![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe PM
a ja jestem przesadnei pedantyczna i swoja rodzine juz w zeszlym roku obdzwonilam w sierpniu (tak wiem upadlam na glowe) zeby wiedzieli i sobie zaplanowali przyjazd
![]() ![]() ![]()
#152 |
Raczkowanie
|
ja tez uwazam, ze im wczesniej tym lepiej...przynajmniej później mniej nerwów i wiecej czasu na szczegóły
![]() sukienke zamówiłam w lutym, bo wiem, ze gdybym zrobila to w maju, jak mi co "poniektórzy" radzili to bym ze stresu chyba poznokcie poobgryzała czy bedzie na czas, a jeszcze ew przeróbki ![]() pod koniec maja ide po buty, ale z tym moze być problem bo absolutnie nie mogą być z czubem, zapinane na kostke i z biała podeszwą ![]()
#153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.artediroma.com/img/norinevada.jpg numer 105 lub http://www.artediroma.com/img/sofia.jpg numer 212 ale nie moge sie zdecydowac co do obcasu ![]() bo w sofii bardziej mi sie podobaja okragle przody a w nori obcas ![]()
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sofia jest ok, mi podoba sie też 219 z sofi i takie http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/products/view/1...la-pani-mlodej bardziej zorientowana bede po 30;-) super pomysl z zielonymi butami. Ja na początku mialam pomysł, zeby buty, bizu i kwiaty były w jednej tonacji - róż albo fiolet. No ale najgorzej z butami ![]()
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładne butki ![]() ![]()
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
a to moje kochane kotki
![]() BEAMI te kwiatki to na 99% roze miniaturki, powiekszylam jak sie dalo i obstawiam roze, znalazlam tez inny tylko z wieksza iloscia kwiatkow dziewczyny butki super ale ja chyba musze miec z niskim obcasem bo glownie chodze w plaskich a wczoraj postawiono mi w koncu diagnoze, mam chory kregoslup i okreslili co to jest, w kazdym razie wysokie buty sa niewskazane, a mysle ze 5cm moze byc za duzo ![]()
![]() Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-05-13 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Śliczne kotki. Nasz był rudawo- biały ale jakieś dwa miesiące temu już nie wrócił
![]() Co to butków też nie mogę mieć na wysokim obcasie. A najlepiej to czuję się na małym ![]() Oglądałam na jednej stronce butki i znalazłabym dla siebie, ale najpierw muszę znaleźć suknię http://www.butyslubne.com.pl/kontakt-s-13-pl.jsp Edytowane przez malenstwoKr Czas edycji: 2009-05-13 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BOSKIE KOCIAKI ![]() Dzięlkuje za zdięcie powiększone, terza tez mi sie wydaje ze to są jednak rózyczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mysia7a - świetne te buty. Widziałam podobne na bucikowo.pl, ale w innych kolorach, ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Te butki co wkleiłas z ryłko są swietne, ja bede miała tez z rylko tylko troszki inny typ i niższe mają 5 cm obcasik. Nie moge miec wyższego bo bym była wyższa od mego TZ. Szukam winternecie tych moich butków, żeby wam pokazac ale nie moge znalesc
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]()
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BEAMI, a Ty już kupilaś?ja uwielbiam wysokie obcasy, ale bede miala takie max 7,5 cm, bo przy 10 jestem niewiele niższa od TZ, a tu jeszcze welon dojdzie....
![]() |
#163 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
BEAMi, moze to te:
http://www.e-rylko.com/produkt/l8d73.../r/0/k/0/pp/21 strasznie mi sie podobają i jeszcze taka klasyka: http://www.butyk.pl/towar.4146.Polbu...ly_800537.html wogole na butyk'u są fajne buty, również dla amatorek niższych obcasów (mówiłam Wam już, ze mam troche hopla na punkcie butów ![]()
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa współczucia i otuchy
![]() ![]() Teraz już mi trochę lepiej i jestem na etapie zabierania każdego psa z podwórka do domu ![]() ![]() No chyba na 3 stronie wątku była dyskusja o bolerkach/etolach i prezentach dla rodziców. To, żeby nie odpisywać każdej z osobna to będę lecieć stronami. To tak: wszystkie mamy nadzieję, ze nasz październik będzie Polską Złotą Jesienią, bez kropli deszczu w tym dniu, ze słoneczkiem i temperaturą 15-20 stopni. Dlatego ja stawiam na koronkowe bolerko lub atłasowe, ewentualnie płaszczyk (atłas lub koronka) tak jak Ladysith. no ale jak będzie taka pogoda jak dzisiaj czyli okres trzech zimnych ogrodników i zimnej Zośki, z przymrozkami to ja dziękuję ![]() ![]() Ja się śmieję, ze ta moja data 3.10 to jest inacej 33 wrzesień ![]() ![]() ale jeśli by była taka pogoda jak dziś to nawet w maju futerkowa etola głupio nie będzie wygladac. Także, dziewczynki nie przejmujcie się tym, jakie macie wierzchnie okrycie, październik to październik, goście też nie przyjdą z gołymi nogami i bez okryć. Każdy na ten nasz październik pewnie będzie przygotowany na cieplejsze okrycia, bo to różnie bywa ![]() Co do prezentów dla rodziców, to chyba już pisałam gdzieć, że będą kosze z kawą, słodyczami, winkiem abo likierem, do tego taki 40cm (wysokość) grawerowany wazon. Na wazonie będzie wygrawerowane podziękowanie zamiast na kartkach, pseudoksiążkach i rulonach. Do tego wazonu chcemy wsadzić banbusy, ale to chyba tak głupio, z bambusami na podziękowania, nawet jak super wyglądają co nie? ![]() ![]() Co do albumów ze zdjęiami to fajny pomysł, tylko czasochłonny. Ale w moim przypadku by sie nie sprawdził, bo tata z zamiłowania fotograf, kiedyś łazienka przerobiona na ciemnię i cały czas siedzi w tej fotografii, robi zdjęcia i drukuje naswojej super drukarce więc to dla niego by była zadna niespodzinka, jak on mi non stop robi zdjęcia. Dla tesció co innego-oni by się cieszyli, ale chcemy dac jednakowe prezenty, żeby potem nie było. Co do prezentów typu karnet do SPA, do restauracji, opery, weekendów za miastem itp., itd. jestem za ![]() Cdn.
#168 |
Raczkowanie
|
Ja się śmieję, ze ta moja data 3.10 to jest inacej 33 wrzesień
![]() ![]() dobre ![]()
no i stało sie, jestem mamą ![]() Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-05-14 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czesc dziewczyny, judith kochane kociaki. a marian jest chyba najlepszy ![]() widze, ze rozmawiacie o butach - ja jeszcze nie mam. chce wysokie, bo dosyc niska jestem a TZ natomiast wysoki. myslalam kiedys nad pudrowym rozem, badz zlotymi (suknie mam ecru), ale jeszcze zobacze, pewnie zostane przy jakis ecru/bezowych
![]() |
#170 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wow ale niespodzianka ![]() ![]() Dziewczyny czy wy wszystkie będziecie mieć jakąś oprawę muzyczną? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do bukietów, to laskaja to jeszcze kiecki nie mam, ale za to bukietów chyba w folderze 100 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
SSR co do tej wódki za 11 zł to był jakis KONESER może teraz jest ciut droższa bo to było z 2 lata temu
Co do tych łańcuszków to sie zastanawiam napewno bede sam komponowac kosze. Twój prezent dla rodziców bardzo fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie się bardziej podobają Nori. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kalie też mają świetny kolor, o wiele ładniejsze niż całe w jednym kolorze. Tylko czy nam takie kwiaty sprowadzą i czy to ędzie ten sam kolor jak na naszych zdjęciachw komputerze? Ja teżchcę mieć buty na niskim obcasie (2-3cm) takiej kaczuszce. Moje 155cm wzrostu mi nie przeszkadza, nadrabiać nie chcę butami (choć wiem, że wysoki obcas wysmukla).Ale moje kostki są tak podatne, że jeden niefortunny dyg i PM na swoim weselu będzie nie tańcząca a siedząca ![]() Cytat:
![]() ![]() No to jak o butach to o butach. Pochwalę się, że choć nie mam jeszcze kiecki ani butów ślubnych to już sobie przedwczoraj w Deichmanie zakupiłam butki na zmianę na wesele (ze względu na moje kostki i puchnięcie nóg). Wiadomo, będę sie starała wytrzymać tyle ile się da w kościołowych, ale po co się męczyć. A że moje będa miaąły kaczuszkę, a nie obcas, to zakupione balerinki nie będą przeszkodą i kiecką nie będę zamiatać sali ![]() ![]()
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Fajne te z kokardką, chciałam takie czarne, ale zanim sie zorientowałam - rozmiarówki nie było
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- SSR, bardzo lubie buty peptoe, dla mnie są wygodniejsze niz z odkrytą piętą...jeśli są dobrze zrobione, nie ma opcji aby palec uciekał ![]()
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o oprawę muzyczną w kościele to my nie będziemy mieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
hej ja nie jestem pazdziernikowa lecz grudniowa lae mysle ze bede tu zagldac
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
SSR super buciki. te z kokardka sa slodkie.
a co do oprawy muzycznej w kosciele to narazie mamy skrzypce, a co jeszcze to nie wiem, ale chcialabym jakas kobiete, zeby ladnie zaspiewala. edit: witaj rptrbj1978
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub ![]() ![]() ![]() "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie ![]() Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-05-14 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My obrawy muzycznej prócz organisty nie będziemy mieć... Mam jeszcze do was takie pytanko. Mam przyjęcie weselne, taki obiad w restauracji na 20 osób. Do kościoła chciałam tylko zaprosić te osoby, ale ostatnio zastanawiam się czy nie zaprosić całej rodzinki tylko do kościoła a te wybrane osoby na obiad ![]()
#178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mysia pochwal sie butkami i cyknij fotke ![]() hmm a co do przyjecia, to nie wiem co Ci doradzic, zalezy na jakiej uroczystosci Wam zalezy. ale ja chyba powiadomilabym reszte rodziny o slubie i zaprosila do kosciola.
![]() |
#179 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do kalii to rzeczywiscie nie widzialam takich w realu, a zdjecie jak to zdjecie moze byc podretuszowane kolorystycznie przywodcy chyba brak genarlnie marian kocha stefana, stefan kocha mariana, lucka kocha siebie sama i mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba bym zawiadomienia wyslala do calej rodziny, zawsze ryzyko ze sie moga poobrazac ze to tylko zawiadomienie ale mysle ze i tak taka opcje bym wybrala ![]()
![]() |
#180 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do oprawy muzycznej to nie mam pojęcia, mój organista ładnie gra, a to nasz znajomy to się dodatkowo postara ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z tego co piszesz, to zrozumiałam, że ma być obiad w restauracji i tylko te osoby na ślubie. No wszystko ok, ale nie możesz zabronić przyjśc komukolwiek na Wasz ślub. Myślę, że rodzinka jak się dowie to sama przyjdzie popatrzeć, no ale może też się czuć urażona, że nie są zaproszeni czy cuś. Ja na Twoim miejscu wysłałabym zawiadomienia, że w tm i tym dniu A i B mją zamiar i już. Cytat:
![]() ![]() A i dziewczyny, które jeszcze nie dały zaproszeń do druku to sprawdzajcie pisownie, literówki itp., itd., bo firmy z reguły nie ponoszą odpowiedzialności za to tylko drukują to co im damy, żeby nie było, ż ena zaproszeniu będą byki ![]() Ja to dziś tak prze dwysłaniem tekstu zagłębiałam się w ortografię polską, że zgłupiałam, ale jednak jakoś się udało. Moje dylematy dotyczyły skrótu pod wezwaniem p.w., czy pw. okazało, się że obie formy poprawne, tylko ta druga starsza. Kolejny problem to święty kościoła. Teraz już wiem, że piszemy Święty Marcin ale św. Marcin. Raz z dużej raz z małej. Tyle moich przemyśleń językowych ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.