Przedluzanie wlosów-czescIII wątek zbiorczy - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?]
super . ! 475 61,29%
nie mam na ten temat zdania. 40 5,16%
wolę zapuścić swoje. 160 20,65%
wygląda to nienaturalnie. [!] 100 12,90%
Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-14, 18:21   #2341
marta0078
Raczkowanie

Dot.: Przedluzanie wlosöw-czescIII wätek zbiorczy

Dziewczynki mam pytanie. Ponieważ mam problem z za krótką grzywką zastanawiam się nad przedłużeniem jej kilkoma pasemkami. Znalazłam fotkę pani z PCD i wydaje mi się że ona właśnie ma przedłużoną grzywkę. Jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img90311.fryzury-krotkie.187332.jpg (32,1 KB, 44 załadowań)
marta0078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:41   #2342
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

dziewczyny doszly wlosy niestety ja ich jeszcze nie mam , bo mieszkam w italii wiec kazalam zamowic je mamie a potem ona mi je tu wysle razem z paroma innymi rzeczami .. poki co zmusilam siostre do przypiecia ich sobie na glowe :p moim zdaniem SUPER .. juz sie nie moge doczekac kiedy dojdzie mi paczuszka
ooodeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:48   #2343
Jazzlyn
Zadomowienie

Przyszły dzisiaj clipy, słoneczny blond (Victoria_hair). Nie mam żadnego porównania, ale te syntetyki wyglądają całkiem naturalnie, nie świecą sie jakoś specjalnie. Kolor śliczny, na żywo ładnie sie stapia z moimi, ale na zdjęciach zauważyłam że moje są jednak ciemniejsze, w każdym razie i tak muszę się zafarbować więc nie rozpaczam. Nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zakładać, poza tym moje włosy są chyba za cienkie, te taśmy prawie mi się nie mieszczą na głowie, nie mam ich czym przykrywać :P Mimo wszystko podoba mi sie efekt, nigdy nie miałam takich długich włosów, nie wiem tylko czy gdzieś sie odważę wyjśc w nich :P Jak wasi znajomi reagują na takie zmiany?

Zdjęcia:
-Długość wyjściowa
- Zdjęcia bez lampy
- Zdjęcie koloru z lampą. Na żywo się tak nie świecą, w każdym razie raczej bym unikała pozowania do zdjęć w nich Widać też na górze kawałek taśmy, nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zapinać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyjs.jpg (15,1 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tyl.jpg (51,4 KB, 175 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przod2.jpg (39,4 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przod3.jpg (39,2 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przod.jpg (45,0 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slonblond.jpg (46,1 KB, 177 załadowań)
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:58   #2344
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

Jazzlyn wygladasz super !! osiagnelas jeden z najlepszych efektow jakie widzialam na wizazu i ogolnie !! bardzo naturalnie .. ja wlasnie widzialam moja siostre w tych clipach , tez koloru sloneczny blond ale wygladaly mi o wiele jasniej niz na twoich fotkach .. przerazilo mnie to . jedynie na ostatniej focie kolor wyszedl mniej wiecej taki jak chce ..
Stary 2009-05-14, 19:26   #2345
Jazzlyn
Zadomowienie

Nie martw się, one są jasne, po prostu te wszystkie zdjęcia robiłam lustrzanka na statywie w ciemnym pokoju żeby pokazać jak to wygląda mniej więcej, a to ostatnie kompaktem przy oknie, nie bylam w stanie bez statywu uchwycić zbyt dobrze przodu czy tyłu. Dodaje jeszcze jedno zdjęcie koloru, jak będę miała chwile to porobie jakieś jasniejsze zdjęcia bo rzeczywiście mało co widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolr.jpg (32,0 KB, 80 załadowań)
Stary 2009-05-14, 19:38   #2346
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

dzieki kochana .. no ja widzialam dzis te wlosy , zmusilam moja siostre do zalozenia ich na glowie , podobaja mi sie tak ogolnie te clipy . sa geste i ladnie sie ukladaja , nie wiem czemu ty jazzlyn sie wstydzisz wyjsc w nich ? moze nie jestes przyzwyczajona i to dosc radykalna odmiana ale jest ci ladnie
Stary 2009-05-14, 19:44   #2347
kiciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Przyszły dzisiaj clipy, słoneczny blond (Victoria_hair). Nie mam żadnego porównania, ale te syntetyki wyglądają całkiem naturalnie, nie świecą sie jakoś specjalnie. Kolor śliczny, na żywo ładnie sie stapia z moimi, ale na zdjęciach zauważyłam że moje są jednak ciemniejsze, w każdym razie i tak muszę się zafarbować więc nie rozpaczam. Nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zakładać, poza tym moje włosy są chyba za cienkie, te taśmy prawie mi się nie mieszczą na głowie, nie mam ich czym przykrywać :P Mimo wszystko podoba mi sie efekt, nigdy nie miałam takich długich włosów, nie wiem tylko czy gdzieś sie odważę wyjśc w nich :P Jak wasi znajomi reagują na takie zmiany?

Zdjęcia:
-Długość wyjściowa
- Zdjęcia bez lampy
- Zdjęcie koloru z lampą. Na żywo się tak nie świecą, w każdym razie raczej bym unikała pozowania do zdjęć w nich Widać też na górze kawałek taśmy, nie umiem ich jeszcze zbyt dobrze zapinać.
efekt boski !!!
tylko znowu mi sie wydaje że sa krótkie
widziałyscie moje włosy i ja takie mam teraz jak ty przedłuzone.
dziwne . a przeciez mi tyle brakuje do 50 cm
kiciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:46   #2348
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa Pokaż wiadomość
efekt boski !!!
bo według mnie JAZZLYN ma zbyt wysoko pierwsza warstwe.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:58   #2349
Jazzlyn
Zadomowienie

Ooodeta > Muszę rozjaśnić mój kolor o jeden ton bo trochę widać tą różnice na górze (patrz fotka), poza tym mam wrażenie że widać clipy, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, poćwiczę trochę i pewnie zacznę je nosić, ale o ile poszłabym w nich do sklepu czy na spacer to nie wiem jak zareagowali by na nie ludzie np w pracy :P

TmargoT, całkiem możliwe, przypięłam zaraz nad karkiem, ale mam tam bardzo krótkie włosy i musiałam trochę ich złapać żeby się trzymało. Moje clipy maja 45cm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clip.jpg (21,5 KB, 60 załadowań)
Stary 2009-05-14, 20:17   #2350
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

Cytat:
efekt boski !!!
niee kiciaa ona ma dluzsze , przynajmniej ja mam takie wrazenie ..
TmargoT co to znaczy ze tasma jest za wysoko , od czubka czy od spodu ??
ja mam foty tych clipow na glowie mojej siostry jak ktos chce zobaczyc :p
w ogole jak sie pielegnuje syntetyki , uzywa sie normalnie szamponu i odzywki , i suszy bez uzycia suszarki , tak czytalam chyba , czy poza tym sa jakies wsakazania lub przeciwskazania ?? TmargoT to chyba twoja dziedzina , syntetyki .. jesli chce je pofalowac na walkach to sie nie poplataja ??
Stary 2009-05-14, 21:43   #2351
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja zakupilam zestaw 7 tasm i dziewczyny mam problem, poniewaz sa to wlosy naturalne to nie grzesza gestoscia jak syntetyki i gdy sobie je dzisiaj doczepialm to z przodu tuz przy szyi widac moje krotkie wlosy,mam wlosy 1 cm za szyje z tylu troche krotkie, moze gym je jakos bardziej scianiowala czy cos bo mam w miare rowne teraz wiec moze ich jest z duzo poprostutam na koncach i dlatego je widac tak bardzo?

jazzlyn-pieknie! u Ciebie nic nie widac! i nie widac ze sztuczne
Stary 2009-05-14, 21:59   #2352
allegro 098767890
Raczkowanie

GG do allegro 098767890

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Ooodeta > Muszę rozjaśnić mój kolor o jeden ton bo trochę widać tą różnice na górze (patrz fotka), poza tym mam wrażenie że widać clipy, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, poćwiczę trochę i pewnie zacznę je nosić, ale o ile poszłabym w nich do sklepu czy na spacer to nie wiem jak zareagowali by na nie ludzie np w pracy :P

TmargoT, całkiem możliwe, przypięłam zaraz nad karkiem, ale mam tam bardzo krótkie włosy i musiałam trochę ich złapać żeby się trzymało. Moje clipy maja 45cm.
Jazzlyn piekne masz te wloski bardzo mi sie podoba kurcze ja juz sie tez nie moge doczekac az bede miala swoje...
a co do kolorku faktycznie o ton jasniejsze musisz miec ale spoko ja pewnie tez bede miala ten problem ciezko jest dopasowac...

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
ja zakupilam zestaw 7 tasm i dziewczyny mam problem, poniewaz sa to wlosy naturalne to nie grzesza gestoscia jak syntetyki i gdy sobie je dzisiaj doczepialm to z przodu tuz przy szyi widac moje krotkie wlosy,mam wlosy 1 cm za szyje z tylu troche krotkie, moze gym je jakos bardziej scianiowala czy cos bo mam w miare rowne teraz wiec moze ich jest z duzo poprostutam na koncach i dlatego je widac tak bardzo?

jazzlyn-pieknie! u Ciebie nic nie widac! i nie widac ze sztuczne

a co naturalne sa rzadsze????? ojej naprawde zebym ja nie miala tego problemu... TmargoT co o tym sadzisz masz juz jakies doswiadczenie?? chyba ze jest tu jakas dziewczyna ktorama naturalne clipy??

Edytowane przez allegro 098767890
Czas edycji: 2009-05-14 o 22:00
allegro 098767890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 22:08   #2353
kiciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allegro 098767890 Pokaż wiadomość

a co naturalne sa rzadsze????? ojej naprawde zebym ja nie miala tego problemu... TmargoT co o tym sadzisz masz juz jakies doswiadczenie?? chyba ze jest tu jakas dziewczyna ktorama naturalne clipy??
czekoladka ma naturalne
Stary 2009-05-14, 22:11   #2354
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja mialam syntetyczne i bylo ich duuzo, 2 razy kupowalam naturalne i sa rzadsze, dla mnie to jest naturalne ze nie bedzie ich tak duzo
Stary 2009-05-14, 22:12   #2355
allegro 098767890
Raczkowanie

GG do allegro 098767890

Cytat:
czekoladka ma naturalne
ok to mnie uspokoiłas bo ja chce wziasc od tej babki co ona wlasnie thx.....
Stary 2009-05-14, 22:14   #2356
kiciaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
bo według mnie JAZZLYN ma zbyt wysoko pierwsza warstwe.
a na przodzie? ja przyłozyłam sobie centymetr na wysokosci czoła to 45 cm siega mi az pod biust !
Stary 2009-05-14, 22:15   #2357
allegro 098767890
Raczkowanie

GG do allegro 098767890

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
ja mialam syntetyczne i bylo ich duuzo, 2 razy kupowalam naturalne i sa rzadsze, dla mnie to jest naturalne ze nie bedzie ich tak duzo
to moze zakup te co ma czekoladka?? na wczesniejszych stronach byly jej zdjecia i wloski byly badzo geste i naprawde super dlatego zdecydowalam sie na kupno od tego samego sprzedawcy
Stary 2009-05-15, 00:16   #2358
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

dziewczyny spojrzcie co znalazlam , nie moglam sie powstrzymac .. powalily mnie te foty ..
http://www.seniorita.pl/zdjecia.php
Stary 2009-05-15, 00:36   #2359
sintagma
Wtajemniczenie

Nie chciałabym miec czegoś takiego na głowie nawet za darmo
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 01:36   #2360
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

nikt by (chyba ) nie chcial , dlatego dziwi mnie fakt ze te zdjecia pani z duma przedstawila jako zdjecia swoich klientek , czy ludzie nie zdaja sobie sprawy z pewnych rzeczy ??
o a wlasnie , przeczytalam wlasnie na innym forum ze dziewczyna miala syntetyki i po tygodniu bardzo sie zlochaly i nadawaly sie do wyrzucenia , ogolnie ze wlosy sztuczne maja krotszy okres eksploatacji bo natychmiastowo im sie filcuja konce , a na innym forum ktos napisal ze jak sie te koncowki w synetetykach poniszcza to nalezy te koncowki zanurzyc we wrzacej wodzie i beda jak nowe .. TmargoT co ty na te rewelacje ?? oraz inne uzytkowniczki synetycznych clipow , macie jakies doswiadczenia ??
Stary 2009-05-15, 09:14   #2361
alicja84m
Raczkowanie

ojej, trochę mnie nie było, a ile się zmieniło Jazzlyn, Twoje włoski super wyglądają, naprawdęja też mam swoje naturalne takiej długości - trzeba się nieco napracować, by wyglądały naturalnie...ja swoje zafarbowałam na Bardzo Jasny Blond Hollywood, z L'oreala, bałam się, że kolor się nie zgra, ale na szczęście, nasze syntetyczne włoski łatwo się stapiają z kolorem włosów naturalnych...ciekawa jestem, jak Ty ooodeta na swoje zareagujesz
Powiem Wam, że ja na razie swoich clipów nie noszę, bo w sumie cały czas siedzę w domu, albo z psem na spacer wychodzę - to bez sensu je zakładać:P ale jutro jadę do mnie do domku, do Fromborka, hehe, to sobie strzelę fryzurkę...mama już widziała mnie na zdjęciu i się nie mogła nadziwić, czego to ludzie nie wymyślą...

Edytowane przez alicja84m
Czas edycji: 2009-05-15 o 09:22
alicja84m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 09:27   #2362
lolly_girl
BAN stały

Tak przeglądam i czytam, bo sama czekam na swoje własne clipy

ooodeta , wstawisz zdjecia siostry ??
lolly_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 10:22   #2363
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

Cytat:
Napisane przez lolly_girl Pokaż wiadomość

ooodeta , wstawisz zdjecia siostry ??
ok wstawiam , pokreslam ze to NIE sa clipy dla mojej sis tylko dla mnie , dlatego kolory wlosow i tasm sa inne, ja je bd miec za kilka dni , poki co ja zmusilam do zalozenia .
i ponawiam pytanie co do przydoatnosci syntetykow i moczenia ich koncowe we wrzatku ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg clips1.jpg (60,9 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg clip2.jpg (142,7 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg clip3.jpg (37,7 KB, 93 załadowań)
Stary 2009-05-15, 10:42   #2364
lolly_girl
BAN stały

a ile mają cm ?
nie wiem jak siostra wygląda w krótkich włosach ale w tych super! tylko odpowiednio dobrany kolor
ja się o swoje trochę boję, bo naturalne mi się falują ale kupiłam spray do prostowania z matrixa, zaraz idę do wyprobowac, może zadziała
Stary 2009-05-15, 10:47   #2365
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

clipy maja 45-50 cm tak bylo napisane w ofercie . tez sie zastanawiam co to bedzie bo synt sa takie proste a moje na konacach sie faluja , mysle nad zakupem duzych walkow a lbo papilotow bo mimo wszystko nie chce ciagle prostowac moich wlosow , a siostra mowi ze czuje sie swietnie w clipach i jej sie to b spodobalo (a na poczatku nie chciala ich sobie nawet przypiac :p )
Stary 2009-05-15, 10:53   #2366
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ooodeta Pokaż wiadomość
clipy maja 45-50 cm tak bylo napisane w ofercie . tez sie zastanawiam co to bedzie bo synt sa takie proste a moje na konacach sie faluja , mysle nad zakupem duzych walkow a lbo papilotow bo mimo wszystko nie chce ciagle prostowac moich wlosow , a siostra mowi ze czuje sie swietnie w clipach i jej sie to b spodobalo (a na poczatku nie chciala ich sobie nawet przypiac :p )
kurde bo własnie nie wiem dlaczego ale jakies krótkie mi się wydają, a moje tez mają tyle miec, chciałabym dłuuuuższe
a ile taśm na na głowie ?
ja nawet i bym mogła swoje prostowac ale co z tego skoro będzie trochę wilgotno i się zaczną falowac.. a pod spodem reszta zostanie prosta? okropnosc dlatego też swoje clipy lekko pokręce
Stary 2009-05-15, 11:17   #2367
ooodeta
BAN stały

GG do ooodeta

siostra wlasnie wczoraj mowila ze strasznie dluuugie i ze chyba bede musiala je popodcinac .. moze efekt wydaje sie byc optycznie krotszy bo moja sis ma ponad 174cm wzrostu poza tym nie wiem na jakiej wysokosci podoczepiala tasmy , a mi sie wydaje ze im dluzsze wlosy tym koncowy efekt moze byc mniej naturalny szczegolnie gdy nasze wlasne hery nie sa zbyt dlugie
Stary 2009-05-15, 11:22   #2368
allegro 098767890
Raczkowanie

GG do allegro 098767890

Cytat:
nie no włoski fenomenalne!! ooodeta a powiedz mi jaki to jest odcien i od jakiego uzytkownika zamawialas tego co ja chcialam tak?? bo ja juz sie gubie czasem kolorek super chce wlasnie identyczny....

a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny juz wczesniej zadawalam to pytanie dotyczace struktury wlosa syntetycznego a naturalnego bo wiadomo syntetyczne sa proste jak patyki a naturalne jak ?? kreca sie faluja?? podkrecaja koncówki czy sa tez proste??
Stary 2009-05-15, 11:31   #2369
sintagma
Wtajemniczenie

Wiem ze są syntetyki lekko naddające sie, czyli zachowują sie pod tym wzgledem podobnie do prawdziwego włosa,nie są cały czas proste jak drut ,własnie bardziej naturalnie wyglądają,tylko zapomniałam jak sie nazywają
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 11:37   #2370
lolly_girl
BAN stały

Cytat:
siostra wlasnie wczoraj mowila ze strasznie dluuugie i ze chyba bede musiala je popodcinac .. moze efekt wydaje sie byc optycznie krotszy bo moja sis ma ponad 174cm wzrostu poza tym nie wiem na jakiej wysokosci podoczepiala tasmy , a mi sie wydaje ze im dluzsze wlosy tym koncowy efekt moze byc mniej naturalny szczegolnie gdy nasze wlasne hery nie sa zbyt dlugie
ja właśnie nie mam krótkich włosów.. zaraz je zmierzę
na dole mam ciemne na górze blond, i boję się , ze źle dopasuję ten brąz (bo tylko ten spód będę przedłużac )

a co do włosów naturalnych i syntetycznych to wyczytałam kilka stron wcześniej, że naturalne też nie są ciągle proste że na deszczu zachowują się jak naturalny włos
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości