Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-14, 12:13   #1171
Foka29
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
[/list] ja juz teraz kupuje specjalne dla kobiet w ciazy, bez fiszbinow, szwow bocznych i koronek. Sa baaardzo wygodne.Jak teraz zakladam koronkowy to malo sie nie zadrapie
Ja też takie kupuję, do tego zaopatrzyłam się w gatki ciążowe.
Baaardzo wygodne
Mam tylko jedno "ale". Czy producentom bielizny dla ciężarnych wydaje się, że przyszła matka zamienia się w bezpłciowego stwora?
Ta bielizna jest po prostu brzydka, taka aż nazbyt praktyczna. Czy nie można jakiejś koroneczki wstawić?

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Najpierw pochwalę się, że na 3/4 D lekarz potwierdził Dziewczynkę zdrowiutka jak rybka, pomierzył ją z każdej strony, pooglądał i wszystko super. Mamy płytkę i zdjęcia. Dzisiaj idę z tymi wynikami do swojego gina

A teraz idę nadrabiać zaległości w czytaniu z dwóch dni
Wow, kolejna dziewuszka do kolekcji. Gratuluję! Liga rządzi Liga radzi!

Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:13   #1172
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Najpierw pochwalę się, że na 3/4 D lekarz potwierdził Dziewczynkę zdrowiutka jak rybka, pomierzył ją z każdej strony, pooglądał i wszystko super. Mamy płytkę i zdjęcia. Dzisiaj idę z tymi wynikami do swojego gina

kolejna dziewczynka super

Cytat:
My na pewno kupimy przewijak, bo co prawda wiekszosc przewija na lozku, ale ja wlasnie obawiam sie o plecy

Bok opuszczany to moze nie musi byc, ale ja chce wyjmowane szczebelki, zeby sobie potem maly sam wychodzil
przwijak sobie daruję, myślę, że w moim wypadku wystarczy łóżko, tym bardziej, że nigdy z plecami nie miałam problemów (chyba, że się zaczną)
łóżeczko z szafeczkami by się przydało, ale miałabym problem z ich otwieraniem, bo łóżeczko stało by między naszym łóżkiem a ścianą, chyba, że znajdziemy inne miejsce, a z tym może być problem, lub kupimy narożnik
niedługo zabieramy się za wstawianie komandora, wówczas oddam jedną komódkę maleństwu.
a za rok będziemy budować pokoik dla malucha, bo we trójkę ciężko będzie się nam pomieścić, tym bardziej, że należymy do ludzi towarzyskich i często robimy spotkania ze znajomymi, i w tym wypadku pokój dla dziecka jest nam niezbędny
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:14   #1173
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
RÓŻOWE GRATULACJE

miło się czyta dobre wieści od rana, najważniejsze , że zdrowa a my zaraz po powrocie z Paryża w poniedziałek 25 maja mamy połówkowe usg- dobrze, że to zaraz po wakacjach, przynajmniej nie będę się stresować
Cytat:
jeszcze raz gratuluje
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
My też wybraliśmy z klupsia
takie http://www.klups.pl/szablon.php?z=18...zka&p=lozeczka
albo takie http://www.klups.pl/szablon.php?z=29...zka&p=lozeczka
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:16   #1174
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
każdy widzi co chce, albo jak to się mówi...głodnemu chleb na myśli...

kochana, bez nerwów, przecież wszystko będzie w jak najlepszym porządku będziemy myśleć o tobie o 16

o reeeety, mój mąż kocha ten film, więc obiecałam, że pójdziemy a ja to tak...hmmmm, nie przepadam, ale pójdę

a ja właśnie kurze zmyłam, i podłogi odkurzyłam i zmyłam, a teraz raczę sie mlekiem z musli ( chyba się uzależniłam....) a potem siądę i zrobię listę waznych rzeczy do Paryża no i musze ciuszki wybrac...jak zawsze będzie kłopot...
być może bo od rana jestem spragniona mizianek
Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
co do przewijaków to moje doświadczone koleżanki mówiły, że najwygodniej przewijać na łóżku i nie ma strachu, że dziecko spadnie.

nie lękaj się, będzie dobrze

mojego nigdy w życiu by się nie namówił sikające siadanie, to wiem na pewno.

mnie zawsze po koronkowym swędziało a poza tym bez fiszbin jakiś zanik cycków miałam teraz dumnie wypinam pierś, najczęściej bez stanika - nareszcie jest się czym chwalić
to samo podpowiedziała mi Pani w sklepie
Cytat:

różowo gratuluję

Malin wszystko wiem
niestety muszę Cię zasmucić ja jednak tego wózka nie kupię
faktycznie jest ładny, lekki, zgrabny, wielofunkcyjny itd ale gondola jest mała jest taka napompowana w środku, że ja nie wiem jak tam się dziecko zmieści.
Pani w sklepie powiedziała to samo. Zresztą dodała, że skoro mam rodzić w październiku to będę długo korzystać z gondoli i jednak musi być większa.
U mnie w sklepie te wózki kosztują 969 zł gondola + spacerówka a 169 zł trzeba dopłacić za fotelik. A ten z pompowanymi kołami jest troszkę droższy bo 999 zł.
Mi Pani poleciła bardzo fajny wózek, fakt, jest trochę cięższy bo o 2 kg ale to za sprawą większej gondoli (wymiary wewntrzne - dł/wys/szer - to 80/20/35)
Jest firmy Jedo a model to Bartatina i cena też jest super, bo wózek gondola + spacerówka kosztuje niecałe 900 zł ale fotelik jest droższy bo lekko ponad 300 zł ale z tego co wiem można też zamontować Maxi Cosi
Podam Ci stronę www.jedo.pl
Mam nadzieję, że pomogłam

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:21   #1175
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
My tez na 100% przewijak, zn sam materacyk bedzie na lozeczku

a takie chce lozko:
http://www.klups.pl/szablon.php?z=23...zka&p=lozeczka
http://www.klups.pl/szablon.php?z=24...zka&p=lozeczka
Fajne jeszcze takiego nie widzialam

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Baaardzo wygodne
Mam tylko jedno "ale". Czy producentom bielizny dla ciężarnych wydaje się, że przyszła matka zamienia się w bezpłciowego stwora?
Ta bielizna jest po prostu brzydka, taka aż nazbyt praktyczna. Czy nie można jakiejś koroneczki wstawić?
Mi to az tak nie przeszkadza, jak mam gdzies wyjsc w przezroczystej bluzeczce to zakladam koronkowy, a w domu czesto latam bez TZ jest zachwycony

Cytat:
Brazowe ladne
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:21   #1176
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
My tez na 100% przewijak, zn sam materacyk bedzie na lozeczku

a takie chce lozko:
http://www.klups.pl/szablon.php?z=23...zka&p=lozeczka
http://www.klups.pl/szablon.php?z=24...zka&p=lozeczka

jeszcze nie wiem jak kolor ;]

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

moja mama mnie popiera ;] dziecko moze w nim dlugo spac, powiedziala ze w takim normalnym to jakies 1,5 roku ;P bo ze dzieci jak juz chodza to wcale nie chca w tym spac, tak jak ja np. uciekalam od lozeczka
Cytat:
fajne te łóżeczka
ja musiałabym mieć z ciemnego drewna, by pasowało do naszego wnętrza i koniecznie z baldachimem, z racji, że nasz domek składa się z jednego dużego pomieszczenia, który jest przedpokojem, kuchnią, jadalnią i sypialnią w jednym

nie zauważyłam jaka jest cena tych łóżeczek
Stary 2009-05-14, 12:31   #1177
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, kolejna dziewuszka do kolekcji. Gratuluję! Liga rządzi Liga radzi!
Cytat:
kolejna dziewczynka super
Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
różowo gratuluję
Dziękuję

Cytat:
Malin wszystko wiem
faktycznie jest ładny, lekki, zgrabny, wielofunkcyjny itd ale gondola jest mała jest taka napompowana w środku, że ja nie wiem jak tam się dziecko zmieści.
Pani w sklepie powiedziała to samo. Zresztą dodała, że skoro mam rodzić w październiku to będę długo korzystać z gondoli i jednak musi być większa.
U mnie w sklepie te wózki kosztują 969 zł gondola + spacerówka a 169 zł trzeba dopłacić za fotelik. A ten z pompowanymi kołami jest troszkę droższy bo 999 zł.
Mi Pani poleciła bardzo fajny wózek, fakt, jest trochę cięższy bo o 2 kg ale to za sprawą większej gondoli (wymiary wewntrzne - dł/wys/szer - to 80/20/35)
Jest firmy Jedo a model to Bartatina i cena też jest super, bo wózek gondola + spacerówka kosztuje niecałe 900 zł ale fotelik jest droższy bo lekko ponad 300 zł ale z tego co wiem można też zamontować Maxi Cosi
Mi też pani polecała w sklepie Bartatinę ze względu na dużą gondolę, ale ten wózek jest ogólnie strasznie duży, masywny, jak dla mnie za wielki, poza tym ciężej mi się prowadził. Wózki typu np. Coneco czy Mutsy są przy nim drobniutkie i delikatne, dlatego pomimo dużej gondoli zniego zrezygnowałam.
A ostatnio rozmawiałam z koleżanką która rodziła w listopadzie i polecała mi X-landera, dopiero w zeszlym miesiącu przeszła na spacerówkę, która według niej też jest całkiem spora.

A wogóle po obejrzeniu wózków na żywo stwierdziłam, że szukanie w internecie jest bez sensu, bo nasze typy całkowicie się zmieniły.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
fajne te łóżeczka
ja musiałabym mieć z ciemnego drewna, by pasowało do naszego wnętrza i koniecznie z baldachimem, z racji, że nasz domek składa się z jednego dużego pomieszczenia, który jest przedpokojem, kuchnią, jadalnią i sypialnią w jednym

Nie wiem ile kosztują w sklepach, na allegro średnio są po 300-400 zł.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-05-14 o 12:25
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 12:33   #1178
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

wózek, który mamy dostać, składa się z samej gondoli. jestem jego ciekawa...myślę, że lipy nie będzie, bo wózek będzie od zamożnych warszawiaków...
jeśli chodzi o ciężar, to nie gra roli bo my mieszkamy w domku, ważne by się dobrze prowadził.
Stary 2009-05-14, 12:37   #1179
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Baaardzo wygodne
ja tam noszę zwykłe gatki kupiłam sobie jedną parę raptem takich bezaszwowych. mam też dwa staniki ciążowe , ale też dobre do karmienie ( wiecie odpinają się tak żeby odssłonić co trzeb ) i te stniaki są bez fiszbin ale są koronkowe i baaaardzo ładne ( firmy hunkemoller) mam biały i czarny.

Cytat:

przwijak sobie daruję, myślę, że w moim wypadku wystarczy łóżko, tym bardziej, że nigdy z plecami nie miałam problemów (chyba, że się zaczną)
łóżeczko z szafeczkami by się przydało, ale miałabym problem z ich otwieraniem, bo łóżeczko stało by między naszym łóżkiem a ścianą, chyba, że znajdziemy inne miejsce, a z tym może być problem, lub kupimy narożnik
niedługo zabieramy się za wstawianie komandora, wówczas oddam jedną komódkę maleństwu.
a za rok będziemy budować pokoik dla malucha, bo we trójkę ciężko będzie się nam pomieścić, tym bardziej, że należymy do ludzi towarzyskich i często robimy spotkania ze znajomymi, i w tym wypadku pokój dla dziecka jest nam niezbędny
my mamy pokoik dla dziecka i chcę go przygotować zanim małą się urodzi , ale na początku łózeczku i tak będzie w naszej sypialni, a pokoik poczeka na małą.
my mamy o tyle dobrze, że mamy salon połączony z jadalnią i kuchnię na dole a na pięterku sypialnie dwie i pokoik komputerowy ( też sypialnia..kot tu śpi hahaha)

Cytat:

Malin wszystko wiem
choć już mam wózek zawsze oglądam wasze typy, wózek jest może i fajny ale jak dla mnie za masywny, ja mała jestem to chciałam coś lżejszego w prowadzeniu i trochę mniejszego

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:43   #1180
anula1981
Przyczajenie

Ja mam x-landera. Wózek jest fajny, ale jak każdy ma pewne wady. Niektórym może to przeszkadzać...

• Spacerówki nie można odwrócić przodem do rodzica (marudne dzieci wolą patrzeć na mamę
  • Jest ciężki - jeśli ktoś mieszka w bloku bez windy, może być to problem
  • Zajmuje dużo miejsca w bagażniku samochodu
My jeździliśmy gondolką 6 miesięcy - do wiosny

Mamy fotelik Maxi Cosi. Byłam w szoku, gdy po jego zakupie okazało się, że ledwo możemy objąć go pasami w samochodzie, a jest to duże kombi.
Warto więc sprawdzić to przed zakupem.
anula1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:43   #1181
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Mi też pani polecała w sklepie Bartatinę ze względu na dużą gondolę, ale ten wózek jest ogólnie strasznie duży, masywny, jak dla mnie za wielki, poza tym ciężej mi się prowadził. Wózki typu np. Coneco czy Mutsy są przy nim drobniutkie i delikatne, dlatego pomimo dużej gondoli zniego zrezygnowałam.
A ostatnio rozmawiałam z koleżanką która rodziła w listopadzie i polecała mi X-landera, dopiero w zeszlym miesiącu przeszła na spacerówkę, która według niej też jest całkiem spora.

A wogóle po obejrzeniu wózków na żywo stwierdziłam, że szukanie w internecie jest bez sensu, bo nasze typy całkowicie się zmieniły.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Nie wiem ile kosztują w sklepach, na allegro średnio są po 300-400 zł.
tu też chodzi o cenę, stać mnie na drogi wózek ale stwierdziłam, że tak naprawdę nie ma po co wydawać dużo, bo tak naprawdę jest na krótko.
Dla mnie Bartatina nie była za duża, wręcz te inne wózki wydawały mi się śmiesznie małe takie zabawkowe
ogólnie też mi się podobają X-landery ale ta waga 17 kg to za dużo. Akurat przez czas użytkowania gondoli będę mieszkać w wieżowcu dopiero później wyprowadzę się do domku.

Stary 2009-05-14, 12:44   #1182
aniago25
Zadomowienie

Shine a czy wiesz jaką wysokość ma to łóżeczko ?? bo ja mam podobne tylko bez szuflady i ono jest niższe od standardowych.
Ja już wyprasowałam wszystko i czas na obiadek,
zapraszam na pierogi z mięsem
Stary 2009-05-14, 12:46   #1183
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
my mamy pokoik dla dziecka i chcę go przygotować zanim małą się urodzi , ale na początku łózeczku i tak będzie w naszej sypialni, a pokoik poczeka na małą.
my mamy o tyle dobrze, że mamy salon połączony z jadalnią i kuchnię na dole a na pięterku sypialnie dwie i pokoik komputerowy ( też sypialnia..kot tu śpi hahaha)
my niestety nie mamy pięterka. ale mamy możliwość dobudowy, a to pewnie trochę potrwa, więc z urządzaniem dziecięcego pokoju muszę trochę poczekać

dziewczyny mam pytanko, czasami tuż nad wzgórkiem łonowym czuję takie twarde, co to może być? macica?
Stary 2009-05-14, 12:49   #1184
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
my niestety nie mamy pięterka. ale mamy możliwość dobudowy, a to pewnie trochę potrwa, więc z urządzaniem dziecięcego pokoju muszę trochę poczekać

dziewczyny mam pytanko, czasami tuż nad wzgórkiem łonowym czuję takie twarde, co to może być? macica?
też to czuję i też nie wiem co to czasami mnie boli w tym miejscu

Stary 2009-05-14, 12:50   #1185
Tysiak7
Wtajemniczenie

Ehh to wam teraz moge tylko pozazdrosci
ja wszystko mam po mojej 2,5 latce i nie mam nad czym sie rozczulać typu, wozek, lożeczko, przewijak, fotelik do samochodu itd a to tak frajda byla jeszcze jak bedzie faktycznie dziewcyznka to nawet z ciuchami nie bedę mogla poszaleć

AAAAAa pisałyscie kofffane o aparatch tez potrzebuje nasz stary zostal doszczętnie wyeksploatowany przez 2,5 z nasza córka, ja jestem maniak fotografii i mała w skajnych napadach potrafi miec w miesiacu po 400-600 fotek, często żeby lobuza uchwycic lub zrobic sobie fotke razem uzywamy samowyzwalacza i aparat montujemy na roznych chwieljnych miejscach (drzewa, bramy, kamienie itd) wiec jest w oplakanym stanie i musze miec do narodzi drugiej dzidiz drugi Mam wzgledem aparatu podstawowe wymogi:
- uderzeniowo odpory czesto mała sie do niego dorywa, czesto spada itd
- musi robic dobre fotki w ruchu, bo przy dziecku to nieodzowne
- co jeszcze najlepiej ze statywem bo na tego choruje... teraz czesto w rzonych ślicznych miejscach nie mozemy zrobic sobie fotki razem
Licze na pomoc
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:50   #1186
Foka29
Zadomowienie

Cytat:

Tak, macica.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 12:50   #1187
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
tu też chodzi o cenę, stać mnie na drogi wózek ale stwierdziłam, że tak naprawdę nie ma po co wydawać dużo, bo tak naprawdę jest na krótko.
Dla mnie Bartatina nie była za duża, wręcz te inne wózki wydawały mi się śmiesznie małe takie zabawkowe
ogólnie też mi się podobają X-landery ale ta waga 17 kg to za dużo. Akurat przez czas użytkowania gondoli będę mieszkać w wieżowcu dopiero później wyprowadzę się do domku.
no właśnie wszystko zależy , co dla kogo jest w wózku ważniejsze, ja jak poszłam do sklepu i pospacerowałam z tymi dużymi wózkami to się przeraziłam..nie dośc, że wyglądałam i czułam się jak mała dziewczynka z wózkiem swojej mamy to jeszcze były mi bardzo nie poręczne.

Cytat:

ale na początku i tak pokoiku dla dziecka nie potrzeba bo śpać będzie z wami , prawda?
my mamy pokoik , a mała i tak będzie spać w naszej sypialni przynajmniej 3-5 miesiecy, zobaczymy

niestety tak...mi się tak zaczęło robic, pytałam położnej i to są skurcze macicy, takie twardnienie podbrzusza. ona mi powiedziała , że jeśli nie trwa długo i nie jest bolesne to jest niegroźne. Bardzo nie lubię tego uczucia a niestety robi mi się tak zawsze po seksie... położna móiwła mi że to normalne bo wtedy dochodzi do skurczy macicy, i że zawsze mi się tak robiło, ale dopiero teraz kiedy macica urosła to czuję...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-05-14 o 12:52
Stary 2009-05-14, 13:09   #1188
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
też to czuję i też nie wiem co to czasami mnie boli w tym miejscu
Cytat:
niestety tak...mi się tak zaczęło robic, pytałam położnej i to są skurcze macicy, takie twardnienie podbrzusza. ona mi powiedziała , że jeśli nie trwa długo i nie jest bolesne to jest niegroźne. Bardzo nie lubię tego uczucia a niestety robi mi się tak zawsze po seksie... położna móiwła mi że to normalne bo wtedy dochodzi do skurczy macicy, i że zawsze mi się tak robiło, ale dopiero teraz kiedy macica urosła to czuję...
dziękuję
te twarde pojawia się na krótko, np. gdy o tym pisałam się pojawiło a teraz już zniknęło. dziwnie boli jak dotykam, ale nie jestem w stanie określić ani porównać tego bólu do innego, bo to raczej takie dziwne uczucie niż ból.
masło maślane, ale chyba mnie rozumiecie

muszę to poobserwować, czy pojawia się często, w jakich sytuacjach i jak długo trwa
Stary 2009-05-14, 13:09   #1189
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie wszystko zależy , co dla kogo jest w wózku ważniejsze, ja jak poszłam do sklepu i pospacerowałam z tymi dużymi wózkami to się przeraziłam..nie dośc, że wyglądałam i czułam się jak mała dziewczynka z wózkiem swojej mamy to jeszcze były mi bardzo nie poręczne.

ale na początku i tak pokoiku dla dziecka nie potrzeba bo śpać będzie z wami , prawda?
my mamy pokoik , a mała i tak będzie spać w naszej sypialni przynajmniej 3-5 miesiecy, zobaczymy

ja już zgłupiałam jeśli chodzi o te wózki

a co do tej macicy, przeraziłaś mnie muszę ginkowi powiedzieć, bo ja mam tak dość często np jak się obudzę albo po oddaniu moczu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-14, 13:10   #1190
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Tak, macica.
tak myślałam

sweet chyba nie ma powodu do paniki, jak widzisz nie Ty jedna tak masz ale fakt, lepiej poinformować gina, pewnie Ciebie uspokoi

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-05-14 o 13:12
Stary 2009-05-14, 13:14   #1191
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Fajne jeszcze takiego nie widzialam
Brazowe ladne
brazowe ladne, ale dla mnie drogie jak na takie zwykle lozeczko...
Cytat:
fajne te łóżeczka
moje do 400zl i chyba trzeba kupic wczesniej bo wybralam je jak tylko byly 2 kreski ;p am teraz na allegro widze tylko 1 oferte
Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Shine a czy wiesz jaką wysokość ma to łóżeczko ?? bo ja mam podobne tylko bez szuflady i ono jest niższe od standardowych.
Ja już wyprasowałam wszystko i czas na obiadek,
zapraszam na pierogi z mięsem
nie widzialam go jeszcze w sklepie, tylko w necie ale napewno przed zakupem bede chciala zobaczyc nizsze jest gorsze?

Cytat:
pisalam wam kiedys ze mialam kulke po prawej stronie jak mi brzuszek urosl to ta kulka taka duza teraz jest. dwa razy widzialam ja po lewej stronie, czasem jest na srodku i wlasnie zawsze jak sie rano obudze :/ dopiero jak sie wysikam i zjem to jest normalny brzuch
raz sie obudzilam byla po lewej, troche pokrecilam sie po lozku i byla po prawej ;p

Edytowane przez Shine01
Czas edycji: 2009-05-14 o 13:16
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 13:19   #1192
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
te twarde pojawia się na krótko, np. gdy o tym pisałam się pojawiło a teraz już zniknęło. dziwnie boli jak dotykam, ale nie jestem w stanie określić ani porównać tego bólu do innego, bo to raczej takie dziwne uczucie niż ból.
masło maślane, ale chyba mnie rozumiecie

muszę to poobserwować, czy pojawia się często, w jakich sytuacjach i jak długo trwa
ja rozumiem, to nie jest taki typowy ból, ale dość nieprzyjemne uczucie...

Cytat:
ja już zgłupiałam jeśli chodzi o te wózki

a co do tej macicy, przeraziłaś mnie muszę ginkowi powiedzieć, bo ja mam tak dość często np jak się obudzę albo po oddaniu moczu
jasne, powiedz. ja też zanim poszłam do położnej poczytałam o tym , ale i tak jej pytałam o to...w końcu od tego jest

Cytat:
tak myślałam

sweet chyba nie ma powodu do paniki, jak widzisz nie Ty jedna tak masz ale fakt, lepiej poinformować gina, pewnie Ciebie uspokoi

Cytat:
brazowe ladne, ale dla mnie drogie jak na takie zwykle lozeczko...

moje do 400zl i chyba trzeba kupic wczesniej bo wybralam je jak tylko byly 2 kreski ;p am teraz na allegro widze tylko 1 oferte

nie widzialam go jeszcze w sklepie, tylko w necie ale napewno przed zakupem bede chciala zobaczyc nizsze jest gorsze?

pisalam wam kiedys ze mialam kulke po prawej stronie jak mi brzuszek urosl to ta kulka taka duza teraz jest. dwa razy widzialam ja po lewej stronie, czasem jest na srodku i wlasnie zawsze jak sie rano obudze :/ dopiero jak sie wysikam i zjem to jest normalny brzuch
raz sie obudzilam byla po lewej, troche pokrecilam sie po lozku i byla po prawej ;p
a ta kulka to mi już na sprawy jelitowe wygląda..ja tak miałam jak miałam zaoognione kłopoty z jelitem. bo macica to by ci się chyba tak nie przesuwała?
najlepiej zapytaj lekarza to ci powie czy to macica czy co nigdy nie wiadomo, każda ciąża inna

Stary 2009-05-14, 13:19   #1193
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
ja też tak miałam w 14 tyg. najpierw pojawiło się po lewej str a potem po prawej. i jak dotykałam to właśnie odczułam ten dziwny nie-ból. teraz wiem, że to była macica
Stary 2009-05-14, 13:24   #1194
Shine01
Raczkowanie

mnie to nie boli, ani nic ;p tylko ostatnio jak mi sie przysnil... sen erotyczny ;p
obudzilam sie strasznie podniecona i to wlasnie troche jakby bolalo
Stary 2009-05-14, 13:24   #1195
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
j
a ta kulka to mi już na sprawy jelitowe wygląda..ja tak miałam jak miałam zaoognione kłopoty z jelitem. bo macica to by ci się chyba tak nie przesuwała?
najlepiej zapytaj lekarza to ci powie czy to macica czy co nigdy nie wiadomo, każda ciąża inna
może i jelita chyba, że macica najpierw stwardniała po jednej stronie, a potem po drugiej
było minęło, teraz trzeba się skupić na tym co w tej chwili się pojawia
Stary 2009-05-14, 13:25   #1196
Shine01
Raczkowanie

na jelita by chyba podniecenie nie wplynelo ;p czy sie myle????
Stary 2009-05-14, 13:28   #1197
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
na jelita by chyba podniecenie nie wplynelo ;p czy sie myle????
w takiej sytuacji wszystko może stwardnieć
Stary 2009-05-14, 13:30   #1198
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
mnie to nie boli, ani nic ;p tylko ostatnio jak mi sie przysnil... sen erotyczny ;p
obudzilam sie strasznie podniecona i to wlasnie troche jakby bolalo
Cytat:
może i jelita chyba, że macica najpierw stwardniała po jednej stronie, a potem po drugiej
było minęło, teraz trzeba się skupić na tym co w tej chwili się pojawia

Shine to może to faktycznie macica, ale to jest bardzo dziwne...jak ma twardnieć tylko z jednej strony? myslę, że po prostu wypytaj lekarza. wtedy bedziesz mieć pewność.

U mnie żadnej kulki nie ma, po prostu całe podbrzusze mam jak kamień i to jest własnie np. jak jestem bardzo podniecona, albo jak za długo siedze i naciskam na podbrzusze.

Co do jelit to kłopoty miałam zanim zaszłam w ciążę i bardzo częśto wychodziła mi bolesna kulka z jednej strony podbrzusza i z drugiej. była z tym u lekarza i to akurat było jelito - ale nie zdarzało sie to w etdy gdy byłam podniecona hahaha

zapytaj lekarza to ci powie co tam się dzieje, zawsze lepiej zapytać, ja pytam położnej nawet jak wiem, bo lepiej się czuję jak ona potwierdzi to, co już wiem

Stary 2009-05-14, 13:33   #1199
aniago25
Zadomowienie

Shine ja to łóżeczko dostałam od znajomych za darmo ale jak bym go miała sama kupić to bym się dobrze zastanowiła przy moim wzroście 175 troszkę może byc to łóżeczko za niskie, ale pomyślałam sobie że na początek kiedy bede miała to łóżeczko koło naszego łóżka to nawet bedzie ok, bo z łóżka bede dziecko widziec a pozniej jak podrosnie mam kojec z regulacjia wiec jakos damy rade, bo nowego łóżeczka mi sie nie opłaca kupować.
Postaram sie znaleźć na necie wysokośc tego łóżeczka bo może akurat to twoje jest normalne
Stary 2009-05-14, 13:34   #1200
karamari
Rozeznanie

Anulo, dziękujemy za porady!

Cytat:
: roza::r oza::ro za:

Co do staników ciążowych, to wcale nie we wszystkich wygląda się jak potwór http://www.hotmilklingerie.co.nz/ tylko jak anioł, albo demon
W Polsce można kupić w Lady's Place albo przez internet.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Hotmilk-AOA-Story.jpg (14,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSS hero TEAL 1.jpg (28,9 KB, 21 załadowań)
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości