Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 07:55   #2791
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Przez cały dzień po trochu podczytywałam ostatnie newsy
(...)
Ja zrobilam spis wszystkich rzeczy, które kupiłam i chyba więcej mi nie trzeba, no może jakieś kaftaniki, bo okazało się, że np. 56 z Sofiji wygląda przy 56 z innej firmy jak na lalkę Barbie

Co do butelek to ja kupiłam Tommee Tippee, są bardzo szerokie i naprawdę przypominają cycek butelkę i smoczki Aventu dostaliśmy w szkole rodzenia i widzę sporą różnicę. Kupiłam też laktator, wiem, że się przyda patrząc na moje koleżanki więc wolałam wybrac go sama niż się potem zdawać na TZ
Postęp w wyposażeniu małego tez poczyniony - zamówiliśmy łóżeczko i przewijak z voxa, bo akurat taka komoda wylądowała po przeprowadzce u małego więc będzie komplet.
(...)
Mariolko, udało mi się przeczytać w cytatach dziewczyn co napisałaś przed edycją. Powiem Ci, że po pierwsze to strasznie Ci współczuję, że musisz na codzień takie historie oglądać, ale z drugiej strony mnie to otrzeźwiło. Wydawało mi się, że jak 32 tydzień za pasem, to maluch jest już silny i nic złego stać się nie moze, a tu jak widać trzeba na siebie chuchać i dmuchac do samego porodu.

Buziaki na dobranoc dla wszystkich brzusiów
Ojej, a ja właśnie czekam na kaftaniki z Sofiji , no nic, trudno.

Dzięki za opinię o butelkach, rozejrzę się i będę porównywała
A jaki laktator kupiłaś?

Fajnie Ci, że już kończysz zakupy, zazdroszczę .
I zgadzam się z tym, co napisałaś w odniesieniu do postu Marioli.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Ja sobie nie współczuję, tylko tym, którym przechodzą przez różne ciążowe tragedie.
Chociaż oczywiście ma to wpływ na mój podły nastrój i samopoczucie.
Boję się bardzo o maluszka i nie wyobrażam sobie, jak każda przyszła mama pewnie, że coś mogłoby się teraz stać.

Zawsze wszystkim mamom mówię, że jeśli coś ich niepokoi, to lepiej udać się do lekarza/szpitala. To nigdy nie jest strata czasu dla żadnej ze stron. Trzeba być czujnym do końca, w końcu nosimy w sobie nasze skarby.

Ja też już zmykam, jutro wcześnie rano pobudka i do pracy. Wierzę, że to będzie dobry dzień.

I Wam dobrego dnia jutro życzę!!!
I my Tobie życzymy udanego dnia . Co do podkreślonego - masz absolutną rację

Cytat:
Gratuluję zakupów.
Ja też kupiłam butelki, sama nie wiem, które lepsze. Więc mam 2 z Aventu i 2 z Tommee Tippee.
Oczywiście moje koleżanki z niedowierzaniem zapytały: " Co kupiłaś? "

Ja jednak lubię być przygotowana na każdą okazję. Muszę jeszcze podpytać naszą specjalistkę od karmienia (głównie piersią) o TE butelki , pewnie będzie zszokowana i zniesmaczona moim pytaniem
Ja też
Hehe

Cytat:
A co do pieluszek wielorazowych.....zaczyna mi świtać pomysł żeby spróbować ich używać w domu chociaż częściowo na początek i zobaczyć jak sobie będę radzić, ale jak czytam o korzyściach dla natury, pupy maluszka i nieprzegrzanych jąderkach to coraz bardziej to do mnie przemawia pewnie, że na wyjścia czy na noc będę obstawać przy jednorazowych...ale jeśli będziemy siedzieć w domu...to kto wie, może i się skuszę
Ja też się nad tym zastanawiam , spróbować można

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina???
Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
Mnie się średnio podoba, może dlatego właśnie, że jest za duża?

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Super, że wyniki w porządku, a hemoglobina, że spadła - tak jak piszesz, w ciązy to norma

Jejku, ale brutalni w tej szkole rodzenia. Ładne kwiatki Ciekawe czy u mnie pokażą i ciekawe jak mój Małż zareaguje. Chyba wezmę aparat, żeby uwiecznić jego minę

Nie jest tak źle z Twoją hemoglobiną. Moja też skacze, była już 10, a ostatnio 11,9. Tak, jak piszesz, moja gin powiedziała, że na wyniki patrzy się całościowo.
Babka pokazywała to zdjęcie "chętnym" - a ja głupia - byłam chętna

Zobaczę, co gin powie na moją hemoglobinę

Dziewczynki, do później, trzymajcie kciuki za naszą wizytę (o 11.30). Teraz lecę na rynek, pa

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:56   #2792
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja moge Ci swoje pokazac to bedziesz widziala jak wyglada
ktos jeszcze chetny?

dzieki

dzieki nooo jak jechalam po farbe to sobie specjalnie wzielam kawalek tapety zeby dobrac - a TZ niechcaco chlapnal na sciane jak malowal i w ogole tego nie widac bo sie zlewa - i dobrze bo jak sie przyjrzycie to widac, ze tapeta jest zle polozona i sa biale przerwy miedzy paskami a rolka 125zl durni fachowcy no ale TZ wezmie ta farbe od kaloryfera i maznie te szczeliny
wiesz zawsze jest cos nie tak jakbysmy chcieli.....ale dobrze ze ta farba to zakamuflucjecie!!!
my np. mamy sufity z plyt gipsowych i teraz wiem ze najgorsze cholerstwo to.......bo peka!!
wiec jak kiedys bede robic remont to na sufit pojdzie tapeta bo chociaz przykrywa spekania na gispie a sama nie peknie!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 07:58   #2793
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Miramej trzymam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wiesz zawsze jest cos nie tak jakbysmy chcieli.....ale dobrze ze ta farba to zakamuflucjecie!!!
my np. mamy sufity z plyt gipsowych i teraz wiem ze najgorsze cholerstwo to.......bo peka!!
wiec jak kiedys bede robic remont to na sufit pojdzie tapeta bo chociaz przykrywa spekania na gispie a sama nie peknie!!
nooo szkoda gadac, nam tyle rzeczy spartolili, ze jestem wsciekla

np w przedpokoju jak TZ umyl podlogi to sie okazalo, ze fugi sa tak polozone, ze sa ogromne dziury po 3cm
dlatego musial sam wczoraj jeszcze raz fugowac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:00   #2794
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Dziewczynki, do później, trzymajcie kciuki za naszą wizytę (o 11.30). Teraz lecę na rynek, pa
wedle zyczenia

mamusie a mnie marwti dzisiaj cos........bo moj dzidziol jeszcze dzis nie dal znaku zycia mamusi
juz jestem godzine po sniadaniu i nic.....zawsze juz szalal...
zjadlam nawet 3 markizy - musze poczekac chyba.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-15, 08:01   #2795
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mi sie podobaja tez te obrazy z afrykanskim motywem
tu jest licytacja i narazie cena jest bardzo niska, wiec moze ktoras sie skusi
http://www.allegro.pl/item631088615_..._125x50cm.html

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

ten tez fajny:
http://www.allegro.pl/item631248011_..._magnolie.html
Stary 2009-05-15, 08:03   #2796
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Miramej trzymam

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

np w przedpokoju jak TZ umyl podlogi to sie okazalo, ze fugi sa tak polozone, ze sa ogromne dziury po 3cm
to sa wlasnie fachowcy.........dlatego my co tż umie albo moj brat robimy sami.......ale wiadomo ze sa rzeczy do ktorych bedzie trzeba wziac fachowca.......
w najblizszym czasie bedziemy potrzebowali drzwi przesuwane i chyba wezmiemy firme komandor bo oni solidnie robia-ale sie cenia.........jednak wole miec te drzwi porzadne niz wziac jakiegos stolarza ktory spartoli........
juz musimy pomalu szukac fachowca od kladzenia plytek- jak bedziemy lazienke robic....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-15, 08:03   #2797
truheart
Zakorzenienie

Bry
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
A tymczasem dziewczynki proszę o opinie na temat bluzki ... nie jest babcina???
Tylko szczerze proszę ... przywiozłam od mamy koleżanki - ma dwie wady- jest troche za duża w cyckach i droga
Jak szczerze to dla mnie babcina i widać, że jest za luźna...nie bierz
Cytat:
Dzieki Tru Cieszę się, że mały kuzynek ma się dobrze. Mam pytanie, jeżeli nie chcesz pisać, zrozumiem albo napisz mi na PW.
Czy Twojej kuzynce zdiagnozowano już w ciązy jakieś nieprawidłowości nerek synka. Jeżeli tak, to co to dokładnie było i jak później (po porodzie) się tym zajeli?
Napiszę Ci pw
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Witam

Kolejna fala dołów mnie nachodzi. Czuję się nieatrakcyjna, gruba (108 cm w pasie) na plusie 14 kg a do końca ciąży jeszcze ponad 10 tygodni.
Fridziu kochana skąd ja znam te odczucia ja mam 10 na plusie, teraz waże 66kg/168cm i odkryłam coś okropnego co w życiu mi się nie zdażało....stykają mi się uda w jednym miejscu i po dłuższym chodzeniu po górach obtarły mi się nogi od wewnątrz do tego moje chudziutkie kostki teraz częściej wyglądają jak balony.. czuję się jak kaszalot. a też się jakoś nie przejadam...
Nie jestes sama w tym temacie
Cytat:
dziekuje
hehe nieeee nie jest lakierowany tylko wlasnie byla podloga umyta i dlatego tak sie swieci a panele to jablon mazurska z kronopola:
http://www.allegro.pl/item629144083_..._3_montaz.html
Ale wygląda super
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:04   #2798
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ten tez fajny:

magi77 tu jest licytacja takiego w tym stylu co Ci sie podobaja
http://www.allegro.pl/item631385850_...ja_160x60.html

w ogole teraz jest duzo fajnych licytacji a jak ja kupowalam to nie bylo
Stary 2009-05-15, 08:05   #2799
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
mi sie podobaja tez te obrazy z afrykanskim motywem
tu jest licytacja i narazie cena jest bardzo niska, wiec moze ktoras sie skusi
http://www.allegro.pl/item631088615_..._125x50cm.html

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

ten tez fajny:
ładne te obrazy

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-15, 08:06   #2800
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
wedle zyczenia

mamusie a mnie marwti dzisiaj cos........bo moj dzidziol jeszcze dzis nie dal znaku zycia mamusi
juz jestem godzine po sniadaniu i nic.....zawsze juz szalal...
zjadlam nawet 3 markizy - musze poczekac chyba.....
moj tez jeszcze spi, czulam go w nocy, nad ranem a teraz przysnal
Stary 2009-05-15, 08:09   #2801
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wlasnie w pytaniu na sniadanie gadaja o seksie po porodzie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-15, 08:11   #2802
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek Kochane
Przebrnęłam przez wszystko, ale jakoś nie mam weny do pisania Może zaraz powróci.
Brzuch mnie bolał całą noc, wzięłam nospę, ale dalej z prawej strony mnie ciśnie i to kłucie w środku
Jak nie przejdzie, to zadzwonię do ginka i pewnie będzie kazał mi przyjechac. Ach zobaczymy...
A miałam dzisiaj jechac przynajmniej do h&m kupic coś do ubrania na wesele...
Stary 2009-05-15, 08:17   #2803
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze wlasnie zobaczylam, ze ten obraz co kupilam nie ma zadnych haczykow ani nic - jak ja go powiesze

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

o moj synus wlasnie sie obudzil i fika sobie w brzuszku
Stary 2009-05-15, 08:19   #2804
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ja moge Ci swoje pokazac to bedziesz widziala jak wyglada
ktos jeszcze chetny?

dzieki

dzieki nooo jak jechalam po farbe to sobie specjalnie wzielam kawalek tapety zeby dobrac - a TZ niechcaco chlapnal na sciane jak malowal i w ogole tego nie widac bo sie zlewa - i dobrze bo jak sie przyjrzycie to widac, ze tapeta jest zle polozona i sa biale przerwy miedzy paskami a rolka 125zl durni fachowcy no ale TZ wezmie ta farbe od kaloryfera i maznie te szczeliny

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

pokaze pokaze

mi sie tez te podobaja

ale kupilam tamten bo udalo mi sie wylicytowac za 40zl a te sa drogie
Taaa... wiem, cena jest nie fajna dlatego jeszcze się wstrzymuję z zakupem, bo może coś tańszego znajdę.

Cytat:
(...)

Babka pokazywała to zdjęcie "chętnym" - a ja głupia - byłam chętna

Zobaczę, co gin powie na moją hemoglobinę

Jejku, to Ty dzisiaj wizytujesz. To jak najbardziej
Ja raczej nie będę chętna

Cytat:
Miramej trzymam

Cytat:
to sa wlasnie fachowcy.........dlatego my co tż umie albo moj brat robimy sami.......ale wiadomo ze sa rzeczy do ktorych bedzie trzeba wziac fachowca.......
w najblizszym czasie bedziemy potrzebowali drzwi przesuwane i chyba wezmiemy firme komandor bo oni solidnie robia-ale sie cenia.........jednak wole miec te drzwi porzadne niz wziac jakiegos stolarza ktory spartoli........
juz musimy pomalu szukac fachowca od kladzenia plytek- jak bedziemy lazienke robic....
Oj ja bym mogła o "fachowcach". Jakieś 5 m-cy temu skończyliśmy remont generalny mieszkania. Trwał pół roku. Masakra, dobrze, że się szybko zapomina, a z czasem niektórych niedociągnięć nie zauważa się

Cytat:
ten tez fajny:

magi77 tu jest licytacja takiego w tym stylu co Ci sie podobaja
http://www.allegro.pl/item631385850_...ja_160x60.html

w ogole teraz jest duzo fajnych licytacji a jak ja kupowalam to nie bylo
Jesteś wielka Dzięki allegrowa wyszukiwaczko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:22   #2805
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
kurcze wlasnie zobaczylam, ze ten obraz co kupilam nie ma zadnych haczykow ani nic - jak ja go powiesze

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

no moj dzidziol tez chyba wstal......bo czulam jak przeplywa sobie

a co do obrazu to ja tez kiedys kupilam jak bylam nad morzem mamie 3 obrazki takie z bursztynem i sie okazalo ze nie maja haczykow......ale mialy ramke ktora wystawala troszke i tata wbil do sciany gwozdz z duza glowka i zawiesil te obrazki wlasnie w ten sposob ze te ramki trzymia sie na tych glowkach .......mysle ze cos zrozumialas z tego.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-05-15, 08:26   #2806
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Kochane
Przebrnęłam przez wszystko, ale jakoś nie mam weny do pisania Może zaraz powróci.
Brzuch mnie bolał całą noc, wzięłam nospę, ale dalej z prawej strony mnie ciśnie i to kłucie w środku
Jak nie przejdzie, to zadzwonię do ginka i pewnie będzie kazał mi przyjechac. Ach zobaczymy...
a nie zdenerwowałaś się niczym wczoraj? ja miałam kiedyś identyczny ból, od jakiejś 4 rano do ok.8/9..już miałam dzwonić do gina, ale jakoś samo przeszło..
Cytat:

Może jakoś za ramę da się zahaczyć?
Mój się obudził razem ze mną, a teraz chyba znów zasnął

Mój kot wariuje dziewczyny. Nie wiem co z nim. Najpierw dostał uczulenia, zrobiły mu się łyse placki na nodze. Wet powiedział, że to może być ze stresu, albo rekacja kontaktowa na coś. Więc zmieniliśmy mu karmę na antyalergiczną, dostaje tabletki. To dla odmiany zaczął sikać gdzie popadnie kurcze, jest noszony na rękach, bawiony, ściaskany, TZ gania się z nim po domu, śpi na naszym łóżku i zachowuje się jakby już był zazdrosny o małego...tylko takie wytłumaczenie przychodzi mi do głowy. Teść zasugerował jeszcze, że sikanie może być winą tabletek ze sterydami, któe dostaje na uczulenie - więc od dziś mu je odstawiamy, zobaczymy co będzie, ale poważnie to jak się nie zmieni to ja sobie nie wyobrażąm jak to będzie z młodym na świecie
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:27   #2807
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

no przyrząd do fukania
tzw. spryskiwacz, np do kwiatków
no bo ja mam się podmyć tym tantum jak wszystko tam będzie bolało
jedynie pofukać z daleka

oj, nie wątpie, że będziesz pamiętać
ale pokoikiem to na bank się pochwalę

jaki dzielny

mój zrobił dzisiaj obiad - no prawie, zrobił rosołek (co prawda mięsko ja dzień wcześniej przygotowałam), ugotował makaronik, i ugotował ziemniaczki - tylko zapomniał ich posolić
no ale starał się kochany
ja dorobiłam tylko sałatę z jogurtem i musiałam "tylko" posprzątać kuchnię po obiedzie

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Właśnie tak delikatnie pulsuje tak jak bicie serca tylko w brzuchu

Pa, dobranoc
dobrze, że to "tylko" dałaś w cudzysłów wiem co to znaczy, bo mój tez czasem lubi urzędować w kuchni, a ja mam "tylko" posprzątać, ale i tak chwalę.... , bo to przecież tylko/aż mężczyzna ugotował

Cytat:
Ja też siadam psychicznie (i fizycznie), dlatego proszę trzymać kciuki za poniedziałkową wizytę u gina, której już się bardzo, bardzo nie mogę doczekać. I bardzo się boję.

Niestety część mojej pracy nie ma nic wspólnego z radością, u mnie dochodzi jeszcze świadomość pewnych rzeczy i wiedza
ja praktycznie mam bardzo mało konkretnej wiedzy z zakresu ginekologii i położnictwa, a i tak sama świadomość pewnych rzeczy mi przeszkadza bardzo, więc domyślam się co przeżywasz, a raczej mogę sobie tylko wyobrazić

Cytat:
Gratuluję zakupów.
Ja też kupiłam butelki, sama nie wiem, które lepsze. Więc mam 2 z Aventu i 2 z Tommee Tippee.
Oczywiście moje koleżanki z niedowierzaniem zapytały: " Co kupiłaś? "

Ja jednak lubię być przygotowana na każdą okazję. Muszę jeszcze podpytać naszą specjalistkę od karmienia (głównie piersią) o TE butelki , pewnie będzie zszokowana i zniesmaczona moim pytaniem
nie bardzo rozumiem - w UK butelki nie są uznawane

Cytat:

nie martw się, ja kupiłam stojące ramki do zdjęć, a chciałam je powiesić, więc w Castoramie kupiłam takie małe trójkątne zawieszki i króciutkie gwoździki i przybiłam sobie wieszaczek wiszą do dziś, ale warunek to drewniana ramka

zaraz w DDTVN ma być jakiś reportaż o traktowaniu kobiet w ciąży - ciekawe co powiedzą

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:30   #2808
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no moj dzidziol tez chyba wstal......bo czulam jak przeplywa sobie

a co do obrazu to ja tez kiedys kupilam jak bylam nad morzem mamie 3 obrazki takie z bursztynem i sie okazalo ze nie maja haczykow......ale mialy ramke ktora wystawala troszke i tata wbil do sciany gwozdz z duza glowka i zawiesil te obrazki wlasnie w ten sposob ze te ramki trzymia sie na tych glowkach .......mysle ze cos zrozumialas z tego.......
tylko, ze ten moj tez nie ma ramki ;/
Stary 2009-05-15, 08:31   #2809
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Można tez tak:
Na każdą częśc obrazu w ścianie przeznaczacz dwa haczyki, a do obrazka przyczepiasz żyłkę (od boku do boku przeciągniętą)
albo
Kupujesz w sklepie zawieszkę
http://www.obrazoteka.pl/shop,show,111
http://www.allegro.pl/item621615874_...zkich_ram.html
http://www.swistak.pl/a4153447,ZAWIE...O-OBRAZOW.html
itp itd
Stary 2009-05-15, 08:31   #2810
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ha, udało się - jestem dzisiaj pierwsza

A co to za wyprzedzanie koleżanki
Bluzka ładna, tylko rzeczywiście taka większa. No sama nie wiem, chyba aż tak nie urośniesz, co
byłam pierwsza
... no chyba juz nie urosne aż tyle
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dostałam od siostry i kuzynki ciuszki dla dzidzi. 3 wielkie wory w rozmiarach 56-68. A jeszcze dwie znajome chcą mi dać rzeczy po swoich dzieciach. Chyba szafa i dwie komody, które mają stać w dziecięcym pokoju nie pomieszczą tego wszystkiego.

Mi się nie podoba. A gdzie Twój brzuch???? Bo tu go w ogóle nie widać
super preznet!
hmmm brzuch sie schował
Cytat:
fajna ta bluzeczka......a masz mozliwosc pozyczenia jej od tej babki??tylko musialabys ja chyba zwezic w cyckach......
no własnie pozyczyc nie mogę ... a kupować za 150 zł i zwężać to bez sensu by było!
Cytat:
dziekuje
a gdzie Ty masz brzucha??
szczerze...nie lezy CI ta bluzka - jesli jest droga to nie bierz
chyba, ze sie dobrze w niej czujesz
Cytat:
Mnie się średnio podoba, może dlatego właśnie, że jest za duża?
Cytat:
Jak szczerze to dla mnie babcina i widać, że jest za luźna...nie bierz
dzieki za szczere opinie zawsze mozna na Was liczyć ...

ale ... nawet jakbyscie napisały "bierz" to już za późno bo ją oddałam
Poprzeglądałam sie jeszcze w lusterku i stwierdziłam że NIE!

Czyli dalej mam problem - i musze lecieć na zakupy ... dzisaij idę z koleżanką a potem z siostrą ... moze one cos pomogą

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:31   #2811
jusali
Rozeznanie

No i zaczynamy dzisiaj 32tc, 8 miesiąc....za niedługo będę jechała na egzamin, prawie nie spałam ze strachu:/
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:33   #2812
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie martw się, ja kupiłam stojące ramki do zdjęć, a chciałam je powiesić, więc w Castoramie kupiłam takie małe trójkątne zawieszki i króciutkie gwoździki i przybiłam sobie wieszaczek wiszą do dziś, ale warunek to drewniana ramka

zaraz w DDTVN ma być jakiś reportaż o traktowaniu kobiet w ciąży - ciekawe co powiedzą
ten obraz jest na takiej plycie - jakby desce wiec nie powinno byc problemu

a czym sie te zawieszki przytwierdza do obrazu?
Stary 2009-05-15, 08:34   #2813
Ania0104
Zakorzenienie

Kurcze kiedy ja nadrobie te moje zaległosci w czytaniu???

Jakoś mi czsu brakuje na wszystko ... teraz lece na miasto ...

Miramej za wizytę

Svinecka - super naroznik

Tru fajnie że już jesteś

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:35   #2814
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieńdoberek Kochane
Nie smutaj się, wszystko na pewno jest dobrze

Cytat:

Można dokupić takie metalowe zawieszki , o których pisze niżej p4w i przybić do stelaża, na któtym jest płótno zamocowane.

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
(...)

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-15, 08:35   #2815
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Można tez tak:
Na każdą częśc obrazu w ścianie przeznaczacz dwa haczyki, a do obrazka przyczepiasz żyłkę (od boku do boku przeciągniętą)
albo
Kupujesz w sklepie zawieszkę
http://www.obrazoteka.pl/shop,show,111
http://www.allegro.pl/item621615874_...zkich_ram.html
http://www.swistak.pl/a4153447,ZAWIE...O-OBRAZOW.html
itp itd
dzieki

a myslicie, ze na taka plyte da sie do przytwierdzic?
Stary 2009-05-15, 08:38   #2816
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ten obraz jest na takiej plycie - jakby desce wiec nie powinno byc problemu

a czym sie te zawieszki przytwierdza do obrazu?
w tych zawieszkach są malutkie dziurki i przybijasz przez nie małym gwoździkiem - takim, zeby nie przeszły na drugą stronę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-15, 08:40   #2817
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ten obraz nie jest na plotnie wlasnie

znalazlam w opisie aukcji Obraz malowany na zgruntowanej płycie MDF
Stary 2009-05-15, 08:42   #2818
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ten obraz nie jest na plotnie wlasnie

znalazlam w opisie aukcji Obraz malowany na zgruntowanej płycie MDF

Do MDF spokojnie gwoździkiem zawieszki przybijesz
Stary 2009-05-15, 08:47   #2819
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no to super
gorzej ze sciana TZ juz sie wlasnie zbuntowal, ze w betonie bedzie wiercil
Stary 2009-05-15, 08:49   #2820
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie

Cytat:
no to super
gorzej ze sciana TZ juz sie wlasnie zbuntowal, ze w betonie bedzie wiercil
wywierci bo go inaczej myszy zjedzą - na obrazki się malutkie dziurki wierci, więc niech nie marudzi

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości