|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy
Dziewczynki mam pytanie. Ponieważ mam problem z za krótką grzywką zastanawiam się nad przedłużeniem jej kilkoma pasemkami. Znalazłam fotkę pani z PCD i wydaje mi się że ona właśnie ma przedłużoną grzywkę. Jak myślicie?
|
|
|
|
#2342 |
|
BAN stały
|
dziewczyny doszly wlosy
niestety ja ich jeszcze nie mam , bo mieszkam w italii wiec kazalam zamowic je mamie a potem ona mi je tu wysle razem z paroma innymi rzeczami .. poki co zmusilam siostre do przypiecia ich sobie na glowe :p moim zdaniem SUPER .. juz sie nie moge doczekac kiedy dojdzie mi paczuszka
|
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły dzisiaj clipy, słoneczny blond (Victoria_hair). Nie mam żadnego porównania, ale te syntetyki wyglądają całkiem naturalnie, nie świecą sie jakoś specjalnie. Kolor śliczny, na żywo ładnie sie stapia z moimi, ale na zdjęciach zauważyłam że moje są jednak ciemniejsze, w każdym razie i tak muszę się zafarbować więc nie rozpaczam. Nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zakładać, poza tym moje włosy są chyba za cienkie, te taśmy prawie mi się nie mieszczą na głowie, nie mam ich czym przykrywać :P Mimo wszystko podoba mi sie efekt, nigdy nie miałam takich długich włosów, nie wiem tylko czy gdzieś sie odważę wyjśc w nich :P Jak wasi znajomi reagują na takie zmiany?
Zdjęcia: -Długość wyjściowa - Zdjęcia bez lampy - Zdjęcie koloru z lampą. Na żywo się tak nie świecą, w każdym razie raczej bym unikała pozowania do zdjęć w nich Widać też na górze kawałek taśmy, nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zapinać.
|
|
|
|
#2344 |
|
BAN stały
|
Jazzlyn wygladasz super !! osiagnelas jeden z najlepszych efektow jakie widzialam na wizazu i ogolnie !! bardzo naturalnie .. ja wlasnie widzialam moja siostre w tych clipach , tez koloru sloneczny blond ale wygladaly mi o wiele jasniej niz na twoich fotkach .. przerazilo mnie to . jedynie na ostatniej focie kolor wyszedl mniej wiecej taki jak chce ..
|
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Nie martw się, one są jasne, po prostu te wszystkie zdjęcia robiłam lustrzanka na statywie w ciemnym pokoju żeby pokazać jak to wygląda mniej więcej, a to ostatnie kompaktem przy oknie, nie bylam w stanie bez statywu uchwycić zbyt dobrze przodu czy tyłu. Dodaje jeszcze jedno zdjęcie koloru, jak będę miała chwile to porobie jakieś jasniejsze zdjęcia bo rzeczywiście mało co widać.
|
|
|
|
#2346 |
|
BAN stały
|
dzieki kochana .. no ja widzialam dzis te wlosy , zmusilam moja siostre do zalozenia ich na glowie , podobaja mi sie tak ogolnie te clipy . sa geste i ladnie sie ukladaja , nie wiem czemu ty jazzlyn sie wstydzisz wyjsc w nich ? moze nie jestes przyzwyczajona i to dosc radykalna odmiana
ale jest ci ladnie
|
|
|
|
#2347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko znowu mi sie wydaje że sa krótkie widziałyscie moje włosy i ja takie mam teraz jak ty przedłuzone. dziwne . a przeciez mi tyle brakuje do 50 cm
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Ooodeta > Muszę rozjaśnić mój kolor o jeden ton bo trochę widać tą różnice na górze (patrz fotka), poza tym mam wrażenie że widać clipy, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, poćwiczę trochę i pewnie zacznę je nosić, ale o ile poszłabym w nich do sklepu czy na spacer to nie wiem jak zareagowali by na nie ludzie np w pracy :P
TmargoT, całkiem możliwe, przypięłam zaraz nad karkiem, ale mam tam bardzo krótkie włosy i musiałam trochę ich złapać żeby się trzymało. Moje clipy maja 45cm. |
|
|
|
#2350 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
TmargoT co to znaczy ze tasma jest za wysoko , od czubka czy od spodu ?? ja mam foty tych clipow na glowie mojej siostry jak ktos chce zobaczyc :p w ogole jak sie pielegnuje syntetyki , uzywa sie normalnie szamponu i odzywki , i suszy bez uzycia suszarki , tak czytalam chyba , czy poza tym sa jakies wsakazania lub przeciwskazania ?? TmargoT to chyba twoja dziedzina , syntetyki .. jesli chce je pofalowac na walkach to sie nie poplataja ?? |
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
ja zakupilam zestaw 7 tasm i dziewczyny mam problem, poniewaz sa to wlosy naturalne to nie grzesza gestoscia jak syntetyki i gdy sobie je dzisiaj doczepialm to z przodu tuz przy szyi widac moje krotkie wlosy,mam wlosy 1 cm za szyje z tylu troche krotkie, moze gym je jakos bardziej scianiowala czy cos bo mam w miare rowne teraz wiec moze ich jest z duzo poprostutam na koncach i dlatego je widac tak bardzo?
jazzlyn-pieknie! u Ciebie nic nie widac! i nie widac ze sztuczne
|
#2352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do kolorku faktycznie o ton jasniejsze musisz miec ale spoko ja pewnie tez bede miala ten problem ciezko jest dopasowac...---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
a co naturalne sa rzadsze????? ojej naprawde zebym ja nie miala tego problemu... TmargoT co o tym sadzisz masz juz jakies doswiadczenie?? chyba ze jest tu jakas dziewczyna ktorama naturalne clipy??
Edytowane przez allegro 098767890 Czas edycji: 2009-05-14 o 22:00 |
||
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam syntetyczne i bylo ich duuzo, 2 razy kupowalam naturalne i sa rzadsze, dla mnie to jest naturalne ze nie bedzie ich tak duzo
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
BAN stały
|
dziewczyny
spojrzcie co znalazlam , nie moglam sie powstrzymac .. powalily mnie te foty .. http://www.seniorita.pl/zdjecia.php |
|
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chciałabym miec czegoś takiego na głowie nawet za darmo
|
|
#2360 |
|
BAN stały
|
nikt by (chyba ) nie chcial , dlatego dziwi mnie fakt ze te zdjecia pani z duma przedstawila jako zdjecia swoich klientek , czy ludzie nie zdaja sobie sprawy z pewnych rzeczy ??
o a wlasnie , przeczytalam wlasnie na innym forum ze dziewczyna miala syntetyki i po tygodniu bardzo sie zlochaly i nadawaly sie do wyrzucenia , ogolnie ze wlosy sztuczne maja krotszy okres eksploatacji bo natychmiastowo im sie filcuja konce , a na innym forum ktos napisal ze jak sie te koncowki w synetetykach poniszcza to nalezy te koncowki zanurzyc we wrzacej wodzie i beda jak nowe .. TmargoT co ty na te rewelacje ?? oraz inne uzytkowniczki synetycznych clipow , macie jakies doswiadczenia ?? |
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
ojej, trochę mnie nie było, a ile się zmieniło
Jazzlyn, Twoje włoski super wyglądają, naprawdę ja też mam swoje naturalne takiej długości - trzeba się nieco napracować, by wyglądały naturalnie...ja swoje zafarbowałam na Bardzo Jasny Blond Hollywood, z L'oreala, bałam się, że kolor się nie zgra, ale na szczęście, nasze syntetyczne włoski łatwo się stapiają z kolorem włosów naturalnych...ciekawa jestem, jak Ty ooodeta na swoje zareagujesz![]() Powiem Wam, że ja na razie swoich clipów nie noszę, bo w sumie cały czas siedzę w domu, albo z psem na spacer wychodzę - to bez sensu je zakładać:P ale jutro jadę do mnie do domku, do Fromborka, hehe, to sobie strzelę fryzurkę...mama już widziała mnie na zdjęciu i się nie mogła nadziwić, czego to ludzie nie wymyślą... Edytowane przez alicja84m Czas edycji: 2009-05-15 o 09:22 |
|
|
|
#2362 |
|
BAN stały
|
Tak przeglądam i czytam, bo sama czekam na swoje własne clipy
![]() ooodeta , wstawisz zdjecia siostry ??
|
|
|
|
#2363 |
|
BAN stały
|
ok wstawiam , pokreslam ze to NIE sa clipy dla mojej sis tylko dla mnie , dlatego kolory wlosow i tasm sa inne, ja je bd miec za kilka dni , poki co ja zmusilam do zalozenia .
![]() i ponawiam pytanie co do przydoatnosci syntetykow i moczenia ich koncowe we wrzatku .. |
|
|
|
#2364 |
|
BAN stały
|
a ile mają cm ?
nie wiem jak siostra wygląda w krótkich włosach ale w tych super! tylko odpowiednio dobrany kolor ja się o swoje trochę boję, bo naturalne mi się falują ale kupiłam spray do prostowania z matrixa, zaraz idę do wyprobowac, może zadziała
|
|
|
|
#2365 |
|
BAN stały
|
clipy maja 45-50 cm tak bylo napisane w ofercie . tez sie zastanawiam co to bedzie bo synt sa takie proste a moje na konacach sie faluja , mysle nad zakupem duzych walkow a lbo papilotow bo mimo wszystko nie chce ciagle prostowac moich wlosow , a siostra mowi ze czuje sie swietnie w clipach i jej sie to b spodobalo (a na poczatku nie chciala ich sobie nawet przypiac :p )
|
|
|
|
#2366 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ile taśm na na głowie ? ja nawet i bym mogła swoje prostowac ale co z tego skoro będzie trochę wilgotno i się zaczną falowac.. a pod spodem reszta zostanie prosta? okropnosc dlatego też swoje clipy lekko pokręce
|
|
|
|
|
#2367 |
|
BAN stały
|
siostra wlasnie wczoraj mowila ze strasznie dluuugie i ze chyba bede musiala je popodcinac .. moze efekt wydaje sie byc optycznie krotszy bo moja sis ma ponad 174cm wzrostu
poza tym nie wiem na jakiej wysokosci podoczepiala tasmy , a mi sie wydaje ze im dluzsze wlosy tym koncowy efekt moze byc mniej naturalny szczegolnie gdy nasze wlasne hery nie sa zbyt dlugie
|
|
|
|
#2368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kolorek super chce wlasnie identyczny....a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny juz wczesniej zadawalam to pytanie dotyczace struktury wlosa syntetycznego a naturalnego bo wiadomo syntetyczne sa proste jak patyki a naturalne jak ?? kreca sie faluja?? podkrecaja koncówki czy sa tez proste??
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem ze są syntetyki lekko naddające sie, czyli zachowują sie pod tym wzgledem podobnie do prawdziwego włosa,nie są cały czas proste jak drut ,własnie bardziej naturalnie wyglądają,tylko zapomniałam jak sie nazywają
|
|
#2370 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() na dole mam ciemne na górze blond, i boję się , ze źle dopasuję ten brąz (bo tylko ten spód będę przedłużac ) a co do włosów naturalnych i syntetycznych to wyczytałam kilka stron wcześniej, że naturalne też nie są ciągle proste że na deszczu zachowują się jak naturalny włos
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

niestety ja ich jeszcze nie mam , bo mieszkam w italii wiec kazalam zamowic je mamie a potem ona mi je tu wysle razem z paroma innymi rzeczami .. poki co zmusilam siostre do przypiecia ich sobie na glowe :p moim zdaniem SUPER .. juz sie nie moge doczekac kiedy dojdzie mi paczuszka
ale jest ci ladnie

ojej naprawde zebym ja nie miala tego problemu... TmargoT co o tym sadzisz masz juz jakies doswiadczenie?? chyba ze jest tu jakas dziewczyna ktorama naturalne clipy??
ale kupiłam spray do prostowania z matrixa, zaraz idę do wyprobowac, może zadziała
dlatego też swoje clipy lekko pokręce