Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-14, 21:15   #2761
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Wiem bo warzywka mam z mamy działki.
Aaa, no to trzeba było tak od razu, że masz swoje

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miło było, ale... spadam już. Do jutra
Pa, pa, do jutra

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A mnie nie pulsuje , kiedy to najlepiej widać i czuć? Cały czas?
...
Nie chcę nic mówić, ale jakiś czas temu eleeri obiecała fotkę brzucha
Na pewno Ci pulsuje tylko nie zauważyłaś

jutro, jutro na pewno wstawie

Cytat:
A co to jest "przyrząd do fukania"?
...
Ja to będę pamiętała, że obiecałaś
no przyrząd do fukania
tzw. spryskiwacz, np do kwiatków
no bo ja mam się podmyć tym tantum jak wszystko tam będzie bolało
jedynie pofukać z daleka

oj, nie wątpie, że będziesz pamiętać
ale pokoikiem to na bank się pochwalę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tż wlasnie wola mnie na kolacje- omleta mi zrobil
jaki dzielny

mój zrobił dzisiaj obiad - no prawie, zrobił rosołek (co prawda mięsko ja dzień wcześniej przygotowałam), ugotował makaronik, i ugotował ziemniaczki - tylko zapomniał ich posolić
no ale starał się kochany
ja dorobiłam tylko sałatę z jogurtem i musiałam "tylko" posprzątać kuchnię po obiedzie

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
To tak delikatnie pulsuje, trzeba sie dobrze przypatrzeć

Dziewczynki miło było ale lece juz spać Będe jutro.
Dobranoc mamuski i brzuszki
Właśnie tak delikatnie pulsuje tak jak bicie serca tylko w brzuchu

Pa, dobranoc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:16   #2762
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
chciałam wejść na stronę przedszkola na mojej ulicy i wpakował mi sie trojan
Popoludniem o sloikach a wieczorem juz o przedszkolach

Cytat:
No dooobra
obiecuję, że jutro wstawię brzuchol

Cytat:
WrednaAfrodyta i inne dziewczyny jesli moge coś zasugerować to jak chcecie zacytować czyjąś wypowiedz a dokładnie jakis jej fragment to poprostu kasujcie reszte a zostawcie to co najważniejsze. Wtedy lepiej sie czyta i wszystko jest wyraziste
Mam nadziej, że rozumiecie o co mi chodzi.
cenna wskazowka,popieram

Cytat:
A jak dzisiaj położna pokazała nam zdjęcia krocza podczas porodu sn, to w ogóle
Qurka a po co pokazuja kobieta ktore jeszcze nie rodzily takie rzeczy?
no ja nie wiem
co wam chciala pokazac konkretnie?

Cytat:
Dziewczynki miło było ale lece juz spać Będe jutro.
Dobranoc mamuski i brzuszki
ja tez lece bo rano na badanka wiec zajrze do was kolo poludnia
cmok
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:17   #2763
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jestem
i jestem zachwycona moim nowym naroznikiem no skubaniec tak pasuje, ze szok a z ta komoda to TZ cos wyliczyl i odleglosc jest 20cm a nie 2cm wiec wazonik postawie
tylko lawa nam sie nie udala polasilismy sie na niska cene a w ogole mi sie nie podoba, jest za wysoka i ma inny kolor niz meble - ale mamy juz upatrzona taka idealna wiec ta oddamy potem tesciowej a kupimy tamta

nawet zrobilam fotki specjalnie dla Was
Cytat:
Fajnie Ci , ja to nie wiem, gdzie rodzić - wszędzie coś . A jak dzisiaj położna pokazała nam zdjęcia krocza podczas porodu sn, to w ogóle
leeeeeeeeeeeee nie ogladaj takich rzeczy - bo to straszne jest
a ogladalas te filmy z porodu sn co dziewczyny kiedys na poczatku wrzucaly?
ja sobie zapisalam linka nawet bo pokazywalam TZ zeby wiedzial przez co musimy przechodzic
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:25   #2764
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Popoludniem o sloikach a wieczorem juz o przedszkolach

ja tez lece bo rano na badanka wiec zajrze do was kolo poludnia
cmok
No bo jak w tym roku ma być "baby boom" to może trzeba się już zapisac w kolejce do przedszkola
zwłaszcza, że ja przedszkole mam po drugiej stronie ulicy ( 5 min piechotą ) i nie chcę wozić małego gdzieć daleko na drugi koniec miasta

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i jestem zachwycona moim nowym naroznikiem no skubaniec tak pasuje, ze szok a z ta komoda to TZ cos wyliczyl i odleglosc jest 20cm a nie 2cm wiec wazonik postawie
tylko lawa nam sie nie udala polasilismy sie na niska cene a w ogole mi sie nie podoba, jest za wysoka i ma inny kolor niz meble - ale mamy juz upatrzona taka idealna wiec ta oddamy potem tesciowej a kupimy tamta

nawet zrobilam fotki specjalnie dla Was

ja sobie zapisalam linka nawet bo pokazywalam TZ zeby wiedzial przez co musimy przechodzic
No to grzecznie czekamy

wstaw linka, bo ja chyba nie widziałam

Stary 2009-05-14, 21:32   #2765
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wrzucam fotki - tylko nie patrzcie na lawe bo jest katastrofa

a to link do porodow:
http://www.planujemydziecko.pl/index...Filmy-z-porodu

moj TZ ogladal ten 6 i sie przerazil - ja nie obejrzalam zadnego bo mdleje na widok krwi i w ogole chyba bym padla na zawal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04356 (Large).jpg (94,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04357 (Large).jpg (73,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04359 (Large).jpg (74,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04360 (Large).jpg (75,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2009-05-14, 21:33   #2766
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczynki, doczytam jutro, co napisałyście, a teraz lecę spać, dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:38   #2767
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie to dołki Cię nękają Nie smutaj się Ja, biorąc pod uwagę ostatnie dni i informacje, jakoś dzisiaj nie narzekam na nastrój, choć pewnie jeszcze nie raz wpadnę w jakiś dołek.
Myślę, że lepiej, aby większość z was nie wiedziała, ze względu na wasz/ nasz stan.
Dodam tylko, że pracowe

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Svinecko, ładny narożnik

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-05-14 o 22:02
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:41   #2768
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Myślę, że lepiej, aby większość z was nie czytała, dlatego jest na biało. Ale jeśli pytasz...
Pracowe ,nigdy sobie z tym dobrze nie radziłam, a teraz to już ogólnie odstawiam wycie i nie radzę sobie z tym zupełnie, gdy przychodzi pacjentka z obumarłą ciążą i to bez widocznej przyczyny. W ciągu ostatnich 3 dni miała takie dwa przypadki: w 30 tygodniu ciąży i w 39 tygodniu .. Szczególnie, że trzeba to dzieciątko urodzić i patrzeć na rozpacz rodziców. Na szczęście to ostatnie mnie omija ze względu na mój stan, ale ze względu na to, że szefuję na dyżurach, to muszę pewne rzeczy widzieć, wiedzieć, trzymać rękę na pulsie. Tragedia po prostu. To najsmutniejsza część mojej pracy.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Svinecko, ładny narożnik
to rzeczywiscie straszne ale uwazam, ze dlatego nie powinnas juz dawno pracowac, bo w tym stanie jednak nie powinnas doswiadczac takich rzeczy
ja bym chyba nie wytrzymala psychicznie

dziekuje
Stary 2009-05-14, 21:49   #2769
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

a to link do porodow:

moj TZ ogladal ten 6 i sie przerazil - ja nie obejrzalam zadnego bo mdleje na widok krwi i w ogole chyba bym padla na zawal
No ława faktycznie nie za ciekawa
ale łóżeczko śliczne

i widzę, że masz kaloryfer pomalowany na kolor ścian, jak ja chciałam żeby tak nasze grzejniki pomalować to mi małż popukał po głowie, że niby będzie brzydko, a przecież tak by go nie było widać, a biały odznacza się na tle kolorowej ściany

filmiki oglądnę jutro bo chcę spać w nocy

Cytat:
Myślę, że lepiej, aby większość z was nie czytała, dlatego jest na biało. Ale jeśli pytasz...
Pracowe ,nigdy sobie z tym dobrze nie radziłam, a teraz to już ogólnie odstawiam wycie i nie radzę sobie z tym zupełnie, gdy przychodzi pacjentka z obumarłą ciążą i to bez widocznej przyczyny. W ciągu ostatnich 3 dni miała takie dwa przypadki: w 30 tygodniu ciąży i w 39 tygodniu .. Szczególnie, że trzeba to dzieciątko urodzić i patrzeć na rozpacz rodziców. Na szczęście to ostatnie mnie omija ze względu na mój stan, ale ze względu na to, że szefuję na dyżurach, to muszę pewne rzeczy widzieć, wiedzieć, trzymać rękę na pulsie. Tragedia po prostu. To najsmutniejsza część mojej pracy.
Maryjo
to co to się może stać w 30 czy 39 tc toć to juz końcówka

uuu trzeba było tego nie pisać nawet na biało

Stary 2009-05-14, 21:49   #2770
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
to rzeczywiscie straszne ale uwazam, ze dlatego nie powinnas juz dawno pracowac, bo w tym stanie jednak nie powinnas doswiadczac takich rzeczy
ja bym chyba nie wytrzymala psychicznie

dziekuje
Ja też siadam psychicznie (i fizycznie), dlatego proszę trzymać kciuki za poniedziałkową wizytę u gina, której już się bardzo, bardzo nie mogę doczekać. I bardzo się boję.

Niestety część mojej pracy nie ma nic wspólnego z radością, u mnie dochodzi jeszcze świadomość pewnych rzeczy i wiedza

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-05-14 o 22:12
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 21:53   #2771
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też siadam psychicznie (i fizycznie), dlatego proszę trzymać kciuki za poniedziałkową wizytę u gina, której już się bardzo, bardzo nie mogę doczekać. I bardzo się boję.

Stary 2009-05-14, 21:56   #2772
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No ława faktycznie nie za ciekawa
ale łóżeczko śliczne

i widzę, że masz kaloryfer pomalowany na kolor ścian, jak ja chciałam żeby tak nasze grzejniki pomalować to mi małż popukał po głowie, że niby będzie brzydko, a przecież tak by go nie było widać, a biały odznacza się na tle kolorowej ściany

filmiki oglądnę jutro bo chcę spać w nocy
dziekuje
no my pomalowalismy w salonie i w kuchni na zielono - wlasnie po to zeby sie brzydal nie odznaczal - a w salonie i tak bedzie firana do ziemii to juz w ogole go nie bedzie widac
Cytat:
trzymam
Stary 2009-05-14, 22:03   #2773
eleeri
Zakorzenienie

Dobra ja uciekam,
jeszcze muszę zrobić tę inhalację, wdychnąć antybiotyk (jeszcze nie wiem jak ), umyć się i w ogóle dużo roboty jeszcze ze mną

to dobranoc, do jutra

Stary 2009-05-14, 22:06   #2774
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cytat:

Aby was nie zasmucać wykasowałam część mojej wypowiedzi, elleri, Svinecko, jeśli możecie zrobić to samo z moim cytatem... Będę wdzięczna.

Niestety część mojej pracy nie ma nic wspólnego z radością, u mnie dochodzi jeszcze świadomość pewnych rzeczy i wiedza

Wspolczuje Ci bardzo, od samego czytania łza zakręciła mi się w oku, a co dopiero widziec to wszystko

Ide spać , dobranoc Mamusie
Stary 2009-05-14, 22:28   #2775
Karolinak82
Zakorzenienie

Dobry wieczór Paniom
Późna godzina a od popołudnia miałam 6 stron do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
wiesz na pewno syzbciej niz za czasow mojej mamy gdzie pralo sie recznie, gotowalo pieluchy w duzych garach a jak bylo kogos stac to pralo sie we frani. wiec wywalenie kupy do wc i namoczenie pieluchy przy tym jest jakas dobra zabawa ;]
Ja to chyba zbyt leniwa jestem na używanie tetrowych pieluch...jakoś sobie tego nie wyobrażam i wolę skorzystać z tego że żyjemy w czasach kiedy są pampersy

Cytat:
Już wysyłam Ci zaproszenie do zaprzyjaźnienia się i będziesz mogła zobaczyć
To ja tez poproszę...wysłałam zaproszenie

Cytat:
Powiem tak, na studiach badaliśmy m.in. jedzonko dla dzieci w słoiczkach, pod wzgl. organoleptycznym, toksycznym itd. Dla porównania robiliśmy potrawy o tych samych skł. co w słoiczkach. Wynik? Jedzonko w słoiczkach okazało się dużo lepsze pod każdym względem. Nie są też idealne, nie oszukujmy się. Natomiast skażenie minimalne, dobór skł. odpowiedni, konsyst. lepsza ect. Wynika to z tego, że produkty dla dzieci są pod specjalnym nadzorem, obarczone wieloma procedurami, które czuwają nad ich bezpieczeństwem. Niestety nie pamiętam, która fima wypadła najlepiej.
Oczywiście każda zrobi jak będzie chciała, ja chciałam przytoczyć fakty z własnego doświadczenia
A mogę zapytać co studiowałaś? Ja u siebie też badałam różne jedzonko ale na słoiczki się nie załapałam...za to nieraz na laboratoriach wychodziliśmy najedzeni, bo jedni np. mieli makaron, drudzy pulpeciki, inni lody lub wino...sporo tego było

Cytat:
i najwazniejsze - TZ byl u tego naszego znajomego lekarza, ktory pracuje w tym szpitalu, w ktorym ew bym rodzila naturalnie i dal nam nr do ordynatora, TZ ma isc i z nim pogadac i ja mam isc do niego na kilka wizyt i mamy sie powolac na tego naszego znajomego i podobno mamy miec wspaniala opieke, moze uda sie ochronic krocze (a napewno beda robic wszystko co sie da w tym kierunku) i ze ogolnie jesli on sie nami zajdzie to ma byc super, podobno ten ordynator jest taki swietny, ze kobiety, ktore przychodza rodzic "z ulicy" to potem przyjezdzaja do szpitala i dziekuja mu za wspanialy porod niby ma byc tak, ze zrobia wszystko zeby bylo najlatwiej i najbezbolesniej jak sie da
Ekstra wiadomość...możesz być spokojniejsza o sn

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ALe dużo piszecie ale od ponidzialku będę wAS regularnie czytać bo idę na L4 i wreszcie sobie odpocznę

Córcie mam chorą znów na anginę od momentu kiedy poszła do przedszkola to co chwilę coś przyniesie

jutro wyskoczył mi z kolei wyjazd do Ustronia z mężem niestety też do lekarza bo ma jakieś problemy ze stawami
Dobrze że masz już L4...odpoczniesz sobie...i dużo zdrówka dla Córeczki i Męża

Cytat:
Ekstra salonik...super ściany i naroznik

Cytat:
Myślę, że lepiej, aby większość z was nie wiedziała, ze względu na wasz/ nasz stan.
Dodam tylko, że pracowe
Przeczytałam z postu Svinecki...i strasznie przykro mi że musisz przeżywać takie wydarzenia zwłaszcza teraz...to jest okropne że w ostatnim czasie ciąży kiedy już Mama mysli że wszystko ok, nic się nie może stać i tylko czeka na dziecko takie rzeczy się zdarzają...a potem trzeba wrocić do domu gdzie wszystko przygotowane na nowego Człowieczka

Cytat:
Trzymamy kciuki z całych sił
Stary 2009-05-14, 22:40   #2776
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ekstra salonik...super ściany i naroznik
dzieki

ja tez bede dawala malemu glownie sloiczki, przy dwojce dzieci i trzecim duzym raczej nie bede miala ani sily ani czasu na robienie przecierkow - czasem pewnie zrobie jakis ale to rzadko

za to jak maly podrosnie, moze jak bedzie mial ok 10 miesiecy to juz bede mu miksowac te same rzeczy co jemy my najwyzej
bo ja jestem za w miare szybkim wprowadzaniem normalnych pokarmow

moj synek mial 5 miesiecy jak ssal sobie ogory kiszone i kabanosy - bardzo lubil ich smaczek, a ze zebow nie mial to chociaz sobie possal

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

aha zapomnialam napisac, ze tez juz ide spac
polnoc dochodzi a jutro trzeba o 7 wstac ;/

dobranoc
Stary 2009-05-14, 22:44   #2777
truheart
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Przez cały dzień po trochu podczytywałam ostatnie newsy
Nikka - gratuluję, że synek juz po tej stronie, że jest taki silny, że daje radę. Życzę jemu i Tobie dużo siły i żebyś już niedługo mogła go tulić w domku

Magi - Maciuś śliczny za zdjęciu na pewno nereczki będą działać jak należy!!, mówię Ci to po przypadku mojej kuzynki, wczoraj spędziłam z nią i z małym cały dzień, jest ślicznym i uroczym chłopcem, kuzynka walczyła i karmi go piersią, mały nadrabia wagę i wzrost, wszystko idzie ku dobremu. U Ciebie też musi być dobrze

Svinecko - ślicznie masz w mieszkanku podoba mi się podłoga, to parkiet lakierowany?

Cass - Ty to masz żyłkę do zakupów w lumpku, ciuszki są super
Ja zrobilam spis wszystkich rzeczy, które kupiłam i chyba więcej mi nie trzeba, no może jakieś kaftaniki, bo okazało się, że np. 56 z Sofiji wygląda przy 56 z innej firmy jak na lalkę Barbie

Co do butelek to ja kupiłam Tommee Tippee, są bardzo szerokie i naprawdę przypominają cycek butelkę i smoczki Aventu dostaliśmy w szkole rodzenia i widzę sporą różnicę. Kupiłam też laktator, wiem, że się przyda patrząc na moje koleżanki więc wolałam wybrac go sama niż się potem zdawać na TZ
Postęp w wyposażeniu małego tez poczyniony - zamówiliśmy łóżeczko i przewijak z voxa, bo akurat taka komoda wylądowała po przeprowadzce u małego więc będzie komplet.

Dołki ciążowe też mnie nawiedzają, ale czytając wasze posty pocieszam się, że nie tylko ja tak mam i powtarzam sobie, że to musi się skończyć zaraz po porodzie

A co do posiewu to też mam zapowiedziany na następnej wizycie

Mariolko, udało mi się przeczytać w cytatach dziewczyn co napisałaś przed edycją. Powiem Ci, że po pierwsze to strasznie Ci współczuję, że musisz na codzień takie historie oglądać, ale z drugiej strony mnie to otrzeźwiło. Wydawało mi się, że jak 32 tydzień za pasem, to maluch jest już silny i nic złego stać się nie moze, a tu jak widać trzeba na siebie chuchać i dmuchac do samego porodu.

Buziaki na dobranoc dla wszystkich brzusiów
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 22:55   #2778
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny
Ja sobie nie współczuję, tylko tym, którym przechodzą przez różne ciążowe tragedie.
Chociaż oczywiście ma to wpływ na mój podły nastrój i samopoczucie.
Boję się bardzo o maluszka i nie wyobrażam sobie, jak każda przyszła mama pewnie, że coś mogłoby się teraz stać.

Zawsze wszystkim mamom mówię, że jeśli coś ich niepokoi, to lepiej udać się do lekarza/szpitala. To nigdy nie jest strata czasu dla żadnej ze stron. Trzeba być czujnym do końca, w końcu nosimy w sobie nasze skarby.

Ja też już zmykam, jutro wcześnie rano pobudka i do pracy. Wierzę, że to będzie dobry dzień.

I Wam dobrego dnia jutro życzę!!!
Stary 2009-05-14, 22:56   #2779
Karolinak82
Zakorzenienie

Ja mam zamiar gotować Małej plus zawsze jakieś słoiczki będą w razie potrzeby...ale to i tak wyjdzie w praniu, bo mogę sobie planowac a okaże się jak to w praktyce będzie

Tru fajnie Cię widzieć...odzywaj się częściej

Dobranoc Mamusiedo jutra
Stary 2009-05-14, 23:02   #2780
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Co do butelek to ja kupiłam Tommee Tippee, są bardzo szerokie i naprawdę przypominają cycek butelkę i smoczki Aventu dostaliśmy w szkole rodzenia i widzę sporą różnicę. Kupiłam też laktator, wiem, że się przyda patrząc na moje koleżanki więc wolałam wybrac go sama niż się potem zdawać na TZ
Postęp w wyposażeniu małego tez poczyniony - zamówiliśmy łóżeczko i przewijak z voxa, bo akurat taka komoda wylądowała po przeprowadzce u małego więc będzie komplet.
Gratuluję zakupów.
Ja też kupiłam butelki, sama nie wiem, które lepsze. Więc mam 2 z Aventu i 2 z Tommee Tippee.
Oczywiście moje koleżanki z niedowierzaniem zapytały: " Co kupiłaś? "

Ja jednak lubię być przygotowana na każdą okazję. Muszę jeszcze podpytać naszą specjalistkę od karmienia (głównie piersią) o TE butelki , pewnie będzie zszokowana i zniesmaczona moim pytaniem
Stary 2009-05-14, 23:10   #2781
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zamiar gotować Małej plus zawsze jakieś słoiczki będą w razie potrzeby...ale to i tak wyjdzie w praniu, bo mogę sobie planowac a okaże się jak to w praktyce będzie

Tru fajnie Cię widzieć...odzywaj się częściej

Dobranoc Mamusiedo jutra

Staram się jak mogę ale wychodzi na to, że miałam więcej czasu na wizaż pracując niż będąc na l4
Co do słoiczków - ja też pewnie będę ich używać, tak jak napisała Magi - wiem, że wytwarza się je w bardzo rygorystycznych warunkach i zachowują częstow ięcej składników niż nasze własne ugotowane pyszności. Niemniej moja mama już od wiosny przygotowuje ogródek pod wnuka i będę miała dostawy świeżych i pewnych warzyw w pewnej ręki więc na pewno będę się starała je jak najlepiej spożytkować jak tylko czas będzie na to pozwalał poza tym mama już znalazła pewnego pana z królikami, teraz szuka kogoś zaufanego z drobiem, wszystko z myślą o Młodym więc z takimi dostawami trzeba będzie coś robić żeby się nie pomarnowały
A co do pieluszek wielorazowych.....zaczyna mi świtać pomysł żeby spróbować ich używać w domu chociaż częściowo na początek i zobaczyć jak sobie będę radzić, ale jak czytam o korzyściach dla natury, pupy maluszka i nieprzegrzanych jąderkach to coraz bardziej to do mnie przemawia pewnie, że na wyjścia czy na noc będę obstawać przy jednorazowych...ale jeśli będziemy siedzieć w domu...to kto wie, może i się skuszę

A co do butelek to pewnie nasze maleństwa same zdecydują, które im bardziej pasują
Aaa i mama mnie uświadomiła, że uczestniczyła ze mną w jakimś specjanym programie i od 7 tygodnia życia dostawałam już przeciery! najpeirw marchwkę, potem coś tam, a później juz takie miksy.... jednocześnie karmiła mnie piersią i butelką więc nie wierzę, że dziecko, które dostanie butlę do buzi już nie będzie chciało ssać cyca. Niemniej zaskoczyło mnie to, żadnych różnić pomiędzy sobą a równieśnikami nie widzę, program chyba niczego konkretnego nie dowiódł

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-05-14 o 23:18
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 06:51   #2782
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ale wiesz... Nie przesadzaj, dzidziol najważniejszy, tak?
wiem wiem

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
ALe dużo piszecie ale od ponidzialku będę wAS regularnie czytać bo idę na L4 i wreszcie sobie odpocznę

Córcie mam chorą znów na anginę od momentu kiedy poszła do przedszkola to co chwilę coś przyniesie

jutro wyskoczył mi z kolei wyjazd do Ustronia z mężem niestety też do lekarza bo ma jakieś problemy ze stawami

ciekawe kiedy mną się ktoś zajmię przecież mi też nie jest już lekko ale rodzina najważniejsza więc może dlatego mam w sobie tyle siły że czasem się sama sobie dziwię, ale teraz na L4 to sobie dychnę
mam nadzieję, ze sobie odpoczniesz na L4 i rodzinka pomyśli tez o Tobie!!!

Cytat:
Oddychanie dzisiaj szło mi już lepiej
A wyniki nie są złe - mocz w porządku, tylko hemoglobina spadła, ale to nic nadzwyczajnego w ciąży, nie?
podobno to normalna rzecz

..................
Dzień dobry
Ja od 6,30 na nogach niby się wyspałam
Wczoraj zakupy poszły mi marnie dalej nie mam w czym iśc na to głupie wesele

W szkole rodzenia byłam sama, bo małż musiał na budowę
ehhh może dzisaij coś upoluję

A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina???
Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01691.jpg (61,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01695.jpg (55,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01693.jpg (50,5 KB, 44 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 06:57   #2783
magi77
Wtajemniczenie

Ha, udało się - jestem dzisiaj pierwsza

Cytat:
(...)
A wyniki nie są złe - mocz w porządku, tylko hemoglobina spadła, ale to nic nadzwyczajnego w ciąży, nie?

Fajnie Ci , ja to nie wiem, gdzie rodzić - wszędzie coś . A jak dzisiaj położna pokazała nam zdjęcia krocza podczas porodu sn, to w ogóle

(...)
Super, że wyniki w porządku, a hemoglobina, że spadła - tak jak piszesz, w ciązy to norma

Jejku, ale brutalni w tej szkole rodzenia. Ładne kwiatki Ciekawe czy u mnie pokażą i ciekawe jak mój Małż zareaguje. Chyba wezmę aparat, żeby uwiecznić jego minę

Cytat:
No dzisiaj wyszło 10,9, ostatnio miałam 11,4 i gin nie zapisał mi żelaza, bo tłumaczył, że patrzy się jeszcze na krwinki czerwone i jakąś objętość (już nie pamiętam dokładnie ) i że normy, które są podane dotyczą zdrowych ludzi, a specjalnych dla ciężarnych nie ma. Zobaczymy, co jutro powie

Jak co wyszło? Dobrze będzie

Dzięki , popatrzę jutro rano, może mi też pulsnie?
Nie jest tak źle z Twoją hemoglobiną. Moja też skacze, była już 10, a ostatnio 11,9. Tak, jak piszesz, moja gin powiedziała, że na wyniki patrzy się całościowo.

Cytat:
(...)
Super ! Bardzo mi się podoba cały pokój, tym bardziej, że też mam na taki sam kolor pomalowany Ja tam nie widzę, żeby ława nie pasowała. Na zdjęciach wogóle różnic nie da się wychwycić.

Cytat:
Dodam tylko, że pracowe

Svinecko, ładny narożnik
Rozumiem

Cytat:

Właśnie, widzimy te pozytywne strony narodzin, niestety są i te negatywne i szczególnie teraz, jak jesteś w ciąży nie nastrajają optymistycznie. W sumie to nie tylko teraz - to są wielkie tragedie dla każdej z mam.
A Ty kobietko nie czekaj i w poniedziałek bierz L4. A i oczywiście trzymam

Cytat:
(...)
To ja tez poproszę...wysłałam zaproszenie

A mogę zapytać co studiowałaś? Ja u siebie też badałam różne jedzonko ale na słoiczki się nie załapałam...za to nieraz na laboratoriach wychodziliśmy najedzeni, bo jedni np. mieli makaron, drudzy pulpeciki, inni lody lub wino...sporo tego było
(...)
Wysłałam
Ja studiowałam Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Kiedyś to byłam jedną wielką chodzącą tabelą kaloryczności Kiedyś nawet miałam w planach zostać dietetykiem, ale wybrałam trochę inny kierunek i pracuję w hotelu.

Cytat:
Hej Mamusie
(...)
Magi - Maciuś śliczny za zdjęciu na pewno nereczki będą działać jak należy!!, mówię Ci to po przypadku mojej kuzynki, wczoraj spędziłam z nią i z małym cały dzień, jest ślicznym i uroczym chłopcem, kuzynka walczyła i karmi go piersią, mały nadrabia wagę i wzrost, wszystko idzie ku dobremu. U Ciebie też musi być dobrze
(...)
Dzieki Tru Cieszę się, że mały kuzynek ma się dobrze. Mam pytanie, jeżeli nie chcesz pisać, zrozumiem albo napisz mi na PW.
Czy Twojej kuzynce zdiagnozowano już w ciązy jakieś nieprawidłowości nerek synka. Jeżeli tak, to co to dokładnie było i jak później (po porodzie) się tym zajeli?

Ja dzisiaj z Wami nie posiedzę, bo spadam do koleżanki zobaczyć wreszcie jej córcię, która ma już 1,5 miesiąca... ale nie tak prędko, jakieś 2-3 godz. z Wami posiedzę

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
wiem wiem

mam nadzieję, ze sobie odpoczniesz na L4 i rodzinka pomyśli tez o Tobie!!!

podobno to normalna rzecz

..................
Dzień dobry
Ja od 6,30 na nogach niby się wyspałam
Wczoraj zakupy poszły mi marnie dalej nie mam w czym iśc na to głupie wesele

W szkole rodzenia byłam sama, bo małż musiał na budowę
ehhh może dzisaij coś upoluję

Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
A co to za wyprzedzanie koleżanki
Bluzka ładna, tylko rzeczywiście taka większa. No sama nie wiem, chyba aż tak nie urośniesz, co

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:02   #2784
frida110
Zakorzenienie

Witam

Kolejna fala dołów mnie nachodzi. Czuję się nieatrakcyjna, gruba (108 cm w pasie) na plusie 14 kg a do końca ciąży jeszcze ponad 10 tygodni.

Buszując w necie znalazłam słynny tekst Chylińskiej o macierzyństwie. Może któraś z Was go jeszcze nie czytała: http://www.fundacjamama.pl/index.php...d=77&Itemid=72

Dostałam od siostry i kuzynki ciuszki dla dzidzi. 3 wielkie wory w rozmiarach 56-68. A jeszcze dwie znajome chcą mi dać rzeczy po swoich dzieciach. Chyba szafa i dwie komody, które mają stać w dziecięcym pokoju nie pomieszczą tego wszystkiego.

Postanowiłam dbać o dietę. Chociaż wcale nie szaleję z jedzeniem, Jem trzy posiłki dziennie. rano musli na mleku potem jakiś obiad i kolacja nie później do 19. W międzyczasie jakiś owoc (najczęśćiej jabłko lub kiwi). Staram się też pić dużo wody. A waga rośnie coraz bardziej. W poniedziałek idę do gin i zobaczymy co ona na to powie, bo już na ostatniej wizycie nie podobały jej się skoki mojej wagi.

Uciekam, bo idę z siostrzenicą do dentysty.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:

Mi się nie podoba. A gdzie Twój brzuch???? Bo tu go w ogóle nie widać
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:29   #2785
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ale masz fajnie...kiedy mój TŻ cos upichci na kolację?
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czekoladko21 zdolnego masz TŻ mój by nie potrafił omleta zrobić
Cytat:

jaki dzielny

Mamusie nie wychwalajcie tak mojego tż........bo dla niego to nic trudnego- jest z zawodu kucharzemma juz kilkuletnie doswiadczenie- 3 razy byl juz szefem kuchni w ekskluzywnych u nas restauracjach......ale teraz bawi sie w menagera !!Prowadzi kawiarnię i dom przyjec takiej babce.....i jest zadowolony
a z gotowaniem w domu to kiepsko bo nie ma czasu......ale jak go ladnie poprosze to zawsze mi cos zrobi, moze jak bedziemy mieli swoja kuchnie to bedzie gotowal czesciej.......my z mama czesto wykorzystujemy jego umiejetnosci hehe np. jutro bedzie robil miesa na impreze taty!!

Cytat:

a to link do porodow:

bardzo ładnie
a na scianach co macie tapete?chodzi mi o te wzorki.....

Cytat:
Dziewczyny
Ja sobie nie współczuję, tylko tym, którym przechodzą przez różne ciążowe tragedie.
Boję się bardzo o maluszka i nie wyobrażam sobie, jak każda przyszła mama pewnie, że coś mogłoby się teraz stać.

Zawsze wszystkim mamom mówię, że jeśli coś ich niepokoi, to lepiej udać się do lekarza/szpitala. To nigdy nie jest strata czasu dla żadnej ze stron. Trzeba być czujnym do końca, w końcu nosimy w sobie nasze skarby.

Ja też już zmykam, jutro wcześnie rano pobudka i do pracy. Wierzę, że to będzie dobry dzień.

kochana tez czytalam to co napisalas na bialo.........i to jest naprawde bardzo smutne szkoda tylko ze ty musisz sie z tym spotykac na codzien......
sama mam znajoma ktora bedac w 5 mcu ciazy musiala urodzic swojego martwego aniolka......dziewczyna naprawde byla zalamana -poronila wczesniej 3 razy i myslala ze tym razem sie uda a tu
ale w koncu jej sie udalo i jej szkrab bedzie mial w lipcu roczek(oczywiscie nie donosila do konca, maly urodzil sie w 7 mcu, ale caly i zdrowy!!)

Cytat:

fajna ta bluzeczka......a masz mozliwosc pozyczenia jej od tej babki??tylko musialabys ja chyba zwezic w cyckach......

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Witam

Kolejna fala dołów mnie nachodzi. Czuję się nieatrakcyjna, gruba (108 cm w pasie) na plusie 14 kg a do końca ciąży jeszcze ponad 10 tygodni.

Postanowiłam dbać o dietę. Chociaż wcale nie szaleję z jedzeniem, Jem trzy posiłki dziennie. rano musli na mleku potem jakiś obiad i kolacja nie później do 19. W międzyczasie jakiś owoc (najczęśćiej jabłko lub kiwi). Staram się też pić dużo wody. A waga rośnie coraz bardziej. W poniedziałek idę do gin i zobaczymy co ona na to powie, bo już na ostatniej wizycie nie podobały jej się skoki mojej wagi.
Fridzia ja mam 16 kg na plusie!!!! jakos sie tym nie przejmuje juz......oczywiscie mam dni kiedy mysle tak samo jak ty-ze jestem brzydka i wygladam jak potwor!!ale tym bede sie martwic po porodzie....moja mama powiedziala mi ze napewno zgubie wszyskie kg nie bede wiedziala kiedy, ze przy dziecku jest duzo roboty , bede biegac po schodach i wogole spacerki itd.....jakos mnie to pocieszylo.....
ja w sumie tez jem 3 wieksze posilki .....ale w miedzyczasie zawsze cos przegryzam albo cos slodkiego, albo owoc, albo jogurt......

Dzien dobry mamusie
musze dzisiaj pomoc mamie piec ciasta na jutrzejsza impreze....
tż ma dzisiaj wolne to juz zapowiedzial ze bedzie gipsowal nasza sypialnie......
poki co pogoda super- sloneczko swieci ze hej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:41   #2786
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziendobry mamusie

Cytat:
Svinecko - ślicznie masz w mieszkanku podoba mi się podłoga, to parkiet lakierowany?
dziekuje
hehe nieeee nie jest lakierowany tylko wlasnie byla podloga umyta i dlatego tak sie swieci a panele to jablon mazurska z kronopola:
http://www.allegro.pl/item629144083_..._3_montaz.html
Cytat:
Dziewczyny

no wlasnie fajnie jakby tak bylo - ale czesto w szpitalu traktuja Cie jak nawiedzona, ze lecisz tam z byle gow....
Cytat:
a gdzie Ty masz brzucha??
szczerze...nie lezy CI ta bluzka - jesli jest droga to nie bierz
chyba, ze sie dobrze w niej czujesz
Cytat:
Super ! Bardzo mi się podoba cały pokój, tym bardziej, że też mam na taki sam kolor pomalowany Ja tam nie widzę, żeby ława nie pasowała. Na zdjęciach wogóle różnic nie da się wychwycić.
dzieki no na zdjeciu moze tak nie widac ale w rzeczywistosci jest okropna :/
Cytat:
bardzo ładnie
a na scianach co macie tapete?chodzi mi o te wzorki.....
dziekuje tak mamy tapete i ta we wzory i ta gladka sliwka to tez tapeta
Stary 2009-05-15, 07:44   #2787
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
To tak delikatnie pulsuje, trzeba sie dobrze przypatrzeć
Przypatrzyłam się dzisiaj rano i mi też pulsuje , dzięki za wskazówki

Cytat:
Na pewno Ci pulsuje tylko nie zauważyłaś

jutro, jutro na pewno wstawie

no przyrząd do fukania
tzw. spryskiwacz, np do kwiatków
no bo ja mam się podmyć tym tantum jak wszystko tam będzie bolało
jedynie pofukać z daleka

oj, nie wątpie, że będziesz pamiętać
ale pokoikiem to na bank się pochwalę
(...)
Właśnie tak delikatnie pulsuje tak jak bicie serca tylko w brzuchu
Pulsuje, pulsuje , już widziałam

Czekamy na te obiecane fotki, czekamy

Aha, to jest fukacz , czytałam, że dziewczyny używają też właśnie butelek po wodzie z dzióbkiem . I żeby wziąć suszarkę i suszyć krocze chłodnym nawiewem zamiast wycierać.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Qurka a po co pokazuja kobieta ktore jeszcze nie rodzily takie rzeczy?
no ja nie wiem
co wam chciala pokazac konkretnie?
Chciała pokazać miejsce, gdzie będzie nacinane krocze (jeśli będzie).

Cytat:
Filmów z porodu nie oglądałam, jakoś mnie nie ciągnie

Położna pokazywała to, tym, co chcieli i ja głupia chciałam, a teraz żałuję , no ale po ptakach, mam nauczkę na przyszłość. Mój Małż nie chciał zobaczyć

Cytat:

a to link do porodow:

Podoba mi się i narożnik i cały pokój (na ławę nie patrzyłam )

No, ja też chyba nie będę oglądała tych filmów (przynajmniej na razie)

Cytat:

za wizytę i zwolnienie

Przeczytałam w postach dziewczyn, które Cię zacytowały, straszna tragedia, nie mam słów

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-15 o 07:46
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:45   #2788
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

super efekt!! i nawet kolor farby na kaloryfer dobrany idealnie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:49   #2789
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
dziendobry mamusie

dziekuje
hehe nieeee nie jest lakierowany tylko wlasnie byla podloga umyta i dlatego tak sie swieci a panele to jablon mazurska z kronopola:
http://www.allegro.pl/item629144083_..._3_montaz.html

no wlasnie fajnie jakby tak bylo - ale czesto w szpitalu traktuja Cie jak nawiedzona, ze lecisz tam z byle gow....

a gdzie Ty masz brzucha??
szczerze...nie lezy CI ta bluzka - jesli jest droga to nie bierz
chyba, ze sie dobrze w niej czujesz

dzieki no na zdjeciu moze tak nie widac ale w rzeczywistosci jest okropna :/

A i pokaż nam ten obraz z All, jak zawiśnie na ścianie. Ja cały czas nie mogę się zdecydować, podoba mi się coś w tym stylu:
http://www.allegro.pl/item632828714_..._140x95cm.html

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:55   #2790
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Chciała pokazać miejsce, gdzie będzie nacinane krocze (jeśli będzie).

Filmów z porodu nie oglądałam, jakoś mnie nie ciągnie

Położna pokazywała to, tym, co chcieli i ja głupia chciałam, a teraz żałuję , no ale po ptakach, mam nauczkę na przyszłość. Mój Małż nie chciał zobaczyć

Podoba mi się i narożnik i cały pokój (na ławę nie patrzyłam )

No, ja też chyba nie będę oglądała tych filmów (przynajmniej na razie)
ja moge Ci swoje pokazac to bedziesz widziala jak wyglada
ktos jeszcze chetny?

dzieki
Cytat:
super efekt!! i nawet kolor farby na kaloryfer dobrany idealnie
dzieki nooo jak jechalam po farbe to sobie specjalnie wzielam kawalek tapety zeby dobrac - a TZ niechcaco chlapnal na sciane jak malowal i w ogole tego nie widac bo sie zlewa - i dobrze bo jak sie przyjrzycie to widac, ze tapeta jest zle polozona i sa biale przerwy miedzy paskami a rolka 125zl durni fachowcy no ale TZ wezmie ta farbe od kaloryfera i maznie te szczeliny

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
A i pokaż nam ten obraz z All, jak zawiśnie na ścianie. Ja cały czas nie mogę się zdecydować, podoba mi się coś w tym stylu:
pokaze pokaze

mi sie tez te podobaja

ale kupilam tamten bo udalo mi sie wylicytowac za 40zl a te sa drogie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości