sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-22, 15:34   #1471
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Patma to chyba kulkam, z tego co się orientuję
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 16:38   #1472
ayumi88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Patma to chyba kulkam, z tego co się orientuję
No tak,tak,ale to tym bardziej wiarygodny sprzedawca dla mnie
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:07   #1473
dwaslonca
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któraś z was kupowała może ostatnio cos u sziszkebab_ki,kupiłam u nich ostatnio trochę drutu i ciiiiiszaaaaaa, eh a nie mam ani czasu ani ochoty użerać sie ze sprzedajacym. 4 maile juz do nich wyslalam i niestety ani widu ani slychu.
dwaslonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:24   #1474
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez dwaslonca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was kupowała może ostatnio cos u sziszkebab_ki,kupiłam u nich ostatnio trochę drutu i ciiiiiszaaaaaa, eh a nie mam ani czasu ani ochoty użerać sie ze sprzedajacym. 4 maile juz do nich wyslalam i niestety ani widu ani slychu.
Ja u nich kiedyś tam kupowałam i wszystko było ok.

Weź mnie nie strasz, bo ja zrobiłam u nich spore zamówienie. Na razie się nie martwię - wiem,że są sprzedawcy którzy ani nie informują,że jest wpłata ani o tym,że wysłali towar. Ponadto mają napisane,że wysyłają w ciągu pięciu dni od zaksięgowania wpłaty. Myślę,że trzeba spokojnie poczekać te 5 dni + ze 3 dni na listonosza i tyle. Mimo,iż irytuje mnie fakt totalnego bratu drutu postanowiłam zamówić u nich i poczekać. Na prawdę zamawiałam z rok temu i byłam bardzo zadowolona.

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2009-05-13 o 21:27
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 04:53   #1475
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

Ostatnie zakupy u Bary34 i ElizaAkcesoria.
Od Barego już dawno doszło - wszystko ładniutkie i ciekawy gratis
Od Elizy wciąż cisza
Stary 2009-05-14, 05:28   #1476
dwaslonca
Rozeznanie

Moniko, mam cały czas mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,ale zaczelam spor,moze zbyt pochopnie, ale jestem zla na brak informacji od nich. Wyslalam 4 maile z zapytaniem o wysylke, bo zalezalo mi na czasie. Zaplacilam za towar 4 maja i nie jestem przyzwyczajona czekac prawie 2 tygodnie na towar. Kiedyś u nich kupowalam i nie kojarzę zeby bylo cos nie tak, ale suma sumarum kupilam w niedziele u Ellecta. W poniedzialek towar zostal wyslany, a ja mialam drut we wtorek w rękach! i własnie takich sprzedawow sobie cenie, i poczte tez Natomiast to ze ktos ma wpisane ze wysyla do 5 dnich roboczych, kurcze mysle ze nie powinno byc to norma ze wysylaja w ostatnim dniu. Najbardziej zdenerwowalo mnie jednak to, ze nie odpisuja na maile
Stary 2009-05-14, 06:52   #1477
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez dwaslonca Pokaż wiadomość
Moniko, mam cały czas mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,ale zaczelam spor,moze zbyt pochopnie, ale jestem zla na brak informacji od nich. Wyslalam 4 maile z zapytaniem o wysylke, bo zalezalo mi na czasie. Zaplacilam za towar 4 maja i nie jestem przyzwyczajona czekac prawie 2 tygodnie na towar. Kiedyś u nich kupowalam i nie kojarzę zeby bylo cos nie tak, ale suma sumarum kupilam w niedziele u Ellecta. W poniedzialek towar zostal wyslany, a ja mialam drut we wtorek w rękach! i własnie takich sprzedawow sobie cenie, i poczte tez Natomiast to ze ktos ma wpisane ze wysyla do 5 dnich roboczych, kurcze mysle ze nie powinno byc to norma ze wysylaja w ostatnim dniu. Najbardziej zdenerwowalo mnie jednak to, ze nie odpisuja na maile
No to nie powiem. Troszkę długo czekasz...... Jednak ja mam nadzieję,że już dziś lub jutro przesyłka do Ciebie dotrze

Ja się zaczynam martwić Napisałam do nich meila że chcę twarde druty i jak mi miękkie poprzysyłają to mnie coś trafi chyba..... Bo miękki dla mnie to o tyłek potrzaskać, bazy z niego nie zrobię. Szkoda też że o tych 5 dniach przeczytałam po zakupach. Mam zamówienia na dzień matki i nie wiem co robić...chyba dziś będę zamawiać ze światakoralików, bo tam to jest zawsze ekspres A na te sobie poczekam....... mam nadzieję,że się doczekam. Zasmuciłam się teraz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 08:26   #1478
Morgana75
Raczkowanie

Kurcze nie widzę obrazków na allegro- tych większych w opisie aukcji...u paru sprzedawców z działu akcesoria biż. a teraz popatrzyłam po losowo wybranych działach i też! Kurcze jakbym była sprzedawcą to chyba bym sie wściekła( bedąc kupujacą też szczęśliwa nie jestem!)
Morgana75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 11:23   #1479
Rusa48
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
No to nie powiem. Troszkę długo czekasz...... Jednak ja mam nadzieję,że już dziś lub jutro przesyłka do Ciebie dotrze

Ja się zaczynam martwić

No to ja nie pocieszę, bo kupiłam u nich 2 a zapłaciłam 3 maja i także do tej pory ani towaru ani informacji, co jest grane Palnik zamawiany później już od tygodnia mam w domu ale nie mam z czego robić szpilek i bazy
Jak do końca pracy nie dostanę żadnej wiadomości, to zadzwonię.....
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 11:45   #1480
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Eltay- wszystko ok, szybka wysyłka. Zamawiałam szkło dmuchane i pawie pióra, świetnie dopasowany gratis- 2 dmuchańce i 2 pióra
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 16:25   #1481
Rusa48
Wtajemniczenie

Uff, nie musiałam dzwonić bo niedługo po wysłaniu maila przesyłka dotarła. Wszystko się zgadza- tak jak zamówiłam. Drut twardy jest twardy, a ten, który ma być miękki- jest miękki. Jednak czas oczekiwania to masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 17:56   #1482
dwaslonca
Rozeznanie

Ja również dzisiaj dostałam przesyłkę, 2 mankamenty sprzedawcy - nie odpowiada na maile (wiem wiem powtarzam się, ale strasznie mnie to denerwuje, że nie można klientowi napisac dwoch slow - np juz wyslalismy) wiec wyslali po 5 dniach od wplaty, zwyklym poleconym wiec nie dziwota ze szedl tez 5 dni - na aukcji jest info ze wysylka priorytetem. Wrrrr Ale towar ok
Stary 2009-05-14, 22:30   #1483
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ajj dziewczyny narzekacie na 5 dni, ja od jubilexa czekam już ponad 2 tygodnie. Wysłane 30 maja... tak więc zastój w tworzeniu mam, bo w tej paczce jest wszystko, czego aktualnie potrzebuję.

Tffu, oczywiście kwietnia Dzięki Smieszko XD
Btw dzwoniłam do p. Wojciecha i chyba paczka zaginęła... świetnie.

Edytowane przez Basiulek
Czas edycji: 2009-05-15 o 14:57
Stary 2009-05-15, 09:56   #1484
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
Ajj dziewczyny narzekacie na 5 dni, ja od jubilexa czekam już ponad 2 tygodnie. Wysłane 30 maja... tak więc zastój w tworzeniu mam, bo w tej paczce jest wszystko, czego aktualnie potrzebuję.
Wow, roku już idzie
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 16:16   #1485
Rusa48
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
To nie trwało 5 dni tylko 2 tygodnie u mnie, ale towar zgodny z oczekiwaniami
Co do jubilexa to musiało się coś stać bo ja u nich chyba 2 albo 3 razy już kupowałam
Stary 2009-05-15, 17:09   #1486
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Rusa, spojrzałam akurat na post dwaslonca Przepraszam za uogólnienie
Rzeczywiście coś się stało, wcześniej wiele razy zamawiałam u niego- zawsze szło dłużej, ale bez przesady, nie dwa tygodnie ...
Stary 2009-05-15, 20:43   #1487
dwaslonca
Rozeznanie

chyba trafiłam na minę
Stary 2009-05-16, 06:16   #1488
dwaslonca
Rozeznanie

Moj sprzedawca zarzucił mi skąpstwo bo nie skontaktowałam się telefonicznie, a ja zawsze myślałam, że jeżeli prowadzi się sprzedaz przez neta to mail jest podstawową formą kontaktu (może powinien przemyśleć współpracę z Mango). Ciekawa tez jestem dlaczego ja nie dostalam smsa jezeli to taki prosty sposob na kontakt, moj nr jest dostepny razem z moimi danymi No i czas dostawy: zaplacilam za priorytet wysłany zwykłym ,ale o tym sprzedwaca nie wspomina, eh pewnie zapomnial. To wszystko przez tych okropnie rzetelnych innych sprzedwacow, nauczyli mnie ze ekspresowo wysylają, przez Poczte Polska, ze ekspresowo dostarcza, a pozniej jak są jakieś male odstepstwa od normy to mi juz palma odbija. Przesylki z HK otrzymuje po ok tygodniu od wplaty. Dlatego biorąc pod uwagę te wyssane z palca "niedogodności" wystawiłam neutral. W zamian otrzymałam wiecie co
Stary 2009-05-16, 08:45   #1489
Srebrna
Zadomowienie

dwaslonca: wspolczuje, no co za swinstwo... na pytanie o roznice miedzy priorytetem a zwyczajnym tez pewnie nie odpowiedział?
Moze daj nazwe sprzedawcy, zeby sie kto nie nadzial tak samo?
Stary 2009-05-16, 10:03   #1490
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Padłam jak przeczytałam komentarz! Zobaczymy kiedy do mnie dojdzie przesyłka od nich.

Srebrna mowa u sprzedawcy sziszkebab_ki

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2009-05-16 o 10:04
Stary 2009-05-16, 11:32   #1491
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

Paczka od Elizy w końcu doszła. Wszystko ok, ale mam jedna małe zastrzeżenie. Kupowałam 50 kulek srebrnych 2,5mm , a w woreczku około połowy z nich jest mniejszych chyba 1,8
Stary 2009-05-21, 23:25   #1492
mrude
Raczkowanie

Ja dziś dostałam 2 przesyłki z Allegro. Od Dallis-hurt piękne turkusy chyba jeszcze coś u nich kupię, bo na zdjęciu aż tak ładnie się nie prezentowały. Kupione 15 dziś dostałam. I druga przesyłka tak samo z 15 maja od FRESCAgallery. Kupiłam koral- jest tak cudny ze się napatrzeć nie potrafię. Wczoraj kupiłam od nich kolejny niestety to to nie było kup teraz i nie przewidziałam że jeszcze coś zlicytuję. Jeśli kolejne będą tak samo piękne.... to ja nie wiem czy on pójdzie w świat czy zrobię coś dla siebie.
Stary 2009-05-22, 11:13   #1493
ayumi88
Rozeznanie

Dawno nikogo nie chwaliłam,to dzisiaj tak zbiórczo...
olgiertyna_ol -Zachęcona Waszymi pozytywnymi opiniami,postanowiłam spróbować.Tak próbowałam,że w tym miesiącu skusiłam się 2 razy pod rząd na zakupy u tej Pani.Ale jestem megazadowolona!Mam prześwietne kamienie(będą teraz leżeć w skrzyni,bo są takie cudowne,że ich chyba nie oddam),srebro po dobrej cenie-i to wszystko w bardzo sympatycznej atmosferze.Bardzo kontaktowa osóbka,paczucha szybko mi przyszła.Pewnie jeszcze tam wrócę
ANTYKWARIATeduPL -zapobiegliwie nie chwalę,bo jak ich chwalę,wycinają mi potem numery
ElizaAkcesoria -Szczerze mówiąc kawał czasu wstecz,z chęcią zostawiałam im tygrysią część moich pieniędzy,w zasadzie to u nich robiłam największe zamówienia-i to co miesiąc,pełna systematyczność.Po przerwie,skusiłam się na zakupy.Towar dalej ok,ceny fajne,ale jednak...wcześniej mieli lepszy towar.Niestety.Mam takie poczucie,że badziewiem trochę zaczęli handlować.To tak po przejrzeniu oferty-bo to,co dostałam w paczce było w porządku.Na plus jest to,że mają teraz megaobliżki i się obłowiłam oraz to,że wprowadzili do oferty szkło weneckie(nawiasem fajnej jakości:P).Termin realizacji zamówienia im się przedłużył,to jest trochę na minus.
Najlepsze było zdanie "Ten się nie myli,kto nic nie robi" w mailu informacyjnym o wysyłce XD.
Ale polecam i tak

Dalis_pl- pełne zadowolenie,w sumie jeszcze nigdy robiąc tu zakupy nie spotkałam się z czymś,co było nie tak.
Stary 2009-05-25, 12:49   #1494
annamaria-dm
Raczkowanie

Witam, 15 maja zrobiłam drobne zakupy u Pasart zaraz wpłaciłam pieniążki -20 napisali ze przesyłka jest w realizacji...a dziś że została wysłana(dziś) trochę mnie dziwi takie podejście(regulamin mówi ze 48-74 od wpłaty) jestem zła ..Pozdrawiam Ania.
annamaria-dm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 00:51   #1495
Stokrotka1990
Raczkowanie

Witajcie od jakiegoś czasu śledzę wątki na forum poświęcone biżuterii. Marzy mi się stworzenie własnymi rączkami kolczyków. Nie mam nic, z czego mogłabym je zrobić - zaczynam od zera. Stąd moja prośba - polecacie w tym wątku wielu sprzedawców z allegro i trudno mi się zdecydować na jednego (na dobry początek). Mam pytanie: możecie polecić mi allegrowicza, który będzie oferował półfabrykanty w korzystnej cenie (wliczając koszty przesyłki) i będzie miał na tyle bogaty asortyment, że znajdę u niego wszystko, co będzie mi potrzebne (by uniknąć kosztów związanych z zamawianiem na kilku aukcjach? Będę wdzięczna za rady. Pozdrawiam

P.S. Dodam, że nie muszą to być jakieś zawrotne ilości np. koralików, kamyczków - chcę zrobić różnorodne kolczyki dla siebie i najbliższych (mogą być pakowane dosłownie po kilka sztuk, bo na razie nie mam pomysłu co zrobię z ogromną ilością tych samych elementów)
Stary 2009-05-26, 08:12   #1496
arizoona
Zakorzenienie

Przesyłka od Pearl-Beauty wszystko ładne jak to kryształki + rabat 3% na kolejne zakupy
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 08:12   #1497
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Stokrotka, a może zajrzyj do swiatkoralikow.pl - przynajmniej spokojnie wrzucisz sobie wszystko do koszyczka i na bieżąco będziesz wiedziała, ile już wydałaś
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 09:16   #1498
ayumi88
Rozeznanie

Ja również mam do pochwalenia PEARL-BEAUTY_PL.Jak w piątek wychwalałam hurtowo allegrowiczów,zapukał listonosz z kryształkami(biedny facet,chyba mnie nienawidzi,4 razy się widzieliśmy w ubiegłym tygodniu).Kryształki dobrze zapakowane,owinięte papierem,żeby się nie przemieszczały w woreczku,dodatkowo włożone zbiorczo w kopertę i dopiero w bąbelkową.W dodatku megaszybka przesyłka,spodziewałam się paczki dopiero dzisiaj,a przyszła jeszcze w piątek.Wrócę do nich jeszcze,z pewnością po więcej.I wypróbuję sklep,żeby ocenić ich od tej strony.
Stary 2009-05-26, 09:49   #1499
Stokrotka1990
Raczkowanie

kulkam - dziękuję za wskazówkę. zapoznałam się z ofertą na tej stronie i z żalem stwierdziłam, że drut pokryty srebrem jest dość długi co wiążę się z dość wysoką ceną... Niestety nie mogę sobie jeszcze na niego pozwolić. Ale koraliki mają śliczne... Rozglądam się dalej - nie zniechęcę się. Pozdrawiam.
Stary 2009-05-26, 10:17   #1500
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Stokrotka - czy metr to dużo?
http://www.swiatkoralikow2.pl/produc...oducts_id=1388
http://www.swiatkoralikow2.pl/produc...oducts_id=1190
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości