki chleba żytniego(z szynką mieloną i niskotłuszczowym serem żółtym)+4 duże rzodkiewki+ogórek kiszony+nektarynka Obiad-2 kotlety drobiowe, kapusta z grochem(do obiadu nie jem węglowodanów-mam zamiar je włączyć na utrzymaniu) Podwieczorek-jogurt naturalny Danone z ziarnami zbóż+łyżeczka płatków owsianych Kolacja-2oo g wieśniaka(czystego), plasterek mielonej szynki, ogórek kiszony Dziś niestety byłam zmuszona zamienić kolejnością obiad z podwieczorkiem.Proszę o ocenę ![]()
#4582 |
Rozeznanie
|
Raz jeszcze wklejam swój dzisiejszy, lekko zmieniony jadłospis i proszę o ocenę
![]() W/U I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek serka wiejskiego, mandarynki, dżemu brzoskwiniowego i imbiru. II. Jogurt naturalny z połową startego jabłka, cynamonem i garścią płatków migdałowych. III. Kromka razowca z dwoma plasterkami jajka na twardo, duży ogórek małosolny, kawa z mlekiem. IV. Filet z mintaja duszony z brokułami i brukselką, odrobina młodych ziemniaków posypanych koperkiem. Znowu kawa, tym razem czarna + kostka gorzkiej czekolady. V. Jajecznica z jednego jajka z pomidorkiem, cebulą i łyżką serka wiejskiego, kilka dużych rzodkiewek. I jak, może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() No i ja nie ufam mielonym wędlinom, w ogóle niczemu co jest zmielone ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Niech mi ktos skomentuje... proosze... Chcialam sie polozyc, a nie wiem, czy od rana zdaze wlaczyc kompa... Jeszcze czas na korekte jadlospisu, plz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
oo.. ja bym prosiła o określenie zapotrzebowania kalorycznego
![]() wagę: 64 kg wzrost: 176 cm wiek: 19 typ jak powyżej czyli Endomorfik , Ektomorfik lub Mezomorfik - nie pasuje do żadnego, mieszanka wszystkich - ale jestem energiczna i szybka, posiłki w pośpiechu ale są dla mnie bardzo ważne, nie omijam żadnego w ciągu dnia, uwielbiam gotować i jeść też ![]() treningi siłowe : brzuszki czas w minutach: 20 min intensywny , średnio intensywny , mało intensywny ile dni w tygodniu: 5 trening aerobowy : bieg na 8 km czas w minutach : 1 godzina intensywny , średnio intensywny , mało intensywny ile dni w tygodniu: 6 nie wiem do jakiego treningu zaliczyć basen - 1 w tygodniu 45 minut, spacerki godzinne - codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
Lexie, dziękuję za ocenę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4588 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Wtajemniczenie
|
P:
IŚn; owsianka (3 łyżki pł.owsianych, łyżka otrębów pszennych, 2 łyżki otrębów granulowanych śliwkowych, 2 łyżki muesli owoce leśne, 3 śliwki, kilka rodzynek, troche mleka, cynamon), Przekąska: kawa z przyprawa piernikowa, ok 50 gr. mieszanki studenckiej (tej dziwnej,co ma prawie same rodzynki;/) IIŚn; 2 kromki chleba staropolskiego z masłem, serkiem nat.rzodkiewka,pomidorem i szczypiorkiem, kawa zbożowa, gruszka Ob; makaron pełnoziarnisty z soseeeem z tuńczykiem i jakimiś warzywkami D; jogobella light owoce leśne (taka byla w lodowce, ale nawet dobra),ze 4 fistaszki, kawa z przyprawa piernikowa P: serek wiejski z dżemem truskawkowym(taki oo juz kupiony 120 gr. wieśniaka +dzem w pojemniczkuu obok, cos jak fantasia) + wkrojone do tego ok. 200gr truskawek swiezyych (znalazłam już Polskie) i to posypane 2 łyżkami otrębów sliwkowych K; 2 kromki chleba staropolskiego z masłem, polędwicą z indyka i ketchupem.
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.