|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brwi
Tylko powiedz kosmetyczce, żeby za duzo Ci tam nie wyrywało i żeby wyszło naturalnie
![]() Chodz ja im tak zawsze mówie i wyglądam poprostu koszmarnie ![]() poprostu nie wszytskie kosmetyczki przy wyrywaniu brwi kierują się kształtem twarzy i ich rodzajem, tylko bardziej regułami jakie tam są przy wyrywaniu i wszytskich na jeden schemat biorą więc ja sobie sama wyrywam a piewszy raz mi mama wyrywała, bo miałam 12 lat to nie myslałam nawet o kosmetyczkach
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#62 |
|
BAN stały
|
dziewczyny proszę, używajcie wyszukiwarki
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Brwi a blizna
Witam.
Mam spora bliznę na łuku brwiowym. Czy jeżeli "wydepiluje" sobie brwi to nie stanie się ona bardziej widoczna/wyraźniejsza? |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brwi a blizna
No jak wydepilujesz sobie tam gdzie masz bliznę to z pewnością będzie ona bardziej widoczna.
Ja też mam sporą bliznę na prawym łuku, ale powiem Ci, że generalnie uważam ja za swój atut. Mężczyźni często zwracają na nią uwagę... i bardzo im się podoba
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brwi a blizna
tzn ona jest w odleglosci 1 cm od brwi :P ma jakies 5 cm dlugosci. Czyli nie bedzie najgorzej? :P
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
brwi
Jestem farbowaną blondynką ale mam zbyt ciemne naturalne brwi moglabym je jakos rozjasnic/umalowac by byly brazowe?gdyz chce wygladac naturalniej a zadna kosmetyczka nie chce mi tego zrobic.Czy są jakies domowe sposoby ktorymi moglabym lekko rozjasnic brwi?
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: brwi
codziennie na noc smaruj sokiem z cytryny
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje ci
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Można rozjaśniać wodą utlenioną, ale to raczej przejechać co jakiś czas nasączonym wacikiem, bo przy większej ilości mogą włoski wypadać. A tak ogólnie jest o tym już parę wątków z różnymi sposobami, chociaż nie ma chyba skutecznego, nie niszczącego, "idealnego".
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Brwi
Ostatnio sama sobie próbowałam powyrywać brwi, bo uznałam, że są bardzo krzaczaste. Chciałam iść do kosmetyczki, ale mam 14 lat i jakoś źle się czułam z tym pomysłem
No i nie mam pojęcia jak się za to zabrać, by nadać im właściwy kształt, za nic nie chcą sie ułożyć, nawet jakieś kręcone włoski znalazłam Oto, co wyszło(1, 2 zdjęcie)Druga brew, której jeszcze nie zrobiłam (3 zdjęcie)Co mam z nimi zrobić żeby jakoś wyglądały, gdzie powyrywać? Mam nadzieje, ze wystarcza wam te zdjecia?
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Nowe zdjęcie brwi na której nic nie robiłam
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Sorki za te krzywe linie namalowane, ale chcialam Ci pokazać ile mniej więcej masz powyrywać.....nie masz aż takich krzaczastych brwi....musisz tylko powyrywac wychodzące z linii brwi wloski i trochę je skrócić.....ale to musisz sobie tak jak na drugim obrazku przystawic dwa ołówki najlepiej i wtedy zmiierzyć.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałabym nawet, że to wręcz świetny pomysł. Kosmetyczka wyreguluje brwi jak trzeba i wystarczy, że utrzymasz ten efekt (wyrywając odrastające włoski) i po kłopocie Mało która nastolatka (z tych które widziałam) ma dobrze zrobione brwi
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze Twoje brwi nie sa krzaczaste!
Po drugie... nie sadzisz, ze 14 lat to odrobine za wczesnie? Jak juz sie zacznie, to kobieta staje sie niewolnikiem pensety ![]() Naprawde teraz dziewczyny tak wczesnie zaczynaja dzialac roznymi przyrzadami upiekszajacymi? ![]() Na poczatku mimo wszystko lepiej sie wybrac do kosmetyczki, ktora najlepiej dopasuje ksztalt brwi, a pozniej juz samemu kombinowac wg tego, co kosmetyczka uksztaltuje. Mnie troche zajelo opanowanie sztuki wyrywania wloskow, wiec na poczatku pomagala mi mama (mialam chyba 16-17 lat). Po paru latach dochodzi sie do niesamowite wprawy i juz praktycznie nie ma bolu
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Ja już w sumie nie czuje bólu
a co do wieku, też myśle,że to troche za wczesnie, jednak jak patrze na swoje kolezanki to nie chce odstawac i wygladac jakbym sie 'zarosla'.. chociaz i tak tak wygladam
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie . trudno okreslic w jakim wieku powinno sie zaczynac. moim zdaniem lepiej pojsc do kosmetyczki i zalatwic sprawe, niz chodzic z kompleksem brzydkich brwi. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie... nie chce brzmiec jak wlasna babcia - nie sprzeciwiam sie depilacji brwi. Zauwazam po prostu, ze pewne zabiegi upiekszajace sa praktykowane coraz wczesniej...
Pewnie ze zamiast cierpiec z powodu "zarosnietych brwi" (freedomn - Ty takich zdecydowanie nie masz ) lepiej je wydepilowac i czuc sie pewniej.Zastanawiam sie tylko dlaczego takie mlode kobiety zwracaja uwage na takie szczegoly i wywieraja presje na sobie nawzajem. Z drugiej strony lepiej widziec zadbane, atrakcyjne dziewczyny niz zakompleksione, zaniedbane zwloki
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 6 klasie podstawówki pierwszy raz wyskubałam sobie brwi
A skubały mi te brwi ... piątoklasistki ![]() Nie uważam, żeby regulacja brwi była czymś, czego powinno się zabraniać.
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam 14 lat, i od czasu do czasu chodzę do kosmetyczki na regulację.To nic złego !I szczerze Ci polecam,sama możesz nie wyrwać sobie "jak należy" i mogą być np. nierówne.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
No jeśli koniecznie już chcesz coś ze swoimi brwiami zrobić, to ja radziłabym Ci iśc do kosmetyczki niech ona nada Twoim brwią kształ ... a potem już sama sobie bedziesz mogła wyskubywać zbędne włoski
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpoweidzi
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
brwi
Hello.
Zastanawia mnie, jak kobietki dbacie o wasze brwi? Nie chodzi mi tu o kolor tylko ich długość, gęstość, depilację. ja od zawsze miałam gęste brwi, co mnie bardzo wkurzało, więc zaczęłam sobie je formowac i depilować...po kilku latach włoski zrobiły się twarde i grube...no ale nic...taka ich natura.... mam dość długie włoski na brwiach, w związku z tym od czasu do czasu sobie je przycinam nożyczkami a im częściej przycinam tym bardziej cholibka rosną... :/zazstanawiam się czy są takie mini-golarki do brwi specjalnie? tak, że można je sobie nimi przyciąć brwi do pewnej długości? to by znacznie ułatwiło sprawę.... często na fotkach widze kobiet z takimi pięknie uregulowanymi brwiami...jakby uczesanymi...jak one to robią? i jak dojść do idealnego dla mojej twarzy kształtu brwi?
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
oo podlaczam sie pod temat
sama chcialabym poznac tajemnice tych pieknych brwi, bo ja jakos nie umiem sobie poradzic z moimi, zeby byly takie jak bym chciala
|
|
|
|
|
#85 |
|
Dzika Amazonka
|
również się podłaczam, bo chcialabym moje skrócić, bo mam za duże wloski ;/
|
|
#86 |
|
Mother of Cat
|
Dziewczyny, ja też mam takie brwi. Nie pozostaje nic innego, jak wyrywać pęsetą.
Moja rodzinna lekarka zawsze powtarzała, że mam brwi Hiszpanki (choć nie takie ciemne), a babcia, że myślała, że mam jedną brew ![]() Może trymer pomoże? Nie przycinajcie ich nożyczkami. Będą gorsze. Trzeba się zaakceptować. Kształt owszem, można wyregulować wedle własnego uznania, choć długo czasu to zajmuje. ![]() A jeśli już chcecie golarki, to odradzam. Ścinają włoski przy nasadzie, ale widać jakby były tygodniowe odrosty ![]() A tajemnicą pięknych brwi są kosmetyczki i specjaliści Photoshopa.
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Brwi mozna przycinac. To tego najlepiej miec taki malutki grzebyk i zaczesywac brwi do gory a to co wystaje poza kontur brwi sie ucina. Ogladalam taki filmik o tym. Tylko ze sama sie boje
Ze np jakas przerwa mi zostanie
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Cieszcie sie ze jeszcze je macie.. przynajmniej mozeie cos z tym zrobic.. najlepiej tochyba wybrać się do kosmetyczki aby ona zrobila z nimi porządek i powiedziala jak o nie zadbać. Ja niestety tego nie zrobilam ii troche za bardzo sie wyskubalam!
teraz nie chcą mi odrastać, co niezbyt estetycznie i fajnie wygląda!! co robiććć!??? ;((((( ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie nie photoshopa...na wlasne oczy widzialam kilka takich dziewczyn z pieknymi brawiami
![]() znalazlam na allegro "golarkę do brwi" - trzeba to wpisac w wyszukiwarkę. są już od 15 zł...jednak mam wątpliwość co do jakości...czy np ostrze nie jest tępe i czy się nie zepsuje po 1 użyciu. niektóre posiadają taką grzebykową nakładkę, z regulacją długości strzyżenia - moze to by bylo dobre rozwiązanie? czy któas z was ma? czy warto kupić taką tanią golarkę, czy lepiej zainwestować te 70-80 zł na brauna czy inną firmę? pozdrawiam
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja polecam chodzenie do kosmetyczki na regulację, przycinanie i takie tam robótki z brwiami
poniewaz to koszt około 8zł a efekt świetny Ja chodzę raz w miesiącu, ale to wedle potrzeb (mi tak bardzo szybko nie rosną i raz na miesiąc w zupełności wystarczy)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

a piewszy raz mi mama wyrywała, bo miałam 12 lat to nie myslałam nawet o kosmetyczkach

No i nie mam pojęcia jak się za to zabrać, by nadać im właściwy kształt, za nic nie chcą sie ułożyć, nawet jakieś kręcone włoski znalazłam
Oto, co wyszło(1, 2 zdjęcie)